Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 08:31   #3961
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Podwójny wózek, moja bratowa ma np az dwa takie wózki ( Między dziećmi rok różnicy)

Ja juz nie kp tylko mm więc chyba łatwiej. Oli wykąpana, lezy w łóżeczku, karuzela się kręci, ona je i zaczyn asię przykrywanie buzi wszystkim co w zasięgu rąk (kocyk, przytulak, miśki), jak zje zaczynam jej spiewać kołysankę, daje buziaka, rękę trzymam na jej brzuszku. jak widze że już zaczyna zamykać oczka wyłączam karuzelę, i jak juz zaczyna sama spiewać sobie aaaaa to już jestesmy w domu. Z reguły trwa to 20 min Ale w dzień tylko na polu w ózku, nie wiem co będzie w zimie.

Bidulki, trzymam kciuki żeby już nic nowego się nie pokazało i żebyście jak najszybciej do domku wyszły

WOw super

Jak pisałam wyżej: w ciągu dnia tylko wózek, i to śpi tyle ile ózek się rusza

Masakara

U mnie jest tak samo: LENIUCH, nie przekręca się, do zabawki się wyciąga ale jak zczaii że nie dostanie to złość i płacz, siedzi sama, ale sama nie usiądzie, nie próbuje się podciągać. Stoi na prostych nogach trzymana pod pachami i nawet próbuje nóżkami przebierać ale ogólnie wogóle nie mobilna jest A gada tylko po swojemu i tylko jak ma coś w buzi.

Pisałam wyżej że moja tez taka "opóźniona" a nawet cofnięta, bo kiedys jeszcze się przekręcała a teraz juz wogóle.

My tez wczoraj od słowa do słowa i kwas. Ze dużo kasy na jedzenie wydajemy, a ja się pytam czy może sugeruje że to przez to że moja mama z nami mieszka?? A on że to logiczne i już nerwe mamy oboje. on że nic mi nie można powiedzieć a ja sobie myśle: wynajmijmy opiekunkę, jeżeli uważa że wtedy będziemy mniej wydawać. Na koniec pyta się sięczy kupić jakieś tanie piwo bo już od kilku dni grzańca planujemy a ja mówię że nie bo przecież mnie nie stać. no to znowu że ze mną ne można normalnie porozmawiac i że za 5-10 lat to wogóle nie będziemy się do siebie odzywać. To ja mówię to od razu się rozstańmy, po co się męczyć ze sobą. Ehhhhh nerwowo u nas jakos ostatnio....

Noc też średnia. niby Mała usnęła spoko ale budziła się często, no i ona strasznie nogami wali w materac, nawet w kuchni to rano słyszę jak śnaidanie jem. Nie wiem czy to nerwy czy co....dordźcie coś.
Ulozy sie Wam!
Pewnie przez cwiczenia wzmacnia miesnie nog, zeby ruszyc na podboj swiata
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:34   #3962
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Yellow, masz rację - ja np bardzo nie lubię, jak jadę gdzieś z moim TŻem do jego rodziny i tam mnie zmuszają do wypicia jednego czy dwóch kieliszków wódki. Wrrrrr. Nienawidzę czegoś takiego. Jakbym chciała, to bym sama poprosiła, żeby nalali, a oni "No weź, wypij, nie wypijesz? Z rodziną?".

Co do sytuacji z TŻem - . Od początku coś Wam od czasu do czasu szwankuje, szkoda.

A co do pogody, to u nas tak samo jest. Maks 15 stopni, nosimy już kurtki i (w przypadku małej) czapki...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:44   #3963
meneq
Zakorzenienie

nawijko jak Kubus? Yae leje sie z noska...
Stary 2013-09-26, 08:48   #3964
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

witam się z rana.

nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, taaak dawno się tu nie udzielałam. Ale jestem z czytaniem w miarę na bieżąco

zaraz będę cytować, a narazie o nas napiszę tylko tyle, że jest jako tako. Bez rewelacji szczególnych anie w jedną, ani w drugą stronę

nie jesteśmy chorzy, a dzieciaczkom i nie tylko duuużo zdrówka życzyny!
noce u nas też beznadziejne, jakiś krok milowy w tył, wyglądam jak zombiak

z TŻem też ostatnio kwasy mamy, o jakieś totalne głupoty, no ale grosz do grosza... i wychodzi nie fajnie, baaardzo niefajnie

miłego dnia i wracam do nadrabiania!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:52   #3965
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Hej, ja znów z doskoku. Czytam Was, ale szczerze mówiąc weny na gadanie nie mam, jestem tak podminowana sytuacją z ciotką-rezydentką, że mam dość, tylko o tym myślę i szukam sposobu na rozwiązanie...

Zdrówka dla zasmarkańców (Dorka też!), kciuki za rozwój ruchowy dzieciaków, uściski dla Yellow i oby się facet opamiętał!
U nas gadanie jak tylko oczka otworzy:mamamtatatatataba babba i parskanie

Ważne! czytam wypowiedzi Zawitkowskiego i pisze on wprost: jeśli jest patologia, to danej umiejętności nie ma wcale. Jeżeli wasze dzieci dajmy na to pełzały, a teraz nie = to potrafią ale nie chcą, nie czują potrzeby, szykują się do czegoś innego.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:58   #3966
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
yellow
ja sie nie wypowiadam odnosnie pogody, bo mnie zlinczujecie...
deli nie wprowadzilas czegos nowego ostatnio?
U nas odkad rozszerzanie zaczelam, to baczki ida rasowe, oj rasowe.
Wiesz co, przed wczoraj jej nic nie dawałam z nowosci i też ją brzuch bolał w nocy a wczoraj jej dawałam z nowości mięsko z kurczaka i troszke cebulki ugotowanej aleeeeeeeeeee...ale tej cebulki bylo tyle co kot napłakał, więc myśle ze to nie to. Sama nie wiem. Ja też nic nie jadłam takiego co by mogło ją wzdymać. Chyba podjadę dziś do tej hepatolog zlukam te badania mimo ze dwóch brakuje. Jak starczy czasu... bo do 13 musze sie wyrobic ze wszystkim.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:58   #3967
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

witam się z rana.

nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, taaak dawno się tu nie udzielałam. Ale jestem z czytaniem w miarę na bieżąco

zaraz będę cytować, a narazie o nas napiszę tylko tyle, że jest jako tako. Bez rewelacji szczególnych anie w jedną, ani w drugą stronę

nie jesteśmy chorzy, a dzieciaczkom i nie tylko duuużo zdrówka życzyny!
noce u nas też beznadziejne, jakiś krok milowy w tył, wyglądam jak zombiak

z TŻem też ostatnio kwasy mamy, o jakieś totalne głupoty, no ale grosz do grosza... i wychodzi nie fajnie, baaardzo niefajnie

miłego dnia i wracam do nadrabiania!
Pamietamy!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42996614]Hej, ja znów z doskoku. Czytam Was, ale szczerze mówiąc weny na gadanie nie mam, jestem tak podminowana sytuacją z ciotką-rezydentką, że mam dość, tylko o tym myślę i szukam sposobu na rozwiązanie...

Zdrówka dla zasmarkańców (Dorka też!), kciuki za rozwój ruchowy dzieciaków, uściski dla Yellow i oby się facet opamiętał!
U nas gadanie jak tylko oczka otworzy:mamamtatatatataba babba i parskanie

Ważne! czytam wypowiedzi Zawitkowskiego i pisze on wprost: jeśli jest patologia, to danej umiejętności nie ma wcale. Jeżeli wasze dzieci dajmy na to pełzały, a teraz nie = to potrafią ale nie chcą, nie czują potrzeby, szykują się do czegoś innego.[/QUOTE]

Trzymaj sie i dzielnie walcz!
Stary 2013-09-26, 09:00   #3968
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry

silver Daria jest słodka, aż mi sie płakać zachciało jak zobaczylam rączkę

Lady biedny Pietraszko, oby szybko przeszło

bokeh Hania jest prześliczna no ale wiadomo, imię zobowiązuje
i zdrówka!

Yellow współczuję sytuacji, kłótni z Tż

fewciu a Blanka już miała pobieraną krew?
ja pobierania bałam się bardziej jak szczepienia:/

neti może lęk się zaczął? a jak z kupa?
a butki widziałam bardzo podobne w tesco

Ifwka u mnie tez plus, że jak już zaśnie w wozku to bujac nie muszę

hope to Ci w czas powiedziała fajne zakupy i Dadi

u nas armagedon, Hanulec się pod stół schował i kupe wali, a że wczoraj nie było to czuję z daleka

szaja Zawitkowski mądrze prawi zdrówka dla Dorki

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-26 o 09:04
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:01   #3969
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kochana, u Ciebie to jasna sprawa!

Jak z TZ? Lepiej?

Hmmm...

Pewnie przesadzam, ale wole pojsc do kogos, zeby to stwierdzil niz ma mnie stres w calosci zjesc.

Leniwe dzieciatko mam
Na brzuchu lezy i kreci sie wokol wlasnej osi. Jak klade mu zabawki i zachecam do ruchu to najpierw obczaja czy ma szanse je zlapac, a jak sie zorientuje, ze jest zbyt daleko to kompletnie nie podejmuje zadnych prob, tylko szuka czegos, co znajduje sie blizej niego. Jak przysune zabawke lekko w jego kierunku to łapki wyciąga. Jak oddalam to brak zainteresowania.

Sytuacja z dzis: byl w bujaku, polozylam mu w okolicy nog zabawke, zeby zachecic do dzwigania. Zamiast sie dzwigac to podniosl nogi w gore i w ten sposob przysunal sobie zabawke do raczek... Leniuch?

Nie wykazuje jakichkolwiek checi siadania/pelzania/itp. (skonczone 7 meisiecy). Du*pke leciutko dzwiga do gory, ale to juz hmm od 2 miesiecy tak???
Juz w 4.miesiecu przewracal sie na brzuch, ale potem jakby odechcialo mu sie dalszego postepu...
Na plecy tez sie potrafi przewrocic, ale o wiele rzadziej to robi.

Mowilam pediatrze o tym wszystkim. Polecila go zachecac i na wszelki wypadek dala skierowanie do poradni rehabilitacyjnej.
Kilka dni temu to juz bylo, ja dumam i dumam i chyba w koncu sie zdecyduje pojsc...

Nie wiem, moze to wynika z tego, ze ja pozno raczkowalam/chodzilam??? Albo z tego, ze w brzuchu byl malo aktywny? (mala ilosc ruchow...)
moja lenka jest miesiąc starsza od Kubusia i też nie lubi leżeć na brzuchu choć ostatnio ją kładę dość często, do zabawki kombinuje się podciągnąć ale jak jej nie wychodzi jest marud i trzeba jej pomóc usiąść, nie chce leżeć, nie pełza, nie raczkuje ale ja widzę że to LENISTWO!!!!!!!!!

ale jak cię niepokoi to idz i sprawdź.

u mojej siostry córka zaczęła raczkować jak poszła na nogi

A teraz my się pochwalimy lenka mówi baba, dada, od kilki dni mama ,daj a na tapecie tata i taty -hit jesieni
a teraz tata nauczył: brawo, dziobała kokoszka, papa - baj baj i no no nie mogę wam pokazać, ciekawie to wygląda jak robi no no i do tego krzyczy, głośno mówi
Stary 2013-09-26, 09:02   #3970
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wiesz co, przed wczoraj jej nic nie dawałam z nowosci i też ją brzuch bolał w nocy a wczoraj jej dawałam z nowości mięsko z kurczaka i troszke cebulki ugotowanej aleeeeeeeeeee...ale tej cebulki bylo tyle co kot napłakał, więc myśle ze to nie to. Sama nie wiem. Ja też nic nie jadłam takiego co by mogło ją wzdymać. Chyba podjadę dziś do tej hepatolog zlukam te badania mimo ze dwóch brakuje. Jak starczy czasu... bo do 13 musze sie wyrobic ze wszystkim.
Cebulka ugotowana jeszcze w niewielkiej ilosci to raczej nie, ale mieso juz moze; zwlaszcza, ze Amelka wrazliwa.
Wiesz Yae przez sen przed baczkiem zakwili, wypusci co ma wypuscic i spi dalej.
Stary 2013-09-26, 09:03   #3971
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Jak dziec łaskawie po 7 zasnął tak spi do teraz....gdybym wiedziala sama bym poszła spać..a tak to zrobiłam sobie kanapkę na szybko, herbatke i obrałam warzywka na obiad dla Antonia.
O proszę...tak sobie smacznie teraz spi.. A wcześniej to nie łaska?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380178966547.jpg (48,4 KB, 17 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:04   #3972
iffonka7
Zadomowienie

Noc straszna, wygladam jak zombi.

Nadrobiłam ale nie mam siły się odnosić

Jak długo może wychodzić górna jedynka? Dole jakoś nam szybciej i mniej boleśnie wychodziły.
Stary 2013-09-26, 09:04   #3973
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
moja lenka jest miesiąc starsza od Kubusia i też nie lubi leżeć na brzuchu choć ostatnio ją kładę dość często, do zabawki kombinuje się podciągnąć ale jak jej nie wychodzi jest marud i trzeba jej pomóc usiąść, nie chce leżeć, nie pełza, nie raczkuje ale ja widzę że to LENISTWO!!!!!!!!!

ale jak cię niepokoi to idz i sprawdź.

u mojej siostry córka zaczęła raczkować jak poszła na nogi

A teraz my się pochwalimy lenka mówi baba, dada, od kilki dni mama ,daj a na tapecie tata i taty -hit jesieni
a teraz tata nauczył: brawo, dziobała kokoszka, papa - baj baj i no no nie mogę wam pokazać, ciekawie to wygląda jak robi no no i do tego krzyczy, głośno mówi
Brawo!!
Len(iusz)ka ;-)
Stary 2013-09-26, 09:06   #3974
iffonka7
Zadomowienie

Nie mam pojęcia jak ubierać Bartusia teraz na spacerki. Wczoraj to miałam wrażenie że wszyscy mają mnie za wyrodna matkę bo za cienko go ubrałam. Proszę powiedzieć jak wy ubieracie swoje szkraby jak jest tak od 10 - 15 stopni może nawet chłodniej.
Stary 2013-09-26, 09:30   #3975
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszenko chorutki, kaszel, mega katar, histeria przy fridzie i tylko sysus na siedzaco, czeka mnie ciezka noc.....

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
zdrówka życzę, przez tę holerną pogodę

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Nawijko,Nancy Wasze dzieci "rozmawiają",moja siedzi. Same mi tłumaczyłyście że każde dziecko inaczej się rozwija.

Insolito ja bym chyba umarła ze strachu!

Dużo Zdrówka dla Piotrusia i Hani

Sylwietta szanowny dawca nasienia chce się przed sądem wybielić?! Po takim czasie? Chyba Mu na mózg padło do reszty!

Co do alkoholu,podzielam zdanie little w 100%. Nic dodać nic ująć.

Nasza noc lepszą. Z jedną pobudka na karmienie o 1.30 i kilkoma na smoczek. Pobudka o 6. Generalnie nie jest źle.

Musimy dzisiaj jechać na morfologię Boję się

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Dobrze mi fb podpowiedział?

Silver,Little sto lat! Dużo miłości i radości,samych sukcesów!

żeby szybko się wkuli
Stary 2013-09-26, 09:31   #3976
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah, przepiekny jest ten kombinezon, zauroczyl mnie na maxa, szkoda, ze nie mam dziewczynki, chyba czas zaczac starania co by w takie cudownosci ubierac
A powiedz mi, bo robisz zakupy na tych grupach na fejs tak? I jak to dziala? Jak allegro czy bardziej jak tablica? Nie nacielas sie nigdy?
Pewnie coś jak tablica, ja na tablicy nie kupowałam nigdy.
Są też licytacje.
Większość rzeczy teraz mam stamtąd, z tych grup. Jedną babeczkę mam taką, że od niej biorę stale, jak jej córka wyrasta to mi podrzuca, bo ma na prawdę fajny gust, większość to NEXT więc mi się stylistyka podoba bardzo, a w stosunku do cen nowych ubranek tej firmy to ja płacę niewiele.
Ostatnio za 7 rzeczy zapłaciłam u tej pani, już z dostawą - 95zł - a była tam bluza - 2x , sweter, spodnie (rurki jeans z sztruksowymi wstawkami), 2 bluzeczki, body.
Myślę, że nieźle.

JA się nie nacięłam, ale zdarzają się takie sytuacje czasem, bo piszą dziewczyny na grupach - z tym, że w tej grupie NEXT np jest taki temat "kontrahenci" i tam dziewczyny "polecają" inne, żeby stworzyć grono sprawdzonych osób.
To wtedy łatwiej - bo wybierasz z tych osób polecanych.
Wszystkie rzeczy które kupiłam przyszły do mnie wyprane, wyprasowane, w stanie bdb.

Dla chłopca widuję trochę mniej (ale ja się w 2 grupach obracam i obie bardziej dziewczyńskie) ale czasem są takie perełki, jakieś śliczne sweterki czy coś.
Mogę mieć Cię Lady na uwadze, jakbyś szukała czegoś, na co patrzeć?
Chłopczyka też można świetnie ubrać, wystarczy popatrzeć na Waszych synków tu

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Silver, Little Sto lat !!!!!!!!!!!!

Laski, moj tesciu mial wczoraj urodziny, zapomnialam z moim tztem ale gafanie wiem co teraz ;/ szkoda ze tesciowa mi ne powiedziala;/ przeciez sie z nimi widzialam..

pogoda do d.py a ja musze jechac w pare miejsc... w tym trasą e7 w strone kielc, nienawidzę jej.

Poza tym nie wiem co jest grane, Amelke juz chyba 3 noc z rzędu boli brzuch w nocy;/ teraz wstała uśmiechnieta... w nocy masowanie, noszenie, troche bączków poszło............
Biedna Mała, kurczę, jak często ona kupkę robi?

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Debrah..ten kombinezon boski-to powiedz no jakie tu małemu kupić buty...co by do stopy były przytwierdzone??:confused :
Nie wiem;/
Dlatego zapytałam Bokeh bo widzę, że Hania ma butki założone,

Cytat:
dziewczyny...ja się zastanawiam nad takimi, można je na all w calkiem niezłej cenie kupić... Czy któraś ma podobne..i jak?

http://butydzieciece.com.pl/photos/b...3232103509.jpg
WYDAJE MI SIĘ, że to są takie jak te mojej Amelki o które pytałaś wczoraj. One są takie.. "płaskie" strasznie spadają ze stopy.
Zresztą, wszystko spada, mamy takie kozaczki z futerkiem, od babci dostałyśmy ostatnio, ciekawe kiedy je zgubię na spacerku..

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej
Nadrobiłam.
Zdjęcia dzieciaczków cudowne
za nowe umiejętności
Zdrowia dla chorych dzieci i ich mam
Silver, gorąco trzymam kciuki za Darusie,żeby to się wreszcie skończyło. Poryczałam się jak ją w szpitalu oglądałam, biedna mała, ta rąsia z wenflonem..
Poza tym wszystkiego co sobie zamarzysz i przede wszystkim pociechy z uśmiechniętej i zdrowej Darii!!
Little Tobie też wszystkiego co najlepsze!
dla Bartusia iffonki za 7 miesięcy
Meneq ale macie tam z żarełkiem
Lady szacun za 7 km
Black dobrze tak pacanowi ja miałam wczoraj "przyjemność" z podobnym

Dziewczęta nie było mnie wczoraj, bo musiałam gnać na Kraków składać podanie o przedłużenie sesji o czym w ostatniej chwili raczyła powiedziec mi promotorka czyli zdobyć jej podpis, a później podpis z-cy kierownika katedry (po ch*j im to). Palant wyszedł z gabinetu jak usłyszał że podpis potrzebny to się zośliwie uśmiechnął i że wszystko w swoim czasie. Poszedł sobie na kawekę, pogadać z kolegami i za godzinę z hakiem raczył przyjść, wymyślić że ksero trzeba podania zrobić (żeby nakarmić jego kosz pod biurkiem) i dopiero raczył złożyć autograf. W rezultacie jak maiłam na 12 być w domu, to byłam na 15
Kupiłam Młodemu w H&M (w trakcie szaleńczego biegu na autobus) dwa szaliki,czapke na teraz superową https://www.google.pl/search?q=czapk...ml%3B400%3B468 , czapki na zimę za rok http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...#Nr=4294926859, http://www.hm.com/pl/product/12665?article=12665-A, wszytko po 5 zł!

i sobie dwie pary rękawiczek za 10 zł
w gratisie daję Wam Bąbla sklepowego (zmęczony był już )
piękny synek, strasznie do ciebie podobny!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:32   #3977
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia jak ubierać Bartusia teraz na spacerki. Wczoraj to miałam wrażenie że wszyscy mają mnie za wyrodna matkę bo za cienko go ubrałam. Proszę powiedzieć jak wy ubieracie swoje szkraby jak jest tak od 10 - 15 stopni może nawet chłodniej.
Ja zakladam mlodemu body z dl.rękawem, koszulke z dl.rękawem i mam taki fajny sweterek podszyty polarem...do tego spodnie dresowe skarpetki, papucie skarpetkowe, czapeczka, chusteczka na szyje...kocykiem przykrywam.
Poprawcie mnie jeśli za chlodno go ubieram, wczoraj powiedzialam sobie ze jak bedzie 10stopni i w dół to jeszcze rajstoki pod spod...czy za wcześnie?

P.s. Jestem przeczulona żeby nieprzegrzac-po zapaleniu pluc..zawsze się boję-jak tu ubrać żeby było ok.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-26 o 09:40
Stary 2013-09-26, 09:36   #3978
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Debrah, przepiekny jest ten kombinezon, zauroczyl mnie na maxa, szkoda, ze nie mam dziewczynki, chyba czas zaczac starania co by w takie cudownosci ubierac
A powiedz mi, bo robisz zakupy na tych grupach na fejs tak? I jak to dziala? Jak allegro czy bardziej jak tablica? Nie nacielas sie nigdy?

Sarah, wg mnie podjelas naprawde dobra decyzje, dasz rade kochana, madra z Ciebie babka, szybko zalapiesz jezyk i za pare mies jeszcze bedziesz nam pisac, ze jestes przeszczesliwa

Mlody bawi sie pudelkiem od fridy i ani mysli spac, a ja zaraz ducha wyzione ze zmeczenia, ajjjjjjjj
I cholernie zalujemy ze nie kupilismy termometru bezdotykowego, a teraz to nas nawet na uzywke nie stac a te elektroniczne mozna o kant d.upy zwlaszcza przy spiacym czy wiercacym sie dziecku

A tu lobuziak u kolezanki sprzed paru dni

słodziak

Lenka wstała i od razu tata

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczyny o co mu chodzi, bo było ok i nagle wczoraj się okazało że tak naprawdę to jemu nic nie pasuje. Wygadał mi wszystko co mu powiedzialam w ciągu ostatniego miesiąca obracając to przeciw mnie. Wiec jak z nim gadam to niby wszystko cacy a potem się okazuje że wcale tak nie myśli... nie wiem ja mam takie odczucie że wszystko we mnie go drażni i gdzie tu miłość ja się pytam

Fewcia trzymam kciuki za morfo

Bokeh biedna Hania oby szybko katar minął

Lady biedulko duży buziak dla Pietraszka.

Laski jak tam pogoda u Was? U nas jak zaczął się wrzesień tak temperatura nie wzrasta powyżej 15 stopni i głównie pada, a jak nie to zachmurzone, a w prognozach jeszcze zimniej, dawno tak szybko nie przyszła jesień i to ta paskudna ja mam ciągle nadzieję że jeszcze będzie ze 20 stopni chociaż i słoneczko...
u nas też szro buro i ponuro, do tego zimno, chyba dziś 10 stopni.

Może właśnie o to mu chodzi żeby obrócić wszystko wokół ciebie bo wie że to bardziej boli, faceci nie potrafią przyznać się do swoich błędów i to dla nich najlepsza wymówka.
Stary 2013-09-26, 09:38   #3979
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Debrah ja idac za Tobą...raz kupilam na fb....kurtke, body z dl.rękawem i bluzeczkę z dl.rękawem (modna mama i jej....) Niestety jak dla mnie kurtka ma stan co najwyzej dobry a bluzka miala plamy które w po 3 praniach nie zeszly...jedynie body super, duzo nie zaplacilam, ale pani na moja informacje napisala tylko "jestem zdziwiona"....chyba akurat miałam niefart...ale jakbyś coś gdzies widziala dla chlopcow..daj znac, może któraś z nas sie skusi..

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-26 o 09:39
Stary 2013-09-26, 09:41   #3980
misia1505
Rozeznanie

moja laska ma taką kurtkę na zimę:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3489930069
Stary 2013-09-26, 09:45   #3981
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kochane ja tylko na chwilę bo żre mi z kąta Bardzo tęsknię i szlag mnie trafia że nie wiem co u Was Jak mąż wróci z pracy postaram się nadrobić. Jestem na 125 stronie.

Ale co rzuciło mi się w oczy; Little,Silver-sto lat kochane

Do usłyszenia i buziaki dla naszych szkrabów
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:48   #3982
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Debrah ja idac za Tobą...raz kupilam na fb....kurtke, body z dl.rękawem i bluzeczkę z dl.rękawem (modna mama i jej....) Niestety jak dla mnie kurtka ma stan co najwyzej dobry a bluzka miala plamy które w po 3 praniach nie zeszly...jedynie body super, duzo nie zaplacilam, ale pani na moja informacje napisala tylko "jestem zdziwiona"....chyba akurat miałam niefart...ale jakbyś coś gdzies widziala dla chlopcow..daj znac, może któraś z nas sie skusi..
Ο kurcze, przykro mi strasznie bo to trochę przeze mnie dużo zapłaciłaś za te buble?

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:56   #3983
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

My już po pobraniu. Przed wejściem Blanka czarowała wszystkich, w środku zapłakała nie przy wkłuciu, ale przy przytrzymaniu ręki przez panie pielęgniarki Potem jak ręką odjął Wyszłyśmy i znowu czarowała wszystkich. Także było 100 razy lepiej niż za pierwszym razem Dziękujemy za kciuki

Dobrze że u mnie nie ma jeszcze (będzie od grudnia) H&M bo by mnie mąż z domu wygonił
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:00   #3984
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko,Nancy Wasze dzieci "rozmawiają",moja siedzi. Same mi tłumaczyłyście że każde dziecko inaczej się rozwija.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
nawijko jak Kubus? Yae leje sie z noska...
Dziekuje, ze pytasz
Niestety, katar...
Furczy mu dalej w nosku, co prawda nic nie leci, ale slychac, ze inaczej oddycha.

Zdrowka dla Was!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42996614]
Ważne! czytam wypowiedzi Zawitkowskiego i pisze on wprost: jeśli jest patologia, to danej umiejętności nie ma wcale. Jeżeli wasze dzieci dajmy na to pełzały, a teraz nie = to potrafią ale nie chcą, nie czują potrzeby, szykują się do czegoś innego.[/QUOTE]
Czytalam o tym wczoraj na forum, ktorego link wkleilas w k.

Dziekuje Wam za wszystkie odp odnosnie rozwoju dzieci

U nas kolejna z "pieknych" nocek.
Kubuś zasnal o 20, obudzil sie przed polnoca i harcowal do 1:30
Potem obudzil sie o 4 i znow to samo. Dopiero po 5 zasnelismy.... Pobudka o 7 i do 8 udalo sie pokimac.
Nie budzi sie z placzem, ale trudno go uspac, ma ochote na zabawe i juz.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:01   #3985
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ο kurcze, przykro mi strasznie bo to trochę przeze mnie dużo zapłaciłaś za te buble?

No jak przez Ciebie...nie gadaj głupot!w sunie to jakoś ze 40zl..chyba niecałe nawet..no ale było minęło...ta oani nie zaproponowala zeby jej cos zwrócić..no ale nic...jajka Twoja wina...
Masz tu Antonia po śniadaniu

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380182489264.jpg (65,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1380182506928.jpg (72,9 KB, 10 załadowań)

Stary 2013-09-26, 10:02   #3986
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze że u mnie nie ma jeszcze (będzie od grudnia) H&M bo by mnie mąż z domu wygonił
a ja chyba musze do 15 zlozyc wniosek na uczelni o stypendium i mialam wyslac je listowie ale chyba powiem TŻ ze trzeba jechac osobiscie i zachacze o H&M dziewczyny mi takiego smaka narobiły na zakupy tam

dla Blanki, super dzielna dziewczyna z niej

Potrzebuje jakiś przepis na pyszny sernik, obiecałam TŻ że zrobie mu w sobote.
Stary 2013-09-26, 10:05   #3987
nafiyqa
Zakorzenienie

A to H&m ma jakas wyprzedaz rzeczy dzieciecych?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:07   #3988
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Ja zakladam mlodemu body z dl.rękawem, koszulke z dl.rękawem i mam taki fajny sweterek podszyty polarem...do tego spodnie dresowe skarpetki, papucie skarpetkowe, czapeczka, chusteczka na szyje...kocykiem przykrywam.
Poprawcie mnie jeśli za chlodno go ubieram, wczoraj powiedzialam sobie ze jak bedzie 10stopni i w dół to jeszcze rajstoki pod spod...czy za wcześnie?

P.s. Jestem przeczulona żeby nieprzegrzac-po zapaleniu pluc..zawsze się boję-jak tu ubrać żeby było ok.

ja zakładam rajstopki ale my przewaznie w dżinsach chodzimy i bez kocyka

już po nas z wioski dzwqonili- kiedy przyjedziemy

wczoraj siedziałam z alicją, jak siostra przyszła to stwierdziła że mogę starać się o 2 dziecko bo obie spały, jak to zrobiłam? jakoś się udało, ale łatwo nie było. alicja chciała spać, wzięła palec do buzi to ją przytuliłam, moja zazdrośnica zobaczyła i od razu do mnie ale dałam ali picie głaskałam i zasnęła na łóżku, potem zajęłam się swoją lenkę odłożyłam do łóżeczka to alicja się rozbudziła ale szybko ją uspokoiłam i zasnęła. taka byłam z siebie dumna że poszłam umyć okno w sypialni
Stary 2013-09-26, 10:11   #3989
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Laurko wiem, co mówię i mówię szczerze, pieczesz, gotujesz, szyjesz, jestem pod wieeeelkim wrażeniem
a kiedy Miś zaczął być bardziej ruchliwy?
Musiałam na filmiki popatrzeć. Jakiś tydzień po 7 miesiącu zaczął z mozołem pełzać podciągając się na rękach, bez używania nóg. Potem poleciało lawinowo Doczekacie się!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziękuję szczególnie, że pisałam Wam, że Kubuś ostatnio tak jakby skoczył w bok a wczoraj jakimś sposobem popełz kilka cm do tyłu... może to jego nauka i wszystko przyjdzie z czasem

póki co żyję jutrem... czeka nas dzień pełen wrażeń. Trzymajcie kciuki
a teraz zmykam spać
Kciuki zaciśnięte!

Cytat:
Pietraszenko chorutki, kaszel, mega katar, histeria przy fridzie i tylko sysus na siedzaco, czeka mnie ciezka noc.....

Oj, zdrówka kochani!

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej, mialam pisać ale tak się z tż pokłóciłam że nie mam siły, psychicznie wysiadam... z tego wszystkiego co mi powiedział wynika że to że przez ostatni czas było jako tako lepiej to tylko złudzenie, moje. Mam wrażenie że on naprawdę mnie nie znosi i wszystko go we mnie denerwuje... i jak tu być razem. Do tego mamy mega problem z kasa a raczej jej brakiem. Tż będzie chyba szukał drugiej pracy i przez pryzmat dzisiejszej kłótni to dobrze ale tak ogólnie to nie wiem jak dam radę bo do tej pory to na popołudnia i weekendy czekałam z utęsknieniem, ech...

Silver, kurcze, wychodzcie już stamtąd,dość już tych choróbsk :/ i zdrowia dla mamy, co za konowały...

Lady zdrówka dla Piotrusia

Black co do alko to ja mam jeszcze gorsze podejście niż Ty. Bo ja nie pije w ogóle i mnie szlag trafia jak ktoś z mojego otoczenia pije (ktoś bliski oczywiście) i widać to po nim. Reaguję na to złością. Dla mnie ktoś pod wpływem jest żałosny a mój tż czasem nie potrafi odmówić ale musze przyznać że do tej pory od urodzenia małego to mu się raz zdarzyło przyjść na czterech zresztą pisalam wtedy o tym. Zawsze mnie tez wkurzalo jak ze znajomymi wychodzilam że ciągle mnie do picia namawiali a ja jakoś im nigdy uwagi nie zwracalam. Tak jak mówisz w większości przypadków alkohol to zło.

Meneq
Oby udało się wyjaśnić wszystkie ieporozumienia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
My nie śpimy Hani fyrczy w nosku i nie umie spać...tak czułam ze katar nas nie ominie. W ogole się nie wyspalam
Zdrówka dla Hanusi!

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dobry

Dolaczam do mam dzieci furczacych....Julka spala dobrze, katar nie przeszkadzal, ale slyszalam furgot w nosku. Zaraz lapie sie za odkurzacz i moze inhalator...nie lubie, nie lubie.

A poza tym noc fajna, bo o 24 zjadla 150 Smaczny sen bebiki i pozniej ok 3, 90 mleczka i raz na smoczek pobudka i wstala o 7
Wam też zdrowia życzę!

Wieczoram poczytam buziaki dziewczyny
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:17   #3990
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Dziekuje, ze pytasz
Niestety, katar...
Furczy mu dalej w nosku, co prawda nic nie leci, ale slychac, ze inaczej oddycha.

Zdrowka dla Was!

Czytalam o tym wczoraj na forum, ktorego link wkleilas w k.

Dziekuje Wam za wszystkie odp odnosnie rozwoju dzieci

U nas kolejna z "pieknych" nocek.
Kubuś zasnal o 20, obudzil sie przed polnoca i harcowal do 1:30
Potem obudzil sie o 4 i znow to samo. Dopiero po 5 zasnelismy.... Pobudka o 7 i do 8 udalo sie pokimac.
Nie budzi sie z placzem, ale trudno go uspac, ma ochote na zabawe i juz.
Wam rowniez zdrowka! Ty sie juz lepiej czujesz?

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
My już po pobraniu. Przed wejściem Blanka czarowała wszystkich, w środku zapłakała nie przy wkłuciu, ale przy przytrzymaniu ręki przez panie pielęgniarki Potem jak ręką odjął Wyszłyśmy i znowu czarowała wszystkich. Także było 100 razy lepiej niż za pierwszym razem Dziękujemy za kciuki

Dzielna Blanka!

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
ja zakładam rajstopki ale my przewaznie w dżinsach chodzimy i bez kocyka

już po nas z wioski dzwqonili- kiedy przyjedziemy

wczoraj siedziałam z alicją, jak siostra przyszła to stwierdziła że mogę starać się o 2 dziecko bo obie spały, jak to zrobiłam? jakoś się udało, ale łatwo nie było. alicja chciała spać, wzięła palec do buzi to ją przytuliłam, moja zazdrośnica zobaczyła i od razu do mnie ale dałam ali picie głaskałam i zasnęła na łóżku, potem zajęłam się swoją lenkę odłożyłam do łóżeczka to alicja się rozbudziła ale szybko ją uspokoiłam i zasnęła. taka byłam z siebie dumna że poszłam umyć okno w sypialni
Koncowka historii mnie rozwalila
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości