|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Kasia ja tez wyrznelam wczoraj,
to efekt przemeczenia wiec tym bardziej trzeba zadbac o siebie nie doluj sie bo poczatki sa trudne, moje.dziecko mam.wzdecia choc.polozne twierdzily w szpitalu ze nie mozliwe ze tak wczesnie powiem.ci jak.ja robie: trzymam na cycu do 30minut, jak nie zasnie w tym czasie to chwile chustam i kolysze, jak to nie pomaga to smoczek smoczek trzymam na sile 2 minuty w buzi i najczesciej zalapuje a jak nie to suszarka dziala cuda wlacz mu suszarke to jest tkzw bialy dzwiek przy ktorym dzieci sie.uspokajaja sprawdz czy dziala, jesli tak.to na youtube jak.wpiszesz haslo suszarka to sa nagrania dzwieku suszarki 15minut. 2 god a nawet 8godz dzidzius wtedy moze zasnie a ty tez sie zdrzemniesz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Kasia glowa do.gory, pisz jak wam.idzie. jestesmy z Toba ja wiem ze.ciezko jak jest sie perfekcjonistka poradzic sobie jak cos nie wychodzi ale z dziecmi nie raz nam.jeszcze cos nie wyjdzie i trzeba sie z tym.pogodzic ze robimy jak najlepiej umiemy choc nie zawsze perfekcyjnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
SAMBA - ogromne brawo!
faktycznie waga Twojego synusia pokaźna w porównaniu do wzrostu Cierpliwość - Mam takie zakwasy, że ledwo co chodzę kłuje mnie w pachwinach, boli jak na @. To chyba od wczorajszego lasu. Póki co nie wstaję z łóżka
|
|
|
|
#2403 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Samba - gratuluje!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Kasia owiń młodego na ścisło w rożek lub w jakiś kocyk żeby był tak jakby w kokoniku i wypróbuj patent z suszarką... u mojej sis tak Filipa na początku zawijali
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
SAMBAdiJANEIRO nareszcie!
gratulujemy! na pewno się biedna wymęczyłaś. Czekamy na opis porodu i zdjęcie maleństwa. Trzymajcie się Cytat:
![]() Mam pytanie, czy do mm używacie wody przegotowanej kranówki, czy kupujecie wodę w butelkach i taką gotujecie? Aaaa i zapomniałam, że witamy się w 39tc!!! Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-09-23 o 09:15 |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Raczkowanie
|
Ja dopiero za 2 tygodnie najwcześniej
Cytat:
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włączyłam mu to i leży 10minut i ani nie zapłakał ![]() http://www.youtube.com/watch?v=toHZf3Y9Uls
|
|
#2408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz super
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
sprawdzilam, jest cos takiego jak "happy babies" i tam masz dzwieki odkurzacza, suszarki, kapiącej wody, szeleszczącej torebki , wodospadu, bicia serca....
moze warto poprobowac, a chusta?probowalas? |
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
na razie się nie cieszę bo nie śpi
na rękach nie chce być więc w chuście pewnie też nie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-23 o 09:24 |
|
|
|
#2412 |
|
Raczkowanie
|
Kurczaki te dźwięki na yt to świetna sprawa. Dobrze, że powiedziałyście o czymś takim, bo się martwiłam, że w środku nocy będę musiała wyciągać odkurzacz
![]() A i właśnie: Samba gratulacje Cierpliwość trzymam kciuki
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() a z innych rzeczy do polecenia to zakupilam podpaski belli takie zwykle, normal be skrzydelek sa identyczne jak te podklady tyle ze duzo mniejsze wiec idealne jak juz poschodzi pierwsza tura Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie przeszlo i teraz juz w normalnym plynie kapiemy i pozniej smarujemy Cytat:
Cytat:
z takim podejsciem bardzo szybko wpedzisz sie w depreche. wyjscie xsamej da ci bardzoooo duzo nawet jak bedziesz myslala o Mikim. Cytat:
ale one chyba ten sam ksztalt maja jesli z canpola masz smoka ze szpitala. ja bym sprobowala z nuka witam sie z ranca wyspana mloda z rana tezlaskawa zjadla o 6 i obudzila sie dopiero teraz no i konczy malutka dzis miesiac |
||||
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
![]() a teściowa przywiozła śliczne ubranka dla Mikiego jak dam radę to obfocę, a ja dostałam torebeczkę z coach'a
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-23 o 09:37 |
|
|
|
|
#2416 |
|
Raczkowanie
|
A jeżeli nie pomaga odkurzacz, to znalazłam to: http://kwejk.pl/obrazek/1914058/drzemka.html
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
śpi
włączyłam suszarkę ciekawe czy pośpi 5-10min czy więcej
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że czekaliście na synka i jest Waszym oczkiem w głowie, ale nie możesz przez to zaniedbywać siebie. Poproś rodziców o pomoc jeśli trzeba. Nie przejmuj się, oni na pewno nie pomyślą, że sobie nie radzisz. To jest dla Was nowa sytuacja i świat się nie zawali, jeśli nie ugotujesz obiadu, lub nie posprzątasz itp.Weź ciepły prysznic, bo jeszcze się pewnie kąpać nie możesz, a mąż niech w tym czasie popilnuje małego.
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię mieć wszystko zaplanowane, dograne, zorganizowane i teraz widzę, że Mikiś to tylko dziecko i niekoniecznie ma ochotę funkcjonować jak ja bym chciała i ma do tego prawo! to ja muszę przełamać się z pomocą, wczoraj jak mi mama powiedziała że mam dzownić obojętnie o której, że ona go weźmie na spacer, to się czułam jakbym dostała w pysk że właśnie sobie nie radzę i jestem do dupy...
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
no to oby to był Twoj sposób
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka tak canapol ze szpitala, a avent kupiłam
taki? http://allegro.pl/nuk-smoczek-siliko...537455835.html http://allegro.pl/smoczek-uspokajaja...499446582.html
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i dzieci maja tez babcie i dziadkow, wiec zapros mame do siebie chociaz na chwile i niech porozpieszcza wnusia a Ty bedziesz miala czas zeby sie wykapac chociaz
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
śpi od 9:15
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie traktuj wyjścia mamy z Mikim na spacer jak swojej porażki, normalnie nakarm, ubierz spacerkowo i dzwoń do babci czy nie chciałaby wyjść z wnuczkiem, zobaczysz ze zrobi to z wielką ochotą... a Ty prysznic, maseczka czy nawet drzemka na 30 minut sprawią ze poczujesz się lepiej |
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
P. o 12 wstanie to pójdą na spacer
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
kasia ciesze sie ze dziala
niech sie dzidzius wyspi jak pospi sam bez cyca to potem.pewnie mocniej bedzie ciagnal i sie szybciej naje pogoda w krk masakra, od soboty chcemy werandowac a tutaj wieje, dmucha, 12 stopni a dzis jeszze deszcz masakryczny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2429 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle jutro teściowa ma urodziny i zaprasza na obiad do mojej ulubionej knajpki chińskiej. No i dumam - z jednej strony baaardzo chciałabym iść, a z drugiej mam schizo, że mi wody w tej knajpie odejdą i będzie wstyd jak nie wiem Cytat:
Jak nas uczyli na warsztatach teatralnych (a potem i na AWF) "niesie Cię emocjami", czyli kanalizujesz cała energię i wspomagasz dźwiękiem. Popatrz na sportowców - kiedy mają coś zrobić, co wymaga mocnego skupienia i zebrania się w sobie - szarpnąć sztangę, uderzyć piłkę, etc... też krzyczą. Cytat:
![]() On strasznie niecierpliwy jest, a też zbieranie uwielbia ![]() No nic, pogodziłam się z myślą, że grzybki raczej w przyszłym roku, ale jego chcę wysłać - wczoraj prawie siłą wypchnęłam go na rower i wrócił po trzech godzinach utytłany po uszy w błocie i meeega szczęśliwy ![]() I planuje już jakie zabawki będzie Jaśkowi kupował - oczywiście kolejki i zdalnie sterowane modele na pierwszym miejscu ![]() Cytat:
Jesteś silna, dzielna kobieta, a Edi jest przekochany Cytat:
OGROMNE GRATULACJE, NARESZCIE KURCZE FAJNIE SIĘ CZYTA, JAK SIĘ CIESZYSZ ![]() OBGRYZIENIE PAZNOKCI SIĘ PRZYDAŁO, WIĘC DUŻO CIEPŁYCH MYŚLI WYSYŁAM WAM OBOJGU Jeee... Cierpliwość ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bodajże w ubiegłym roku były robione badania wody we Wrocławiu i wyszło, że kranówka ma praktycznie identyczny skład z butelkowaną wodą niegazowaną (nie mineralną tylko stołową/źródlaną). Po powodzi zmodernizowano wodociągi, a i sama woda się polepszyła Więc kupuje mineralną, a do gotowania używam kranówki, sok rozcieńczam kranówką przepuszczoną przez filtr. Gratuluję tygodnia Cytat:
Kaska, mocno trzymam za Was kciuki i wierzę, ze dasz sobie radę - silna babeczka jesteś, no i kto jak nie Ty - z takim wrodzonym optymizmem |
|||||||
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy już dochodziłam do finiszu z ogarnianiem ciuszków, kocyków ... i kiedy byłam już pewna, że kończę to okazało się że mam u mamy 3 kartony ciuszków jeszcze o których zapomniałam. Tym sposobem witajcie kolejne 3 prania, kolejne 5 prasowań i tetro którą miałam nadzieję, że już pożegnało moje żalazko.... Ciekawe jak to poschnie.
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Ale słodziutko śpi. Fajnie, że dziewczyny podsunęły Ci pomysł na małego Wróci stara kasia ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

[/RIGHT]

faktycznie waga Twojego synusia pokaźna w porównaniu do wzrostu
gratulujemy! 
włączyłam mu to i leży 10minut i ani nie zapłakał 

na szczescie przeszlo i teraz juz w normalnym plynie kapiemy i pozniej smarujemy
przy dobrych wiatrach może 5-10minut wygospodaruję bez dziecka przy cycu
Wiem, że czekaliście na synka i jest Waszym oczkiem w głowie, ale nie możesz przez to zaniedbywać siebie. Poproś rodziców o pomoc jeśli trzeba. Nie przejmuj się, oni na pewno nie pomyślą, że sobie nie radzisz. To jest dla Was nowa sytuacja i świat się nie zawali, jeśli nie ugotujesz obiadu, lub nie posprzątasz itp.
lubię mieć wszystko zaplanowane, dograne, zorganizowane i teraz widzę, że Mikiś to tylko dziecko i niekoniecznie ma ochotę funkcjonować jak ja bym chciała i ma do tego prawo! to ja muszę przełamać się z pomocą, wczoraj jak mi mama powiedziała że mam dzownić obojętnie o której, że ona go weźmie na spacer, to się czułam jakbym dostała w pysk
że właśnie sobie nie radzę i jestem do dupy...
macica się obkurcza, a jelita wołają o pomstę do nieba.