|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
w tym co dałam linka są po 20 zł wejścia pojedyncze.zobaczymy jak z pogodą będzie jutro, bo miała do mnie koleżanka przyjechać ale coś się nie odzywa. to wstępnie jesteśmy umówione
|
|
|
|
|
#2822 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aventu ulubiony.. Lovi oba leżą narazie i czekają.. Tymel ogólnie smoka tylko jak marudzi i do spania. w dzień mu nie wkładam dla zasady.. a jak zaśnie to i tak wypluwaCytat:
Cytat:
Cytat:
To co oni sprzedawali przed promocją? nawet w tv wczoraj reklama leciała tych pampków,że od dzisiaj![]() Witam porannie.. ciemno w chałupie jak w Pada i pada.. Dzisiaj chłopców sąsiadka z na przeciwka zawiozła do szkoły więc ominął mnie spacerek ![]() CHociaż jeden ehe, bo o 13stej i tak będę musiała wyjść:/
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, witam sie po pięknej nocce.
Na razie na szybko pytanie: Jaka jest minimalna ilośc siuskow malego jaka muszę oddać do badania ? Leży na golaska a ja zlapalan w pojemniczek jeden sik. Ale mało tego |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Maluska88 teraz przeczytałam jak Twój mały się przed Tobą chowa
|
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zawsze oddawalam mało. jedne siki. środkowy strumień.
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely my mamy jeden smoczek NUKa, ale rzadko go używamy - prawie wcale
Nie uważam, żeby smoczek był aż taki zły, jeśli się go używa rzadko i tylko w sytuacjach kryzysowych, jak dziecko jest zatykane smokiem na cały dzień i całą noc to porażka... Swoją drogą zastanawiam się jak się rozwija mowa u takich dzieciaków??Dziewczyny na stronie Cocodrillo są bardzo tanie czapeczki i szaliki jesienno-zimowe, właśnie zakupiłam Małej zestaw chusta plus czapka za 5 zł....... Ah i idę dzisiaj odebrać z Rossmana mój prezent, czyli Body dla Małej
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szukam czy jest coś tańszego większego
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://pl.coccodrillo.eu/product/502...1&ot=1&fd=no&a[20][]=4&a[29][0]=500&a[29][1]=900&a[30][0]=500&a[30][1]=900 |
||
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() kupiłam 2 zestawy czapka z szalikiem po 5 zł na roz. 44 i 46 i kaszkiet na 50 jestem nieprzytomna:/ młody wstał o 6 i do 9 z nim walczyłam zaraz będzie zmiana czasu i będzie dramat i dzisiaj znowu nienawidzę karmienia cycem, bo tak to człowiek wie ile zjadł i że na pewno o żarcie nie chodzi i się nie szarpie z młodym![]() diabli dzięki za cynk o książkach, na pewno sobie język dwulatka kupię i może coś jeszcze
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Czesc
Sofia dzis wstala.o 6.30 jak nigdy... (zazwyczaj spi do 8, oczywiscie po 50 pobudkach w nocy) ale spoko, pobawilismy sie we 3. Po godzinie zaczela trzrc oczka i widac bylo, ze czas na drzemke wiec siup ja do cyca. I co? Uspienie jej zajelo mi godzine, ostatecznie bujajac ja na rekach... dopiero po 8 a ja juz jestem wykonczona....Deb albo Vil, ktoras z Was pytala o temp wody w basenie na zaj.dla niemowlakow. U nas jest ok 30°C i wiekszosc dzieci plywa w piankach. ale z tego co widze na zdjeciach forumowych plywakow to sa w samych pieluszkach wiec domyslam sie ze temp jest blizej 37°... |
|
|
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bo zapinasz diecko w szelki i to jest jedno między nózkami. A jak masz ten pałąk co bączek trzyma rączki jak siedzi jak jest starszy to tam jest też taki łącznik żeby się nie wysunęło dziecko pod nim ze spacerówki.
Cytat:
Cytat:
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysia Mysz ja tak karmiłam wczoraj: 17,18, 19 i poszła w kimę. Ale przez dzień np mi je co 3 h mniej więcej.. My dziś bierzemy się do teściów i zostajemy do jutra. Pierwsza noc Julci poza domem
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do basenu to u nas jest stała grupa i wszyscy robią to samo Chyba nie można kupić jednej wejściówki No i u nas jest jedna prowadząca i ostatnio przy okazji nurkowania był jeszcze jeden pan w wodzie ![]() a grupy mamy takie:
Cytat:
ale żeby bawiło się ze smoczkiem? czy spacerowało? to mi się nie podoba Dzień dobry Młody spał całą noc a ja jestem półprzytomna Muszę zacząć chodzić wcześniej spać ![]() M. pojechał oddać krew, może później weźmie mi tą marudę na spacer a ja sobie trochę odpocznę i posprzątam
|
||
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() wpadłam na chwilkę mam troszkę do ponadrabiania, ale to później, bo teraz Młody domaga się uwagi i ciągle robi: "yyyyyuuuuu aguu a giiii yyyyyyyyyyyyy" więc zaraz będzie ryk![]() wczoraj byliśmy w Pozku na obronie... było ciężko (podczas podłączania urządzenie mu się spaliło....;/;/) ,ale ostatecznie TŻ się jednak obronił praktycznie cały dzien nosiłam małego i dzisiaj mam zakwasy na rękach ![]() okropną pogodę mamy:/ Wy też? więc 3 majcie się cieplutko
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Justi ja swojej też dawałam, ba nawet przedwczoraj jej dałam na noc, bo ni hu hu nie chciała zasnąć, tylko ja zawsze czekam aż zaśnie i wyciągam z buzi żeby się nie przyzwyczaiła do ssania podczas snu. Ja niestety byłam zatykana na noc i to do tego stopnia, że musiałam mieć koło siebie 4 smoczki, 2 w ręce, bo jak wypadł czy za bardzo się obślinił to sobie wkładałam następny, a nie daj Boże jak nie mogłam znaleźć to już nikt nie spał, a mam 2 rodzeństwa. Ja musiałam długo ssać smoka na noc, bo pamiętam zdarzenie jak pojechaliśmy do wujostwa na wieś i dziadki zapomniały dla mnie smoka i pamiętam, że darłam się w niebogłosy, że chcę smoczek, a wujek latał po całej wsi naznosił smoczków i sobie próbowałam, który mi pasuje, no to nie wiem mogłam mieć ze 3 lata nawet..... Ale w dzień bez smoka był luzik. No i przez tego smoka mam cholernie krzywe zęby.......
Mysia fajnie, że udało się coś znaleźć A co do przesyłki z Nexta to szła koło 8-9 dni, ale jakość pajacyków jest super, a teraz weszła nowa kolekcja i są piękne rzeczy, chyba zbankrutuję.Dziewczyny czy ktoś kupował nawilżacz powietrza do pokoju dziecka? My się przymierzamy do zakupu i nie wiem na co zwrócić uwagę? |
|
|
|
#2841 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie tylko dzieci pijące mm mają zastoje;p;p u nas mimo,ze tylko kp, to kupa jest co 4-5 dni... tak Wojtuś magazynuje kupsztale ![]() ale wtedy to jest kupa gigant... i stękania jest przy tym na dobre pół godziny...wczoraj np robił leżac na siedzeniu w samochodzie, to całe spodenki były w kupie, całe szczęście uraatowałam jakos tapicerkę od zniszczeń ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
wczoraj wpadliśmy na chwilę do teściow po obronie (ale nawet młodego z fotelika nie wyciągałam ![]() ) no i teściowa się pytała czy już mu zupki przecierane robię , to jej odpowiedziałam ,ze nie, ale tylko się dziwnie na mnie spojrzała... i się spytała "a soczki to chyba już dajesz?" a ja na to,ze nie no i chyba widząc ,ze sobie ze mną nie pogada powiedziała tylko,ze w moim mleku jest wszystko co trzeba potem przyszedł tesciu i dotykał małego swoimi brudnymi łapskami fuuuuujjjjjj (chyba prosto z pola przyszedł... bo miał czarne jak smoła) ale powstrzymałam się od komentarza... |
||
|
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny pilnie potrzebny przepis na domowe brzoskwinie. Chcę przebić na zimę dla Paulinki a nigdy nie robiłam nic z brzoskwiń w domu
|
|
#2843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
jak to walczysz? Cytat:
![]() Oczywiscie ze bez ![]() Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy przegapiłam, czy jeszcze nie było ... chcę kupic młodej puzzle piankowe na podłogę, zima idzie niech coś ma pod matą poza kocykiem, a jak zacznie uciekać z maty to też nie na zimne panele
no i tutaj pytanie do was, bo ceny są różne, jakie brałyście? Tańsze, droższe ... czym one się różnią? Czym się sugerowałyście?
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smutne to i wiesz, jestem przekonana, że jak tylko mały skończy pół roku to będą mi wmawiać, że moje mleko to już nie mleko a woda albo trucizna i będą pociskać mm ![]() nie rozumiem ludzi, którzy się pchają z brudnymi łapami do małych dzieci Młody mi się rozdarł, myślałam, że głodny bo już taka godzina, że powinien ale za nic cyca nie chwyci, w końcu oparłam go sobie o klatę, zapodałam szum i zasnął otuliłam ciasno i liczę na godzinkę spokoju ![]() lecę pod prysznic ![]() aaa, mówiłam Wam już, że nienawidzę @? |
|
|
|
|
#2846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
moj juz smoka malo ssie nawet do zasniecia nie chce nieraz a jak czuwa to nawet nie dal by sobie wepchnac no i on tak piek ie gada ze jak to tak uciszac takie male cudo ![]() Cytat:
u mnie lejee ![]() Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2847 |
|
siedzę i myślę
|
cześć, dawno nie zaglądałam... ostatnio mam gorszy humor, Antoś jakiś marudny i ma trudności z zaśnięciem, ja po całym dniu jestem już zmęczona, a mąż mnie nie rozumie, bo on przecież pracuje... mówi, że jestem egoistką, bo chce żeby mi pomógł jak wróci do domu
jak powiedziałam, że nie daje rady zrobić obiad, posprzątać i zająć się dzieckiem to powiedział żebym wstawała wcześniej...co do podawania dzieciom "smakołyków"... moja siostra ostatnio dała Antkowi zlizać coli z palca
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-09-26 o 10:31 |
|
|
|
#2848 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Co do siostry - brak słów. Nie wyobrażam sobie. Ale u mnie się mnie boją i takie akcje by nie przeszły. Może musisz być bardziej stanowcza? |
|||
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż... mój mąż wie, że nasz Bartek to raczej pogodne dziecko i mało marudzi ale i tak, muszę go teraz zabawiać i na wszystko nie mam czasu.. on też to średnio rozumie A jak wraca z pracy to od razu robi sobie kawę i siada przed TV Czasem muszę mu przypomnieć aby pobawił się przez chwilę z Małym ![]() Siostrze powiedz, że jak będzie miała własne to niech robi co chce
|
|
|
|
|
#2850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
młody niestety je co 2h a czasem częściej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie robię w domu praktycznie nic a ogarniamy wieczorem jak młody śpi RAZEM bo obowiązki dotyczą wszystkich a zajmowanie się dzieckiem jest bardziej męczące niż siedzenie za biurkiem ja myślę, że tatuś powinien zostać z małym popołudniu a najlepiej na całą sobotę i niech wtedy posprząta i ugotujeu nas jets jasne, że ja mam dyżur codziennie do 17 a popołudnia i weekendy bawi małż
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

w tym co dałam linka są po 20 zł wejścia pojedyncze.
musimy wreszcie zrobic jakies fotki 

To co oni sprzedawali przed promocją? nawet w tv wczoraj reklama leciała tych pampków,że od dzisiaj

Sofia dzis wstala.o 6.30 jak nigdy... (zazwyczaj spi do 8, oczywiscie po 50 pobudkach w nocy) ale spoko, pobawilismy sie we 3. Po godzinie zaczela trzrc oczka i widac bylo, ze czas na drzemke wiec siup ja do cyca. I co? Uspienie jej zajelo mi godzine, ostatecznie bujajac ja na rekach... dopiero po 8 a ja juz jestem wykonczona....
ale żeby bawiło się ze smoczkiem? czy spacerowało? to mi się nie podoba