|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Zdrówka dla chorowitych maluszków!
tweed fajnie, że odwiedziny udane i że Alek taki towarzyski a prezenty zawsze mile widziane i cieszą ![]() Rocky ja sama się zastanawiałam czy wit. K bierze się do rozpoczętego 3 miesiąca czy skończonego ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- A my nie byliśmy na spacerze, bo zaczęło padać.. więc gdy Mały zasnął przy cycu zapakowałam go do wózka, uszka zakryłam tetrówką, przykryłam kocykiem, wstawiłam do pokoiku i otworzyłam okno na oścież.. i tak Olek wietrzył się ok. 50 min.
|
|
|
|
#3842 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko na chwilke
Perse-jak u nas podejrzewali wade serducha to kardiolog mowila ze sina otoczka wokol ust moze swiadczyc ze maly moze miec problemy z oddychaniem i moze takze z serduszkiem... Sprawdz to prosze Cynamonki - mysle o Was caly czas. |
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt: przeszlas jednak na mm?
Tarobani: też zrozumiałam ze 97cm i wydało mi się to nieprawdopodobne. Tweed super ze Alik taki grzeczny a prezenty się przydadzą ![]() Perse idź idź do lekarza,lepiej dmuchać na zimne ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Teso: to ja pisałam o tej sinej otoczce wokół ust. Idę w środę po skierowanie do kardiologa.
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To badanie jest tak krótkie, ze dłuzej schodziło ubieranie małego... Cynamonki - spokojnej nocki...!
|
|
|
|
|
#3846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Surka
dla Lili za poważny wiek![]() Edytka dobrze, że już lepiej... i żeby już tak zostało Katarzynka ale mamy chłopy ![]() Cytat:
![]() A w dzień ma drzemki 30 minutowe ![]() I pomyśleć, że kiedyś potrafił spać 25h/dobę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biszkopt sam w sobie się udał Ale nic lepszego z niego nie powstało bo zjadłam zanim wystygł ![]() z dżemem ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Neni Jak Kubuś?
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzieki Dziewczyny za wszystko. Nie chce Was obarczac swoimi problemami dlatego nic nie pisze. Na chwilę obecna wszystko co sie dzieje to jakiś koszmar a wiem, że nawet nie zaczęliśmy tej trudnej walki.
Nie radzę sobie z tym wszystkim. Czasem jakoś sie trzymam ale większość czasu siedzę przy Adasiu i rycze. Oczywiście wtedy kiedy śpi. Jak nie śpi to staram sie trzymać. Niewiele jednak jest tych chwil bo Młody nam gaśnie w oczach. To juz nie jest mój radosny, aktywny, mały chłopczyk tylko smutna, wykończona badaniami kruszynka ;( Dosłownie. Bo Adaś traci na wadze. Od czwartku tyle sie juz nacierpial, że niejeden dorosły by tego nie udzwignal. A on jeszcze znajduje w sobie siłę żeby uśmiechnąć sie najcudowniej na świecie. I te jego oczy- niebieskie, ogromne, patrzace z ufnością na pielęgniarki i lekarzy, którzy niestety zadają mu niejednokrotnie ogromny ból...dla jego dobra... Oczy, które jednak stają sie coraz bardziej nieobecne ![]() Nie ma nic gorszego niż patrzeć bezradnie na cierpienie swojego dziecka. Trzymajcie sie i jeszcze raz dziekujemy za kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan ale mi przypomnialas kołysankę
)) a działa chociaż?
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
Dziś chwilkę się porozciągałam i poćwiczyłam.
Dam sobie jeszcze czas...Tymuś nam usnął po kąpieli bez kolacji i teraz nie wiadomo co robić, chyba go trochę nakarmimy na śpiocha co by nam dał pospać w nocy. Ja pościel przebrałam w sypialni, wzięłam prysznic i wpadłam podczytywać ![]() Lecę do klubu zobaczyć fotki bo się naczytałam, że dużo nowości. ![]() Co do tego strojenia Tymusia w garniturek, ja kiedyś to też byłam bardzo przeciwna takim ubrankom, miałam zamiar ubrać go w pajacyka białego skromnie i elegancko, ale jak zaczęłam oglądać inne ubranka, wkręciłam się w temat, to znalazłam taki używany garniturek z mięciutkiego rozciągliwego materiału, 80% bawełny więc nie umęczy się chłopak i nie będzie mu zbyt niewygodnie ![]() Margoś za biszkopta
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za "podziw" ha ha ha Ona, Rocky jak dziąsełka Maluchów? Już mniej dokuczają? ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Malinka pisz co u Was :O)
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonkowa: pisz pisz jak tylko masz ochotę. Bardzo mocno CIę przytulam!!
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeszłam, bo tak mi się zahamowała laktacja, że przy zastoju ściągam 20 ml z obydwu cycków.
Ale już psychicznie dochodzę do siebie. Chociaż pierwszą dobę przepłakałam. Cytat:
![]() Trzymajcie się dzielnie, wierzę, że to tylko zły kryzys, który dzielnie zwalczycie. Dużo siły dla Was, a szczególnie dla Adaśka maleńkiego! |
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
. Mam nadzieję, że Adaś szybko zacznie przybierać. wszystko zakończy się szczęśliwie, a to będzie dla was tylko przykrym wspomnieniem.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3854 |
|
Konto usunięte
|
Cynamonku...
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3856 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie nadrobiłam jeszcze nic-nie miałam jak
![]() Młody wymaga ode mnie dziś 100% uwagi. Spał w ciągu dnia 15 minut i teraz jeszcze nie śpi. TŻ w pracy a mi się już ryczeć chce
|
|
|
|
#3858 |
|
Konto usunięte
|
Cynamonku
mysl o tym ze maly nie bedzie tego pamietal .. Tych wszystkich badan, zastrzykow, sond itp.. Moze troszke Ci to pomoze .. Oby te wszystkie badania przynosily efekty! Przytulam Was mocno mocno mocno !!!! |
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku, pisz do nas jak tylko masz ochotę i jeśli tylko poczujesz taką potrzebę.
Nie potrafię czytać Twoich postów nie płacząc. Tak mi Was żal. Takie koszmary nie powinny mieć miejsca. Nigdy nie zrozumiem dlaczego tak małe niewinne dzieci muszą cierpieć. Kochana, trzymaj się dzielnie. Mam nadzieję, że ten horror szybko się skończy i Adaś migiem wróci do sił. Tego Wam życzę z całego serca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3860 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja mam karuzelę FP z misiami i bardzo ją sobie chwalimy
![]() Cytat:
Cytat:
U nasz coraz lepiej Pan Skok od nas poszedł sobie daleko na szczęście. Mały pozwolił mi upiec nawet dwa ciasta, jedno z malinami a drugie ze śliwkami. A do tego bobasek zaczął sypiać w nocy od 21 aż do 6 rano, zaczynam się zastanawiać czy to jest normalne u takiego małego dziecka i czy nie powinnam iść do lekarza przypadkiem... |
||
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Wada Adasia spowodowała, że wątroba sie powiększyła trzykrotnie, płuca sa obrzekniete. Dlatego Mały bierze leki na odprowadzenie płynu z płuc. To co Adaś przytyl do tej pory od urodzenia w dużej mierze okazało sie obrzekiem. Dlatego kiedy leki działają, płyn jest usuwany z organizmu i waga spada... Lekarze mówią, że jeszcze jutro Adaś może spaść na wadze i powinien zacząć.przybierać. Jesteśmy juz pół na pół mm (a w zasadzie jakaś super kaloryczna mieszanka) i mój pokarm. Moje mleko zbadali i jest dość wysoko kaloryczne ale ma mało białka więc muszą Adasia podratowac sztucznie.
No i tak ''tuczymy" Małego co 2godziny. Najgorsze jest to, że Adaś strasznie tęskni za kp I biedny cmoka cały czas. Dzisiaj pozwolili mi go dostawic na 5min- tak sie zaczął zacieszac przy piersi, że aż mi łzy poleciały. Ale wrócimy do kp po operacji- juz to Adasiowi obiecałam! :thumbup:Uciekam spać póki Młody śpi. Pozdrawiamy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku, no to jeszcze jutro i niech tyje maluch i zbiera siły na operację, KP to dobry prezent na szczęśliwe zakończenie
Właśnie skończyłam skalpel Najgorsze jest to, że mam taką wadę jak hibermobilne stawy, czyli mogę nimi ruszać bardziej niż inni. Minusem jest to, że mam ogroooomny problem, żeby utrzymać się na jednej nodze, bo kostka lata mi na każdą stronę. Także mam utrudnione ćwiczenia. Za to skróciłam sobie jedno najmniej wygodne ![]() I chyba jutro będę mieć zakwasy w szyi ![]() Mięśnie brzucha jeszcze nie do końca się zeszły, jak napinam brzuch, to na 1,5 cm mam dziurę w którą wchodzi nadmiar skóry
|
|
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Tż też mówi, że by się ze mną zamienił... ale ja jeszcze nie miałam okazji żeby sprawdził jak to jest
![]() Tweed brawo za udaną wizytę, za prezenty i za Kulke, Aniołek ![]() Perse trzymam kciuki za Artusia Cynomonku trzymajcie się. Trzymam za Was kciuki. Życzę dużo siły, a wiem, że masz jej w sobie dużo! :przytyl: Mały śpi. Ja dzisiaj jakoś dziwnie się czuję. Chyba pogoda tak działa. Misiek dzisiaj dużo spał, tak dzień. Aaaa i dzisiaj mylam naczynia. Mały w foteliku na blacie. Nagle słyszę dziwny odgłos. Patrzę a moje dziecię śmieje się całą gębą, aż czkawki dostał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
cynamonku pisz jak tylko mozesz bo ja wyczekuje tych twoich wiadompsci i mam nadzieje ze kazda nastwppna info od Ciebie bedzie lepsza...
a u nas pan skok - nie chce go ktos przypadkiem? Leo od 7 rano spal 1 godz i dopiero teraz padl...
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To przecież nie tak miało być, strasznie to smutne, że musicie tyle przejść. Kochana, bardzo ciepło o Was myślę i tulę wierząc, że szybko nastąpi poprawa. aaaaa - bioderka mamy ok |
||
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonkowa: dobrze ze piszesz,co chwile zaglądam czy jakieś wieści od ciebie. 3mam kciuki żeby od jutra Adaś zaczął przybierac i szybko miał za sobą operacje! A kp to super prezent..
---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Kejt: dobrze ze u ciebie psychicznie lepiej...
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonku trzymaj sie dzielnie! Uściski dla Was.
Nie płacz za dużo, my za ciebie poplaczemy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Witam na pierwszym karmieniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonki, jestem z Wami caly czas myslami!!
Powiem, ze czytam info od Ciebie z takin bolem, ze nie jestem w stanie wyobrazic sobie jak bardzo to jest bolesne dla Was ![]() Bedzie dobrze i nie moze byc inaczej! Adasku, juz przy porodzie udowodniles jak bardzo jedtes silny i o tym pamietaj tez teraz U nas karmienie. Edek rosnie z dnia na dzien, czas zbyt szybko leci przy dzieciach.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-09-24 o 02:58 |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po 1 karmieniu. Spokojnej nocy!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

a prezenty zawsze mile widziane i cieszą 

piękny sen
dla Was lemurki 

Dam sobie jeszcze czas...

. Mam nadzieję, że Adaś szybko zacznie przybierać. 

01.06.13 ->31