|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
poszli na spacer
mam luz, więc idę się ogarnąć kompa zamykam bo mogę z niego korzystać jak mały wisi na cycu
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Ale nie ma obowiązku brania czynnego udziału - można obdzielać energią
![]() ![]() Ja jeszcze godzinka i ![]() Cytat:
Cytat:
Czekam na Tesco... czemu zawsze jest tak, że jak zamawiam dostawę między 12 a 14 to Pan zjawia się za pięć druga? |
||
|
|
|
#3333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pościel taka: http://allegro.pl/posciel-komplet-po...508703001.html i właśnie taki materiał widziałam, mnie się podoba Aaa i znalazłam w wersji "zwyklej" i flanelowej nie znam się na prawidłowym nazewnictwiei ![]() A włosy miałam podciąć bo sie megaaa zapuściły,a le w wyszło tak że ciachnięte sporo, ale mnie sie podoba Poczekam jeszcze na opinię mężula Cytat:
I cierpliwości przy organizacji chrztu Cytat:
Ja tez uwielbiam Twojego bloga, choć o szyciu nie mam pojecia! Nawet mnie zainspirowałaś, żeby mojej Córci uszyć zabaweczkę i szyję póki co ksiażeczkę I tak szyjąc/wycinając myslałam właśnie, że szkoda, że nie mam Twojego talentu bo te moje wypociny to az wstyd pokazywać.... Zuza albo tak bardzo lubi chodzic do fryzjera, albo neinawidzi. Kopała i kopała. Jeśli mam krzywo ścięte włosy to jej wina
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-09-25 o 13:09 |
||||
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym podcięła, ale więcej niż 4 cm skończyłyby się rozwodem A że i moja fryzjerka jest ciągle na macierzyńskim, to małżeństwo jeszcze chwile przetrwa ![]() Pokażesz efekt? |
|
|
|
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Hej DIORISHA ;-) Witamy
Właśnie wróciłam od położnej. Brzuch mi urósł, ciśnienie ok, Nina ma 126 tętno ale podobno dlatego że spała. Jest gotowa, całkowicie na wylocie. Jak nie wyjdzie do poniedziałku to mam dzwonić i w pn albo wt będę miała wywoływanie akupunkturą Wszystko ok tylko ten puls od młodej mnie zmartwił... A w nocy znów rodziłam hehe... wstałam po tel żeby liczyć i nie doczekałam nawet 1 skurczu bo usnelam więc to raczej nie było to jadę na ryby z tż.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Masakra nie ogarniam spania starszaka. Usypianie go to mordega... zaraz sobie cos zrobie jak on nie zasnie ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3339 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrobiłam opisy porodów-jestem z siebie dumna ![]() Teraz nadrabiam wątek, bo nakarmiłam dziecię i sobie leży na sloneczku.Czekamy na położną-mocno się stresuję wagą i tą żółtaczką ![]() ![]() Cytat:
Ale tak myślę,że jak mała nie będzie już tyle spać to będzie gorzej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dostawałam w szpitalu i potem przy wypisie receptę na te zastrzyki, cos na F (nie wiem czy zauważyłyście,ale ja nie mam glowy do nazw leków, nigdy nie pamiętam ). I od wyjścia ze szpitala Teściowa mi robi co wieczór, jutro ostatniCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak się dzisiaj zastanawiałam,że może to też kwestia nastawienia?Bo jednak nie byłaś przychylnie nastawiona na to cc i tak się zastanawiam,czy te komplikacje to nie skutek tego? Cytat:
Cytat:
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
biegnę do drzwi bo dzwonek dzwonił myślałam, że to kurier i nie zgadniecie kto to
pewnie polazła już do nich na spacer- ważne, że tutaj nie siedzi
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, jakie macie butelki |
||
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl mój już mniej spać nie będzie raczej bo by musiał nie spać 24h na dobę
Passion ja mam antykolkowe TT
|
#3343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też się zastanawiałam czy przed porodem nie iść odświeżyć fryzury, ale pomyślałam że zrobię to po porodzie, bo teraz i tak czuję się jak okropny wieloryb i nawet nowy fryz nie poprawi mi samooceny ![]() ale do kosmetyczki na henne to chyba jeszcze przed wyskoczę, żeby na porodówce nie straszyć ![]() zapraszam, mogę się podzielić ![]() Cytat:
|
|
#3344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A moją Tuśkę widocznie brzuszek męczy. Jak już trochę poje to się odrywa od cyca, zaczyna podkurczać nóżki, kręci się, głową obraca w różne strony i robi minki jakby cierpiała Ale kupki robi ładnie...To mogą być gazy?Można coś na to zaradzić?dodam,że ciągle jestem na ostrej dietce, nic nowego nie wprowadzałam a wcześniej było ok... ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
To może już być tylko lepiej
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska - a smoczek dalej schowant czy dajesz Mikiemu? Pamiwtam ze pisalas ze chowasz bo przy Kp to zuo, ale trzeba pamietac ze kazdw dziecko inne jest.
Hmm moj zarlok najwiecej zjadl 180 ml mojego odciagnietego... ale zsaeza mu sie i 60 i za godzine znow mu trzeba dac ;/ bo usnie w trakcie albo cos..
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiałam się nad dr browns i tt, a teraz już nie wiem ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma jej z P. pewnie siedzi w ogródku i beczy
bardzo mi przykro ![]() tylko pranie muszę iść wieszać damn it
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
o widzę że dobrze trafiłam
![]() chyba mnie choróbsko rozkłada... całą ciążę był spokój to tydzień przed terminem musiało się zesrać
|
#3350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż się cieszył, że mam takie długie włosy, ale mnie było po prostu niewygodnie. Odetchnęłam a i on wpadł na moment w drodze z pracy do pracy i jest zachwycony Cytat:
Mnie tez w nocy męczyło ale nawet po telefon nie chciało mi się sięgnąć... ;D Tz mi przez sen plecy próbował masowac i co chwilę przysypiał z paluchem wbitym w plecy Już niedługo bedziesz miała Ninkę Cytat:
Cytat:
Tez sobie zrobiłam hennę rzęs, pierwszy raz. Bo stwierdziłam, że na porodówke się malować nie będę, a z niepomalowanymi rzęsami wyglądam jakbym ich nie miala. no to teraz mam Powiem Ci, że długo myslałam tak samo, że wcale mi to humoru nie poprawi, ale jednak chwilowo jest mi jakoś tak lżej Więc może jednak odśwież fryzurkę
|
|
#3351 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i mm robic malej inhalacje z soli fizjologicznej, przepisala atecortin czy jakos tak, nasivin soft i cebion. no i kontrola w piatek bo osluchowo jest ok, ale u takich maluszkow infekcje ida ekspresowo. no i mala wazy 4100 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() TT antykolkowe i i ch nie lubimy no i avent natura; i z tych jestem bardzo zadowolona. przy Blance chwile czasu uzywalam zwyklego aventa ale go nie lubilysmy. moge jeszcze polecic butelki MAM baby, Blanka na nich byla jak w koncu je odkrylam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Motyl albo dawaj jej jakis probiotyk. |
|||||
|
|
|
#3352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tia... właśnie zadzwonili, ze mają pół godziny obsuwy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Heh, jeśli mi polecą po porodzie, to będę miała pretekst do cięcia ![]() Czekam z utęsknieniem na fotkę
|
|||
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma jej
pff
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis jej dałam smoka MAM (niebieskiego z żabą
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super coraz bliżej. motyl Ty pewnie dostajesz fraxiparinne czy jakoś tak. To to samo co clexanne. Piję sok anansowy, TŻ mi przyniósł świeży z pracy i jem Twixy. Do porodu będę monstrum
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi o antykolkowe
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- oooooooooooooo, to iespodzianka dla mie, myślałam, że ta druga pani
|
|
|
|
#3358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może masz rację jeszcze się zastanowię nad tym fryzjeremCytat:
ale brawo za wagę Cytat:
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2013-09-25 o 14:22 |
|||
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Passion mamunia w sensie teściowa nie moja mama
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem, myślaąlm, że to siostra znów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

to jeszcze były ostatnie zakupy dzieciowe no i dla mnie jedne tabletki i mężowi zafundowałam tabletki żeby rzucił palenie bo malutka za niedługo beedzie a on dalej fajczy :/ bleh...zresztą sam chciał zobaczymy z jakim efektem... jeszcze zostały mi do kupienia pampki w rosmanie i zapas chusteczek i koncze z wszelkimi zakupami chociaż jeszcze został stanik do karmienia... no ale się wstrzymam jeszcze bo chcemy troszkę kaski odłożyć
...lece wieszać pranie a popołudniu mykam z siostra i mama do poznania .. miłego dnia 
no ale nie ma już odwrotu
i przepraszam, że wpycham się w kolejkę 

oby się polepszyło między Wami
bo mój śpi może 6...