Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 17:35   #3691
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

LaLoca (27 l.) tp. 06.10.2013 - Maja ur. 26.09.2013 (2800 g, CC)

Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
zapomniałam witamy się z Jasiem w 37 tc
czekamy do wizyty 7.10 i zajmujemy się wypędzaniem małego
Jeszcze kilka dni i donoszona to można rodzić Gratulacje tygodnia
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:36   #3692
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Pucek pucek, tylko by na cycu wisiał :p
i bardzo dobrze jak może to niech je, zacznie poznawać świat i odzwyczai się od cyca
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:37   #3693
tassia
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

ale spokoj i cisza na forum
siedze na cycuto bym poczytala cos a nie ma co

kaska jak tam wam.idzie spanie?
ladan koncz juz ta przeprowadzke iw racaj na forum

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:38   #3694
nena_milka
Wtajemniczenie

Laloca Lolaaa witamy na świecie!!

gorgulek trzymam kciuki za was

Papuga jaki fajny

ale mam kapsko dzisiaj... pisałam wam wczoraj co to ja nie nawydziwiałam z tż wczoraj, nałaziłam się a i tż dorzucił conieco i normalnie nic... ale nie że nic tak jak wcześniej, wcześniej coś się działo a dzisiaj??!! ani jeden skurczyk, ani nic nie kłuje.... no zawiedziona jestem... miałam iść znów na spacer i podłogi pomyć ale mam to w życi, tylko się człowiek namęczy a nic to nie daje. Dziś to mam wrażenie, że nawet postępy są mniejsze
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:42   #3695
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Czaszka Jak tam tż? Ruszył tyłek do roboty, pomaga tak jak obiecał ?
no wczoraj sie ruszył w koncu ale to chyba dlatego ze wiedzial ze go zabije jak nic nie zrobi i wypucowal piekarnik i blaszki i wyszorowal plytki w lazience i wanne i wytrzepal 3 dywany zawiozl je do prania i wszystkie firanki w domu powiesil wiec jak na niego to bylo duuuzo
Cytat:
Patrzcie jakiego mam przystojniaka Tłuścioszek mały, wczoraj był ważony na pierwszej wizycie u pediatry i wbił już 4.4 kg
cukiereczek

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:56   #3696
bajka1807
Zakorzenienie

[QUOTE=kaska87;42995754

w nocy?
[/QUOTE]

kazda pora dobra na sprzatanie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam już z domku
Stworzyłam już opis porodu, korzystając z tego że TŻ i dzidziol śpi wiec z góry przepraszam jeśli jest chaotyczny ale to wszystko jeszcze za świeże.

23 września- dzień po terminie
najwazniejsze ze macie to za soba, opieka do dupy ale za to macie przy sobie najwiekszy cud

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
poza tym wczoraj wyciagnelam ksiazeczke zdrowia Ady i okazalo sie, ze nawet nie pamietam ile trwal moj porod- myslalam ze conajmniej 10h, a trwal 7, wiec wg tego, co pisza, ze drugi trwa 3/4 tego co pierwszy, to ten bedzie trwal ok 4-5h. mam nadzieje, ze bedzie dobrze

dziewczyny, które rodziły, ile trwaly Wasze skurcze, chodzi mi o pojedyńczy skurcz, ja z I porodu zapamietalam, ze strasznie dlugo, ze minute, albo dwie, chwilka przerwy, a potem znowu, a tz mowi, ze 15-20 sekund, jak jest naprawde?
powiem ci ze roznie z tym czasem trwania porodu z Blanka I faza trwala 2h20 min a II faza 1h25min, przy Amelce I faza 4h40min a II faza 19 min

co do trwania skurczy, jak sie u mnie rozkrecily to trwaly po 30 s ale byly co minute.

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
psychicznie juz dobrze po pierwsze 4 doby to byla tragedia. maly lezal w inkubatrze podpiety pod saturacje z 38 st goraczka ,infekcja i ubytkiem w serduchu.
fizycznie ok wstalam po 10 h z lozka i teraz latam miedzy szpitalem a domem.
Julek sliczny

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jestesmy w szpitalu. Milosz ma podwyzszone crp wiec od razu dostal dozylnje antybiotyk. Zostajemy na 7-10 dni. Malz ma zakaz wstepu bo zainfekowany Nie ma kto go podmieniac. Nawet nie wiem jak bede jadla bo na salach nie mozna.
Ogolnie wczoraj bylam zalamana. Dzis wiem ze to dla dobra malego. Tylko za Zuzia tesknje
Poza tym mlody ma zatkany nosek wiec inhalacje mamy no i co raz odciagam frida. Dzielnie to wszystko znosi. A wczoraj jak pobierali mu krew to plakalam

Jestem na sali sama i poki co ak zostaje. Jestesmy "odseparowani" od pozostalych chorych dzieci. Odwiedzin na salach niemowlat nie ma i w sumie dobrze to nikt z zewnatrz nic nie przyniesie.

Dziekuje Wam za kciuki i wirtualne przytulaski
kochana zdrowka dla was! dobrze ze pojechaliscie.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
O godz. 8:37 na swiat przyszla Maja Wazy 2800. Jest zdrowa, sliczna i taka malutka. A ja obolala odpoczywam.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze ten temat byl juz wałkowany nie jeden raz ale powiedzcie czy szczepionka 5w1 ma w sobie engerixa?czy musze wziasc ta 6w1 i dokupic go?A jesli chodzi o pneumokoki to czy moge zaszczepic mała w 7 tygodniu?
5w1 nie ma w sobie engerixa, trzeba dokupowac osobno a w tych 6w1 jest juz szczepionka na zoltaczke. co do pneumo szczepi sie na pierwszym szczepieniu, chociaz mi babeczka powiedziala ze jesli zdecyduje sie na refundwane albo chociazby 5w1 plus zoltaczka to wtedy na pneumo nie szczepimy tylko przy nastepnym szczepieniu zeby mlodej tak nie dziabac.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
9kg na minusie to bardzo dobry wynik. Super wyglądasz!!!!

gratulacje

A to my - 38 tc
sliczny! normalnie tesknie za swoim...

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Papuga jaki fajny

ale mam kapsko dzisiaj... pisałam wam wczoraj co to ja nie nawydziwiałam z tż wczoraj, nałaziłam się a i tż dorzucił conieco i normalnie nic... ale nie że nic tak jak wcześniej, wcześniej coś się działo a dzisiaj??!! ani jeden skurczyk, ani nic nie kłuje.... no zawiedziona jestem... miałam iść znów na spacer i podłogi pomyć ale mam to w życi, tylko się człowiek namęczy a nic to nie daje. Dziś to mam wrażenie, że nawet postępy są mniejsze
jeszcze troche i Ninka bedzie po tej stronie

Witam sie dzien znow szybko zlecial, za chwil pare zabieram sie za kapanie panienek i czekanie na malzona
bylam dzisiaj zakladac rzeski bo poprzednie wczoraj sciagnelam bo nie bylam zadowolona. a dzis to miodzio,poezja, jestem zakochana, w sobie
mloda byla ze mna i jestem z niej dumna ze wytrzymala 2,5 h i ani nie kweknela a ja sie zrelaksowalam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:56   #3697
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ale spokoj i cisza na forum
siedze na cycuto bym poczytala cos a nie ma co

kaska jak tam wam.idzie spanie?
ladan koncz juz ta przeprowadzke iw racaj na forum

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja dziś sama, tż będzie po 22, to nie mam jak pisać
Teraz mam chwilę, bo młoda śpi, to ogarnęłam zakupy na allegro i swoje podwozie
Edi nie chce nic jeść Elena je za nich dwoje

No i za godzinę ma być w końcu ta położna, bo wczoraj nie dotarła. Idę chyba z cycków ściągać mleko, bo mnie już zaczyna telepać, znaczy, że za dużo jest

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:59   #3698
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja dziś sama, tż będzie po 22, to nie mam jak pisać
Teraz mam chwilę, bo młoda śpi, to ogarnęłam zakupy na allegro i swoje podwozie
Edi nie chce nic jeść Elena je za nich dwoje

No i za godzinę ma być w końcu ta położna, bo wczoraj nie dotarła. Idę chyba z cycków ściągać mleko, bo mnie już zaczyna telepać, znaczy, że za dużo jest
moja anka tez nic nie chce jesc ostatnio już nie wiem co mam jej wymyślać do jedzenia
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:07   #3699
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Gratki!!!!

ja sama nie wiem w ktorym jestem tygodniu, moze mnie ktoras oswieci? bo co juz mi sie wydaje ze wiem ze przeciez dobrze licze to moj ginekolog mowi inaczej a w szpitalu mowili jeszcze inaczej
ja korzystam z tego kalkulatora http://www.familie.pl/kalkulator-ciazowy
chociaż jak jestem u gina to wg jego wyliczeń jest chyba ze 2-3 dni do przodu względem tego kalkulatora

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
To kolej na moją Majusię!!!
Pewnie się już szykuje

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
gratki my tez się już niebawem rozpakujemy

Cytat:
Patrzcie jakiego mam przystojniaka Tłuścioszek mały, wczoraj był ważony na pierwszej wizycie u pediatry i wbił już 4.4 kg
jaki duży chłopak

Cytat:

może to przysłowiowa cisza przed burzą?i nagle się coś rozkręci

Pizza wyszła pyszna - dziś była z łososiem
ale bułeczki słabo wyrosły mam nadzieję że będą dobre, sprawdzę jedząc kolację

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:09   #3700
butterfly20
Zakorzenienie

Ja dzisiaj dostałam od męża wychodne i pozałatwiałam swoje sprawy. A jutro kosmetyczka i fryzjer, o! A co

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
No moja to samo ma, zazwyczaj sie porozpychala, powypinala i juz i mnie to cieszylo a teraz zaczyna sie masakra robic, czasami az oczy zamykam bo tak mi dziwnie robi Tz sie smieje ze szuka drogi do wyjscia No a ja jej cierpliwie tlumacze ze przez zebra czy pepek to sie nie da

Zbieram sie na SR, moze nie zasne.
Zazdroszczę Wam dziewczyny, mi tak strasznie brakuje ruchów,że aż czasem mam dołka z tego powodu, bo jednak ciąża to piękny, magiczny okres. Oczywiście macierzyństwo też,ale ciąża jednak trwa krócej i dlatego tak z rozrzewnieniem wspominam

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Moj opis

Cesarke mialam planowana na 17.09,, z tego powodu 16.09 o godzinie 7.30 mialam stawic sie w szpitalu. Torba była już gotowa, mialam sie tylko wyspac i wio. Ok 3 w nocy usłyszalam trzask jakby sie cos lamalo, takie rzęrzenie i poczulam bol w miednicy. Stwierdzilam ze to normalne i poszlam spac dalej. O 4.30 obudzil mnie skurcz, poszlam do toalety, mialam troche podbarwionego sluzu, pochodzilam troche, po 15minutach kolejny skurcz - zjadlam nospe i czekalam. Lezalam na kanapie w duzym pokoju i po 12 minutach kolejny skurczyk. Czekalam do 5 30, zeby meza nie budzic przed budzikiem. Skurcze nie przechodzily, budzik zadzwonil wiec podreptalam do sypialni i dobudzam tz. Tego dnia tz mial pierwszy dzien w nowej pracy (zaczyna od pazdziernika, ale zobowiazal sie, ze pojedzie juz cos zrobic waznego dla.firmy).
Wiec pytam: kochanie, a gdyby sie okazalo, ze jakims cudem dzis beda mi robic ta cesarke, to mozesz jakos odwolac ta prace dzis?
tz: no spoko, jakos to wtedy odkrece
ja: no to w takim razie rodze
no to tz na pelne nogi, bierze psa pakuje, kapie sie, a u mnie skurcze co 10minut. Kazalam mu jechac oddac psa i sama poszlam sie kapac - skurczyk- mycie wlosow - skurczyk- suszenie wlosow- skurczyk- prostowanie wlosow ( a co!) - skurczyk - lekki make up ( a jak?) - skurczyk
T

O rety, to widzę,że miałaś falstart tak jak ja Tylko u mnie sie rozkręciło w dzień cesarki.

Cytat:
Jestesmy w szpitalu. Milosz ma podwyzszone crp wiec od razu dostal dozylnje antybiotyk. Zostajemy na 7-10 dni. Malz ma zakaz wstepu bo zainfekowany Nie ma kto go podmieniac. Nawet nie wiem jak bede jadla bo na salach nie mozna.
Ogolnie wczoraj bylam zalamana. Dzis wiem ze to dla dobra malego. Tylko za Zuzia tesknje
Poza tym mlody ma zatkany nosek wiec inhalacje mamy no i co raz odciagam frida. Dzielnie to wszystko znosi. A wczoraj jak pobierali mu krew to plakalam

Jestem na sali sama i poki co ak zostaje. Jestesmy "odseparowani" od pozostalych chorych dzieci. Odwiedzin na salach niemowlat nie ma i w sumie dobrze to nikt z zewnatrz nic nie przyniesie.

Dziekuje Wam za kciuki i wirtualne przytulaski
Biedny maluszek, trzymam za was kciuki

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
O godz. 8:37 na swiat przyszla Maja Wazy 2800. Jest zdrowa, sliczna i taka malutka. A ja obolala odpoczywam.
Graty!!!
Widzę,że też drobinka jak moja

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie dotyczące kp.
Zazwyczaj u mnie jedno karmienie równa się jedna pierś. Ale czasami Mały chce jeszcze to daje mu jeszcze drugiego cyca, ale tego to na pewno nie do końca 'opróżni'. I tak się zastanawiam, następne karmienie od której piersi powinnam zacząć? Od tej nie do końca opróżnionej czy od tej 'pełnej'? Już kilka dni nurtuje mnie to pytanie
Ja zaczynam potem od tej "napoczętej"

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
zapomniałam witamy się z Jasiem w 37 tc
czekamy do wizyty 7.10 i zajmujemy się wypędzaniem małego

klask i:
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Dziewczyny, mam pytanie: chyba podczas masażu brzuszka zruszyłam Julkowi kikuta Jak po kilku minutach prysnęłam pępuszek octeniseptem to na patyczku była krew, taka żywa Przemyłam go jeszcze spirytusem, żeby zasuszyć.... Co robić? Czy to groźne? Dodam, że wczoraj Julek skończył dwa tygodnie, a kikut jeszcze siedzi.
Mi położna mówiła,że nawet jeśli poleci trochę krwi przy pielęgnacji to nic złego, także nie martw się.
Jaki robiłaś masaż?Masz jakąś ściągawkę?

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Vea jeju już się zaczyna

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:21   #3701
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
moja anka tez nic nie chce jesc ostatnio już nie wiem co mam jej wymyślać do jedzenia
Eda zawsze tylko naleśniki, ale ile.można jeść nalesniki i serki?

Zabrzmie jak BAJKA, ale nudzi.mi się
Elenka śpi jak zabita, aż sprawdzałam, czy oddycha. Edi ma bajkę przed kolacją. Tz w pracy. Pranie, obiad, porządki ogarnięte. Dziwnie mi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-26, 18:28   #3702
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

gorgulek współczuję, ale dobrze ,że zdecydowałaś się na szpital i że dzieciątko już pod opieką specjalistów.

Cytat:

Elenka śpi jak zabita, aż sprawdzałam, czy oddycha. Edi ma bajkę przed kolacją. Tz w pracy. Pranie, obiad, porządki ogarnięte. Dziwnie mi
A tam, to chłop a powiedz sama , kto ich rozumie ?

Matall ty przy dwójce widzę lepiej zorganizowana niż ja przy jednym lub wiele innych przy żadnym

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:29   #3703
agniecha_17
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:

kurcze myślałam że taka organizacja dopiero po miesiącu
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:36   #3704
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

Wie chłopak co dobre
Też mam czasem takie fazy że sprawdzam czy mały oddycha

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Pytanko do dziewczyn które karmią cycem - czy jak przystawiacie dzidzie i zacznie już ssać to po paru chwilach czujecie taki dziwny ból w obu piersiach (tak bliżej pach)?? tak jakby coś tam hmm puchło ? i po paru/parunastu sekundach ustępuje Mam tak za każdym razem i nie ogarniam

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Byl dzis dwa razy. Rano dowiozl rzeczy wiec chwila. I teraz po poludniu przyjechala moja mama, posiedziala z Miloszem a ja poszlam do bufetu z malzem i Zuzia. Dobre i to. Choc ja bym chciala np do domu podjechac a zeby malz mnid podmienil ale tak sie nie da. Ma zakaz wstepu na oddzial i koniec.
Ale dlaczego ma zakaz wstępu? bo nie do końca zrozumiałam z poprzedniej wypowiedzi.
Oby wam zleciał czas jak najszybciej

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
hehe jaki fajny ciemne oczka i włoski oj będą się za nim dziewczyny oglądać
po urodzeniu miał czarne oczy , niemalże nie dało się rozróżnić tęczówki od źrenicy, teraz mu trochę jaśnieją

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
no wczoraj sie ruszył w koncu ale to chyba dlatego ze wiedzial ze go zabije jak nic nie zrobi i wypucowal piekarnik i blaszki i wyszorowal plytki w lazience i wanne i wytrzepal 3 dywany zawiozl je do prania i wszystkie firanki w domu powiesil wiec jak na niego to bylo duuuzo

cukiereczek
No i tak ma być! Napracował się chłopina :p

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:37   #3705
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie wyobrażacie sobie jakie ja mam problemy z tymi hemoroidami Siedzę i ryczę... Co to będzie po porodzie

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:42   #3706
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Gratki!!!!

ja sama nie wiem w ktorym jestem tygodniu, moze mnie ktoras oswieci? bo co juz mi sie wydaje ze wiem ze przeciez dobrze licze to moj ginekolog mowi inaczej a w szpitalu mowili jeszcze inaczej
Masz skonczony 37tc i teraz jestes w 38 czyli ciaza donoszona Ja mam OM i TP dzien wczesniej, rodzimy razem?

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:51   #3707
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Papuga jaki fajny

oj ja mam to samo, chyba nic nie działa na mnie teraz.

nena mam do Ciebie pytanie, jakie są dobre i tanie banki w No ? I czy wy wysyłacie pieniadze do PL ? jesli tak to przez bank czy jak ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:53   #3708
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie wyobrażacie sobie jakie ja mam problemy z tymi hemoroidami Siedzę i ryczę... Co to będzie po porodzie
Boli? ponoc po porodzie same przechodza

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:53   #3709
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Masz skonczony 37tc i teraz jestes w 38 czyli ciaza donoszona Ja mam OM i TP dzien wczesniej, rodzimy razem?
mozemy rodzic razem i sie umowic ale co z tego wyjdzie to nie wiem jutro mam badania znowu te proby watrobowe a wieczorem wizyta u gina i sie okaze czy wracam do szpitala i czy beda wywolywac czy co czy mam czekac na porod w domu

Stary 2013-09-26, 18:57   #3710
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
mozemy rodzic razem i sie umowic ale co z tego wyjdzie to nie wiem jutro mam badania znowu te proby watrobowe a wieczorem wizyta u gina i sie okaze czy wracam do szpitala i czy beda wywolywac czy co czy mam czekac na porod w domu
A co z watroba nie tak? Pewnie pisalas ale ja nie zawsze na biezaco.

Ja to bym chciala tak tydzien przed terminem zeby sie zaczelo Ale kiedy Mloda zechce wyjsc Poki co jakichkolwiek objawow porodu brak. We wtorek mam wiztyte u gina, a w poniedzialek pierwsze KTG, ale jakos sie nie spodziewam zeby jakies skurcze tam wyszly...

Stary 2013-09-26, 18:59   #3711
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
kurcze myślałam że taka organizacja dopiero po miesiącu
Ale to tylko dziś tak spokojnie

Cytat:
Leć do apteki po procto-glyvenol w czopkach, mnie uratował przed porodem i po nie ma tragedii

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-26, 19:02   #3712
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Boli? ponoc po porodzie same przechodza
Boli to mało powiedziane Ja myślę, że po porodzie to one jeszcze bardziej wyjdą...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:

Leć do apteki po procto-glyvenol w czopkach, mnie uratował przed porodem i po nie ma tragedii
Ooo nie słyszałam o tym, muszę sobie to zapisać

Mama foka
Stary 2013-09-26, 19:03   #3713
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
gorgulek współczuję, ale dobrze ,że zdecydowałaś się na szpital i że dzieciątko już pod opieką specjalistów.

A tam, to chłop a powiedz sama , kto ich rozumie ?

Matall ty przy dwójce widzę lepiej zorganizowana niż ja przy jednym lub wiele innych przy żadnym

i jeszcze ma czas na wizaż:d

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:04   #3714
angelikada
Wtajemniczenie

moje drogie wróciłam właśnie z wizyty i musiałam wpaść się pochwalić mój Skarbek obrócił się i jest gotowa do wyjścia główką do dołu!!! tak więc będzie poród raczej SN bo wątpimy żeby się znowu obróciła a waży już +/- 2900 proszę o dopisanie przez najbliższe dwa tygodnie mam się oszczędzać a właściwie trzy tygodnie bo mamy jeszcze jedną wizytę 17.10. lece teraz na kolacyjkę buziaki
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:06   #3715
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moje drogie wróciłam właśnie z wizyty i musiałam wpaść się pochwalić mój Skarbek obrócił się i jest gotowa do wyjścia główką do dołu!!! tak więc będzie poród raczej SN bo wątpimy żeby się znowu obróciła a waży już +/- 2900 proszę o dopisanie przez najbliższe dwa tygodnie mam się oszczędzać a właściwie trzy tygodnie bo mamy jeszcze jedną wizytę 17.10. lece teraz na kolacyjkę buziaki

Gratulacje - ułożenia i wagi

Obecnie wizażuję ze ssakiem przy cycku

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-26, 19:08   #3716
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz! A tak się martwiłaś!

Mama foka
Stary 2013-09-26, 19:08   #3717
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Super

Stary 2013-09-26, 19:09   #3718
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Obecnie wizażuję ze ssakiem przy cycku
To musi być ciekawy widok
A jak tam Edi w roli starszego braciszka? ;>

Mama foka
Stary 2013-09-26, 19:10   #3719
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Witam sie dzien znow szybko zlecial, za chwil pare zabieram sie za kapanie panienek i czekanie na malzona
bylam dzisiaj zakladac rzeski bo poprzednie wczoraj sciagnelam bo nie bylam zadowolona. a dzis to miodzio,poezja, jestem zakochana, w sobie
mloda byla ze mna i jestem z niej dumna ze wytrzymala 2,5 h i ani nie kweknela a ja sie zrelaksowalam
Zazdroszczę! Też bym wyszła np. do galerii po jakieś nowe łaszki, ale jeszcze muszę poczekać
Zazdroszczę Ci też, że kąpiesz Amelę sama, ja tylko asystuję, nie wiem, co będzie jak w poniedziałek małż wróci do pracy, i to na popołudnie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dostałam od męża wychodne i pozałatwiałam swoje sprawy. A jutro kosmetyczka i fryzjer, o! A co

Zazdroszczę Wam dziewczyny, mi tak strasznie brakuje ruchów,że aż czasem mam dołka z tego powodu, bo jednak ciąża to piękny, magiczny okres. Oczywiście macierzyństwo też,ale ciąża jednak trwa krócej i dlatego tak z rozrzewnieniem wspominam

Jaki robiłaś masaż?Masz jakąś ściągawkę?
1. Super! Też bym chciałam, ale lękam się zostawić Jula z A.
2. Też czasem tęsknię za brzuszkiem, zwłaszcza, jak laski wrzucają swoje aktualne focie Ale zaraz potem przychodzą wspomnienia zgagi, bolącego kręgosłupa, bioder i kolan, sikania co godzinę itd.
3. O taki znalazłam na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=9QASBHDmn84

Cytat:
Pytanko do dziewczyn które karmią cycem - czy jak przystawiacie dzidzie i zacznie już ssać to po paru chwilach czujecie taki dziwny ból w obu piersiach (tak bliżej pach)?? tak jakby coś tam hmm puchło ? i po paru/parunastu sekundach ustępuje Mam tak za każdym razem i nie ogarniam
Spróbuj pozycję spod pachy Może masz jakieś zastoje po bokach...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:12   #3720
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
A co z watroba nie tak? Pewnie pisalas ale ja nie zawsze na biezaco.

Ja to bym chciala tak tydzien przed terminem zeby sie zaczelo Ale kiedy Mloda zechce wyjsc Poki co jakichkolwiek objawow porodu brak. We wtorek mam wiztyte u gina, a w poniedzialek pierwsze KTG, ale jakos sie nie spodziewam zeby jakies skurcze tam wyszly...
mam ta cholestaze ciazowa i mialam ponad 10krotnie przekroczone wyniki i ze wzgledu na to mialam miec wywolywany porod ale na szczescie wyniki mocno spadly i mnie wypisali do domu i jutro bede wiedziec co dalej

ktg jest super to chyba najlepiej wspominam ze szpitala bo 3x dziennie slyszalam bicie serduszka

no to za wtorkowa wizyte a ile Twoja malutka teraz wazy?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości