|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
przetrzymali was w tym szpitalu zdrowo jak sobie radzicie i co z konfliktem?
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-09-24 o 21:40 |
|
|
|
|
#3152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() A moja gin to na mnie patrzyła jak na niepoważną jak powiedziałam że już powoli bym chciała rodzić. Cytat:
![]() Cytat:
?
|
|||
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko u Was gra?
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
hej hej Ja często myślałam o Was Cytat:
![]() No niestety historia zatoczyła koło i u nas znowu konflikt. Zaraz po przewiezieniu nas z porodówki na położnictwo zgłosiłam obciążony wywiad- czyli transfuzję u Natalki. Ewuni pobrali krew na grupę i bilirubinę na cito. Niestety już w czwartej godzinie życia małej poziom bilirubiny wynosił 9. Od razu mi zabrali małą do boksu na lampy (podwójne- naświetlanie od góry i dołu) i podpisałam zgodę na podanie małej immunoglobuliny oraz zgodę na ewentualną transfuzję-do której dzięki Bogu nie doszło. |
|
|
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo jest to ząbek płodowy-przed mleczny.Ząbki te są chwiejne i mogą wypaśc przy czym moze dojsc do zaksztuszenia.Jak wyjdzie do konca to bede konsultowała się ze stomatologiem.On oceni czy wyrwiemy czy tez zostawimy.
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko w jak najlepszym porządalu foczko ![]() cotka oj przetrzymali. Ale suma sumarum dobrze,że była w szpitalu bo ktg do końca wychodziło idealne a idealnie niestety nie było. |
|
|
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z perspektywy czasu i ja się cieszę, że tyle tam leżałam ![]() u Was też chyba z łożyskiem coś było? dłuuugo nie miałam dostępu do internetu więc nei byłam na bieżąco |
||
|
|
|
#3158 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszej przychodni czwartki to dzień zdrowego dziecka, gdzie przez cały dzień nr 1 są tylko dzieci, a starych chorych przyjmują dopiero od 17 Cytat:
![]() Co do położonych, to rzeczywiście niektóre (w tym moja Cytat:
![]() Tak w ogóle to na twarzy znów mam armagedon jak w ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wapniało niestety to moje łożysko a na usg dzień prze porodem okazało się,że mam bardzo mało wód. My trochę już przypakowałyśmy heh. Mała urodziła się z wagą 3110g. W szpitalu spadła do 2910g a na wczorajszym ważeniu u neonatologa wyszło 3270g ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Edytowane przez Diorisha Czas edycji: 2013-09-24 o 22:10 |
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Diorisha, Maja ma na wypisie bezwodzie
no i łożysko było już w rozpadzie, więc podobna kwestia, dobrze, że to już za namizdjęciem się pochwal
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia jutro zrzucę w K. a teraz lecę dokarmić mojego ssaczka Jutro biorę się za przeglądanie fotek w K. i czytanie relacji z porodów Madziuchna to piękna waga ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Spokojnej nocki wszystkim i do jutra
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
snow Ja po cc musiałam wykupić zastrzyki przeciwzakrzepowe,które brałam przez 2 tygodnie.
Diorisha Hej Kochana!!! Fajnie,że do nas wróciłaś Czekamy na nowe zdjęcia Ewuni
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
e jestem.
Oglądałam z mezem mecz i się wk****. Idę zaraz obejrzeć "prawo agaty" i w kimę. U mnie w szpitalu po cc pacjetnka zawsze dostawała przez 7 dni p/zakrzepowe. Ja dostawałam nawet po głupim wyrostku. Myślałam, że to już w ogóle standard jest. Ta koleżanka co tutaj rodziła, ma zakrzepice i też brała w ciąży clexanne od początku ciąży.
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Ogłaszam upadłość!! Mojego.dziecka nie da się najeść. Godzinę temu zjadła cycka i 90!! ml mojego z butli. Właśnie zasypia na cycu!! Niedługo jakąś cysterne z mlekiem zamowie albo krowę za balkonie postawie, bo moje cycki nie wydola
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Mleko wypływa mi do kapturka z takim ciśnieniem, że Julek nie nadąża, by połykać i boi się tego strumienia przez pierwsze 2-3 minuty karmienia Muszę bardzo uważać, bo wczoraj zaczął mi się krztusić mlekiem
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy
Cytat:
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
karmiłam na leżąco i mi się przysnęło
a mały tak słodko spał na cycu ale już go w rożek włożyłam i śpi obok bo małż w pracy
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc ok ja sobie czekam na decyzję Diorisha miło, że wróciłas też ogladalismy z małżem mecz siatkówki szkooda naszych chłopaczków..teraz idziemy w kimę
|
|
|
|
|
#3175 |
|
czyli Endżi
|
Lola, bardzo mi przykro, że u Was tak się głupio pokićkało
Trzymam za Was mocno kciuki, może wymyślicie jeszcze jakieś optymalne wyjście albo trafi się coś dobrego. Czasem nawet człowiek się nie spodziewa a sytuacja tak się odkręca, że w ostatecznym rozrachunku jest lepiej niż miało być.Jesteś dzielna babeczka, będzie dobrze Dzisiaj byliśmy w Poradnii Patalogii Noworodka na kontroli i już mocno odetchnęłam z ulgą, bo już naprawdę wszystko ok Strasznie się cieszę, tak kocham tego mojego malucha, że teraz jak na niego zerkam, to aż skręca mi się serducho i łzy lecą ciurkiem No ale teraz ogólnie jestem taka podłamana, bo tż zachował się paskudnie i oznajmiłam mu, że jeśli tylko to się powtórzy to się natychmiast wynosi. Strasznie mi smutno, okropnie mi teraz brakuje go do przytulenia się w nocy (śpi na kanapie) i wkurzam się na siebie, że ryczę jak mięczak. Muszę się wziąć w garść
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-09-24 o 23:52 |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Angel a co to takiego się porobiło?
oby się polepszyło między Wami nam też pępek jeszcze nie odleciał a już taki suchar z niego
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co się stało z tżtem? mam nadzieję że się ogarnie i poprawi zbieram się spać, dobranoc
|
|
#3178 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Strasznie mi przykro, napłakałam się z tego wszystkiego okropnie, ale nie mogę odpuścić ![]() No trudno, najwyżej się pożegnamy, sama też sobie super poradzę z małym, to nie koniec świata Kocham go bardzo, boli mnie teraz strasznie, ale jak chłop chce być dla mnie chu.jkiem, to nie niech sobie nim będzie gdzie indziej Co do pępka to na sr straszyli żeby za dużo nie macać, nie kombinować itd i okazuje się, że niepotrzebnie aż tak braliśmy to do serca Pediatra dziś zrobiła pokaz jak na tym etapie prawidłowo pielęgnować pępek, solidnie go wyciągnęła "z ukrycia" żeby spsikać i nawet na koniec obwiązała małym bandażykiem ![]() A z pozytywów to jeszcze się pochwalę, że kuzynka z kuzynem dziś ofiarowali nam cudny prezent ), t-shirt AC DC i skarpetki I Love Mum and Dad ![]() Poza tym ludzie są przemili, trochę naładowałam akumulatorki
|
|
#3179 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Śpij, śpij, dobrze Ci ![]() Ja przymknę oko, ale za moment moja kruszynka będzie wołać mleczarnię ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
Śpij, śpij, dobrze Ci ![]() Ja przymknę oko, ale za moment moja kruszynka będzie wołać mleczarnię
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Angel mówisz zbrodnia nie do opisania na forum? To chyba faktycznie podpadł.
My dziecko ponad godzinę usypialiśmy... Pod koniec mało piorunami nie ciskałam ze złości. Zatoka boli, zgaga masakruje i dziecko kopie tak, że aż mnie przeszywa. A dodatkowo zaczynam się zastanawiać czy chłopa nie pogonić gdzie pieprz rośnie bo od dłuższego czasu mnie tak wkurza... Idę kimać jak już wyżalonam ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

przetrzymali was w tym szpitalu zdrowo
jak sobie radzicie i co z konfliktem?

?

z tym, że mój 3500 (bo zjechał do 3200 po szpitalu)

hyhy

a mały tak słodko spał na cycu
szkooda naszych chłopaczków..