|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Pewnie przez cwiczenia wzmacnia miesnie nog, zeby ruszyc na podboj swiata |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Yellow, masz rację
Co do sytuacji z TŻem - . Od początku coś Wam od czasu do czasu szwankuje, szkoda. A co do pogody, to u nas tak samo jest. Maks 15 stopni, nosimy już kurtki i (w przypadku małej) czapki... |
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko jak Kubus? Yae leje sie z noska...
|
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() witam się z rana. nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, taaak dawno się tu nie udzielałam. Ale jestem z czytaniem w miarę na bieżąco zaraz będę cytować, a narazie o nas napiszę tylko tyle, że jest jako tako. Bez rewelacji szczególnych anie w jedną, ani w drugą stronę nie jesteśmy chorzy, a dzieciaczkom i nie tylko duuużo zdrówka życzyny! noce u nas też beznadziejne, jakiś krok milowy w tył, wyglądam jak zombiak ![]() z TŻem też ostatnio kwasy mamy, o jakieś totalne głupoty, no ale grosz do grosza... i wychodzi nie fajnie, baaardzo niefajnie ![]() miłego dnia i wracam do nadrabiania!
|
|
#3965 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Hej, ja znów z doskoku. Czytam Was, ale szczerze mówiąc weny na gadanie nie mam, jestem tak podminowana sytuacją z ciotką-rezydentką, że mam dość, tylko o tym myślę i szukam sposobu na rozwiązanie...
Zdrówka dla zasmarkańców (Dorka też!), kciuki za rozwój ruchowy dzieciaków, uściski dla Yellow i oby się facet opamiętał! U nas gadanie jak tylko oczka otworzy:mamamtatatatataba babba i parskanie Ważne! czytam wypowiedzi Zawitkowskiego i pisze on wprost: jeśli jest patologia, to danej umiejętności nie ma wcale. Jeżeli wasze dzieci dajmy na to pełzały, a teraz nie = to potrafią ale nie chcą, nie czują potrzeby, szykują się do czegoś innego. |
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, przed wczoraj jej nic nie dawałam z nowosci i też ją brzuch bolał w nocy a wczoraj jej dawałam z nowości mięsko z kurczaka i troszke cebulki ugotowanej aleeeeeeeeeee...ale tej cebulki bylo tyle co kot napłakał, więc myśle ze to nie to. Sama nie wiem. Ja też nic nie jadłam takiego co by mogło ją wzdymać. Chyba podjadę dziś do tej hepatolog zlukam te badania mimo ze dwóch brakuje. Jak starczy czasu... bo do 13 musze sie wyrobic ze wszystkim.
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42996614]Hej, ja znów z doskoku. Czytam Was, ale szczerze mówiąc weny na gadanie nie mam, jestem tak podminowana sytuacją z ciotką-rezydentką, że mam dość, tylko o tym myślę i szukam sposobu na rozwiązanie... Zdrówka dla zasmarkańców (Dorka też!), kciuki za rozwój ruchowy dzieciaków, uściski dla Yellow i oby się facet opamiętał! U nas gadanie jak tylko oczka otworzy:mamamtatatatataba babba i parskanie Ważne! czytam wypowiedzi Zawitkowskiego i pisze on wprost: jeśli jest patologia, to danej umiejętności nie ma wcale. Jeżeli wasze dzieci dajmy na to pełzały, a teraz nie = to potrafią ale nie chcą, nie czują potrzeby, szykują się do czegoś innego.[/QUOTE] Trzymaj sie i dzielnie walcz! |
|
|
|
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() silver Daria jest słodka, aż mi sie płakać zachciało jak zobaczylam rączkę ![]() Lady biedny Pietraszko, oby szybko przeszło bokeh Hania jest prześliczna ![]() i zdrówka! Yellow współczuję sytuacji, kłótni z Tż fewciu a Blanka już miała pobieraną krew? ja pobierania bałam się bardziej jak szczepienia:/ neti może lęk się zaczął? a jak z kupa? a butki widziałam bardzo podobne w tesco Ifwka u mnie tez plus, że jak już zaśnie w wozku to bujac nie muszę ![]() hope to Ci w czas powiedziała fajne zakupy i Dadiu nas armagedon, Hanulec się pod stół schował i kupe wali, a że wczoraj nie było to czuję z daleka ![]() szaja Zawitkowski mądrze prawi
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-09-26 o 09:04 |
|
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale jak cię niepokoi to idz i sprawdź. u mojej siostry córka zaczęła raczkować jak poszła na nogi ![]() A teraz my się pochwalimy lenka mówi baba, dada, od kilki dni mama ,daj a na tapecie tata i taty -hit jesieni ![]() a teraz tata nauczył: brawo, dziobała kokoszka, papa - baj baj i no no nie mogę wam pokazać, ciekawie to wygląda jak robi no no i do tego krzyczy, głośno mówi
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Yae przez sen przed baczkiem zakwili, wypusci co ma wypuscic i spi dalej. |
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Jak dziec łaskawie po 7 zasnął tak spi do teraz....gdybym wiedziala sama bym poszła spać..a tak to zrobiłam sobie kanapkę na szybko, herbatke i obrałam warzywka na obiad dla Antonia.
O proszę...tak sobie smacznie teraz spi.. A wcześniej to nie łaska? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
Noc straszna, wygladam jak zombi.
Nadrobiłam ale nie mam siły się odnosić ![]() Jak długo może wychodzić górna jedynka? Dole jakoś nam szybciej i mniej boleśnie wychodziły.
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Len(iusz)ka ;-) |
|
|
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia jak ubierać Bartusia teraz na spacerki. Wczoraj to miałam wrażenie że wszyscy mają mnie za wyrodna matkę bo za cienko go ubrałam. Proszę powiedzieć jak wy ubieracie swoje szkraby jak jest tak od 10 - 15 stopni może nawet chłodniej.
|
#3975 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
żeby szybko się wkuli
|
|
#3976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są też licytacje. Większość rzeczy teraz mam stamtąd, z tych grup. Jedną babeczkę mam taką, że od niej biorę stale, jak jej córka wyrasta to mi podrzuca, bo ma na prawdę fajny gust, większość to NEXT więc mi się stylistyka podoba bardzo, a w stosunku do cen nowych ubranek tej firmy to ja płacę niewiele. Ostatnio za 7 rzeczy zapłaciłam u tej pani, już z dostawą - 95zł - a była tam bluza - 2x , sweter, spodnie (rurki jeans z sztruksowymi wstawkami), 2 bluzeczki, body. Myślę, że nieźle. JA się nie nacięłam, ale zdarzają się takie sytuacje czasem, bo piszą dziewczyny na grupach - z tym, że w tej grupie NEXT np jest taki temat "kontrahenci" i tam dziewczyny "polecają" inne, żeby stworzyć grono sprawdzonych osób. To wtedy łatwiej - bo wybierasz z tych osób polecanych. Wszystkie rzeczy które kupiłam przyszły do mnie wyprane, wyprasowane, w stanie bdb. Dla chłopca widuję trochę mniej (ale ja się w 2 grupach obracam i obie bardziej dziewczyńskie) ale czasem są takie perełki, jakieś śliczne sweterki czy coś. Mogę mieć Cię Lady na uwadze, jakbyś szukała czegoś, na co patrzeć? Chłopczyka też można świetnie ubrać, wystarczy popatrzeć na Waszych synków tu ![]() Cytat:
Cytat:
Dlatego zapytałam Bokeh bo widzę, że Hania ma butki założone, Cytat:
Zresztą, wszystko spada, mamy takie kozaczki z futerkiem, od babci dostałyśmy ostatnio, ciekawe kiedy je zgubię na spacerku.. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Poprawcie mnie jeśli za chlodno go ubieram, wczoraj powiedzialam sobie ze jak bedzie 10stopni i w dół to jeszcze rajstoki pod spod...czy za wcześnie? P.s. Jestem przeczulona żeby nieprzegrzac-po zapaleniu pluc..zawsze się boję-jak tu ubrać żeby było ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-26 o 09:40 |
|
|
|
|
#3978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lenka wstała i od razu tata ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Może właśnie o to mu chodzi żeby obrócić wszystko wokół ciebie bo wie że to bardziej boli, faceci nie potrafią przyznać się do swoich błędów i to dla nich najlepsza wymówka.
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Debrah ja idac za Tobą...raz kupilam na fb....kurtke, body z dl.rękawem i bluzeczkę z dl.rękawem (modna mama i jej....) Niestety jak dla mnie kurtka ma stan co najwyzej dobry a bluzka miala plamy które w po 3 praniach nie zeszly...jedynie body super, duzo nie zaplacilam, ale pani na moja informacje napisala tylko "jestem zdziwiona"....chyba akurat miałam niefart...ale jakbyś coś gdzies widziala dla chlopcow..daj znac, może któraś z nas sie skusi..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-26 o 09:39 |
|
|
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
moja laska ma taką kurtkę na zimę:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3489930069
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
ja tylko na chwilę bo żre mi z kąta Bardzo tęsknię i szlag mnie trafia że nie wiem co u Was Jak mąż wróci z pracy postaram się nadrobić. Jestem na 125 stronie.Ale co rzuciło mi się w oczy; Little,Silver-sto lat kochane ![]() Do usłyszenia i buziaki dla naszych szkrabów
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
dużo zapłaciłaś za te buble? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
My już po pobraniu. Przed wejściem Blanka czarowała wszystkich, w środku zapłakała nie przy wkłuciu, ale przy przytrzymaniu ręki przez panie pielęgniarki
Potem jak ręką odjął Wyszłyśmy i znowu czarowała wszystkich. Także było 100 razy lepiej niż za pierwszym razemDobrze że u mnie nie ma jeszcze (będzie od grudnia
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje, ze pytasz ![]() Niestety, katar... Furczy mu dalej w nosku, co prawda nic nie leci, ale slychac, ze inaczej oddycha. Zdrowka dla Was! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42996614] Ważne! czytam wypowiedzi Zawitkowskiego i pisze on wprost: jeśli jest patologia, to danej umiejętności nie ma wcale. Jeżeli wasze dzieci dajmy na to pełzały, a teraz nie = to potrafią ale nie chcą, nie czują potrzeby, szykują się do czegoś innego.[/QUOTE] Czytalam o tym wczoraj na forum, ktorego link wkleilas w k. ![]() Dziekuje Wam za wszystkie odp odnosnie rozwoju dzieci U nas kolejna z "pieknych" nocek. Kubuś zasnal o 20, obudzil sie przed polnoca i harcowal do 1:30 ![]() Potem obudzil sie o 4 i znow to samo. Dopiero po 5 zasnelismy.... Pobudka o 7 i do 8 udalo sie pokimac. Nie budzi sie z placzem, ale trudno go uspac, ma ochote na zabawe i juz. |
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Masz tu Antonia po śniadaniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja chyba musze do 15 zlozyc wniosek na uczelni o stypendium i mialam wyslac je listowie ale chyba powiem TŻ ze trzeba jechac osobiscie i zachacze o H&M dziewczyny mi takiego smaka narobiły na zakupy tam dla Blanki, super dzielna dziewczyna z niejPotrzebuje jakiś przepis na pyszny sernik, obiecałam TŻ że zrobie mu w sobote.
|
|
#3988 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
już po nas z wioski dzwqonili- kiedy przyjedziemy wczoraj siedziałam z alicją, jak siostra przyszła to stwierdziła że mogę starać się o 2 dziecko bo obie spały, jak to zrobiłam? jakoś się udało, ale łatwo nie było. alicja chciała spać, wzięła palec do buzi to ją przytuliłam, moja zazdrośnica zobaczyła i od razu do mnie ale dałam ali picie głaskałam i zasnęła na łóżku, potem zajęłam się swoją lenkę odłożyłam do łóżeczka to alicja się rozbudziła ale szybko ją uspokoiłam i zasnęła. taka byłam z siebie dumna że poszłam umyć okno w sypialni
|
|
#3989 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczekacie się!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wieczoram poczytam buziaki dziewczyny |
||||||
|
|
|
#3990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

( Między dziećmi rok różnicy)

A gada tylko po swojemu i tylko jak ma coś w buzi.
. Od początku coś Wam od czasu do czasu szwankuje, szkoda.

fajne zakupy
Leniuch?

żeby szybko się wkuli
ja miałam wczoraj "przyjemność" z podobnym