Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 10:00   #3241
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jeszcze troszkę i będziesz miała Synka
ja też czasem mam takie dni że złoszczę się na tą moją samotnie ,ale wtedy właczam głośno radio lub tv, odpalam internet, szukam jakiś zajęć lub idę na zakupy po jedną bułkę lub marchewkę oby wyjść do ludzi
obudziłam sie z takim poczuciem samotności.
Nawet nie wiem co mam na obiad zrobić.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:03   #3242
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cześć! Wstałam z okropnym bólem krzyża i jakimś humorem do d.upy

Logoasia - gratki za 38tc

Wszystkim przeziębionym i chorym dużo zdrówka życzę. Mnie też coś chyba bierze, ale się bronię wszystkimi sposobami.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:05   #3243
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja z kolei obudziłam się i mam znów taki syf, że nie ogarniam. Moje dziecko jest mistrzem bałaganiarstwa. A dodatkowo zapieniłam się jak weszłam do pokoju z suszarką. Wszystko wilgotne, mimo, że suszyłam przy włączonym kaloryferze. Kilka sztuk najbliżej wyschło a reszta bez zmian. Już nie mam na to nerwów... Mieszkanie ciepłe, przy kaloryferze to już w ogóle... a mimo to dramat.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:07   #3244
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
obudziłam sie z takim poczuciem samotności.
Nawet nie wiem co mam na obiad zrobić.
Misia, zawsze masz nas.. i pozostałe 14 tysięcy wizażanek

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja z kolei obudziłam się i mam znów taki syf, że nie ogarniam. Moje dziecko jest mistrzem bałaganiarstwa. A dodatkowo zapieniłam się jak weszłam do pokoju z suszarką. Wszystko wilgotne, mimo, że suszyłam przy włączonym kaloryferze. Kilka sztuk najbliżej wyschło a reszta bez zmian. Już nie mam na to nerwów... Mieszkanie ciepłe, przy kaloryferze to już w ogóle... a mimo to dramat.
Może okno uchyl?
W ogóle dzisiaj jest wilgotno - stacja pogody pokazuje 83% na zewnątrz.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:12   #3245
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Mała rzecz a cieszy
Jednak kocyk nie będzie okrągło-bezkształtny

Pocieszyłabym się czymś innym, ale czym?
Pogoda kijowa i nic zza mgły nie widać, brzuch mnie boli, a skutków żadnych nie ma, no i Maluch jeszcze po wewnętrznej stronie brzucha
To pozostaje się kwadratem jarać
pieknie z tym kocykiem, moj stanal na 60% i cos brak sil na skonczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
po mm śpi 2-3h

ja się boję przełykać wodę jak przyśnie przy cycu bo się budzi siku nawet nie próbuję bo wiem, że będzie ryk

a po twoim odciagnietym?

Cytat:
a okno bylo otwarte? bo tak przy samym grzejniku to sie pewnie zaparza bardziej

a pada? bo jak nie to wystaw na pole jak masz mozliwosc
ja mam sznurki na zewnatrz i do polowy listopada susze na polu o ile nie pada

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:12   #3246
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
No normalnie wielbię was za uświadomienie mnie bo w takim razie już bez wyrzutów od środy mogę się brać za wyganiania czorta
Pamietaj, ze ciaza donoszona nie oznacza ze dziecko gotowe do wyjscia Ale mysle ze jak nie gotowe to nie bedzie chcialo wyjsc

Ja wczesniej tez mowilam, ze jak tylko zaczne 38tc to zaczynam mala wyganiac, ale teraz rezygnuje Jeszcze troche mam w domu do ogarniecia, staniki do karmienia musze kupic, no i w dalszym ciagu nie mam drzwi do szafy wiec jak ktos przyjdzie nas odwiedzic to cala nasza garderoba na wierzchu

A jeszcze krolik sie akurat leni, wiec jest pelno jego klakow wszedzie zaraz sie to powinno skonczyc, takze najlepiej by bylo jakby Mala poczekala z 2 tygodnie

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:19   #3247
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Może okno uchyl?
Było większośc czasu uchylone , ale jak zobaczyłam że efektów brak to na resztę nocy zamknęłam. Chyba porozwieszam po grzejnikach na noc bo już nie mam pomysłu na to.
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Pamietaj, ze ciaza donoszona nie oznacza ze dziecko gotowe do wyjscia Ale mysle ze jak nie gotowe to nie bedzie chcialo wyjsc

Ja wczesniej tez mowilam, ze jak tylko zaczne 38tc to zaczynam mala wyganiac, ale teraz rezygnuje Jeszcze troche mam w domu do ogarniecia, staniki do karmienia musze kupic, no i w dalszym ciagu nie mam drzwi do szafy wiec jak ktos przyjdzie nas odwiedzic to cala nasza garderoba na wierzchu

A jeszcze krolik sie akurat leni, wiec jest pelno jego klakow wszedzie zaraz sie to powinno skonczyc, takze najlepiej by bylo jakby Mala poczekala z 2 tygodnie
Zapewne jak nie gotowe to nie wyjdzie.Siłą wyciągać go nie będę na bank
Ale już mu trochę pokaże że mama go zaprasza

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:20   #3248
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Może okno uchyl?
Wiem, wiem.
Brakuje mi TŻ, a od dzisiaj znów ma hardcore w robocie, przyjdzie koło 23, bo musi pilnować jak będę maszyny.

Nie mam pomysły na obiad, a mam w domu ryż, szpinak, filety z indyka, paprykę, ziemniaki, nie wiem co mam zrobić.

Stary 2013-09-25, 10:23   #3249
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Matall jaki Ty masz cudowny podpis

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:28   #3250
kaska87
Zakorzenienie

słońce u mnie już nie mogę się doczekać aż P. wstanie i pójdą na spacer...

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:32   #3251
Aaamelkaa
Zakorzenienie

a i dostałam wczoraj grzechotkę
bardzo fajna

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:35   #3252
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
hej laseczki! żeśmy się w końcu urwały ze szpitala
Serdecznie gratuluję wszystkim mamusiom które się rozpakowały w czasie mojej nieobecności-a jest Was naprawdę baaardzo dużo. Lista wrześniowa skurczyła się niesamowicie
My jesteśmy od soboty w domku . Po trzech tygodniach spędzonych w szpitalu to wręcz kosmiczne uczucie. Cieszy mnie absolutnie wszystko- nawet stado samochodów przewalających mi się pod oknem.
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Jak mnie Mariusz zawiózł 1.09 tak odebrał dopiero 21.09
No niestety historia zatoczyła koło i u nas znowu konflikt.
Zaraz po przewiezieniu nas z porodówki na położnictwo zgłosiłam obciążony wywiad- czyli transfuzję u Natalki. Ewuni pobrali krew na grupę i bilirubinę na cito. Niestety już w czwartej godzinie życia małej poziom bilirubiny wynosił 9. Od razu mi zabrali małą do boksu na lampy (podwójne- naświetlanie od góry i dołu) i podpisałam zgodę na podanie małej immunoglobuliny oraz zgodę na ewentualną transfuzję-do której dzięki Bogu nie doszło.
Witaj z powrotem Witaj Ewuniu!
Matko, ja już sie boję co to bedzie u nas... My też mamy konflikt (brh- i arh+), lekarz uspokaja...

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy w Poradnii Patalogii Noworodka na kontroli i już mocno odetchnęłam z ulgą, bo już naprawdę wszystko ok Jedynym "mankamentem" jest to, że jeszcze nie odpadł pępek, trzeba go solidnie podlewać Octaniseptem, ale to zupełna drobnostka.

Strasznie się cieszę, tak kocham tego mojego malucha, że teraz jak na niego zerkam, to aż skręca mi się serducho i łzy lecą ciurkiem

No ale teraz ogólnie jestem taka podłamana, bo tż zachował się paskudnie i oznajmiłam mu, że jeśli tylko to się powtórzy to się natychmiast wynosi. Strasznie mi smutno, okropnie mi teraz brakuje go do przytulenia się w nocy (śpi na kanapie) i wkurzam się na siebie, że ryczę jak mięczak.
Muszę się wziąć w garść
Cytat:
Tż beznadziejnie się zachował, zero wytłumaczenia Strasznie mi przykro, napłakałam się z tego wszystkiego okropnie, ale nie mogę odpuścić

No trudno, najwyżej się pożegnamy, sama też sobie super poradzę z małym, to nie koniec świata Kocham go bardzo, boli mnie teraz strasznie, ale jak chłop chce być dla mnie chu.jkiem, to nie niech sobie nim będzie gdzie indziej

Co do pępka to na sr straszyli żeby za dużo nie macać, nie kombinować itd i okazuje się, że niepotrzebnie aż tak braliśmy to do serca Pediatra dziś zrobiła pokaz jak na tym etapie prawidłowo pielęgnować pępek, solidnie go wyciągnęła "z ukrycia" żeby spsikać i nawet na koniec obwiązała małym bandażykiem

A z pozytywów to jeszcze się pochwalę, że kuzynka z kuzynem dziś ofiarowali nam cudny prezent W paczuszce była mini karuzelka do wózka Fisher Price a z H&M komplet 3-częściowy (ten Mum+Dad=Me, który Ty masz Kaśka ), t-shirt AC DC i skarpetki I Love Mum and Dad
Poza tym ludzie są przemili, trochę naładowałam akumulatorki
Piękne prezenty, a dla Tża niech sie chłopak ogarnie!
A dla Julka brawa!

Cytat:

teacherka, materiały na patchwork - jeśli oczywiście masz u siebie w mieście - najlepiej jest kupować w sklepach z resztkami tkanin albo w hurtowaniach - czasami zostaje im końcówka, która przeceniają
Ceny zazwyczaj groszowe, a wybór ogromny

Z mojego porodu nici, może rzeczywiście Jaśko na Mikołajki czeka?
Jedziemy dzisiaj odebrać łóżeczko i jaśkowóz
[/LEFT]
[/CENTER]

Eeee, ja to leniwa i mało zdolna, mówiąc o patchworkowym materiale miałam na myśli tai gotowy patchwork
Jasiek czeka na wóz i łoże

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
aaa i witamy się w 38 tygodniu !!! ciąża donoszona !!
Brawo!

Kiepska noc za mną... Tz mi nawet napisał rano, że źle spałam... Przetrzepały mnie skurcze, nie chciałam mężusia budzić więc sobie jęczałam cicho, w końcu minęły, ale troche mnie pomęczyły... Zuzaaaaaa, byle nie w piątek

Miałam też durne sny, w tym, że w ciązy dźwigałam jakieś torby, plecaki... Cięzko było. I obudzilam się mega zmęczona.
No ale zbieram się do fryzjera bye bye długie włosy
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:41   #3253
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Tż beznadziejnie się zachował, zero wytłumaczenia Strasznie mi przykro, napłakałam się z tego wszystkiego okropnie, ale nie mogę odpuścić

No trudno, najwyżej się pożegnamy, sama też sobie super poradzę z małym, to nie koniec świata Kocham go bardzo, boli mnie teraz strasznie, ale jak chłop chce być dla mnie chu.jkiem, to nie niech sobie nim będzie gdzie indziej
mam nadzieję że jak emocje opadną to uda Wam się rozwiązać problemy

Cytat:
My dziecko ponad godzinę usypialiśmy... Pod koniec mało piorunami nie ciskałam ze złości.
Zatoka boli, zgaga masakruje i dziecko kopie tak, że aż mnie przeszywa. A dodatkowo zaczynam się zastanawiać czy chłopa nie pogonić gdzie pieprz rośnie bo od dłuższego czasu mnie tak wkurza...
Idę kimać jak już wyżalonam
kolejny chłop do poprawki

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Nadrobiłam, ale nie mam siły nawet nic cytować. Padam z nóg po pracy. Ostatnie dni, więc musze podomykać co się da.. Ogólnie zapieprz jakich mało więc ide odpoczywać na kanape przy serialu.
Jeszcze tylko 4 dni pracy i laba od przyszłego wtorku
nie dziwię ci się brakuje ci sil do pracy ale 4 dni to już malutko do odliczania

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas sajgon... Ja ze łzami w oczach dosłownie przepelzlam.do łazienki, mroczki przed oczami z.bólu... W tym momencie Elena zrobiła kupę i się rozbudzila i rozwyla, obudziła Ede, ten się rozwyl, a ja siedzę na wc ledwo zywa. Tz jakoś.ogarnął Elene, ale położenie towarzystwa spać zajęło i tak mamy 2 h snu w plecy. Ja na szczęście lepiej, ale błagam nigdy więcej
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Witam się z drgawkami, z bolacym cycem, pod koldra i kocem, w bluzie i z grubymi skarpetami....
matal współczuję nocnych przejść mam nadzieję że masz to za sobą.

Cytat:

Madziuchna, no właśnie jeszcze nie... też mam pomysł i nadzieję na tytuł:
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy
Albo
Wrześnioweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy

ale na razie się nie zanosi
I wariacja na temat
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka

Jedziemy dzisiaj odebrać łóżeczko i jaśkowóz
u Ciebie jak zwykle wena twórcza

oo to czekamy na zdjęcia po odbiorze

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

no pięknie, zaczynam kasłać jak gruźlik, gardło boli i katar mnie nawiedził...

Cytat:

to znaczy że u mnie też niedługo!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:43   #3254
ladanseuse14
Zakorzenienie

mi się śniło, że zaszłam w 2 ciążę
u nas ciężki czas przeprowadzki.. plus do tego ogarnianie różnych spraw papierkowych, lekarzy i badań Julki i ogólnie jestem ale już niedługo
mieszkanko bardzo bardzo mi się podoba
info dla mam dających butelkę: wczoraj w SP kupiłam smoczki 1+ (od miesiąca życia) za 11,99zł! to ponad o połowę taniej, więc polecam a i przy zakupach powyżej 35 zł krem Emolium za 9,99zł
Stary 2013-09-25, 10:44   #3255
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

mi się śniło, że zaszłam w 2 ciążę
u nas ciężki czas przeprowadzki.. plus do tego ogarnianie różnych spraw papierkowych, lekarzy i badań Julki i ogólnie jestem ale już niedługo
mieszkanko bardzo bardzo mi się podoba
info dla mam dających butelkę: wczoraj w SP kupiłam smoczki 1+ (od miesiąca życia) za 11,99zł! to ponad o połowę taniej, więc polecam a i przy zakupach powyżej 35 zł krem Emolium za 9,99zł
ladan z tego co pamietam to mialas bardzo duzo pokarmu ze zalewalas lozko. co sie stalo ze przeszlyscie na mm? o ile to nie zbyt wscibskie pytanie

[/RIGHT]
Stary 2013-09-25, 10:48   #3256
ladanseuse14
Zakorzenienie

matall co z Tobą?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ladan z tego co pamietam to mialas bardzo duzo pokarmu ze zalewalas lozko. co sie stalo ze przeszlyscie na mm? o ile to nie zbyt wscibskie pytanie
w skrócie płacz dziecka, płacz mój, stres, nerwy a w końcu zanik pokarmu
jasne, może mogłam walczyć o pokarm ale powiedziałam sobie "dość" i nie żałuję, a moje dziecko o wiele szczęśliwsze, mniej płaczu i zwijania się z bólu
Stary 2013-09-25, 10:51   #3257
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
oj. może rzeczywiśćie gardełko podrażnione. Może masz możliwość zadzwonić do pediatry i zapytac? bedziesz spokojniejsza
Nie mam jak zadzwonić. Jak jeszcze raz tak uleje to pójdę dziś po południu do pediatry. Teraz zjadł i odbiła mi się jakaś flegma, może będzie teraz lepiej?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
jasne, może mogłam walczyć o pokarm ale powiedziałam sobie "dość" i nie żałuję, a moje dziecko o wiele szczęśliwsze, mniej płaczu i zwijania się z bólu
Na ile dni wystarcza Wam mleko? Kupujesz ten bebilon 800g?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:58   #3258
agravka
Wtajemniczenie

a ja sie witam w ten piekny, pogodny dzien!!!
spalam super, Ada spala cala noc u siebie bez przebudzenia, tylko przed 7 zawolala, zeby ja przykryc- mowi, ze chyba ja jakas choroba bierze, bo cala sie trzesie z zimna- madra dziewczynka- ale polezala chwile pod koldra, rozgrzala sie i juz ok
jestem po ktg, skurczy nie bylo praktycznie- na poziomie 25-35 % polozna mowila, ze ich interesuja takie od 60% takze o tak o
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:59   #3259
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
super

Po ostatniej w ciąży wizycie u ginki, jestem pozamykana, szyjka nadal ma 4 cm. Na kolejne ktg mam się umawiać już do szpitala.
No i co ja mam zrobić, żeby się ruszyło?
Stary 2013-09-25, 11:04   #3260
LaLoca
Zakorzenienie

Hej. Melduje się przed wyjazdem do szpitala. Trzymajcie jutro kciuki z rana!! Wzięłam sobie nr do dyżurnych i dam znać jak tylko dojdę do siebie
Mam pietra przed porodem i opieką nad dzieckiem no ale nie ma już odwrotu
Trzymam kciuki za poczekalnię i przepraszam, że wpycham się w kolejkę
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:05   #3261
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
matall co z Tobą?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

a czemu mala plakala?
kurcze ja mam co chwile kryzys a do tego Maciej nie przybiera. Jeszcze mam sile walczyc ale sama nie wiem ile wytrzymam. choc nie wiem czy butelka zmieni cos

[/RIGHT]
Stary 2013-09-25, 11:09   #3262
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej. Melduje się przed wyjazdem do szpitala. Trzymajcie jutro kciuki z rana!! Wzięłam sobie nr do dyżurnych i dam znać jak tylko dojdę do siebie
powodzenia Nie bój się nic

Stary 2013-09-25, 11:10   #3263
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
po mm śpi 2-3h

ja się boję przełykać wodę jak przyśnie przy cycu bo się budzi siku nawet nie próbuję bo wiem, że będzie ryk
Kaśka!!
Stawiam Cię do pionu! Ja wiem dokładnie, jak się czujesz, ale jeśli nie zaczniesz z tym walczyć, to kiepsko będzie. Mam to przećwiczone! Sikać też musisz. I jeść. I pić. I kilka innych rzeczy.

Cytat:
Dobija mnie to siedzenie w pustym domu.....

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Wiesz, wygonić można tylko dziecko gotowe do wyjścia

Cytat:
Wiem, wiem.
Brakuje mi TŻ, a od dzisiaj znów ma hardcore w robocie, przyjdzie koło 23, bo musi pilnować jak będę maszyny.
Mój też dziś późno bedzie. Koło 12 dojedzie, to 21 wyjdzie pewnie

Cytat:
Matall jaki Ty masz cudowny podpis

Sama prawda! Kocham każde z nich 2 razy bardziej niż kochałam samego Edzika, a przy nim myślałam, że nie można bardziej kochać

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
matal współczuję nocnych przejść mam nadzieję że masz to za sobą.
U mnie musi być ciekawie
A serio, to oby ten ból brzucha się nie powtórzył, brrr

Cytat:
matall co z Tobą?
A już dobrze, w nocy ból brzucha i zastój w cycku, ale jak odciągnęłam dużo i rozmasowałam, to tylko mam helikopter i słabo mi, ale poza tym ok. Wygrzeję się trochę jeszcze w łóżku korzystając, że Edy nie ma do jakiejś 13

Moje dziecko właśnie zjadło 11o ml mleka
A dziś 5 dni ma Normalnie żołądek bez dna!

No i koło 18 ma być położna
Ciekawe, co za babka, poprzednio przychodziła z innej przychodni, a teraz wzięliśmy najbliższą i tylko jedna jest. Ale w sumie mi to ryba, nie czuję, żebym miała problemy większe z małą i pytań też nie mam
Nie to, co za pierwszym razem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:10   #3264
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

matal - a nawalu nie masz? ja chyba w 4 dobie jak z arturem bylam to wlasnie tak mialam. dreszcze, poty, mroczki przed oczami, goraczka, piersi wieeeeelkie, po paracetamolu minelo i bylo juz git.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:11   #3265
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a i dostałam wczoraj grzechotkę
bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Kiepska noc za mną... Tz mi nawet napisał rano, że źle spałam... Przetrzepały mnie skurcze, nie chciałam mężusia budzić więc sobie jęczałam cicho, w końcu minęły, ale troche mnie pomęczyły... Zuzaaaaaa, byle nie w piątek
oby mała czekała dzielnie na tatę
Cytat:
dziwne, że mi ze stresu nie zanika jeszcze- nawet paznokcie zaczęłam obgryzać z nerwów.. dzisiaj się zorientowałam, że to robię

Cytat:
i powodzenia

Stary 2013-09-25, 11:12   #3266
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Byłam u teściowej na gołąbkach
Babcia dziś robi gołąbki! Będę je jeść do samego porodu skoro później buba
Cytat:
tak, ale wizja karmienia od 7 do 23 bez przerwy mnie przeraża mam powoli dość śmiać mi się chce jak czytam, ze noworodki śpią ok 18h na dobę bo mój śpi może 6...
zazdroszczę tym mamom, których dzieci zjedzą i śpią chociaż godzinę, a tym, których 3h to już w ogóle
U mojej koleżanki dzieciaczek też niewiele spał, aż sąsiadka była zdziwiona, że my za malucha spałyśmy jak susły. Natomiast bratowa innej koleżanki, która urodziła niedawno mówiła, że młody śpi jak zabity nawet po 4h.
Cytat:
To widzę, że masz podejście tak jak ja.
Niby już bym chciała mieć Kornela obok, a jak sobie pomyślę, że za niedługo się zacznie poród, to mówię "nie, ja nie chcę rodzić "
Też tak mam. Chciałabym tylko, żeby w jakiś magiczny sposób krasnal z brzucha od razu pojawił się po drugiej stronie. Wózek stoi w pokoju, także ciągle się gapię i myślę, że chciałabym już pomykać z wózkiem. A Tż ostatnio po zjedzeniu rosołku w kuchni przyszedł i mówi, że już nie może się doczekać jak będzie z młodym siedział i drobił mu makaronik i inne takie podczas karmienia

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:13   #3267
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
pieknie z tym kocykiem, moj stanal na 60% i cos brak sil na skonczenie
U mnie stan na teraz: dwa kwadraty i trochę bliżej nie określonych kształtów, które chyba jednak spruję i przerobię włóczkę na kwadraty
A w ogóle zastanawiam się jak go poukładać. Kwadraty robię z 5 rządków i wychodzi bok ok 10 cm.
Do dyspozycji mam 4 kolory: kremowy, jasnoniebieski, jasnoszary i nasycony niebieski. Chciałam robić kremowe i kremowo kolorowe (3rządki kremu, a między nimi po rządku koloru).
No i teraz sie zastanawiam jak duzy ten kocyk robić - na ile kwadratów i jak je poukładać - krem- kolor - krem? Rządek cały kremowy, potem cały kolor, potem krem? Rządek krem, rządki kolorami i znowu krem???

Tassia a z jakiego wzoru robisz - bo mi uciekło

Cytat:
Było większośc czasu uchylone , ale jak zobaczyłam że efektów brak to na resztę nocy zamknęłam. Chyba porozwieszam po grzejnikach na noc bo już nie mam pomysłu na to.

Zapewne jak nie gotowe to nie wyjdzie.Siłą wyciągać go nie będę na bank
Ale już mu trochę pokaże że mama go zaprasza
Rozwieś teraz jeśli możesz, pootwieraj okna i powinno doschnąć. A masz możliwość zrobienia przeciągu? Trochę wolniej będzie schło, ale za to wilgoć wywieje

Cytat:
Wiem, wiem.

Nie mam pomysły na obiad, a mam w domu ryż, szpinak, filety z indyka, paprykę, ziemniaki, nie wiem co mam zrobić.
Filety w kostkę i na patelnię, ze szpinaku można sos zrobić - jeśli masz fetę albo śmietanę, to już w ogóle super, ryż ugotować i albo zapiec, albo podać w takim kółeczku ryż, w środku szpinak, w środku filet
Fajnie wygląda i smaczne jest

Na paprykę i ziemniory nie mam pomysłu

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Eeee, ja to leniwa i mało zdolna, mówiąc o patchworkowym materiale miałam na myśli tai gotowy patchwork
Jasiek czeka na wóz i łoże

Miałam też durne sny, w tym, że w ciązy dźwigałam jakieś torby, plecaki... Cięzko było. I obudzilam się mega zmęczona.
No ale zbieram się do fryzjera bye bye długie włosy
Aaa... to są takie? Poka, poka

Może tak być No to jak skręcimy to nie ma wyboru - musi wyleźć

Jak tniesz? Zupełnie, czy tylko podcinasz?

Cytat:
u Ciebie jak zwykle wena twórcza

oo to czekamy na zdjęcia po odbiorze
A tak mnie dzisiaj naszło... z niewyspania chyba

Wózka wklejać nie będę, bo rubinka wklejała, a mamy taki sam, ale łóżeczko jak skręcimy i ustawimy to cyknę

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Po ostatniej w ciąży wizycie u ginki, jestem pozamykana, szyjka nadal ma 4 cm. Na kolejne ktg mam się umawiać już do szpitala.
No i co ja mam zrobić, żeby się ruszyło?
Taniec deszczu? Spacery po lesie? Nie wiem, ale jak coś zadziała, to daj znać

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-25, 11:15   #3268
kaska87
Zakorzenienie

Matal to mój je max 60 a jutro 3 tygodnie będzie miał

Stary 2013-09-25, 11:16   #3269
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia Kochana
Kciuki oczywiście będą i duuużo dobrych myśli, więc pójdzie śpiewająco - magia Wizażu działa

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-25, 11:17   #3270
83monia
Zakorzenienie

a z jakiego materialu robicie ten patchwork? bo w sumei moze tez bym cos poszyła...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości