Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 14:27   #3361
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
zapraszam, mogę się podzielić
chętnie jakąś godzinę temu miałam ochotę na naleśniki, wyjęłam jajka, mąkę i mi się odechciało
młody już po szkole zjadł obiad, a ja nie wiem na co mam ochotę. Stary będzie miał wątróbkę z ziemniakami. Ja chyba zjem kanapki z dżemem i serkiem białaym
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie ma jej z P. pewnie siedzi w ogródku i beczy bardzo mi przykro
tylko pranie muszę iść wieszać damn it
Stary 2013-09-25, 14:29   #3362
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Passion mamunia w sensie teściowa nie moja mama
moja dzisiaj dzwoniła, ani ja ani TŻ nawet nie podnieśliśmy tyłka do kompa, żeby odebrać....

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:31   #3363
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dobra biorę się za organizacje chrzcin bo juz mnie wkurza jak sie mi każdy pyta kiedy będa nidy nikomu się nie doodzi a ja mam 3ważne osoby za granicą i muszę im zgrać date no i jeszcze siostra ma robić urodziny jej dzieciakom i tez czeka na moją date żeby nie było w ten sam dzień. a T juz tak męczy bułę że ja nie mogę juz jej powiedziałam ż eja to sobie mogę date ustalac ale czy proboszcz mi się zgodzi wtedy kiedy ja cce to nie wiem i już siedzi cico póki co jeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnyy yyyyyyyyyy ale bedzie znowu tłok w domu .....gdzie ja 24 ludzi ponownie pomieszcze
zrob w lokalu! ja mam 2 pokoje i jak sprosilam 16 osob to byl sajgon. a wtedy byl tylko jeden dzieciak - chrzczony syn. przy corce juz troche dzieci bylo wiec zdecydowalismy sie na lokal (karmilam kp na zapleczu kuchni ) - i bylo super, ja sie nie nawariowalam w mikro-kuchni, wszyscy spokojnie posiedzieli przy obiedzie i ciescie potem. super! a cenowo tez niekoniecznie wiecej bo w takim barze w sume a la mleczny robilismy nie wiem jak teraz, maz przebakuje ze w nowym domu zrobimy.. zobaczy sie... wszystko sie rpzedluza wiec chyba jednak w lokalu bedzie

suzana - ja dopiero sie doswiedzialam ze masz bliga bede wiec teraz stale podczytywac! i zainspirowalyscie mnie ksiazeczka. a wlasciwie moze zrobie cos takiego wiecie czarno--bialego co niby dla maluszkow najlepsze, jakas kostke czy zawieszke nad łóżko... nie wiem sama, cos wymysle. zrobilam dzieciom raz maskotke - kielkiego kota o 3 szt totoro (postac z bajki) i jest szał, mimo iz kot srednio kotowo wyglada

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-09-25 o 14:34
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:39   #3364
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
super ze juz w domku

my tez dzis bylysmy, bo mlodao tyle o ile w ciagu dnia calkiem spoko tak w nocy masakra. i klne na czym swiat stoi ze zepsul mi sie odkurzacz i nie moge katarka uzywac bo zwykly aspirator tak pieknie noska nie oczyszcza :/
no i mm robic malej inhalacje z soli fizjologicznej, przepisala atecortin czy jakos tak, nasivin soft i cebion. no i kontrola w piatek bo osluchowo jest ok, ale u takich maluszkow infekcje ida ekspresowo.

no i mala wazy 4100

trzymam kciuki

TT antykolkowe i i ch nie lubimy no i avent natura; i z tych jestem bardzo zadowolona. przy Blance chwile czasu uzywalam zwyklego aventa ale go nie lubilysmy. moge jeszcze polecic butelki MAM baby, Blanka na nich byla jak w koncu je odkrylam

bobotic jej daj.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Motyl albo dawaj jej jakis probiotyk.
Super,że Amelcia tak przypakowała
Nam też się odkurzacz zepsuł, jakieś fatum

A możesz mi dać nazwę jakiegoś?Dicoflor czy cuś?
Bosssshhhh sama prawie nie biorę leków, to dla mnie ostateczność i teraz na niczym sie nie znam...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
super coraz bliżej.

motyl Ty pewnie dostajesz fraxiparinne czy jakoś tak. To to samo co clexanne.

Piję sok anansowy, TŻ mi przyniósł świeży z pracy i jem Twixy. Do porodu będę monstrum
Tak, to jest to

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-09-25 o 14:41
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:42   #3365
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zrob w lokalu! ja mam 2 pokoje i jak sprosilam 16 osob to byl sajgon. a wtedy byl tylko jeden dzieciak - chrzczony syn. przy corce juz troche dzieci bylo wiec zdecydowalismy sie na lokal (karmilam kp na zapleczu kuchni ) - i bylo super, ja sie nie nawariowalam w mikro-kuchni, wszyscy spokojnie posiedzieli przy obiedzie i ciescie potem. super! a cenowo tez niekoniecznie wiecej bo w takim barze w sume a la mleczny robilismy nie wiem jak teraz, maz przebakuje ze w nowym domu zrobimy.. zobaczy sie... wszystko sie rpzedluza wiec chyba jednak w lokalu bedzie

suzana - ja dopiero sie doswiedzialam ze masz bliga bede wiec teraz stale podczytywac! i zainspirowalyscie mnie ksiazeczka. a wlasciwie moze zrobie cos takiego wiecie czarno--bialego co niby dla maluszkow najlepsze, jakas kostke czy zawieszke nad łóżko... nie wiem sama, cos wymysle. zrobilam dzieciom raz maskotke - kielkiego kota o 3 szt totoro (postac z bajki) i jest szał, mimo iz kot srednio kotowo wyglada
JA robię książeczkę - harmonijkę (o ile wyjdzie) z czarnymi, białymi i czerwonymi obrazkami
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:45   #3366
bojatoja
Zakorzenienie

Hej.
Też dziewczyny tak macie przy dziecku, że cały czas sprzątacie? Bo ja jak tylko Mały śpi to sprzątam i czuje, że i tak nie jest wysprzątane tak jakbym chciała. eh, a zawsze się dziwiłam siostrze, że nie ma ogarniętego pokoju

Byłam z rana na zakupach. Jakie to super uczucie tak wyjść Filip został z babcią a ja się włóczyłam po sklepach. Ale w sumie kupiłam tylko balsam do włosów, smoczek i sweterek Małemu.
Stwierdziłam, że będę korzystać ile wlezie z tego, że ma ktoś zostać z Filipem. A babcia się cieszy, że może pobyć z wnukiem

Na 16.15 wybieramy się na echo serca.
Cytat:
dobra biorę się za organizacje chrzcin bo juz mnie wkurza jak sie mi każdy pyta kiedy będa nidy nikomu się nie doodzi a ja mam 3ważne osoby za granicą i muszę im zgrać date no i jeszcze siostra ma robić urodziny jej dzieciakom i tez czeka na moją date żeby nie było w ten sam dzień. a T juz tak męczy bułę że ja nie mogę juz jej powiedziałam ż eja to sobie mogę date ustalac ale czy proboszcz mi się zgodzi wtedy kiedy ja cce to nie wiem i już siedzi cico póki co jeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnyy yyyyyyyyyy ale bedzie znowu tłok w domu .....gdzie ja 24 ludzi ponownie pomieszcze
Ja też biorę się za organizację chrzcin. Mama i siostra mi pomoże, bo sama nie dałabym rady. Gości będę miała około 30. Też musiałam dostosować datę do rodzeństwa bo trójke mam za granicą a brata na drugim końcu polski. I odbędą się 12.10
A ja się cieszę, że tyle będzie osób. Rzadko się zdarza jakaś impreza żeby wszyscy się spotkali
Zamówiłam szatkę do chrztu i czekam na listonosza. Kupiliśmy już alkohol, napoje, część mięsa, placki będzie nam piekła ciotka męża, piecze super
Chce kupić jakieś ubranko do chrztu dla Małego, ale mam dylemat i nie wiem który zestaw kupić Jak to baba
Pomału będę kupować jeszcze jakieś produkty na sałatki, lody i jakieś pierdoły
A i nie wiem jaką kieckę założyć
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

dziewczyny, jakie macie butelki
Ja mam dwie. Z TT ale według mnie jest beznadziejna, i z Avent i jest fajna
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A moją Tuśkę widocznie brzuszek męczy. Jak już trochę poje to się odrywa od cyca, zaczyna podkurczać nóżki, kręci się, głową obraca w różne strony i robi minki jakby cierpiała Ale kupki robi ładnie...To mogą być gazy?Można coś na to zaradzić?
dodam,że ciągle jestem na ostrej dietce, nic nowego nie wprowadzałam a wcześniej było ok...
Mojego też brzuszek męczy. Biedulek.
Cytat:
no i mala wazy 4100
Mój też przykoksił i też waży już ponad 4 kilo
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:47   #3367
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej. Melduje się przed wyjazdem do szpitala. Trzymajcie jutro kciuki z rana!! Wzięłam sobie nr do dyżurnych i dam znać jak tylko dojdę do siebie
Mam pietra przed porodem i opieką nad dzieckiem no ale nie ma już odwrotu
Trzymam kciuki za poczekalnię i przepraszam, że wpycham się w kolejkę

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
tak, mam 800g. kupiony w niedzielę 15.09. ale wtedy jeszcze tylko dokarmiałam. tylko na mm jesteśmy gdzieś od tygodnia lub mniej. już nam się kończy.

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Jej zjadłabym! CO to tam masz za dobroci? Chyba otworzę słoik kompotu z malin i zjem z jogurtem greckim
Malin nie można przy kp

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
zastanawiałam się nad dr browns i tt, a teraz już nie wiem
Miałam je przy Zuzi, polecam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:52   #3368
butterfly20
Zakorzenienie

Wcinam własnej roboty kisiel jabłkowy mniam

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej.
Też dziewczyny tak macie przy dziecku, że cały czas sprzątacie? Bo ja jak tylko Mały śpi to sprzątam i czuje, że i tak nie jest wysprzątane tak jakbym chciała. eh, a zawsze się dziwiłam siostrze, że nie ma ogarniętego pokoju

Byłam z rana na zakupach. Jakie to super uczucie tak wyjść Filip został z babcią a ja się włóczyłam po sklepach. Ale w sumie kupiłam tylko balsam do włosów, smoczek i sweterek Małemu.
Stwierdziłam, że będę korzystać ile wlezie z tego, że ma ktoś zostać z Filipem. A babcia się cieszy, że może pobyć z wnukiem

Na 16.15 wybieramy się na echo serca.

Ja też biorę się za organizację chrzcin. Mama i siostra mi pomoże, bo sama nie dałabym rady. Gości będę miała około 30. Też musiałam dostosować datę do rodzeństwa bo trójke mam za granicą a brata na drugim końcu polski. I odbędą się 12.10
A ja się cieszę, że tyle będzie osób. Rzadko się zdarza jakaś impreza żeby wszyscy się spotkali
Zamówiłam szatkę do chrztu i czekam na listonosza. Kupiliśmy już alkohol, napoje, część mięsa, placki będzie nam piekła ciotka męża, piecze super
Chce kupić jakieś ubranko do chrztu dla Małego, ale mam dylemat i nie wiem który zestaw kupić Jak to baba
Pomału będę kupować jeszcze jakieś produkty na sałatki, lody i jakieś pierdoły
A i nie wiem jaką kieckę założyć

Ja mam dwie. Z TT ale według mnie jest beznadziejna, i z Avent i jest fajna

Mojego też brzuszek męczy. Biedulek.

Mój też przykoksił i też waży już ponad 4 kilo
Ja tez ciągle sprzątam

My będziemy robić chrzciny u rodziców lub teściów pewnie,ale na pewno bierzemy catering-mamy takich znajomych od tego.Pewnie 22.12.Moja mama już wie o tym,że mała będzie ewangeliczką...nie była to łatwa rozmowa

I co robisz na ten brzuszek?

Stary 2013-09-25, 15:03   #3369
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
I co robisz na ten brzuszek?
Podaje mu bobotic. Ale przez to że podaje mu tyle witamin, każde o innej porze, to ten bobotic nie podaje mu regularnie i muszę to zmienić. Bo nie wiem czy mu pomaga

Ty podajesz jakieś witaminy Małej przy tej żółtaczce?

