Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 00:00   #2761
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mam kryzys.
Mała chce co chwilę cyca, a ja mam drgawki na sama myśl, żeby jej dac... Próbuje w nakładkach karmić, ale to też tak boli, ze mam łzy w oczach całe sutki mam przekrwione ja wiem, ze te początki po prostu trzeba przetrwać, ale w połączeniu z zastojami, jakie robią mi się w cyckach po prostu nie mam siły...
Dla jasbosci ona trzeci raz je od 22...
ja się nie znam ale życze ci cirpliwości i siły żeby ten kryzys przetrwać

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:05   #2762
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dlatego ja mam ją teraz na sobie.
Od dwóch dni taki mi leci z cycków, że masakra.

I znów mnie noga boli, boja i snow czy Wam przeszły te bólu nóg po porodzie ??

Ostatnio tak mnie w nocy bolało, że plakałam, a TŻ mi masował.
Mnie przeszly nawet w ostatnim miesiacu ciazy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-24, 00:23   #2763
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
są na to jakieś specyfiki? nie na bączki, tylko aby kupka poszła? tak pytam na zaś jakby do jutra nie było, to pasuje pewnie coś kupić w aptece?

proszę pomóżcie
Dziewczyny pisały wczoraj, że są jakies środki. Ja podawałam kawalątek czopka glicerynowego, ale po 1 dniu to chyba jeszcze nie ma wielkiej tragedii. Moja mama zawsze podkurczała nóżki małego i przyciskała je do brzuszka delikatnie, robiąc okręgi, masowała i sama szła więc obywało się bez dodatkowych środków. Może przepoisz ją herbatką albo jak ktoś umie niech spróbuje na oliwkę czy termometr?

Cytat:
Mam kryzys.
Mała chce co chwilę cyca, a ja mam drgawki na sama myśl, żeby jej dac... Próbuje w nakładkach karmić, ale to też tak boli, ze mam łzy w oczach całe sutki mam przekrwione ja wiem, ze te początki po prostu trzeba przetrwać, ale w połączeniu z zastojami, jakie robią mi się w cyckach po prostu nie mam siły...
Nie dziwię Ci się. Biedna. Ja pamiętam , że w szpitalu odwlekałam porę karmienia bo wiedziałam jak to zaboli Od 22 to pewnie już masz dość. Laktator pewnie nie będzie o wiele mniej bolał, ale chyba mm i laktator to teraz dwa wyjścia. Bo raczej brodawki się nie wygoją zbyt szybko ciągle naruszane.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Co za zgaga

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:45   #2764
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
larysa ja wczoraj jak rozmawiałam z TŻ to powiedział, że boi się tego, że nagle Kornel stanie się jednym facetem w moim życiu.
a on pójdzie w odstawkę.
Moj robi wszystko wokol Adasia - procz karmienia cycem dzis u pediatry polozna byla zdziwiona, ze tak sobie dobrze radzi z dzieckiem. Maz po powrocie tylko skomentowal, ze nie rozumie jej zdziwienia.

A u pediatry bylismy z katarem, ktory Adas ma od 4 dni. Przepisala jakies krople, bo zadnej infekcji nie ma. Temp.tez nie. Przy okazji go zwazyli-przybral 600 g od wyjscia ze szpitala i wazy 3900g - jakos sporo chyba

Stary 2013-09-24, 00:49   #2765
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

Odciagnelam jakieś 60ml, wciągnęła prawie wszystko, chociaż od 22 jadła 3 razy, a cycki pełne jak zaraz zacznie.szukać cycka, to robię mm...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:54   #2766
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Odciagnelam jakieś 60ml, wciągnęła prawie wszystko, chociaż od 22 jadła 3 razy, a cycki pełne jak zaraz zacznie.szukać cycka, to robię mm...
Nie dziwię się
Gdyby nie te poraniuchy to bym radziła wywalić dojkę i pójść spać obok, ale byś chyba tego nie przetrwała.

Oby mała kimnęła.

Kurde przerażacie mnie. Przypomina mi się jakie dziecko jest trudne do ogarnięcia czasami .

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:59   #2767
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
tez tak myślę.

Kupa śmierdzi, nie ukrywajmy.
Eee tam. W porownaniu z kupa kota to sa fiolki. Moze dlatego tz nie rusza, bo on oporzadza nasze dwa koty

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a ja zawijam i zawijam szkło w gazety
tak, w tym tygodniu się przeprowadzamy!
Suuuper choc ja sie ciesze, ze my zdazylismy przed porodem.

Stary 2013-09-24, 01:07   #2768
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

Wiem, ze już mecze bule, ale leze i rycze, ona ani myśli spać ona nie śpi w nocy, on nie śpi w dzień, a kiedy ja mam spać?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-24, 03:46   #2769
kaska87
Zakorzenienie

Matal mój wczoraj ładnie spał aż rodzice zauważyli bo byli na kawie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 04:15   #2770
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no mojego malego dziecka wali kupa syrasznie

ja tez polecam
mam dwie i chyba dokupie bo moglabym.w tym caly czas popylac w domj

polecam obie te rzeczy
pas mi pieknie pomaga
a herbatka jest ddobra i dziala

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

AH I WITAMY SIE Z MACKIEM W DRUGIM TYGODNIU ZYCIA
DZIS STUKNAL NAM PIERWSZY TYDZIEN WIEC

Rozwazam ten pas...jesli chodzi o wage, to jest podobnie, jak przed ciaza, ale przez to, ze jestem dosc szczupla, brzuszek troche widac. Cwiczyc pewnie bedzie mozna najwczesniej za m-ac, wiec mysle nad tym pasem.

Stary 2013-09-24, 04:33   #2771
kaska87
Zakorzenienie

młody śpi, stary śpi a ja kupiłam podgrzewacz do butelek nie ma to jak zakupy o 4 rano

Stary 2013-09-24, 04:33   #2772
matallewar
Zakorzenienie

Po odciagnietym mleku spala 2,5 h! Właśnie doi kolejna butle mojego, cycki lepiej, najpierw ściągam, co mogę i ew. daje potem cyca.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-24, 04:38   #2773
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Po odciagnietym mleku spala 2,5 h! Właśnie doi kolejna butle mojego, cycki lepiej, najpierw ściągam, co mogę i ew. daje potem cyca.
super

ale się uśmiecha przez sen mój Aniołek dobra idę spać tylko nie wiem czy mam gdzie bo się chłopaki rozwaliły na wyrze

Stary 2013-09-24, 05:07   #2774
logoasia
Zakorzenienie

Dołączam do nocnych mamusiek.moja anka przeszla dzis samą. siebie.juz pewnie z 5 razy sie budZila i ciągle. cos ją. męczy :/ jak ja sobie poradze z dwójką
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 05:16   #2775
nena_milka
Wtajemniczenie

Kurde tak mnie brzuch bolał ze już myślałam że to jest to... usnelam, teraz się budzę i nic... cisza...

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 05:16   #2776
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
super

ale się uśmiecha przez sen mój Aniołek dobra idę spać tylko nie wiem czy mam gdzie bo się chłopaki rozwaliły na wyrze
Wyczytalam wlasnie, ze "Potrzeba wzmożonego ssania występuje podczas skoków rozwojowych – około 3., 6. i 12. tygodnia oraz 3. i 6. miesiąca życia dziecka. Wówczas dziecko może „wisieć przy piersi” cały czas, dzięki temu produkcja pokarmu w ciągu 2-3 dni zwiększy się stosownie do wzrastających potrzeb maluszka".

---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Dołączam do nocnych mamusiek.moja anka przeszla dzis samą. siebie.juz pewnie z 5 razy sie budZila i ciągle. cos ją. męczy :/ jak ja sobie poradze z dwójką
Na pewno dasz rade

Stary 2013-09-24, 06:26   #2777
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
kurczę, myślałam, że idę tylko nakarmić niuńkę i wracam, ale się schodzi już dwie godziny,a ona nie spi, tżet wziął teraz córę w obroty, bo mi chwilowo motywacja spadłaale jak tak patrzę jak łażą po pokoju to mi słodko

a mam pytanie z innej beczki, bo tu kropla napisała, ze już okresu dostała - kiedy on przychodzi?jak się kończy mleko w cyckach, czy wystarczy, że go jest mniej?bo zastanawiam sie tez jak to jest z opcją zajścia w ciążę czy ja mogę już zajść? nie to żebym chciała, bo właśnie jeszcze nie chcę, ale cholera tak się nie chcę zabezpieczać, fuuuuj

Przychodzi kiedy chce i to jest najgorsze ! ja dostałam okres już, tak przynajmniej myślę ze z powodu tego że nie mam już praktycznie mleka. Bo wiem że jak się karmi piersią to czasem i do roku można nie mieć okresu. A co do zajścia w ciążę to kochana szybciutko można zajść, dlatego koniecznie trzeba się zabezpieczyć ! śmiać mi się chcę jak niektóre babki twierdzą, że karmienie piersią zabezpiecza je przed niechcianą ciążą - min moja szwagierka a po studiach jest jakiś farmaceutycznych czy coś i cis z biologia tez, ale wiedza jednak nie taka

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa
fajny film, nie zapomne uczucia jak wyszliśmy z kina ,oglądaliśy w 3d i nasz świat wydał nam się taki smutny i szary
czytałam później artykuł że ludzie mieli podobne wrażenia i zdarzyły się nawet samobójstwa z tego powodu

Moim zdaniem avatar to najlepszy film jaki powstał do tej pory w 3d

Cytat:
kurcze trzeba dbać o tych naszych tż, ale ja też chcę trochę czułości tylko ja się przytulam, ja robię cokolwiek a on nic i dlatego mi czasem tak źle :/ on mówił że widzi że Ola jest zależna ode mnie, że teraz taki okres w życiu że ja jestem dla niej itd...
oszaleje z nim :p

no mój też śpi w drugim pokoju... argumentuje to tym że musi o 7 rano wstać, odwieźć dzieci do szkół (jest kierowcą) i wraca jakoś o 8;30 i ma wolne aż do 13;30 do następnego kursu. więc aż tak się nie napracuje
.. a ja już od 3 tyg się nie wyspałam. sama nie wiem jaką strategię przyjąć i jak go jakoś przekonać że ja nadal jestem taka jaka byłam wcześniej a i też żeby do Małej był bardziej otwarty
/

współczuję, bo u mnie jest odwrotnie - ja jestem zmęczona a TZ koło mnie lata i chcę się przytulać, całować i bzykac z czego się cieszę bo pomimo tego wszystkiego co widział nadal jestem dla niego atrakcyjna on sam mówił, że bal się ze tak się stanie. A od kiedy urodziłam to lata za mną tak jakbyśmy się dopiero poznali i mnie podrywa a co do sexu to jak wyszłam ze szpitala, ledwie krwawic przestałam to już było bzykanko bo myślałam, że go rozniesie

A to czemu gdy TZ przychodzi do domu nie oddasz mu dziecka, a sama byś się położyła spać choćby na 2 godziny co on w tym czasie ci na przerwę robi?

Cytat:
słuchajcie mam problem? chyba problem.
nie miałyśmy od samego początku problemów z kupkami, były prawie co każda zmiana pieluchy, bardzo rzadko zdarzyła się tylko przesikana, 3/4 zmian to z kupką. a od wczorajszej nocy zero. martwię się, bo Ola się pręży i jakby chciała zrobić a nie ma tej kupki, natomiast bączki idą często bez problemów i nie wiem czy ja coś zjadłam czy co.........

są na to jakieś specyfiki? nie na bączki, tylko aby kupka poszła? tak pytam na zaś jakby do jutra nie było, to pasuje pewnie coś kupić w aptece?

proszę pomóżcie
A karmisz jakim mlekiem?
Dobra już przeczytalam Ale nie będę kasować może się komuś przyda

Jeśli mm to dopajac dziecko trzeba rumiankiem to łatwiej kupa pójdzie, a koper włoski na baczki i żeby jej brzuszek nie bolał. Ja miałam z Ala taki problem, od kiedy podaje te herbatki 2 razy dziennie robię mieszankę z kopru i rumianku takie 30 ml to jest po problemie a gdyby kupy nie było ze 3-4 dni to podaj czopek glicerynowy, ale to w ostateczności się podaje jak np herbatki nie pomogą.

Co innego jeśli kp - wtedy kupy może nawet tydzień nie być i jest to całkiem normalne.

Cytat:
yyyyyyyyy, to dobrze, ze jednak posłuchałam tza i się ogumiliśmy, bo cholercia by była heca
Hahahaha my też w ogumieniu, ale od wczoraj już tabletki biorę jednak jjeszcze się guma przyda przez kilka dni :p

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
jak Ala sobie ogolnie radzi?
my jeszcze prezd wizyta pediatry i mnowstwo pytan i watpliowsci

my od razy dostalismy zelazo i kwas
i o przepukline mialam pytac'kolezanka widziala pepek i tak zawyrokowala bo jest wypukly

ja reaguje zawse, a nie ze zawsze biorw na rece, odzywam sie, glaszcze, pocaluje a jak to nie pomaga to na klate
Moja Ala jest :p
A też się bujamy po specjalistach, ale wszystko jest ok.

A przepuklina pepkowa to właśnie wystający pępek kleimy plastry zobaczymy co będzie

Ja też reaguje zawsze, ale nie zawsze na ręce biorę. Dużo gadam z Ala

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-09-24 o 06:29
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:36   #2778
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę, myślałam, że idę tylko nakarmić niuńkę i wracam, ale się schodzi już dwie godziny,a ona nie spi, tżet wziął teraz córę w obroty, bo mi chwilowo motywacja spadłaale jak tak patrzę jak łażą po pokoju to mi słodko

a mam pytanie z innej beczki, bo tu kropla napisała, ze już okresu dostała - kiedy on przychodzi?jak się kończy mleko w cyckach, czy wystarczy, że go jest mniej?bo zastanawiam sie tez jak to jest z opcją zajścia w ciążę czy ja mogę już zajść? nie to żebym chciała, bo właśnie jeszcze nie chcę, ale cholera tak się nie chcę zabezpieczać, fuuuuj
mozesz. Sa przypadki ze zaraz po pologu kobiety zachodza lub -jak ja- ze do czasu zaprzestania laktacji az do pojedynczego karmienia nie ma @ i owulacji.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:38   #2779
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Pociesze Cię może, Eda źle spał, a od kiedy poszłam do szpitala to.tylko na siku wstaje

Czuje się jak nowonarodzona! Jak dałam ta butle koło 1, to obudziła sie koło 4 i po 7
Muszę sobie na.noc z zapasem odciągac, ona chyba w nocy jest leniuszkiem i kiepsko ssie i dlatego chce non stop.cyca!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-24, 07:51   #2780
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja dzisiaj z TŻ ogladalismy "nieletnie matki" na tlc i akurat tam dziewczyna rodzila i jak bylo pokazane jak strasznie sie darla i krzyczala plus dziecko sie urodzilo takie no wiecie jakie cale w tej mazi takie zolto fioletowe to maz mi zzielenial i mowi ze sie boi byc przy porodzie nie moge mu chyba wiecej takich rzeczy poszczac bo mi sie rozmysli jeszcze
też to oglądałam, az mi było głupio jak ryja darła, poprostu jak zazynana świnia...:/

lepiej nie pokazuj tżowi juz takich filmikow;p

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:57   #2781
kaska87
Zakorzenienie

ja już wstałam, a chłopy dalej kimka poprawiłam mojemu dziecku rączkę i na mnie nawarczał przez sen
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Wyczytalam wlasnie, ze "Potrzeba wzmożonego ssania występuje podczas skoków rozwojowych – około 3., 6. i 12. tygodnia oraz 3. i 6. miesiąca życia dziecka. Wówczas dziecko może „wisieć przy piersi” cały czas, dzięki temu produkcja pokarmu w ciągu 2-3 dni zwiększy się stosownie do wzrastających potrzeb maluszka"..
właśnie w nocy też trafiłam na artykuł o skoku rozwojowym

Cytat:
Pociesze Cię może, Eda źle spał, a od kiedy poszłam do szpitala to.tylko na siku wstaje

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-09-24 o 07:58
Stary 2013-09-24, 08:07   #2782
83monia
Zakorzenienie

larysa- przy mm przepajaj sama woda, rumiankiem lub koperkiem jak baczkow mniej

matal- dobrze ze masz jakies wyjscie tj. laktator. Troche ogarniesz sutki i bedzie git. Mlze rzeczywiscie spich cycowy z elenki. Ja pamietam ryczalam co karmienie przy arturze. Nie umial nie gryzc. Nawet przez nakladki potrafil. A kinia nic... Pamietam ze juz mialam troche zagojone sutki i krew juz nie leciala i przyszla polozna z wizyta to sie za glowe zlapala jak je zobaczyla. A ja taka zadowolona bylam bo juz nie bylo tak zle

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:09   #2783
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam kryzys.
a nakladki?kurcze, ja bym chyba dala smoczka

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja dzisiaj z TŻ ogladalismy "nieletnie matki" na tlc i akurat tam dziewczyna rodzila i jak bylo pokazane jak strasznie sie darla i krzyczala plus dziecko sie urodzilo takie no wiecie jakie cale w tej mazi takie zolto fioletowe to maz mi zzielenial i mowi ze sie boi byc przy porodzie nie moge mu chyba wiecej takich rzeczy poszczac bo mi sie rozmysli jeszcze
oj nie pokazuj mu tego, bo naprawde sie zniecheci

Cytat:
o widzisz, moze faktycznie to jest rozwiazanie, miejmy nadzieje,ze tymczasowe, bo odciagac sie to jednak ciezka praca

Cytat:
Wiem, ze już mecze bule, ale leze i rycze, ona ani myśli spać ona nie śpi w nocy, on nie śpi w dzień, a kiedy ja mam spać?
biedactwo

Cytat:
młody śpi, stary śpi a ja kupiłam podgrzewacz do butelek nie ma to jak zakupy o 4 rano
lepiej spi po "naszych" sposobach?

Cytat:
super, a moze zmien kolejnosc?najpierw cyc, potem butla?
Cytat:
jejciu, moja wczoraj miala taka noc ze chyba tez z 5 razy wstawala, a w dodatku ja zaparlam sie zeby spala u siebie, bo co bedzie jak malutka juz bedzie, a dzis super, cala noc przespana, pocieszam, bo to moze chwilowy kryzys
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:10   #2784
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy jeszcze wejdę, ale trzymajcie kciuki za wizytę u pediatry ok? żeby Miki przybrał o 9:30 idziemy
kciuki są!

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Jednak jestem w szpitalu i czekam na rozwój akcji. Skurcze są co 3-4 minuty, nie bolą aż tak tragicznie. Cisnienie znow mam wysokie w kosmos - pozostaje czekać
powodzenia

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dirty możesz zajść już od pierwszego niezabezpieczonego sexu po połogu. Karmienie nie ratuje, jedynie co to opóźnia okres.
Ja swój pierwszy to chyba też po ok 10miesiącach miałam.
no właśnie właśnie,Maharet też myślała że tak szybko to się nie da zajść

Cytat:
słuchajcie mam problem? chyba problem.
nie miałyśmy od samego początku problemów z kupkami, były prawie co każda zmiana pieluchy, bardzo rzadko zdarzyła się tylko przesikana, 3/4 zmian to z kupką. a od wczorajszej nocy zero. martwię się, bo Ola się pręży i jakby chciała zrobić a nie ma tej kupki, natomiast bączki idą często bez problemów i nie wiem czy ja coś zjadłam czy co.........

proszę pomóżcie
kochana, przy kp kupa może być raz na tydzień (rekord przy Marysi - 12 dni bez kupy) albo 10 dziennie nie stresuj się, jeśli bączki idą tzn że jelita pracują dobrze. możesz kłaść na brzuszek, masować, ale wg mnie nic złego się nie dzieje

Cytat:
Mam kryzys.
ło matko, licho... smarujesz czyms?
już doczytałam że odciągnęłaś i dałaś i dobrze, odpocznij trochę

a ja wczoraj miałam kryzys... nie wiem czy Hania nie ma I skoku? w sumie 5 tydzień, to by się zgadzało tak się spłakała wieczorem że szok, ryczała okrutnie z kilkoma chwilami przerwy... kolka nie bo brzuszek miękki, zreszta nie prężyła się ani nic tylko krzyczała za to jak zasnęła to nocka już super zasnęła o 21, obudziła się o 1 i o 4 ale tylko 15-20 minut karmienia i śpimy dalej więc trochę odpoczęłam

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:11   #2785
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja już wstałam, a chłopy dalej kimka poprawiłam mojemu dziecku rączkę i na mnie nawarczał przez sen
właśnie w nocy też trafiłam na artykuł o skoku rozwojowym

az milo czytac Twoje posty, widac, ze odpoczelas psychicznie i fizycznie, jak wczoraj spacerek z babcia?
Stary 2013-09-24, 08:11   #2786
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
lepiej spi po "naszych" sposobach?
wczoraj tak

Natala biedna malutka ale dobrze, że w nocy była spokojna

dzisiaj chyba kurier karuzelę przywiezie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-09-24 o 08:14
Stary 2013-09-24, 08:15   #2787
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

nie mogę spać....eh
brzuch mi sie zrobiła jakiś dziwny, juz nie taki twardy jak skała tylko miękkszy... wczoraj miałam wrażenie jak jechałam na ktg że opadł całkiem

zanim urodze jeszczu dużo rozważań będzi ehehe

dzisiaj ide do ginka, ale juz mnei nei ciekawi nic wiadomo co bedzie

Aleksander
Stary 2013-09-24, 08:18   #2788
agravka
Wtajemniczenie

a ja wczoraj myslalam, ze juz sie zaczyna, skurcze mialam co 10 min przez ok godzine, ale sie rozeszlo, a w nocy mialam jakies glupie sny, ze ktos byl na pustyni i krzyczal "wody, wody!!!" ja sie budze i mysle, w uszach caly czas "wody,wody" i sobie mysle o kurde, wody mi odeszly, macam lozko, a tam sucho)))glupia jestem
Stary 2013-09-24, 08:20   #2789
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
a ja wczoraj myslalam, ze juz sie zaczyna, skurcze mialam co 10 min przez ok godzine, ale sie rozeszlo, a w nocy mialam jakies glupie sny, ze ktos byl na pustyni i krzyczal "wody, wody!!!" ja sie budze i mysle, w uszach caly czas "wody,wody" i sobie mysle o kurde, wody mi odeszly, macam lozko, a tam sucho)))glupia jestem
hehe mi sie oststanio duzo wody sniło
podświadomość
chcoiaż masz skurcze

Aleksander
Stary 2013-09-24, 08:20   #2790
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

a panny zanoszą własny akt urodzenia zamiast aktu ślubu
u nas nie trzeba było aktu urodzenia

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości