|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Dużo tego nie było, możliwe, żeby bardziej przyswajała moje mleczko Kiedyś więcej kupki było.Też bardziej gęste, żółciutkie. Czy konsystencja powideł? To chyba zależy jakiej firmy Ale ty chyba dokarmiasz mm? ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Miałam ćwiczyć a wylicytowałam małej kombinezon na zimę. Używany rozmiar 86, ale mniejszy rozmiar miał długość od kroku nóżek taki co ona teraz nosi ... Jak przyjdzie to zobaczymy czy będę jeszcze polować na mniejszy bo się topi czy da się powywijać troszkę
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo ćwiczeń to muszę się pochwalić UWAGA!!! ćwiczę niecałe 2 tygodnie , a mam 4 cm mniej w brzuchu i 2-3 cm mniej w biodrach!!!
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz np. I nie je już 4 h i śpi..i zastanawiam się czemu w nocy tak nie może
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Siedze w busie i jade na pierwsza rozprawe.. Oby pierwsza i ostatnia..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak palnęłam, pewnie będę przy nim jadła moooże dostanie coś polizać jak naprawdę się zainteresuje ![]() to jednak nie bebiko a bebilon jakiś pronutra, jedna mała szaszetka, na jedną porcję, jest to mleko następne ważne to lipca 2014.. jeśli naprawdę chcesz to podaj adres na pw to Ci wyślę ![]() ale dobrze, że idą bąki, chociaż brzuszek nie będzie bolał ![]() fajnie, że zrobiła kupę ![]() Lonely to faktycznie kupa kupy od samego rana === Dzień dobry!! Bartuś dziś pospał do 10 teraz bawi się na macie i.... 20 minut temu przepięknie obrócił się z plecków na brzuszek... ale mówię Wam! Zawodowo A jaką minę miał w szoku był ale zadowolony jak cholerka dalej na tym brzuszku leży... a raczej wędruje po całej macie Pękam z dumy!!
|
||
|
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Więcej zapłacisz za przesyłke chyba a do mleka następnego mamy jeszcze jakieś 2 miesiące![]() Bebilon i Bebiko robi ten sam producent
|
|
|
#2497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale opatulam go w koc ciasno a co do dostania dziecka po porodzie to ja oczywiście dostałam Bartka na klatę Niby mogłam go oddać pielęgniarkom na kilka godzin ale nie chciałam Axella ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
a co bedziesz dawala ? Ja poczekam jeszcze ze 2 tyg. Tez mi sie nie.spieszy Cytat:
moj robi dlugo juz geste Cytat:
Hehhe lepiej nie w koncu juz duzy chlop i sobie moze nie zyczyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2013-09-24 o 11:45 |
|
|
|
|
#2502 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gazowane też piję od czasu do czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na początku nie raz obie płakałyśmy, mąż ją nosił, uspokajał i mi podawał, parę minut i to samo. Kto wie, czy bym się nie poddała, gdyby nie mąż i nasza położna, ale zacisnęłam zęby i dziś mam wrażenie, że nie będę umiała jej odstawić ![]() Cytat:
![]() Na razie tyle udało mi się nadrobić, teraz chyba wybierzemy się na spacer, a potem będę nadrabiać dalej
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie od pierwszego takiego porządnego skurczu do urodzenia Małego 14 godzin i 21 minut parte 26 minut... 26 minut ulgi a wcześniej 2 doby wstrętnych przepowiadaczy, które spać nie dały
|
|
|
|
|
#2504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwal się kombinezonem, ile dałaś ? też muszę zapolować 2. Cytat:
nie szalej tak, bo te spodnie rurki będą Ci za duże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Bartusia, też bym pękała z dumy, ale mój leniwiec ani myśli się przewracać. Za to mostki robi perfekcyjnie (dobrze, że nie jakoś często)
|
||||
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wejść w te rurki to jeszcze troszkę brakuje
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Ajj!! Laptop mi się chyba psuje albo fiksuje albo robi mi na złość. Miałam pocytowane, zaczęłam odpisywać i bez ostrzeżenia się wyłączył bo bateria padła
![]() Lonely myślę, że u Was jest skok. Moja córa w tamtym tygodniu odprawiała takie same akcje Proszenie o jedzenie, proszenie o spanie. Butla w buzie na siłę i z łaski wypijała co 2 godziny po 60 ml. Jak przychodziło do spania to albo przy suszarce albo w bujaczku i to też przy wielkim krzyku. Budziła się 2-3 razy w nocy na jedzenie i spała niespokojnie. Kręciła się, stękała, wybudzała, chciała smoka. W tym tygodniu złote dziecko. Wypija 120 ml co 4 godziny, wczoraj na noc wydoiła z butli 150 ml i spała do 4 w nocy. Kładę ją zmęczoną do łóżeczka, smoczek, pieluszka i sama zasypia. Zajmie jej to 10 min, 5 min ale nie płacze tylko kręci się kręci i śpi. Suszarka od kilku dni nie była używana. Mogłoby już tak zostać. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Axella
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy też się doczekacie ![]() kurcze... już 12 a ja nadal w piżamie
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
co robicie na obiad
![]() u nas dzisiaj polędwiczki w sosie, do tego sobie ugotuję kaszę jaglaną, a Tż dostanie pieczone ziemniaczki
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely u nas kotleciki z soczewicy
![]() http://cook-yourself.blogspot.com/20...soczewicy.html właśnie dostałam przesyłkę z FP Bardzo fajna ta grzechotka! Zaraz wyparzam no i kupony rabatowe ![]() a mój smyk znów na brzuszku ![]() ![]()
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-24 o 12:16 |
|
|
|
#2510 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam juz drugi dzien
bedzie po troszce, bo przeszkadzacie artykułami, wywiadami i zabawkamiCytat:
a wywiad, spoko ja tez uwazam ze kp jest najlepsze dla dziecka, ale ta kovieta troche nawiedzona przypomina mi to akcje pro wege ktore bardziej zniechecaja do nie jedzenia miesaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulujeCytat:
tylko 85 letni dziadek mnie rozumie : "Marta, nie daj sie im, to mosz najzdrowsze, taki wielki synek ci rosnie"![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Diabli, pieknie to napisałaś ja juz w ciazy wiedziałam, ze bede karmila piersia i nie dopuszczałam do mysli innej opcji, a kiedy ktos mi mowiła, a jak nie bedziesz miala pokarmu, to odpowiadałam, kazda matka ma pokarm przez 4 dni prawie nic nie leciało, mały non stop przy cycku, prawie nie spałam i płakałam jak glupia kiedy położna przychodziła z mm, na sutkach miałam strupy i bardzo bolało, ale się udało, pokarm mi tez "zanikał" czyli był kryzys i małego dokarmiałam odciagnietym i nie pozwoliłam się zblizyc z butelką, ale gdybynie wiedza z internetu juz dawno byłby na mm, napewno są matki które nie mogą karmić, ale moim zdaniem wiekszosc dzieci dostaje mm z niewiedzy i słuchania babć dobra rada, bo jak mi tesciowa powiedziała, ktos tam karmi NORMALNIE, a ja wymyslam
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz nocki w miarę ładnie przesypia, bo jednak do tej 4-5 śpi. ale ewidentnie coś się popsuło. W dzień sam się już nie chce bawić na macie, ciągle trzeba przy nim być i jakaś maruda się z niego zrobiła.. |
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie miałam pokarmu tak od razu żołądek się rozciąga i nie dziwi mnie to, że mama ma jeszcze większy problem z karmieniem...ostatnio moja koleżanka coś mówiła, że jej siostry mały ma 5 miesięcy i 10kg, ktoś zasugerował, że za dużo waży a ona z pretensją, że jak dziecko głodne to cooo??? ma nie dać??? to pytam, czy karmi piersią "nie, karmi normalnie" dziękuję, przepraszam, do widzenia
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale domyślam się, że w smaku przypomina groch/fasolę
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci później
|
|
|
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się. Wczoraj moja mama pojechała na działkę porobić to co się na działce robi. To taki ogród działkowy. Przyjeżdza do domu i mi opowiada, że spacerowało się alejkami dwóch chłopaków takich 23 lata na oko i dziewczyna. Wszyscy pijani, ale laska najbardziej. No i moja mama tak ich obserwuje, obserwuje. Wymieniają się butelką z wódką i nagle ta laska mówi o tam.Pokazała ręką i poszli wszyscy w krzaczory. Dymali ją tam ile wlezie. Mama mówi, że tylko jej głowę widziała jak podskakiwała. Masakra
|
|
#2517 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale jestem zlaaa
![]() Kuba też piję tą wodę z płynem, mm i zupek mu nie chce dać, to sie szamponu do kąpieli napije a później nim pluje tak śmiesznie, albo nabiera na rączki piany i wsadza to do buzi ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
a ja ciagle sie obzeram, wczoraj zjadłam 2 czekolady a prawie codziennie powtarzam, ze koniec ze słodyczami, która to pisała, że zjadłą az 5 ptasich mleczek ? u mnie taki wynik to bybyło mega ograniczenie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to chyba cie zasmuce, smakuje jak groch ze wzgledu na meza, juz wszystko z soczewicy przerobiła, zupa i pasztet sa pycha, a kotlety to juz tez z wszytkiego umie zrobić, najbardziej ekstremalne były z marchewki i kapusty ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- W sobote robiłam tą impreze urodzinową dla rodzinki, było 15 osob i polecam Wam ten przepis https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4...e-i-parmezanie szybko sie robi, robiłam tez karkówke pieczoną na zupie cebulowej w proszku tez dobra, ale nie umie znaleźć przepisu, ogólnie eksperymentowałam na ludzich i jeszcze ta sałatka bradzo dobra http://kuchnia-polska.net/salatka-z-...n-i-selera,240 dziwna, ale bardzo mi smakowała
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-09-24 o 14:38 |
||||
|
|
|
#2518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ręce opadają, co to się teraz dzieje na tym świecie
|
||
|
|
|
#2519 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na upartego 3 jeszcze by były, chociaż całej paczki mogłabym nie zużyć. Mały ma teraz jakieś 7,5 kg. Cytat:
. Cytat:
i rzucimy swoje chlopy:pCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a może się orientujesz.. a jak to jest jak się bierze na kolanka, a dziecko odchyla głowe do pionu, że nie dotyka osoby na której siedzi i sobie tak sztywno siedzi, bez chwiania głowy. To pozwalać czy nie pozwalać? |
|||||||
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
Kuba dostał takie Pumy http://www.e-but.com/produkt/3890/Pu...T-CAT-III.html
ale rozmiar 19, mam nadzieje, ze uda mu się w nich wyjsc a ja dostałam koszulke ze zdjeciem mojego psa, zebym o nim nie zapominała a maz obstroił mi dom z zewnatrz balonami sasiedzi chyba mysleli, ze jakies wesele u nasKuba spi trzecia godzine
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Kiedyś więcej kupki było.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

lub ogarnac dom w te 15 min.