|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2312 |
Raczkowanie
|
oo macie dżentelmana
![]()
#2313 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno Wam się uda z tym kp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Wtajemniczenie
|
kingsof o ja! ale śliczny! uwielbiam psy a najbardziej szczeniaki i ich zapach z pyszczka
![]() włączyłam piec, zimno jak diabli, była ładna pogoda z rana a teraz leje więc chyba nici z 2 spaceru |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
daj spokój, ja karmię a i tak mam wyrzuty sumienia, że moje dziecko nie jest noszone często bo tego nie wymaga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
boski
![]() ja też mam owczarka niemieckiego ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- dzieki za info ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2318 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej, my po rehabilitacji, może uda mi się trochę nadrobić ... Młody padł, w domu połowa posprzątana, reszty mi się nie chce jak na razie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() gratuluje Helenki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() że jak refundują? ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Raczkowanie
|
zapach z pyszczka ten a'la mleko mamusi
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
macie jeszcze szanse pospacerować ![]() ![]()
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czekam na fotkę Wiktorka ![]() Moje dziewczę kupki nadal nie zrobiło, ale siusiu to chyba komuś podwędziła, bo wyciągam z łóżeczka a spioszki wilgotne w pasie. Tyle nasikała, że się w pampku nie zmieściło i poleciało górą i to już 2gi dzień tak. Nagle się zwiększyła produkcja czy co, bo zakładam tak samo.
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Przyszłam doniesć, że dostałam tą darmową przesyłkę z fisher price i powiem Wam, że ten lewek jest super. Młoda zachwycona
![]() Nuna my sikamy od razu do pojemnika, mocz poranny, jak jej daje rano jeść to ściagam pampa i podczas jedzenia sika i łapiemy. Byłyśmy u lekarza. nasłuchałam się jakie moje dziecko jest biedne, bo jadło tylko marchewkę, ziemniaka i dynię, nie je kaszy manny, nie je kleiku ![]() Spróbowaliśmy dac jej jeść innego mleka i cud. Moje dziecko je jak człowiek i to konkretną dawkę. Ale mamy dalej podawać pepti, nie wiem jak ;/ Swoją drogą położna mi powiedziała, żebym mieszała jej póki co oba mleka. Co do tematu karmienia piersią ja się nie wypowiadam. I nie widzę zależności między tym, że kp jest lepsze niż mm. Znam dzieci takie i takie i wszytskie są szczęśliwe. A akurat złożyła sie tak, że dwójka dzieci karmionych 2 lata cycem choruje cały rok naookrągło. Tyle mi wystarczy by obalić to, że dzieci na kp nie chorują i nad wyższością cyca od butli.
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() nie ma co się martwić na zapas.. ja miałam takie bardziej płaskie a zrobiły mi się wystające.. chyba wojtuś je wyciągnął.. zresztą są jeszcze nakładki na cyce, jakieś wyciągarki - chyba to się nipletka nazywa.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() znajomi mieli mleko refundowane przez alergię === wróciliśmy ![]() ![]() za godzinę jedziemy na Zawadzką choć nie bardzo mi się chce ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja zaczęłam podawać jak Przemek skończył 4 miesiące, ale początkowo malutko, bardziej na smak i żeby się nauczył jeść łyżeczką - teraz pochłania cały słoiczek naraz i zaczyna gardzić mlekiem ![]() i ja nie stosowałam się do żadnych zaleceń typu kilka dni marchewka, potem kilka dni to ... jadł różnie, ale bardziej dlatego że "tak wyszło" bo np. zostawiałam męża z małym z poleceniem dokończenia danego słoiczka a on podawał coś innego ![]() kaszki czasem podaje, dawałam morelową i bananową. ale P. za kaszkami, kleikami jakoś nie przepada, woli słoiczki i zblendowane owoce. teraz kupiłam jakieś po 5 miesiącu z indykiem czy bulionem i się zastanawiam czy dać ... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale kupiłam słoiczek jabłka z jagodami i mam zamiar spróbować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo super, to czekamy ![]() a propos zabawek - Ada, Color i inne mamusie z dłuższym stażem - możecie doradzić jakie zabawki najlepiej dzieciom kupować? tzn już tłumaczę o co mi chodzi. wiadomo, że każde dziecko jest inne i jedne zachwyci jedna zabawka a inne nie, ale są takie podstawowe zabawki chyba nadające się do każdego dziecka, i chciałabym wiedzieć w jakim wieku co dziecko może zainteresować. rodzina zaczyna delikatnie podpytywać co można Przemkowi kupić pod choinkę itp - będzie miał 9 miesięcy - i zastanawiałam się nad takimi pierwszymi klockami: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Q9QEwAA&dur=77 albo jakieś proste drewniane klocki, czy grający pilot? http://www.bangla.babyonline.pl/opin...lewizora-x2255 czym bawiły się Wasze dzieciaczki jak miały ok. roku? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
Ale mi młoda wyła dziś w wózku
![]() ![]() Deb musisz być chyba bardzo wąska w biodrach skoro rozeszło Ci się spojenie. Julka ważyła 4250, jestem bardzo wąska w biodrach a spojenie nienaruszone. Tylko nacięcie i pęknięcie prawie po sam tyłek ![]()
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też o Tobie myślałam i o spacerach...ale dalej dźwigać nie mogę i jestem skazana na spacery jedynie po południu jak mąż wraca i znosi wózek :/ Tak mi żal mojego dziecka, że przeze mnie całymi dniami w domu siedzi :/ Miałam nakaz leżenia z tym spojeniem, wypoczywania i jedyne co miałam robić przy dziecku to je karmić ![]() dziękuję za info o ubrankach, wychodzi na to że wypadałoby kupić i 74 i 80 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze możemy Cię kiedyś odwiedzić jakbyś miała ochotę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed porodem mierzył mnie i mój gin i w szpitalu (w szpitalu dzień przed porodem zmierzyli małą i stwierdzili że waży 3600 g ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do tych blendowanych owoców to takie surowe jablko czy banan bledujesz i Przemkowi dajesz?? a jakie kaszki kupowałas, takie co dodaje się wode czy mleko czy poprostu dodawałaś do butli z mlekiem troszke kaszki (pytam bo ja zielona w tym jestem i jak stanełam w sklepie przed półkami z jedzeniem dla takich maluszkó to zgłupiałam i nic niekupiłam ![]() Vil wogóle z jakich firm kupujesz te kaszki i słoiczki?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a najlepsze tekst mojej gink do tż jak poszedł po świstek do becikowego- "przepraszam,że tak wyszło z ta wagą, jakby wyszła ta waga ponad 4 kg to by żona miała cn" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produkty/kaszki-expert/ odmierzam wodę przegotowaną do miseczki i wsypuje ilość kaszki podaną na opakowaniu ![]() słoiczki mamy chyba wszelkie możliwe i zapas na rok ![]() ![]() zauważyłam że Babydream ma dziwne smaki tzn po 4 miesiącu mango i jakieś inne dziwności - tzn nie mówię że to źle, kupiłam ale na razie się wstrzymuje z podaniem. chyba najmniej smakują Przemkowi Gerberki - ale nie mam pewności, może nie był głodny po prostu. do Hippa nie mam żadnych zastrzeżeń poza ceną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrobiłabym tak: przystawiaj tylko ja Sofci, a z drugiej sobie odciągaj. niech ta piers pracuje. goracy prysznic i sio pod koldre po sama szyje. starach się masowac okrężnymi ruchami cala piers - mnie polozna kazala masowac tak jakby wewnetrzna strona nadgarstka (palcze odgięte do góry i masowałam ta dolna czescia dloni). caly czas uparcie w kolko po tym zgrubieniu. bolało, ale samo w końcu zniklo. najważniejsze zebys odciagala mleko i nie pozwolila na zastoj. kontroluj temperaturę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Rób notatki
![]() ![]()
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no reakcja była szybka, ale skąd się to przyplątało to nie wiem, bo macam cycki przy każdym karmieniu i wcześniej nic nie czułam a karmię dość często w dzień ![]()
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wprowadzeniu warzyw wprowadziłam owoce. Jabłko, malina banan. Jabłko ze słoiczka albo domowe (jeśli mam z pewnego źródła). Malina moja, banan ze słoiczka. Przeważnie daję 1/3 słoiczka banana lub jabłuszka + 1-2 malinki. Tak jak napisałam od października mięsko. A od listopada inne warzywa i może kaszki. Tzn zastanawiam się czy kaszka kupowana czy może robić jaglaną i dodawać jakiś owoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
o ciekawe kiedy do mnie przyjdzie a dodatkowo jakiegos emaila dostalas jak wypelnilas zgloszenie? Moj tez na pepti i karmienie to zmora , boje sie zmienic mleko a pewnie inne by pil bo slodsze , jak dalam mu sok marchwiowy to wypil wszystko co nalam :banghead: poki co wiecej nie dostanie hee Cytat:
refunduja okolo 50 % ceny ale to tylko mleka lecznicze czyli pepti, nutramigen super ze reha... malemu podobala sie ciekawe jak moj zareaguje bo poki w domu cwicze to niezbyt mu sie podoba :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
mojemu takze nie brakuje i ja sie nie obwiniam i Ty tez tego nie rob ![]() Cytat:
oooo maj gat hee chlop jak dab Cytat:
u mnie jeszcze nie grzeja a juz mi zimno Cytat:
brawooo super jak szybko i bezbolesnie ? ![]() Cytat:
z rana najlepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.