|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja kupiłam maszynkę do strzyżenia a on mi zegarek na rękę |
|||
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Neni a ty caly czas szczytujesz-ostrooo:-P musze paznokcie zrobic mam dlugie a nie chce mi sie ...jutro zrobie spaaaa |
|
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny rzadko udzielam się na forum ale często was podczytuje i niejednokrotnie korzystam z różnych ciekawych rad
Siostra wczoraj oglądała jakiś program gdzie mówili o dzieciaczkach które budzą się w nocy i machają strasznie rączkami -nasza dzisiejsza noc taka była, spałam całe 3 godziny, bo malutki co zasnął to zaczynał machać rączkami wtedy wypadał mu smok i był płacz, więc wstawałam wkładałam smoka "cichowałam" mu "ciiiii" zasypiał a za 5 minut to samo. Podobno dzieci robią to bezwiednie, same się tym budzą i wściekają bo myślą że ktoś je wybudza, może już o tym pisałyście a ja przegapiła, w każdym bądź razie maluszka trzeba mocno zawinąc z rączkami w dół żeby nie miał możliwości wymachiwania bezwiednie tymi rączuniami- ot taka ciekawostka dla tych które nie wiedziały o tym choć znając Was jesteście obcykane w temacie ![]() Taribi napisz proszę co to za książeczka i jaki autor o tym rozszerzaniu diety aaa dodam tylko żeby nie było że wiem że dzidzia macha rączkami nieświadomie w pierwszych tygodniach ale nie wiedziałam że ma taki odruch podczas snu niewiedząc o tym Edytowane przez angelak86 Czas edycji: 2013-09-26 o 16:13 |
|
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z poradni neonatologicznej i oto moje wieści:
-waży 4700 -asymetria ok -ciemiączko 1,5x1,5 -pobrali krew m.in. na morfo i bilirubinę -prawdopodobnie brakuje mu żelaza, ale okaże się po wynikach -ma napięcie mięśniowe kończyn górnych (dzięki dziewczyny na zwrócenie uwagi na zaciskanie piąstek, powiedziałam o tym i pani dr potwierdziła)-do następnej wizyty nic z tym nie robimy, jak sie nie poprawi to na rehabilitację -wysłuchała szmery nad serduszkiem i musimy do kardiologa iść , już się umówiłam na wizytę na 17go października teściowa dzwoniła, nie zdążyłam odebrać i nie oddzwoniłam bo nie chciałam z nią rozmawiać ![]() zadzwoniła jak tż wrócił z pracy i mniej więcej jej powiedział co i jak to ta walnęła tekst, że napięcie ma bo my mu za małe łapki zakładamy i on nie może rozszerzyć z tego zdenerwowania nie zjadłam obiadu |
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tekstami teściowej się w ogóle nie przejmuj, bzdury gada
|
|
#4448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A książeczka to Poradnik żywienia małego dziecka wydany przez firmę Nutricia. Cytat:
my już prawie opanowaliśmy anemie. Jak się okaże że musicie brać żelazo daj znać, mamy takie co nie ma skutków ubocznych. a teściowa no comment my już nic mojej nie mówimy bo zaraz są teorie kosmiczne. Najgorzej mnie wkur... jak dziecko wesołe i pogodne a ta się doszukuje jakiś nieprawidłowości. Wczoraj jej już wygarnęłam to się tłumaczyła mojej mamie że ona coś z przysadką ma itd. Zawsze wiedziałam ze ma cos z głową ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie straszcie mnie o co chodzi z tymi piesciami?moja tez zaciska...nie zawsze ale tez myslalam ze to normalne...tzn nieraz zaciska nieraz ma luzno raczki itp
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kciuk ma w środku czy na zewnątrz?
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#4452 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Margoś pewnie spaceruje ![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego A Ty nie płacz z jej powodu, nie warto ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Mnie pediatra powiedział, że dziecko ma płakać minimum 2h dziennie, no ale nie mam go do tego zmuszać, tylko że to jest normalne a tym samym rozszerza płuca i mam wyluzować ![]() Achhh... tak wiem ![]() Cytat:
Co jej podałaś?
|
|||||
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
En z psem to przegiecie! Koniecznie powiedz to tzowi.Co siersciuszek zawinil?
![]() Wogole ja mialam jazde o karmienie Kaukaza jak byl maly bo poczatkowo jadl tylko sucha karme dobrana tylko dla niego a sasiadka pokrryjomu mu resztki i kosci dawala. Neni maz powinien byc przyzwyczajony, szczytujesz z nami juz dobre pare miesiecy
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Czy u Was też tak długo się czeka na becikowe?
Wszystkie dokumenty zaniosłam w połowie sierpnia, decyzje otrzymałam 26 sierpnia, a do tej pory kasy brak ![]() Ileż to można czekać, a nie powiem, przydałaby nam się. Trzeba kupić w końcu pościel Małemu, bo zimno się zaczyna robić a u nas z kasą krucho...
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma ciesz sie bo Laurka spi po max 40 minut.
Fiazo ladna waga maluszka a anemie opanujecie.Kciuki za kardiologa Margos pewnie meczy siersc spacerem ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Ona ja zlozylam papiery 7 sierpnia decyzja byla szybko i kaska po 25 sierpnia
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby u kardiologa było ok
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Ciocie
Z tej strony Ja Mały Glut![]() Mama mi dziś czytała, że żalicie się na swoje Mamy i teściowe ![]() Nie będę więc gorszy i pożalę się i ja ![]() Miałem dziś naprawdę ciężkie popołudnie- oczywiście wszystko z winy mojej Mamy... Jak wiecie dzieci jak śpią to rosną, więc i ja sobie słodko spałem, kiedy mamie zachciało się ugotować dla Taty obiad i tak się tłukła tymi garami, że mnie obudziła Nie wiem po co ona mu gotuje Przecież ma dwa cycusie to bym się z Tatą podzielił No ale jak dziecko niewyspane to dziecko złe... Mama powiedziała, że mam nie świrować pawiana i położyła mnie na matę i nawet bawiłem się grzecznie, ale.... Mój Kotek Lamaze obrócił się do mnie doopą tego było już za wiele! Kręciłem się, machałem wszystkimi czterema kończynami a on dalej nie chciał się do mnie odwrócić pyszczkiemMusiałem trochę pokwękać, żeby Mama się domyśliła i odwróciła go... Na szczęście teraz już mi lepiej i mm nadzieję, ze reszta wieczoru będzie spokojniejsza ![]() A w ogóle to jestem cool koleś Ledwo pierdnę a już mi się dobierają do majtek Wystarczy, że sobie trochę pokwiczę i zaraz mi machają gołymi cyckami przed nosem? A ż strach się bać co będzie jak jeszcze wypięknieję![]() ![]() Dobra trzymajcie się Idę wyprowadzić sierść na polko![]() Ps. Trzymam mocne kciuki za moich kolegów Adasia, Jasia i Dominiczka
|
#4458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślicie, że coś może mu się stać Idę go poszczypać ![]() Cytat:
![]() Mnie też fragment z psem najbardziej zbulwersował ![]() Biedny piesek cierpi przez głupotę walniętych ludzi ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Widać, że masz za dużo czasu |
|||
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
O matko En, nie żebym krakała, ale podejrzewałam, że prędzej czy później teściowie się przyczepią, bo już zauważyłam, że lubią skomentować to i owo
Bardzo dobrze odpowiedziałaś teściowi i wcale nie uważam, że za ostro, jesteś zmęczona ciągłą opieką nad Tomaszkiem, starasz się jak możesz, tylko po to by wysłuchiwać takiego piepr.z.enia?![]() Trzymam mocno kciuki, żeby tę parę miesięcy wam szybko minęły i żebyście jak najszybciej wynajęli coś swojego, bo szkoda nerwów. Sama się zagotowałam, jak to czytałam ![]() Ja mam dzisiaj jakiś dzień do tyłu pogoda mnie dobija, nic mi się nie chce, nawet z małym na spacer nie wyszłam, ale za to przekimałam się po południu 2h. Tż leży z Alkiem, więc mam chwilę dla siebie Zaraz walnę sobie rumianek i tyle ze mnie![]() Hahahah, tz przysypiał i mówi, że mały się w pewnym momencie przyssał do jego nosa, myśląc że to cycek, hahah, padłam
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Co za masakra caly dzien pada
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też taka kupa
![]() normalnie bym się cieszyła, bo bardzo lubiłam w taką pogodę wbijać się pod kocyk i leżeć, czytając książkę przy kubku herbaty, Ale teraz nie mam na to ani siły, ani chęci i ta pogoda mnie tylko dobija ![]() Wrzucam nas do klubiku
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Drogi Piotrusiu jestes tak mlody a masz juz sielanke-cycki na zawolanie
![]() Neni to ty sie jeszcze nie przyznalas? Omg ![]() Tweed ostatnio tz polozyl sobie Laurke na klacie to ta zaczęła swirowac i cyca szukac ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Tweed ja tez tak kocham polezec ale Laurka pozwala tylko chwilowo sie byczyc, potem juz kaszle ostrzegawczo ze mam konczyc
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas podobnie, chyba że Alek zaśnie snem konkretnym Albo tż się z nim położy, tak jak teraz ![]() Boże, zżarłam całą michę ryżu z jabłkami i mam teraz gastro na ostre ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Wszystkie muszą się dziećmi zajmować akurat wtedy, kiedy ja mam chwilę! Super![]()
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas leje i potem słońce i znów leje, na szczęście zdążyłam w tym suchym momencie, ale wczoraj nas złapał grad ![]() karo, dzięki za info o tym próbkach dzieć mi zasnął a ja chcę jej naoliwkować główkę bo nie wiem czy nie zaczyna jej się ciemieniucha miała któraś? jak to wygląda?
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
ooo karolajn widzę że pisałaś o rejestracji na FP
właśnie doczytałam z też się dzisiaj zarejestrowałam, ile trzeba czekać na cudeńko?
|
#4466 | |||||
|
Zadomowienie
|
byliśmy u neurologa - Pani neurolog była zdziwiona, ze takie rzeczy Tymusiowi wypisali w tym szpitalu, powiedziała, że jest zdrowy i dorodny, że dużo urósł, więcej je, ma większy brzuszek i jeszcze nie potrafi opanować do końca swojego większego i cięższego organizmu dlatego też wygina się w łuk na brzuszku. Ale nie jest to żaden problem neurologiczny, jest zdrowym dzieckiem, rehabilitacje i ćwiczenia przydadzą mu się w lepszym rozwoju.
W sprawie karmienia poradziła się zdac na intuicję, mnie intuicja podpowiada aby stopniowo zmieniać wyżywienie Tymusia na mm, a nie z dnia na dzień jak polecił ten gastrolog. Normalnie szał z tymi wszystkimi lekarzami. Ta Pani neurolog ciepła, fajna kobieta się wydaje i powiedziała, że co lekarz to nam co innego powie i aby zdać się przede wszystkim na własną intuicję i podejśc do tych wszystkich zaleceń lekarskich po swojemu. Dziś Tymuś otrzyma juz 3 porcje mm na dobę, za jakieś 2 tygodnie będziemy wprowadzać kolejną. Dziś skończyliśmy 13 tygodni, jutro kończymy 3 miesiące. A Tymuś dziś lizał pierwszy raz w życiu banana Ale śmiesznie bylo Też mam problem z TŻ, jest nerwowy i jak coś tylko pójdzie nie do końca takjak być powinno to wtedy wyrzuca z siebie różne żale, dziś to było szaleństwo przed tym neurologiem. Tymuś spał, więc przywiózł mi go o 14stej i zarzuca że nic nie robię, nic nie pilnuje, i gdyby nie on to byśmy nigdzie nie zdążyli, nakarmiłam, ubrałam, Tymuś okropnie płacze przy ubieraniu na dwór to złapał go szybko i poszedł do auta. nie wziął telefonu, mój się rozładował i jechal jak szalony aby zdążyć na tą 15stą, pomylił drogi, nie wiedział gdzie jechać i w ogóle całe zło tego świata moja wina, zrobił mi tyle wyrzutów że mi przykro strasznie było. W końcu przypomniał sobie gdzie była ta ulica, bo ja to zielonego pojęcia nie miałam, on przecież zawsze wie gdzie jechać, byliśmy tam już 2 razy wiec byłam świecie przekonana że on wie gdzie jechać. Dojechaliśmy, wizyta się odbyła, wróciliśmy i TŻ udaje że wszystko ok. Nie wiem co robić, czy mu powiedzieć co o tym myśle, czy dać sobie spokój i okazac mu zrozumienie bo to fakt że cała odpowiedzialność za rodzinę i wszytko jest ostatnio na jego głowie bo ja jestem ciągle jakaś taka niepełnosprawna umysłowo i fizycznie. I przykro mi strasznie, że tak mi się zdrowie posypało, niby funkcjonuje normalnie, radzę sobie, ale nie wszystko ogarniam i tak to już jest...Uff ale się pożaliłam, przepraszam, za zbyt długi monolog ![]() Cytat:
Ogólnie z tym odginaniem jest tak: - neurolog w szpitalu powiedziała, że to bardzo źle, że dziecko ma obniżone napięcie itp. - rehabilitant powiedział, że można mu zapisać rehabilitacje i ćwiczyć, ale że wiele dzieci tak ma i zazwyczaj bez rehabilitacji samo to przechodzi wraz z rozwojem dziecka. I że ewentualnie czasem te dzieci, które się zbyt mocno odginają mogą trochę później zacząć raczkować, ale nie jest to nic złego i że nawet bez rehabilitacji raczej samo powinno ustąpić. - dziś P. Neurolog powiedziała, że nie zauważa u Tymusia żadnych śladów problemów neurologicznych, że rehabilitacje owszem mogą mu pomóc w szybszym rozwoju, ale nie są konieczne i że to odginanie wynika z tego, że przytył i jeszcze sobie nie radzi ze swoją dużą masą ![]() Cytat:
Cytat:
I ogólnie czuję się zagubiona w przestrzeni, trudno mi się odnaleźć, wogóle czuję się niepełnosprawna jakby. Cały czas żyję nadzieją, że w końcu kiedyś to minie i wrócę do zdrowia, ale są dni że jestem załamana.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Piotruś dzielny z Ciebie Dżentelmen U nas też, gdyby nie 2 wycieczki po lekarzach to byśmy cały czas w domu siedzieli.
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia
![]() Yevele moja Laurka ma ciemieniuche.To wyglada jak luski lub lupiez.Dzis juz trzy godziny ma glowke naoliwkowana.aTroszke juz ja czesalam.Tz jak wroci to ja wykapie i jeszcze delikatnie ja poczesze.A jutro powtorka ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Nie dość ze pada to caly dzien siedze sama :/ Tz byl w pracy a potem pojechal po drzewo na opal.
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewusia trochę niefajnie się Twój TŻ zachował-ja bym powiedziała że mi przykro. Nawet jeśli jest ostatnio zestresowany i ma dużo na głowie to nie upoważnia go do takiego traktowania Ciebie-powiedz mu to na spokojnie-ja tak zawsze robię. Mój TŻ to też nerwus A ja próbuję wysłać Młodego spać ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- No i super, że z Tymusiem wszystko ok
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewusia- Ja bym szczerze powiedziała, że zrobiło mi się przykro. |
|
|
|
|
#4470 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do tż. mój robi dokładnie takie same jazdy. ale ja juz przywykłam nic nie mówie a sam mnie potem przeprasza hehe
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

a w środku kupon uprawniający do odbioru paczki w Rossmanie i kupony znizkowe 

my już prawie opanowaliśmy anemie. Jak się okaże że musicie brać żelazo daj znać, mamy takie co nie ma skutków ubocznych. a teściowa no comment
my już nic mojej nie mówimy bo zaraz są teorie kosmiczne. Najgorzej mnie wkur... jak dziecko wesołe i pogodne a ta się doszukuje jakiś nieprawidłowości. Wczoraj jej już wygarnęłam to się tłumaczyła mojej mamie że ona coś z przysadką ma itd. Zawsze wiedziałam ze ma cos z głową 

Nie wiem po co ona mu gotuje
Ledwo pierdnę a już mi się dobierają do majtek
Myślicie, że coś może mu się stać