|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Jak byłam u lekarza o porodzie, to powiedział, że jajniki przez karmienie zablokowane- w sensie brak owulacji Ale od jakiś 3 miesięcy odczuwam ból jajników w regularnych odstępach czasu, więc podejrzewam, że może owu wróciła Trzeba by sprawdzić Sylwia, tęsknimy do Ciebie i Bartusia Oby synkowi szybko wszytki dolegliwości przeszły Dobrze, że kasę dostałaś Buziaki
|
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kielicha i ja poproszę - może wtedy choróbsko mnie opuści, bo w piątek znowu wracam do pracy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, chodziło raczej o to, że ja napisałam, że Jaka nie powinna pisać o tej dziewczynie, że pokazała rogi.
A potem napisałam o alkoholizmie, Hje dodała swoje i temat zszedł na bardziej zakrapiane imprezy. Ale zaczęło się od zwykłej imprezy. I żeby nie było, nie jestem heterą , ale jak koledzy próbowali wyciągać mojego TŻa codziennie (jak jeszcze razem nie mieszkaliśmy, tylko on u siebie, ja u siebie), to się stanowczo sprzeciwiłam i powiedziałam, że tak nie będzie. A przychodzenie raz na tydzień z całkiem zachlaną gębą też by MI się nie podobało, o. Ale to dlatego, że ja pochodzę z całkiem bezalkoholowej rodziny (mówię tutaj o rodzinie W., bez dalszych ciotek i wujków... ). Nie przywykłam do takich widoków i rzyganie do miski mnie zwyczajnie żenuje. ![]() Do nikogo tutaj nie biję. Ja nigdzie nie napisałam, że ja mojemu zabraniam WYCHODZIĆ, zabraniam mu pić często i dużo, co mu się i tak nie zdarza - co i tak podkreśliłam - a wychodzić sobie może kiedy chce.I znów muszę się tłumaczyć... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-09-25 o 21:30 |
|
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawq za samozaparcie do biegania! ![]() Cytat:
![]() Black, wykurowałas sie? bo nie nadrobiałam wszystkiego... Insolito, mam andzieje, że Piotrus wreszcieprzekona sie do jedzonka Debrah, Amelka jest PRZECUDOWNA Neti, trzymam kciuki za Antonia, zeby juz sie biedak nie męczył Ewik, chyba próbuje, ale ja sie nie dam nabrac ![]() wszystkim zycze dobrej nocki spadam na bitwe o dom |
||
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak z TZ? Lepiej? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42992395]Nawijko, ja bym do reh szła raz, że szybciej, dwa, że reh też musi znać odruchy wszystkie i nieprawidłowości, trzy - że jakby co to pokaże ew. ćwiczenia czy poprowadzi od razu terapię.[/QUOTE]Hmmm... Pewnie przesadzam, ale wole pojsc do kogos, zeby to stwierdzil niz ma mnie stres w calosci zjesc. Leniwe dzieciatko mam ![]() Na brzuchu lezy i kreci sie wokol wlasnej osi. Jak klade mu zabawki i zachecam do ruchu to najpierw obczaja czy ma szanse je zlapac, a jak sie zorientuje, ze jest zbyt daleko to kompletnie nie podejmuje zadnych prob, tylko szuka czegos, co znajduje sie blizej niego. Jak przysune zabawke lekko w jego kierunku to łapki wyciąga. Jak oddalam to brak zainteresowania. Sytuacja z dzis: byl w bujaku, polozylam mu w okolicy nog zabawke, zeby zachecic do dzwigania. Zamiast sie dzwigac to podniosl nogi w gore i w ten sposob przysunal sobie zabawke do raczek... Leniuch?Nie wykazuje jakichkolwiek checi siadania/pelzania/itp. (skonczone 7 meisiecy). Du*pke leciutko dzwiga do gory, ale to juz hmm od 2 miesiecy tak??? Juz w 4.miesiecu przewracal sie na brzuch, ale potem jakby odechcialo mu sie dalszego postepu... Na plecy tez sie potrafi przewrocic, ale o wiele rzadziej to robi. Mowilam pediatrze o tym wszystkim. Polecila go zachecac i na wszelki wypadek dala skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Kilka dni temu to juz bylo, ja dumam i dumam i chyba w koncu sie zdecyduje pojsc... Nie wiem, moze to wynika z tego, ze ja pozno raczkowalam/chodzilam??? Albo z tego, ze w brzuchu byl malo aktywny? (mala ilosc ruchow...) Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-25 o 21:35 |
|
|
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Ewik hej
pisalas dxisiaj wczesniej, ze mala przy jedzeniu potwornie cyrkuje, a zagladaliscie do buzki czy jakis plesniawek nie ma? U mojego taka byla reakcja.
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko : idź do tego reh, na pewno nie zaszkodzi.
Przyznaj - porównujesz z wątkowymi dziećmi? ![]() Ale ja cię rozumiem, ja tam mam w temacie jedzeniowym. |
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, tak, od wczoraj jest już dobrze.
Dziewczyny, hit - profesor, którego pozdrawiałam środkowym palcem, został... WYRZUCONY Z UCZELNI!! Doigrał się, sukinkot!
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Black, nikt nie każe Ci się tłumaczyć
każdy ma swoje zdanie, jedni lubią czasem iśc na imprezke zakrapianą alko inni nie ;] Insolito, aaaa kapuje ja też juz odczuwam owulke, dośc mocno. Pamiętam owulkę w kwietniu 2012 (poczęcie Amelki ;p) tak bardzo mnie bolało ze nie moglam chodzic. A co do menela, masakra.... chyba bym w gacie narobila ze strachu. Sylwieta, tęsknimy i wracaj do nas, a co do alimentów to super ze tak szybko!
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-09-25 o 21:44 |
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, chodziło mi o to, że nieprecyzyjnie opisałam, co miałam na myśli.
Nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że jestem jakąś heterą, która trzyma męża w klatce, bo tak nie jest, on wychodzi dużo częściej, niż ja (tak ogólnie, nie tylko na imprezy czy coś).
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porownywania - pewnie, chyba jak wiekszosc z nas?
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Robię właśnie porządek w szafie... Chowam letnie ciuchy do szafki, zostawiam tylko przejściowe i na chłodne dni. Chlip chlip, lato.
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam nową "Bitwę o dom", ktoś ze mną?
|
|
|
|
#3915 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam z wieczora
![]() Cytat:
Cytat:
łaaaaaał i chłopaki super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój ma TAK SAMO, z tym, że nie przekręca się z brzuszka na plecki jak próbuję go zachęcić to kończy się to histerią np historia z dzisiaj. Leży sobie na łózku bo dopiero wstał, leży na brzuszku, ma fajny humor, chichra się więc ja korzystając z okazji daję mu jego ulubioną zabawkę tak, że ją widzi ale nie może dosięgnąć, co robi? Ściąga prześcieradło i zabawka jest w rączce. Odbieram zabawkę, chichra się dalej, zabawkę daję tak, żeby nie mógł ściągnąć prześcieradłem a ten w ryk Jak kładę do łóżeczka to jest płacz (a kładę go w nim, że może załapie, że może się podciągnąć na szczebelkach ale nie, on woli się drzeć :/ ja wiem, że każde dziecko inaczej się rozwija, jedne szybciej inne wolniej ale też się trochę martwię, mój jest chyba najbardziej "opóźniony" ze wszystkich chłopców na wątku ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- ja bym była chętna ale mój tż ogląda Legendy PRL :/ |
||||||
|
|
|
#3916 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie to jak wyniósł ciało debry ze szpitala może to oznaczało jego ostatnią ofiarę? sama nie wiem. dla mnie bez sensu. co do hanny to tez o tym z Tż gadaliśmy, że przeciez mogła ściąć włosy, ufarbowac a nie latała blond panna po miami a gra o tron dopiero w przyszłym roku kolejny sezon ![]() Cytat:
Cytat:
ona się nie ruszy, pełza troche do tyłu, ale coś Jej słabo to idzie, do siadu niby się dźwiga, ale wydaję mi się, że miesiąc temu czy dwa lepiej Jej to szło obraca się wokół własnej osi bez przerwy ale do przodu nic nie ruszy. chociaż jak leży w wózku to przyciągnie się do siadu
|
|
#3917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zerkam
|
|
#3918 |
|
Lurker ;)
|
Black nie masz co sie tlumaczyc, ja np otwarcie mowie- jesli tz przyszedlby nawalony w 4 dupy, zataczajac sie, rzygajac jak kot to spalby na klatce. Dlaczego? Bo nie toleruje pijanstwa i braku samokontroli. Jako DDA gardze ludzmi ktorzy nie potrafia powiedziec stop- juz nie pije, mam dosyc. Na szczescie mojego ukochanego tzcika nigdy nie musialam widziec w takim stanie, jedynie podpitego na weselu brata, slodki byl
Zeby nie bylo, nie zabraniam mu. Sama na weekend kupuje mu piwko. Ale to piwko jest jedno, dla smaku a nie do na☠☠☠ania sie jak swinia " bo przeciez w weekend jak to nie isc na imprezke sie nawalic?" Sama kiedys pilam sporo, bo przeciez inni pili i taki mialam przyklad z domu. Ale to stare dzieje, jak sie bylo zalosna malolata ktora nie mysli o konsekwencjach swoich czynow ![]() Insolito zakup sobie gaz, uwierz bedziesz sie czula milion razy bezpieczniej. Sylwia no to super, rozprawy alimentacyjne zazwyczaj szybko robia, wiadomo kasa na malca potrzebna. A mezulo wyslal kase pewnie, zeby sedzina mu nie dowalila za duzo- bo ma dowod, ze z wlasnej woli dal na dziecko. Laski szok, przed 6 rano jest ciemno jak w dupie, a co dopiero bedzie w grudniu? Jak zyc?Musze wstac jutro 4.20 pozdrawiam
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Little, o to to! Dobrze prawisz!
|
|
|
|
#3920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubus tez zamiast probowac woli sie rozryczec - przeciez przyjde i go uspokoje ![]() Planujesz cos z tym "robic" czy czekasz na postepy? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
nie już nie chodzimy, mieliśmy 5 spotkań i w sumie na drugim już rehabilitantka powiedziała, że się wszystko "wyrównało".
|
#3922 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No no! Super!Cytat:
Cytat:
Ale zrobiłam, uwierzcie na słowo![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że się ruszyło z alimentami. Z powietrza kasy nie weźmiesz teraz;/ Cytat:
TŻ ma wychodne, ja zrobiłam brwi i pazury i zawijam Jutro będę Małą oswajała z kuzynką TŻ, która się będzie nią zajmowała jak będę jeździć do szkoły...
|
|||||||||
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko sama już nie wiem... Tak jak kiedyś pisałam, mam wrażenie, że on ma takie momenty, że rozwija się ruchowo a potem intelektualnie. Teraz jest czas intelektualny bo gaworzy jak szalony, dadadada i bababaa i inne takie non stop. Może po prostu przyjdzie na niego czas i coś ruszy
w październiku będziemy się wybierać do naszego pediatry to wtedy do niej zagadam...
|
|
|
|
#3925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny dajcie spokój, Misiek też bardzo długo tak się lenił, też prześcieradłem sobie zabawki przybliżał, a jak jakaś była za daleko to albo brak zainteresowania albo histeria Teraz na dupce w jednym miejscu nie usiedzi i ciągle go z płytek na przedpokoju ściągam a on wyje że mama nie pozwala
|
|||||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym pamiętacie jak schizowałam, że Bąku się nie przewraca na brzuszek, wszystkie inne dzieciaczki już to robiły a ten pupello przy sobie i nie chciał wcale a potem nagle jak wystrzelił tak by tylko na brzuch się przewracał...
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Laurko wiem, co mówię i mówię szczerze, pieczesz, gotujesz, szyjesz, jestem pod wieeeelkim wrażeniem ![]() a kiedy Miś zaczął być bardziej ruchliwy? |
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc przyjdzie czas na wszystko inne ![]() Moja, jak juz zaczeła ruchowo iść do przodu to wszystko na raz. I jakby z dnia na dzień, a też się martwiłam. W sumie niewiele czasu minęło od pełzania, ruchów Dżejkoba do raczkowania i siedzenia samodzielnego. W ogóle nie było etapu chwiania się, aż mnie to dziwi. Najpierw się dźwigała, potem na boku, podparta rączką, a jak już usiadła to od razu sama, jakby to od zawsze robiła i ani razu się nie przewróciła do tyłu.. tak samo z raczkowaniem. Pełzała, czasem tylko ruchy Dżejkoba były a potem nagle wzięła i sobie poszła czworakując jakby to zawsze umiała O_O. Zero etapów pośrednich. Stąd chyba teorie o skokowym rozwoju. Wczoraj jeszcze nic, a dziś od razu coś. |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję szczególnie, że pisałam Wam, że Kubuś ostatnio tak jakby skoczył w bok a wczoraj jakimś sposobem popełz kilka cm do tyłu... może to jego nauka i wszystko przyjdzie z czasem ![]() póki co żyję jutrem... czeka nas dzień pełen wrażeń. Trzymajcie kciuki a teraz zmykam spać
|
|
|
|
|
#3929 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej hej ! byłam dziś u koleżanki która ma miesięczną Emilkę i uczyłam ją jak się chustować
ciekawe czy małej się spodoba ?Krzyś dalej się ślini i po bliższym przyglądnięciu mały ma białą kropeczkę w miejscu dolnej dwójki. możliwe to aby zamiast po kolei czyli górne jedynki to wyszły pierwsze dwójki? Black jeśli dobrze pamiętam Ty coś pisałaś o Oliwce i jej ząbkach tak? co do Twojego komentarza to podzielam zdanie o notorycznym balowaniu i nadużywaniu alkoholu. Też pochodzę z domu w którym alkohol był tylko na urodziny i w sylwestra. Natomiast co do "pokazywania rogów" to nie sprecyzowałam o co mi chodzi bo ta laska będąc 3 lata przed ślubem sama mu polewała przysłowiowego kielicha oczywiście kiedy była okazja. a po ślubie na prawdę zmieniła się o 180 stopni w inną osobę. Każdy kto ją znał był w głębokim szoku. W naszych kręgach nie jeden kumpel wytykał swojej dziewczynie że ta I. to idealna kandydatka na żonę bo i do tańca i do różańca. Niestety po ślubie pourywała wszelkie kontakty a szkoda no i tyle na temat. Cytat:
Cytat:
![]() Ale lalka oh Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Komp mi zaraz padnie !!! spadam więc papapapaa |
||||||
|
|
|
#3930 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czytajać coraz bardziej moja szczęka zblizała się do podłogi a oczy otwierały a jakie sa japońskie słodycze, że nie ogarniasz???Hania ostatnio była tez na szczepieniu i ZERO płaczu w ogóle jakiejkolwiek reakcji złej. Dumna byłam i waży nie całe 8kg a wygląda na więcej Cytat:
Cytat:
jaka piękna ! i włoski jej urosły i w ogóle taka duzia buziaki dla Was!!;*Ja dziś miałam mini detox, net mi się zepsuł i nie mogłam wejśc a na telefonie mi pakiet się skonczył Tak więc melduję, że pranie poprasowane (prasowałam od 9 do 15 ) ![]() ehhh... padam, jeszcze Hania zasnęła o 19, obudziła sie o 20 i do 22 zabawaaaaa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

Ale od jakiś 3 miesięcy odczuwam ból jajników w regularnych odstępach czasu, więc podejrzewam, że może owu wróciła
Oby synkowi szybko wszytki dolegliwości przeszły
Buziaki 

Się wystraszyłam, dobrze, że to było na jednej z najbardziej ruchliwych ulic w mieście , bo jak by mi się taka sytuacja przydarzyła w pustym parku to całkiem bym posrana była
Zaraz zadzwoniłam do Tż, bo w pracy akurat był 
A potem napisałam o alkoholizmie, Hje dodała swoje i temat zszedł na bardziej zakrapiane imprezy.
Ale zaczęło się od zwykłej imprezy.
, ale jak koledzy próbowali wyciągać mojego TŻa codziennie (jak jeszcze razem nie mieszkaliśmy, tylko on u siebie, ja u siebie), to się stanowczo sprzeciwiłam i powiedziałam, że tak nie będzie. 

Leniuch?

Jak zyc?