Wróg numer jeden: trądzik. Masz z nim problem? Jak długo się borykasz? - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 01:23   #481
danielcia88
Raczkowanie

Dot.: Wróg numer jeden: trądzik. Masz z nim problem? Jak długo się borykasz?

Cytat:
Napisane przez pingwintastas Pokaż wiadomość
Dzięki za cenne wskazówki!

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Ja bardzo rzadko wymieniam pędzle - nie widzę takiej potrzeby, dobre pędzle z MAC-a wytrzymują naprawdę wiele myć

Tak, masz racje - poszewki trzeba często wymieniać, zwłaszcza jak ktoś ma kłopoty ze skórą.
Dokładnie! po co wymieniać jeszcze całkiem dobre pędzle, skoro można je dobrze umyć, zdezynfekować i używać ładnych kilka lat? Ja co prawda nie mam pędzli z Mac'a, ale i tak by mi było szkoda moich
Stary 2013-09-26, 01:28   #482
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez Marcin_619 Pokaż wiadomość
nie wierze w to że picie dużej ilosci wody ,,nawilży Ci skóre od wew." bajeczka jak owłosienie miedzy palcami przy masturbacji owszem woda nie zaszkodzi a pomoże organizmowi pozbyc się toksyn itp. ale na pewno ni e zastąpi kremu nawilżającego
Picie dużej ilości wody naprawdę nawilża skórę od wewnątrz Ja zauważyłam, że jak piję regularnie wodę małymi porcjami, to znikają mi drobne zmarszczki

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Poza tym solarium wysusza i przyśpiesza proces starzenia się skóry, na dodatek opalenizna po solarium jest nie ładna.
Ja w ogóle nie lubię się opalać - opalenizna mi się kojarzy z chłopa i pracującymi na roli albo tipsiarami

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Marybeth Pokaż wiadomość
AMEN!
Moja prośba - nie opalajcie się. Wtedy skóra wygląda przeokropnie.
Popieram
pingwintastas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 01:30   #483
Neciak89
Zakorzenienie

[1=2e9182b55bdf0a98ff6828e f66cf0b2a4e640980_67070af 1f3125;42986972]Pędzle oczywiście myję co najmniej 2 razy w tygodniu, a co 1,5 miesiąca wymieniam na nowe. Pędzel to niczym szczoteczka do zębów. Trzeba o nią dbać i często wymieniać.[/QUOTE]

Nawet kupując co 1,5 miesiąca niedrogi zestaw jaki ja mam (40zł za 7 pędzli) to przecież zbankrutować można! A bez sensu kupować jakieś byle co co po pierwszym myciu się rozleci (albo w ogóle nie będzie się nadawać do użytku jeszcze przed)

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 01:32   #484
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez Sabiiina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałam, że wspominałyście o preparatach punktowych - na mnie też nie działają. I nie ważne jak wysokie stężenie np. kwasu salicylowego zawierają, ja nie widzę żadnych efektów. Za to ostatnio odkryłam rossmanowe plasterki na wypryski - no dla mnie bomba! Jak mi coś większego wyskakuje to przyklejam na noc i rano opuchlizna nieco schodzi, zaczerwienienie też. Nie oczekuje, że zniknie całkiem, bo to to niemożliwe. Czasem za to zdarza się, że plasterek 'wyciąga' na zewnątrz cały wyprysk i zostaje jedynie zaczerwieniona skóra - za to okres regeneracji tego miejsca jest zdecydowanie krótszy niż syfek pozostawiony sam sobie.
Możesz podać link do tych plasterków?

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Cytat:
Napisane przez martita9 Pokaż wiadomość
Polecam Ci Korektor w sztyfcie Essence, Coverstick, bardzo dobrze kryje
Potwierdzam - świetnie kryje i kosztuje grosze
Stary 2013-09-26, 01:32   #485
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
To było dość dawno, były to tabletki sterydowe mytazyd, żeby nie skłamać brałam przez miesiąc + do tego na receptę jakiś specjalny roztwór, który wyglądał jak piasek zmieszany z wodą i niemiłosiernie śmierdział. Przemywałam nim twarz wieczorem. Cała akcja miała miejsce w zeszłym wieku, a mianowicie w 1999r.
Niestety sterydy to bardzo niebezpieczna rzecz, do stosowania tylko w ostateczności. Wtedy były popularne, teraz na szczęście jest dużo bezpieczniejszych leków.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2013-09-26, 01:34   #486
palusia20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mala061 Pokaż wiadomość
Oprócz wpływu słodyczy na skórę, słyszałam też że trzeba ograniczać, ostre potrawy, i jak najmniej jeść rzeczy przetworzonych , ale czy to prawda to nie wiem. Ja generalnie jem mało rzeczy słodkich i bardzo ostrych , ale kłopot zostaje z czymś co jest przetworzone, ponieważ wtedy nie mogłabym jeść prawie nic
Tak, ostre potrawy szkodzą cerze problemowej (wiem po sobie...). Na szczęście ja też nie jem bardzo ostrych potraw, bo nie lubię . Ale za to jem sporo słonych rzeczy, a to nie zawsze mi służy

Polecam
palusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 01:37   #487
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Mam tak samo, tydzień przed okresem jest MASAKRA;/
U mnie też

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość

Słońce bardzo szkodzi skórze - zwłaszcza trądzikowej. Nasila trądzik, zaburza procesy rogowacenia i powoduje zaskórniki.

Picie wody i jej wpływ na nawilżenie skóry jest udowodnione naukowo.
x2 Od słońca powstają różne przebarwienia
Stary 2013-09-26, 01:42   #488
palusia20
Przyczajenie

Cytat:

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Potwierdzam - świetnie kryje i kosztuje grosze
Ja używam korektora Essence Coverstick od lat i uważam, że jest świetny . Choć nie ukrywam, że wolałabym go nie używać

Polecam
palusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 01:43   #489
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość
Oprócz tego typu produktów warto przemywać co jakiś czas rzeczy, którymi czasem dotykamy twarzy, na przykład telefon, a inne zmieniać, czyli poszewki z poduszki (z kołdry w większości przypadków też, choć to zależy jak kto śpi). No i ręczniki, jedni często zmieniają i mają osobny do twarzy, inni używają papierowych, a ja... Nie używam w ogóle, myję się ziołami, czekam, aż trochę się wchłoną, odparują- zeschną po prostu i używam hydrolatu.
No i właśnie inną rzeczą, która jest banalna, a wielu osobom pomaga to mycie twarzy wodą przegotowaną, albo źródlaną/mineralną, butelkowaną w każdym razie, zamiast kranówki. W moim przypadku dokładnie widzę, że kontakt z kranówką nie jest przyjemną rzeczą dla mojej skóry, ale akurat trudne do zmycia maseczki zmywam pod prysznicem.
Podobno na telefonie komórkowym jest więcej bakterii, niż w toalecie publicznej Ja swój dezynfekuję dość często
Stary 2013-09-26, 01:59   #490
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marcin_619 Pokaż wiadomość
tak nawadnia co do tego to nie mam wątpliwości ale same picie wody nie zastąpi DOBREGO kremu ,
Oczywiście, bo trzeba nawadniać od wewnątrz i od zewnątrz.

Chociaż ostatnio w salonie kosmetycznym usłyszałam od klientki "bajeczkę", którą sprzedała jej podobno jakaś kosmetolog, że ma tak suchą skórę, że kremy jej zaszkodzą i musi jakieś tam tabletki brać

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

Cytat:
Podobno na telefonie komórkowym jest więcej bakterii, niż w toalecie publicznej Ja swój dezynfekuję dość często
Ja rzadko kiedy dotykam policzka telefonem jak rozmawiam

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Cytat:
Napisane przez smolcia21 Pokaż wiadomość
no właśnie wszyscy mówią, że czekolada szkodzi, a moja pani dermatolog powiedziała, że to nie ma nic wspólnego... prędzej "szmatławe" jedzenie takie jak fast foody
Problemem w czekoladzie (mlecznej!) jest dużo cukru. Do tego można mieć jakby uczulenie na czekoladę, czego można nie być świadomym bo trądzikiem się objawia. Jak już jeść czekoladę to gorzką.

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ----------

Cytat:
Napisane przez igunia_ Pokaż wiadomość
Tribiotic Czyli cudowna maść z trzeba antybiotykami na rany, stany zapalne skóry itp w dodatku bez recepty. Gorąco polecam
Ale jak każdy antybiotyk nie powinno się zbyt często go używać, bo bakterie się na niego uodparniają.

---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Cytat:
Napisane przez MarChwik Pokaż wiadomość
Też dzisiaj dostałam Ide zaraz czyścić twarz .. mam nadzieje- z nowymi sprzymierzeńcami w tej trudnej walce ;p A nakładacie ten krem na noc, czy tylko na dzien będziecie używać?
Chyba będę próbować używać na dzień i na noc. Zobaczę jak będzie się zachowywała skóra, w razie czego zostawię tylko na dzień lub tylko na noc.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2013-09-26, 02:19   #491
p00l4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kamilka968 Pokaż wiadomość
Mi Pani animatorka z Sephora poleciła żebym myła twarz żelem bądź pianką do twarzy, gdyż przy pełnym makijażu i cerze ze skłonnością do wyprysków jest to najlepszy sposób na oczyszczenie po całym dniu. Płyn miceralny niestety się nie sprawdzi przy tego typu cerze i codziennym makijażu.
Zastosowałam się i poprawa była, od jakiegoś miesiąca znowu używam płynu miceralnego i niestety stan skóry troszkę się pogorszył... Wracam do żelu, który właśnie mi przyszedł z Eurecina
w sumie jest różnica między demakijażem, a oczyszczaniem dlatego ja zmywam najpierw cały makijaż moim ukochanem micelem z Biedronki, a dopiero potem myję twarz żelem/pianką etc.
Stary 2013-09-26, 07:27   #492
jackdaniels666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez p00l4 Pokaż wiadomość
w sumie jest różnica między demakijażem, a oczyszczaniem dlatego ja zmywam najpierw cały makijaż moim ukochanem micelem z Biedronki, a dopiero potem myję twarz żelem/pianką etc.
powiecie, że dziwna jestem, że "dopiero" to odkryłam, ale płyny micelarne naprawdę są świetną sprawą, do niedawna używałam do demakijażu płynu dwufazowego z ziaji, który był niesamowicie tłusty, ostatnio spróbowałam płynu micelarnego i... więcej nie chcę żadnych dziwnych oleistych substancji, o nie
jackdaniels666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:05   #493
Claire91
Wtajemniczenie

Łatwo powiedziec ''niekomedogenne''.Używał am już wielu kosmetyków, na których tak właśnie pisało, a potem miałam zapchane pory na maxa. W ogóle zraziłam się do wszystkich kremów, bo zapycha mnie wszystko, używam tylko na policzki iwostin rosacin, a tak to myję twarz delikatnym żelem i tonizuję hydrolatem.
Stary 2013-09-26, 08:14   #494
Marybeth
Rozeznanie

Hmm, również zastanawiam się nad słynnym płynem micelarnym z B. Normalnie używam żelu hypoalergicznego i toniku.
Marybeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:27   #495
Ola Moderatorka
Ekspert

Cytat:
Napisane przez mala061 Pokaż wiadomość
Oprócz wpływu słodyczy na skórę, słyszałam też że trzeba ograniczać, ostre potrawy, i jak najmniej jeść rzeczy przetworzonych , ale czy to prawda to nie wiem. Ja generalnie jem mało rzeczy słodkich i bardzo ostrych , ale kłopot zostaje z czymś co jest przetworzone, ponieważ wtedy nie mogłabym jeść prawie nic
Niestety, dieta ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie, ale także na wygląd naszej skóry, dlatego faktycznie ze słodyczami i ostrymi potrawami należy obchodzić się ostrożnie.
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:33   #496
Marybeth
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Niestety, dieta ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie, ale także na wygląd naszej skóry, dlatego faktycznie ze słodyczami i ostrymi potrawami należy obchodzić się ostrożnie.
Niby ostrożnie, ale w końcu słodycze poprawiają nam humor. Nie mówię, by od razu obżerać się w nieskończoność, ponieważ jeśli faktycznie komuś pojawiają się po nich wypryski, to powinien wybierać te z najmniejszą ilością substancji słodzących i cukrów.
Stary 2013-09-26, 08:37   #497
ulmich
Rozeznanie

Od jakiegoś czasu pojawił się na rynku krem z ślimaka ,czy któraś z Was go stosowała?
A jeśli tak , to jakie byly efekty?

Edytowane przez ulmich
Czas edycji: 2013-09-26 o 08:38
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:52   #498
wolanin1
Raczkowanie

Trądzik jest zmorą nie tylko nastolatek. Gdy urodziłam dziecko miałam nie lada problem - oprócz macierzyństwa zyskałam nowego przyjaciela - trądzik! I rozpoczęła się walka, ja albo ON!! Wielu rzeczy próbowałam, wielu kosmetyków, domowych sposobów, mi pomogły hormony, jednak moja 45 letnia mama otrzymała owego przyjaciela 3 lata temu. Tak! W wieku 42 lat po raz pierwszy rozpoczął się u niej trądzik. I nie biorąc żadnych hormonów, prowadząc zdrowy tryb życia i trzymając od lat jedną zdrowa dietę nie udało jej się tego uniknąć.

Uwarunkowanie genetyczne?
Myślę, że tak. Moja babcia i ciotka też zmagały się z tym problemem po 40 - stce. Ważne by dobrać krem, tonik i żel myjący odpowiedni dla swojej skóry z PROBLEMAMI! I nie tylko pod względem skóry tłustej czy trądzikowatej. Każdy człowiek jest inny, każdy na wszystko działa inaczej, każdy trądzik inny.

Warto sprawdzić wszystkiego na sobie. Zacząć dbać o swoją skórę, o siebie bo przecież ... jak Cię widzą tak Cie malują....

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu pojawił się na rynku krem z ślimaka ,czy któraś z Was go stosowała?
A jeśli tak , to jakie byly efekty?

Dużo słyszałam, dużo czytałam. Spróbować nie spróbuję bo to dla mnie nie humanitarne, nie etyczne i najzwyczajniej obrzydliwe. Mamy tak wiele produktów "normalnych", których działanie może okazać się zbawienne, a próbujemy korzystać z nowości wierząc, że ślimak zniweluje nasze problemy? Takim specyfikom mówię zdecydowane - NIE!

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:

Oooo z tym się zgodzę, ja swój telefon przecieram szmatką nasączoną żelem antybakteryjnym raz/ dwa razy w tygodniu.

Edytowane przez wolanin1
Czas edycji: 2013-09-26 o 08:56
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:54   #499
Marybeth
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Warto sprawdzić wszystkiego na sobie. Zacząć dbać o swoją skórę, o siebie bo przecież ... jak Cię widzą tak Cie malują....
I znów pojawia się to, o czym była mowa. Wiele osób jest wręcz dręczonych z powodu trądziku. I nie ma tu mowy o tym, że nie dbają o swoją skórę.
Stary 2013-09-26, 09:00   #500
pieknabyc
Raczkowanie

GG do pieknabyc

Cytat:
Niby ostrożnie, ale w końcu słodycze poprawiają nam humor. Nie mówię, by od razu obżerać się w nieskończoność, ponieważ jeśli faktycznie komuś pojawiają się po nich wypryski, to powinien wybierać te z najmniejszą ilością substancji słodzących i cukrów.
Ja po sobie zauważyłam, że jak mam taki luźny weekend i pozwolę sobie na jakieś szaleństwa typu dużo słodkiego i do tego jakiś wieczorny drink to po week. wyglądam strasznie! W ciągu tygodnia nie mam czasu na słodkości, czy kieliszek winka, także w week. jak się usiąde- zwłaszcza teraz w takie jesienne dni moja cera po nim wygląda jak po wojnie Próbuję się bronić, ale czym było by zycie bez przyjemności

W ostatanim czasie stosuję też aromaterapię - bardzo polecam!
pieknabyc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:01   #501
baterflay26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
U mnie problemy się pojawiły, gdy zaczęłam dojrzewać, ale o moją cerę muszę dbać niestety cały czas.
Swoją drogą skoro w temacie pojawił się trądzik kosmetyczny, to może macie jakiś godny polecenia róż niezatykający porów ? Nie mam skłonności do zapychania, a już na pewno nie na policzkach, które są prawie zawsze czyste, ale od kiedy zaczęłam stosować róże, pojawiają mi się w tym miejscu małe, drobne krosteczki. Dodam, że myję pędzel. Fakt, używałam tanich róży (miss sporty, essence), ale boję się kupić droższego w obawie,że też coś narobi.
Mam ten sam problem, moje policzki pokrywają drobne krostki,pojawiły się zaskórniki mimo,iż wcześniej miałam problem tylko ze strefąT, odnoszę wrażenie,że odkąd używam różu w kremie objawy te nasiliły się
Stary 2013-09-26, 09:03   #502
Ola Moderatorka
Ekspert

Jestem przekonana, że nie wszystko powinno się testować na własnej skórze. Lepiej skorzystać z Waszej wiedzy.
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:05   #503
Marybeth
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pieknabyc Pokaż wiadomość
Ja po sobie zauważyłam, że jak mam taki luźny weekend i pozwolę sobie na jakieś szaleństwa typu dużo słodkiego i do tego jakiś wieczorny drink to po week. wyglądam strasznie! W ciągu tygodnia nie mam czasu na słodkości, czy kieliszek winka, także w week. jak się usiąde- zwłaszcza teraz w takie jesienne dni moja cera po nim wygląda jak po wojnie Próbuję się bronić, ale czym było by zycie bez przyjemności

W ostatanim czasie stosuję też aromaterapię - bardzo polecam!
Cóż, mogę powiedzieć tylko tyle, że ja nie mam zbytniego problemu ze słodyczami, choć pierwsza dermatolog i mama mi odradzały. Widzę, czy zmienia mi się skóra po słodkościach czy nie. Efekt? Nie widzę żadnego, jednak od poniedziałku zrobię znów eksperyment i nie będę ich jadła.
Stary 2013-09-26, 09:11   #504
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
I znów pojawia się to, o czym była mowa. Wiele osób jest wręcz dręczonych z powodu trądziku. I nie ma tu mowy o tym, że nie dbają o swoją skórę.
Ja nie twierdzę, że tak jest zawsze. Widzę ile moja mama czasu poświęca na doprowadzenie swojej skóry do "normalności". Jednak znam też przypadki w których ewidentnie pogłębiający sie problem jest tylko i wyłącznie winą osoby nie dbającej o siebie. Mam koleżankę, która ma poważne problemu z trądzikiem i kupuje kremy do cery suchej. Do tego co dzień opycha się słodyczami. Do kogo ma mieć pretensje? W mojej ocenie do siebie samej.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Jestem przekonana, że nie wszystko powinno się testować na własnej skórze. Lepiej skorzystać z Waszej wiedzy.
Wiadomo, że warto skorzystać z opinii innych bo jeśli jakiś zabieg/ kosmetyk ma miliony negatywnych opinii to raczej wątpliwe, że na naszej skórze zdziała cuda. Ale jeśli opinie są podzielone warto spróbować.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Mam pytanie poza tematem trochę. Jak ustawić baner w podpisie by widniał obraz a nie link?
Stary 2013-09-26, 09:21   #505
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
No niestety popełniałyśmy wszystkie wiele błędów w pięlęgnacji, ale najważniejsze, że teraz dzielimy się naszymi spostrzeżeniami, po to by innych uchronić albo chociaż troszkę pomóc
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:26   #506
Marybeth
Rozeznanie

W końcu lepiej jest przestrzegać innych przed naszymi małymi porażkami by dać sygnał, że coś jest nie tak z danym produktem.
Stary 2013-09-26, 09:32   #507
zywieczdroj
Zakorzenienie

Z trądzikiem zmagam się od gimnazjum, więc to już będzie jakieś 10 lat. Szczerze to straciłam już nadzieję, że się go kiedyś pozbędę...
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:57   #508
jasmine23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Wiadomo, że warto skorzystać z opinii innych bo jeśli jakiś zabieg/ kosmetyk ma miliony negatywnych opinii to raczej wątpliwe, że na naszej skórze zdziała cuda. Ale jeśli opinie są podzielone warto spróbować.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Mam pytanie poza tematem trochę. Jak ustawić baner w podpisie by widniał obraz a nie link?
Warto próbować sprawdzonych i polecanych rozwiązań ale wszystko z umiarem i po dokładnym przemyśleniu, dopasowaniu do własnej skóry. Ja sie jeszcze nie odważyłam na żadne zabiegi kosmetyczne tego typu. Przymieram się do mikrodermabrazji, bo z peelingu kawitacyjnego nie byłam tak zadowolona. Oczywiście jeśli udałoby mi się trochę uspokoic mój trądzik pomyślałabym o redukcji blizn po nim, ale nie wiem kiedy taki moment nadejdzie.
No ale najważniejsze jest aby mieć tego świadomość i cokolwiek robić w temacie walki z trądzikiem. Dokładniejsza wiedza to już pierwszy krok.

A co do pytania z ustawieniem linku to musisz go wkleić pomiędzy ramki z wpisanym hasłem [eucerin] tutaj wkleic link [/ eucerin] (tylko usun spację, dodałam ją bo bez spacji tworzy się baner)

Edytowane przez jasmine23
Czas edycji: 2013-09-26 o 10:00
jasmine23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:00   #509
Marybeth
Rozeznanie

Jeśli idzie o mnie, jestem bardzo mocno zainteresowana aloesem. Moja mama ma całkiem rozłożysty, więc może trochę skubnę tu i tam, i posmaruję nim swoje niespodzianki.
Stary 2013-09-26, 10:07   #510
kabel80
Raczkowanie

Talking Dot.: Wróg numer jeden: trądzik. Masz z nim problem? Jak długo się borykasz?

Ja również z peelingu kawitacyjnego nie byłam zadowolona, oprócz zdartej skóry na nosie nie było żadnych efektów, a przecież nie o to chodzi. Za to mikrodermabrazja jak najbardziej, dla mnie rewelacja! Oczywiście tylko u sprawdzonej pani kosmetolog, robiłam ten zabieg w kilku salonach i u kilku pań kosmetyczek i efekt nie zawsze był ten sam i nie zawsze zadowalający. Rok temu znalazłam fantastyczną panią kosmetyczkę kosmetologa i mimo tego, że nie ma tak promocyjnych cen jak na grouponach, gruperach etc., nie zamienię Jej na żadna inną. No w końcu chodzi o moją twarz

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun
kabel80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości