Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 23:32   #3931
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Pietraszenko chorutki, kaszel, mega katar, histeria przy fridzie i tylko sysus na siedzaco, czeka mnie ciezka noc.....

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:34   #3932
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mi się nie podobał... nawet łzy nie uroniłam

też mi sie one na all podobały, to taki cieńki na teraz czy na jesień?

czytajać coraz bardziej moja szczęka zblizała się do podłogi a oczy otwierały a jakie sa japońskie słodycze, że nie ogarniasz???

Hania ostatnio była tez na szczepieniu i ZERO płaczu w ogóle jakiejkolwiek reakcji złej. Dumna byłam i waży nie całe 8kg a wygląda na więcej

ja teraz tak odczuwam wcześniej w ogóle i właśnie chodzić prawie że nie umiem....

jaka piękna ! i włoski jej urosły i w ogóle taka duzia buziaki dla Was!!;*

Ja dziś miałam mini detox, net mi się zepsuł i nie mogłam wejśc a na telefonie mi pakiet się skonczył

Tak więc melduję, że pranie poprasowane (prasowałam od 9 do 15 ) Łazienka wyczyszczona na błysk. I salon jako tako do poprawki, musze posprzątać bo w weekend teściowa nalot urządza

ehhh... padam, jeszcze Hania zasnęła o 19, obudziła sie o 20 i do 22 zabawaaaaa a juz myślałam że sobie odpoczne...
Taki gruby polar, z podszewką cieniutką. Dla mnie na teraz (chłodniejsze teraz:P) z czymś cienkim pod spodem, potem ze swetrem też da radę.
Ale na zimę, wiadomo, nie jest on.

Wow, ile poprasowałaś, ja bym padła.
Znam to uczucie jak 20 godzina, ty się czujesz jakbyś była tuż przed wyjazdem na wakacje, wielkie "ufff", ciepła herbatka i zonk, dzieć postanowił się obudzić
Aczkolwiek jak idę ją karmić, przytula mi się do klatki piersiowej i kładzie rączkę na pierś to i tak taka jestem, chociaż padam na pysk...

Skąd macie takie fajne butki i rajstopki? (rajstopki chyba h&m?)
Tych butków nie ściąga?
Moja żadnych nie ponosi, żadnych kapci. W związku z tym na zwykłe skarpeteczki cienkie ma założone drugie puchate z Absem.

Neti: kapciuszki dostałyśmy po dziecku z rodziny, nie wiem co to. Ale jak widać nie zdały egzaminu, zdejmuje oczywiście.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:37   #3933
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszenko chorutki, kaszel, mega katar, histeria przy fridzie i tylko sysus na siedzaco, czeka mnie ciezka noc.....
Biedni Wy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:49   #3934
aska27adopcje
Zadomowienie

Silver buziaki dla Ciebie i Darusi, musi byc w koncu dobrze, zaraz was wypisza .... a mama to sie chyba sadzic ze szpitalem powinna, niech im nie odpuszcza, a ma duze szanse dostac odszkodowanie ,,,
Stary 2013-09-25, 23:49   #3935
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Współczuję nocek. Moja dziś w końcu spała, tylko 3 pobudki, wyspałam się. O poprzednich nockach to nawet szkoda pisać.

Silver trzymam kciuki za Was

Sarah a Ty zdecydowałaś sie wyjechać za granice ?? Bo chyba coś przeoczyłam
tak

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Sarah-nie przesadzaj, nie smęcisz, życie Ci się zmienia o 180', sama bym nie spała po nocach ze stresu. Strasznie mi przykro z powodu rozstania z siostrą... Takie przywiązanie... Trzymaj się kochana i układajcie od nowa swoje życie. Oby było szczęśliwe

Doła mam trochę- moja znajoma, która wpadła mając 16 lat teraz ma 5 letniego syna, męza, dwa samochody, budują dom, poszla na studia, on dobrze zarabia, maja dużą pomoc rodziców... A ja takie dno den, nie umiem się ogarnąć, tylko bym smęciła nad pierdołami...

Jestem już na spacerze i piździ...
Wiem, dziekuje

Ej i nie smęć, jesteś super babka, i nie porównuj się do kolezanki,
i jakie dno jakie, mozesz wszystko, jestes młoda

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meneq, o matko! Te koktajle i inne rzeczy brzmią przerażająco, natomiast smakowe Pepsi - . Ogórkowa musiała być cudowna!

Sarah, cieszę się, że się nie gniewasz. No i fakt faktem, nie smęcisz, Meduzka dobrze mówi - całe życie Ci się zmienia! To normalne, że to mocno przeżywasz...
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
My już po porannej drzemce. Uf mały nadgonił to co nie spał w nocy i ja też. W dużej mierze to wina mojego tz bo nabzdryngolony po spotkaniu z kolegą ( też przyszłym tatusiem - taka ostatnia wieczerza bo pępkowego chyba nie zrobi przez swoją kobiete która nie lubi ani jego kolegów ani imprez zakrapianych alko - a taka fajna dziewczyna się zapowiadała i dupa po ślubie pokazała rogi i wszystko mu ukróciła ehhhh szkoda) przyszedł do sypialni, narobił rumoru i go wygoniłam a mały się obudził, ja walczyłam do 4 a on o 6 rano znowu do nas przychodzi po rzeczy swoje jak mu je przyszykowałam wcześniej i na krześle leżały a on o nich wiedział ehhh chłopy kara musi być !!!!!
Z tego co troszkę nadgoniłam to
Silver trzymaj się!!!!
Meneg a mi wszystkie te wasze rarytasy dziwnie brzmiące to trochę nęcą nie powiem pewno połowa to shit ale spróbować bym spróbowała
Marsi smuteczki pogoń w kąt, a moja uroda to rzeczywiście jasna piegowata cera i do tego ten rudy taki z blondem pomieszany . bardzo długo nienawidziłam tego koloru ale człowiek się starzeje i jakoś na wspominki mnie wzięło hehehe ale jak Krzyś się rodził to prosiłam Boga żeby był zdrowy i nie był rudy. ja wiem każdy ma inne zdanie na ten temat ale ja za dużo przykrości doznałam w szkole na podwórku i nie życzę tego samego
Sarah raz kozie śmierć jedź i zawojuj świat!!!
dzieki, zawojuje, zawojuje jak sie tepa dzida jezyka naucze

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A wiecie co, ja wlasnie doszlam do wniosku, ktorego boje sie glosno wypowiedziec...

Julka spi juz 3 godziny, a ja sie normalnie nudze!! Aaaa
superrrrrr

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Bartuś pełza !!!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Niestety u bezsmoczkowych dzieciaczków to trudniejsze
nom, cos o tym wiem

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
U nas działa jeszcze Tula - ponoszenie w niej.
Właśnie Tż jeśli ma uspać Malą to robi to nosząc.
Jak jest gorszy dzień to nawet z dzieckiem przy piersi jednocześnie się bujam

Myślę, że kiedy będzie umiała sama się wyciszyć, czyli opanować latające ręce i nogi - będzie bezproblemowo zasypiać.

A co robicie przy pobudkach? Dostawiacie?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Daria wczoraj nauczyła się machać papa
Tz mnie wczoraj zmienił a ja wychodziłam to na do widzenia pomachała mi
Potem jak Tż szedł do domu to jemu pomachała jakie to cudne było
Dziś też mi pomachała jak wychodziłam
dla Darusi

i szybciutko wychodzcie juz z tego szpitala
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:49   #3936
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej, Biedny On i Biedna ty

Martwię się o moją, bo też kicha troszkę, oby nic nie było..
Trzeba dzieci cieplej chyba ubierać, skoro one większość dnia na podłodze spędzają..
Stary 2013-09-25, 23:52   #3937
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

biedusie Wy
niech szybciutko zdrowieje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:56   #3938
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Czesc!
lady zdrowka dla Pietraszka
black szkoda, ze wczesniej go nie wyrzucili, oszczedziloby Ci to stresu
nawijko Kubus jest bardzo bystry. Mnie wczoraj pediatra pytal, czy Yae sie przewraca na brzuszek; na cala reszte jeszcze ma czas.
insolito przygoda z menelem nieprzyjemna.
Tez juz moglabym miec drugie; chodzimy do pediatry, ktory jest w kompleksie - ginekolog, szpital polozniczy i pediatra. Wczoraj byly maluszki na kontroli po miesiacu od urodzenia. Chcialabym jak najszybciej takie znow tulic.
bokeh jest tyle rodzajow slodyczy, ze po prostu nie kojarze. Do ceremonii herbacianej osobne, na Nowy Rok osobne, odrebne dla por roku, regionalne. Ja tylko kojarze takie podstawowe - caloroczne. Glownie robione sa z ryzu, soi oraz azuki - czerwonej fasolki (piekielnie slodkiej).
meduzza do tej pory podczas mycia trzymalam Yae na kolanach, ale wczoraj puscilam ja po podlodze: ona raczkowala a ja umylam cale cialko. Tylko na mycie glowki wzielam ja na kolana. Obylo sie bez placzu i wyrywania.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Zdarzylam na wieczorna tugeze ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:57   #3939
Debrah
Zakorzenienie

Moja na szczęście nie płacze przy myciu włosków i płukaniu, oby tak zostało (Pamiętam, że Szajka pisała że mają dramat:P).
Swoją drogą muszę w końcu kupić szczoteczkę do ząbków, bo nadal nie mamy.
Stary 2013-09-25, 23:58   #3940
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Moja na szczęście nie płacze przy myciu włosków i płukaniu, oby tak zostało (Pamiętam, że Szajka pisała że mają dramat:P).
Swoją drogą muszę w końcu kupić szczoteczkę do ząbków, bo nadal nie mamy.
U nas jest placz, ale z powodu unieruchomienia. Wloski mozna umyc i nie protestuje; jak sie do oczu naleje, to tez tak slodko sie dziwi, ze co to sie stalo...
Stary 2013-09-26, 00:31   #3941
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko sama już nie wiem... Tak jak kiedyś pisałam, mam wrażenie, że on ma takie momenty, że rozwija się ruchowo a potem intelektualnie. Teraz jest czas intelektualny bo gaworzy jak szalony, dadadada i bababaa i inne takie non stop. Może po prostu przyjdzie na niego czas i coś ruszy w październiku będziemy się wybierać do naszego pediatry to wtedy do niej zagadam...
Dobrze, ze z Ciebie mniejsza panikara niz ze mnie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie spokój, Misiek też bardzo długo tak się lenił, też prześcieradłem sobie zabawki przybliżał, a jak jakaś była za daleko to albo brak zainteresowania albo histeria Teraz na dupce w jednym miejscu nie usiedzi i ciągle go z płytek na przedpokoju ściągam a on wyje że mama nie pozwala
Czekam z utesknieniem

meneq, ja to niby wiem... Ale i tak panike musze siac

Bawimy sie od 30min. Kuba ani mysli spac
Ja nie wiem co mu sie porobilo ostatnio...

Poza tym cos mu furczy w nosie.
I nie wiem czy zarazilam go czy mleko mu wlecialo gdzies, gdzie nie powinno...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 00:50   #3942
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dobrze, ze z Ciebie mniejsza panikara niz ze mnie

Czekam z utesknieniem

meneq, ja to niby wiem... Ale i tak panike musze siac

Bawimy sie od 30min. Kuba ani mysli spac
Ja nie wiem co mu sie porobilo ostatnio...

Poza tym cos mu furczy w nosie.
I nie wiem czy zarazilam go czy mleko mu wlecialo gdzies, gdzie nie powinno...
Szybkiego ponownego snu.
Yae tez furczy: mleko, zlapala ode mnie albo wczoraj u pediatry...
Stary 2013-09-26, 02:17   #3943
YellowSheep
Rozeznanie

Hej, mialam pisać ale tak się z tż pokłóciłam że nie mam siły, psychicznie wysiadam... z tego wszystkiego co mi powiedział wynika że to że przez ostatni czas było jako tako lepiej to tylko złudzenie, moje. Mam wrażenie że on naprawdę mnie nie znosi i wszystko go we mnie denerwuje... i jak tu być razem. Do tego mamy mega problem z kasa a raczej jej brakiem. Tż będzie chyba szukał drugiej pracy i przez pryzmat dzisiejszej kłótni to dobrze ale tak ogólnie to nie wiem jak dam radę bo do tej pory to na popołudnia i weekendy czekałam z utęsknieniem, ech...

Silver, kurcze, wychodzcie już stamtąd,dość już tych choróbsk :/ i zdrowia dla mamy, co za konowały...

Lady zdrówka dla Piotrusia

Black co do alko to ja mam jeszcze gorsze podejście niż Ty. Bo ja nie pije w ogóle i mnie szlag trafia jak ktoś z mojego otoczenia pije (ktoś bliski oczywiście) i widać to po nim. Reaguję na to złością. Dla mnie ktoś pod wpływem jest żałosny a mój tż czasem nie potrafi odmówić ale musze przyznać że do tej pory od urodzenia małego to mu się raz zdarzyło przyjść na czterech zresztą pisalam wtedy o tym. Zawsze mnie tez wkurzalo jak ze znajomymi wychodzilam że ciągle mnie do picia namawiali a ja jakoś im nigdy uwagi nie zwracalam. Tak jak mówisz w większości przypadków alkohol to zło.

Meneq
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 02:20   #3944
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej, mialam pisać ale tak się z tż pokłóciłam że nie mam siły, psychicznie wysiadam... z tego wszystkiego co mi powiedział wynika że to że przez ostatni czas było jako tako lepiej to tylko złudzenie, moje. Mam wrażenie że on naprawdę mnie nie znosi i wszystko go we mnie denerwuje... i jak tu być razem. Do tego mamy mega problem z kasa a raczej jej brakiem. Tż będzie chyba szukał drugiej pracy i przez pryzmat dzisiejszej kłótni to dobrze ale tak ogólnie to nie wiem jak dam radę bo do tej pory to na popołudnia i weekendy czekałam z utęsknieniem, ech...

Silver, kurcze, wychodzcie już stamtąd,dość już tych choróbsk :/ i zdrowia dla mamy, co za konowały...

Lady zdrówka dla Piotrusia

Black co do alko to ja mam jeszcze gorsze podejście niż Ty. Bo ja nie pije w ogóle i mnie szlag trafia jak ktoś z mojego otoczenia pije (ktoś bliski oczywiście) i widać to po nim. Reaguję na to złością. Dla mnie ktoś pod wpływem jest żałosny a mój tż czasem nie potrafi odmówić ale musze przyznać że do tej pory od urodzenia małego to mu się raz zdarzyło przyjść na czterech zresztą pisalam wtedy o tym. Zawsze mnie tez wkurzalo jak ze znajomymi wychodzilam że ciągle mnie do picia namawiali a ja jakoś im nigdy uwagi nie zwracalam. Tak jak mówisz w większości przypadków alkohol to zło.

Meneq

Trzymaj sie! Niech sie Twoj tz w koncu ogarnie! Jakie zludzenie? Chamska zagrywka
Stary 2013-09-26, 04:51   #3945
bokeh
Zakorzenienie

My nie śpimy Hani fyrczy w nosku i nie umie spać...tak czułam ze katar nas nie ominie. W ogole się nie wyspalam

yellow jak to tz cię nie cierpi...?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ----------

Cytat:
Taki gruby polar, z podszewką cieniutką. Dla mnie na teraz (chłodniejsze teraz:P) z czymś cienkim pod spodem, potem ze swetrem też da radę.
Ale na zimę, wiadomo, nie jest on.

Wow, ile poprasowałaś, ja bym padła.
Znam to uczucie jak 20 godzina, ty się czujesz jakbyś była tuż przed wyjazdem na wakacje, wielkie "ufff", ciepła herbatka i zonk, dzieć postanowił się obudzić
Aczkolwiek jak idę ją karmić, przytula mi się do klatki piersiowej i kładzie rączkę na pierś to i tak taka jestem, chociaż padam na pysk...

Skąd macie takie fajne butki i rajstopki? (rajstopki chyba h&m?)
Tych butków nie ściąga?
Moja żadnych nie ponosi, żadnych kapci. W związku z tym na zwykłe skarpeteczki cienkie ma założone drugie puchate z Absem.

Neti: kapciuszki dostałyśmy po dziecku z rodziny, nie wiem co to. Ale jak widać nie zdały egzaminu, zdejmuje oczywiście.
Ja wczoraj pierwszy raz założyłam takie kapciuszki żeby zobaczyć i już sie trzymały i nie zrzucala jak kiedyś buty z allegro za jakieś śmieszne pieniądze parę zł. A rajstopki sh z primarku super sa i muszę na all poszukac takich.

no nic lecę do dziecia...

Stary 2013-09-26, 05:17   #3946
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
My nie śpimy Hani fyrczy w nosku i nie umie spać...tak czułam ze katar nas nie ominie. W ogole się nie wyspalam

yellow jak to tz cię nie cierpi...?

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ----------

Ja wczoraj pierwszy raz założyłam takie kapciuszki żeby zobaczyć i już sie trzymały i nie zrzucala jak kiedyś buty z allegro za jakieś śmieszne pieniądze parę zł. A rajstopki sh z primarku super sa i muszę na all poszukac takich.

no nic lecę do dziecia...

Zdrowiej Haniu i daj sie mamie wyspac!
Stary 2013-09-26, 07:08   #3947
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry!

Nawijko,Nancy Wasze dzieci "rozmawiają",moja siedzi. Same mi tłumaczyłyście że każde dziecko inaczej się rozwija.

Insolito ja bym chyba umarła ze strachu!

Dużo Zdrówka dla Piotrusia i Hani

Sylwietta szanowny dawca nasienia chce się przed sądem wybielić?! Po takim czasie? Chyba Mu na mózg padło do reszty!

Co do alkoholu,podzielam zdanie little w 100%. Nic dodać nic ująć.

Nasza noc lepszą. Z jedną pobudka na karmienie o 1.30 i kilkoma na smoczek. Pobudka o 6. Generalnie nie jest źle.

Musimy dzisiaj jechać na morfologię Boję się

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Dobrze mi fb podpowiedział?

Silver,Little sto lat! Dużo miłości i radości,samych sukcesów!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 07:31   #3948
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziekujemy za zyczenia zdrowka Pietraszkowi

Nocka straszna, spalam lacznie moze 1,5godz z czego wiekszosc na siedzaco, jak sie obudzilam myslalam ze kark mi odpadnie

Posmarowalam babelkowi na noc pulmoxem baby (moment i zaczal lepiej oddychac)i zakrapialam nosek, chyba go goraczka tez na chwile zlapala ale ogolem juz jest lepiej chyba, bawi sie, usmiecha, no tylko ten katar i kaszel.....

Bokeh zdrowka dla was tez teraz sie chyba na potege zaczna choroby:'(

Yellow, tak strasznie mi przykro.... Mam nadzieje, ze jakos sie wszystko naprostuje mimo wszystko kochana.....

Gdzie Cala?

Marsi co za niedobre smuteczki?

Stary 2013-09-26, 07:40   #3949
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, przepiekny jest ten kombinezon, zauroczyl mnie na maxa, szkoda, ze nie mam dziewczynki, chyba czas zaczac starania co by w takie cudownosci ubierac
A powiedz mi, bo robisz zakupy na tych grupach na fejs tak? I jak to dziala? Jak allegro czy bardziej jak tablica? Nie nacielas sie nigdy?

Sarah, wg mnie podjelas naprawde dobra decyzje, dasz rade kochana, madra z Ciebie babka, szybko zalapiesz jezyk i za pare mies jeszcze bedziesz nam pisac, ze jestes przeszczesliwa

Mlody bawi sie pudelkiem od fridy i ani mysli spac, a ja zaraz ducha wyzione ze zmeczenia, ajjjjjjjj
I cholernie zalujemy ze nie kupilismy termometru bezdotykowego, a teraz to nas nawet na uzywke nie stac a te elektroniczne mozna o kant d.upy zwlaszcza przy spiacym czy wiercacym sie dziecku

A tu lobuziak u kolezanki sprzed paru dni

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380174015791.jpg (67,9 KB, 36 załadowań)

Stary 2013-09-26, 07:40   #3950
Delicjanka
Zakorzenienie

Silver, Little Sto lat !!!!!!!!!!!!

Laski, moj tesciu mial wczoraj urodziny, zapomnialam z moim tztem ale gafanie wiem co teraz ;/ szkoda ze tesciowa mi ne powiedziala;/ przeciez sie z nimi widzialam..

pogoda do d.py a ja musze jechac w pare miejsc... w tym trasą e7 w strone kielc, nienawidzę jej.

Poza tym nie wiem co jest grane, Amelke juz chyba 3 noc z rzędu boli brzuch w nocy;/ teraz wstała uśmiechnieta... w nocy masowanie, noszenie, troche bączków poszło............

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 07:52   #3951
YellowSheep
Rozeznanie

Nie wiem dziewczyny o co mu chodzi, bo było ok i nagle wczoraj się okazało że tak naprawdę to jemu nic nie pasuje. Wygadał mi wszystko co mu powiedzialam w ciągu ostatniego miesiąca obracając to przeciw mnie. Wiec jak z nim gadam to niby wszystko cacy a potem się okazuje że wcale tak nie myśli... nie wiem ja mam takie odczucie że wszystko we mnie go drażni i gdzie tu miłość ja się pytam

Fewcia trzymam kciuki za morfo

Bokeh biedna Hania oby szybko katar minął

Lady biedulko duży buziak dla Pietraszka.

Laski jak tam pogoda u Was? U nas jak zaczął się wrzesień tak temperatura nie wzrasta powyżej 15 stopni i głównie pada, a jak nie to zachmurzone, a w prognozach jeszcze zimniej, dawno tak szybko nie przyszła jesień i to ta paskudna ja mam ciągle nadzieję że jeszcze będzie ze 20 stopni chociaż i słoneczko...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:05   #3952
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

cześć dziewczyny, wczoraj szybko zniknelan bo za dlugo musiałam czekac na tego kielonka od Hje co by mnie rozgrzal...a faktycznie przeziebilam sie...gardlo boli, kaszel i katar meczy-mam tyko nadzieję że małego uchronie...

Sylwietta...jak to fewcia napisala "dawca nasienia"-dobrze że łaskawie o dziecku sobie przypomnial..
Asia Twój podpis mnie rozwalił...

Bokeh...Hanislawa cudna...

Debrah..ten kombinezon boski-to powiedz no jakie tu małemu kupić buty...co by do stopy były przytwierdzone??:confused :

Silver. Little....buziaki!!
U nas noc kiepska. ...nie wiem czemu tak ostatnio jest...budzi się co chwila z płaczem...kiedyś przekladałam go do nas ok.4..5-bo w swoim łóżeczku już się tak kręcił (ale nie płakał) teraz już o 1 z nami spi bo inaczej można podchodzic do jego łóżka po 10 razy...a on i tak kręci sie jęczy płacze

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-26 o 08:06
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:17   #3953
meneq
Zakorzenienie

fewciu, nancy kciuki za badania!!
little, silver sto lat!!
neti moze u Antonia lek separacyjny sie zaczal?
My bylysmy na spacerze ze znajoma i jej synkiem; milo bylo. Nastepnym razem w domu sie spotkamy i dzieci sie pobawia razem
Stary 2013-09-26, 08:19   #3954
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

dziewczyny...ja się zastanawiam nad takimi, można je na all w calkiem niezłej cenie kupić... Czy któraś ma podobne..i jak?

http://butydzieciece.com.pl/photos/b...3232103509.jpg

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-09-26, 08:20   #3955
meneq
Zakorzenienie

yellow
ja sie nie wypowiadam odnosnie pogody, bo mnie zlinczujecie...
deli nie wprowadzilas czegos nowego ostatnio?
U nas odkad rozszerzanie zaczelam, to baczki ida rasowe, oj rasowe.
Stary 2013-09-26, 08:21   #3956
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
fewciu, nancy kciuki za badania!!
little, silver sto lat!!
neti moze u Antonia lek separacyjny sie zaczal?
My bylysmy na spacerze ze znajoma i jej synkiem; milo bylo. Nastepnym razem w domu sie spotkamy i dzieci sie pobawia razem
Też o tym myślałam...ale to trwa tak od połowy sierpnia już..tyko jakby sie jeszcze nasiliło...ile to może trwać? Jestem już zmęczona .tz tym bardziej bo on przed 4 musi wstawac do roboty

Stary 2013-09-26, 08:24   #3957
ewadylewska
Zadomowienie

Dobry

Dolaczam do mam dzieci furczacych....Julka spala dobrze, katar nie przeszkadzal, ale slyszalam furgot w nosku. Zaraz lapie sie za odkurzacz i moze inhalator...nie lubie, nie lubie.

A poza tym noc fajna, bo o 24 zjadla 150 Smaczny sen bebiki i pozniej ok 3, 90 mleczka i raz na smoczek pobudka i wstala o 7
Stary 2013-09-26, 08:27   #3958
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mamy z dwojka dzieci jak ogarniacie spacery?
Podwójny wózek, moja bratowa ma np az dwa takie wózki ( Między dziećmi rok różnicy)
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A my naumiałyśmy się zasypiać ot tak, leżąc Smoczek w dzioba, szmatka do przytulania i czasem ja się kładę obok. Dla nas to progress bo do tej pory zasypiała tylko bujana w foteliku
Ja juz nie kp tylko mm więc chyba łatwiej. Oli wykąpana, lezy w łóżeczku, karuzela się kręci, ona je i zaczyn asię przykrywanie buzi wszystkim co w zasięgu rąk (kocyk, przytulak, miśki), jak zje zaczynam jej spiewać kołysankę, daje buziaka, rękę trzymam na jej brzuszku. jak widze że już zaczyna zamykać oczka wyłączam karuzelę, i jak juz zaczyna sama spiewać sobie aaaaa to już jestesmy w domu. Z reguły trwa to 20 min Ale w dzień tylko na polu w ózku, nie wiem co będzie w zimie.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Obiecałam że napiszę , więc piszę.
Mieliśmy wyjść ze szpitala wczoraj no ale niestety... teraz nawet nie wiadomo czy w tym tygodniu wyjdziemy
Po tym antybiotyku który dostawała prawie dwa tygodnie coś jej się zrobiło z woreczkiem żółciowym i trzeba to kroplówkami oczyścić. Wczoraj miała pierwszą kroplówkę, dziś druga, jutro trzecia a potem usg żeby sprawdzić czy się poprawiło. Dziewczyny mam już naprawdę DOSYĆ
Uszka się wyleczyły i mocz to dostała biegunke.Teraz biegunka już przechodzi to znowu coś z woreczkiem żółciowym...!!! Kiedy to się skończy?!?!?!?! Jestem bardzo bardzo bardzo zmęczona tym wszystkim.
Bidulki, trzymam kciuki żeby już nic nowego się nie pokazało i żebyście jak najszybciej do domku wyszły
Cytat:
Skoro niedawno nam stuknęła 8 miechów to podsumuję:
Umiemy!:

* robić "papa"
* mówić "mama", "tata", oprócz tego jakieś inne meme, bebe, guu, dziii, atoto itp itd/
* siadać samodzielnie z pozycji czworaczej <3
* czworakować (nieśmiało i często jeszcze wygrywa pełzanie)
* pełzamy zawodowo!
* usiłujemy wstawać! O_O

Problemy :
* JEDZENIE

Myślę, że fajowo, mimo jedzenia.
WOw super
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania na drzemki w dzień zasypia mi tylko bujana w wózku:/ nie umiem oduczyć
Jak pisałam wyżej: w ciągu dnia tylko wózek, i to śpi tyle ile ózek się rusza
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Dziś na spacerze zaczepił mnie jakiś menel, zaczął wyżywać mnie i Piotrka i nam grozić Się wystraszyłam, dobrze, że to było na jednej z najbardziej ruchliwych ulic w mieście , bo jak by mi się taka sytuacja przydarzyła w pustym parku to całkiem bym posrana była Zaraz zadzwoniłam do Tż, bo w pracy akurat był pojechał go szukać, ale już gdzieś zwiał. Normalnie bym za nim poszła i powiedziała gdzie dokładnie jest, ale jak się za nim oglądałam to jeszcze coś do mnie krzyczał więc już nie ryzykowałam. No paranoja, strach w biały dzień na ulice wyjść
Masakara
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pewnie przesadzam, ale wole pojsc do kogos, zeby to stwierdzil niz ma mnie stres w calosci zjesc.

Leniwe dzieciatko mam
Na brzuchu lezy i kreci sie wokol wlasnej osi. Jak klade mu zabawki i zachecam do ruchu to najpierw obczaja czy ma szanse je zlapac, a jak sie zorientuje, ze jest zbyt daleko to kompletnie nie podejmuje zadnych prob, tylko szuka czegos, co znajduje sie blizej niego. Jak przysune zabawke lekko w jego kierunku to łapki wyciąga. Jak oddalam to brak zainteresowania.

Sytuacja z dzis: byl w bujaku, polozylam mu w okolicy nog zabawke, zeby zachecic do dzwigania. Zamiast sie dzwigac to podniosl nogi w gore i w ten sposob przysunal sobie zabawke do raczek... Leniuch?

Nie wykazuje jakichkolwiek checi siadania/pelzania/itp. (skonczone 7 meisiecy). Du*pke leciutko dzwiga do gory, ale to juz hmm od 2 miesiecy tak???
Juz w 4.miesiecu przewracal sie na brzuch, ale potem jakby odechcialo mu sie dalszego postepu...
Na plecy tez sie potrafi przewrocic, ale o wiele rzadziej to robi.

Mowilam pediatrze o tym wszystkim. Polecila go zachecac i na wszelki wypadek dala skierowanie do poradni rehabilitacyjnej.
Kilka dni temu to juz bylo, ja dumam i dumam i chyba w koncu sie zdecyduje pojsc...

Nie wiem, moze to wynika z tego, ze ja pozno raczkowalam/chodzilam??? Albo z tego, ze w brzuchu byl malo aktywny? (mala ilosc ruchow...)
U mnie jest tak samo: LENIUCH, nie przekręca się, do zabawki się wyciąga ale jak zczaii że nie dostanie to złość i płacz, siedzi sama, ale sama nie usiądzie, nie próbuje się podciągać. Stoi na prostych nogach trzymana pod pachami i nawet próbuje nóżkami przebierać ale ogólnie wogóle nie mobilna jest A gada tylko po swojemu i tylko jak ma coś w buzi.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
miałam spytać, co Cię niepokoi ale dziewczyny już to zrobiły
mój ma TAK SAMO, z tym, że nie przekręca się z brzuszka na plecki
jak próbuję go zachęcić to kończy się to histerią np historia z dzisiaj. Leży sobie na łózku bo dopiero wstał, leży na brzuszku, ma fajny humor, chichra się więc ja korzystając z okazji daję mu jego ulubioną zabawkę tak, że ją widzi ale nie może dosięgnąć, co robi? Ściąga prześcieradło i zabawka jest w rączce. Odbieram zabawkę, chichra się dalej, zabawkę daję tak, żeby nie mógł ściągnąć prześcieradłem a ten w ryk Jak kładę do łóżeczka to jest płacz (a kładę go w nim, że może załapie, że może się podciągnąć na szczebelkach ale nie, on woli się drzeć :/ ja wiem, że każde dziecko inaczej się rozwija, jedne szybciej inne wolniej ale też się trochę martwię, mój jest chyba najbardziej "opóźniony" ze wszystkich chłopców na wątku

niby nie życzy się nikomu źle ale super, że dostał nauczkę
Pisałam wyżej że moja tez taka "opóźniona" a nawet cofnięta, bo kiedys jeszcze się przekręcała a teraz juz wogóle.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
My tez wczoraj od słowa do słowa i kwas. Ze dużo kasy na jedzenie wydajemy, a ja się pytam czy może sugeruje że to przez to że moja mama z nami mieszka?? A on że to logiczne i już nerwe mamy oboje. on że nic mi nie można powiedzieć a ja sobie myśle: wynajmijmy opiekunkę, jeżeli uważa że wtedy będziemy mniej wydawać. Na koniec pyta się sięczy kupić jakieś tanie piwo bo już od kilku dni grzańca planujemy a ja mówię że nie bo przecież mnie nie stać. no to znowu że ze mną ne można normalnie porozmawiac i że za 5-10 lat to wogóle nie będziemy się do siebie odzywać. To ja mówię to od razu się rozstańmy, po co się męczyć ze sobą. Ehhhhh nerwowo u nas jakos ostatnio....

Noc też średnia. niby Mała usnęła spoko ale budziła się często, no i ona strasznie nogami wali w materac, nawet w kuchni to rano słyszę jak śnaidanie jem. Nie wiem czy to nerwy czy co....dordźcie coś.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:27   #3959
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Też o tym myślałam...ale to trwa tak od połowy sierpnia już..tyko jakby sie jeszcze nasiliło...ile to może trwać? Jestem już zmęczona .tz tym bardziej bo on przed 4 musi wstawac do roboty

To co sie nasililo, to pewnie lek.
U nas noce sie pogorszyly od poczatku lipca. Lekarka mowila mi, ze to normalne w tym wieku i trzeba przetrzymac. W porownaniu do tego, co bylo, to teraz spi bardzo dobrze 1-3 pobudek, zasypia bez problemow o 20 i wstaje o 6

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dobry

Dolaczam do mam dzieci furczacych....Julka spala dobrze, katar nie przeszkadzal, ale slyszalam furgot w nosku. Zaraz lapie sie za odkurzacz i moze inhalator...nie lubie, nie lubie.

A poza tym noc fajna, bo o 24 zjadla 150 Smaczny sen bebiki i pozniej ok 3, 90 mleczka i raz na smoczek pobudka i wstala o 7
Piekna nocka! Julka - zdrowka!
Stary 2013-09-26, 08:31   #3960
hope01
Zakorzenienie

Hej
Nadrobiłam.
Zdjęcia dzieciaczków cudowne
za nowe umiejętności
Zdrowia dla chorych dzieci i ich mam
Silver, gorąco trzymam kciuki za Darusie,żeby to się wreszcie skończyło. Poryczałam się jak ją w szpitalu oglądałam, biedna mała, ta rąsia z wenflonem..
Poza tym wszystkiego co sobie zamarzysz i przede wszystkim pociechy z uśmiechniętej i zdrowej Darii!!
Little Tobie też wszystkiego co najlepsze!
dla Bartusia iffonki za 7 miesięcy
Meneq ale macie tam z żarełkiem
Lady szacun za 7 km
Black dobrze tak pacanowi ja miałam wczoraj "przyjemność" z podobnym

Dziewczęta nie było mnie wczoraj, bo musiałam gnać na Kraków składać podanie o przedłużenie sesji o czym w ostatniej chwili raczyła powiedziec mi promotorka czyli zdobyć jej podpis, a później podpis z-cy kierownika katedry (po ch*j im to). Palant wyszedł z gabinetu jak usłyszał że podpis potrzebny to się zośliwie uśmiechnął i że wszystko w swoim czasie. Poszedł sobie na kawekę, pogadać z kolegami i za godzinę z hakiem raczył przyjść, wymyślić że ksero trzeba podania zrobić (żeby nakarmić jego kosz pod biurkiem) i dopiero raczył złożyć autograf. W rezultacie jak maiłam na 12 być w domu, to byłam na 15
Kupiłam Młodemu w H&M (w trakcie szaleńczego biegu na autobus) dwa szaliki,czapke na teraz superową https://www.google.pl/search?q=czapk...ml%3B400%3B468 , czapki na zimę za rok http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...#Nr=4294926859, http://www.hm.com/pl/product/12665?article=12665-A, wszytko po 5 zł!

i sobie dwie pary rękawiczek za 10 zł
w gratisie daję Wam Bąbla sklepowego (zmęczony był już )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00116.jpg (129,2 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-09-26 o 08:32
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości