|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dotka, neni- napisze wam jak wroce. Na razie mnie tz nieźle wkurzyl wiec wytargalam dziecko na spacer i sobie poszlam.
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Lila jest dziisaj taka osowiała po tych szczepieniach, że aż mi się płakać chce
|
|
|
|
#4354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rośnie ci synekNeni jak się dziś czujecie? En grrrrrr wkurzył mnie twój teść. Ja zawsze jestem cała spięta jak teściowa przychodzi i modlę sie żeby Maja nie płakała, bo istnieje możliwość że ktoś zginie (albo ja albo teściowa). Teściowa zawsze wymyśla miliard powodów dlaczego Maja płacze. A nie pojmie że czasem dziecko poprostu płacze i nic mu nie dolega! Perse tak wam współczuje tego pobierania z główki. Dla mnie to trauma...Jak Artuś to zniósł? MelaSurka jak córeczki przespały noc po szczepieniu? Karo współczuje nocek. Jak Hania sie budzi na jedzenie to długo je? Obje się do pełna czy raczej pociumka i zasypia? Jeśli to drugie to może dlatego sie budzi znowu...Wtedy chyba byś musiała ją trochę wybudzić żeby pojadla do syta. Ale się wyspalam Kąpiel była wczoraj długa i relaksująca. Maja leżała jak w spa i delektowała sie cieplutką wodą. Zero płaczu. ubrałam, wybalsamowałam i Przeniosłam do łóżeczka. I córeczka mi spała od 21 do 5 zjadła, do łóżeczka i spała do 8. Nakarmilam i zdrzemnełysmy sie jeszcze godzinke. Potem jak zawsze poranna toaleta, strojenie, przytulanie, ćwiczenie główki (Maja woli tyłeczek podnosić ). Potem jedliśmy z TZ sniadanie, Maja świrowała w huśtawce i usnęła. Kima do tej pory.Potem pójdziemy na spacer i do pepco bo potrzebuje dla niej body z długim, rajtuzki. I do Kauflandu bo jest 300 gr milka za 5 zł z groszami
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42998171]O kurde En nieciekawie z tesciami...
My po pobraniu, z główki, no trauma... A najgorsze, ze pobrała trochę mało i nie wiadomo, czy będą wszystkie wyniki... Nol koment. Już drugi raz na to nie pójdę, ew pojadę do jakiegoś prywatnego lab zeby mu pobrali skads indziej. Po południu sie dowiem i idę od razu do lekarki, o ile będą wyniki.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Wiesz co Antek miał i z główki i z palca pobierane i w sumie z główki najmniej się nacierpiał ![]() En podejdź spokojnie do rozmowy bo jak będziesz w bojowym nastroju to tylko utwierdzisz ich w przekonaniu że to Ty jesteś ta zła. Zapytaj o co konkretnie im chodzi co mają Ci/Wam do zarzucenia? I po kolei odpowiadaj na ich obawy. Z pewnością nie chcą źle ani dla Ciebie ani dla Tomaszka a na spokojnie na pewno lepiej się dogadacie. A tak w ogóle co do płaczu dzieciaków po Antku mogę powiedzieć, że on zawsze płacze z jakiegoś powodu. Nie zauważyłam żeby płakał dla samego darcia się. Czasem są to powody oczywiste głodny, przestraszony albo go coś boli a czasem mniej oczywiste zły sen znudzenie i z tymi mniej oczywistymi jest najtrudniej. Czy Wasze dzieci mają tak samo? Jak Antek płacze zawsze się bardzo o niego martwię bo jakoś mnie nie przekonują teksty typu dzieci płaczą i już, ale to pewnie dlatego, że sporo się Antoś już napłakał i wiem, że wtedy bardzo cierpiał a ja nie umiałam mu pomóc Antek sporo płacze na pewno dużo przez refluks a przez co jeszcze ? staram się odgadywać za każdym razem i wychodzi mi to mocno średnio. Teraz jeszcze nie chce jeść tak jak kiedyś Lekarz twierdzi, że przez refluks. Jest już na tyle rozwinięty, że kojarzy jedzenie z refluksem stąd nie zbyt chętnie je Więc siedzę na laktatorze i na zmianę daję butelkę i cycka czasem się uda czasem nie No to się wygadałam |
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zabcie Nadrobie porzadniej wieczorem na kompie.
Kto wyslal do nas pana Skoka? Przyznać mi sie proszę bez bicia.Laurka ma dzien płaczu i marudzenia .. A wogole to witamy sie w 12 tygodniu
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
A co zamawiałaś z HIPPa?
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzis zimno i leje.. ....
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia- mój Miś zawsze płacze z jakiegoś powodu. Z głodu najkrócej, bo szybko dostawiam do piersi i potrzeba zaspokojona, a najgorzej jest ze zmęczeniem. Często tak ma, że ziewa, oczka ma maleńkie, zamykają mu się, a on jakby walczy ze snem, otwiera je, płacze, marudzi i wtedy ciężko jest mi mu pomóc.
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, kup mu zawieszkę Lamaze albo coś w ten deseń
np Lwa- żeby było męsko
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Nic
albo nie pamiętam :p darmo daliWysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Perse tak mi szkoda Artka.Biedaczeek.
Surka buzka dla Lilki.Oby wrocila szybko smieszka. En tez by mnie szlag trafil jakby ktos zarzucal mi takie rzeczy co do zajmowania sie dzieckiem.Moi tescie i brat tza sprobowali ale powiedzieli pare slow tylko do tza bo mnie wtedy nie bylo a ten ich delikatnie lecz dobitnie z☠☠☠al i dodal ze to nasze dziecko i nasza sprawa jak wychowujemy Laure. Dobrze ze twoj tz sie tez odezwal.
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka moje dziecko tez raczej musi miec powod do placzu.Powod na dzis: chce jej sie spac ale walczy z tym.....
Wogole moj tesc moze chce zawsze zagadac do mnie czy Laury ale zle dobiera teksty i mnie zawsze wku*rzy.Np.mialam Laure na lozku ona grzecznie lezala a teść do niej:biedna mala, tak Cie rodzice rzucili na te lozko i zostawili.A jej sie fajnie lezalo a ja obok układała m jej ciuszki w komodzie. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Ide rosół nastawic na przeziebienie poki donia Lauritta spi chwilowo.
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nocka całkiem niezła Ale niezły śpioszek z Mai ![]() Ghia nie wątp w siebie, bo jesteś najwspanialszą mamą pod śłońcem, Antoś nie mógł sobie lepszej wymarzyć
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
A jak to się robi? Ja też tak chcę!!
Właśnie skończyłam mrozić brzoskwinki. Mój dzidziolek zasnął w leżaczku. Poobkładałam go od spodu poduchami żeby cieplej miał
|
|
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Neni- a próbowałaś specjalnego smoczka do podawania leków?
Perse- Ghia- mój ma 4 rodzaje płaczu. Z głodu, zmęczenia, bólu i jak się wystraszy. Jak jest znudzony to jęczy. Ptyś ma czerwone pachy czy to może być od tego że tż go źle wytarł po kąpieli?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka kciuki za usg bioderek.
Neni nie pomoge z prezentem bo ja zawsze mam z tym problem :/ ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Taribari moze byc...z tymi paszkami.A moze ubranko go obtarlo? Laurka podobnie ma rodzaje placzu.A jak sie jej cos znudzi to czasem tez jeczy ale czesto ostrzegawczo pokasluje i sie smiejemy ze Laura kaszle i cos jej nie pasi
|
#4371 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za tygodnie i dla Pana SkokaCytat:
Cytat:
dla Majeczki!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42998171]O kurde En nieciekawie z tesciami... My po pobraniu, z główki, no trauma... A najgorsze, ze pobrała trochę mało i nie wiadomo, czy będą wszystkie wyniki... Nol koment. Już drugi raz na to nie pójdę, ew pojadę do jakiegoś prywatnego lab zeby mu pobrali skads indziej. Po południu sie dowiem i idę od razu do lekarki, o ile będą wyniki.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja nigdy nie jestem przy pobieraniu Cytat:
Cytat:
![]() NO TO UWAGA:!!!!!! - co do zawieszki z FP to tu www.wspolneodkrywanie.pl - paczka z HIPPa to chyba na stronie się rejestrowałam - jeszcze z Bobovity jak sie zarejestruje to przysyłają poradnik i pierwsze słoiczki
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
miałam po nadrabiać ale nie dam rady, tyle co poczytałam co nieco na telefonie. Franuś się przeziębił, oczko z tego powodu strasznie ropieje. Oczywiście załapał od ojca, który zbiera wszystko po drodze na co natrafi oby tylko Mały nie przejął jego genów pod tym względem, bo będę mieć przerąbane ![]() I dla innych zdechlaczków ogromne kciuki, aby szybciutko przeszło ![]() I dla tych których odwiedził Pan Skok
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka moja mala tez dzis pięknie spala od 20 do 5 rano a od 5 do 8
nawet Posprzatalam chatke tylko pozniej trudne sprawy miała.
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
Rocky jak napisałaś, że witasz się w 12 tyg to od razu mi się przypomniało jak witalysmy się w ciąży
a tu już mamy nasze Skarby![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, Może skorzystam
|
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia
jestes super mamusia dla Antka.I nawet inaczej o sobie nie mysl.Ona biedny Franio, kciuki dla niego za oczko i cale te paskudztwa ktore lapie niech sobie ida ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Karolajn dzieki jak dopadne kompa to sie tam porejestruje
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musimy się wykurować do niedzieli na chrzest..A odnośnie chrztu, jak pisałam wcześniej, że ma być 10, tak w poniedziałek ksiądz zaszokował mnie informacją, że doszły kolejne i będzie 19 chrztów A w piątek ma być jeszcze spotkanie...
|
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziękuję. Budziłam ją ok 23 jak sama szłam spać, żeby zjadła bo mi cyc prawie eksplodował, a potem o 4 jadła. Bez gorączki. Mam nadzieje, ze dziś nie dostanie. Ja rano wyprawiłam Małgosię do szkoły, zabrałam Alicję i pojechałyśmy do lab z moimi siuśkami i na pobranie bo mój gin podejrzewa u mnie anemię i dał mi skierowanie. W pon idę z wynikami, zobaczymy. A potem skoczyłam sobie do Outletu (Sammi ponownie polecam Ptak Outlet) i kupiłam w Smyku Alicji kombinezon za 30 zł!!!! Małgosi kurtkę jesienną za 35 zł!!! Do tego pajac welurowy, 2 bluzki dla Małgosi i jeszcze bluza dla niej i wydałam całe 120 zł! Myślę, że nie przepłaciłam. Kombinezon wyjściową cenę miał 109,90 zł! Poza tym w moim ukochanym Mojito dwa swetry dla siebie i w Reserved też dwa swetry i spodnie. Też w sumie 150 zł na siebie wydałam. No ale jesienią i zimą nie zmarznę!
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-26 o 13:22 |
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna obniżka kombinezonu... w takich sklepach to można kupować To za zakupy
|
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn a to z fp to co na tej stronie?zarejesrrwoqalas aie bo ja nie widze cp tam trzeba zrobic?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

a w środku kupon uprawniający do odbioru paczki w Rossmanie i kupony znizkowe

ubrałam, wybalsamowałam i Przeniosłam do łóżeczka. I córeczka mi spała od 21 do 5
zjadła, do łóżeczka i spała do 8. Nakarmilam i zdrzemnełysmy sie jeszcze godzinke. Potem jak zawsze poranna toaleta, strojenie, przytulanie, ćwiczenie główki (Maja woli tyłeczek podnosić
). Potem jedliśmy z TZ sniadanie, Maja świrowała w huśtawce i usnęła. Kima do tej pory.

Lekarz twierdzi, że przez refluks. Jest już na tyle rozwinięty, że kojarzy jedzenie z refluksem stąd nie zbyt chętnie je 

dla Pana Skoka
których odwiedził Pan Skok
jestes super mamusia dla Antka.I nawet inaczej o sobie nie mysl.