Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 20:38   #1351
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Mnie się podobają strasznie, ale chłop mi powiedział ze jestem walnięta zeby niemowlakowi buty za taką kasę kupować...Ech co za chłopy....
ja akurat Nince kupowałam w h&m cos ok.30 zeta ale to 4 lata temu .
za to teraz Roszkowi emu prawdziwe =ale to dlatego ze jemu kupuje mniej bo czesc po starszakach pasuje
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ostatnio o tym pisałam, bo na starość o tym przeczytałam...
jaką starosc? ja tez niedawno to przeczytałam ale jednak za młodu
Stary 2013-09-23, 20:53   #1352
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
jak kupisz to pokaż
takie:
http://www.hm.com/pl/product/10885?article=10885-A

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Nestelle gdzie kupowałaś emu dla Roszka?nie chciałąbym się naciąć na all:/

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:54   #1353
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja akurat Nince kupowałam w h&m cos ok.30 zeta ale to 4 lata temu .
za to teraz Roszkowi emu prawdziwe =ale to dlatego ze jemu kupuje mniej bo czesc po starszakach pasuje

jaką starosc? ja tez niedawno to przeczytałam ale jednak za młodu
no ja własnie o cenie takich prawdziwych mówię...ale jak te h&mowskie są fajne to może takie- szczególnie że coraz więcej chłodniejszych dni

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
takie:
http://www.hm.com/pl/product/10885?article=10885-A

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Nestelle gdzie kupowałaś emu dla Roszka?nie chciałąbym się naciąć na all:/

fajne
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:01   #1354
katka_19
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
Nie było mnie kilka dni, TŻ wrócił do domu na 4 dni i mieliśmy masę załatwień, a potem trochę czasu zostało Nam dla siebie
Zabieram się za nadrabianie

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:12   #1355
qwerto
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

patrzcie co znalazlam, mamusie KP
dobre

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
A co do śmiania się - mój na obcych to tylko podkówki robi lub nawet płacze (w sobotę byli u nas goście - znajomi i przez pierwsze pół godziny Tż musiał siedzieć z małym w drugim pokoju, bo tak się rozpłakał na ich widok), więc ktoś obcy mógłby stwierdzić, że mam płaczliwe dziecko, a w domu ze mną dosyć sporo się śmieje.
Moja ma tak samo- jak ktoś obcy zagada albo kogo często nie widuje to jest podkowa i ryk, wtedy tylko mama pomoże

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
i fla tych co nie mają fb Karol pomagający mamie rozpakować zmywarkę
Nie dość że przystojny, to jeszcze pracowity a i obiad ugotuje- tylko pozazdrościć przyszłej narzeczonej

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

niby tak, tylko że USG też sie myli. I szlak mnie trafia bo zawsze lekarze przytaczają argument "bo na USG wychodzi 4kg a pozniej niepotrzebna cesarka bo rodzi się 3,5kg" ale nikt nigdy nie wspomina o tych co usg się pomyliło o +0,5kg (czyt.mi) i kazali rodzić SN mimo że potrzebna była cesarka

Mówicie że wasze dzieci usypiają na rączkach a ja znów czasami bym chciała żeby moj usnął ale nie ma szans... on na rekach wygina się we wszystkie strony bo wszystko jest interesujące tylko nie ja
ostatnio nie śpie od 4 bo jak go biorę na karmienie (KP tylko rano) to mam tę przyjemność go przytulać, głaskać po główce i wiem że to ostatnie takie chwile... normalnie nie ma szans, gościu nawet butle woli jeść w łóżeczku nić na rękach wyjątkiem jest wieczorna butla do spania
Ja też należe do tych- po usg przed porodem lekarz stwierdził że dziecko będzie ważyć ok 2700-2800, a z całą pewnoscią nie przekroczy 3100, no i w 5 godzin dziecko mi przytyło do prawie 3300

Co do usypiania- do niedawna u nas też w dzień były tylko ręce, trzeba było chodzić i jednocześnie bujać Marysię, kręgosłup już mi siadał. Niedawno jej się przestawiło i teraz w dzień zasypia tylko w wózku, czsasami w drodze wyjątku na łóżku podczas karmienia. Na wieczór na szczęście zasypia przy cysiu.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Jest normalną, szczerą kobietą, która nie knuje, nie stawia za wszelką cenę na swoim, nie idealizuje swojego syna, a jest sprawiedliwa. Nie ocenia. Nie wtrąca się przesadnie, a jeśli już, to mówi to TŻowi, nie mnie Wiadomo, ma pewne cechy, które mnie irytują, ale kto nie ma? Jest naprawdę w porządku i im lepiej ją poznaję, tym bardziej zyskuje w moich oczach. Tylko nie mogę się przełamać, żeby powiedzieć do niej "mamo"
Ja na swoją teściową też bardzo nie mogę narzekać, przynajmniej na razie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej - jak tak na szybko tylko chcialam sie wam pochwalic. Ze mam pieknego zdrowego chlopczyka - lekarz nie mogl wyjsc z podziwu. ( Jak powiedzial, dawno tak pogodnego dziecka nie widzial )Milus o malo nie zagadal go na smierc hahaha.
No i go zwarzylam i w ciagu 10dni przybral 300gram

U nas dzisiaj pierwszy raz stópka powędrowała do buzi... Najpierw ją oglądała ze wszystkich stron, po czym szybko wpakowała do buźki i zaczęła ciumkać, uśmiałam się...
Ja niestety 2 ostatnie dni zdychałam. Podczas latania w sobotę po sklepach załatwiłam zatoki od klimy. Dziś jest już lepiej ale jeszcze bolą, grunt, że coraz mniej. Tż też trochę jęczy że się źle czuje, mam nadzieję, że nas nie rozłoży bo w niedzielę chrzciny.
qwerto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:13   #1356
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wyeliminowanie karmienia.
nam się udało
gratuluję i zazdraszczam

no ja nie mogę sobie pozwolić na plamy to jest ten minus pożyczanych rzeczy. gUpio by mi było oddać uświnione.

Cytat:
tez niedawno to przeczytałam ale jednak za młodu
czyli czytamy te same zajefajne gazety dzieciowe za 1,99

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
a potem trochę czasu zostało Nam dla siebie
hehe i dobrze, że zostało

Oki-doki, lecę spać. Będę Was czytać przy karmieniach... oby dziś "tylko" czterech, bo powoli na oczy nie widzę

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:20   #1357
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ja jeszcze nie mam kaszek, ale ja bede zamawiac w necie - bardziej sie oplaca - w sklepie zawsze drozej.
A kiedy bedziesz w DE, to moglabym zobaczyc ile kosztuje w sklepach? (szukac trzeba w sklepach ze zdrowa zywnoscia tzw. Reformhaus lub Bioladen).
a w PL ile kosztuje?
w PL 13 zł. a w jakimś sklepie internetowym po 15..

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam was o pomoc zupełnie nie radze sobie z rozszerzaniem diety a moja mala mimo,ze skonczyla wczoraj 6 miesiecy wazy tylko 7300kg lekarka mówi,ze prawidłowo ale jak czytam ile wasze maluchy waza to moja jest ociupinka,teraz na dodatek nie chce mi jesc,daje jej niemal na sile...
Podawalam jej juz marchew,marchew ziemniaki,dynie ziemniaki,marchew ryz,nie dawalam jeszcze owocow bo sie boje,poniewaz mala dluugo miala biegunki a slyszalam,ze moga byc np po jablku,ale dzis chyba sprobuje podac.Moze dawac jej jakies kaszki do mleka ale co polecacie?Zalamana jestem,teraz jeszcze musimy zmieniac mleko z pepti na ha i boje sie rewolucji aj niby mala jest energiczna ruchliwa ale chciala bym,zeby lepiej jadla.Moze jakies soczki ale jakie na poczatek?
Ewelinka, nie porównuj.. poza tym wg mojej książeczki zdrowia dziecka 7300 dla 6-miesięcznej dziewczynki to ciut poniżej 50 centyla, więc bardzo dobra waga. siatki dla chłopów i dziewczynek troszkę się różnią.
nie dawaj jej na siłę, obawiam się że możesz ją tylko zniechęcić w ten sposób do jedzenia. jak boisz się biegunek to z owoców podaj banana, potem banana z jabłkiem. z kaszek ja daję Holle, ale nie do butli, tylko jako gęstą kaszkę z owocami w zamian za butlę. soczki na początek nie będą dobrym rozwiązaniem.
masz jakiegoś dobrego, zaufanego pediatrę? może skonsultuj się żeby ustalić jakieś rozszerzanie diety, żeby nie próbować wszystkiego na raz i nie namieszać za bardzo.
jak musicie zmienić mleko to nie masz wyjścia, zmieniaj stopniowo i obserwuj. mój synek też był na ha, najpierw nan, potem bebilon, aż w końcu hipp i dopiero to mleko dobrze tolerował, po wcześniejszych miał problemy z brzuszkiem.
jak ona w ogóle je? co w ciągu dnia i ile? pisałaś o 2-3 butlach dziennie

Cytat:
a ja odkryłam sekret Torresa. On nie je mi tych słoików, bo jest... WEGE! Zrobiłam mu dziś duży słoiczek rosołku z ryżem (zrobiłam bo dogotowałam glutenu ). Zjadł 2 łyżeczki. Pluł, krzywił, telepał (w końcu "cząstki" ryżu były )... stwierdziłam, że spróbuję z jarzynówką (po 4 miesiącu, z tych, do których miałam mięcho dodawać). Zjadł i płakał o jeszcze... 130 ml poszło jak burza....
dawaj go do Jakuba, dogadają się. Jakub będzie wyjadał mięso a Torres warzywa

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Pytanie z serii głupich. Jeżeli rozszerzam dziecku jedzenie, próbowało już prawie wszystkich warzyw, wiekszość owoców, na początku dostawał po łyżeczce, dwie a nic się nie dzieje z brzuszkiem i wszystko jest ok to ile czasu musze wprowadzać zanim podam pół malego słoiczka a potem cały??? Narazie daje tak jak ptaszkowi po troszku, dla poznania.... a widze ze on aż się pali do tych sloiczków a ja po 3 dniach wyrzucam więc moge już zwiększać do całego???
ale każdego dawałaś po odrobinke? ja robiłam inaczej. jeden smak, pierwszego dnia kilka łyżeczek, drugiego dnia 1/3 słoiczka a kolejnego resztę i miałam zjedzony cały, nie wyrzucałam, chyba że ewidentnie nie smakowało, potem kolejny smak, ale po paru słoiczkach zaczęłam dawać po pół słoiczka. wydaje mi się, że jak dałaś każdego po 2 łyżeczki i kolejny smak to nie stwierdzisz czy szkodzi czy nie. daj mu więcej.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:26   #1358
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej
My po chrzcinach, super było A moja chrześnica przekochana
A teraz zajadam się plackami bo pyszne mieli ale od jutra wracam na dietę bo jeszcze 2kg do wagi z przed ciąży
Super, że było super. I trzymam kciuki, żeby te 2 kg sobie poszły.

Cytat:
Heloł,heloł laseczi moje kochane!!!
Po półtora miesiąca nieobecnosci witam sie spowrotem .
Despie szczególnie dziekuje .
Nienadrobie -nawet nie próbuje . Ale teskniłam..... czasami , z tego co wiem Ptaszysko sie nie udziela - a tez tesknie(mam ogromny sentyment do niej -no ale od czego jest priv.... ) no i tesknie za OC - choc nawywijała i sie jej nalezy .....
U nas wszystko wspaniale -mąz nadal ten sam , dzieci rosną jak oszalałe ,zdrowe ,usmiechniete . Ja tez szczesliwa . pernametny brak czasu - Jakub poszedl juz do 2 klasy ,Ninka do średniakow ,nadal peeelno zajec maja,a Roszek basen.Najmłodszy jest boski - kochany ,wiecznie usmiechniety , na serio nieplaczacy - raz na tydzien zdarzy sie miałknąc , mąż pomaga . Nadal tylko na cycu (-Roszek ,nie mąz ), juz kupiłam pierwsze sloiczki wiec niedługo bedziemy probowac . Skokow rozwojowych nigdy jakos nie mielismy - nadal pogodny ,śpiący od 22 całą noc do ok 9,10 tylko ze u nas -a raczej on mysli ze my u niego ..... Jeszcze nie siedzi ,pelza czasem , mówi bezprzerwy i sie smieje ,klaszcze na zawołanie.
A my w srodku budowy -wiec jest co robic ,jeszcze przed zima chcemy pare rzeczy zrobic bo potem bedzie zastój .
I tyle .
Choć pisze od niedawna ale cały czas podczytywałam i bardzo brakowało mi Twoich postów. Witaj

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
U nas nocka superz jedną pobudką o 4.33 ale Roszpunka zjadła, odłożyłam do łóżeczka, przyjęła swoją muzułmańską pozycję i usnęłapospałysmy do 8.30
Szkoda, że pada bo mam furęprania
za nockę. Ciekawe kiedy ja się doczekam takich nocek

Cytat:
Hej tak czytam Was i musze się odezwać. Ja mam chyba jakieś inne dziecko
bo także wprowadzamy inne posiłki, mały leży na bujaku, ma tylko śliniak materiałowy i ANI RAZU się nie ubrudził tylko wokół ust. Nie pluje, nie wyciera się... on wciąga z łyżeczki jak odkurzacz, uwielbia jak dotąd wszystko i kasze manne też, a jak sie skończy to zawsze płacze nigdy go nie przebierałam po jedzeniu, tylko na jednym śliniaku jest kilka kropek marchewki. Jeszcze mi niczym nie pogardził, nawet warzywa woli bardziej niż owoce (sprawdzałam różne kolejnści)
ja chyba naprawde nie pasuje do Was
no i żeby było mało to dziś spał od 20 do 6 rano i na śpiocha (na chama) go karmiłam bo myślałam że mi cycki eksplodują.
A teraz za to że się chwale przyjdą kosmici i wszystko jak zwykle sie odwróci.
No to masz bardzo grzeczne dziecko. Mój jak je to wszystko dookoła brudne. Rączki to mu cały czas chodzą. No i co do spania to zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
i fla tych co nie mają fb Karol pomagający mamie rozpakować zmywarkę
No super pomaga mamusi. Ciekawe czy później będzie taki chętny do pomocy

Cytat:

Cytat:
Hej - jak tak na szybko tylko chcialam sie wam pochwalic. Ze mam pieknego zdrowego chlopczyka - lekarz nie mogl wyjsc z podziwu. ( Jak powiedzial, dawno tak pogodnego dziecka nie widzial )Milus o malo nie zagadal go na smierc hahaha.

No nic wyplata przyszla - jade na centrum sasasa.
i co kupiłaś ciekawego?

Cytat:
a ja odkryłam sekret Torresa. On nie je mi tych słoików, bo jest... WEGE! Zrobiłam mu dziś duży słoiczek rosołku z ryżem (zrobiłam bo dogotowałam glutenu ). Zjadł 2 łyżeczki. Pluł, krzywił, telepał (w końcu "cząstki" ryżu były )... stwierdziłam, że spróbuję z jarzynówką (po 4 miesiącu, z tych, do których miałam mięcho dodawać). Zjadł i płakał o jeszcze... 130 ml poszło jak burza....
za odkrycie tajemnicy.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Dzisiaj krew w żyłach mi zamarzła. położyłam KArola w łóżeczku, odwracam się za chwilę a on tak się na boku podciągnął przy szczebelkach, że aż głowa wystawała nad łóżeczko... do tego jedną nogę na górę zarzucił... zamarłam. tż będzie dziś obniżał poziom

ok powoli się żegnam. Na 17:30 idziemy do lekarza a potem na tydzień do mamy będę Was podczytywać na telefonie
trzeba obni
No to koniecznie trzeba obniżyć poziom. Miłego pobytu u mamy.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Sto lat dla Krzysia Tasia34, oraz Mikołajka achna79

U nas chyba idzie kolejny ząb. Nie chce spać ale trze oczka a jak zaśnie to budzi się po 20 minutach.

I w załączeniu ulubiona pozycja Matiego i jak ostatnio zasypia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia z aparatu 02.09.2013 064.jpg (81,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia z aparatu 02.09.2013 056.jpg (113,1 KB, 49 załadowań)
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:31   #1359
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Oprócz 5 mcy Krzysia dziś też inna rocznica - nasze 16 lat z TŻ

Piękny staż. Młodo zaczęliście

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Właśnie jesteśmy po pierwszym żółtku

Cytat:
wow. nam wczoraj stuknęło 11 i myślałam że to dużo
Nam stuknie 11 za miesiąc. Też myślałam, że to dłuuuugo

Cytat:
Napisane przez qwerto Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj pierwszy raz stópka powędrowała do buzi...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dawaj go do Jakuba, dogadają się. Jakub będzie wyjadał mięso a Torres warzywa
Haha!!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:31   #1360
BYou
MBZ♥

Nati dla Matiegoale Słodziak
już myślałam, że buszuje u nas bo mata ta sama, sowa ta sama, książeczka i szczeniaczek

qwerto

Monicca, super, że żółtko posmakowąło

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-09-23 o 21:33
Stary 2013-09-23, 21:32   #1361
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość

Jaki przystojniak - te włoski Ile ma ?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:38   #1362
nati_85
Raczkowanie

BYou

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Jaki przystojniak - te włoski Ile ma ?
25 skończy pół roku.

A co do stażu to my z tż w lutym mieliśmy 10 lat. I nawet nie wiem kiedy to zleciało.
Stary 2013-09-23, 21:39   #1363
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jeszcze nie mam kaszek, ale ja bede zamawiac w necie - bardziej sie oplaca - w sklepie zawsze drozej.
A kiedy bedziesz w DE, to moglabym zobaczyc ile kosztuje w sklepach? (szukac trzeba w sklepach ze zdrowa zywnoscia tzw. Reformhaus lub Bioladen).
a w PL ile kosztuje?
W sklepach internetowych koło 14 zł. Ja nie będę, ale mój szwagier regularnie jeździ i może by mi kupił.
Dzięki

Cytat:
Mnie zajadłość zaślepia

Cytat:
widziałam już na fb - padłam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
W haemie to cza patrzec na metki,gdzie zrobione, jakos chyba made in bangladesz sa lepsze niz turkey
O widzisz, ja w levi's zauważyłam tę zależność.

Cytat:
dziewczyny w co ubieracie dzieciaki na dwór?
Bodziak z długim rękawem, spodnie dresowe i lekko ocieplana kurtka, a jak było chłodniej to zamiast niej sweterek z polarową warstwą wewnętrzną.

Cytat:
to dla Was!

Cytat:
jestem jego fanką - śliczny.

Wojtka wysypało na buzi - albo po kleikach albo po mm, bo nie rozrabiam mu na swoim mleku Od jutra drogą eliminacji szukam sprawcy. Smarować mu buzię bepanthenem?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:42   #1364
maria28
Kniaginia

Cytat:
O, jaa! Ale słodko! Zdjęcie jak leży na kolanach już uwielbiam
Stary 2013-09-23, 21:43   #1365
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
jestem jego fanką - śliczny.

Wojtka wysypało na buzi - albo po kleikach albo po mm, bo nie rozrabiam mu na swoim mleku Od jutra drogą eliminacji szukam sprawcy. Smarować mu buzię bepanthenem?
Dziękuje

Ja bym spróbowała posmarować. Może szybciej zejdzie.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
O, jaa! Ale słodko! Zdjęcie jak leży na kolanach już uwielbiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 21:44   #1366
corka_rosy
Wtajemniczenie

A, Demeter - moim zdaniem Syn Ci super przybiera

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:46   #1367
bzinka
Zadomowienie

Despa ja kupiłam na allegro i Hania w różowych muklukach pomyka.
Nawet o dziwo ich nie skopuje tak jak skarpety. Może poszukaj też tam.
Jak dla mnie bez sensu wydawać kasę na butki na chwilę, jeśli dziecko nie chodzi. A na zimę i tak mamy kombinezony już z nogawkami, bo są wygodniejsze dla takiego maluszka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC4420.jpg (80,0 KB, 19 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:51   #1368
BYou
MBZ♥

Córko posmaruj

Stary 2013-09-23, 21:58   #1369
katka_19
Wtajemniczenie

Tasia, Pani - wszystkiego dobrego No i duży buziak dla Krzysia

Ewelinkaa20, może po prostu taka uroda córeczki? Moja Oliwka w środę kończy 6 miesięcy a tydzień temu ważyła 5890 gram.

Pani, toć to Torresiątko ma sekret WEGE

Brawa dla Milusia za książkową wizytę Pochwal się co kupiłaś

Luna, Oliwia miała okres, że piła dużo. Uczyła się też pić z niekapka. Teraz nie chce pić prawie wcale, chyba że soczki. Ale to też musi mieć "dobry dzień".
Kamilek, mimo, że mało śmiejący na pewno jest kochany i Twoja mama bardzo słusznie mówi

Małpko, Karolek uroczy ALe świetne zdjęcie

Demeter, bardzo się cieszę, że uroczystość i wesele się udało I że się dobrze wybawiliście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 22:03   #1370
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
No właśnie
olej tą lekarkę. ewidentnie gada głupoty i miesza Ci w głowie.. teraz dzieci więcej się ruszają i stopują trochę z wagą. widziałam, że dziewczyny napisały ile powinno przybierać dziecko.

Cytat:
no ja nie mogę sobie pozwolić na plamy to jest ten minus pożyczanych rzeczy. gUpio by mi było oddać uświnione.

Oki-doki, lecę spać. Będę Was czytać przy karmieniach... oby dziś "tylko" czterech, bo powoli na oczy nie widzę
właśnie dlatego pokupowałam bodziaków po 1zł w ciuchlandzie, żeby były na karmienia. pożyczonych śliniaczków ani razu nie użyłam, bujaczek mam obłożony pieluchami a Jakub i tak je skopuje i czasem coś kapnie, już nie raz zapierałam.

ja liczę na 1 karmienie..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 22:15   #1371
katka_19
Wtajemniczenie

Nati, Mati jest boski Jakie ma włoski fajne i usteczka
To pierwsze zdjęcie jest czadowe

Stary 2013-09-23, 23:08   #1372
Tasia34
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jeszcze pytanie o kaszki Holle - jaką wybrać na początek? Są mleczne, bezmleczne, zwykłe (orkiszowe, pszenne, owsiane), owocowe, musli... Aż się zakręciłam
Cena 13-14 zł za 250 gr. to dużo?

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Cytat:

No przesłodki facet!!!!!

I dziękuję Wam za życzenia rocznicowe
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:03   #1373
maria28
Kniaginia

Witam

Proszę o więcej zdjęć Matiego, Nati

Cytat:
Dziewczyny, jeszcze pytanie o kaszki Holle - jaką wybrać na początek? Są mleczne, bezmleczne, zwykłe (orkiszowe, pszenne, owsiane), owocowe, musli... Aż się zakręciłam
Ja Ci powiem, jakie ja kupiłam: ryżową bio i jaglaną na razie. Bezmleczne. Najlepiej od nich zacząć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 07:36   #1374
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wow
Cytat:
z tż to chyba od powijaka jesteście??

Cytat:

Cytat:
Napisane przez qwerto Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj pierwszy raz stópka powędrowała do buzi... Najpierw ją oglądała ze wszystkich stron, po czym szybko wpakowała do buźki i zaczęła ciumkać, uśmiałam się...

Cytat:

Cytat:
A co do stażu to my z tż w lutym mieliśmy 10 lat. I nawet nie wiem kiedy to zleciało.

Cytat:
my płaciliśmy 15zł. mamy bezmleczke orkiszową jemy, a czeka jeszcze owsiana.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:45   #1375
Malpka
Zakorzenienie

hej

Cytat:

dla Milusia

Cytat:
Pytanie z serii głupich. Jeżeli rozszerzam dziecku jedzenie, próbowało już prawie wszystkich warzyw, wiekszość owoców, na początku dostawał po łyżeczce, dwie a nic się nie dzieje z brzuszkiem i wszystko jest ok to ile czasu musze wprowadzać zanim podam pół malego słoiczka a potem cały??? Narazie daje tak jak ptaszkowi po troszku, dla poznania.... a widze ze on aż się pali do tych sloiczków a ja po 3 dniach wyrzucam więc moge już zwiększać do całego???
tak jak dziewczyny pisały już bym dawała po pół albo i po całym

Cytat:
dziewczyny w co ubieracie dzieciaki na dwór? kurtki -jakie a moze kombinezony cienkie ? ja juz sama niewiem ...jestem za zimnym chowem ...ale ta pogoda dobija raz zimno raz ciepło ..... efekt taki ze moj syn albo w bluzie albo kurtce .do tego namietnie zdejmuje skarpety i wszelkie "na stopy" ....
teraz to beznadziejna pogoda u nas od kilklu dni było zimno deszczowo wiało zwykle władam body krótki rekaw na to bluzeczka z długim rajstopki i spodenki i kurteczka taka jesienna. Mi samej zimno w bluzie i chodze w kurtce wiec i jemu wkładam jak cieplej to bez rajstopek i bluza ale ostatnio cieplej wcale nie jest

Cytat:

Sto lat dla Krzysia Tasia34, oraz Mikołajka achna79
dołaczam do życzeń

Cytat:

16 lat hoho

Cytat:
:
dla was tez 11 tez ładnie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:55   #1376
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
nestelle - fajnie, że wróciłaś
nati_85 - przesłodkiego masz syna
Tasia i pani22ka - brawa za tyle lat z chłopami

My wstaliśmy dziś o 6 i nie mogę się odnaleźć, bo zwykle o 8-9 wstajemy.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:05   #1377
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Witam

Dziewczyny ja Was od wczoraj nadrabiam i co przeczytam jedną stronę to kolejna dochodzi i tak mam 5 stron do nadrobienia.

W czwartek poszłam z małą do sklepu i na spacer i dzwonie do koleżanki i gadamy gadamy i ona do mnie mówi tak "bo ja nigdy nie wyjade ciągle ktoś dzwoni" to się pytam jej gdzie znowu jedzie a ona że do mnie i tak posiedziała do soboty wieczorem pojechała a w niedzielę nad ranem wrócili dziadkowie z wakacji to ich witaliśmy wczoraj ogarniałam chatkę i tak mi zleciało i już wtorek nawet nie wiem kiedy ten tydzień mi tak uciekł więc teraz siedzę i nadrabiam Was.

Ale tak się zastanawiam dziewczyny wy macie tyle czasu żeby czytać rożne fora blogi być na bieżąco tutaj na wizażu ?? Normalnie pozazdroszczę

Ja organizuję chrzciny więc zaproszenia się robią sala wstępnie zarezerwowana dziś jadę dogadać co i jak ale wcześniej do kosmetyczki a korzystam z chwili czasu bo mała mi usnęła no ale my od 6 na nogach o 6:15 brałam prysznic później karmienie nawet jedno okno wymyłam i tak ciągle coś pranie się pierze mi się wydaje że w domu to ciągle coś do roboty.

Despa ja od zeszłego roku używam tych wosków zapachowych tylko ja kupuję ze strony zapach domu czy jakoś tak , choć w ciąży zaprzestałam bo mnie normalnie mdliły za mocne były.

ok idę nadrabiać póki mała śpi
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:32   #1378
Moderna
Zakorzenienie

Hej
ale dzisiaj pospalam, do 7:30
A na dzien dobry 2 razy sie przebieralismy, dwa reczniki osikane i podloga - a winny wszystkiemu maz, ktory okupowal lazienke
ale opatrznosc nade mna czuwala, zalozylam pampersa 4 zamiast 3+, dzieki temu uniknelismy trzeciego przebierania z ranca
Stary 2013-09-24, 08:33   #1379
BYou
MBZ♥

Dzień dobry

U nas super nockaod 20 d 7 rano spanko ale

I znów deszcz

Stary 2013-09-24, 08:37   #1380
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem, jakie ja kupiłam: ryżową bio i jaglaną na razie. Bezmleczne. Najlepiej od nich zacząć.
sa bezglutenowe

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
to chyba dobra cena, w DE kosztuja pomiedzy 10-12 zl

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Despa ja kupiłam na allegro i Hania w różowych muklukach pomyka.
o jakie ladne te buciki

moze tez pomysle nad podobnymi, w H&M sa takie bezowe
a na razie mamy kapcie z pieskiem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości