|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Malinka to hormony...Oni na serio nie do końca rozumieją co się z nami dzieje...nie denerwuj się...z mężczyznami jest ciężko, ponieważ my inaczej myślimy, inaczej spostrzegamy i czego innego wymagamy a Oni troszkę inaczej...
jedz spokojnie i w ogóle nie przejmuj się tym co mówi i jak się zachowuje, powiedz tylko, że jest Ci smutno i przykro kiedy tak się zachowuje wobec Ciebie. Mi ostatnio jak powiedział coś tak, dla Niego miało to być śmieszne i pewnie bym się obśmiała, gdybym nie była w ciąży...ale zrobiło mi się przykro i od razu powiedziałam, że jest mi przykro kiedy tak mówi, nawet w żartach...to Jego zamurowało: i już czulej, że On nie wiedział, że ja to tak odbiorę i że nie chciał sprawić mi przykrości.
|
|
|
|
#2552 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
nazbieralas troche ale dla mnie jak daja to bym brala-nie ma za duzej ilosci ubran ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Widze że nie tylko u mnie kłótnie...ja mówię głośno jak krowie na rowie ale właśnie wtedy jest afera bo że od razu że sue czepiam i wogóle że przecież on pracuje i że jest zmęczony(ciągle)i że ja wcale taka święta nie jestem bo też dużo nie robię (no sorry nie będę w 8 mies myć okien albo podłogi na kolanach)...strasznie tęsknie za nim i za czasem spędzonym razem.najpierw było że remont potem że u teściów mieszkamy potem pozadki oo remoncie a jak to wszystko jest już za nami to dalej nie ma czasu dla mnie...on bie rozumie że jak sue dziecko urodzi to już wogóle czasu nie będzie.a ja mam dość czekania i proszenia się o uwagę dla mnie.jak mówię że remont wybieranie było na mojej głowie potem wyprawka dla dziecka też to odpowiedź że przecież on na to zarabia...a to nie o pieniądze tylko o zaangażowanie chodzi.i cciągle jak wydaje ni się że coś zrozumiał to wychodzi że jednak nie.mam dużo obaw i leków a nie mam z kim o tym porozmawiać...mam problem z tym nawet że z brzucholem nie czuje się dobrze i atrakcyjnie..a jak słyszę on niego"ale on wielki"to jakoś nie podnosi mnie to na duchu...nie wiem bo mam robić nie czuję się szczęśliwa i zadbana.np się że nie mam w czym chodzić że getry dziurawe w stsniki się nie mieszcze i mowi że wie...ale nic z tym nie zrobi..jak sobie w końcu sama zamówie kupię to jest tekst że przecież on na to zarobił:-(nie wiem może rzeczywiście że mną coś jest nie tak...
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Tak pytam bo ja kupiłam rogala ze styropianowymi kulkami i też mi było go ciężko ułożyć, za bardzo był wypchany:/ I jak po jednej nocy obudziliśmy się mąż przytulony do rogala a ja jak najdalej od niego to go rozprułam(nie męża A kuleczki schowałam, bo ktoś mi mówił, że po jakimś czasie się wyrabiają, najwyżej dosypię![]() a kiedy się robi ten odczyn Coombsa? bo u nas 3 trymestr się zaczyna, a ja jeszcze nie miałam coralady piękne ciuszki De28 mały biedaczek Twój, zdrówka dla niego!!!!! Dzieć mnie kopie, chyba chce śniadanko A ja mam pyszny dżemik malinowo-porzeczkowy od teściowej
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Aaby zdrowia, w sumie to ja bym pojechała do przychodni i powiedziała, że martwisz się o siebie i maleństwo i natychmiast potrzebujesz konsultacji...nie masz przypadkiem krew- karty? Nie jesteś honorowym krwiodawcą?
Ja ostatnio z tego skorzystałam, ale to jeszcze przed brzuszkiem...też gorączka, kolejka masakra....a na drzwiach że honorowi wchodzą bez kolejki...więc bardzo głośno powiedziałam w recepcji, że jestem krwiodawcą i w momencie kiedy drzwi do gabinetu się otworzyły weszłam....oczywiście ( nie muszę długo zastanawiać się, że nie zostawiono na mnie suchej nitki, ale byłam na to zbyt wyczerpana,) wizytę miałam szybszą niż wszyscy Ci pacjenci kiedykolwiek- antybiotyk i do domu do łóżka. |
|
|
|
#2559 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
A ja się witam po takiej sobie nocy, młody znowu mnie okopywał i spać nie mogłam. A później mnie biodra bolały :P Ale jeszcze tylko 2 miesiące
![]() Teraz popijam kawkę, wcinam MaxiKinga, siedzę w piżamie i jest mi błogo chyba będę miała dzień leniuszka!Cytat:
Może jeszcze uchylisz rąbka tajemnicy i pokażesz salon albo coś innego fajnego ![]() Cytat:
Do porodu co raz mniej czasu...Daniel wygląda na te 40 stopni gorączki, biedny dzieciak. Oby szybko przeszło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też od wczora czuję coś w kościach i w nosie ;P Walczę domowymi sposobami, żeby sie nie rozwinęło.
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
kabriela
dziekuje wiem ze moze to i hormony ale i tak nie popuszcza ,on jest za spokojny i to mnie wkurza ze czego kobieta musi to wszystko znosic ,te hustawki nastrojow itd i co gorsze faceci maja wytlumaczenie ze oni nie wiedza o co caman...nie ja juz nie wiem ale on ma wiedziec ile dla niego i naszej rodziny robie,ze nosze jego dziecko i sie juz mecze ,ze mam humory,i 12 kg na + ....makabra jestem wsciekla 8 miesiac a tu taka hustawka,jeszcze ten katar,nie przechodzi ;(
|
#2561 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej !!
Cytat:
U mnie po synku przewaga krótkich rękawków, także uzupełniam ![]() Cytat:
Te bóle Ci przechodzą jak się poruszasz? Ja właśnie też tak mam, że krzyż mi pęka jak za długo siedzę, leżę itd. Ale jak zmienię pozycję to trochę przechodzi. Wcześniej tak nie miałam i tak się zastanawiam czy to te osławione bóle krzyżowe ![]() Cytat:
Niby nic mu nie dolega, ale chyba zaczyna być zazdrosny Przytulił się i spał całą noc... gorzej ze mną
|
|||
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia- może z nim porządnie porozmawiaj? wyjdźcie gdzieś i pogadajcie bo jakoś ciężko widzę jak on tak cały czas bedzie mówił ze na wszystko zarabia.. pieniądze staną się jedynym jego wyznacznikiem.. ja póki nie doceniłam tego co mam i co mogłam stracić też robiłam podobnie. Ważniejsze od uczuć bliskich były pieniądze. Jak ktoś prosił o zastępstwo to nawet jak byłam umówiona z mężem gdzieś to odwoływałam.. bo dodatkowe pieniadze. a później mu powtarzalam, ze przecież zarobiłam kase to możemy na cos wydać. DZISIAJ tego załuje i ciesze sie ze trwało to na tyle krótko że jakoś mąż mi pokazał ze są rzeczy ważniejsze i to ze jest ciężko nie znaczy ze mam sie zapracować, bo nawet z 1000 zł miesiecznie sobie jakoś poradzimy.. nie ważne. W kazdym bądź razie pogadaj z nim i to porządnie.
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Antibia na pewno jesteś piękna, kobieca nigdy bardziej kobiece nie będziemy jak właśnie w czasie kiedy się rozrastamy na prawo i lewo, dlatego kompletnie nie patrz na to...a On właśnie patrzy na to w swój jakże praktyczny sposób On zarabia...On uważa, że to jest Jego rola, ma na to zarobić...
|
|
|
|
#2564 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, dziś moje samopoczucie nie jest najlepsze. Noc do
Cytat:
Ehh..na wyjście..sama nie wiem..body koszulka spodnie kaftanik kombinezon i czapeczka , albo body pajacyk kombinezon i czapeczka zależy od pogody. Cytat:
Nie wiem jak to będzie po urodzeniu dziecka.Coraz bardziej jestem negatywnie do tego nastawiona. Tym bardziej że ojciec TŻta nigdy dziećmi się nie zajmował, on tego nie zrozumie że mąż ma też obowiązki w domu, nie tylko praca.Czuję w kościach że będą między nami konflikty![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na drugie śniadanie sobie zrobię kanapki z nią ![]() nie mam natchnienia żeby iść i isę ubrac i posprzatać trochę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Malinka wiem, że nie należy usprawiedliwiać i we wszystkim odpuszczać, bo to rzeczywiście nie o to chodzi...
ale ja troszkę zmieniłam nastawienie do swojego męża i kolegów( mam ich więcej niż koleżanek), po ty jak sobie zaczęliśmy rozmawiać, bo też robiłam fochy, awanti...hormony związane z miesiączką, ciąża- która zmienia nie tylko Ciebie ale Twoje nastawienie, zmienia też sytuację w domu, i zmienia ( może nie od razu ale też w jakimś stopniu myślenie mężczyzn) i ja sobie uświadomiłam, że jak lekko obniżę wymagania i najważniejsze NIE BĘDĘ OCZEKIWAŁA, ŻE MĄŻ/ MĘŻCZYZNA SIĘ DOMYŚLI!!!!!! to będzie nam się lepiej żyło..i od jakiegoś czasu wierzcie mi jest rewelacyjnie. Po prostu proszę i mówię otwarcie, Jemu ten układ jak najbardziej pasuje- dostaje proste zadanie do wykonania i jest szczęśliwy........a czasami jestem mile zaskakiwana, bo mój mąż sam z siebie wpadnie na pomysł obdarowania mnie kwiatami, ostatnio przyniósł mi książkę kucharską z biblioteki do której musiał specjalnie po pracy jechać( zainteresowałam się gotowaniem z Panią z polsatu,) i jej książkę mi przywiózł ![]() Tak więc...pewnych rzeczy nie zmienimy...niestety... ![]() Wierzę, jednak że będzie dobrze i naprawi się między Wami. |
|
|
|
#2567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kyte ja dokupiłam trochę tych ciepłych pajaców,bo będą fajne na wyjścia ![]() Lilka miała samych koszulek na krótki rękaw na lato w ilości 34 Do tego sukienki,tunki itd.Nie chodziła w części,teraz zakładam jej t-shirty na koszulki na długi rękaw,zeby choć raz miała założone Od urodzenia miałą tyle ubrań i już obiecałam sobie,że nie będę przesadzać z ilością ubranek
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-09-25 o 10:16 |
|
|
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z kubkiem gorącej herbatki w dłoni.
Moje przeziębienie powoli zaczyna puszczać, ale już mam dosyć i z chęcią oddam je za darmo a nawet jeszcze dopłacę. ![]() Co u Was Mamusie? Jak samopoczucie? |
|
|
|
#2569 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy X
Cytat:
tez nie potrfie sobie z tym radzic.. ile bylo rozmow, prosb, klotni.. nic nie dziala. I jak mu powiem, ze czuje sie sama z tym wszystkim to tylko slysze, ze "on pracuje, jest zmeczony i chce miec czas dla siebie,a ja mam za duzo energii bo CALY DZIEN NIC NIE ROBIE i bez niego sobie nie dam rady".. tak wiec nie rozmawiam z nim od poniedzialku. Juz mam tego po dzurki w nosie. Zostawie go, to bedzie mial swoje pieniadze i czas i imprezy. Nieodpowiedzialny gowniarz. Tak w ogole to witam nastroj, jak same widzicie, beznadziejny. Samopoczucie tez nienajlepsze.
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam mniej zdecydowanie ![]() Tak mi się wydaje... Muszę się pochwalić, że podpisałam umowę na sesję noworodkową Martwiłam się, że tyle kasy to będzie kosztowało a teraz wchodze na stronę a tam mega promocja do końca wcześnia! Z 699 zł na 250 zł! No to zaklepałam i mogę spać spokojnie Jakby ktoś był z zagłębia to polecam, Pani ma studio w Sosnowcu.
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego już więcej ubranek nie kupuje,ani nie przyjmuje od nikogo Myślę,że części synek nawet nie założy.Puśc linka do pani fotograf
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też czasami nie posprzątam bo nie mam chęci czy mnie coś boli to mi TŻ nie mówi że nic nie robię bo wie że czasami mi ciężko,a le też ma czasem jazdy bo ostatnio jak mu powiedziałam że mógłby mi pomóc sprzątać to ten wyjechał z tekstem że skoro on ma mi pomagać sprzatać to powinnam ja mu pomóc wycinać rowki na rurki a ostatnio wczoraj czy przedwczoraj powiedział zebym zamknęła drzwi bo się jakiejś pylicy nabawię i kazał mi iśc do mamy..czasami go tak nie rozumiem że szok
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
Serduszko...dziewczyny proszę Was...skoro nic nie działa, to może dajcie spokój z awanturami i rozmowami...bardzo Wam współczuje na serio, bo to jest ciężkie, mieć poczucie, że nikt nie rozumie, nie wspiera, nie docenia...ale to nie tak- ja wiem, że to wygląda źle...
ja doceniam!!!!! jesteśmy piękne!!!!!!!!! Mamy prawo jeść, być głodne, mieć huśtawki nastrojów i korzystajcie z tego...nie oglądajcie się na nikogo!!!! Jutro będzie lepiej, może słoneczko zaświeci nad Waszymi zmartwieniami...Przypominam, że doceniam każdą z WAS!!!!
|
|
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś męża przypilnuje....ma mi pomalować pokoik ja chce już robić porządki i rozkładać łóżeczko!
Niech no dziś się tylko wymiga
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie jajnik zabolał aż się ruszyć nie mogłam
|
|
|
#2579 | ||
|
Zadomowienie
|
Kurde, widzę, że u Was pogoda jakaś lepsiejsza. U mnie zimno i mgła. A miało już być ładnie!
![]() Cytat:
Cytat:
Antibia, rozumiem Twoją frustrację. Miałam też taki kryzys. Ale raz powiedziałam mężowi, że jak nie wymyśli obiadów na cały tydzień, to obiadów nie będzie. Później z nim po prostu porozmawiałam. Mówiłam, że czuję się jak kura domowa, która siedzi w domu i ma wszystko ogarnąć, a on przyjdzie na gotowe. Pomogło. Myślę, że tu tylko rozmowa może pomóc. domi, zazdroszczę takiego dziecka – toż to czyste złoto tak spać w nocy. No cudo!coralady , właśnie chciałam pisać, że brakuje mi na tych zdjęciach jakiejś ciepłej czapki. De, jaki biedny ten Twój Daniel. Od razu mi się przypomina mój siostrzeniec – też ostatnio go coś rozłożyło i wyglądał podobnie. Oby szybko wracał do zdrowia! aaby, nie daj się chorobie! Niech mąż powie, że żona w ciąży i ma wysoką gorączkę i żeby gdzieś Cię tam wcisnęli.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-25 o 10:34 |
||
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę chyba przesadzili U mnie w miarę ok, a wczoraj udało nam się dogadać odnośnie wyprawki, bo mieliśmy z tym problem i bardzo się cieszę Nie mamy jeszcze łożeczka, a ja wymyśliłam że zamiast kupować samo łóżeczko lepiej kupić cały zestaw- z szafką na przewijak i szafą, no ale ceny masakryczne, więc wymyśliłam żeby kupić używane, na co TŻ nie chciał się zgodzić bo on jest fanem Ikei no i kilka dni zajęło mi przekonywanie go żeby było po mojemu, wczoraj wstępnie się zgodził, no ale jest inny problem- musimy zrobić listę prezentów, tutaj to jest oczywiste. No ale taką listę robi się dla takiego sklepu- coś w rodzaju naszego Smyka- a więc rzeczy firmowe, z dużą marżą, które można kupić w innych miejscach taniej nowe, nie mówiąc o cenach używanych.A my już pokupowaliśmy dużo rzeczy używanych, a w tym sklepie takie ceny, że przewijak wychodzi drożej niż wózek Mutsy trzy w jednym który kupiliśmy używany I pytanie, który wam się podoba, bo jeszcze nie zdecydowaliśmy, TŻ zachwyca się szarym ze względu na cenę 1) http://www.dreambaby.be/ecom/nl/shop...IGE__SET__LUCA 2)http://www.dreambaby.be/ecom/nl/shop...GE__SET__BORIS 3) http://www.dreambaby.be/ecom/nl/shop...IGE__SET__LOFT
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-09-25 o 10:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

nazbieralas troche 

A kolejka pewnie pełna emerytów, co to idą do lekarza bo nudzi im się w domu
Ale obawiam się, że tylko terapia wstrząsowa może pomóc
Ja absolutnie nie mogę narzekać - mąż przy mnie biega, opiekuje się itp. A teraz, jak jestem chora, to w ogóle. Po dzisiejszej nocy i tym kaszlu on chyba był bardziej przerażony niż ja. Porozmawiajcie 

Niby nic mu nie dolega, ale chyba zaczyna być zazdrosny

na drugie śniadanie sobie zrobię kanapki z nią