|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
nie chcę tak się czuć, ale gdy na każdym kroku słyszę jak źle robię to niestety tak się dzieje. Moja mama ciągle donosi mi kolejne newsy że "coś Mai jest bo dostaje mm". Znajomi, koleżanki, obcy ludzie(!), ciągle słyszę "ale dlaczego?". Tak niestety trafiłam, że mnóstwo ludzi interesuje sie moimi cyckami
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w kościele pani ostatnio karmiła piersią Jak dla mnie trochę przegięcie i z takim dużym już dzieckiem w kościele mogła sobie darować ha ha ha ![]() Ale po parkach sama karmię^^ Najedzony to idziemy zwiedzać
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
![]() U mnie właśnie wyszło słońce Prosimy o jedziemy dzisiaj na usg serduszka
|
|
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co Ci doradzić w takiej sytuacji, ale dlatego tak Cię drażnią wpisy o kp ponieważ nie jesteś do końca pewna swojej decyzji ![]() Wg mnie podjęłaś najlepszą dla Was decyzję bo czujesz się z tego powodu szczęśliwa I z tego co piszesz bije ogromna Miłość do Majeczki... z każdego Twojego postu ![]() Teraz musisz sama uwierzyć, że to co robisz jest dla Twojej Córeczki najlepsze- bo Maja na pewno już to wie ![]() A jak już Wy dwie będziecie to wiedziały na pewno to cała reszta świata może sobie wsadzić za przeproszeniem ![]() W takim tempie to zanim wyjdziemy na spacer będziemy musieli wrócić ha ha ha ha ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podziwiam cię że miałaś sile i dałaś radę
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oto jak ja będę robić słoiczki dla syna owoc czy warzywo drobniej pokroję, dam trochę wody i dusić w garnku to miękkości, potem blender i gotujące się do słoiczków, zakręcę pod kocyk i niech się wekują same, a potem podpiszę co jest co czekam, aż pranie się skończy, powieszę je i idę na spacer bo słońce świeci i nie pada |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie musze zacząć pracować nad pewnością siebie ![]() Ja też już uciekam bo trzeba chatę odgruzować. Teściowa przychodzi dzisiaj
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę wam tego słońca. U mnie leje...
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Misiaczka miałam tak samo jak Ty bo u mnie same maniaczki kp które karmią po 2 lata. Moje odczucia przypominały raczej przegraną walkę, bo bardzo walczyłam o pokarm. Płakałam całymi dniami że jestem gorsza. Na szczęście hormony opadły i nabrałam dystansu. Jak mnie ktoś teraz pyta czy karmię, odpowiadam że tak bo sam jeszcze nie umie jeść ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole z epoki kamienia lupanego. Margosiu- ja moze tak pisze bardziej pod moim katem bo dla mnie sciaganie bylo pikusiem. A wiesZ, ze syty glodnego nie zrozumie ![]() Dlatego ja moze wlasnie tej ciezkosci w sciaganiu nie rozumiem I dzieki. Czekam na PW Wiecie jak mnie Tz wkurzyl. Omg! Malo zem go nie zabila. Przywalilam mu i to porzadnie. On bedzie mi gadal co ja mam robic ![]() Odkad weszlismy do domu to ja ciagle sie zajmowalam malym. Dalam mu go w koncu zeby isc sie umyc. Maly zasnal mu na rekach. Wyszlam z lazienki i chcialam wziac moje ubrania i se na jutro w sumie to juz dzis cos naszykowac zeby pojsc do gina, a ten mi rozkaz kufa jego mac wydal, ze spac mam isc ![]() I gada jeszcze "mowilas ze jak maly zasnie to ty tez idziesz spac, a teraz to MYC sie poszlas, teraz ciuszki..." Emmm to mam brudna chodzic i bez ubran?! No i zjezyl mnie i sieklam go bo mi stal jak ta ciota na jarmarku co jajka opycha ![]() Czasem go tak zaluje ze tyle musi pracowac, a tak to naprawde ciesze sie ze go nie ma i ze mam spokoj. Stara zrzedzaca ciota normalnie Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Co do słoiczków. Ostatnio znalazłam na necie, że na początek najlepiej udusić warzywka, zblendować i zamrozić w pojemniku na lód. Ja chyba je uparuję, zblenduje i zamrożę. Mam dynie i marchewkę na początek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3912 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mam ten sam problem ze stawami jak Ty nawet także możemy się Cytat:
![]() Dziewczyny, ja myślę że jeśli chodzi o karmienie piersią czy mm to mam wrażenie, że jest tak że mamy butelkowe czują na siebie nagonkę że jak mogą nie karmić piersią, że to najlepsze itd. a mamy karmiące piersią słyszą "dobre" rady żeby jednak dawać mm żeby dziecko dłużej spało/mniej płakało. Więc chyba nie jest tak, że któraś jest w lepszej czy gorszej sytuacji, po prostu pojawiają się inne argumenty czy rady. Ja karmię mm i nie czuję się z tego powodu ani gorsza ani lepsza od nikogo, ważne że my jesteśmy szczęśliwi. Ale czytając o problemach mam kp, o walce o pokarm itd jestem dla was pełna podziwu. |
||
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
wczoraj wrzuciłam tylko zdjęcia do klubu, bo nawet Kuby Wam tam jeszcze nie wstawiałam...przepraszam, że nie daję wpisów pod zdjeciami, ogladam je, zachwycam sie maluszkami ale nie nadrobię i nie wyrobię. Nie mam czasu za bardzo ostatnio, tzn niby mam ale jakoś weny na pisanie brak, jakoś czuję, że muszę te krótkie wolne chwile wykorzystać dla siebie na relaks. Podczytuję za to na bieżąco. Tż chory, ja chora i niestety mały od wczoraj ma chyba katar. Chyba stąd taki se humor, jestem osłabiona i rozbita + wkurzona, że mały coś złapał. Nie charczy jakoś strasznie ale katarkiem wyciagam jakieś gluty. A w sobotę ma być szczepienie, mam nadzieję, że będzie ok. Wczoraj mieliśmy usg bioderek, wszystko dobrze, mamy cwiczyć "żabki" i rowerki do 3 mca, żeby bioderka ladnie się dalej rozwijały. Cynamonku nie ukrywam, że przy Twoich postach wyję jak bóbr, wczoraj wtulalam się w swojego malucha i myślałam, jakie życie jest niesprawiedliwe, że takie kruszyny muszą tak cierpieć...jestem z Wami całym sercem... Biję brawa dla udanych chrzcin, ukończonych miesięcy i tygodni maluszków i wszelkie inne okazje I kciuki dla potrzebująch
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-09-24 o 10:57 |
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cynamonko Kochana ![]() Adas nie mogl sobie lepszej mamy i taty wymarzyc i wiem to napewno,ze to dla Ciebie i meza jest taki silny ![]() Moich znajomych synek tez ma chore serduszko i niebawem..prawdopodobnie jutro operacje...wiem, ze nie karmia go kp bo on nie moze sie duzo meczyc. Dobrze ze pozwolili Ci choc 5 minutek pokarmic ![]() Codziennie o Was mysle i tez sie ciesze ze nam piszesz, choc nie umiem tego czytac bez łez....czekam tez na szczesliwe info, chocby drobne... Jestesmy tu z kazda mama w bolu i radosci i dziel se z nami...my chociaz słownie bedziemy pocieszac ![]() Wiesz,ze nasze kciuki sa magiczne....a teraz sa podwójne bo i nasze dzieci cisna kciuki (czasem nieswiadomie, ale ja juz powiedzialam Witusiowi,ze te kciuki to dla AdaSia) Przesyłam Ci duzo uscisków i siły Nie poddawaj sie. Jestes najwspanialsza mama na swiecie, staraj sie nie płakac by Adas tego nie czuł....jak to któras mama napisala my popłaczemy za Ciebie Kochana Ja tak jak Sammi...płacze bo nie potrafie tego zrozumiec.....Mnóstwo kciuków dla Was i zdrwka dla baaaaardzo dzielnego, pieknego Adasia. Ps. Adasiuuu, jak sie nie chciałes urodzic mamusia miala Ci ubranka odbierac za kazdy dzien zwłoki....teraz kochany chyba bedziesz golaskiem Zdrowej szybko a rodzice Ci swoja miłoscia wszystko wynagrodza!!!!!!!Kalisto a jak sie miewa Dominiczek???? A gdzie Enlevee??? My jutro mamy szczepienia...juz dzis mam stresa..... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-09-24 o 10:55 |
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakim prawem??? W ogole co za chory system zeby w sali gdzie leza kobiety ktore probuja kp wpuszczac gosci? I co wystawialas cycka a tu se jakis Zenek do Frani przylazl w odwiedziny ![]() Sorry, ale Pl to jednak 100lat za murzynami. Tez mnie wkurzalo jak maly sie darl i nie umial zlapac cycka. Ja wylam on wyl. I na poczatku to ja sama jakos dawalam rade, ale ze maly tracil wage to przylazla laktacyjna i zaczela mnie uczyc. Kazala mi go na football karmic tak pod pacha go miec, a on tak nie lubil i sie darl. No i problem byl w tym ze on lapal tylko koniec sutka, a ona mowila ze musi zlapac cala piers i go tak za glowe ciagala. Ja jej mowie ze sorry moje cycki sa puste chyba, a ona zamiast mi powiedziec ze to daj spr.teraz scisne ci sutek to mnie blac pieprzona scisla za sutka zem malo z bolu nie puscila malego. Ofc ze sie wydarlam na nia bo sorry. Od tamtej pory zrazilam sie do kp. Sciagnelam laktatorem ledwo 20ml i dalam malemu a tej suce powiedzialam ze 50ml ![]() Potem unikalam jej. Jak ona przychodzila to ja do lazienki szlam. Potem dzwonila jak moje kp, a Tz jej oddzwonil i powiedzial ze cudownie. I o kp zaczelam walczyc jak mi taki mlody pediatra ktory tez jest ginem poloznikiem powiedzial, ze nawet to ze dziecko trzyma sutek w ustach jest istotne w jego rozwoju i zebym sie nie dala zwariowac tym od laktacji, ze powinnam zrobic po swojemu. I siostra mi pomogla moja 14letnia madrala. Ona trzymala malemu lapki, a ja mu jak sie darl cycka do buzi i po paru razach zalapal, a potem to nawet nie wiem jak to sie stalo ze przeszlam calkiem na kp, ale z laktatorem niestety szybko sie nie porzegnalam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Mai za piękny sen. I dziękuję, że napisałaś to o mamach karmiących mm |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja lezealam na sali 5 osobowej... i wiesz ile Zenków przychodziło....masakra.. .ani przewietrzyc krocza, ani wyciagnac cyca....ani odpoczac...porazka.....
|
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla potrzebujacych i za nowe tygodnie i miesiace.Dobranoc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- Cytat:
Naprawde wspolczuje. A ja narzekalam, ze mi polozne co godzine cisnienie mierzyly i kazaly sie przejsc dwa razy po hallu Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonowa myślę o Was cały czas
![]() Dziewczyny szybkie pytanie- czy jadąc z dzieckiem taksówką musi ono być w foteliku?? Mamy dziś wizytę u lekarza, bo Mały jest przeziębiony Mąż będzie w pracy, a ja muszę dojechać taxi i nie wiem jak to rozwiązać
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wam powiem, że ja bardzo chciałam kp, ale widok gasnącego w oczach dziecka i coraz mniejsze ilości ściąganego mleka jednak zmusiły mnie do mm. Teraz moja niunia rośnie, jak na drożdżach, a jak podkładam jej pieluszkę pod brudkę przed podaniem butli i usteczka układają się wtedy w uśmiech, a oczy się śmieją to wiem, że zrobiłabym wszystko dla mojego dziecka
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Kubusia!! |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
tylko nie wiadomo czy te słońce sie nie skończy zaraz bo takie mam chmury na niebie ze strach
Cytat:
to tak jak ja raz poszłam na wspólny spacer a tz ze powinnam zostac w domu spac, on myślał ze powinnam kisić się w mieszkaniu a mi też trzeba powietrza |
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Neni: na szybko odpowiadam - tak musi byc.
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Siemaa
![]() O mamo jak u mnie wieje. Donia Laurita chwilowo grzecznie lezy, nastawilam gulasz i was w fonie podczytuje. Wczoraj poszlam spac razem z Laurka o 20 bo zle sie czulam i mialam goraczke.Gdzies mnie kurde przewialo Teraz mam stan podgoraczkowy.Na noc wzielam paracetamol i rutinoscorbin.Rano tez rutinoscorbin i moje witaminki.Do tego ciepla herbata niestety bez cytryny. Oby mnie nie rozlozylo... Popoludniu jedziemy ogladac dom do wynajecia.Cale akcje z domem opisze pozniej w klubie. Biore sie za nadrabianko jesli Laurka pozwoli
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśle ze trzeba fotelik |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Neni trzeba fotelik, bo taksowka to tez auto. I mysle, ze tobie w nosidle tez bedzie wygodniej niesc Kubusia.
A ja rozwiesilam jedno pranie, a teraz drugie sie pierze. Poodkurzalam wszystkie katy, bo mam dosc pajakow. Mlody po inhalacji i mleczku usnal i spi aniolek. Mialam isc z nim na poczte ale sie waham, bo pokasluje. Nie pada u nas, sloneczko sie przebija, ale juz sama nie wiem. Dla wszystkich chorowitkow - zdrowka Za szczepienia te dzisiejsze i jutrzejsze trzymam kciuki.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

ale En świadomie karmi mm a nie piersią i nigdy nie widziałam, żeby czuła się gorsza mimo takiej samej nagonki na kp

nie chcę tak się czuć, ale gdy na każdym kroku słyszę jak źle robię to niestety tak się dzieje. Moja mama ciągle donosi mi kolejne newsy że "coś Mai jest bo dostaje mm". Znajomi, koleżanki, obcy ludzie(!), ciągle słyszę "ale dlaczego?". Tak niestety trafiłam, że mnóstwo ludzi interesuje sie moimi cyckami

jedziemy dzisiaj na usg serduszka

12.06.2010