Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 10:47   #2851
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

hej Ho

Nie mam jakoś czasu na forum. Dzisiaj czeka mnie rehabilitacja z małą i zumba, do tego zmotywowałam się do powtarzania angielskiego, poraz 100 zaczynam od zera ciekawe na ile starczy mi zapału
Młoda mi się dzisiaj odwróciła z pleców na brzuch ale chyba przypadkiem jej to wyszło, i pewnie na kolejne obroty przyjdzie mi dłuuugo poczekać

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

a nie chcesz przyjechać do Ligoty do Deb i do mnie?
szkoda że nie ma już bezpośredniego autobusu .... qrde, jakoś by trzeba to zorganizować, Deb zna Giszowiec, ja Katowic poza Ligotą i centrum wcale. napisz na pw jakie autobusy do Ciebie jadą z dworca. tego podziemnego
!
EE jak to może być że nie ma połączenia z ligity na gisz ? niemożliwe,
ja do Gisza mam 6 km, tylko pogoda taka ci.u.lata że boje sie gdzie kolwiek z małą ruszac, bo kichła już 3 razy i szlaban mamy na wyjścia

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie wiem czym sobie zasluzylam na takie idealne dziecko. wyc mi się chce przez to moje male cudo mamusia chora, wiec Nela bardzo się wczula...pisałam już, ze spalysmy do 11:30. później była z babcia na dwóch długich spacerach, na jeden na chwile wyszłam z nimi. wrocilam do domu, obiad, później wrocil tz - babcia poszla odwiedzić sasiadke, która tez jest po operacji, a nasza trojka w miedzy czasie zasnela (kolo 17:30) pospaliśmy do 19:30! no to szybka kapiel, trochę wyglupow i dzisiaj wyjątkowo później, ale od 21 Nelusia spi kurcze ona chyba naprawdę rozumie, ze matke rozwalcował czołg i potrzebuje rekonwalescencji no chyba, ze ja tez cos zbiera...

aaa i miałam już kiedyś pisać, tez znajdujecie w lozku tetrowe pieluszki, gryzaczki i dzidziusiowe zabawki? rozczula mnie to!!!
dla Nelci, myslę że poprostu masz grzeczne dziecko myslisz, że ona to rozumie coś w tym jest, moja mała jak się budzi o 7 też rozumie, że potrzebuję dospać do 8 i siedzi cicho
Stary 2013-09-26, 10:48   #2852
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Żartujesz
chociaż... mój mąż wie, że nasz Bartek to raczej pogodne dziecko i mało marudzi ale i tak, muszę go teraz zabawiać i na wszystko nie mam czasu.. on też to średnio rozumie A jak wraca z pracy to od razu robi sobie kawę i siada przed TV Czasem muszę mu przypomnieć aby pobawił się przez chwilę z Małym

Siostrze powiedz, że jak będzie miała własne to niech robi co chce
Dokładnie tak jej powiedziałam... w ogóle moja rodzina to mam wrażenie, że już nie może się doczekać żeby zaczął jeść coś innego niż mleko... mi się wcale z tym nie spieszy

Antoś też niby nie jest jakiś marudny tylko ma problemy z zasypianiem... znowu nie potrafi sam zasnąć... a już był z tym spokój przez jakiś tydzień i znowu cofnął się w rozwoju...

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Jak mój małżonek swego czasu nie doceniał, ile pracy trzeba włożyć w prowadzenie domu to wprowadziłam zasadę - co sobie kupisz i ugotujesz to zjesz, jak sobie wypierzesz i wyprasujesz to będziesz miał itp. Zadziałało.
Co do siostry - brak słów. Nie wyobrażam sobie. Ale u mnie się mnie boją i takie akcje by nie przeszły. Może musisz być bardziej stanowcza?
u mojego to raczej nie przejdzie, bo zamówiłby sobie jedzenie z baru, a prać to akurat pierze czasami
wiem, że ma dużo pracy bo prowadzi swoją działalność... wstaje o 5 wraca często o 17, albo 18... nawet będąc w domu ciągle odbiera telefony i siedzi przy laptopie... mówi, że musi pracować żeby nam zapewnić dobre życie, ale ja nie mam męża tylko maszynkę do zarabiania pieniędzy
Stary 2013-09-26, 10:51   #2853
deb
Zakorzenienie

Cytat:
takie słowa usłyszałam tylko od teściowej, tak po prostu, nie przy okazji pytań czy dostaje coś poza piersią, od nikogo innego czegoś takiego nie usłyszę smutne to i wiesz, jestem przekonana, że jak tylko mały skończy pół roku to będą mi wmawiać, że moje mleko to już nie mleko a woda albo trucizna i będą pociskać mm

nie rozumiem ludzi, którzy się pchają z brudnymi łapami do małych dzieci

Młody mi się rozdarł, myślałam, że głodny bo już taka godzina, że powinien ale za nic cyca nie chwyci, w końcu oparłam go sobie o klatę, zapodałam szum i zasnął otuliłam ciasno i liczę na godzinkę spokoju
lecę pod prysznic

aaa, mówiłam Wam już, że nienawidzę @?
Hmm ja od nikogo raczej nic takiego nie usłyszę...w lato było że czemu jej wody nie daje, że moim mlekiem się napić nie można, dziecko męczę i w ogóle a teraz słucham jak to jedno dziecko w rodzinie było przeźroczyste bo za długo na samej piersi, i to mleko nie ma tylu witamin i dziecko do dzisiaj jest małe chude i do niczego nie podobne

Moje dziecko zaczęło płakać "mama mama" szkoda tylko, że nie woła tak jak się śmieje, tylko jak płacze nie umiałam jej uspokoić, głaskanie nie, boczek nie smoczek też nie pasi, dopiero cycuś podpasił ale jak ją odkładałam to się rozdarła i uspokoił ją kocyk tzn wtulenie się w niego. Normalnie ładnie zasypia w ciągu dnia, może to ta pogoda?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej Ho

Nie mam jakoś czasu na forum. Dzisiaj czeka mnie rehabilitacja z małą i zumba, do tego zmotywowałam się do powtarzania angielskiego, poraz 100 zaczynam od zera ciekawe na ile starczy mi zapału
Młoda mi się dzisiaj odwróciła z pleców na brzuch ale chyba przypadkiem jej to wyszło, i pewnie na kolejne obroty przyjdzie mi dłuuugo poczekać

ja do Gisza mam 6 km, tylko pogoda taka ci.u.lata że boje sie gdzie kolwiek z małą ruszac, bo kichła już 3 razy i szlaban mamy na wyjścia

dla Nelci, myslę że poprostu masz grzeczne dziecko myslisz, że ona to rozumie coś w tym jest, moja mała jak się budzi o 7 też rozumie, że potrzebuję dospać do 8 i siedzi cicho
A skąd jesteś, sorki ale sobie nie kojarzę za bardzo kto skąd
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:53   #2854
Mysia mysz
Zakorzenienie

młody się drzemnął całe 30 minut od 6 za karę się bawi sam na macie a ja siedzę na necie ale nie narzeka

a właśnie zrobiłam 2 dni mel b brzuch, abs i poślady i boli mnie cały brzuch i żebra, masakra jak się zastałam w tej ciązy

jak mąż przyjdzie to wybęę na ciuchy się odstresować a na 20 kino od kuchni czyli wyżera i film diana z mamuśką i koleżanką
Stary 2013-09-26, 11:00   #2855
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
cześć, dawno nie zaglądałam... ostatnio mam gorszy humor, Antoś jakiś marudny i ma trudności z zaśnięciem, ja po całym dniu jestem już zmęczona, a mąż mnie nie rozumie, bo on przecież pracuje... mówi, że jestem egoistką, bo chce żeby mi pomógł jak wróci do domu jak powiedziałam, że nie daje rady zrobić obiad, posprzątać i zająć się dzieckiem to powiedział żebym wstawała wcześniej...

co do podawania dzieciom "smakołyków"... moja siostra ostatnio dała Antkowi zlizać coli z palca i uważała to za wielce zabawne... myślałam, że ją rozszarpie... a ona mówiła, że musi poznawać smaki i że przesadzam i jestem chora psychicznie
Jej, współczuję podejścia męża Mój po pracy najchętniej zajmowałby się tylko małą, a czasem zrobi obiad, bo wie, że nie zawsze się da z dzieckiem. I praktycznie każdej nocy wstaje przewijać małą albo zabawiać/usypiać, jak nie chce spać... Ale on najchętniej nawet karmiłby za mnie Padłabym, jakby wszystko zrzucił na mnie

A siostrze też się należy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mąż chyba dawno kopa w tyłek nie dostał ja nie robię w domu praktycznie nic a ogarniamy wieczorem jak młody śpi RAZEM bo obowiązki dotyczą wszystkich a zajmowanie się dzieckiem jest bardziej męczące niż siedzenie za biurkiem ja myślę, że tatuś powinien zostać z małym popołudniu a najlepiej na całą sobotę i niech wtedy posprząta i ugotuje
u nas jets jasne, że ja mam dyżur codziennie do 17 a popołudnia i weekendy bawi małż
O tak, my też domowe obowiązki dzielimy, po południu więcej on się zajmuje małą, kąpie, usypia, a weekendy mamy wspólne

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 11:01   #2856
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Hmm ja od nikogo raczej nic takiego nie usłyszę...w lato było że czemu jej wody nie daje, że moim mlekiem się napić nie można, dziecko męczę i w ogóle a teraz słucham jak to jedno dziecko w rodzinie było przeźroczyste bo za długo na samej piersi, i to mleko nie ma tylu witamin i dziecko do dzisiaj jest małe chude i do niczego nie podobne

Moje dziecko zaczęło płakać "mama mama" szkoda tylko, że nie woła tak jak się śmieje, tylko jak płacze nie umiałam jej uspokoić, głaskanie nie, boczek nie smoczek też nie pasi, dopiero cycuś podpasił ale jak ją odkładałam to się rozdarła i uspokoił ją kocyk tzn wtulenie się w niego. Normalnie ładnie zasypia w ciągu dnia, może to ta pogoda?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

To jest tak ze dziecko ktore ladnie zasypia w dzien po pewnym czasie moze miec problemy. U nas Nikos pieknie zasypial w lezaczku lub wozku a teraz musze go usypiac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 11:02   #2857
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

z mysłowic

Cytat:
młody się drzemnął całe 30 minut od 6 za karę się bawi sam na macie a ja siedzę na necie ale nie narzeka

a właśnie zrobiłam 2 dni mel b brzuch, abs i poślady i boli mnie cały brzuch i żebra, masakra jak się zastałam w tej ciązy

jak mąż przyjdzie to wybęę na ciuchy się odstresować a na 20 kino od kuchni czyli wyżera i film diana z mamuśką i koleżanką

oo to jestem ciekawa Twojej recenzji, bo słyszałam że Diana się w grobie przewraca po premierze
Stary 2013-09-26, 11:02   #2858
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
co do podawania dzieciom "smakołyków"... moja siostra ostatnio dała Antkowi zlizać coli z palca i uważała to za wielce zabawne... myślałam, że ją rozszarpie... a ona mówiła, że musi poznawać smaki i że przesadzam i jestem chora psychicznie

cooooo? raju
Stary 2013-09-26, 11:05   #2859
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Dokładnie tak jej powiedziałam... w ogóle moja rodzina to mam wrażenie, że już nie może się doczekać żeby zaczął jeść coś innego niż mleko... mi się wcale z tym nie spieszy

Antoś też niby nie jest jakiś marudny tylko ma problemy z zasypianiem... znowu nie potrafi sam zasnąć... a już był z tym spokój przez jakiś tydzień i znowu cofnął się w rozwoju...

u mojego to raczej nie przejdzie, bo zamówiłby sobie jedzenie z baru, a prać to akurat pierze czasami
wiem, że ma dużo pracy bo prowadzi swoją działalność... wstaje o 5 wraca często o 17, albo 18... nawet będąc w domu ciągle odbiera telefony i siedzi przy laptopie... mówi, że musi pracować żeby nam zapewnić dobre życie, ale ja nie mam męża tylko maszynkę do zarabiania pieniędzy
Rozumiem Cie bardzo dobrze, moj tez ma wlasna firme, a wiadomo ze jak sie samemu nie dopilnuje to pojawiaja sie problemy

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dobrze,ze się odetkała

nie tylko dzieci pijące mm mają zastoje;p;p
u nas mimo,ze tylko kp, to kupa jest co 4-5 dni... tak Wojtuś magazynuje kupsztale
ale wtedy to jest kupa gigant... i stękania jest przy tym na dobre pół godziny...wczoraj np robił leżac na siedzeniu w samochodzie, to całe spodenki były w kupie, całe szczęście uraatowałam jakos tapicerkę od zniszczeń

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

wczoraj wpadliśmy na chwilę do teściow po obronie (ale nawet młodego z fotelika nie wyciągałam )
no i teściowa się pytała czy już mu zupki przecierane robię , to jej odpowiedziałam ,ze nie, ale tylko się dziwnie na mnie spojrzała... i się spytała "a soczki to chyba już dajesz?" a ja na to,ze nie

no i chyba widząc ,ze sobie ze mną nie pogada powiedziała tylko,ze w moim mleku jest wszystko co trzeba

potem przyszedł tesciu i dotykał małego swoimi brudnymi łapskami fuuuuujjjjjj (chyba prosto z pola przyszedł... bo miał czarne jak smoła)
ale powstrzymałam się od komentarza...
U mnie pediatra powiedziala zeby nie uczyc dziecko soczkow tylko wode,

Stary 2013-09-26, 11:07   #2860
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

moj tak samo. nie chce zasypiac.
Stary 2013-09-26, 11:07   #2861
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Macie juz codzienne rytuały o podobnych godzinach?

Stary 2013-09-26, 11:17   #2862
sharpnowaja
Zakorzenienie

vil nie żebym Cię krytykowała ale wcale się nie dziwie Przemkowi że tego nie ja też bym nie zjadła. Ja dałam pierwszą łyżeczkę tylko marchewkę, a później już marchewka+ziemniak, marchewka+ziemniak+brokuł , marchewka+ziemniak+brokuł + pietruszka. Nie widzę sensu podawania wszystkiego oddzielnie.

Dziewczyny wiem że już trochę było na ten temat ale myślałam że mnie to nie dotyczy ale jednak będziemy musieli kupić fotelik samochodowy. I zastanawiam się jaki. Co polecacie? chce już taki na dłużej i właśnie nie wiem czy 9-18 kg czy 9-25 kg?

im później chodzę spać tym Karola wcześniej wstaje. Dziś pobudka o 5
Stary 2013-09-26, 11:18   #2863
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie jesteś sama

Bartek pospał całe 45 minut zdążyłam ledwo prysznic wziąć i pozmywać część naczyń
Brzuch mnie zaczyna boleć, mam strasznie obfity @

maruda woła

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 11:19   #2864
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Mąż jedynie co robi to rano karmi Antosia (jego pierwsze karmienie - czyli ok.5-7), jak wraca z pracy to najczęściej pomoże mi go wykąpać... chociaż i to ostatnio rzadko, bo wracał po 19, a staram się go umyć właśnie około 19
Wczoraj jak się pożarliśmy to wieczorem zrobił zupę żebym dzisiaj nie musiała robić obiadu i pozmywał naczynia
Stary 2013-09-26, 11:28   #2865
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Moje dziecię obudziło się dzisiaj z mega płaczem...
O 5 wzięłam Go do siebie do łóżka, nakarmiłam jednym cycem, przysnął. O 6 drugi cyc, przysnął i o 7 pobudka z płaczem... Głodny nie był, miał sucho, brzusio miękki... Po godzinie noszenia i tulenia uspokoił się i nawet pouśmiechał Ale zastanawia mnie ten płacz... Może Mu się coś przyśniło... Teraz kima (a w zasadzie pewnie zaraz będzie pobudka na cyca), ja zrobiłam już sernik na zimno, a teraz muszę się ogarnąć, bo chcę wyjść na spacer zanim nie pada... No i muszę kupić coś siostrze, bo ma dzisiaj urodziny...

deb- dzięki za linka. Jak starczy mi czasu, to w ramach dzisiejszych ćwiczeń (no bo po co mam ćwiczyć jak pójdę do siory na ciacho i się najem pyszności) zrobię te muffiny

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 11:32   #2866
kingsof
Raczkowanie

Heeeej
Czytałam Was od rana, to co pisałyście o jedzonku i jak się wtrącają inni w żywienie malucha i przypomniała mi się sytuacja kiedy z moją teściową byliśmy u jednej kuzynki z 6mies córeczką i podawali jej gotowaną marchewkę z ziemniakami i mała strrrrrasznie pluła, ale to podobno ze złości bo wcześniej jej smakowało, i moja teściowa się odezwała żeby dosypali jej troche cukru to jej będzie na pewno smakować i że ona swoim synom tak robiła. A z tego co u Was wyczytałam to raczej błędne myślenie? Wgl ona jak opowiada o karmieniu swoich synów jak byli mali to głowa mała, ziemniaki z masłem, rosół z kluskami itp w wieku 6-7 mies.
Stary 2013-09-26, 11:33   #2867
xal
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co ja robiłam normalnie gotowałam z odrobinką wody jak jabłka i odrobinką curku, blendiwałam i pasteryzowałam
A obierałaś? Przed gotowaniem czy po? Długo to się gotuje?
Jestem zielona w tym temacie ...
Cytat:
Dużo pracy i te godziny to nie jest wytłumaczenie! Mój wstaje 4:40-4:50 (zależy czy się goli rano czy nie ) a w domu jest przeważnie 17:30. Przebiera się i bierze małą na oprowadzkę po domu, później zjada obiad, troszkę dychnie i się z nią troszkę bawi. Wieczorem przed snem dostaje ją zawsze (jak jest w domu) do odbicia i wyciszenia. Tak więc takie godziny go wcale nie tłumaczą. A, mój pracuje z tego 8h reszta to dojazdy, a to też męczące. No i w domu też pracuje jak ma jakiś pomysł

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 11:36   #2868
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dużo pracy i te godziny to nie jest wytłumaczenie! Mój wstaje 4:40-4:50 (zależy czy się goli rano czy nie ) a w domu jest przeważnie 17:30. Przebiera się i bierze małą na oprowadzkę po domu, później zjada obiad, troszkę dychnie i się z nią troszkę bawi. Wieczorem przed snem dostaje ją zawsze (jak jest w domu) do odbicia i wyciszenia. Tak więc takie godziny go wcale nie tłumaczą. A, mój pracuje z tego 8h reszta to dojazdy, a to też męczące. No i w domu też pracuje jak ma jakiś pomysł

obieram przed a gotowałam na oko tak żeby zmiękły, też rpobiłam pierwsyz raz

mój małż też ma własną firmę wstaje o 6 i wraca o 17 i w nocy małego mi podaje do karmienia, mamy taki zdrowy ukłąd on chodzi sobie na piłkę czy na zdjęcia a ja wychodzę sobie na zkaupy czy do kumpelek popołudniami a weekendy razem spędzamy czas
Stary 2013-09-26, 11:37   #2869
deb
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
To jest tak ze dziecko ktore ladnie zasypia w dzien po pewnym czasie moze miec problemy. U nas Nikos pieknie zasypial w lezaczku lub wozku a teraz musze go usypiac

To mnie pocieszyłaś ale tak serio to dobrze wiedzieć...choć wolę myśleć że to pogoda i jutro już będzie ok
Cytat:
z mysłowic

No to rzeczywiście na giszowiec bliziutko i pewnie coś od Ciebie jeździ bezpośrednio? 292 ? choć już busy tak się pozmieniały że ja nie na czasie jestem
Z Ligoty jeździła 12 ale w tym roku zlikwidowali to połączenie i jeździ jedynie do centrum

Cytat:

Helenka budzi się koło 6-7, biega godzinę na naszym łóżku i idzie spać jeszcze na godzinkę. Staram się wtedy wstać i ogarnąć, ale nie zawsze mi się to udaje Potem często też tylko godzinkę wytrzymuje i znowu idzie spać na jakieś 40 minut.

Cytat:
Mąż jedynie co robi to rano karmi Antosia (jego pierwsze karmienie - czyli ok.5-7), jak wraca z pracy to najczęściej pomoże mi go wykąpać... chociaż i to ostatnio rzadko, bo wracał po 19, a staram się go umyć właśnie około 19
Wczoraj jak się pożarliśmy to wieczorem zrobił zupę żebym dzisiaj nie musiała robić obiadu i pozmywał naczynia
Eee mój to conajwyżej by powiedział że ja obiadu nie musze gotować nieraz jak się pokłócimy to myśli że o to że mało w domu robi i zawsze chowa naczynia do zmywarki i zmywa podłogiogólnie on nie wie o co się kłócimy w sensie "o co tej babie znowu chodzi"
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 11:41   #2870
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
Heeeej
Czytałam Was od rana, to co pisałyście o jedzonku i jak się wtrącają inni w żywienie malucha i przypomniała mi się sytuacja kiedy z moją teściową byliśmy u jednej kuzynki z 6mies córeczką i podawali jej gotowaną marchewkę z ziemniakami i mała strrrrrasznie pluła, ale to podobno ze złości bo wcześniej jej smakowało, i moja teściowa się odezwała żeby dosypali jej troche cukru to jej będzie na pewno smakować i że ona swoim synom tak robiła. A z tego co u Was wyczytałam to raczej błędne myślenie? Wgl ona jak opowiada o karmieniu swoich synów jak byli mali to głowa mała, ziemniaki z masłem, rosół z kluskami itp w wieku 6-7 mies.
oczywiście, że błędne jak można podawać takiemu maluchowi cukier do warzyw, przecież później nie tknie w ogóle

moja babcia mi opowiadała o ziemniakach z sosem, które jadł mój kuzyn, który wtedy miał 4 miesiące

Mysia a powiedz mi ile tych brzoskwiń zrobiłaś? Bo mam te małe słoiczki z po przecierze i powiedzmy, że chciałabym ze 4

Stary 2013-09-26, 11:43   #2871
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
mój TŻ wstaje codziennie o 5.00 a wraca o 18 czasem nawet przed 19 jak są korki, bo też dojeżdża prawie 2 godz do pracy a i tak mnóstwo robi w domu (wiadomo, że teraz kiedy mam jeszcze wolne od szkoły to sprzątam, piorę, gotuje itp) ciągle coś urozmaica, odnawia, remontuje, w sierpniu zrobił taką pieeeeeekną chustawkę i ławkę do ogrodu i generalnie to złota rączka jest, ciągle się gdzieś pali żeby coś robić
Stary 2013-09-26, 11:44   #2872
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Mysia a powiedz mi ile tych brzoskwiń zrobiłaś? Bo mam te małe słoiczki z po przecierze i powiedzmy, że chciałabym ze 4
chyba 4 czy 5 takich jak na dżem 250 ml chyba, nie mam pojęcia ile zeszło brzoskwiń bo dostałam ich sporo i zrobiłam wszystko więc niestety przy proporcjach nie pomogę
Stary 2013-09-26, 11:44   #2873
xal
Zakorzenienie

Cytat:
mój małż też ma własną firmę wstaje o 6 i wraca o 17 i w nocy małego mi podaje do karmienia, mamy taki zdrowy ukłąd on chodzi sobie na piłkę czy na zdjęcia a ja wychodzę sobie na zkaupy czy do kumpelek popołudniami a weekendy razem spędzamy czas
Mój chodzi 2xtygodniu na angielski bo do pracy potrzebuje, chodził jeszcze na siatkę, ale powiedziałam, że 3 wieczory z rzędu bez niego to mi ciężko w domu i zrezygnował na razie z siatki, może poprzekłada jakoś angielski. Ja nie wychodzę nigdzie, ale muszę kiedyś w końcu. Tylko mój mąż pewnie by i został z małą, ale ja jakoś jeszcze nie potrafię ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 11:46   #2874
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
chyba 4 czy 5 takich jak na dżem 250 ml chyba, nie mam pojęcia ile zeszło brzoskwiń bo dostałam ich sporo i zrobiłam wszystko więc niestety przy proporcjach nie pomogę
a to duże je zrobiłaś... i jak otworzysz to myślisz ile dni może postać? bo ja myślałam o tych małych, żeby w ciągu 2-3 dni zużyć

Stary 2013-09-26, 11:47   #2875
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
oczywiście, że błędne jak można podawać takiemu maluchowi cukier do warzyw, przecież później nie tknie w ogóle

moja babcia mi opowiadała o ziemniakach z sosem, które jadł mój kuzyn, który wtedy miał 4 miesiące

Moja teściowa to wgl ewenement chociaż złota kobieta ale za dużo wszędzie by chciała ingerować i niektóre jej zasady i teksty osłabiają.......
Ale już mam obraz tego jak będzie się zachowywać kiedy my będziemy mieć dziecko, chyba ją zamorduję z tymi swoimi radami najgorsze że mieszkają tylko 3 km dalej
Stary 2013-09-26, 11:48   #2876
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
a to duże je zrobiłaś... i jak otworzysz to myślisz ile dni może postać? bo ja myślałam o tych małych, żeby w ciągu 2-3 dni zużyć

jak masz takie to pewnie, że lepiej, ja innych nie miałam myślę, że 2-3 dni w lodówce a resztę ja mogę zjeśc zawsze:P nie wiem gdzie można takie małe w ogóle kupić? bo te co mam to kupowałam w obi przydałyby mi się małe bo chce jeszcze jabłka i gruszki robić
Stary 2013-09-26, 11:53   #2877
sharpnowaja
Zakorzenienie

diabli u nas przy mm kupka jest codziennie.

diabli ja mam ten wax z czarnymi napisami.

vil ja będę podawać mleko następne tej samej firmy. Bo ma praktycznie taki sam smak.

deb to proszę o adres na pv, z tym że wyślę dopiero za tydzień.

xal moja siostra miała takie duże z samochodami/alfabetem i płaciła 40-50 zł za opakowanie (9 części). My na chrzciny dostaliśmy droższe firmowe i powiem Ci że te tańsze są lepsze

karolina na męża i jeszcze większe na siostrę. No ręce opadają!
Stary 2013-09-26, 11:56   #2878
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy w Pozku na obronie... było ciężko (podczas podłączania urządzenie mu się spaliło....;/;/) ,ale ostatecznie TŻ się jednak obroniłufff
gratki

Cytat:
Nie wiem czy przegapiłam, czy jeszcze nie było ... chcę kupic młodej puzzle piankowe na podłogę, zima idzie niech coś ma pod matą poza kocykiem, a jak zacznie uciekać z maty to też nie na zimne panele no i tutaj pytanie do was, bo ceny są różne, jakie brałyście? Tańsze, droższe ... czym one się różnią? Czym się sugerowałyście?
ja czekam na jakieś dofinansowanie też chcę kupić. ogólnie słyszałam że te tańsze (są nawet za 20 zł) są strasznie cienkie i się łamią, lepiej droższe. ale które najlepsze to jeszcze nie wiem

Cytat:
no nie ma, skrócili trasę autobusu 12

Cytat:
ja też się obraziłam ... ale dzielnie Młody się godzinę bawił, a potem sprzątaliśmy i układaliśmy jego ciuszki

Cytat:
tylko kąpiel i spanie, reszta jak wypadnie, do popołudnia Młody mniej więcej co 3 h robi sobie pół h drzemki

Cytat:
Brzuch mnie zaczyna boleć, mam strasznie obfity @

ja mam od dwóch tyg

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 11:57   #2879
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny moja koleżanka ma własny zakład fryzjerki. Zatrudnia 1 pracownika. Czy należy jej się macierzyński? i czy musi wtedy zamykać zakład? jak to jest? bo ktoś jej powiedział że nic jej się nie należy
Stary 2013-09-26, 12:08   #2880
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Jakich smoczków używacie i co sądzicie o smoczkach ?
jeszcze jak byłam w ciąży kupiłam zestaw dwóch smoczków lovi i jeden dostaliśmy z aventu. Mały rzadko dostaje smoka, ale czasem się przydaje..
ostatnio namiętnie ssie kciuka, dwa palce, lub nawet całą pięść i tak się zastanawiam że może kupić mu jakiś lepszy smoczek... Tylko jaki..
dzisiaj widziałam taki fajowski Dr Brown's z kanalikiem odpowietrzającym, zmniejszający ciśnienie w buźce
Loney moja młoda smoka ssała jak np. zasypiała lub marudziła, mamy z aventu , a odkad wychodza nam zeby to smoka niechce, pluje nim, woli ssać kciuka, i niewiem jak ją odłuczyć ssania kciuka wczorej zauważyłam kilka razy jak ssie lewego kciuka i sie uspokaja,i nawet zasypia w ten sposób a wyczytałam,że to niedobrze np. na zeby bo może być krzywy zgryz też musze kuić innego smoka to może nowym się bardziej zainteresuje

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Mam kryzys
Kryzys związany jest z tym oczkiem. Masuję już 2gi tydzień i nic się nie przetyka.Dla Darusia to średnio przyjemne- krzywi się przy tym lub popłakuje, a ja nie mam wyjścia i muszę masować.
Od wczoraj nie daję rady i ryczę co chwila, bo jestem załamana tym, że nic to nie daje, smutno mi też, że skończył 3 miesiące, a nadal nieco go brzuszek męczy.
ł.
Magiusa spróbuj masowac tak jak ci napisałam, pociesze cię, że nam ropieja oczka już od momentu gdzy młoda skończyłą miesiąc.....i wcześniej nic niepomagało, a też nawet masowałąm, teraz dopiero jest poprawa ale może też uwagi na krople jakie młoda dostaje (floxal) wczesniej nic niepomagałao Co do brzuszka u nas kolki mineły jak małą skończyła 3 mc a jak zeczeła 16 tyg powórciły na szcześnie na kilka dni.....wiec spokojnie bóle minął
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości