|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
oo macie dżentelmana
|
#2313 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno Wam się uda z tym kp ![]() Cytat:
mimo wszystko nie uważam by mojemu dziecku brakowało bliskości i miłości. I muszę w to wierzyć, bo inaczej można zwariowac.Cytat:
|
||||
|
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
kingsof o ja! ale śliczny! uwielbiam psy a najbardziej szczeniaki i ich zapach z pyszczka
![]() włączyłam piec, zimno jak diabli, była ładna pogoda z rana a teraz leje więc chyba nici z 2 spaceru |
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
daj spokój, ja karmię a i tak mam wyrzuty sumienia, że moje dziecko nie jest noszone często bo tego nie wymaga także zawsz esobie można znaleźć powód :P
|
|
|
#2316 |
|
Zadomowienie
|
boski
![]() ja też mam owczarka niemieckiego ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- dzieki za info moja jutro 17 tyg więc spoko a Ty co dajesz Karolince już takiego do jedzenia??? jakieś kaszki , kleiki czy tylko deserki?? i czy ze słoiczka czy np. sama gotujesz marchewke
|
|
|
|
#2317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2318 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej, my po rehabilitacji, może uda mi się trochę nadrobić ... Młody padł, w domu połowa posprzątana, reszty mi się nie chce jak na razie
obiad zrobiony ... pogoda do d.. pierwszy raz ubieraliśmy folię na wózek. mam nadzieję że nie przeziębiłam Przemka bo coś marudny jest i ciągle śpiący. na rehabilitacji pani się nachwalić nie mogła że minęło ponad 25 min a dziecko cicho, a nawet się cieszy ... ostatnio pod koniec też dopiero marudził, i nawet zawołała inne babki żeby go pokazać po czym jakieś ćwiczenie mu się nie spodobało, chyba go coś zabolało i syrena wyła już do końca ale kilka min tylko z przerwami. żal mi go było no ale trzeba ... Cytat:
jak zniknęłaś to się zastanawiałam co się stało, miałam nadzieję na wspólne spacery ![]() gratuluje Helenki ![]() Cytat:
Cytat:
że jak refundują? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2319 | |
|
Raczkowanie
|
zapach z pyszczka ten a'la mleko mamusi
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
macie jeszcze szanse pospacerować u niektórych słonko świeci więc jeszcze może Wam pogoda dopisać, bo u mnie jest tak, że aż żal psa z domu wypuścić
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś z rodziców albo dziadków też taki wysoki czy tak sam z siebie?Ja czekam na fotkę Wiktorka ![]() Moje dziewczę kupki nadal nie zrobiło, ale siusiu to chyba komuś podwędziła, bo wyciągam z łóżeczka a spioszki wilgotne w pasie. Tyle nasikała, że się w pampku nie zmieściło i poleciało górą i to już 2gi dzień tak. Nagle się zwiększyła produkcja czy co, bo zakładam tak samo.
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam doniesć, że dostałam tą darmową przesyłkę z fisher price i powiem Wam, że ten lewek jest super. Młoda zachwycona
![]() Nuna my sikamy od razu do pojemnika, mocz poranny, jak jej daje rano jeść to ściagam pampa i podczas jedzenia sika i łapiemy. Byłyśmy u lekarza. nasłuchałam się jakie moje dziecko jest biedne, bo jadło tylko marchewkę, ziemniaka i dynię, nie je kaszy manny, nie je kleiku Spróbowaliśmy dac jej jeść innego mleka i cud. Moje dziecko je jak człowiek i to konkretną dawkę. Ale mamy dalej podawać pepti, nie wiem jak ;/ Swoją drogą położna mi powiedziała, żebym mieszała jej póki co oba mleka. Co do tematu karmienia piersią ja się nie wypowiadam. I nie widzę zależności między tym, że kp jest lepsze niż mm. Znam dzieci takie i takie i wszytskie są szczęśliwe. A akurat złożyła sie tak, że dwójka dzieci karmionych 2 lata cycem choruje cały rok naookrągło. Tyle mi wystarczy by obalić to, że dzieci na kp nie chorują i nad wyższością cyca od butli.
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
nie ma co się martwić na zapas.. ja miałam takie bardziej płaskie a zrobiły mi się wystające.. chyba wojtuś je wyciągnął.. zresztą są jeszcze nakładki na cyce, jakieś wyciągarki - chyba to się nipletka nazywa.. |
|
|
|
|
#2323 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
laktacja się unormowała, nie musi odciągać Cytat:
ale właśnie wtedy jako matka karmiąca piersią wytwarzasz przeciwciała i choroba może szybciej zniknąćCytat:
Cytat:
ale chłop znajomi mieli mleko refundowane przez alergię === wróciliśmy pogoda do bani ![]() za godzinę jedziemy na Zawadzką choć nie bardzo mi się chce
|
||||||
|
|
|
#2324 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ząbek !ja zaczęłam podawać jak Przemek skończył 4 miesiące, ale początkowo malutko, bardziej na smak i żeby się nauczył jeść łyżeczką - teraz pochłania cały słoiczek naraz i zaczyna gardzić mlekiem ![]() i ja nie stosowałam się do żadnych zaleceń typu kilka dni marchewka, potem kilka dni to ... jadł różnie, ale bardziej dlatego że "tak wyszło" bo np. zostawiałam męża z małym z poleceniem dokończenia danego słoiczka a on podawał coś innego ![]() kaszki czasem podaje, dawałam morelową i bananową. ale P. za kaszkami, kleikami jakoś nie przepada, woli słoiczki i zblendowane owoce. teraz kupiłam jakieś po 5 miesiącu z indykiem czy bulionem i się zastanawiam czy dać ... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
), ryżowe coś tam, morelę dostał, śliwki .... mam jakieś słoiczki po 4 miesiącu nawet z mango ale póki co nie daje.ale kupiłam słoiczek jabłka z jagodami i mam zamiar spróbować |
|||
|
|
|
#2325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo super, to czekamy a propos zabawek - Ada, Color i inne mamusie z dłuższym stażem - możecie doradzić jakie zabawki najlepiej dzieciom kupować? tzn już tłumaczę o co mi chodzi. wiadomo, że każde dziecko jest inne i jedne zachwyci jedna zabawka a inne nie, ale są takie podstawowe zabawki chyba nadające się do każdego dziecka, i chciałabym wiedzieć w jakim wieku co dziecko może zainteresować. rodzina zaczyna delikatnie podpytywać co można Przemkowi kupić pod choinkę itp - będzie miał 9 miesięcy - i zastanawiałam się nad takimi pierwszymi klockami: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Q9QEwAA&dur=77 albo jakieś proste drewniane klocki, czy grający pilot? http://www.bangla.babyonline.pl/opin...lewizora-x2255 czym bawiły się Wasze dzieciaczki jak miały ok. roku?
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi młoda wyła dziś w wózku
Bujałam, woziłam, tuliłam i nic. Dopiero sąsiad załączył kosiarę i zasnęła raz dwa Deb musisz być chyba bardzo wąska w biodrach skoro rozeszło Ci się spojenie. Julka ważyła 4250, jestem bardzo wąska w biodrach a spojenie nienaruszone. Tylko nacięcie i pęknięcie prawie po sam tyłek
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też o Tobie myślałam i o spacerach...ale dalej dźwigać nie mogę i jestem skazana na spacery jedynie po południu jak mąż wraca i znosi wózek :/ Tak mi żal mojego dziecka, że przeze mnie całymi dniami w domu siedzi :/ Miałam nakaz leżenia z tym spojeniem, wypoczywania i jedyne co miałam robić przy dziecku to je karmić na początku się stosowałam bo nie dało się, ale po 2 tygodniach myślałam że zwariuje, mój mąż i mama wszystko koło małej robili, wszystko w domu a ja nic! myślałam że wysiądę psychicznie i powoli też zaczęłam, a to przewijanie a to smarowanie itd. ach jak o tym myślę to chce mi się płakać, własne dziecko o swoich siłach dopiero po tych dwóch tygodniach na ręce wzięłam :/dziękuję za info o ubrankach, wychodzi na to że wypadałoby kupić i 74 i 80 |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze możemy Cię kiedyś odwiedzić jakbyś miała ochotę nie chcę się wpraszać jakbyś miała kiedyś chęć to daj znać
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed porodem mierzył mnie i mój gin i w szpitalu (w szpitalu dzień przed porodem zmierzyli małą i stwierdzili że waży 3600 g
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do tych blendowanych owoców to takie surowe jablko czy banan bledujesz i Przemkowi dajesz?? a jakie kaszki kupowałas, takie co dodaje się wode czy mleko czy poprostu dodawałaś do butli z mlekiem troszke kaszki (pytam bo ja zielona w tym jestem i jak stanełam w sklepie przed półkami z jedzeniem dla takich maluszkó to zgłupiałam i nic niekupiłam i narazie mam jeden słoiczek marchewki co doatałam darmowy chyba z bobowity)Vil wogóle z jakich firm kupujesz te kaszki i słoiczki?? |
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i moja ginka u siebie w gabinecie i dzień przed porodem w szpitalu podawałą waga małej 3500 a tu suprise- 4170 ![]() a najlepsze tekst mojej gink do tż jak poszedł po świstek do becikowego- "przepraszam,że tak wyszło z ta wagą, jakby wyszła ta waga ponad 4 kg to by żona miała cn" ...........po tym tekscie tż jeszcze bardziej dumny ze dałąm rade urodzić sn |
|
|
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produkty/kaszki-expert/ odmierzam wodę przegotowaną do miseczki i wsypuje ilość kaszki podaną na opakowaniu ![]() słoiczki mamy chyba wszelkie możliwe i zapas na rok ![]() zauważyłam że Babydream ma dziwne smaki tzn po 4 miesiącu mango i jakieś inne dziwności - tzn nie mówię że to źle, kupiłam ale na razie się wstrzymuje z podaniem. chyba najmniej smakują Przemkowi Gerberki - ale nie mam pewności, może nie był głodny po prostu. do Hippa nie mam żadnych zastrzeżeń poza ceną są duże i akurat na Przemkowe możliwości, wczoraj zjadł zupkę jarzynową Bobovity i kwiczał o jeszcze
|
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrobiłabym tak: przystawiaj tylko ja Sofci, a z drugiej sobie odciągaj. niech ta piers pracuje. goracy prysznic i sio pod koldre po sama szyje. starach się masowac okrężnymi ruchami cala piers - mnie polozna kazala masowac tak jakby wewnetrzna strona nadgarstka (palcze odgięte do góry i masowałam ta dolna czescia dloni). caly czas uparcie w kolko po tym zgrubieniu. bolało, ale samo w końcu zniklo. najważniejsze zebys odciagala mleko i nie pozwolila na zastoj. kontroluj temperaturę! |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Rób notatki
bo my jutro zostajemy w domu. Teraz wskoczyło na 37,5. Jak zobaczyłam pół godziny po jedzeniu, że Paulinka taka jakaś mało bawiąca się to zmierzyłam ... Oby wyżej nie szło. Może akurat potarła czoło i było cieplejsze
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu Hela tylko dzień starsza i wagowo tez obie sobie niezle dogodzily pisz jak podczytujesz, chociaż mini skrot co u Was.---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no reakcja była szybka, ale skąd się to przyplątało to nie wiem, bo macam cycki przy każdym karmieniu i wcześniej nic nie czułam a karmię dość często w dzień
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wprowadzeniu warzyw wprowadziłam owoce. Jabłko, malina banan. Jabłko ze słoiczka albo domowe (jeśli mam z pewnego źródła). Malina moja, banan ze słoiczka. Przeważnie daję 1/3 słoiczka banana lub jabłuszka + 1-2 malinki. Tak jak napisałam od października mięsko. A od listopada inne warzywa i może kaszki. Tzn zastanawiam się czy kaszka kupowana czy może robić jaglaną i dodawać jakiś owoc. |
|
|
|
|
#2340 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
o ciekawe kiedy do mnie przyjdzie a dodatkowo jakiegos emaila dostalas jak wypelnilas zgloszenie? Moj tez na pepti i karmienie to zmora , boje sie zmienic mleko a pewnie inne by pil bo slodsze , jak dalam mu sok marchwiowy to wypil wszystko co nalam :banghead: poki co wiecej nie dostanie hee Cytat:
refunduja okolo 50 % ceny ale to tylko mleka lecznicze czyli pepti, nutramigen super ze reha... malemu podobala sie ciekawe jak moj zareaguje bo poki w domu cwicze to niezbyt mu sie podoba :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
mojemu takze nie brakuje i ja sie nie obwiniam i Ty tez tego nie rob ![]() Cytat:
oooo maj gat hee chlop jak dab Cytat:
u mnie jeszcze nie grzeja a juz mi zimno Cytat:
brawooo super jak szybko i bezbolesnie ? ![]() Cytat:
z rana najlepiej ![]() Cytat:
ja powoli mu rozszerzam dzisiaj spalaszowal pol sloiczka ziembiaka ze szpinakiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

moje dziecko to zdrajczyni! woli butle od cycusiow...zmeczona po basenie, no to sily brak na ciagniecie mleczka...wiec wrzask i syrena. nawet lezki się leja strumieniami. matka rwie wlosy z lba, bo pokarmu w cycach nie ma, ojciec biegnie corke ratować butla pelna mleka. tymczasem z cyca tryska dziecku w oczy i olśnienie - rozleniwila nam się dziewczyna! przyzwyczaila się, ze mleczko może się z butli samo lac to po co ciagnac?
szybka reprymenda "dziecko moje kochane. cycusie może nie sa w super formie, ale daja rade. bierz ty się do zycia, bo następnego mleka już ci nie kupimy. jak będziesz miała kieszonkowe to sobie możesz wybrzydzać. a teraz proszę jesc to co jest
i cisza. blogi spokoj, Nela ciagnie i ciagnie, az odplywa w objęciach Morfeusza. ufff. maly burzuj 
mimo wszystko nie uważam by mojemu dziecku brakowało bliskości i miłości. I muszę w to wierzyć, bo inaczej można zwariowac.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak zniknęłaś to się zastanawiałam co się stało, miałam nadzieję na wspólne spacery
Ktoś z rodziców albo dziadków też taki wysoki czy tak sam z siebie?

jakbyś miała kiedyś chęć to daj znać