|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Super!!O, no proszę ile osiągnięć dziś!! ![]() Cytat:
Black-super kożuszek, już Cię w nim widzę Debrah-Rzeczywiście wygląda jakby Amelka miała balejaż Jaki długi włoooos!! U nas po wyłysieniu wyrósł tylko jeden loczek nad lewym uchem ![]() Aśka-piękne rzeczy Nie szkoda Ci kasy na jeden sezon?? Ja to chyba skąpiec jestem bo nie dałabym więcej niż 6 dych za kombinezon na jedną zimę Matuchno, dziś pierwszy raz sama wykąpałam Niuniasa. Nie powiem żeby wyszło mi to idealnie Ale chcę się nauczyć... Mała chyba wyczuła mój stres i mi się rozpłakała... Macie jakieś techniki jak same kąpiecie?? Czy to wprawy trzeba?
|
||
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, a jaki płaszczyk? Taki musztardowy z kwiatem? Bo u nas taki był i się też nad nim zastanawiałam - śliiiiiczny!!, ale koniec końców nie wzięłam, bo mała ma kurteczki jesienne, chciałam coś cieplejszego... A z tych różowych to my wzięliśmy akurat 80, bo 74 była za mała, za krótkie miała rękawki.
|
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
Meduzzka tesciowka dala wczoraj 100 na kurteczke, a prababcia 100 na pampersy, wiec zaszalalam ... ja tez jestem skapiec, ale niech ma ...
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
hej lale
ja nie nadazam, pisze tylko, ze zyje, druga nocka z rzedu u nas tfu tfu, super, tylko 2 pobudki, potem spioch 7.40 - 11 ![]() zalatana jestem i kurdeeeeee.....musze sie ogarnac lece ogladac z malzem ostatni odcinek dextera ![]() buziak dla was
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Meduza u nas żadnej techniki nie ma. Po prostu,leje wodę do wanny,Blanke wkładam w foczkę,myję,potem na brzuszek na chwilę,Ona sobie siądzie,zachlapie cała łazienkę
i koniec.![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm nie wiem, ja bym to traktowała jako katar chyba jeszcze. No sama będziesz widzieć czy przy wyciąganiu z noska coś jeszcze będzie czy nie. Black ale te butki to oczywiście na zewnątrz kupiłaś ??? (wiem pewnie głupie pytanie) ![]()
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra przywiozła mi Smectę, już jedną wypiłam, na noc wezmę drugą... Oby się poprawiło.
Dziewczyny, których dzieciaczki przeszły biegunkę - napiszcie mi, tak na wszelki wypadek, co można stosować? Wiem, że właśnie smectę (Hje dzisiaj pisała) i chyba marchwiankę z Hippa? Coś jeszcze? Oby Oliwkę to ominęło. Już sama nie wiem, co to za gówno się przypałętało... Oliwa na razie ma się dobrze, TŻ też, nic im się nie dzieje, więc mam nadzieję, że to jednak zatrucie. ![]() Aga, w sensie, że Oliwka w nich wychodzi na dwór? Tak, w domu takich nie nosi, bo nie chodzi na razie, no i za ciepło by jej było.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-09-23 o 20:04 |
|
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a wogole gdzie kupujecie opaski, ja dzis szukalam i nigdzie nie widzialam, ani w hm, smyku czy 5-10-15, widzialam julasa zawsze w opasce, teraz Hania taka fajna granatowa ma, zamawiacie z neta ??
Kurna mloda wlasnie popsula 1 zabawke, miala takie pianinko-telefon ... z 1 strony byl tel, a z 2 pianinko i juz nie dziala glos ... swieci sie tylko a to byla zabawka z licytacji uzywka ... wrrrr
|
|
#3490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Amelka wykąpana, najedzona i spi
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jesli jej nie ma to dzidzie na podloge na kocyk albo w lozeczku zostawiam lece lac wode ja szybciutko rozbieram do wanienki myje cala pojdzie chlapie jak szalona ze lazienka plywa a ja mokra owijam w recznik i do sypialni |
||
|
|
|
#3493 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
My mamy takie bezrekawniki, dostalismy od znajomych, ostatnio przymierzalam malej i robilam foty dla tza.
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko w końcu spi
Lenova-róbcie może inhalacje z samej soli fizjologicznej? Nam pomogło. To ja pisałam o tych płaszczykach U nas duży wybór dla dziewczynek. Silver- trzymam kciuki za powrót do domu. Odkryłam że Oskarowi idą trzy zęby Poza tym ma jakiej krostki na plecach-wczoraj była jedna a dziś są już 4. Muszę poobserwować bo to może tylko potówki.
|
#3495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i suuuuper kożuszek Cytat:
![]() wymyła z 40 talerzy + resztę więc chyba nie mam wyjścia ja nie lubię myć
|
||
|
|
|
#3496 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
namęczy się![]() Cytat:
muszę się na zakupy wybrac jeszcze raz![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ide na ostatniego dextera
|
|
#3497 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko młodą wkładam do wanny i myję gąbeczką, a potem już zostawiam jej pole do popisu, i tylko pilnuję ![]() Cytat:
dla Piotrka, pewnie odsypia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękna Tosia
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-23 o 20:36 |
||||
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Black dokładnie o to mi chodziło
![]() ![]()
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Hej Piękne
Bije się w piersi i obiecuję, postaram się poprawić ![]() Pietrek skończył dziś 8 miesięcy Nie mogę w to uwierzyć Podpisuje choć na posty z dzisiejszego dnia
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Silver trzymm kciuki za wyniki Lenova napewno wszystko ok bedzie macie juz termin my za tydzien do szpitala idziemy na rezonns juz mam stresa , nie wiem jak to przeżyje Martwie sie bo dzis mielismy nie miłą przygode , Julek zjadl zupke ok 60-80 ml dosc gestej zupy z malymi grudkami potem cyca tak po korek i usnol jak wstl i sie bawilismy na kocyku ulal ta zupka i nosem poszlo i buzia sporo zapach zygow, odciagnelam z nosa wrzask jak nie wiem potem kichnol i zupka poleciala wiec psiklam i znow zupe wyciagnelam potem jezcze kichl sporo i glut po pas nie wiem o co chodzi bo nigdy tak nie ulal po takim czasie po stalym posilku mozebto byc refluks ? Co do naszej choroby klasyczna trzydniowka dzis nie ma sladu po wysypce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3503 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Black, gratki za egzamin
i zdrowiej szybko ![]() Evel, tort cuuuudo się wzruszyłam bo widać na nim ogromny zachwyt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No no tylko bez takich wywodów tutaj Jesteś najlepszą mamą Cytat:
A jak tam w temacie ślubu, ustaliliście coś ? Dziękuje Zdrówka dla Ciebie ![]() Cytat:
)mama (czasem przy marudzeniu ) adi, agu, itp. Najlepszego dla Oskarka i zdrówka dla Was ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42946509] Pamiętaj, że sam błonnik nic nie da i zapcha tylko jelita! błonnik MUSI mieć dużo płynu, wówczas działa.[/QUOTE] Co my byśmy bez Ciebie zrobiły ![]() Cytat:
dla Malizny
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Mika, jedne wymioty to za mało na refluks, skoro pierwszy raz się to zdarzyło, to po prostu musiało mu "nie podejść". Z resztą napisałaś, że aż pod korek dojadł, więc zwyczajnie za dużo miał i zwrócił
|
|
|
|
#3505 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nigdy Ci się nie znudzi ten wyścig??? U nas chyba idą górne dwójki więc LET'S THE BATTLE BEGIN!!!![]()
|
||||
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
widzę, że temat ulewania ..
pamiętacie jak pisałam kilka dni temu, że zorientowałam, że Borys nic a nic nie ulewa już, niczym! i dzisiaj na mnie ulał, wprawdzie nie dużo, ale jednak i o d kilku dni jakby mu coś podchodzi co jakiś czas i zastanawiam się czy mam się martwić, czy coś może mu zaszkodzilo? dałam mu przez dwa dni sok - wypił łącznie jedną buteleczkę, jakiś z hippa. wczesniej przez ulewanie nie dawałam mu soków i może to on jest rzyczyną? może jeszcze nie był gotowy? ____ Cytat:
|
|
#3507 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tat i kolejne ząbki No jak to nie, jak tak ) A zmiana pampersa i przebieranie to istna wojna Jak byliśmy na basenie to inne mamy odłożyły dzieciaczki na przewijak, ubrały je, siebie przebrały, a Piotrek oczywiście tańce uskuteczniał i chciał te bąble grzeczne staranować Aż mi głupio było, że on się tak wyrywa, bałam się , że pomyślą sobie, że nie umiem własnego dziecka ubrać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje dla siostry Cytat:
A kiedy termin?
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito, wstępnie 07.05.2014.
Blisko moich urodzin.
|
|
|
|
#3509 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Bartusia, spryciarza ![]() Piękne księżniczki Cytat:
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

Nie wiem jak to zrobiła, bo najpierw ją posadziłam w łóżeczku, potem przeszła na brzuszek. Za chwilę patrzę, a ona znowu siedzi! 
Super!!
Jaki długi włoooos!! U nas po wyłysieniu wyrósł tylko jeden loczek nad lewym uchem
Nie szkoda Ci kasy na jeden sezon?? Ja to chyba skąpiec jestem bo nie dałabym więcej niż 6 dych za kombinezon na jedną zimę
Ale chcę się nauczyć... Mała chyba wyczuła mój stres i mi się rozpłakała... Macie jakieś techniki jak same kąpiecie?? Czy to wprawy trzeba?

Oliwa na razie ma się dobrze, TŻ też, nic im się nie dzieje, więc mam nadzieję, że to jednak zatrucie.
a to byla zabawka z licytacji uzywka ... wrrrr

klas ki:
Bije się w piersi
hahaaa dopiero jak pojechalismy na maslaki;p to sie zaczelo;p ja pitole laski, nie sadzilam ze jestem taka odważna, weszlam w gąszcz choinek w poszukiwaniu grzybów, co rusz to pająk, myslalam ze zejde, co chwile krzyczalam, uzbieralam prawie całą siatę polowa robaczywe ale i tak jestem z siebie dumna ze tam weszlam;D
Jak byliśmy na basenie to inne mamy odłożyły dzieciaczki na przewijak, ubrały je, siebie przebrały, a Piotrek oczywiście tańce uskuteczniał i chciał te bąble grzeczne staranować