|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
chętnie
jakąś godzinę temu miałam ochotę na naleśniki, wyjęłam jajka, mąkę i mi się odechciało młody już po szkole zjadł obiad, a ja nie wiem na co mam ochotę. Stary będzie miał wątróbkę z ziemniakami. Ja chyba zjem kanapki z dżemem i serkiem białaym Cytat:
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
moja dzisiaj dzwoniła, ani ja ani TŻ nawet nie podnieśliśmy tyłka do kompa, żeby odebrać....
![]() ![]()
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - i bylo super, ja sie nie nawariowalam w mikro-kuchni, wszyscy spokojnie posiedzieli przy obiedzie i ciescie potem. super! a cenowo tez niekoniecznie wiecej bo w takim barze w sume a la mleczny robilismy nie wiem jak teraz, maz przebakuje ze w nowym domu zrobimy.. zobaczy sie... wszystko sie rpzedluza wiec chyba jednak w lokalu bedziesuzana - ja dopiero sie doswiedzialam ze masz bliga bede wiec teraz stale podczytywac! i zainspirowalyscie mnie ksiazeczka. a wlasciwie moze zrobie cos takiego wiecie czarno--bialego co niby dla maluszkow najlepsze, jakas kostke czy zawieszke nad łóżko... nie wiem sama, cos wymysle. zrobilam dzieciom raz maskotke - kielkiego kota o 3 szt totoro (postac z bajki) i jest szał, mimo iz kot srednio kotowo wyglada
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-09-25 o 14:34 |
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam też się odkurzacz zepsuł, jakieś fatum ![]() A możesz mi dać nazwę jakiegoś?Dicoflor czy cuś? Bosssshhhh sama prawie nie biorę leków, to dla mnie ostateczność i teraz na niczym sie nie znam... Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-09-25 o 14:41 |
||
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Też dziewczyny tak macie przy dziecku, że cały czas sprzątacie? Bo ja jak tylko Mały śpi to sprzątam i czuje, że i tak nie jest wysprzątane tak jakbym chciała. eh, a zawsze się dziwiłam siostrze, że nie ma ogarniętego pokoju ![]() Byłam z rana na zakupach. Jakie to super uczucie tak wyjść Filip został z babcią a ja się włóczyłam po sklepach. Ale w sumie kupiłam tylko balsam do włosów, smoczek i sweterek Małemu.Stwierdziłam, że będę korzystać ile wlezie z tego, że ma ktoś zostać z Filipem. A babcia się cieszy, że może pobyć z wnukiem ![]() Na 16.15 wybieramy się na echo serca. Cytat:
A ja się cieszę, że tyle będzie osób. Rzadko się zdarza jakaś impreza żeby wszyscy się spotkali ![]() Zamówiłam szatkę do chrztu i czekam na listonosza. Kupiliśmy już alkohol, napoje, część mięsa, placki będzie nam piekła ciotka męża, piecze super ![]() Chce kupić jakieś ubranko do chrztu dla Małego, ale mam dylemat i nie wiem który zestaw kupić Jak to baba ![]() Pomału będę kupować jeszcze jakieś produkty na sałatki, lody i jakieś pierdoły A i nie wiem jaką kieckę założyć ![]() Ja mam dwie. Z TT ale według mnie jest beznadziejna, i z Avent i jest fajna Cytat:
Mój też przykoksił i też waży już ponad 4 kilo
|
||
|
|
|
#3367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miałam je przy Zuzi, polecam
|
|||
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Wcinam własnej roboty kisiel jabłkowy mniam
![]() Cytat:
![]() My będziemy robić chrzciny u rodziców lub teściów pewnie,ale na pewno bierzemy catering-mamy takich znajomych od tego.Pewnie 22.12.Moja mama już wie o tym,że mała będzie ewangeliczką...nie była to łatwa rozmowa ![]() I co robisz na ten brzuszek?
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Podaje mu bobotic. Ale przez to że podaje mu tyle witamin, każde o innej porze, to ten bobotic nie podaje mu regularnie i muszę to zmienić. Bo nie wiem czy mu pomaga
![]() Ty podajesz jakieś witaminy Małej przy tej żółtaczce? Ja będę ogarniać Filipa i jedziemy do szpitala na to echo. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- A i wydaje mi się, że przez gotowane jabłka i kompot z nich, Małego bardziej męczy brzuch. Wczoraj jeszcze piłam kompot, ale już od dziś przestaje na dobre
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu nie usypiam 5 dni po porodzie ![]() Nie jest źle
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Techerka pisałaś o rzęsach i teraz moja zagwozdka dnia : kiedy iść na hennę brwi żeby dobrze wyglądać na porodówce ? Synu przemów
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- wyparzyłam smoczek i opakowanie na niego
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
matal wow, szybko dochodzisz do siebie!
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka, nie mam pojęcia
Ty masz termin za niecąłe dwa tygodnie, to chyba powinno wytrzymać... Ja jak urodze w terminie to nie wiem... Najwyżej skocze jeszcze raz Ja robiłam hennę pierwszy raz MAtal, super ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Ja sie zastanawiam kiedy iść po stanik do karmienia... bo niby tydzień-dwa przed terminem można, ale czy to ma sens... A z drugiej strony kiedy po porodzie sie wyrwę na zakupy...
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no ok 1 października pójdę jak nie urodzę do tego czasu ![]() ale czuje że ja urodzę blisko tp ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Matall pamiętam domek Elenki i uważam że jest extra , 5 dni po
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, całkiem nieźle idzie, już 9 kg mniej niż idąc na porodówkę ![]() Chyba zmierzę brzuszek, jak mała zje Na porodówce mi 115 cm wpisali ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Motyl co do numeru konta: kazali mi złożyć pismo z wnioskiem, własnymi słowami napisać, że wnoszę o wpłacanie zasiłku na konto, podać nazwę banku, numer itd. Zaraz skrobnę takie pismo i wrzucę na pierwszą stronę, może komuś się przyda
|
|
#3377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No super schodzisz z wagi. Szczególnie po tym twoim wieeeelkim domku Elenki. Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio w rossie dorwałam jakiś babydreama w przecenie więc już w ogóle staników mam w brud- dobrze, że ten wydatek mi odpada. Mam chyba jakiegoś przedwczesnego babybluesa ![]() Dziś też poprosiłam mamę, czy może wziąć wolne w razie czego jak będę na porodówce- bo nie chcę tracić tych 2 tyg co tż z pracy dostanie- to oczywiście wolałaby nie- już jej chyba o nic nie poproszę. Teściowa pewnie nie przyjedzie na zbyt długo. Oby nas żółtaczka ominęła to może jakoś damy radę ... ehhh. |
|||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
COtka zazdroszczę, ze stanikowy problem juz z głowy
Ja się mogę tylko modlić, że mi dużo nie urosną cycki, bo będzie kłopot. Ciekawe jak u Inwersji pod tym względem, bo my podobny problem miałyśmy. A co do Twojej mamy.... Hehhhhh.... TRzymam kciuki, żeby się Wam poukładało i bez pomocy ZNowu mnie skurczyki męczą... napisałam Tzowi, a on "to myślisz, że to już lada moment, za parę dni?" Kazałam mu nie panikować
|
#3379 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Ja tak na szybko
Wiktor pozdrawia wizazowe cioteczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj kupilam bio gaje, ale dicoflor tez jest spoko, farmaceeutka pokazywala mi jeszcze trilac. byle byly w kroplach.no ale najbardziej zachwalana jest bio gaja bo jakis patent oni maja nie wazne, wszystko i tak drogie ![]() aj musialam jeszcze dzisiaj auto odstawic bo klocki i tarcze musze wymienic. no i 7 paczek nie moje, strasznie drogie w eksploatacji mam auto
|
|
|
|
|
#3381 | ||
|
Zakorzenienie
|
trochę małoCytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl my też chrzciny chcemy 22.12.
Ciekawee czy ksiądz nam sie zgodzi w ogóle, bo papiery to mu będe mogła dostarczyć dopiero 19.12. Chyba zrobię z mamą w domu, ciocia nam pomoże. A ciasta i tort zamówię po prostu. matal Świetnie wyglądasz Kornel mi urządza dzikie harce w brzuchu. Masakra.
|
#3383 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za echo ![]() Czyli co?tylko surowe jabłka? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzwoniłam na infolinię zus to gościu mi mówił,że na ich stronie www w sekcji formularze jest taki wniosek,że wpisuje się nr konta Może wezmę to i to. Mój mąz się dzisiaj nieźle nabiegał za papierami do becikowego...Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie jakiś jasny kombinezon, a sukieneczkę dopiero po domu? A Tusi włoski jaśnieją
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dla Kornela wełniane ubranko, do tego jasna niebieską kurteczkę, białą czapeczkę i białe butki, ciocia na drutach robiła.
Będzie w foteliku, i przykryję go białym kocykiem.
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale probiotyk mysle ze nie zaszkodzi mi w kazdym badz razie i polozna i pediatra polecaly.Amelka tez jasnieje, juz jest ciemna blondynka. wiec juz moge zapomniec ze bedzie miala piwne oczy po mnie
|
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w szpitalu. Mam neta
Jestem po badaniach. Okazuje sie ze szyjka miekka, palec rozwarcia i macica gotowa do porodu. Lekarka stwierdzila że moge do rana nie wytrzymac hehe Faktycznie boli caly czas na @ nospa nie pomaga, i na ktg skurcze ale male. Czyli ten termin jest mi pisany.Jestem sama w pokoju i tak ponuro, smutno... Szpital też pusty. Mam wrażenie że sama tu jestem. Dobrze że mam Was to czas mi szybciej leci Cytat:
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
motyl moze masz racje ze troche mi psychika jest odpowiedzialna za te dolegliwosci ale.z drugiej strony ja konstytucjonalnie mam slaby organizm wiec tym bardziej dumna jestem ze moj syn zdrowy
Bylismy u pediatry i jestem zawiedziona. Nie wiem jak mam znalezc dobrego lekarza. Nie mam nikogo znajomego kto by kogos polecil. A dzisiejsza wizyta to MASAKRA. Pani doktor pytala o wszystko tylko nie o dziecko. "a gdzie pani robila przeciwciala? w diagnostyce.? o to zle bo oni niedokladnie robia, niech pani sie zbada w xyz." , " a do endokrynologa to gdzie? aaa to zle bo odkad on na klinikach nie pracuje to nie ejst na biezaco, zly wubor" " a diete bezglutenowa pani trzyma. . . . . milion porad co mam jesc i farmazonow bo ona sie na tym nie zna" a dziecko zwazyla, osluchala i zmierzyla glowke, nie zbadala odruchow neurologicznych itp. odpowiedziala oburzona na to ze chcemy isx na spacer: ze po dwoch tygodbiach werandowanie, a dopiero po miesiacu spacer buahahahaha ze Maciek juz powinien miec wage urodzeniowa., w szpitalu i polozna srodowiskowa powiedzialy ze ma na to dwa tygodnie no masakra jestem zdolowana bo nie wiem gdzie szukac pozadnego lekarza ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
bo wygotowany z pestkami moze robic baki u dzidzi
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,że każdy musi sam zadecydować.Spróbuję tych sposobów, a w razie czego sięgnę po leki. A te probiotyki są zapobiegawczo czy kiedy dziecku coś dolega? Moje dziecko zapada w jakieś letargi, nie mogę jej często wybudzić. Jak je to tak samo. Jak wy dobudzacie dzieci?
|
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też jasna blondynka bez henny czy makijażu nie mam oczu ![]() także hennę robię co jakiś czas, teraz byłam ze 2 miesiące temu to efektów już nie ma żadnych, pójdę chyba pod koniec przyszłego tygodnia ![]() pizza siedzi w piekarniku, a ja czekam na męża ![]() misiu wypróbowuję dziś inny przepis z modyfikacjami, dam znać jak wyszedł
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Przyniesli kolacje - grysik samiuski. Mam sie tym najesc
i dosc na dzisiaj. Pić do 22 i dosc. Chyba padne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

jakąś godzinę temu miałam ochotę na naleśniki, wyjęłam jajka, mąkę i mi się odechciało
bardzo mi przykro

nidy nikomu się nie doodzi a ja mam 3ważne osoby za granicą i muszę im zgrać date
bede wiec teraz stale podczytywac! i zainspirowalyscie mnie ksiazeczka. a wlasciwie moze zrobie cos takiego wiecie czarno--bialego co niby dla maluszkow najlepsze, jakas kostke czy zawieszke nad łóżko... nie wiem sama, cos wymysle. zrobilam dzieciom raz maskotke - kielkiego kota o 3 szt totoro (postac z bajki) i jest szał, mimo iz kot srednio kotowo wyglada 

Ale kupki robi ładnie...To mogą być gazy?Można coś na to zaradzić?
i przepraszam, że wpycham się w kolejkę 

trochę mało
Może wezmę to i to. Mój mąz się dzisiaj nieźle nabiegał za papierami do becikowego...