Ja będę ogarniać Filipa i jedziemy do szpitala na to echo.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

A i wydaje mi się, że przez gotowane jabłka i kompot z nich, Małego bardziej męczy brzuch. Wczoraj jeszcze piłam kompot, ale już od dziś przestaje na dobre
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:10   #3370
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Masakra nie ogarniam spania starszaka. Usypianie go to mordega... zaraz sobie cos zrobie jak on nie zasnie ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jakbym o sobie czytała
Ja po prostu nie usypiam

5 dni po porodzie
Nie jest źle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0468.jpg (32,0 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0469.jpg (41,9 KB, 76 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:15   #3371
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Techerka pisałaś o rzęsach i teraz moja zagwozdka dnia : kiedy iść na hennę brwi żeby dobrze wyglądać na porodówce ? Synu przemów

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

wyparzyłam smoczek i opakowanie na niego , dopakuje do torby szpitalnej jak wyschnie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:16   #3372
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

5 dni po porodzie
Nie jest źle
nie jest źle? jest super

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:19   #3373
87czarna
Zakorzenienie

matal wow, szybko dochodzisz do siebie!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:21   #3374
teacherka
Zakorzenienie

Amelka, nie mam pojęcia Ty masz termin za niecąłe dwa tygodnie, to chyba powinno wytrzymać... Ja jak urodze w terminie to nie wiem... Najwyżej skocze jeszcze raz Ja robiłam hennę pierwszy raz

MAtal, super

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Ja sie zastanawiam kiedy iść po stanik do karmienia... bo niby tydzień-dwa przed terminem można, ale czy to ma sens... A z drugiej strony kiedy po porodzie sie wyrwę na zakupy...
Stary 2013-09-25, 15:25   #3375
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Amelka, nie mam pojęcia Ty masz termin za niecąłe dwa tygodnie, to chyba powinno wytrzymać... Ja jak urodze w terminie to nie wiem... Najwyżej skocze jeszcze raz Ja robiłam hennę pierwszy raz

MAtal, super

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Ja sie zastanawiam kiedy iść po stanik do karmienia... bo niby tydzień-dwa przed terminem można, ale czy to ma sens... A z drugiej strony kiedy po porodzie sie wyrwę na zakupy...
hehhehe no to mamy dylematy
nie no ok 1 października pójdę jak nie urodzę do tego czasu
ale czuje że ja urodzę blisko tp

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Matall pamiętam domek Elenki i uważam że jest extra , 5 dni po

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:34   #3376
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
nie jest źle? jest super
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
matal wow, szybko dochodzisz do siebie!
Cytat:
MAtal, super [COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Matall pamiętam domek Elenki i uważam że jest extra , 5 dni po

Nie no, całkiem nieźle idzie, już 9 kg mniej niż idąc na porodówkę
Chyba zmierzę brzuszek, jak mała zje Na porodówce mi 115 cm wpisali

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Motyl co do numeru konta: kazali mi złożyć pismo z wnioskiem, własnymi słowami napisać, że wnoszę o wpłacanie zasiłku na konto, podać nazwę banku, numer itd. Zaraz skrobnę takie pismo i wrzucę na pierwszą stronę, może komuś się przyda

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 15:51   #3377
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Jakbym o sobie czytała
Ja po prostu nie usypiam

5 dni po porodzie
Nie jest źle
Ja gdybym nie usypiała to bym miała marudę a o 17 lub 18 padłby siedząc u ojca na kolanach lub w innym miejscu- tak jak ostatnio uskuteczniał jak nie pospał.Później pobudka 20-21 i wtedy to już mnie szał ogarnia bo chyba nie muszę komentować z kolei zasypiania wieczornego? A w trakcie jak go budzimy to na nas wrzeszczy i nie wstanie...

No super schodzisz z wagi. Szczególnie po tym twoim wieeeelkim domku Elenki.
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Techerka pisałaś o rzęsach i teraz moja zagwozdka dnia : kiedy iść na hennę brwi żeby dobrze wyglądać na porodówce ? Synu przemów

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

wyparzyłam smoczek i opakowanie na niego , dopakuje do torby szpitalnej jak wyschnie
Cytat:

MAtal, super

A ja tam już pokupowałam. Moje cycki w czasie laktacji miałam wrażnie co chwile się zmieniały . Brałam większe staniki o rozmiar czy dwa i było w sam raz

Ostatnio w rossie dorwałam jakiś babydreama w przecenie więc już w ogóle staników mam w brud- dobrze, że ten wydatek mi odpada.

Mam chyba jakiegoś przedwczesnego babybluesa
Dziś też poprosiłam mamę, czy może wziąć wolne w razie czego jak będę na porodówce- bo nie chcę tracić tych 2 tyg co tż z pracy dostanie- to oczywiście wolałaby nie- już jej chyba o nic nie poproszę. Teściowa pewnie nie przyjedzie na zbyt długo. Oby nas żółtaczka ominęła to może jakoś damy radę ... ehhh.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:06   #3378
teacherka
Zakorzenienie

COtka zazdroszczę, ze stanikowy problem juz z głowy
Ja się mogę tylko modlić, że mi dużo nie urosną cycki, bo będzie kłopot. Ciekawe jak u Inwersji pod tym względem, bo my podobny problem miałyśmy.

A co do Twojej mamy.... Hehhhhh.... TRzymam kciuki, żeby się Wam poukładało i bez pomocy

ZNowu mnie skurczyki męczą... napisałam Tzowi, a on "to myślisz, że to już lada moment, za parę dni?" Kazałam mu nie panikować
Stary 2013-09-25, 16:09   #3379
nephelim89
Rozeznanie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

Ja tak na szybko Wiktor pozdrawia wizazowe cioteczki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:09   #3380
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Super,że Amelcia tak przypakowała
Nam też się odkurzacz zepsuł, jakieś fatum

A możesz mi dać nazwę jakiegoś?Dicoflor czy cuś?
Bosssshhhh sama prawie nie biorę leków, to dla mnie ostateczność i teraz na niczym sie nie znam...

ja wczoraj kupilam bio gaje, ale dicoflor tez jest spoko, farmaceeutka pokazywala mi jeszcze trilac. byle byly w kroplach.no ale najbardziej zachwalana jest bio gaja bo jakis patent oni maja nie wazne, wszystko i tak drogie

aj musialam jeszcze dzisiaj auto odstawic bo klocki i tarcze musze wymienic. no i 7 paczek nie moje, strasznie drogie w eksploatacji mam auto
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:13   #3381
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Matal to mój je max 60 a jutro 3 tygodnie będzie miał
trochę mało
Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
heeej
ja nie wiem co sie dzieje osttanio z moim dzieckiem, ale kweka pol nocy i nie spi ;/ juz mi nerwy puszczaja czasami, az wstyd ale chodze jak trup niewyspana;/ wiem, ze nie powinnam sie denerwowac ale czasami juz nie moge. Bo najedzona jest i kweka nie wiem o co chodzi.
wczoraj bylismy na wizycie mala wazy 4kg.
Daje jej mm i moje ale nie mam az tyle swojego niby sciagnela 100 i ide zaraz sciagac dalej
pogadaj z pediatrą, zdarzają się rożne nietolerancje, stąd mogą powstawać bóle brzuszka
Cytat:
ps zapomniałam wam napisać ze byłam u gina w poniedziałek i mam 10 zastrzyków z oxy do wybrania 2x dziennie bo gromadzi mi się krew w macicy i robią skrzepy. stąd były te moje objawy o któryc kiedyś piisałam
oj oby szybko wróciło do normy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:16   #3382
misia332
Zakorzenienie

Motyl my też chrzciny chcemy 22.12.
Ciekawee czy ksiądz nam sie zgodzi w ogóle, bo papiery to mu będe mogła dostarczyć dopiero 19.12. Chyba zrobię z mamą w domu, ciocia nam pomoże. A ciasta i tort zamówię po prostu.

matal Świetnie wyglądasz

Kornel mi urządza dzikie harce w brzuchu. Masakra.

Stary 2013-09-25, 16:38   #3383
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Podaje mu bobotic. Ale przez to że podaje mu tyle witamin, każde o innej porze, to ten bobotic nie podaje mu regularnie i muszę to zmienić. Bo nie wiem czy mu pomaga

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

A i wydaje mi się, że przez gotowane jabłka i kompot z nich, Małego bardziej męczy brzuch. Wczoraj jeszcze piłam kompot, ale już od dziś przestaje na dobre
Była położna i okazuje się,że panikowałam, żółtaczka ładnie schodzi
Trzymam kciuki za echo
Czyli co?tylko surowe jabłka?

Cytat:
Jakbym o sobie czytała
Ja po prostu nie usypiam

5 dni po porodzie
Nie jest źle
Pięknie

Cytat:

Nie no, całkiem nieźle idzie, już 9 kg mniej niż idąc na porodówkę
Chyba zmierzę brzuszek, jak mała zje Na porodówce mi 115 cm wpisali

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Motyl co do numeru konta: kazali mi złożyć pismo z wnioskiem, własnymi słowami napisać, że wnoszę o wpłacanie zasiłku na konto, podać nazwę banku, numer itd. Zaraz skrobnę takie pismo i wrzucę na pierwszą stronę, może komuś się przyda
Dzięki za info
Ja dzwoniłam na infolinię zus to gościu mi mówił,że na ich stronie www w sekcji formularze jest taki wniosek,że wpisuje się nr konta Może wezmę to i to. Mój mąz się dzisiaj nieźle nabiegał za papierami do becikowego...

Cytat:
ja wczoraj kupilam bio gaje, ale dicoflor tez jest spoko, farmaceeutka pokazywala mi jeszcze trilac. byle byly w kroplach.no ale najbardziej zachwalana jest bio gaja bo jakis patent oni maja nie wazne, wszystko i tak drogie

aj musialam jeszcze dzisiaj auto odstawic bo klocki i tarcze musze wymienic. no i 7 paczek nie moje, strasznie drogie w eksploatacji mam auto
Ja już nie wiem co robić...moja położna mówiła,żeby nie wprowadzać "chemii" bo to i tak zależy od tego,że układ pokarmowy dojrzewa.Polecała ogrzewać brzuszek, masaże-ale lekarstw niet

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Motyl my też chrzciny chcemy 22.12.
Ciekawee czy ksiądz nam sie zgodzi w ogóle, bo papiery to mu będe mogła dostarczyć dopiero 19.12. Chyba zrobię z mamą w domu, ciocia nam pomoże. A ciasta i tort zamówię po prostu.

matal Świetnie wyglądasz

Kornel mi urządza dzikie harce w brzuchu. Masakra.
Ja się tylko zastanawiam w co ubrać wtedy dziecko do Kościoła.
Pewnie jakiś jasny kombinezon, a sukieneczkę dopiero po domu?

A Tusi włoski jaśnieją

Stary 2013-09-25, 16:40   #3384
misia332
Zakorzenienie

Ja mam dla Kornela wełniane ubranko, do tego jasna niebieską kurteczkę, białą czapeczkę i białe butki, ciocia na drutach robiła.
Będzie w foteliku, i przykryję go białym kocykiem.

Stary 2013-09-25, 16:42   #3385
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nie wiem co robić...moja położna mówiła,żeby nie wprowadzać "chemii" bo to i tak zależy od tego,że układ pokarmowy dojrzewa.Polecała ogrzewać brzuszek, masaże-ale lekarstw niet

A Tusi włoski jaśnieją
kazda mamuska musi sama decyzje podejmowac ale probiotyk mysle ze nie zaszkodzi mi w kazdym badz razie i polozna i pediatra polecaly.

Amelka tez jasnieje, juz jest ciemna blondynka. wiec juz moge zapomniec ze bedzie miala piwne oczy po mnie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:44   #3386
LaLoca
Zakorzenienie

Ja już w szpitalu. Mam neta Jestem po badaniach. Okazuje sie ze szyjka miekka, palec rozwarcia i macica gotowa do porodu. Lekarka stwierdzila że moge do rana nie wytrzymac hehe Faktycznie boli caly czas na @ nospa nie pomaga, i na ktg skurcze ale male. Czyli ten termin jest mi pisany.
Jestem sama w pokoju i tak ponuro, smutno... Szpital też pusty. Mam wrażenie że sama tu jestem. Dobrze że mam Was to czas mi szybciej leci

Cytat:
ja też się zastanawiałam czy przed porodem nie iść odświeżyć fryzury, ale pomyślałam że zrobię to po porodzie, bo teraz i tak czuję się jak okropny wieloryb i nawet nowy fryz nie poprawi mi samooceny
ale do kosmetyczki na henne to chyba jeszcze przed wyskoczę, żeby na porodówce nie straszyć
Ja w tamtym tyg przycielam wlosy o 5cm i zrobilam henne brwi i rzes bo normalnie sa bielusieńkie. Polecam bo fajny efekt i samopoczucie lepsze. Po tygodniu widze ze brwi sie wynaturzyly, bo specjalnie mocno mylam zeby rozjasnily sie a rzesy bez zmian chciaz codziennie tuszowalam i zmywalam. Mysle ze efekt jeszcze z 2 tyg sie utrzyma.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:47   #3387
tassia
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

motyl moze masz racje ze troche mi psychika jest odpowiedzialna za te dolegliwosci ale.z drugiej strony ja konstytucjonalnie mam slaby organizm wiec tym bardziej dumna jestem ze moj syn zdrowy

Bylismy u pediatry i jestem zawiedziona. Nie wiem jak mam znalezc dobrego lekarza. Nie mam nikogo znajomego kto by kogos polecil. A dzisiejsza wizyta to MASAKRA. Pani doktor pytala o wszystko tylko nie o dziecko. "a gdzie pani robila przeciwciala? w diagnostyce.? o to zle bo oni niedokladnie robia, niech pani sie zbada w xyz." , " a do endokrynologa to gdzie? aaa to zle bo odkad on na klinikach nie pracuje to nie ejst na biezaco, zly wubor" " a diete bezglutenowa pani trzyma. . . . . milion porad co mam jesc i farmazonow bo ona sie na tym nie zna"

a dziecko zwazyla, osluchala i zmierzyla glowke, nie zbadala odruchow neurologicznych itp.
odpowiedziala oburzona na to ze chcemy isx na spacer: ze po dwoch tygodbiach werandowanie, a dopiero po miesiacu spacer
buahahahaha
ze Maciek juz powinien miec wage urodzeniowa., w szpitalu i polozna srodowiskowa powiedzialy ze ma na to dwa tygodnie
no masakra

jestem zdolowana bo nie wiem gdzie szukac pozadnego lekarza

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:

mozesz smialo pickompot ale jablka obieraj i nie moze byc tam pestek
bo wygotowany z pestkami moze robic baki u dzidzi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:47   #3388
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
kazda mamuska musi sama decyzje podejmowac ale probiotyk mysle ze nie zaszkodzi mi w kazdym badz razie i polozna i pediatra polecaly.

Amelka tez jasnieje, juz jest ciemna blondynka. wiec juz moge zapomniec ze bedzie miala piwne oczy po mnie

Wiem,że każdy musi sam zadecydować.Spróbuję tych sposobów, a w razie czego sięgnę po leki.
A te probiotyki są zapobiegawczo czy kiedy dziecku coś dolega?

Moje dziecko zapada w jakieś letargi, nie mogę jej często wybudzić. Jak je to tak samo. Jak wy dobudzacie dzieci?

Stary 2013-09-25, 16:52   #3389
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Była położna i okazuje się,że panikowałam, żółtaczka ładnie schodzi
super że Tusi przechodzi
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja już w szpitalu. Mam neta Jestem po badaniach. Okazuje sie ze szyjka miekka, palec rozwarcia i macica gotowa do porodu. Lekarka stwierdzila że moge do rana nie wytrzymac hehe Faktycznie boli caly czas na @ nospa nie pomaga, i na ktg skurcze ale male. Czyli ten termin jest mi pisany.
Jestem sama w pokoju i tak ponuro, smutno... Szpital też pusty. Mam wrażenie że sama tu jestem. Dobrze że mam Was to czas mi szybciej leci

Ja w tamtym tyg przycielam wlosy o 5cm i zrobilam henne brwi i rzes bo normalnie sa bielusieńkie. Polecam bo fajny efekt i samopoczucie lepsze. Po tygodniu widze ze brwi sie wynaturzyly, bo specjalnie mocno mylam zeby rozjasnily sie a rzesy bez zmian chciaz codziennie tuszowalam i zmywalam. Mysle ze efekt jeszcze z 2 tyg sie utrzyma.
ooo to jeszcze chwilka i dzidziuś będzie przy Tobie

ja też jasna blondynka bez henny czy makijażu nie mam oczu
także hennę robię co jakiś czas, teraz byłam ze 2 miesiące temu to efektów już nie ma żadnych, pójdę chyba pod koniec przyszłego tygodnia

pizza siedzi w piekarniku, a ja czekam na męża
misiu wypróbowuję dziś inny przepis z modyfikacjami, dam znać jak wyszedł

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:53   #3390
LaLoca
Zakorzenienie

Przyniesli kolacje - grysik samiuski. Mam sie tym najesc i dosc na dzisiaj. Pić do 22 i dosc. Chyba padne.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości