Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 19:54   #3481
meduzza
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Zanim zajmę się cytowaniem, to chciałam ogłosić, że Pola sama usiadła! Nie wiem jak to zrobiła, bo najpierw ją posadziłam w łóżeczku, potem przeszła na brzuszek. Za chwilę patrzę, a ona znowu siedzi!
Super!!
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
aaaaaaa! MAJA RACZKUJE nie pełza - raczkuje
O, no proszę ile osiągnięć dziś!!
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
A tak sobie Was trochę podczytuję.

evel, lekarze powiedzieli że jak wyniki z moczu i krwi wyjdą ok to jutro wychodzimy do domu
I tego się trzymajmy

Black-super kożuszek, już Cię w nim widzę
Debrah-Rzeczywiście wygląda jakby Amelka miała balejaż Jaki długi włoooos!! U nas po wyłysieniu wyrósł tylko jeden loczek nad lewym uchem
Aśka-piękne rzeczy Nie szkoda Ci kasy na jeden sezon?? Ja to chyba skąpiec jestem bo nie dałabym więcej niż 6 dych za kombinezon na jedną zimę

Matuchno, dziś pierwszy raz sama wykąpałam Niuniasa. Nie powiem żeby wyszło mi to idealnieAle chcę się nauczyć... Mała chyba wyczuła mój stres i mi się rozpłakała... Macie jakieś techniki jak same kąpiecie?? Czy to wprawy trzeba?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 19:56   #3482
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Debrah jaka ona sliczna A jakie ma wloski dlugie i fryzure, bardzo podobna do Twojej ... i wyglada jakby miala Balejage

Dokładnie to samo pomyślałam jak zobaczyłam zdjęcie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 19:59   #3483
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lenova, a jaki płaszczyk? Taki musztardowy z kwiatem? Bo u nas taki był i się też nad nim zastanawiałam - śliiiiiczny!!, ale koniec końców nie wzięłam, bo mała ma kurteczki jesienne, chciałam coś cieplejszego... A z tych różowych to my wzięliśmy akurat 80, bo 74 była za mała, za krótkie miała rękawki.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 19:59   #3484
aska27adopcje
Zadomowienie

Meduzzka tesciowka dala wczoraj 100 na kurteczke, a prababcia 100 na pampersy, wiec zaszalalam ... ja tez jestem skapiec, ale niech ma ...
Stary 2013-09-23, 19:59   #3485
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

hej lale
ja nie nadazam, pisze tylko, ze zyje, druga nocka z rzedu u nas tfu tfu, super, tylko 2 pobudki, potem spioch 7.40 - 11
zalatana jestem i kurdeeeeee.....musze sie ogarnac

lece ogladac z malzem ostatni odcinek dextera

buziak dla was

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 19:59   #3486
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Meduza u nas żadnej techniki nie ma. Po prostu,leje wodę do wanny,Blanke wkładam w foczkę,myję,potem na brzuszek na chwilę,Ona sobie siądzie,zachlapie cała łazienkę i koniec.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:02   #3487
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze mam pyt dotyczące kataru.
Bo u Blanki pierwszego dnia gile leciały, potem sucho było ale charczała, potem jak mocno płakała to też gile leciały. Tako to w ciągu dnia jej nic nie leci tylko trochę charczy, np przy jedzeniu butli lub zasypianiu. Jak to traktować skoro nie ma wydzieliny tylko chark?
RObimy jej 2 razy dziennie inhalacje ale mamy mucosolvan ale to na kaszel a na katar to nie wiem.

Hmm nie wiem, ja bym to traktowała jako katar chyba jeszcze. No sama będziesz widzieć czy przy wyciąganiu z noska coś jeszcze będzie czy nie.

Black ale te butki to oczywiście na zewnątrz kupiłaś ??? (wiem pewnie głupie pytanie)
Stary 2013-09-23, 20:02   #3488
BlackSanctum
Zakorzenienie

Siostra przywiozła mi Smectę, już jedną wypiłam, na noc wezmę drugą... Oby się poprawiło.

Dziewczyny, których dzieciaczki przeszły biegunkę - napiszcie mi, tak na wszelki wypadek, co można stosować? Wiem, że właśnie smectę (Hje dzisiaj pisała) i chyba marchwiankę z Hippa? Coś jeszcze? Oby Oliwkę to ominęło. Już sama nie wiem, co to za gówno się przypałętało... Oliwa na razie ma się dobrze, TŻ też, nic im się nie dzieje, więc mam nadzieję, że to jednak zatrucie.

Aga, w sensie, że Oliwka w nich wychodzi na dwór? Tak, w domu takich nie nosi, bo nie chodzi na razie, no i za ciepło by jej było.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-09-23 o 20:04
Stary 2013-09-23, 20:03   #3489
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczyny a wogole gdzie kupujecie opaski, ja dzis szukalam i nigdzie nie widzialam, ani w hm, smyku czy 5-10-15, widzialam julasa zawsze w opasce, teraz Hania taka fajna granatowa ma, zamawiacie z neta ??

Kurna mloda wlasnie popsula 1 zabawke, miala takie pianinko-telefon ... z 1 strony byl tel, a z 2 pianinko i juz nie dziala glos ... swieci sie tylko a to byla zabawka z licytacji uzywka ... wrrrr
Stary 2013-09-23, 20:08   #3490
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super!!

I tego się trzymajmy

Debrah-Rzeczywiście wygląda jakby Amelka miała balejaż Jaki długi włoooos!! U nas po wyłysieniu wyrósł tylko jeden loczek nad lewym uchem
Aśka-piękne rzeczy Nie szkoda Ci kasy na jeden sezon?? Ja to chyba skąpiec jestem bo nie dałabym więcej niż 6 dych za kombinezon na jedną zimę

Matuchno, dziś pierwszy raz sama wykąpałam Niuniasa. Nie powiem żeby wyszło mi to idealnieAle chcę się nauczyć... Mała chyba wyczuła mój stres i mi się rozpłakała... Macie jakieś techniki jak same kąpiecie?? Czy to wprawy trzeba?
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Meduza u nas żadnej techniki nie ma. Po prostu,leje wodę do wanny,Blanke wkładam w foczkę,myję,potem na brzuszek na chwilę,Ona sobie siądzie,zachlapie cała łazienkę i koniec.

Meduza, masz odpowiedz
Amelka wykąpana, najedzona i spi a ja ide obierać warzywka, jutro zamierzam zrobić małej dwa rodzaje zupek i pomrozić;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:13   #3491
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej lale
ja nie nadazam, pisze tylko, ze zyje, druga nocka z rzedu u nas tfu tfu, super, tylko 2 pobudki, potem spioch 7.40 - 11
zalatana jestem i kurdeeeeee.....musze sie ogarnac

lece ogladac z malzem ostatni odcinek dextera

buziak dla was
ja też właśnie zasiadłam żeby oglądać ale są na jakiś dziwnych linkach te z napisami :/ a już nie umiem sie odczekac :P
Stary 2013-09-23, 20:20   #3492
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Witam ponownie

dzięki za pocieszenie, ale dopóki nie będzie wyników to umrę ze starchu aczkowliek jeszcze się nie zapiasałam na to badanie.Jutro zadzwonię.
Blanka już w pełni raczkuje ale na krótkie dystanse, no ale z czasem zacznie"biegać"

Silver
trzymam kciuki, żebyście juro wyszły !

Black no ja właśnie ostatnio się w pepco obkupiłam, tzn Blance. Chciałam właśnie wziąć tę kurteczkę ale przymierzałam Młodej to jej nie pasowała a był tylko jeden rozmiar 74 ;/ wzięłam jej taki płaszczyk na jesień za 19 zł

(
wstaw fote

Cytat:
Super!!

I tego się trzymajmy

mysle ze wprawy, jak siostra jest i kapie to mi ja rozbierze a ja w tym czasi leje wode do wanienki,
jesli jej nie ma to dzidzie na podloge na kocyk albo w lozeczku zostawiam lece lac wode ja szybciutko rozbieram do wanienki myje cala pojdzie chlapie jak szalona ze lazienka plywa a ja mokra owijam w recznik i do sypialni
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:20   #3493
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Myszko wszystko bedzie oki, nie martw sie

jestes kolejnym dowodem na to, ze nie ma sie co martwic i kazdy nasz watkowy dziec idzie swoim tempem ... dla Polselawa, bedzie dzis okazja do picia

Brawooo ... kolejny powod do picia a mina Karinki na widok tortu, bezcenna ... warto sie bylo meczyc pol nocy

Trzymam kciuki, za jutro

Debrah jaka ona sliczna A jakie ma wloski dlugie i fryzure, bardzo podobna do Twojej ... i wyglada jakby miala Balejage

Sylwietta, masz to i nie idziesz do gienia, cholera ja to cala zesrana jestem ze strachu ... a jak wyciskasz to przebijasz czyms ... ja do syfkow uzywalam kiedys igielki do robienia zastrzykow z insuliny, pani w aptece mi dawala :P:

Laski bylismy po kurteczke dla malej .., w smyku nic nie bylo, w HM tak samo, ale kupilam jej w 5-10-15 fajna gruba na polarki, dlugosc za biderka ... 99 zl ... kupilam jej tez rajstopki, super grubaski, takie jakby frotkowe, za 9,99 za sztuke wiec cena super ... no i nie wytrzymalam i kupilam jej ta futerkowa kamizelke w HM, porablam ceny i kosztowala 10 mniej, jedyne 49,99 Masakra wydalam ponad 190 zl ... na siebie nie wydalam tyle chyba od momentu zajscia w ciaze

Juz sie nie moge doczekac jak jej zaloze ta kamizele futrzna jak gdzies pojdziemy
ogladalam te kurteczke! ale jak zobaczylam cene to zrezygnowalam.

My mamy takie bezrekawniki, dostalismy od znajomych, ostatnio przymierzalam malej i robilam foty dla tza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6726.jpg (105,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg -s0.zmniejszacz.pl-IMG_6724_zmniejszacz-pl_351059.jpg (133,8 KB, 24 załadowań)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:23   #3494
mala_19kw
Zakorzenienie

Moje dziecko w końcu spi ale dziś ominął dwie drzemki więc nie ma się co dziwić że padl po kąpieli.

Lenova-róbcie może inhalacje z samej soli fizjologicznej? Nam pomogło.

To ja pisałam o tych płaszczykach
U nas duży wybór dla dziewczynek.

Silver- trzymam kciuki za powrót do domu.

Odkryłam że Oskarowi idą trzy zęby jeden dolny już widać. I to by wyjaśniało jego zachowanie ostatnimi czasy .
Poza tym ma jakiej krostki na plecach-wczoraj była jedna a dziś są już 4. Muszę poobserwować bo to może tylko potówki.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:24   #3495
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum;42954451
E_vel[/B
, takie butki mamy - http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ieciece-kapcie Tylko ja kupowałam oczywiście stacjonarnie, więc sobie najpierw je obmacałam , przymierzyłam małej, dokładnie obejrzałam itp itd. Wydały się fajne, więc wzięłam, no i używamy ich już, bo u nas ostatnio zimno jest...
dziękuję za odpowiedź
i suuuuper kożuszek
Cytat:

też słyszałam o stymulowaniu termometrem, takim zwykłym rtęciowym, albo elektronicznym, chodzi o to, żeby miał końcówkę cienką.
Teściowej się głupio zrobiło?

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
czyli coo, wybaczamy Jej
wymyła z 40 talerzy + resztę więc chyba nie mam wyjścia ja nie lubię myć
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:28   #3496
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
A tak sobie Was trochę podczytuję.

evel, lekarze powiedzieli że jak wyniki z moczu i krwi wyjdą ok to jutro wychodzimy do domu
kciuki żebyście jutro wyszły!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kciuki są!!

E_vel: wielki szacun za tort, przepiękny jest, podziwiam!klas ki:

Mina mojego dziecka ze zdjęcia na dole powaliła mnie na łopatki:P
ale ślicznotka

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
właśnie wracamy od lekarza..już drugi raz..jest masakra,, Antoś tak wycieńczony że spi już 4 raz dziś...pierwsza lekarka kazała zrobić nam lewatywe,
Teraz niestety muszę dać czopeki laktuloze... jak nie pomoże to na ip.
na lewatywe-nie mam pojęcia co go nagle tak zatwardzilo.....dzizas..j ak on płacze..aż sie trzęsie tak go boli .

oj biedny Antonio namęczy się

Cytat:
Myszko wszystko bedzie oki, nie martw sie

jestes kolejnym dowodem na to, ze nie ma sie co martwic i kazdy nasz watkowy dziec idzie swoim tempem ... dla Polselawa, bedzie dzis okazja do picia

Brawooo ... kolejny powod do picia a mina Karinki na widok tortu, bezcenna ... warto sie bylo meczyc pol nocy

Trzymam kciuki, za jutro

Sylwietta, masz to i nie idziesz do gienia, cholera ja to cala zesrana jestem ze strachu ... a jak wyciskasz to przebijasz czyms ... ja do syfkow uzywalam kiedys igielki do robienia zastrzykow z insuliny, pani w aptece mi dawala :P:

Laski bylismy po kurteczke dla malej .., w smyku nic nie bylo, w HM tak samo, ale kupilam jej w 5-10-15 fajna gruba na polarki, dlugosc za biderka ... 99 zl ... kupilam jej tez rajstopki, super grubaski, takie jakby frotkowe, za 9,99 za sztuke wiec cena super ... no i nie wytrzymalam i kupilam jej ta futerkowa kamizelke w HM, porablam ceny i kosztowala 10 mniej, jedyne 49,99 Masakra wydalam ponad 190 zl ... na siebie nie wydalam tyle chyba od momentu zajscia w ciaze

Juz sie nie moge doczekac jak jej zaloze ta kamizele futrzna jak gdzies pojdziemy
ale zazdroszczę tej futrzanej kamizelki muszę się na zakupy wybrac jeszcze raz

Cytat:
Pola rozlała cały półlitrzok nadmanganianu na łóżko, wszystko wsiąkło w sekundę w materac

Ta...
Okazja jest ZAWSZE

Piękne łowy, kamizelę futrzastą mamy bardzo podobną i TEŻ nie mogę się doczekać, kiedy młodej założę
materac fioletowy?

Cytat:
Dziewczyny a wogole gdzie kupujecie opaski, ja dzis szukalam i nigdzie nie widzialam, ani w hm, smyku czy 5-10-15, widzialam julasa zawsze w opasce, teraz Hania taka fajna granatowa ma, zamawiacie z neta ??

Kurna mloda wlasnie popsula 1 zabawke, miala takie pianinko-telefon ... z 1 strony byl tel, a z 2 pianinko i juz nie dziala glos ... swieci sie tylko a to byla zabawka z licytacji uzywka ... wrrrr
ja opaski w coccodrillo i w hm kupuję

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

My mamy takie bezrekawniki, dostalismy od znajomych, ostatnio przymierzalam malej i robilam foty dla tza.

ide na ostatniego dextera

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:32   #3497
hje
Zakorzenienie

Cytat:

Dziecko samo wybiera technikę Ja tylko młodą wkładam do wanny i myję gąbeczką, a potem już zostawiam jej pole do popisu, i tylko pilnuję

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej lale
dla Piotrka, pewnie odsypia

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, których dzieciaczki przeszły biegunkę - napiszcie mi, tak na wszelki wypadek, co można stosować? Wiem, że właśnie smectę (Hje dzisiaj pisała) i chyba marchwiankę z Hippa? Coś jeszcze? Oby Oliwkę to ominęło. Już sama nie wiem, co to za gówno się przypałętało... Oliwa na razie ma się dobrze, TŻ też, nic im się nie dzieje, więc mam nadzieję, że to jednak zatrucie.
Kochana, nam wystarczyła tylko smecta na szczęście. Ale jeszcze jest Dicoflor i Acidolit, tyle że on bardziej przeciw odwodnieniu, a nie samej biegunce

Cytat:
Pierwszy mamy I DEN TY CZNY
Piękna Tosia

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-23 o 20:36
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:32   #3498
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Black dokładnie o to mi chodziło
Stary 2013-09-23, 20:32   #3499
insolito
Zadomowienie

Hej Piękne Nie wiem czemu się tak ostatnio nie mogę ogarnąć i nie mam czasu na wizaż Bije się w piersi i obiecuję, postaram się poprawić

Pietrek skończył dziś 8 miesięcy Nie mogę w to uwierzyć

Podpisuje choć na posty z dzisiejszego dnia

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:34   #3500
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
materac fioletowy?
No kurde, właśnie nie
Stary 2013-09-23, 20:39   #3501
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Siostra przywiozła mi Smectę, już jedną wypiłam, na noc wezmę drugą... Oby się poprawiło.

Aga, w sensie, że Oliwka w nich wychodzi na dwór? Tak, w domu takich nie nosi, bo nie chodzi na razie, no i za ciepło by jej było.
My dawaliśmy probiotyk laktifort to jest w kapsułkach ale wysypywalm i dawaliśmy lyzeczki , u nas pomolo
Silver trzymm kciuki za wyniki
Lenova napewno wszystko ok bedzie macie juz termin my za tydzien do szpitala idziemy na rezonns juz mam stresa , nie wiem jak to przeżyje

Martwie sie bo dzis mielismy nie miłą przygode , Julek zjadl zupke ok 60-80 ml dosc gestej zupy z malymi grudkami potem cyca tak po korek i usnol jak wstl i sie bawilismy na kocyku ulal ta zupka i nosem poszlo i buzia sporo zapach zygow, odciagnelam z nosa wrzask jak nie wiem potem kichnol i zupka poleciala wiec psiklam i znow zupe wyciagnelam potem jezcze kichl sporo i glut po pas nie wiem o co chodzi bo nigdy tak nie ulal po takim czasie po stalym posilku mozebto byc refluks ?
Co do naszej choroby klasyczna trzydniowka dzis nie ma sladu po wysypce

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:42   #3502
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Stary 2013-09-23, 20:51   #3503
insolito
Zadomowienie

Black, gratki za egzamin i zdrowiej szybko A no i brawa dla Oliwcie za umiejętności

Evel, tort cuuuudo! A zdjęcie z reakcją Karinki piękne się wzruszyłam bo widać na nim ogromny zachwyt

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczęłam Was podczytywac...jeszcze parę stron mi zostało...ale potrzebuję pomocy..kilka dni Antonio bez kupy....ale robi bobki...wczorajszą i dzisiejsza noc tragiczna jęczał..wiercil się ..przed chwila po karmieniu wielki ryk...no i twrda jak kamien kupa...nue może jeJ zrobić..widać ja ale nie może jej wycisnąć...właśnie przysłnal ze, zmęczenia i tego płaczu-a płakał niemilisiernie a ja razem z nim.czopka mu nie włożę bo nie mam jak...ta kupa prawie na wylocie..proszę pomozcie, jak sie z przebudzi to znow będzie walka..

Współczuje, biedny Antoś, mam nadzieję, że była kupa

Cytat:
Meneq

Dziewczyny może zrobimy w klubie Apteczkę pierwszej pomocy? Tyle piszemy tu o lekach,maściach itp,potem gdzieś to ginie i pytamy o to samo. A tak wszystko byłoby w jednym miejscu.
Nawet osoby które nie maja dostępu do klubu,szybciej dostałyby odpowiedź. Co o tym myślicie?

Super pomysł

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
fewciu wiem będzie mi zaraz wbijac do głowy że nie mam racji ale czuje się złą mamą, nie wiem czy wynika to z racji mojego wieku (chociaż wcale nie taki młody 22 lat) z tego że Misiek był nie planowany, dalsze uzasadnienie nadawało by się bardziej do k. a narazie nie mam czasu.

No no tylko bez takich wywodów tutaj Jesteś najlepszą mamą

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej kochane, nadrobilam;p
Pstryniu, niezle z ta kartkówką;p

Mi sie popsuł samochód w sobotę; ] jakiś tam wąż się urwał i woda uciekała i nie grzała fura no i teraz jestem uziemiona.. ale max do środy ;p
Pogoda nieciekawa... zimno......wietrznie....p ada...
Tzt pojechał juz w delegacje ech;(
wczoraj mu zrobiłam karkówe z warzywami a do pracy upieklam mu udka w panierce, zrobilam kopytka, leczo i rosół ;] no i jeszcze musialam mu poprasować ciuszki;] i kurna...jak skonczylam to moje skarbiątka juz spaly, a chcialam bunga;( abuuuuuuuuuu

Wczoraj bylam na grzybach oczywiscie nie znalazlam nic w lesie hahaaa dopiero jak pojechalismy na maslaki;p to sie zaczelo;p ja pitole laski, nie sadzilam ze jestem taka odważna, weszlam w gąszcz choinek w poszukiwaniu grzybów, co rusz to pająk, myslalam ze zejde, co chwile krzyczalam, uzbieralam prawie całą siatę polowa robaczywe ale i tak jestem z siebie dumna ze tam weszlam;D

a sajgon mam w kuchni nieziemski;p ech i w lazience tez;p masakra;p

Neti, u nas dicoflor sie sprawdzil
Oj rozpieszczasz Tżcika
A jak tam w temacie ślubu, ustaliliście coś ?

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

dla Oskara małej i Piotraska Insolito za 8 miesięcy
Dziękuje
Zdrówka dla Ciebie

Cytat:

Ja też się podłączam do życzeń <3

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Iguś też żadnych słów typu mama czy coś, tylko tak coś po swojemu jak na filmiku z pralką ale to on mruczy raczej bez ładu i składu tak więc ja też czekam...
Jak przeczytałam o Oliwce to mi szczeka opadła...też czekam na filmik!

O kurcze ale super

fewciu - dobry pomysł z apteczką
Piotrek też świadomie nie gada, ględzi jakieś dada, baba, lala, ada, qwa()mama (czasem przy marudzeniu ) adi, agu, itp.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Insolito-buziaki dla Piotrusia

Najlepszego dla Oskarka i zdrówka dla Was

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42946509]

Pamiętaj, że sam błonnik nic nie da i zapcha tylko jelita! błonnik MUSI mieć dużo płynu, wówczas działa.[/QUOTE]

Co my byśmy bez Ciebie zrobiły

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

nadrobiłam Was przepraszam tylko, że tylko tyle pocytowałam i nie do wszystkiego się odniosłam ale mam kiepski weekend za sobą i najchętniej schowałabym się pod kołdrę i spod niej nie wychodziła. No ale nic, życie i na na pewne rzeczy nie ma rozwiązania.
Dość smęcenia teraz trochę się pochwalę tzn pochwalę moją maliznę
Coraz więcej goworzy, oprócz dadada i dededede i memememe zaczęło występować bababab i bebebee kręci się wokół własnej osi wszędzie, na podłodze, na łóżku, na kanapie dziś mnie zaskoczył bo popełz do tyłu ale to chyba przez przypadek i pewnie się po prostu ślizgał
dalej idą nam żeby bo u rodziców gryzł nawet nogi od ławy
i zaskoczyła mnie moja mama, powiedziała, żebym nie dawała mu dużo kaszy, bo ta zapycha, lepiej jakieś warzywo czy coś, bo mleka Kubuś ma dużo, ładnie przybiera więc po co np dawać mu 100 ml kaszy skoro moje mleko jest bardzo wartościowe
dla Malizny

Stary 2013-09-23, 20:56   #3504
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Mika, jedne wymioty to za mało na refluks, skoro pierwszy raz się to zdarzyło, to po prostu musiało mu "nie podejść". Z resztą napisałaś, że aż pod korek dojadł, więc zwyczajnie za dużo miał i zwrócił
Stary 2013-09-23, 21:01   #3505
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Meduzzka tesciowka dala wczoraj 100 na kurteczke, a prababcia 100 na pampersy, wiec zaszalalam ... ja tez jestem skapiec, ale niech ma ...
Aaaa to takie szaleństwa to ja rozumiem. Na takiej zasadzie kupiłam nosidło
Cytat:

Aha No tak
Cytat:

Ależ ona podobna do TŻta!
Cytat:
Moje dziecko w końcu spi ale dziś ominął dwie drzemki więc nie ma się co dziwić że padl po kąpieli.

Lenova-róbcie może inhalacje z samej soli fizjologicznej? Nam pomogło.

To ja pisałam o tych płaszczykach
U nas duży wybór dla dziewczynek.

Silver- trzymam kciuki za powrót do domu.

Odkryłam że Oskarowi idą trzy zęby jeden dolny już widać. I to by wyjaśniało jego zachowanie ostatnimi czasy .
Poza tym ma jakiej krostki na plecach-wczoraj była jedna a dziś są już 4. Muszę poobserwować bo to może tylko potówki.
No nieeeee Mała, serio Nigdy Ci się nie znudzi ten wyścig??? U nas chyba idą górne dwójki więc LET'S THE BATTLE BEGIN!!!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:02   #3506
blogerka
Wtajemniczenie

widzę, że temat ulewania ..
pamiętacie jak pisałam kilka dni temu, że zorientowałam, że Borys nic a nic nie ulewa już, niczym!
i dzisiaj na mnie ulał, wprawdzie nie dużo, ale jednak
i o d kilku dni jakby mu coś podchodzi co jakiś czas i zastanawiam się czy mam się martwić, czy coś może mu zaszkodzilo?
dałam mu przez dwa dni sok - wypił łącznie jedną buteleczkę, jakiś z hippa.
wczesniej przez ulewanie nie dawałam mu soków i może to on jest rzyczyną? może jeszcze nie był gotowy?

____

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej Piękne Nie wiem czemu się tak ostatnio nie mogę ogarnąć i nie mam czasu na wizaż Bije się w piersi i obiecuję, postaram się poprawić

Podpisuje choć na posty z dzisiejszego dnia

Stary 2013-09-23, 21:04   #3507
insolito
Zadomowienie

Cytat:

W ogóle to nie wiem co sie wczoraj stało. Amelka tak wczoraj przed snem marudzila, dawalam jej cyca. Nie chciala. Tzt mnie namówił na mm. Dałam... wypiła 210 ;O...... masakra, nie wiem, lecialo mi z cyców przecie hmmm..
A nie jadłaś azegoś z czosnkiem? On ponoć smak mleka zmienia

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dzięki
Mam nadzieję, że rzeczywiście nie poleciało na brzuszek, bo wiecie ja już sobie wyobrażam jakieś urazy wewnętrzne ale no ściągałam z nóżek i to bardziej wyglądało że to krzesło ona trzymała i bardziej się położyło na niej niż spadło. Ale to były dosłownie ułamki sekund !!!!!!!!!!!!! Zamiast stać koło niej to chciałam koniecznie z półki kurze pościerać

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

i
Oby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

dziewczyny, pytanie z innej beczki, ma któraś w oknie firany typu wachlarze? Jak się je pierze, zadowolone jesteście? Bo chciałabym coś zmienić u siebie w mieszkaniu i padło na okna
A co to?

Cytat:

Mąż dumny bo zaczął mówić tata A niech ma

Meduza- widziałam że idą wam ząbki nam też tylko u nas górne trójki już (o ile dobrze zlokalizowałam).

Wasze dzieci też wszystko pakują do buzi? Oskar jest z tym niemożliwy. Nawet brudne skarpetki memla (swoje oczywiście )

I czy zmiana pampersa też jest u was wyczynem? Bo ja próby ubrania nowego podejmuje przez dobre 15 minut. Najgorzej jak jest qpa Ganianie za gołą o.sraną dupą wcale do zabawnych nie należy
W ogóle nie da się położyć,on musi stać albo siedzieć. I weź tu człowieku bądź mądry

Marsi-co się dzieje?
za tat i kolejne ząbki

No jak to nie, jak tak Wszystko jest w buzi, łącznie ze wszystkimi mikroskopijnymi brudami z podłogi, która jest odkurzana codziennie ( tak, wiem, według Panny Fewci trzeba dwa razy dziennie )

A zmiana pampersa i przebieranie to istna wojna Jak byliśmy na basenie to inne mamy odłożyły dzieciaczki na przewijak, ubrały je, siebie przebrały, a Piotrek oczywiście tańce uskuteczniał i chciał te bąble grzeczne staranować Aż mi głupio było, że on się tak wyrywa, bałam się , że pomyślą sobie, że nie umiem własnego dziecka ubrać

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no, butki super i za niewielkie pieniądze
już dużo lepiej, wypiłam kawe.
Rano jak wstaliśmy byłam na 2 no i oczywiście drzwi nie mogłam całkiem zamknąć, bo Młody w korytarzu rozpiernicz uskuteczniał i musiałam ziorać przez szpare na niego. A ten gałgan przyszedł, otworzył mi drzwi na oścież, siadł w progu i skupienie... stękanie... i zrobił w pampa. Na koniec mi papier podał, który w międzyczasie rozwalił po podłodze

BTW dzieciak mój reaguje na "daj" co by nie miał w ręce to Ci da i "gdzie ma (mama, tata, ciocia itp) nos?" i pokazuje na nos

Cytat:
Laski dziekuje wam
Jak ja was kocham normalnie, co ja bym bez was zrobila ... jus sie naczytalam w necie i oznak raczyska szukalam ... jutro na 8 do lekarza i zobaczymy co powie ...oby to szybko zeszlo
Będzie dobrze Internetów nie czytaj

Cytat:
dziękuję
Byłam u tego lekarza, nic jej nie jest - kaszel jest od spływającego do gardełka katarku.
Przy okazji miała bilans - 71 cm i niecałe 9 kg

A powiedz mi, Twoja siostra potwierdziła ciążę?
Moja siostra się dziś dowiedziała, ze będzie mieć córeczkę, ciesza się strasznie, bo ich synek chciał siostrzyczkę
Dobrze, że wszystko ok
gratulacje dla siostry

Cytat:
e_vel, taaaak. Czekamy na nowego członka rodziny i nie możemy się doczekać płci - wspaniale, że u Twojej siostry będzie córeczka! Córeczki są boskie.

A kiedy termin?

Stary 2013-09-23, 21:10   #3508
BlackSanctum
Zakorzenienie

Insolito, wstępnie 07.05.2014. Blisko moich urodzin.
Stary 2013-09-23, 21:13   #3509
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla miesieczniaków

Cytat:
Hej dziewczyny
Przepraszam że nie nadrabiam ale od rana jeździmy . Dziś byliśmy z Blanka u neurologa..ogólnie została bardzo pochwalona ale.. Mamy skierowanie na badanie EEG,bo jak jej powiedziałam że Blanka ma takie tiki że głową macha i po wywiadzie że mój brat ma epilepsje to się zaniepokoiła i dała to skierowanie
Martwię się strasznie :-(
Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze

Cytat:

Zanim zajmę się cytowaniem, to chciałam ogłosić, że Pola sama usiadła! Nie wiem jak to zrobiła, bo najpierw ją posadziłam w łóżeczku, potem przeszła na brzuszek. Za chwilę patrzę, a ona znowu siedzi!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Brawo!
Moja zapomniała już jak się raczkuje, pełza się szybciej.
Ale siedzi zawodowo - super to wygląda, nie?
Piotrek też tak zaczynał. Jak mu sie njnie śpieszyło to raczkował, a jak musiał "biec" gdzieś szybko to pełzał

Cytat:
aaaaaaa! MAJA RACZKUJE nie pełza - raczkuje

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
z wiadomosci z frontu-szanowny ani slowem o dziecko nie zapytał od 10 dni, niech sie buja

Bartulo mówi jak go natchnie, regularnie mama, baba, nie, ajjjj, ja, siam, a tak poza tym to zlepek przeróznych słow co powoduje moj nieustanny rechot dnie spedzam na chodzeniu zanim bo zapitala na czworaka jak mały samochodzik, sciąganiu go ze wszystkiego, dzis złapał sie uchwytu przy kuchence- tego od piekarnika, pociągnał i poleciał razem z nim, złapałam na szczescie
dziekuje Wam poza tym za regularne wsparcie

dla Bartusia, spryciarza

Cytat:
Majusia i Karinka przesyłają buziaki dla Wizażowych Cioć
Piękne księżniczki

Cytat:

Ale miałam dziś koszmarny dzień
Mała mi nie chciała zasnąć przez 6 h!!! A zwykle ma drzemki co 2,5-3h. Płakałam razem z nią bo nie umiałam jej uśpić W końcu, jak zasnęła, pobiegłam się wykąpać-piecyk mi zgasł . Do tego na spacerze miałam nowe baleriny=pokrwawione pięty i dostałam mega bolesny okres. Także tego...

Doczytam Was teraz do końca bo oczywiście pisałam to jakieś 4 h temu....

Super, że Oliwka taka rozgadana, moja nic nie mówi, za to jęczy zawodowo
Ojej

Stary 2013-09-23, 21:14   #3510
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

piekne a ich zawartosc jeszcze piekniejsza
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości