|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
jesteście kochane, dzięki jeszcze raz za wszystkie mile słowa
|
#2972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
zrób sobie leniwy dzień i spędź go w łóżku leżąc pod kocykiem.co do zawrotów jadłaś porządne śniadanie? Cytat:
![]() ja nie czekam póki co na żadnego kuriera tylko na wypłatę tżta żeby moc zrobić ostatnie ciążowo-dzieciowe zakupy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki żeby do piątku się rozkręciło ale już wiesz że jest bliziutko
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
mają w planach wprowadzić banknot 500 zł
http://pytamy.pl/title,jaksie-wam-po...lticaid=6115d5 w sumie fajnie,bo czasem jak się gotówką płaci, np jak musieliśmy płacić zaliczkę za wesele, zespół to przydał by się taki banknocik ,oby jak najwięcej każda z nas miała tego nominału EDIT : NBP zdementowało plotki, nie bedzie banknotu 500zl
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-09-24 o 14:31 |
|
|
|
#2974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekaj cierpliwie kochana w każdej chwili może się rozkręcić ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Lola no to czekamy na rozwój akcji
|
|
#2976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ciężarówki zbierają siły na zaś...
Cytat:
![]() ![]() o widzę ze fajna (z linku amelki), chyba też się zarejestruję na ich stronce Cytat:
byłam dzisiaj na KTG, skurczyk jeden na 20 % aż hehe młody nie chciał za bardzo współpracować z maszynerią, ale jak się ułożyłam na lewym boku to pięknie serduszko biło |
||
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam juz -1kg w stosunku do wagi sprzed ciazy
![]()
|
#2978 | |||
|
Zadomowienie
|
ja usmażyłam ze 30 naleśników i padłam
Teraz mam przerwę, a później planuję zrobić farsze (ze szpinaku i mięsa mielonego). Porobię takie krokiety, większość zamrożę, a pozostałe będą na obiad. W planach miałam jeszcze krem z dyni, ale nie wiem, czy mi sił starczy Cytat:
Cytat:
wiele razy dałam się tak nabraćCytat:
|
|||
|
|
|
#2979 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj nocka w miarę fajna, położyłam się po karmieniu o 1, później pobudka 3;30 i 7;00, 9;30 i 11;00
aha i pochwalić się muszę że po każdym karmieniu odkładałam ją do łóżeczka i ona spała! więc ogarnęłam sypialnie, siebie, zjadłam nawet a panowie nam montują meble w aneksie Cytat:
ale już dziewczyny mnie uspokoiły że to nic strasznego się nie dzieje Cytat:
aaaha, to u nas właśnie wczoraj skończył się 3 tydzień, ale narazie jest w miarę dobrze, Ola je tak jak jadła do tej pory, a nawet da się ją odłożyć po karmieniu bez kwęków i jęków ![]() Cytat:
ale wczoraj mnie dopadł na małe co nieco jak tylko odłożyłam Olę do łóżeczka, ufff dobrze że nie kwękała co do tego co robi w przerwach, teraz kładzie się spać do nas, dzisiaj wstaliśmy o 11;00 ale musiałam odespać poprzednie nocki a jak się nie kładzie spać to ma milion rzeczy też różnych do robienia i tak to wygląda właśnie... aa ciężki temat :/ karmię piersią, w niedziele tylko jej dałam butelkę na tych chrzcinach i bałam się że to może po tym coś się stało. ale skoro i 12 kupek dziennie przy kp i jedna na 3 dni jest ok, to jeszcze się nie martwię bo to takie dziwne, nagle z 10 czy 12 kupek na dobę przestała robić i od 24godzin nie ma nic do tej pory. Będę obserwować a co do przepukliny pępkowej, to jak to rozpoznać? moja jeszcze ma wystający pępek to źle? Cytat:
![]() Cytat:
oby już nie powtarzały się takie płacze malutkiej, moja wczoraj też płakała nie wiedziałam dlaczego myślałam że może przez tą kupkę, przy piersi się tarmosiła i w końcu i ja się rozpłakałam nie mogę na nią patrzeć jak płacze ![]() dziękuje za Wasze rady odnośnie wszystkich moich pytań jesteście wszystkie kochane! czyli narazie nie panikuję z tą kupką, poczekamy na nią jeszcze ![]() Cytat:
no ja też uważam że jego praca na tygodniu nie obliguje go do tego aby spał w drugim pokoju, na szczęście dzisiaj był z nami oby już nie uciekałwiem że te zachowania tżtów są denerwujące ale staraj się jakoś może to olewać trochę, bo szkoda nerwow, szkoda tego aby pokarm miał zanikać czy jakieś tam rzeczy przez to wszystko. musisz mu powiedzieć że teraz nie ma kąpania się po 40min tylko szybko, bo jednak dostosowujecie się do dziecka a nie dziecko do Was, i przez takie sytuacje opóźniające Wasze położenie się spać działają tylko dla Was negatywnie nie dla dziecka, to Wy będziecie nie wyspani, a te pół godziny snu więcej to zawsze COŚ Cytat:
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja mam 7,5 kg mniej jak przed zajsciem w ciaze ![]() kuzwa pediatra dopiero jutro na 11, ale w ciagu dnia tak nie charczy jak to bylo w nocy ![]() no i tfu tfu od wczoraj mloda je co 3-3,5 h ale za to zaczela ulewac wczesniej myslalam ze z przezarcia teraz juz sama nie wiem :/ no a 90 ml przestaje jej chyba stykac bo domaga sie wiecej ciutke, tak 110. oj dorasta mi dziecko |
|
|
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekam na nianię ![]() Cytat:
Walczę z szydełkiem... bosz, jakie to wkurzające |
|||
|
|
|
#2984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo po porodzie możesz nie wstać. Pan zmienił dwie żaluje, i poszedł na dwugodzinną przerwę, została mu ta największa.
|
|
#2985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ja też obwąchuje, mąż również ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Tusia dalej żółta
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam maila że prezent w drodze, było to dokładnie 22 sierpnia
wiec miesiąc czekania ale mi to tam nie przeszkadza, zabawka za free a Młody jeszcze w brzuszku,także jest czas
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często masz ktg, fajnie bo małego posłuchasz![]() ![]() ![]() o właśnie bo ty kocyk miałaś robić, prawda? czekam na efekty
|
|
#2988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak masz racje jasne, ale i tak jakoś tak wiesz to troszkę dołuje...mam tp za miesiąc co będzie to będzie czy urodze szybciej nie wiadomo, oczywiście rady dziewczyn są bardzo cenne i przydatne a nas ciężarówek coraz mniej...---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
będziemy razem marudzic :P
|
||
|
|
|
#2989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No na nic innego niż dzien lenia sie nie zdobędę na pewno Jo_asiek ale mi ochoty na naleśniki narobiłaś.... ale zadowoliłam się ciachem śliwkowym z wczoraj i mnie zasłodziło. A śniadanko miałam porządne, a te zawroty to o róznych porach mnie łapią i niezależnie od stanu najedzenia.... Cytat:
Cytat:
Dobrze, że będzie położna, to Cię uspokoi na pewno Właśnieeeee, miałam dzwonic do połoznej sie umówić... Nie chce mi się...
|
|
#2990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
KTG miałam dzisiaj pierwszy raz, w piątek kolejne, mój lekarz tak mi zalecił, a bicie serduszka małego super brzmi |
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
wow
![]() Bajka bo Wy byłyście z Amelką na echo serca, jak dobrze kojarzę? Na czym to polega, długo trwa? |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
NBP zdementowało plotki, nie bedzie banknotu 500zl
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej naczytałam się, że jak ciałko różowe, a tylko buźka żółta to żółtaczka schodzi- u mnie się to niesprawdziło. |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
kochana Amelka miala echo w szpitalu i nie bylo mnie przy tym wiec nie wiem jak to wyglada ale to chyba usg. a trwalo tez dosc krotko, mlodej 15 min nie bylo ale to pewnie dlatego ze kilkoro dzieco badali.
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Ano miałam, ale że podchodzę jak do jeża i co chwila koncepcję zmieniam, to jak powstanie, to będzie baaaardzo oryginalny
![]() Cytat:
U mnie powtórka z wczoraj się zaczyna - brzuch napitala, spina się - twardnieje regularnie i Młodego przestałam prawie czuć... czasem się ruszy, ale przy spiętym brzuchu boli to jak nieszczęście... I pewni znowu się wieczorem skończy |
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
my mamy skierowanie na bioderka ciekawe ile u nas się czeka
![]() Cytat:
przy kp można szpinak? ![]()
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Boja, echo serca wygląda jak usg mniej więcej z tego co pamiętam.
Za tydzien mam w końcu wizyte u kardiologa, głupia zwlekałam, ale jednak sprawdzę jak to moje serducho. Niby nic strasznego się nie działo, więc bez paniki do tego podchodziłam, ale moja mama juz mi spokoju nie dawała.
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie wiem czy Hani też nie zrobimy... bo jak się złości i zaczyna płakać to sinieje lekko nad górną wargą ![]() a w ogóle to Marysia poszła dziś do żłobka bo już zdrowa i stwierdzam że z jednym dzieckiem to jakoś nudno jest i mam problem z czapką dla młodszej. wiązanych nie znosi a nawet jeśli to i tak ciężko mi ją dobrze zawiązać, no bo szyi to praktycznie nie ma. a przy tych niewiązanych wystarczą dwa merdnięcia głową i uszy na wierzchu, a jednak zimno już się zrobiło no i wieje momentami mocno ![]() Macie wiązane czapki dla maluchów z uszkami czy zwykłe
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
byłam w K naoglądałam się Synusiów i chce swojego !
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
wiązaną uszatkę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

zrób sobie leniwy dzień i spędź go w łóżku leżąc pod kocykiem.

Teraz mam przerwę, a później planuję zrobić farsze (ze szpinaku i mięsa mielonego). Porobię takie krokiety, większość zamrożę, a pozostałe będą na obiad. W planach miałam jeszcze krem z dyni, ale nie wiem, czy mi sił starczy
a co do sexu to jak wyszłam ze szpitala, ledwie krwawic przestałam to już było bzykanko bo myślałam, że go rozniesie
co to ma cholera znaczyć że królewicz musi się wyspać ?! A Ty to co , nie musisz zregenerować sił? Anemii się można nabawić.. 
ale za to zaczela ulewac 

za naszą Studentkę
przy kp można szpinak?