Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 15:18   #2911
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Dobra, wrocilam. Dalam Darusiowi cycka i postanowil sie jeszcze zdrzemnac. Tyle ze ja obok noego a nie sam w lozeczku.

Ktoras pisala ze od rana jej dzieciatko plakalo- my dzis mielismy tak z brzuszkiem. Generalnie Darus juz od dawna sie kreci i wierci z tymi brzuszkowmi sprawami w nocy ale nie placze. A dzis noc ladna ale nad ranem az poplakal. Troche go uspilam to jak sie obudzil to znow nie wiedzialam co robic wiec dosstal czopka i pomoglo.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
dziewczyny a niewydaje wam się ze w super pharmie ceny sa wygurowane??
przykład : była promocja na artykuły nivea do kąpieli w tym samym czasie w superpharmie i tesco, i porównałam ceny takiego samego płynu o takiej samej pojemności i w tesco cena regularna niższa niż promocyjna w super pharmie (w superpharmie cena regularna coś koło 19 zł, a w tesco regularna 15 zł)............już kilka razy zwróciłam an to uwage porównując ceny......ciekawe jak teraz bedzie l:
Tak w superpharmie jest drogo. Ja to juz jakis czas temu zauwazylam ze u nich promocja to cena taka sama jak w innym sklepie zwykla

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Hmm jak oglądałam jakiś tam program o rozszerzaniu diety to radzili albo kupować z pewnego źródła albo dawać słoiczki. To już sama nie wiem Marud wstał

ja bede na sloiczkach jechala. Nie mam zadnego zaufanego zrodla wiec poki co planuje sloiki

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
moj nieraz sam mnie wysyla zebym gzies poszla sie odstresowac

Nie wiem czy pisalam wam co wzoraj w szpitalu mialam na izbie przyjec jak pisalam to napisze drugi raz hehe
A wiec dalam skierowanie , w rejestracii dwie panie przezytalybi zaczely pesel wklepywac w kompa i pytanie "dziexko uderzone w brzuch przez doroslego?" Ja ze nie ze przez dzidcko one dziwny wzrok na mnie i dalej pytania ale jak to sie stalo ? Ja ze zostal uderzony piescia w brzuch i teraz brzuszek go boli od kilku dni one dalej na mnie i pytanie a ile dziecko ma a ja ze 7 lat a one a my tu mamy ze niecaly rok ja look na skietowanie a tam pesel MIchala:banghead: czerwona jak burak sie zrobilam i mowie ze tonpesel mojego 5 mc synka a one usmiech juz i do mnie.ze mam sie nie dziwic ich reakcji bo wie pani co sie teraz.dzieje codziennie jakis maluszek pobity albo pociety wiec ze.mnie juz zeszlo i mowie ze rozumiem no i juz smiesznie bylo ...; ) a po usg moja pefiatra zadzwonila jak DAwid i jak jej powiedzialam ze sie pomylila w peselu i ze patrzylin na mnie podejrzliwie to przepraszala hehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

moj tz tez mniec usilowal wyslac wczoraj na odprezenie do kosmetyczki czy cos. Nie poszlam, ale musze w koncu isc.

A na IP niezla syt.ale w sumie dobrze ze sie pytaja bo faktycznie to bestialsto ktore sie teraz dzieje to porazka.
Ja tego nie rozumien , bo ja becze przy masazu oczka widzac ze dla mojego dziecka to nieprzyjemne i placze. I juz sobie wyobrazam ze biedny Darus mysli "Mamo ale ja jestem taki kochany, tak sie usmiecham wiec dlaczego mi robisz takie nieprzyjemne rzeczy, za co?", a inni bez sumienia lamia dzieciom zebra i rzucaja nimi. No masakra!!!

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
to ja też proszę o zacytowanie tych słów bo moj tż też uważa ze on pracuje po 12 godzin a ja przeciez tylko siedze z dzieckiem

a tak w ogole to od wczoraj mam chustę i się nosimy maly zadowolona ale nie wiem jak dlugo moge go tak nosić ? bo teraz spedzil w tej pozycji 2 godziny i juz nie chcial ile wy nosicie w chuscie najdluzej dzieciaczki ?
To podeslij mi na prv adres email. Napisze ci od ktorej str.do ktorej jest o tym i sobie poczutacie. Tylko musisz sciagnac program do czytania ebookow.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

A Vil zapomnialam napisac. Zamowilam na allegro te polarowe kombinezoniki. Dzis zalozylam jeden sa suuuper!!! Dzieki. Tylko warto kupic rozmiar wieksze.ja zamowilam 74 i 80 a nosimy sie jeszcze w 68( niektore ciuszki na styk) ale jak mu zalozylam to 74 to bylo akurat. Ciezko sie dziwic skork pod spodem mial body, rajstopki j sweterek.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:19   #2912
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Mam jakiś kryzys cycowy. Niby mała nie płacze z głodu bo sama daję jej cyca co 2,5-3h ale cyce mam wrażenie że są puste. Ale to jeszcze nic. Mała ssa jakiś czas po czym się odwraca, łapie znów, zassa, znów puszcze i tak w kółko aż się denerwuje. Daję wtedy 2 cyca znów ssa jakiś czas i sytuacja się powtarza. Ale jak ścisnę cyce po jej jedzeniu to mleko jest wiec już sama nie wiem o co chodzi...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:24   #2913
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
dziewczyny a niewydaje wam się ze w super pharmie ceny sa wygurowane??
przykład : była promocja na artykuły nivea do kąpieli w tym samym czasie w superpharmie i tesco, i porównałam ceny takiego samego płynu o takiej samej pojemności i w tesco cena regularna niższa niż promocyjna w super pharmie (w superpharmie cena regularna coś koło 19 zł, a w tesco regularna 15 zł)............już kilka razy zwróciłam an to uwage porównując ceny......ciekawe jak teraz bedzie z tymi promocjami???
produkty w cenach regularnych są droższe ale jak jest promocja dla klubowiczó to faktycznie jest taniej tak jak ostatnio było m in kupilam pampersy gdzie sztuka wynosila 0,43 gr to niegdzie tak tanio nie kupilam nawet w promocji

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Mam jakiś kryzys cycowy. Niby mała nie płacze z głodu bo sama daję jej cyca co 2,5-3h ale cyce mam wrażenie że są puste. Ale to jeszcze nic. Mała ssa jakiś czas po czym się odwraca, łapie znów, zassa, znów puszcze i tak w kółko aż się denerwuje. Daję wtedy 2 cyca znów ssa jakiś czas i sytuacja się powtarza. Ale jak ścisnę cyce po jej jedzeniu to mleko jest wiec już sama nie wiem o co chodzi...
tez tak miewam i zauważyłam ze po prostu nie chce jesc tylko ssac ale nie koniecznie zeby mu lecialo mleko wiec daje wowczas smoka i czekam kolejna godzine wowczas od razu sie dosysa i je spokojniej az sie wystraszylam bo to bylo juz ponad 4 godziny bez jedzenia ale widocznie moje dziecko ma takie fazy a co do piersi to prawie caly czas ma zwiodczale zadko kiedy sa napeczniale zazwyczaj noca jak maly ma dluga przerwe ale w dzien to raczej nigdy
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:26   #2914
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Pospałam z Młodym on jeszcze dosypia, więc ja się ogarnę i idziemy na mały spacer

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:33   #2915
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Macie juz codzienne rytuały o podobnych godzinach?

tak, pobudka o 8 najczęściej, wtedy cyc, o 10 cyc i spacer i tam 1 drzemka, ok 12 powrót do domu - cyc, ok 14,30 cyc i drzemka 2 godzinna, potem spacer, w międzyczasie cyc, godz 20 kąpiel, masaż, cyc i sen a w nocy milion pobudek na cyca coś mu się odmieniło i już nie przesypia nocy

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:34   #2916
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie .... pisałam Wam że mama dostała wypowiedzenie. z terminem do 21.09. w czwartek 19.09 zaniosła l4 na dwa tygodnie. wczoraj dostała świadectwo pracy na którym jest uwzględnione dwa dni l4. to chyba coś nie halo, prawda? jak ma l4 nie powinna w ogóle na razie dostać świadectwa pracy, a już te dwa dni to nie wiadomo skąd ... powinni poczekać aż jej się skończy zwolnienie lekarskie i wtedy wystawić do tego dnia chyba. czy potem już automatycznie przechodzi pod zus z końcem umowy? jak to jest? bo nie umiemy się doszukać.
Świadectwo pracy jest ok, reszta ZUS, tylko potwierdzam to co Deb napisała
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ogolnie sad uregulowal kase, ok. Ale teraz jeat szantaz..
Ze jak nie bede nim w dobryxh ukladach to sad i zabierze Zu..

No to co robic?
odebranie to nie takie hop-siup, spokojnie, będzie dobrze.

Resztę nadrobię chyba po gościach.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:44   #2917
Veronic
Wtajemniczenie

barwineczek- u nas regularnosc tylko polega na wieczornej kąpieli i potem spaanku, w ciągu dnia jest różnie

jezzzuuu co za dzien...
W ciagle tak załosnie placze... pomaga tylko cyc co 2 godziny... a potem wszystko wokoł jest obrzygane, bo tak Młody chlusta...
nie wiem czy to zabki czy co, pakuje wszystko do buzi, jak mu wyleci to ryczy, jak mu masuję dziąsełka to wtedy na chwile jest spokój
kurcze czy to moje dziecko musi ciągle wyć ?
nie ma w nim żadnej radości...

aa co do smoczka
to W jest od niego uzależniony...
zasypia ze smokiem,potem jak już mocno zaśnie to go wypluwa, ale przez sen ciągle ma odruch ssania
no chyba,ze jest bardzo zmęczony to wtedy daje radę bez
w ciągu dnia tez uzywam, staram się nie tak często, ale czasami nie daję rady i muszę go jakoś uciszyć
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:48   #2918
salviae
Zadomowienie

Justi, jak chcesz mu dawac smoka zeby nie ssal tego kciuka to sprobuj ten http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-lub-lateksowy, Kuba tez nie chciał zadnego, a zaczal ssac kciuka co mi sie bardzo nie podobalo, pozwalam mu rzuc paluszki, ale to cos calkiem innego i jakis miesiac temu mu kupilam tego nuka, ale 6-18 i odrazu załapał, przydaje sie taki smoczek, dostaje tylko na uspokojenie, a jak mu lepiej to zabieram, jak spi to tez zabieram

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
superowy!
niedługo będziemy mistrzyniami w tworzeniu bezpiecznych kojców. coraz częściej zastanawiam się czy nie kupic na przyszlosc kojca
http://allegro.pl/kojec-8-elementow-...563891926.html takiego np. albo takiego
http://allegro.pl/kojec-wielowariant...552367474.html
http://allegro.pl/kojec-wielowariant...541823100.html
wszystkie dzieciaki w rodzinie niemiłosiernie rozpaczaly w tych zwykłych http://allegro.pl/berber-horn-kojec-...507413521.html
w ogole trzeba w koncu pomyslec nad remontem i uchronić co się da zanim mloda wyruszy w swiat...
my juz mamy zagrodke jak to dziadek mowi
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wczoraj wpadliśmy na chwilę do teściow po obronie (ale nawet młodego z fotelika nie wyciągałam )
no i teściowa się pytała czy już mu zupki przecierane robię , to jej odpowiedziałam ,ze nie, ale tylko się dziwnie na mnie spojrzała... i się spytała "a soczki to chyba już dajesz?" a ja na to,ze nie

no i chyba widząc ,ze sobie ze mną nie pogada powiedziała tylko,ze w moim mleku jest wszystko co trzeba

potem przyszedł tesciu i dotykał małego swoimi brudnymi łapskami fuuuuujjjjjj (chyba prosto z pola przyszedł... bo miał czarne jak smoła)
ale powstrzymałam się od komentarza...
to ladnie ci powiedziala, ja bym ulyszala, ze jej dzieci jadły żur jak skonczyły 2 miesiace i zyja a dla tescia ja bym sie odezwala
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
cześć, dawno nie zaglądałam... ostatnio mam gorszy humor, Antoś jakiś marudny i ma trudności z zaśnięciem, ja po całym dniu jestem już zmęczona, a mąż mnie nie rozumie, bo on przecież pracuje... mówi, że jestem egoistką, bo chce żeby mi pomógł jak wróci do domu jak powiedziałam, że nie daje rady zrobić obiad, posprzątać i zająć się dzieckiem to powiedział żebym wstawała wcześniej...

co do podawania dzieciom "smakołyków"... moja siostra ostatnio dała Antkowi zlizać coli z palca i uważała to za wielce zabawne... myślałam, że ją rozszarpie... a ona mówiła, że musi poznawać smaki i że przesadzam i jestem chora psychicznie
wspolczuje, moj sie jakos ostatnio poprawił, ale tez po awanturach, siostre bym udusila chyba
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mąż chyba dawno kopa w tyłek nie dostał ja nie robię w domu praktycznie nic a ogarniamy wieczorem jak młody śpi RAZEM bo obowiązki dotyczą wszystkich a zajmowanie się dzieckiem jest bardziej męczące niż siedzenie za biurkiem ja myślę, że tatuś powinien zostać z małym popołudniu a najlepiej na całą sobotę i niech wtedy posprząta i ugotuje
u nas jets jasne, że ja mam dyżur codziennie do 17 a popołudnia i weekendy bawi małż
ee to az tak by mi było glupio mojego wykorzystywac widze, ze za bardzo go meczy ta praca, a pozniej jezcze w domu cos robi
Cytat:
Dokładnie tak jej powiedziałam... w ogóle moja rodzina to mam wrażenie, że już nie może się doczekać żeby zaczął jeść coś innego niż mleko... mi się wcale z tym nie spieszy
moja mama tez ciagle - daj mu sprobowac, a mi tez sie nie spieszy, za 3 tygodnie bedzie juz pol roku, a ja bym wolala dalej czekac, po co mu jedzenie ?
Cytat:

mamy, wstajemy o 8, o 10-11 spanie, zabawa, o 15-16 spanie, spacer, czasem na nim krotkie spanie, o 19 30- 20 kapiel, o 20-20 30 spanie nocne
Cytat:
jak masz takie to pewnie, że lepiej, ja innych nie miałam myślę, że 2-3 dni w lodówce a resztę ja mogę zjeśc zawsze:P nie wiem gdzie można takie małe w ogóle kupić? bo te co mam to kupowałam w obi przydałyby mi się małe bo chce jeszcze jabłka i gruszki robić
ja mam takie małe po przecierach, tzn mylam te po przecerach
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny moja koleżanka ma własny zakład fryzjerki. Zatrudnia 1 pracownika. Czy należy jej się macierzyński? i czy musi wtedy zamykać zakład? jak to jest? bo ktoś jej powiedział że nic jej się nie należy
nalezy sie, nie musi zamykac jak ma kogos zatrudnionego, chyba, ze ma dalej ulgowa skladke to dostanie 200 zł
Cytat:
Wladnie ogarnelam chate zrobilam dwa prania , starlam kurze , poscielilam lozko , pomylam podlogi , zawiozlam D. Do szkoly
Boszeee ja to wszytko zrobilam hehe nieraz wizyta tesciowej potragi dzialac cuda hehhehe

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

zrobilam krem z dyni, nawet dobry i ma kosystencje zupek dla niemowlat i blache rogalikow z ciasta francuskiego i wszystkie je zjadlam, teraz chce mi sie , a mialy byc dla meza, musze zatrzec wszelkie slady po nich
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:56   #2919
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
cześć, dawno nie zaglądałam... ostatnio mam gorszy humor, Antoś jakiś marudny i ma trudności z zaśnięciem, ja po całym dniu jestem już zmęczona, a mąż mnie nie rozumie, bo on przecież pracuje... mówi, że jestem egoistką, bo chce żeby mi pomógł jak wróci do domu jak powiedziałam, że nie daje rady zrobić obiad, posprzątać i zająć się dzieckiem to powiedział żebym wstawała wcześniej...

co do podawania dzieciom "smakołyków"... moja siostra ostatnio dała Antkowi zlizać coli z palca i uważała to za wielce zabawne... myślałam, że ją rozszarpie... a ona mówiła, że musi poznawać smaki i że przesadzam i jestem chora psychicznie
zostaw męża na cały dzień z małym, i niech się bawią chłopaki razem. praca jest dużo łatwiejsza niż obowiązki dom+dziecko, kiedy czasem ciężko znaleźć chwilkę na toaletę czy jedzenie w spokoju
a zachowanie siostry bez komentarza

Cytat:

u nas jest kąpiel, karmienie, spanie i na razie tyle
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:59   #2920
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:

U nas od jakiegoś czasu jest podobnie i też się zastanawiam, o co chodzi

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:00   #2921
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A Vil zapomnialam napisac. Zamowilam na allegro te polarowe kombinezoniki. Dzis zalozylam jeden sa suuuper!!! Dzieki. Tylko warto kupic rozmiar wieksze.ja zamowilam 74 i 80 a nosimy sie jeszcze w 68( niektore ciuszki na styk) ale jak mu zalozylam to 74 to bylo akurat. Ciezko sie dziwic skork pod spodem mial body, rajstopki j sweterek.
to super
ja w końcu nie zamawiałam bo mama kupiła ale cieszę się że się przydało

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Świadectwo pracy jest ok, reszta ZUS, tylko potwierdzam to co Deb napisała

zamówiłam śpiworek do wózka. hmm ale tak myślę że może kurtkę też kupić jakąś ciepłą poza kombinezonami ... hmm ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:03   #2922
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam właśnie kombinezony i ktoś napisał: Kombinezon bez śladów eksploatacji

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
to ja też proszę o zacytowanie tych słów bo moj tż też uważa ze on pracuje po 12 godzin a ja przeciez tylko siedze z dzieckiem

a tak w ogole to od wczoraj mam chustę i się nosimy maly zadowolona ale nie wiem jak dlugo moge go tak nosić ? bo teraz spedzil w tej pozycji 2 godziny i juz nie chcial ile wy nosicie w chuscie najdluzej dzieciaczki ?
mój rekord to 5h z przerwą na karmienie, zwykle do 3h dziennie

Cytat:

super jest ta książka Hump pożyczyć Ci? bo skończyłam
chętnie przeczytam, dzięki
Stary 2013-09-26, 16:36   #2923
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Eh... Wyszłam z Małym z domu, doszłam do garażu, wyjęłam wózek, wsadziłam Małego, zamknęłam garaż, odeszłam 5 m i... i otworzyłam garaż, wyjełam Kubę, schowałam wózek, zamknęłam garaż i wio do domu... Zaczęło lać
Kuba został z tatą, ja skoczyłam do sklepu po artykuły na muffinki i co... I ci.pa ze mnie- kupiłam to co miałam w domu, a nie kupiłam mąki, której nie mam

Hmm na brak mąki nic nie poradzę, nie znam przepisu na muffinki bez mąki
w każdym razie ja w ramach ćwiczeń zrobiłam ciasto ze śliwkami ale dalej mi zostały więc jutro też coś zrobię

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:

moja tak robi często jak już nie chce jeść, a ciągnie mnie jak chce jej się odbić

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

zrobilam krem z dyni, nawet dobry i ma kosystencje zupek dla niemowlat i blache rogalikow z ciasta francuskiego i wszystkie je zjadlam, teraz chce mi sie , a mialy byc dla meza, musze zatrzec wszelkie slady po nich

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
to super
ja w końcu nie zamawiałam bo mama kupiła ale cieszę się że się przydało

zamówiłam śpiworek do wózka. hmm ale tak myślę że może kurtkę też kupić jakąś ciepłą poza kombinezonami ... hmm ...
pokazuj na jaki się zdecydowałaś
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:37   #2924
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm na brak mąki nic nie poradzę, nie znam przepisu na muffinki bez mąki
w każdym razie ja w ramach ćwiczeń zrobiłam ciasto ze śliwkami ale dalej mi zostały więc jutro też coś zrobię
Wygrzebałam z dna szafki mąkę, więc muffinki są
Wyszły całkiem dobre biorąc pod uwagę fakt, że dałam zamiast cukru pudru brązowy cukier w mniejszej ilości (coby zdrowiej było), natomiast przesadziłam z ilością czekolady , bo papilotka nie chce ładnie odejść No i musiałam ciut za dużo mąki dodać, więc rozrzedziłam mlekiem i mam 12 dużych muffin i 4 mniejsze

Ale Kuba skupiony ciśnie kupala... Aż się boję co zastanę w pampersie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:43   #2925
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wygrzebałam z dna szafki mąkę, więc muffinki są
Wyszły całkiem dobre biorąc pod uwagę fakt, że dałam zamiast cukru pudru brązowy cukier w mniejszej ilości (coby zdrowiej było), natomiast przesadziłam z ilością czekolady , bo papilotka nie chce ładnie odejść No i musiałam ciut za dużo mąki dodać, więc rozrzedziłam mlekiem i mam 12 dużych muffin i 4 mniejsze

Ale Kuba skupiony ciśnie kupala... Aż się boję co zastanę w pampersie
ee to nieźle nakombinowałaś, najważniejsze że wyszły i smakują, czy z ilością czekolady da się przesadzić? wątpię

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Wywoływałyście może zdjęcia maluszków? Chciałam wywołać kilka, ale przez neta i żeby mi przysłali...polecicie jakąś stronę?
Stary 2013-09-26, 17:33   #2926
lonely_lady
Zakorzenienie

spróbuję ponadrabiac

Cytat:
M i D spia jutro wyzwanie "TESCIOWA"
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
ja dzisiaj cały dzień z moją siedziałam
teść miał coś do załatwienia w naszym mieście i przyjechali..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

a, miałam pisać ale zapomniałam.... dostałam @ jestem złaaaa
ojjj tam, ponad rok jej nie miałaś
musisz starać się o rodzeństwo dla Bartusia, to znowu będziesz miała spokój z @

Cytat:
Dziewczyny możecie mi polecić jakąś dobrą i nie kosztującą 200zł szczoteczkę elektryczną?? Po ciązy moje zęby wołają o pomoc. Do dentysty jestem umówiona ale termin miał dopiero na grudzień ( prywatnie) i pomyślałam, że od szczoteczki zacznę.
co do szczoteczki el. to nie pomogę. Ale szczerze polecam fioletową pastę elmex. Jest rewelacyjna !!! bardzo wzmocniła moje słabe zęby
nawet mój dentysta to potwierdził
szczoteczkę mam normalną, też z elmexa

Cytat:
my kupiliśmy TT, ale one sa wygięte w luk i niestety już w szpitalu odgniataly się malej na buzi (obwodka). dostala wiec avent ze szpitalnej niebieskiej paczki i do teraz kupujemy aventowe. lovi podobno tez sa fajne, co Wam w nich nie pasuje?
lovi też nam się delikatnie odciska czasami. Z aventem nie ma aż takiego problemu. W sumie to nie, że coś mi nie pasuje.. chciałam kupić jakiś dobry po prostu. Widziałam taki wypasiony dr browns i zaczęłam się zastanawiać podobno on zmiejsza ciśnienie w buźce, a tym samym zmniejsza prawdopodobieństwo zapalenia ucha środkowego (podobno często występującego u dzieci ssających smoka) nie wiem.. chyba niepotrzebnie świruję
ogólnie zarówno lovi jak i avent wypadają WIktorkowi i potem jest nerw. najlepiej jak ma przyciśnięte pieluszką. Kiedyś trzeba było mu trzymać, teraz sam się zatyka pieluchą i trzyma smoczek

Cytat:

a w temacie kupy - matkooo!!! dziecko mi się odetkało! po 3 dniach (a wlasciwie pieciu) mloda zrobila kupala...ale takiego jak jeszcze nigdy. tata wymiekl i tylko komentowal podajac kolejne chusteczki (dziecko gdzie ty to zmiescilas? teraz to ja się nie dziwie, ze wazylas pol kilograma więcej itd.)
chce być w 100% szczera, wiec musze to napisac: wspolczuje dzieciakom, które pija mm i maja zastoje kupkowe. jeśli ich jelitka tez tak magazynują jak Nelki to naprawdę jest mi ich zal. na cycu kupa co drugie karmienie, lekko, gładko, wodnisto a po tym mleczku to jakas masakra. pampers jeszcze nigdy nie był tak pelny. nie wiem gdzie i jak ona to pomiescila. 100 razy bardziej wolimy kilka kup dziennie
a to u nas nadal tylko kp, ale czasy kilku kupek dziennie już dawno minęły.. teraz to nawet jednej dziennie nie ma..
we wtorek rano była big kupa i od tamtej pory nawet kleksika

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Widzisz, a my tylko na cycu i mamy kupę rzaaaaadko, ostatnio 10.09, poprzednia jakoś 3-4 tygodnie wcześniej... Na bieżąco są tylko kleksy i bączki-śmierdzioszki. Za to jak już jest kupa, to konkretna.
to mnie pocieszyłaś w takim razie u nas tragedii nie ma. I też mamy kleksiki i bączki śmierdzioszki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:56   #2927
ankaaa206
Wtajemniczenie

roboty pełno, a mały nie współpracuje, marudził mi chyba dobre 2 godz, bo zmęczony był, teraz w końcu zasnął a ja odpoczywam chwile, wieczorem wpadną znajomi z pizzą
mam teraz nową wymówkę aby nie ćwiczyć schudnę jak urodzę 2 dziecko, bo teraz nie ma po co

Julka
Stary 2013-09-26, 18:00   #2928
deb
Zakorzenienie

Dzwoniłam do swimmera - jednorazowe wejście jednej osoby z dzieckiem + w tym pieluszka do pływania jednorazowa to koszt 41 zł. Można też wykupić jakieś karnety - ale nie wiem przecież czy dziecku się spodoba, czy nam się spodoba, czy basen będzie ok itp. itd.
Ile wy płacicie?

Vil - na żelaznej są 34 stopnie w wodzie. I jeszcze zapomniałam Ci napisać że niestety ale moja nadzieja, że Helence przeszkadza w śnie śpiworek nie potwierdziała się - dzisiaj też mnie budziła co 2 godziny
A te lody z lidla to koszmar! Mogłaś mi nie mówić że są dobre to bym ich nie kupiła i nie zjadłabym wczoraj pół opakowania
Stary 2013-09-26, 18:02   #2929
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Mamy kąpiel o tej samej porze, karmienie na noc, usypianie (choć to akurat będzie trzeba zmienić). W dzień zależy, o której mała wstanie, jak długo będzie spała, ale mniej więcej wiem, kiedy powinna drzemać

Dziś w miarę, może się nic nie przyplącze

Masz rację z tą IP, ale jakoś zawsze mam opory i wolę wylądować u rodzinnego, przynajmniej blisko mam

Dietę będę rozszerzać po 6 miesiącu, co najwyżej może wezmę się za gluten, ale jakoś nie mogę się zebrać do dokładniejszej lektury na ten temat i tak odwlekam temat

Daj znać, jak czegoś się dowiesz od lekarza

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Axella, nikt Ci Zu nie zabierze, bo jesteś dla niej najlepszą mamą, jaką może mieć!
Trzymam kciuki, jak jeszcze się nie rozwinęło to raczej niebezpieczeństwo minęło!
Mnie zwykle konkretnie bierze wieczorem, więc już tylko IP.
Może głupio wymyśliłam, że rozszerzenie diety szybciej pomoże. To w chwili kryzysu było
W każdym razie lekarka mi kazała podawać zupkę jarzynową jak młody będzie miał 4,5 miesiąca- jeszcze zobaczę, czy jej posłucham. Jak się czegoś ciekawego dowiem to przekażę!
W ogóle dzięki za wsparcie, bo już zaczynałam doła łapać, że jestem jedyna, która się uparła na karmienie mimo tych zapaleń!
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:04   #2930
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzwoniłam do swimmera - jednorazowe wejście jednej osoby z dzieckiem + w tym pieluszka do pływania jednorazowa to koszt 41 zł. Można też wykupić jakieś karnety - ale nie wiem przecież czy dziecku się spodoba, czy nam się spodoba, czy basen będzie ok itp. itd.
Ile wy płacicie?

Vil - na żelaznej są 34 stopnie w wodzie. I jeszcze zapomniałam Ci napisać że niestety ale moja nadzieja, że Helence przeszkadza w śnie śpiworek nie potwierdziała się - dzisiaj też mnie budziła co 2 godziny
A te lody z lidla to koszmar! Mogłaś mi nie mówić że są dobre to bym ich nie kupiła i nie zjadłabym wczoraj pół opakowania
jakie lody ??
u nas jest pierwsze wejście za darmoszke, potem 25 zł za zajęcia rodzic plus dziecko i temp wody 33 stopnie, mieliśmy chodzić ale nie idziemy, tż stwierdził że maly się zaziębi tylko no i pracuje niestety do 18 a zajecia są o 17, na wiosnę pójdziemy jak już się rozluźni u niego w pracy

Julka
Stary 2013-09-26, 18:10   #2931
Hawwa87
Zakorzenienie

Skusiliśmy się na słoiczek z jabłuszkiem, żeby mała spróbowała, dostała trzy maleńkie łyżeczki, ale wielkiego wrażenie na niej jabłko nie zrobiło Upewniłam się, że na rozszerzanie diety przyjdzie jeszcze czas

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:11   #2932
xal
Zakorzenienie

My po odwiedzinach koleżanki i kolegi z pracy. Moje dziewczę sprzedało kilka uśmiechów, nawet poszła na rączki do cioci
Przyszedł kombinezon z allegro, jest super ekstra luks, ale ... na następny rok przeliczyłam się z rozmiarem.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:18   #2933
humpback
Zakorzenienie

oglądnęłam właśnie film dokumentalny pokazujący pierwszy rok życia dziecka z usa, mongolii, japonii i afryki. uroczy. zwłaszcza murzynek jedzący robale, kiedy my się jakimś glutenem przejmujemy także polecam-znajdźcie sobie "babies" w reżyserii thomasa balmès
Stary 2013-09-26, 18:21   #2934
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Justi, jak chcesz mu dawac smoka zeby nie ssal tego kciuka to sprobuj ten http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-lub-lateksowy, Kuba tez nie chciał zadnego, a zaczal ssac kciuka co mi sie bardzo nie podobalo, pozwalam mu rzuc paluszki, ale to cos calkiem innego i jakis miesiac temu mu kupilam tego nuka, ale 6-18 i odrazu załapał, przydaje sie taki smoczek, dostaje tylko na uspokojenie, a jak mu lepiej to zabieram, jak spi to tez zabieram

moja mama tez ciagle - daj mu sprobowac, a mi tez sie nie spieszy, za 3 tygodnie bedzie juz pol roku, a ja bym wolala dalej czekac, po co mu jedzenie ?
dzięki, zobaczę... dziś ssał tylko raz, jak mi się rozdarł na dworze, chciał się uspokoić

wychodzę z tego samego założenia - po co mu jedzenie

Cytat:
my mamy dwie do samochodu nie chcę do pakować w kombinezonie
Cytat:
Ile wy płacicie?
My płacimy 190zł za 10 spotkań, pierwsze zajęcia, gdyby nam się nie spodobało, są darmowe, po nich można zdecydować czy się chodzi czy nie

Stary 2013-09-26, 18:22   #2935
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
roboty pełno, a mały nie współpracuje, marudził mi chyba dobre 2 godz, bo zmęczony był, teraz w końcu zasnął a ja odpoczywam chwile, wieczorem wpadną znajomi z pizzą
mam teraz nową wymówkę aby nie ćwiczyć schudnę jak urodzę 2 dziecko, bo teraz nie ma po co
hmm niezła myśl
Stary 2013-09-26, 18:23   #2936
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
e
Wywoływałyście może zdjęcia maluszków? Chciałam wywołać kilka, ale przez neta i żeby mi przysłali...polecicie jakąś stronę?
ja wywoływałam mnóstwo zdjęć z ostatnich 2 lat, w tym zdjęcia I. przez empik

Cytat:
Ile wy płacicie?
u mnie karnet na 10 zajęć po pół h, bez pieluszki to 189 zł. pojedyncza lekcja 30 zł. ale jak moja mama wyzdrowieje to idziemy na basen z młodym tak bez zajęć, i jak mu się spodoba to go zapiszę
Stary 2013-09-26, 18:23   #2937
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oglądnęłam właśnie film dokumentalny pokazujący pierwszy rok życia dziecka z usa, mongolii, japonii i afryki. uroczy. zwłaszcza murzynek jedzący robale, kiedy my się jakimś glutenem przejmujemy także polecam-znajdźcie sobie "babies" w reżyserii thomasa balmès
widziałam kawałek obrzydziło mnie jak Afrykanka lizała buzię dziecka

Stary 2013-09-26, 18:23   #2938
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Justi ja swojej też dawałam, ba nawet przedwczoraj jej dałam na noc, bo ni hu hu nie chciała zasnąć, tylko ja zawsze czekam aż zaśnie i wyciągam z buzi żeby się nie przyzwyczaiła do ssania podczas snu. Ja niestety byłam zatykana na noc i to do tego stopnia, że musiałam mieć koło siebie 4 smoczki, 2 w ręce, bo jak wypadł czy za bardzo się obślinił to sobie wkładałam następny, a nie daj Boże jak nie mogłam znaleźć to już nikt nie spał, a mam 2 rodzeństwa. Ja musiałam długo ssać smoka na noc, bo pamiętam zdarzenie jak pojechaliśmy do wujostwa na wieś i dziadki zapomniały dla mnie smoka i pamiętam, że darłam się w niebogłosy, że chcę smoczek, a wujek latał po całej wsi naznosił smoczków i sobie próbowałam, który mi pasuje, no to nie wiem mogłam mieć ze 3 lata nawet..... Ale w dzień bez smoka był luzik. No i przez tego smoka mam cholernie krzywe zęby.......

Mysia fajnie, że udało się coś znaleźć A co do przesyłki z Nexta to szła koło 8-9 dni, ale jakość pajacyków jest super, a teraz weszła nowa kolekcja i są piękne rzeczy, chyba zbankrutuję.

Dziewczyny czy ktoś kupował nawilżacz powietrza do pokoju dziecka? My się przymierzamy do zakupu i nie wiem na co zwrócić uwagę?
Ja mam ten nawilżacz powietrza i jestem bardzo zadowolona.
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...509984264.html
---
Hejka laseczki Osz wczoraj miałam taki zalatany dzień, że nawet nie zdążyłam z małą pójść na spacer Do 14 załatwiałam rodzinne a potem pojechałam na nowy towar na lumpa. Ale nałowiłam perełek dla małej Spotkałam koleżanki i trochę poplotkowałyśmy. Jak wróciłam to było już ciemnawo i odpuściłam. Nie chce zapeszać ale chyba dostaniemy to rodzinne. Fajnie jest być na ryczałcie bo można sobie samemu dochód wyliczać bo nikt nic nie udowodni Wszystko zależy od kosztów
Julka ma tydzień słoneczka ale nadchodzi 4tygodniowy skok rozwojowy. Boję się Wczoraj o 23.40 skończyła 3 miesiące. Niżej zdjęcie zrobione równo o 23.4o Tak moja niunia świętowała

Wstyd mi przyznać ale nie wiem kompletnie kiedy na mm powinno się wprowadzać stałe pokarmy. Na kp wiadomo jak najpóźniej ale co z tym mlekiem modyfikowanym? Powinno się w 5 miesiącu? Niech mi któraś to wytłumaczy bo już sama nie wiem. Nie chce młodej szkodzić dawaniem albo niedawaniem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05508.jpg (67,9 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-09-26, 18:28   #2939
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
jakie lody ??
u nas jest pierwsze wejście za darmoszke, potem 25 zł za zajęcia rodzic plus dziecko i temp wody 33 stopnie, mieliśmy chodzić ale nie idziemy, tż stwierdził że maly się zaziębi tylko no i pracuje niestety do 18 a zajecia są o 17, na wiosnę pójdziemy jak już się rozluźni u niego w pracy
śmietankowe z orzechami niebieskie pudełko - sorry ale nie chce mi się tyłka ruszyć do kuchni stąd jedynie opis

kurcze fajnie że pierwsze za darmo...tutaj też mogliby coś takiego wymyślić

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
My po odwiedzinach koleżanki i kolegi z pracy. Moje dziewczę sprzedało kilka uśmiechów, nawet poszła na rączki do cioci
Przyszedł kombinezon z allegro, jest super ekstra luks, ale ... na następny rok przeliczyłam się z rozmiarem.
A to jaki rozmiar kupiłaś? Ja się zastanawiałam nad 80 ale chyba kupię 74 i najwyżej potem się będę martwić
Moje dziecię też najczęściej jest super grzeczne przy 'ludziach'

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dzięki, zobaczę... dziś ssał tylko raz, jak mi się rozdarł na dworze, chciał się uspokoić

wychodzę z tego samego założenia - po co mu jedzenie

my mamy dwie do samochodu nie chcę do pakować w kombinezonie

My płacimy 190zł za 10 spotkań, pierwsze zajęcia, gdyby nam się nie spodobało, są darmowe, po nich można zdecydować czy się chodzi czy nie
No nie...u Was teżdarmowe...to chyba szukam dalej, a nie że do tych naciągaczy będę chodzić!
Stary 2013-09-26, 18:29   #2940
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oglądalam już kiedyś, ciekawy

Julka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości