Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 13:02   #3331
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

poszli na spacer P. zdążył wózkiem z domu wyjechać 2sekundy i młody spał ja nie wiem może w domu mamy złe fluidy
mam luz, więc idę się ogarnąć kompa zamykam bo mogę z niego korzystać jak mały wisi na cycu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:03   #3332
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja się wyłamuję, mam mnóstwo optymizmu i dobrej energii w sobie
Ale nie ma obowiązku brania czynnego udziału - można obdzielać energią

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
smacznego

Ja jeszcze godzinka i

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej

jakoś ostatnio nie mam weny do pisania :/... dalej w dwupaku i niech tak jeszcze zostanie przez 2 tygodnie przynajmniej ... właśnie zrobiłam zakupy w aptece gemini i ponad 200 zł nie moje to jeszcze były ostatnie zakupy dzieciowe no i dla mnie jedne tabletki i mężowi zafundowałam tabletki żeby rzucił palenie bo malutka za niedługo beedzie a on dalej fajczy :/ bleh...zresztą sam chciał zobaczymy z jakim efektem... jeszcze zostały mi do kupienia pampki w rosmanie i zapas chusteczek i koncze z wszelkimi zakupami chociaż jeszcze został stanik do karmienia... no ale się wstrzymam jeszcze bo chcemy troszkę kaski odłożyć ...lece wieszać pranie a popołudniu mykam z siostra i mama do poznania .. miłego dnia
Miłego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie no może być prane w niższej temperaturze (ja i tak wszystko piorę przeważnie w 30 C) tylko chodzi o nie mieszanie różnych gatunków tkanin
Aaa... teraz rozumiem

Czekam na Tesco... czemu zawsze jest tak, że jak zamawiam dostawę między 12 a 14 to Pan zjawia się za pięć druga?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:07   #3333
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej. Melduje się przed wyjazdem do szpitala. Trzymajcie jutro kciuki z rana!! Wzięłam sobie nr do dyżurnych i dam znać jak tylko dojdę do siebie
Mam pietra przed porodem i opieką nad dzieckiem no ale nie ma już odwrotu
Trzymam kciuki za poczekalnię i przepraszam, że wpycham się w kolejkę
Kciuki mocne! aleeeee zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Aaa... to są takie? Poka, poka

Może tak być No to jak skręcimy to nie ma wyboru - musi wyleźć

Jak tniesz? Zupełnie, czy tylko podcinasz?

A tak mnie dzisiaj naszło... z niewyspania chyba

Wózka wklejać nie będę, bo rubinka wklejała, a mamy taki sam, ale łóżeczko jak skręcimy i ustawimy to cyknę

Taniec deszczu? Spacery po lesie? Nie wiem, ale jak coś zadziała, to daj znać

Pościel taka: http://allegro.pl/posciel-komplet-po...508703001.html i właśnie taki materiał widziałam, mnie się podoba Aaa i znalazłam w wersji "zwyklej" i flanelowej nie znam się na prawidłowym nazewnictwiei

A włosy miałam podciąć bo sie megaaa zapuściły,a le w wyszło tak że ciachnięte sporo, ale mnie sie podoba Poczekam jeszcze na opinię mężula

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ps zapomniałam wam napisać ze byłam u gina w poniedziałek i mam 10 zastrzyków z oxy do wybrania 2x dziennie bo gromadzi mi się krew w macicy i robią skrzepy. stąd były te moje objawy o któryc kiedyś piisałam

Ojejkuuu, zdrówka!
I cierpliwości przy organizacji chrztu

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
A bardzo fajnie Bezstresowo bo u nas chrzest jest po mszy i cała rodzina gromadzi się wokół chrzcielnicy i dziecko jest chrzczone. Prawie cały wpadł mi do becika i nie zapłakał nawet jak mu ksiądz główkę wodą święconą polewał Ale przed samym wyjściem strzelił kupona, że musiałam go na szybko przebierać (z kupą w wózku nie zaśnie) i ulał mi na sukienkę na szczęście duża kokarda zasłoniła plamy

Vea bo to tak wygląda że to różne gatunki tkanin ale to musi być bawełna bo można ją prać w 60 C a gdyby była mieszanka np. bawełny, wełny i wiskozy to w praniu wyszłaby katastrofa Bawełna w różne wzory i kolory generalnie.

Cieszę się, że podoba Ci się mój blog. Ostatnio się zawiesiłam - nie mam czasu na szycie

Ja tez uwielbiam Twojego bloga, choć o szyciu nie mam pojecia! Nawet mnie zainspirowałaś, żeby mojej Córci uszyć zabaweczkę i szyję póki co ksiażeczkę I tak szyjąc/wycinając myslałam właśnie, że szkoda, że nie mam Twojego talentu bo te moje wypociny to az wstyd pokazywać....

Zuza albo tak bardzo lubi chodzic do fryzjera, albo neinawidzi. Kopała i kopała. Jeśli mam krzywo ścięte włosy to jej wina

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2013-09-25 o 13:09
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:12   #3334
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
poszli na spacer P. zdążył wózkiem z domu wyjechać 2sekundy i młody spał ja nie wiem może w domu mamy złe fluidy
mam luz, więc idę się ogarnąć kompa zamykam bo mogę z niego korzystać jak mały wisi na cycu
moja ma tak samo, zasypia natychmiastowo jak wyjdzie na powietrze
Stary 2013-09-25, 13:18   #3335
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
smacznego
nie wiem co to ale bym zjadła
Stary 2013-09-25, 13:22   #3336
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Pościel taka: http://allegro.pl/posciel-komplet-po...508703001.html i właśnie taki materiał widziałam, mnie się podoba Aaa i znalazłam w wersji "zwyklej" i flanelowej nie znam się na prawidłowym nazewnictwiei

A włosy miałam podciąć bo sie megaaa zapuściły,a le w wyszło tak że ciachnięte sporo, ale mnie sie podoba Poczekam jeszcze na opinię mężula
Superowa ta pościel

Też bym podcięła, ale więcej niż 4 cm skończyłyby się rozwodem A że i moja fryzjerka jest ciągle na macierzyńskim, to małżeństwo jeszcze chwile przetrwa
Pokażesz efekt?

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-25, 13:23   #3337
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

Hej DIORISHA ;-) Witamy

Właśnie wróciłam od położnej. Brzuch mi urósł, ciśnienie ok, Nina ma 126 tętno ale podobno dlatego że spała. Jest gotowa, całkowicie na wylocie. Jak nie wyjdzie do poniedziałku to mam dzwonić i w pn albo wt będę miała wywoływanie akupunkturą a jak nie pomoże to konsultacje w szpitalu 7.10.

Wszystko ok tylko ten puls od młodej mnie zmartwił...

A w nocy znów rodziłam hehe... wstałam po tel żeby liczyć i nie doczekałam nawet 1 skurczu bo usnelam więc to raczej nie było to jadę na ryby z tż.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:25   #3338
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

Masakra nie ogarniam spania starszaka. Usypianie go to mordega... zaraz sobie cos zrobie jak on nie zasnie ...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:37   #3339
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć
Nadrobiłam opisy porodów-jestem z siebie dumna
Teraz nadrabiam wątek, bo nakarmiłam dziecię i sobie leży na sloneczku.Czekamy na położną-mocno się stresuję wagą i tą żółtaczką

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Kochana, a co z KP?
Pocieszę Cię, że znajdziesz za jakiś czas czas na wizaż Też byłam zdziwiona, jak np. Bajka czy Karolson mają czas pisać mając już maluchy przy sobie, a teraz sama widzę, że i ja mam czas
widzę,że u nas też wszystko się stabilizuje i też mam coraz więcej czasu dla siebie.
Ale tak myślę,że jak mała nie będzie już tyle spać to będzie gorzej

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
przepraszam, ze sie wcinam w nie swoj watek, ale podczytuje z sentymentu jako mama wrzesniowa 2012

butterfly20, przeczytalam, ze Twoja corcia dalej ma zoltaczke. mojemu synkowi tez nie przechodzila do 10 doby, po zgloszeniu sie do labu wyszledl masakrycznie duzy poziom bilirubiny, no i musielsmy spedzac 5 dni w szpitalu na naswietlaniu... az uwierzyc w szpitalu nie mogli, ze ma az tak wysoki poziom, bo podobno az tak zolty na taka przedluzajaca sie zoltaczke nie byl. ale radze Ci isc do pediatry po skierowanie do labu, lepiej zebyscie nie musieli kwitnac jak ja prawie tydzien w szpitalu zaraz po powrocie z porodowki
Dzięki za info, mam nadzieję,że nie będzie tak źle

Cytat:
Żeby blizny nie zgolić do krwi na przykład
Ps. Dobra wiadomość: od 2 dni nie krwawię
Ja też,od wczoraj

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja chyba tak szybko do siebie nie dojde.
Dzis zaliczylam szpital. Najpoerw zadzwonili fo mnie z luxmedu, zebym jak najszynciej przyjechala, bo te d-dimery, co wczoraj robilam, zle wyszly. Na miejscu zrobili ekg - w porzadku. Internista dal skierowanie do szpitala, zeby zrobic dodatkowe badania pod katem zatorowosci plucnej. W szpitalu zrobili ponownie ekg, rtg pluc i 3 pobrania krwi-badanie pod katem zawalu czy cos takiego. Osluchali mnie. Niby wszystko ok, moze to byc stan po ciazy i cc (pod koniec ciazy te d-dimery rosna). Ale ide jutro jeszcze raz na konsultacje-chce sie upewnic, czy nie powinam jednak dostac lekow przeciwzakrzepowych (czytalam, ze czasem po cc daja profilaktycznie w szpitalu zastrzyki antyzakrzepowe-czy ktoras miala?) I zapytac o usg zyl dolnych z dopplerem.
Strasznie sie denerwuje

O rety, bidulko.
Ja dostawałam w szpitalu i potem przy wypisie receptę na te zastrzyki, cos na F (nie wiem czy zauważyłyście,ale ja nie mam glowy do nazw leków, nigdy nie pamiętam). I od wyjścia ze szpitala Teściowa mi robi co wieczór, jutro ostatni

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Wszystko w jak najlepszym porządalu foczko Ty pisz lepiej co u Was,jak sobie radzicie bo obawiam się,że nie dam rady nadrobić tych trzech tygodni-to pewnie z trzy wątki

cotka oj przetrzymali. Ale suma sumarum dobrze,że była w szpitalu bo ktg do końca wychodziło idealne a idealnie niestety nie było.
Dobrze,że już w domku

Cytat:

Ja zmieniam przed karmieniem, zwłaszcza w nocy, żeby młody się rozbudził. I kilkanaście minut po karmieniu jeśli widzę, że mały jest pobudzony a mam podejrzenia, że w czasie karmienia poszła kupa. Jeśli zasypia przy cycu to już go nie męczę i zostawiam przewijanie na następne karmienie.
Mam ten sam system

Cytat:
Angel a co to takiego się porobiło? oby się polepszyło między Wami i super, że wszystko ok nam też pępek jeszcze nie odleciał a już taki suchar z niego
Nasz też taki sucharek, stresuje mnie on, niech już odpada...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
o masakra
dbaj o siebie
ja dostawalam zastrzyki w szpitalu regularnie chyba co 12godzin domiesniowo
moja mama po operacji macicy dostawala tydzien w szpitalu i tydzien w domu, myslalam ze tez do domu dostane ale nie dostalam.

TZ jest za.je.bi.sty wczoraj znow mialam dosc., w ogole to mam dreszcze pologowe i wieczorami dostaje takich drgawek ze historia, mam stan podgoraczkowy i telepie sie cala. wiec moj cudowny maz kolejna noc z rzedu opiekowal sie dzieciem.
przespalam cala noc. dal mu raz mm, raz moje odciagniete
ja wstalam tylko raz o 1 w nocy odciagnac pokarm a takto spaaaalam.
tz mnie wycalowal, poprzytulal, pozachwycal sie mleczarnia i usnelam

teraz jemu dam odespac. nakarmilam mlodego przed chwila
ide sie wypluskac i wio ogarniac chate

czy wam po cc tez zabronili az przez 6 tyg kapac sie w wodzie stojacej czyt. w wannie?
Ależ Ci współczuję tych jazd...
Tak się dzisiaj zastanawiałam,że może to też kwestia nastawienia?Bo jednak nie byłaś przychylnie nastawiona na to cc i tak się zastanawiam,czy te komplikacje to nie skutek tego?

Cytat:
tak, ale wizja karmienia od 7 do 23 bez przerwy mnie przeraża mam powoli dość śmiać mi się chce jak czytam, ze noworodki śpią ok 18h na dobę bo mój śpi może 6...
zazdroszczę tym mamom, których dzieci zjedzą i śpią chociaż godzinę, a tym, których 3h to już w ogóle
Moja taka jest,ale wiesz...dzieci się zmieniają i może się jej (tfu tfu) odmienić...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moje dziecko ma bez przerwy czkawke
why?
w.ciazy tez tak bylo
ale teraz?
Moja w brzuszku też miała często, położna powiedziała,że jak w brzuszku tak było to teraz też ma prawo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:37   #3340
kaska87
Zakorzenienie

biegnę do drzwi bo dzwonek dzwonił myślałam, że to kurier i nie zgadniecie kto to co za męczybuła! ale chyba widziała mój zachwyt i to, że byłam rozmowna i wyszła na ogród chyba dzwoniła do P. pewnie polazła już do nich na spacer- ważne, że tutaj nie siedzi znowu myślę, nad przeprowadzką bo nie zniese....

Stary 2013-09-25, 13:39   #3341
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
wiele dzieci lubi jak Nimi trzęsie, dlatego tak chętnie śpią w aucie, w wózku

Cytat:
Czekam a Tesco... czemu zawsze jest tak, że jak zamawiam dostawę między 12 a 14 to Pan zjawia się za pięć druga?
przynajmniej jest puknutalny

dziewczyny, jakie macie butelki
Stary 2013-09-25, 13:44   #3342
kaska87
Zakorzenienie

Motyl mój już mniej spać nie będzie raczej bo by musiał nie spać 24h na dobę

Passion ja mam antykolkowe TT

Stary 2013-09-25, 13:45   #3343
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
to korzystaj z wolnych chwil i zrób coś dla siebie

Cytat:
pochwalisz się efektem?

ja też się zastanawiałam czy przed porodem nie iść odświeżyć fryzury, ale pomyślałam że zrobię to po porodzie, bo teraz i tak czuję się jak okropny wieloryb i nawet nowy fryz nie poprawi mi samooceny
ale do kosmetyczki na henne to chyba jeszcze przed wyskoczę, żeby na porodówce nie straszyć

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
nie wiem co to ale bym zjadła
zapraszam, mogę się podzielić

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od położnej. Brzuch mi urósł, ciśnienie ok, Nina ma 126 tętno ale podobno dlatego że spała. Jest gotowa, całkowicie na wylocie. Jak nie wyjdzie do poniedziałku to mam dzwonić i w pn albo wt będę miała wywoływanie akupunkturą a jak nie pomoże to konsultacje w szpitalu 7.10.

A w nocy znów rodziłam hehe... wstałam po tel żeby liczyć i nie doczekałam nawet 1 skurczu bo usnelam więc to raczej nie było to jadę na ryby z tż.

o coraz bliżej

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:47   #3344
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
chwalę się (światło słabe więc trochę przekłamane kolory):
1. pokój Julki
2. przedpokój
3. salon
4. salon i aneks
Super! Uwielbiam pastelowe kolory

Cytat:
biegnę do drzwi bo dzwonek dzwonił myślałam, że to kurier i nie zgadniecie kto to co za męczybuła! ale chyba widziała mój zachwyt i to, że byłam rozmowna i wyszła na ogród chyba dzwoniła do P. pewnie polazła już do nich na spacer- ważne, że tutaj nie siedzi znowu myślę, nad przeprowadzką bo nie zniese....
Haha nawet mi nie mów...moja się wczoraj pokłóciła z moim mężem...ja się w ich spory nie mieszam, ale i tak przyszła mi tu nadawać...

A moją Tuśkę widocznie brzuszek męczy. Jak już trochę poje to się odrywa od cyca, zaczyna podkurczać nóżki, kręci się, głową obraca w różne strony i robi minki jakby cierpiała Ale kupki robi ładnie...To mogą być gazy?Można coś na to zaradzić?
dodam,że ciągle jestem na ostrej dietce, nic nowego nie wprowadzałam a wcześniej było ok...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Motyl mój już mniej spać nie będzie raczej bo by musiał nie spać 24h na dobę

To może już być tylko lepiej

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:49   #3345
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
AVENT, bardzo polecam
Stary 2013-09-25, 13:50   #3346
karolson
Zakorzenienie

Lightbulb Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Kaska - a smoczek dalej schowant czy dajesz Mikiemu? Pamiwtam ze pisalas ze chowasz bo przy Kp to zuo, ale trzeba pamietac ze kazdw dziecko inne jest.

Hmm moj zarlok najwiecej zjadl 180 ml mojego odciagnietego... ale zsaeza mu sie i 60 i za godzine znow mu trzeba dac ;/ bo usnie w trakcie albo cos..
Stary 2013-09-25, 13:52   #3347
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
AVENT, bardzo polecam
zastanawiałam się nad dr browns i tt, a teraz już nie wiem

Cytat:
ja też się zastanawiałam czy przed porodem nie iść odświeżyć fryzury, ale pomyślałam że zrobię to po porodzie, bo teraz i tak czuję się jak okropny wieloryb i nawet nowy fryz nie poprawi mi samooceny
ale do kosmetyczki na henne to chyba jeszcze przed wyskoczę, żeby na porodówce nie straszyć
mnie wkurzały moje odrosty w szpitalu jak cholera, gdybym wiedziałą, że tyle tam będę siedzieć to przed pójściem położyłabym farbę
Stary 2013-09-25, 13:54   #3348
kaska87
Zakorzenienie

nie ma jej z P. pewnie siedzi w ogródku i beczy bardzo mi przykro
tylko pranie muszę iść wieszać damn it

Stary 2013-09-25, 13:56   #3349
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

Ogłaszam Dzień Zamulania i Marudzenia na Forumie
o widzę że dobrze trafiłam
chyba mnie choróbsko rozkłada... całą ciążę był spokój to tydzień przed terminem musiało się zesrać
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:56   #3350
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Superowa ta pościel

Też bym podcięła, ale więcej niż 4 cm skończyłyby się rozwodem A że i moja fryzjerka jest ciągle na macierzyńskim, to małżeństwo jeszcze chwile przetrwa
Pokażesz efekt?
Flanelka kosztuje u mnie 19 z haczykiem za metr (1,60 szerokość), zwykły 2 zl taniej. Może namówię moją mamuśkę na szycie kocyka/pościeli na zaś/czegoś... No bardzo mi się podoba ten materiał

Mój mąż się cieszył, że mam takie długie włosy, ale mnie było po prostu niewygodnie. Odetchnęłam a i on wpadł na moment w drodze z pracy do pracy i jest zachwycony

Cytat:
Hej DIORISHA ;-) Witamy

Ale pomyśl, poród na śpiąco to by było coś
Mnie tez w nocy męczyło ale nawet po telefon nie chciało mi się sięgnąć... ;D Tz mi przez sen plecy próbował masowac i co chwilę przysypiał z paluchem wbitym w plecy

Już niedługo bedziesz miała Ninkę

Cytat:
T czy S?

Cytat:
to korzystaj z wolnych chwil i zrób coś dla siebie

pochwalisz się efektem?

Efekt mogę pokazać jak mi Tż fotkę pstryknie.
Tez sobie zrobiłam hennę rzęs, pierwszy raz. Bo stwierdziłam, że na porodówke się malować nie będę, a z niepomalowanymi rzęsami wyglądam jakbym ich nie miala. no to teraz mam

Powiem Ci, że długo myslałam tak samo, że wcale mi to humoru nie poprawi, ale jednak chwilowo jest mi jakoś tak lżej Więc może jednak odśwież fryzurkę
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:02   #3351
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
hej laseczki! żeśmy się w końcu urwały ze szpitala
Serdecznie gratuluję wszystkim mamusiom które się rozpakowały w czasie mojej nieobecności-a jest Was naprawdę baaardzo dużo. Lista wrześniowa skurczyła się niesamowicie
My jesteśmy od soboty w domku . Po trzech tygodniach spędzonych w szpitalu to wręcz kosmiczne uczucie. Cieszy mnie absolutnie wszystko- nawet stado samochodów przewalających mi się pod oknem.
super ze juz w domku

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

a no i jedziemy dziś na kontrolę u pediatry. niby ten katarek jej minął, tzn od 2-3 dni nic nie furczało więc nie oczyszczała noska, ale dziś rano znów słyszałam charczenie no i odciągnęła trochę tej wydziliny, ale bezbarwna jest może maluszki tak maja ? może jednak powinnam raz dziennie czyścić jej ten nosek dopytam dziś na wizycie

no i zobaczymy ile koleżanka waży - tydzień temu było 4600
my tez dzis bylysmy, bo mlodao tyle o ile w ciagu dnia calkiem spoko tak w nocy masakra. i klne na czym swiat stoi ze zepsul mi sie odkurzacz i nie moge katarka uzywac bo zwykly aspirator tak pieknie noska nie oczyszcza :/
no i mm robic malej inhalacje z soli fizjologicznej, przepisala atecortin czy jakos tak, nasivin soft i cebion. no i kontrola w piatek bo osluchowo jest ok, ale u takich maluszkow infekcje ida ekspresowo.

no i mala wazy 4100

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej. Melduje się przed wyjazdem do szpitala. Trzymajcie jutro kciuki z rana!! Wzięłam sobie nr do dyżurnych i dam znać jak tylko dojdę do siebie
Mam pietra przed porodem i opieką nad dzieckiem no ale nie ma już odwrotu
Trzymam kciuki za poczekalnię i przepraszam, że wpycham się w kolejkę
trzymam kciuki

Cytat:
chwalę się (światło słabe więc trochę przekłamane kolory):
1. pokój Julki
2. przedpokój
3. salon
4. salon i aneks

Cytat:
TT antykolkowe i i ch nie lubimy no i avent natura; i z tych jestem bardzo zadowolona. przy Blance chwile czasu uzywalam zwyklego aventa ale go nie lubilysmy. moge jeszcze polecic butelki MAM baby, Blanka na nich byla jak w koncu je odkrylam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A moją Tuśkę widocznie brzuszek męczy. Jak już trochę poje to się odrywa od cyca, zaczyna podkurczać nóżki, kręci się, głową obraca w różne strony i robi minki jakby cierpiała Ale kupki robi ładnie...To mogą być gazy?Można coś na to zaradzić?
dodam,że ciągle jestem na ostrej dietce, nic nowego nie wprowadzałam a wcześniej było ok..
bobotic jej daj.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Motyl albo dawaj jej jakis probiotyk.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:03   #3352
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
przynajmniej jest puknutalny
Tia... właśnie zadzwonili, ze mają pół godziny obsuwy

Cytat:

Jeee.... już tuż, tuż

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
o widzę że dobrze trafiłam
chyba mnie choróbsko rozkłada... całą ciążę był spokój to tydzień przed terminem musiało się zesrać

Cytat:
Flanelka kosztuje u mnie 19 z haczykiem za metr (1,60 szerokość), zwykły 2 zl taniej. Może namówię moją mamuśkę na szycie kocyka/pościeli na zaś/czegoś... No bardzo mi się podoba ten materiał

Mój mąż się cieszył, że mam takie długie włosy, ale mnie było po prostu niewygodnie. Odetchnęłam a i on wpadł na moment w drodze z pracy do pracy i jest zachwycony

Tez sobie zrobiłam hennę rzęs, pierwszy raz. Bo stwierdziłam, że na porodówke się malować nie będę, a z niepomalowanymi rzęsami wyglądam jakbym ich nie miala. no to teraz mam

Powiem Ci, że długo myslałam tak samo, że wcale mi to humoru nie poprawi, ale jednak chwilowo jest mi jakoś tak lżej Więc może jednak odśwież fryzurkę
Fajnie, że ma Ci kto uszyć, materiał prześliczny

Heh, jeśli mi polecą po porodzie, to będę miała pretekst do cięcia
Czekam z utęsknieniem na fotkę

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-25, 14:04   #3353
kaska87
Zakorzenienie

nie ma jej pff

Stary 2013-09-25, 14:06   #3354
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
TT antykolkowe i i ch nie lubimy no i avent natura; i z tych jestem bardzo zadowolona. przy Blance chwile czasu uzywalam zwyklego aventa ale go nie lubilysmy. moge jeszcze polecic butelki MAM baby, Blanka na nich byla jak w koncu je odkrylam
my mamy zwykły AVENT i super złapała, tak samo smoczek.
dzis jej dałam smoka MAM (niebieskiego z żabą ) i też ok
Stary 2013-09-25, 14:07   #3355
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
T czy S?
mamunia

Stary 2013-09-25, 14:14   #3356
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Hej DIORISHA ;-) Witamy

super coraz bliżej.

motyl Ty pewnie dostajesz fraxiparinne czy jakoś tak. To to samo co clexanne.

Piję sok anansowy, TŻ mi przyniósł świeży z pracy i jem Twixy. Do porodu będę monstrum

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:20   #3357
passion80
Zakorzenienie

chodzi mi o antykolkowe

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
mamunia
oooooooooooooo, to iespodzianka dla mie, myślałam, że ta druga pani
Stary 2013-09-25, 14:21   #3358
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
F

to czekamy

może masz rację jeszcze się zastanowię nad tym fryzjerem

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
my tez dzis bylysmy, bo mlodao tyle o ile w ciagu dnia calkiem spoko tak w nocy masakra. i klne na czym swiat stoi ze zepsul mi sie odkurzacz i nie moge katarka uzywac bo zwykly aspirator tak pieknie noska nie oczyszcza :/
no i mm robic malej inhalacje z soli fizjologicznej, przepisala atecortin czy jakos tak, nasivin soft i cebion. no i kontrola w piatek bo osluchowo jest ok, ale u takich maluszkow infekcje ida ekspresowo.

no i mala wazy 4100
zdrówka dla małej
ale brawo za wagę

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Piję sok anansowy, TŻ mi przyniósł świeży z pracy i jem Twixy. Do porodu będę monstrum
ja zjadłam kilka orzechów laskowych w mlecznej czekoladzie

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2013-09-25 o 14:22
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:21   #3359
kaska87
Zakorzenienie

Passion mamunia w sensie teściowa nie moja mama

Stary 2013-09-25, 14:23   #3360
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Passion mamunia w sensie teściowa nie moja mama
wiem wiem, myślaąlm, że to siostra znów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości