Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 09:59   #1561
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Z tego co pamietam:
- kombinezon jednoczesciowy na ta zime, mysle ze to najwygodniejsza opcja dla wszystkich ale jeszcze nie kupilam, ciagle nie wiem jaki rozmiar..
- despa - dzieki za linka, przejrze z kompa bo z tel ciezko
- oldzinx - podaj linka skad zamawialas
- luna - dobre z troszke mniejszym Kamilkiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:01   #1562
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Nadrabiam tylko dlatego że cały czas klepie Kamilka po pupci, właśnie przestałam żeby napisać i już jękoli no ale jego pora

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
pewnie masz male kolana
haha no tak
właśnie sprawdzałam tą pozycje i mały ma głowę w powietrzu a nogi na mojej szyi więc średnio wygodnie, zresztą i tak robi wtedy brzuszki zamiast leżeć chciałam cyknąć zdjęcie ale aparat mi się rozładował

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Maxi Cosi chyba są dość małe. To znaczy zależy, ale jak ktoś ma takie długie i spore dziecko jak ja, to musi pod tym kątem sprawdzić te MC.
tak myślisz? różnią sie jakoś wymiarami? Kompletnie tego nie ogarniam a bądź co bądź ja mam duże dziecko...

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
A zanim mnie wywali- to pytanie bo tak sie zastanawiam- po co Kombinować z przenoszeniem do osobnego pokoju? Moja mała zasypia w łózeczku, potem ją biore do łózka (jak było kp- było wygodniej) i spimy (no chyba ze spiewa). Nie zmieniam tego na razie- z prostej przyczyny tych momentów i chwil nie jest az tak duzo, dzieci szybko rosną za chwilę chcąc dac buziaka usłyszymy nie, albo " ja siama"- wiec korzystam z okazji by wyprzytulac, wycałować ( tego mojego zbója)
Ja głównie dlatego że moje dziecie śpi w dzień w łóżeczku i zaczyna dorastać przez co przeszkadza mu np. moje stukanie o klawiaturę czy mycie naczyń itp. a na noc i tak przewoże łóżeczko bliżej naszego łóżka więc mi obojętne. Ale fakt lubie mieć go przy sobie więc pewnie przeprowadzę go jak będzie miał jakiś rok teraz chyba zrobie mu tylko kącik gdzie będę dawać łóżeczko na jego sen

Ja kremu używam nivea na każdą pogodę, w marcu/kwietniu smarowałam, pozniej BD na słońce a teraz niczym bo jeszcze nie jest tak zimno. Dziś chyba posmaruje bo wietrznie jest bardzo

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:30   #1563
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Wstawać śpiochy

I dla Agateczki wszystkiego naj naj i dla rocznic ślubnych i związkowych.

cdn ....

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej wam ja jak zwykle daleko w tyle z nadrabianiem
dziś idziemy na szczepienie i oczywiście jak zwykle musi padać i tak jest zawsze jak idziemy do lekarza eh

wczoraj byliśmy na basenie, fajnie było

Agateczka widziałam świetuje Najlepszego i dla wszystich świetujących maluszków

i co Karol pływa zapewne?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hej

Agateczka i od nas najlepsze zyczenia (spoznione )
tort przesliczny, sama pieklas?

I dla dzisiejszych solenizantek Anielki i Oliwki NAJ NAJ NAJ
nie ten akurat nie, nie mogłam znaleźć foty swojego wyczynu

dołączam się do życzeń

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wczoraj Kamilek miał szczepienie na żółtaczke, krzyczał bo już mądrala jest świadomy bólu ale mimo że głodny i śpiący to u lekarki był jak zaczarowany, złote dziecko
waży 9420g i mierzy 75 cm
nie przytył dużo po w ciągu prawie 2 miesięcy 900g
w nocy co chwile popłakiwał jakby mu się coś śniło (z pewnością po szczepieniu, tym bardziej że miał o 17 a zawsze szczepiliśmy się o 8 rano) więc go wzięłam do łóżka o 2 ale cycka nie dałam bo by mi na 5 rano nie starczyło więc kimał kolo mnie i dopiero jak jęczał przed 5 to dałam
ładnie rośnie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość

Zaległe życzenia od nas również
O tort, mniam
czytam dalej ...

Cytat:
a i jeszcze wczoraj w poczekalni była kobieta z synkiem, siedzi obok nas i mówi:
-popatrz chłopczyk taki jak Ty, albo może troszke młodszy
-no troszkę na pewno, ma 6 miesięcy
-a no to mój 16-naście
no przecież młodszy

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość

Agateczka wszystkiego naj

A z nowości - Wiktorek zaczyna powoli się czołgać, tzn. leżąc na brzuszku podnosi kuper do góry i próbuje podepchnąć się do przodu nogami, ale nie wpadł jeszcze na to, żeby w tym czasie oderwać głowę od ziemi, więc tylko minimalnie mu się udaje przesuwać, ryjąc policzkiem po kocu

za czołgi

Dzieńdoberek
U nas również szaro, buro i ponuro a do tego leje od rana, buuu...
Z tego wszystkiego nic mi się nie chce i zamiast prasować albo coś innego robić siedzę przy kompie no i jak dziecię wstanie to po robocie...
Stary 2013-09-26, 10:45   #1564
oldzinx
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Oldzinx do 8-9ale to przy nocnym jedzonku ok 4 bez tegoto maks do 7.30.
Zazdroszczę, heh u nas w nocy 3 karmienia, a 4te ostatnie o 5 rano

Cytat:

Ja też się dołączam do poszukiwań fotelika, jak coś znajdziecie fajnego, to dajcie znać

A z nowości - Wiktorek zaczyna powoli się czołgać, tzn. leżąc na brzuszku podnosi kuper do góry i próbuje podepchnąć się do przodu nogami, ale nie wpadł jeszcze na to, żeby w tym czasie oderwać głowę od ziemi, więc tylko minimalnie mu się udaje przesuwać, ryjąc policzkiem po kocu
za nowe umiejętności

No to dziewczyny pełna mobilizacja i szukamy. Cena ok. 450zł
Jak narazie mój typ to CHICCO X-PACE 9-18 (był jeszcze MaxiCosi ale za krótkie oparcie jak dla nas).
Szukamy przede wszystkim sprawdzonego, bezpiecznego i żeby miał testy i atesty

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Z tego co pamietam:
- kombinezon jednoczesciowy na ta zime, mysle ze to najwygodniejsza opcja dla wszystkich ale jeszcze nie kupilam, ciagle nie wiem jaki rozmiar..
mam nadzieje ze nikt nie uzna tego za reklamę, zamawiałam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20622

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Dzieńdoberek
U nas również szaro, buro i ponuro a do tego leje od rana, buuu...
Z tego wszystkiego nic mi się nie chce i zamiast prasować albo coś innego robić siedzę przy kompie no i jak dziecię wstanie to po robocie...
samo się zrobi
mam to samo, tyle ze nawet jak słonce świeci. TZ z pracy wróci i będzie marudził ze obiad jeszcze nie gotowy...
Agateczka z Kielc jesteś? Pytam bo potrzebna mi sprawdzona pielęgniarka/położna środowiskowa co do mamuś przychodzi o porodzie.
Stary 2013-09-26, 10:52   #1565
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj wieczorem ogladnelismy sobie film na dvd, Oblivion z Tomem Cruisem (polski tytul Niepamięć) - i musze powiedziec, ze bardzo dobry film
o to dobrze wiedziec - tez sobie obejze
Cytat:
Nestelleto nieźlez moim kręciołkiem roszpunkowym to bym juz oka nie miałajaką masz długość zakładana?
11 . kiedys mialam 14 (chyba mnie pogielo ! )
Cytat:
hehehe ale przynajmniej rzesy sa zrobione, gorzej bedzie z pazurkami

no nareszcie pogoda na kalosze
Ja chyba w tym roku tez sie rozgladne.. jak myslicie, mozna kalosze tez nosic w zimiie?
dziekuje a masz juz jakis upatrzony?

dziekuje a czy jest cos, na co trzeba zwracac uwage przy wyborze?

auuccccc
na pazurkach spal w foteliku (wczoraj tez tak mialo byc ale ....nie bylo )

wiem ze to hunterow sa ocieplacze ale nie mam wiec nie wiem jak sie sprawuja

co do kombinezonu to dobrze jak jako calosc maja i na stopki i na raczki ocieplacze(lepiej jako calosc niz jako dopinane . dobrze tez jak niema "kicika"-futerka wkol kaptura - bo dzieciom wchodzi to do ust-memlaja to itp.
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Ty o kombinezonie a ja o śpiworze
i tak to ze mną zakręconą jest!

Cytat:
A jaki masz przedział wagowy fotelika?
kazdy . i ten pierwszy fotelik bodajze od 0-9 (roszek), i ten nastepny 9-18 chyba (nina ) i ten ostatni 18 -36 ? (kuba).niepamietam dokladnie przedzialu wagowego ale wszystko bedzie na pewno na str.maxi cosi .
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

A i powiem Wam ciekawostkę, znajomi znajomej żeby ułatwić sobie życie i jednocześnie zapewnić bezpieczeństwo dziecku, pozbyli się łóżka, śpią na samym materacu i na około mają poobkładane kołdrami. Powiem Wam, że kuszący pomysł
ha dobre !
Cytat:

Stary 2013-09-26, 11:06   #1566
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
samo się zrobi
mam to samo, tyle ze nawet jak słonce świeci. TZ z pracy wróci i będzie marudził ze obiad jeszcze nie gotowy...
Agateczka z Kielc jesteś? Pytam bo potrzebna mi sprawdzona pielęgniarka/położna środowiskowa co do mamuś przychodzi o porodzie.
no już mi leży prasowanie kilka ładnych dni i się nie zrobiło

Nie z Kielc a z okolic, może anika ci pomoże
A to ty skąd że pytasz?
Stary 2013-09-26, 11:15   #1567
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
o to dobrze wiedziec - tez sobie obejze
kazdy . i ten pierwszy fotelik bodajze od 0-9 (roszek), i ten nastepny 9-18 chyba (nina ) i ten ostatni 18 -36 ? (kuba).niepamietam dokladnie przedzialu wagowego ale wszystko bedzie na pewno na str.maxi cosi .
haha kazdy mówisz
Dzieki, sprawdziłam już i za mały będzie dla nas ten model co chciałam.

Cytat:
no już mi leży prasowanie kilka ładnych dni i się nie zrobiło

Nie z Kielc a z okolic, może anika ci pomoże
A to ty skąd że pytasz?
Dzieki zapytam

W Kielcach 5 lat mieszkałam (studia) a pochodze z okolic Staszowa (ok. 60km od Ck). Teraz na Podkarpacie wyemigrowałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 11:27   #1568
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć
Leje. Szaro i ponuro. Dobrze, że korzystaliśmy w ostatnie dni ze spacerów

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
No wieesz...to znaczy "coś zaje fajnego"
Aaaaaa...
za hematologa! I szybkie załatwienie!

Cytat:
nie wiem czy mi sie uda: http://allegro.pl/listing/user/listi...33171&id=99470

są holle
czekam na dostawe od nich, wczoraj zamawiałam, dam znac jak sie spiszą, oczywiście mój kalafior dojrzał kaszki po zapłaceniu....
Haha, ja właśnie też od niego teraz kupuję, nie tylko kaszki, ale cały "zestaw młodego smakosza"

Cytat:
dziś idziemy na szczepienie i oczywiście jak zwykle musi padać i tak jest zawsze jak idziemy do lekarza eh

Cytat:
Przyłączam się do życzeń!!!

Cytat:
Tasia wprowadzasz już gluten? Napisz dokładnie co i jak to zgapię od Ciebie Nasze dzieci z tego samego dnia to pasuje
Jeszcze nie. Na razie tylko pierś. Pediatra mi powiedziała, że najpierw warzywka jakieś, potem gluten z tymi warzywkami. Przymierzam się do marchewki w któryś weekend (żeby wszyscy byli i robili zdjęcia ), wczoraj byłam w Rossmannie, chciałam kupiś marchewkę,ale nie było prawie żadnych słoiczków... (niektóre obiadki tylko zostały). Jakieś problemy magazynowe podobno. Na razie więc nie mam nic, może za tydzień będziemy próbować Nawet łyżeczki jeszcze nie mam, pisałam wyżej, dopiero zamawiam na Allegro
A Ty już się przymierzasz?

Cytat:
a i jeszcze wczoraj w poczekalni była kobieta z synkiem, siedzi obok nas i mówi:
-a no to mój 16-naście
Ale tamten już chyba chodził?

Cytat:
Dziewczyny nadal stoje przed dylematem wyboru kombinezonu na zime: jedno- czy dwuczesciowy, oto jest pytanie?
My mamy 4 jednoczęściowe Krzyś dostał, jeszcze w ciąży byłam. I takie duuuuże były, jeden przymierzyłam ostatnio - ten najmniejszy jest w sam raz, czyli reszta trochę za duża, na zimę jak znalazł Niektóre mają osobne rękawiczki/buciki (tak jakby na sznurkach), inne to całość chyba... Nie pamiętam dokładnie, w szafie są, teraz nie będę hałasować, bo Krzyś ma drzemkę

Cytat:

a i sorki za pisownie - bedzie l zamiast ł ,a zamiast ą itd. bo klawisz od kresek wciagnelam odkurzaczem i teraz mi trudno -taki dzyndzelek pozostal a piszac 1 reka niesposob tego wcisnac.....
Zdolna jesteś

Cytat:
Wczoraj wieczorem ogladnelismy sobie film na dvd, Oblivion z Tomem Cruisem (polski tytul Niepamięć) - i musze powiedziec, ze bardzo dobry film
Potwierdzam, fajny film

Cytat:
Ja chyba w tym roku tez sie rozgladne.. jak myslicie, mozna kalosze tez nosic w zimiie?
Myślę, że można kazde - ale gruuube skarpety (albo kilka par najlepiej ) wymagane. No chyba, że -15*C, to bym się nie odważyła

I co to ja jeszcze miałam... A! Pokój dla dziecka. U nas ten "problem" odpada - mamy jeden pokój. Krzyś chcąc nie chcąc jest zmuszony spać z nami w pokoju (śpi od początku w swoim łóżeczku - bez problemu, ale biorę Go często do naszego łóżka, jak tż wychodzi do pracy po 6 rano, a Krzyś akurat budzi się na 1. jedzenie - i tu jeszcze dosypiamy ).
Dziś akurat jadł o 3.30, a potem spał do 8.30 u siebie (a ja u siebie ).
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 11:45   #1569
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka,
Cytat:
Róża na początku płakała, bo było ciemno w aucie i mnie dobrze nie widziała. Zapaliłam przy niej światełko i poszła słodko spać, sprawdzając co chwilę, czy mama jest obok

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Mam niskie dziecko i bezzębne.
Ale za to książki czyta.

Cytat:
Jakub dziękuje za życzenia z okazji pół roczku. Przy okazji napiszę, że waży 8670. Gdzie moja kruszynka? Niedługo go nie udźwignę. Jeśli się uda mam go karmić rzadziej. Żarłoczek.
Pięknie waży! A Ty nie narzekaj!

Cytat:
Gratuluję ząbków , u nas jeszcze nic nie zauważyłam oprócz wzmożonego ciumkania łapek i wsadzania ich całych do buzi
W. już od dawna ciumka ręce i pakuje wszystko do buzi, ale od kilku dni zaczął ślinić się jeszcze bardziej (myślałam, że to niemożliwe ) i dostał kataru. Marudny bardziej nie jest.

Cytat:
oo dzięki - ucieszyłam się, że z Warszawy, ale bardziej opłaca mi się zapłacić za wysyłkę

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
no to kciuki!

Cytat:
chłop jak dąb

Cytat:
ale super!
ciekawe, keidy sie pojawi
Dziś zaglądałam w buźkę, już widać

Cytat:
-a no to mój 16-naście
j.w. chłop jak dąb

Cytat:
Są takie ocieplacze, jak pisały dziewczyny, ale poniżej -5 bym nie nosiła.

Cytat:
o sprytnie z tymi ocieplaczami - na pewno na zime potrzebuje wygodnych cieplych butow, chociaz moje trekingowe niby tez i daja rade..
Dla mnie tylko emu - cieplutkie, nie przemakają, nie są śliskie. Idealne buty na zimę.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 12:01   #1570
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
wczoraj Kamilek miał szczepienie na żółtaczke, krzyczał bo już mądrala jest świadomy bólu ale mimo że głodny i śpiący to u lekarki był jak zaczarowany, złote dziecko
nie przytył dużo po w ciągu prawie 2 miesięcy 900g

Cytat:
-a no to mój 16-naście

Cytat:
Dziewczyny nadal stoje przed dylematem wyboru kombinezonu na zime: jedno- czy dwuczesciowy, oto jest pytanie?
jedno

Cytat:
a i sorki za pisownie - bedzie l zamiast ł ,a zamiast ą itd. bo klawisz od kresek wciagnelam odkurzaczem i teraz mi trudno -taki dzyndzelek pozostal a piszac 1 reka niesposob tego wcisnac.....

Cytat:

Też miałam podobną sytuację, kiedy poszliśmy na szczepienie z małym jak miał 3 miesiące. Siedzimy w poczekalni, a obok nas kobitka z dziewczynką, która już siedziała, ale była tak drobna, że mój synek był porównywalny wielkością do niej. Tż do mnie: patrz, ta dziewczynka taka jak nasz synek, a już siedzi. A wtedy ta kobitka mówi, że jej córeczka ma 9 miesięcy

za nowe umiejetnosci

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Moderna mam jeszcze do ciebie pytanie co to jest "Eisendiphosphat" znalazłam że coś z żelazem? mam 3 słoiczki firmy Bebivita z Niemiec i tam w składzie coś takiego ? nie bardzo mi sie to podoba ;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 12:07   #1571
monnagiovanna
Raczkowanie

Oldzinx, ja jestem z Kielc, widziałam już wcześniej, że pytasz, ale niestety nie mam nikogo sprawdzonego, u mnie po porodzie była 2 razy położna z przychodni, do której zapisałam małego (pierwszy raz pofatygowała się chyba z 5 tygodni po porodzie), ale szału nie było z tą wizytą, także niestety nie mogę pomóc.
Stary 2013-09-26, 12:50   #1572
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Moderna mam jeszcze do ciebie pytanie co to jest "Eisendiphosphat" znalazłam że coś z żelazem? mam 3 słoiczki firmy Bebivita z Niemiec i tam w składzie coś takiego ? nie bardzo mi sie to podoba ;/
troche pogooglowalam i za wiele nie ma w necie... z tego co znalazlam to jedynie bebivita stosuje ten zwiazek w produktach dla dzieci. To jakis zwiazek fosforanowy zelaza (di jest traktowane jako II) - podobno jest dozwolony do stosowania w zywnosci przez UE i nieszkodliwy - moze sluzyc np. jako regulatory kwasowości, emulgatory, stabilizatory kwasowe, przeciwutleniacze, konserwanty..

Moze ptaszysko powie cos wiecej, jako chemik

W necie pisze, ze w naturze moze wystepowac jako wiwianit, czyli wyglada na to, ze to dosc naturalny zwiazek chemiczny .

Dragusia wyslalam zapytanie do Bebivity, moze odpisza

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-09-26 o 13:07
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:10   #1573
Malpka
Zakorzenienie

my po szczepieniu wazymy 8600 67,5 cm płaczu była co nie miara i KArol wcale nie chciał siedziec tylko łapał mnie za bluzke podciągał sie i wstawał i łapał mnie za szyje zeby go wziąć na ręce ale już po mamy sie zgłosić ok 11 miesiaca na kontrole wazenie mierzenie i po 13 mieciacu na szczepienie

Cytat:

dołączam się

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
-a no to mój 16-naście

Cytat:

znajac Karola - juz sam plywa kraulem
za szczepienie
:
nie aż tak sprytny nie jest hehe ale nie płakał widać ze mu się podobało w wodzie ale taty ani na chwile nie chiał się puścić Julka za to odstawiała skoki z obrotami do wody i szalała

Cytat:

colera chcac poprawic nogawke -nachylilam sie i czolem w stol uderzylam -wielkie auc .
ojć ()

Cytat:

K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:48   #1574
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A Ty już się przymierzasz?

Przymierzam się ale na razie nie bardzo wiem jak więc możliwe, że poczekam na Ciebie :P A jeśli zacznę wcześniej to ja Ci powiem co i jak
Stary 2013-09-26, 14:01   #1575
nati_85
Raczkowanie

[QUOTE=Tasia34;42989519
Mały przystojniak w fajnych rajtkach [/QUOTE]

Cytat:
aha! Mamy już 2 zęby i Oliwia mówi bababamamambababa:brzydal : wszystko na raz

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Zbliża się ząb i u Wojtka! Wyczułam przed chwilą pod palcem, jeszcze nie widać.
i żeby spokojnie wyszedł

Cytat:
nie wiem ktora z was bardziej chcialabym zobaczyc-Roze mumie czy Ciebie sikajaca

ja niejadlam kilkanascie lat
co do 1 i jak można wytrzymać bez frytek kilkanaście lat. (ja uwielbiam)

Cytat:
My jeszcze jedziemy.
Róża na początku płakała, bo było ciemno w aucie i mnie dobrze nie widziała. Zapaliłam przy niej światełko i poszła słodko spać, sprawdzając co chwilę, czy mama jest obok
Nie wiedziała co się dzieję ale najważniejsze, że mama blisko.

Cytat:
Był dziś u nas w odwiedzinach trzymiesięczniak. Myślałam, że będzie to taka kruszynka odłożyłam mu ciuszki po Michale a się okazało, że są tego samego wzrostu, tylko mój synio 2 kg cięższy czaaad.
Mam niskie dziecko i bezzębne.
Tylko Ci się wydaje.

Cytat:
Jakub dziękuje za życzenia z okazji pół roczku. Przy okazji napiszę, że waży 8670. Gdzie moja kruszynka? Niedługo go nie udźwignę. Jeśli się uda mam go karmić rzadziej. Żarłoczek.
za wagę. Mój pewnie też coś koło tego już ma.

Cytat:
Mój Synuś zamienił się dziś w histeryka - ile razy On dziś płakał! Przed czasem kąpieli to już normalnie atak jakiś był; więc wykąpany i nakarmiony wcześniej OD RAZU zasnął, nawet na plecach, bo nie zdążył się przewrócić na brzuszek, tak padł Bo mało co spał w dzień, nie wiem, może to te zęby... Dlatego taki nerw w ciągu dnia miał i marudził..?
Oby dzisiejszy dzień był lepszy.

Cytat:
No i dobranoc wszystkim! Ja jutro mam wizytę u hematologa, który mi nic pewnie odkrywczego nie powie znowu, a stracę czas na dojazd i oczywiście czekanie w kolejkach Wolałabym go spędzić z Hanią.
ale pewnie już po.

Nadrabiam dalej i napisze co moje dziecko dzisiaj zrobiło.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:12   #1576
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
troche pogooglowalam i za wiele nie ma w necie... z tego co znalazlam to jedynie bebivita stosuje ten zwiazek w produktach dla dzieci. To jakis zwiazek fosforanowy zelaza (di jest traktowane jako II) - podobno jest dozwolony do stosowania w zywnosci przez UE i nieszkodliwy - moze sluzyc np. jako regulatory kwasowości, emulgatory, stabilizatory kwasowe, przeciwutleniacze, konserwanty..

Moze ptaszysko powie cos wiecej, jako chemik

W necie pisze, ze w naturze moze wystepowac jako wiwianit, czyli wyglada na to, ze to dosc naturalny zwiazek chemiczny .

Dragusia wyslalam zapytanie do Bebivity, moze odpisza
dzięki
Cytat:
my po szczepieniu wazymy 8600 67,5 cm

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Nadrabiam dalej i napisze co moje dziecko dzisiaj zrobiło.
no ciekawe co

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:54   #1577
jolanT
Zadomowienie

hej dziewczyny!

u nas z rana piękna pogoda, udało mi się umyć okna..
ale jak to zazwyczaj bywa- umyte okno= deszcz więc powoli coś nadciąga

dla dzisiejszych solenizantów Michałka, Emilki, Anielki i Oliwki buziaki
Kasia może dopiszesz do pierwszej strony nowe mamy?

ja tez poluję na jakiś kombinezon dla małej ale nie mam pojęcia jaki i w jakim rozmiarze

a Hunter'y polecam, są mega wygodne!
co prawda nie mam do nich skarpet i chodzę tylko jesień, wiosna ale na zimę ze skarpetami na pewno też byłoby ok.. może kupię ale 20euro za skarpety
no i w przyszłości marzą mi się dla Ewci

a i dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia
(dla tych co nie doczytały a pytały- trzecia rocznica )

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:21   #1578
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dla dzisiejszych solenizantów Michałka, Emilki, Anielki i Oliwki buziaki
)
dołączam do życzeń
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:24   #1579
monicca1989
Zakorzenienie

Hej Pozaznaczałam cytaty, wyłączyłam przeglądarkę, włączyłam i dupa nic nie było. A poprzednia mi zapamiętywała...

Pamiętam tylko, że miałam pisać, odnośnie dyni, mroziłam i nawet już wyciągałam na zupkę i jest w porządku nic się z nią nie działo, robiłam na parze później z innymi warzywami tylko wrzucałam później bo szybko jest gotowa.

Brawa za wagi, coraz więcej dzieciaczków zbliża się do 10kg

Kombinezon koleżanka ma mi dać jednoczęściowy, tylko muszę podjechać do niej mam nadzieję, że będzie dobry na Filipa, to odpadnie jeden wydatek

Kremu do twarzy jeszcze nie używam ale kupiłam w marcu z hippa na mróz i wiatr, więc będzie jak znalazł.

Agateczka
wszystkiego najlepszego

Co do fotelika to też już zaczęłam szukać, chciałabym taki do 500zł, mam nadzieję, że znajdę oś sensownego w tej cenie.

I wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubu

Cytat:
Piękna waga, pamiętam jak był zawsze mniejszy od mojego Filipa a tu proszę przegonił go i to o kilogram

Cytat:
W Kielcach 5 lat mieszkałam (studia) a pochodze z okolic Staszowa (ok. 60km od Ck). Teraz na Podkarpacie wyemigrowałam
A jakie miasto na podkarpaciu:conf used:
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:26   #1580
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

hi hi no to już lepsza motywacja

Dziękuję raz jeszcze za życzenia
Leję coli dla wszystkich i torcik serwuję....
nio ja mam nadzieje

co do tortu ... aaaa zjadlabym SAMA samiutka do ost okruszka

Cytat:

(Wyobraz sobie, ze to co Ty słyszysz ze stadionu ja mam za ściana i zawsze jak jest mecz sprowadza sobie kolegów, ledwo stojących na nogach, drą ryje a jak ciepło to z trąbkami, piszczałkami stadionowymi drą ryje na balkonie)
na sasiada !!!

Cytat:
t

Kasia jak znadziesz chwilę to poinstruuj ok?
bo ja :nonie wiem:
kochana - ja ci pisze te soscjal dyskoszjon :P to ciut nizej pod ta ''ramka'' jest UTWORZ NOWA ROZMOWE - WATEK ... klikasz tam i zakladasz ... pozniej kazda z nas bd juz mogla !wsza zawsze zaklada ''wlasciciel'' tak se mysle - bo skora ja tego nie wiedzem ..

Cytat:
Mam wrażenie, że schodzi. Nie wiem, co to było. Może przez to, że się tak bardzo ślini, a wiatr jest, to Mu spiechrzło? Nie wiem. W każdym razie nie jest gorzej...

No też możliwe... Dziwnie to wyglądało...
to dobrze ze schodzi

dobra dobra ... jestem na wczoraj .... a to juz dzis ...
no nic nadrabiam dalej .... :brzydal

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:17   #1581
jolanT
Zadomowienie

Kasia dzięki'
nie miałam włączonej opcji dyskusji w ogóle więc teraz jest i chyba rozpoczęłam.. jeśli coś schrzaniłam to napiszcie

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
No to dziewczyny pełna mobilizacja i szukamy. Cena ok. 450zł
Jak narazie mój typ to CHICCO X-PACE 9-18 (był jeszcze MaxiCosi ale za krótkie oparcie jak dla nas).
Szukamy przede wszystkim sprawdzonego, bezpiecznego i żeby miał testy i atesty
my kupiliśmy Maxi-Cosi Priori 9-18Kg
ma dość dobre opinie i cena też nie wygórowana
dla zainteresowanych:
http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31900

koleżanka polecała Romer'a ale chyba ceny wysokie..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:02   #1582
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia dzięki'
nie miałam włączonej opcji dyskusji w ogóle więc teraz jest i chyba rozpoczęłam.. jeśli coś schrzaniłam to napiszcie .
udalo sie
Stary 2013-09-26, 17:49   #1583
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki zapytam

O to "znajome" okolice a wyemigrowałaś daleko...

Cytat:
Oldzinx, ja jestem z Kielc, widziałam już wcześniej, że pytasz, ale niestety nie mam nikogo sprawdzonego, u mnie po porodzie była 2 razy położna z przychodni, do której zapisałam małego (pierwszy raz pofatygowała się chyba z 5 tygodni po porodzie), ale szału nie było z tą wizytą, także niestety nie mogę pomóc.
O proszę kielczanka się ukrywała

Cytat:
my po szczepieniu wazymy 8600 67,5 cm płaczu była co nie miara i KArol wcale nie chciał siedziec tylko łapał mnie za bluzke podciągał sie i wstawał i łapał mnie za szyje zeby go wziąć na ręce ale już po mamy sie zgłosić ok 11 miesiaca na kontrole wazenie mierzenie i po 13 mieciacu na szczepienie
za szczepienie dla KArolka

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Agateczka wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nio ja mam nadzieje

co do tortu ... aaaa zjadlabym SAMA samiutka do ost okruszka

Kasiu całego nie wolno, dla dobra twojego pękła byś jakbyś zjadła cały, a jest nas tu troszkę więc trzeba się dzielić

co tu tali przestój

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 18:54   #1584
anika_s
Wtajemniczenie

ale ciszaaaaaaa
w takim razie ide poczytać książkę bo Oliwia poszła lulać
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:19   #1585
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Cytat:
Ale fajnie

piękna waga, dla Jakuba

Na all zamawiałam kaszki Holle (czekam na paczkę) po 13.40 a przesyłka tylko 4.50 (paczkomat, max.15 sztuk)

Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę. Mam kochanego synka ale spiochem to on nie jest. Codziennie o 5.10 pobudka. Jak w zegarku. A przed 5 już się kreci. myslalam ze sie przyzeyczaje ale do wstawania o 5 rano nie da eis przyzwyczaić mimo tego ze chodzę spać o 21 Ostatnio przetrzymałam wieczorem Tomka trochę dłużej, myślałam ze może pośpi. Ale gdzie tam, 5 rano a on oczy jak 5 złoty rolety zaciemniające tez nic nie pomogły.

podłączam się do życzeń

moja co drugi trzeci dzień daje koncert śpiewu kolo 4/pare minut po i tak do 7

Cytat:
Oldzinx to masz SkowronkaRoszpunka zamiłowanie do spania ma na szczęcie po mnie

Moderna miałam i na 2 zamki i na 1-teraz jak Mała taka ruchliwa to chyba będę celować w 1co do materiału to nie wiem ale raczej nie taki sztywny/twardy tylko taki z jakiego są kurtki puchowe
i jeszcze raczej nieprzemakalny, bo dzieci bedą już siedziały i na bank bedą sankowe

Cytat:
Z tego co pamietam:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Monika, dzisiaj dostałam paczkę. Jeszcze napisałam ze prosze o dostawe po południu bo ze wzgl na małe dziecko jestem poza domem do południa, kurier był o 17.

Cytat:
dołączam do życzeń

kidsme u nas hit
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:37   #1586
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
czesc dziewczynki
podczytuje ale jakoś nie mogę się ogarnąć ze sobą jestem jakaś otępiała - czy to przez tą jesień?
widzę że Nestelle wróciła
Agateczka - co to za kuszenia tortem ? (wszystkiego naj!)

mam madzieje że Was dogonię

--------------------------------------------
aha! Mamy już 2 zęby i Oliwia mówi bababamamambababa:brzydal : wszystko na raz
hej hej - no wazne ze dalas znac ze zyjesz i macie sie dobrze
no i za Zeby

jak tak dalej pojdzi eto tylko Milus pozostanie bezzebny

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Zbliża się ząb i u Wojtka! Wyczułam przed chwilą pod palcem, jeszcze nie widać.
za szybkie pojawienie sie

Cytat:

Cytat:
Mój Synuś zamienił się dziś w histeryka - ile razy On dziś płakał! Przed czasem kąpieli to już normalnie atak jakiś był; więc wykąpany i nakarmiony wcześniej OD RAZU zasnął, nawet na plecach, bo nie zdążył się przewrócić na brzuszek, tak padł Bo mało co spał w dzień, nie wiem, może to te zęby... Dlatego taki nerw w ciągu dnia miał i marudził..?
Kosmici

Cytat:
Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę jaka śliczna ta Nadia, ta zakatowana dziewczynka... Chryste, co ci ludzie mają we łbach, jak można własne dziecko skrzywdzić, ☠☠☠☠amać
Siedzę i ryczę. ☠☠☠☠a.
nawet nie wiem o co kaman, moze i dobrze, bo jak ost czasu czytam to jestem zdania Strippi ze powinni ponownie uruhowmi piece w Auschwitz

i nadrabiam dalej ...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:45   #1587
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

Chce zdjęcie tego kolosa, koniecznie w całości!

Cytat:
Sprawdziłam, faktycznie ten fotelik MC nie jest za wysoki. A Tomek wysoki raczej będzie po tacie. Tez z Chicco ma regulowaną wysokość zagłówka. Tylko nie wiem jak foteliki tej firmy się sprawdzają.
No nic, szukam dalej.

Dziewczyny, ma któraś już fotelik dla siedzącego dziecka?

czytam dalej ...
widzę że mamy ten sam problem.. coś kiedyś słyszałam żeby chicco nie kupować, ale co i kiedy to już nie pamiętam

Cytat:
jedno

Cytat:
Nestelleto nieźlez moim kręciołkiem roszpunkowym to bym juz oka nie miałajaką masz długość zakładana?
ja dziś rano prawie straciłam, ledwo otworzyłam oczy to zobaczyłam wnętrze dłoni mojego dziecka i zawyłam z bólu, chciałam je otworzyć i dostałam jeszcze raz. Dzień dobry mamo!

Cytat:

dopóki nie miałam dziecka ranne wstawanie to była bułka z masłem przed śniadaniem. nawet to lubiłam
ja też!

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mój też chodzi spać o 22, czasem 22.30 i nie ma opcji żeby usnął wcześniej. Jak w sobotę próbowałam uśpić go o 21 to pospał pół godzinki i później szalał do 1 w nocy
współczuje ja to jeszcze rano moge wstawać ale jakbym miała siedzieć z dzieckiem do późnego wieczora to bym oszalała, o 20 mam już pełny relax

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:52   #1588
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Przymierzam się ale na razie nie bardzo wiem jak więc możliwe, że poczekam na Ciebie :P A jeśli zacznę wcześniej to ja Ci powiem co i jak
Dobra To dajemy sobie znać

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Oby dzisiejszy dzień był lepszy.
Niewiele był lepszy...
W sumie jedyna godzina bez lamentu i marudzenia była, jak poszliśmy w nosidełku po TŻ i po prezent dla synka koleżanki... Zadowolony siedział sobie i oglądał świat; przedtem i potem był płaczek.
Ale w ogóle jaki fart z tym wyjściem - lał deszcz cały dzień i akurat przestał, jak wychodziliśmy Nawet słońce wyszło A bałam się, że mi zmarznie dziecię
No i tak, jak wczoraj - kąpiel, papu i padł. Taki zmęczony
A mnie kręgosłup tak napier... ekhm, boli dziś, że hej! Nosidło + noszenie na rękach, od wczoraj wyjątkowo dużo.
Ania
Stary 2013-09-26, 19:53   #1589
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
kidsme u nas hit
Co dałaś do zjedzenia?

BYou, zapomniałam o przepisie! Robiłam z tego: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...miuskich-tater z masłem, a nie z margaryny. U mnie już nawet okruszki nie zostały

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:54   #1590
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Kosmici

nawet nie wiem o co kaman, moze i dobrze, bo jak ost czasu czytam to jestem zdania Strippi ze powinni ponownie uruhowmi piece w Auschwitz
No, kosmici, oddajcie mi moje grzeczne dziecko!!!

No i dobrze, że nie wiesz. Ludzie to potwory.
Ania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości