|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#4502 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
zawsze mozesz liczyc tu na wsparcieCytat:
![]() U nas dziewczynka polecam na sianku no i w lesnym plenerze-taki jest moj przepis na córeczke ![]() Cytat:
z bioderkaShe a moze Igi potrzebuje akurat teraz wiecej bliskosci i mu dobrze tulic sie do cyca? Cytat:
![]() tez mi czasem teskno za czasem jak Laura spała 2-3 h w dzien Cytat:
![]() Nie Dotkuj tylko zrób notatke-tak na przyszłośc jesli Kuba bedzie chciał siostre Cytat:
Cytat:
![]() Dzis miała porządnie łepek naoliwkowany,dokładnie umyty w Ziajce (tym kremowym olekju) i wyczesałam sporo. Noo poszło dzis nam troche tego ,,łupieżU
|
|
#4503 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynomonku
![]() I tyle, bo moje dziecko ma dziś bardzo zły dzień. Idę spać. Tż kupił sobie fife14 to nakarmi Małego, bo pewnie będzie grał długo ciekawe jak jutro do pracy pójdzie no nic niech się pocieszy grą, jak żona ma @:banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-09-26 o 22:20 |
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
I poćwicz tez za mnie bo ja opadam z sił.Laura miała jazde po 19 -płacz/marudzenie/spanie itp. w kółko
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cynamonku Im szybciej bedzie operacja tym lepiej kochana.Zycze Wam duzo siły i wytrwałości.Wkrótce juz bedzie po wszystkim i bedziecie sie z tzem i Adasiem cieszyc z bycia rodzinką Mega ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Ide spać.Jak juz sie doczołgałam do kompa to zasypiam przy nim.Siedząc cały dzien w domu sama z dzieckiem-mozna świra dostac .Mam nadzieje ze jutro nie bedzie padac.Nawet jak bedzie zimno to moją babolinke opatule i sie powłóczymy
|
#4505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem usatysfakcjonowana:brzyda l:
Ja daje tylko wodę. Maja uwielbia ![]() Zrobiłyśmy dziś z Mają sporo kilometrów. Pogoda bardzo zmienna, raz słońce potem zimny wiatr, potem deszcz kropił, znowu słońce ![]() Kupiłam Mai w pepco 2 pary body na długi rękaw, półśpiochy, czapkę i szalik na zimę i szczotkę do butelek. Bardzo mało było rzeczy na takiego malucha. Większość to rozmiary od 68... W Kauflandzie kupiliśmy 6 czekolad milka tych 300 gr (były po 5zl z gr )- bedziemy sie tuczyć ![]() Maja dużo dzisiaj spała i ogólnie była bardzo kochana. Zezłościła sie tylko raz jak chciałam żeby poćwiczyła na macie trzymanie główki i urządziła mi dziką awanturę A w Kauflandzie zeszłam na zawał ![]() Maja rozglądała sie po półkach aż nagle zaczęła robić osiołka. Wystraszyłam się bo wyglądała jakby powietrza nie mogła złapać (albo to tylko moja chora wyobraźnia). Zapłaciłam za zakupy i przy wyjściu zapinam jej kombinezon a ona śpi. Cieżko było zapiąć, tergam nim, szarpie, mocuje sie a Maja NIC. ZERO reakcji. Wiec z sercem w gardle próbuje dojrzeć czy oddycha, ale w tych nerwach nic nie widziałam. Łzy w oczach i zaczęłam nią potrząsać. Ona nic. Potrząsnelam jeszcze mocniej. Maja otworzyła oko, mlasnela pare razy, przeciągnęła sie i poszła dalej spać myśląc pewnie przy okazji że matka zwariowała Poważnie, muszę sie leczyć. Kurcze ten osiołek tak mnie stresuje
Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-09-26 o 22:53 |
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka nieźle Cię zestresowała Mała!
Ale zazdroszczę wyprawy. U nas deszcz i wieje, a my chorzy, więc siedzimy w domu. TŻ ma popołudniówki, więc też już świra dostaję jak Rocky ![]() Zmykam, bo wrócił mój mężu z pracy |
|
|
|
#4508 |
|
Konto usunięte
|
Z szybkiego nadrabiania:
Cynamonku super, że jesteście w domku, trzymam kciuki za szybki termin udanej operacji! Ewusia dziwne podejście lekarza, pierwszy raz spotykam się z kimś, kto poleca odstawienie od piersi :O Z mojego doświadczenia wynika jednak, że lepiej się wstrzymać z hormonami hamującymi laktację, bo mają one sporo skutków ubocznych, m.in. złe samopoczucie, więc przy Twoich problemach zdrowotnych lepiej to przemyśl. Ale dobrze, że na wizycie u neuro wszystko OK ![]() Krzepliwości nie dało się zrobić, bo za mało krwi ![]() Ogólnie wyniki niezłe, ale za 2-3 tygodnie powtarzamy... Płytki OK, białe czerwone OK, tylko mało hgb (9,9), Mały ma lekką anemię ;( I mamy jakieś żelazo w syropku... Przeczytałam w necie, że anemia to częsta przypadłość, zwł u wcześniaków, bo nie zdążyły zmagazynować odpowiedniej ilości żelaza, ale i tak oczywiście się martwię. Czy czyjeś dziecko również boryka się z tym problemem? A Mały dzisiaj okropnie odchorował to pobieranie, jest strasznie marudny, nie umiał spać, płacze, no jak nie on
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-09-26 o 23:01 |
|
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43012483]Z szybkiego nadrabiania:
Cynamonku super, że jesteście w domku, trzymam kciuki za szybki termin udanej operacji! Ewusia dziwne podejście lekarza, pierwszy raz spotykam się z kimś, kto poleca odstawienie od piersi :O Z mojego doświadczenia wynika jednak, że lepiej się wstrzymać z hormonami hamującymi laktację, bo mają one sporo skutków ubocznych, m.in. złe samopoczucie, więc przy Twoich problemach zdrowotnych lepiej to przemyśl. Ale dobrze, że na wizycie u neuro wszystko OK ![]() Krzepliwości nie dało się zrobić, bo za mało krwi ![]() Ogólnie wyniki niezłe, ale za 2-3 tygodnie powtarzamy... Płytki OK, białe czerwone OK, tylko mało hgb (9,9), Mały ma lekką anemię ;( I mamy jakieś żelazo w syropku... Przeczytałam w necie, że anemia to częsta przypadłość, zwł u wcześniaków, bo nie zdążyły zmagazynować odpowiedniej ilości żelaza, ale i tak oczywiście się martwię. Czy czyjeś dziecko również boryka się z tym problemem?[/QUOTE] Może to być prawdą o wcześniakach bo synek Fiazo też ma anemię
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko na chwilę, bo zabieram się za Skalpel
Czytam Was cały dzień, ale jakoś nie mam weny na pisanie.Dziś 3h szydełkowałam Obejrzałam też 5 odcinków Przepisu na życie, poprasowałam 3 prania, pobawiłam się z Fi Niedawno zasnął, więc mam czas na ćwiczenia. Mój mąż przeziębiony, więc przy Fi mi nie pomaga, no ale na szczęście moje złote dziecko grzeczne jest ![]() Teraz pytanie - Pan skok nawiedza ze skończonym 8 tyg. czy przed skończeniem? Bo nie wiem, czy przegapił wizytę u nas, czy mam się go spodziewać lada dzień? ![]() ![]() Buźka! Cynamonku, dobrze, że operacja będzie szybciej. Załatają serduszko Adaśkowi i na pewno będzie super!! |
|
|
|
#4511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też sie zabrałam za ćwiczenia....żuchwy
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43012483]Z szybkiego nadrabiania:
Cynamonku super, że jesteście w domku, trzymam kciuki za szybki termin udanej operacji! Ewusia dziwne podejście lekarza, pierwszy raz spotykam się z kimś, kto poleca odstawienie od piersi :O Z mojego doświadczenia wynika jednak, że lepiej się wstrzymać z hormonami hamującymi laktację, bo mają one sporo skutków ubocznych, m.in. złe samopoczucie, więc przy Twoich problemach zdrowotnych lepiej to przemyśl. Ale dobrze, że na wizycie u neuro wszystko OK ![]() Krzepliwości nie dało się zrobić, bo za mało krwi ![]() Ogólnie wyniki niezłe, ale za 2-3 tygodnie powtarzamy... Płytki OK, białe czerwone OK, tylko mało hgb (9,9), Mały ma lekką anemię ;( I mamy jakieś żelazo w syropku... Przeczytałam w necie, że anemia to częsta przypadłość, zwł u wcześniaków, bo nie zdążyły zmagazynować odpowiedniej ilości żelaza, ale i tak oczywiście się martwię. Czy czyjeś dziecko również boryka się z tym problemem? A Mały dzisiaj okropnie odchorował to pobieranie, jest strasznie marudny, nie umiał spać, płacze, no jak nie on [/QUOTE]To chyba nie będzie zaskoczenie bo nasze dzieci podobne . Mamy anemie już długo. Podaję żelazo Actiferol w proszku 15 mg. Po syropku mial problemy z brzuchem. Do tego wit.b6 i kwas foliowy. Poszukaj na necie o labku dla dzieci bo te baby w zwykłych nie mają pojęcia i tylko dziecko wymęczą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4513 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
O,więc idziesz w moje urodziny ![]() Cytat:
Też inna sprawa,że brat tż i jego żona na to pozwalają. Ja nie zamierzam. Słodycze 1,max 2 razy w tyg i jeśli już to te z tych zdrowszych,tż na szczęście mnie popiera. O moich rodziców się nie martwię,bo wiem,że zaakceptują to i nie będą nic kombinować,sami zdają sobie sprawę jak jest zdrowo dla dziecka (mama pracuje w służbie zdrowia,pozatym sama jest na diecie z niskim indeksem glikemicznym-nie z konieczności tylko z wyboru bo tak zdrowiej).Dzięki kochane za kciuki za wizytę u endo
|
|
#4514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko tez bym zeszła na zawał,ale następnym razem spokojnie przyluz policzek lub ucho do jej noska. Ja nawet przykladam palec i czuje wtedy takie ciepło to wiem, ze oddycha. Robię tak z tysiąc razy dziennie to juz mam wprawe ![]() za zakupy i prawidłowy ubiór ![]() Cytat:
Trzymam za ogarniecie wszystkiego i za operacje i wysyłam energię zeby dodać sił
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, zrobiłam 13 min. tylko - jestem osłabiona po antybiotyku
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
MARGOSIU mam przeogromną prośbę do ciebie o przepisy na te słoiczki,o których pisałaś,że robi je twoja mama. Słoiczki już zebrałam i kilka kupiłam takie najmniejsze 200ml,ale nie wiem jak się za to zabrać? I ile taki słoik może potem stać? I czy w lodówce czy w szafce może? JEśli to nie kłopot, jeśli możesz, napisz nam tutaj albo w klubie,może nie tylko mi się to przyda
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jaka jest w pokoju,ale w domu ogolnie jest ok.21st. Mały lubi bardzo ciepła wodę. Wystarczy, ze sie lekko ochłodzi i juz płacz jest i nie cierpi myć głowy. Ale czemu pytasz? Dzis spróbuje mąki ziemn. ![]() Ja bede uczyć ze słodkie to sa owoce. Czytałam, ze jedzenie powinno byc bardzo kolorowe zeby dziecko chciało je bardziej zjesc. Pamietam jak byłam kiedyś z Tz u jego kolegi i jego brat wpadł z dzieciaki dwie dziewczynki ok.3i5latek i ta malutka zaczęła zjadac ze stołu owoce i warzywa ,a ten jej ojciec nagle "zostaw to! Kiełbasę zjedz chodź tutaj!" Normalnie szoku doznałam i on do nas "wiecie, ze ona nie chce jeść mięsa normalnie nie wiem co mam z tym dzieciakiem zrobic?" Tz i jego kumpel na mnie od razu wzrok, a ja mowie do tego gościa , ze widocznie nie potrzebuje, moze ma charakter królika i woli marchewki zamiast chabaniny. Rozne sa dzieci i zeby dał jej spokój i czym innym uzupełnił dietę,ze ja mięsa nie jem i żyje i w ciazy jestem i jeszcze nie padlam. Dziwni sa ludzie. Bo nawet jeśli chciał zeby zjadla mięso to mógł w jakis magiczny sposób je podać przecież. Moze zachęcić do zabawy zeby razem zrobic cos na obiad. No, ale to trzeba miec czas i chęć na zabawę z dzieckiem.
|
|
|
#4518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Alex też robi czasem osiołka? Cytat:
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Tari zgapiłam też od ciebie te aplikacje baby connect
jest super. Właśnie ją zakupilam na iPada
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Karmimy sie. Ale ja jeszcze nie zdazylam sie polozyc tak sie z kolezanka na skype rozgadalam.
Perse moj bratanek wczesniak mial anemie. Pediatra powiedziala ze to dlatego ze wczesniaki chca szybko nadrobic i szybko na wadze przybrac i organizm nie nadaza (czy jakos tak). Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez robi. Na początku myślałam, ze on tak sie śmieje. To brzmi jakby szczebla taki mały piesek. W ogóle to cos złego? Z tym osiolkiem? O! Wlasnie moze ja tez zamroze bo mam mikserek specjalny taki mały na takie malemprocje i do tego sa takie wlasnie małe pojemniczki i se tak dumalam do czego to jest? To juz wiem teraz. Tylko zawine w worek strunowy do mrożonek zeby sie żadne paprochy tam nie nasypaly ![]() No i czas zakupić w końcu steam cooker
|
|
|
#4523 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny u mnie wysypka pomalu znika tz juz na prawej piersi mam kilka kropek wiec mleko odciaagniete z tej pierso idzie do Leonkowego brzuszka a ze lewa dalej obsypana to to mleko wylewam i co drugie karmienie maly jest na sztucznym bo jeden cycus rycus nie wyrabia - moze jutro bedzie lepiej
cynamonku kciuki nieustajace slemy dawaj znac jak tylko mozesz
|
#4524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytałam,bo Gabi się czerwone plamki od gorąca robiły jak były upały,a pisałaś też o zaczerwienieniach w różnych miejscach. Dlatego pomyślałam,że może od ciepła,al jak macie 21stopni i jeśli nie ubierasz małego za ciepło,to nie to jest pryczyną.Cytat:
Ale słoiczki i tak chcę zrobić, na potem,jak już będzie więcej jeść niż łyżeczka-dwie.
|
|
#4525 |
|
Wtajemniczenie
|
Co to ten osiolek
![]() Niech któraś opisze, proszę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje że nie...Cytat:
trochę jakby miała ściśniętą krtań...No nie wiem, tak to słyszę![]() Sam to słyszy jakby szczekał mały piesek, coś w tym jest ![]() Baloniku tak, taka zblendowana papka Idę spac. TZ jutro wcześnie idzie do pracy i dziś ja wstaje do Mai. Oby dzisiejsza noc też była taka jak poprzednie
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Boze dziewczyny jak mi maly sie rozplakal to masakra. Nie chcial cycka odpychal mnie i wiszczal, wrzeszczal a potem placz straszny.
Zrobil sie spocony zdjelam mu koszulke z dlugim rekawem . Byl w body z krotkim i ma to koszulka z dlugim i skarperki. Jest cieplo w domu owszem, ale ja nie wiem juz bo mi jest zawsze praktycznie goraco, a tz jest na polu i mowi ze w bluzie mu zimno wiec nie wiem juz ![]() Wlaczylam klime. Zaczelam szuszac do ucha mu i na brzuszek na mnie polozylam i zasnal w 3secundy ![]() Teraz znow sie wierci. Czuje ze musze go skokonic na noc. Musze nowe woombie kupic bo te co mam troche male tak mnie sie zdaje. A i wlaczylam radio z rock music na full wtedy jak szuszalam i teraz tez gra i on spi. Moze ma dosc tej muzyki FP. Bo cala ciaze metalu sluchal a tu go katuja jakimis pier.dolami ![]() Ale masakra pierwszy raz taka akcja ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po drugim karmieniu. Czekamaz Igizasnie
dzisiaj z rana lalo,ale po południu wyszliśmy z małym na ogród,zaraz miał być obiad wiec chwile był na rękach a potem w wózek i pod orzech włoski. Muszę przyznać ze dziec uwielbia jak ma drzewa nad sobą a nie tylko niebo. Najlepsze jest to ze zasnal pod tym orzechem generalnie (odpukać) grzeczny nasz chłopak.Lachryma: halo zawieszka lew z lamazr jest boski,mój syn w dzień potrafi przy jej dźwiękach zasnac En: nie doczytałam jeszcze czy rozmowa się odbyła,ale wspolczuje sytuacji z teściami. W końcu z nimi mieszkacie i atmosfera w domu jest wazna. 3mam kciuki za ostudzenie nastrojów i spokojna rozmowę. Dobrze ze Twój tz się odezwał bo tu głównie wielka jego rola. Synowi wiele słów mogą wybaczyć a dziewczyna syna szybko może podpaść a po co?oczywiście nie sugeruje ze masz nic nie mówić bo jesteś matka której ktoś próbuje jakieś g@€%))o wmówić. edytkac: u mnie kp i herbatek nie podaje. Nie dopajam. Zdrówka dla potrzebujących!
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiec najpierw napisze jak przebiegła mniej wiecej rozmowa z rodzicami tzta,a rano postaram sie nadrobić.
Ogólnie wezwali nas na dywanik jak młodego mieliśmy kąpać, wiec młody marudny, wziął go na ręce tz. Rozmowa zaczęła sie juz nerwowo wytykając tztowi, ze nic nie zrobił przy domu jak go budowali, co było nieprawda, wiec ten sie juz na wstępie zdenerwował. Było pare zarzutów niezwiązanych z dzieckiem, ale ok, uznaje, ze skoro mieszkają dwa pokolenia i rożne charaktery to nie zawsze bedzie idealnie. Ja najspokojniej ze wszystkih podeszłam do tej rozmowy i na początku praktycznie w ogóle sie nie odzywalam. Zarzucali wiec najpierw tztowi, ze nic nie zrobił w ich domu jak była budowa, po czym tz mówi,ze oprócz tego co robił i wymieniał tutaj rzeczy to tez pracował, teściowa na to zaczęła sie śmiać, to tz mówi, zeby w tej kwestii sie nie odzywała bo jej nie było przez okres budowy w domu, i pyta sie jej gdzie była,a ona na to: a ty gdzie? A on mówi przez całe dnie w pracy. Ona na to: w dupie, a nie w pracy i zaczęła krzyczeć na niego.Wzięłam w końcu małego od tzta bo sie wkurzył i zaczęli oni wszyscy podnosić głos, wiec wolałam wziąć dziecko na swoje rece jak byłam spokojna, prosząc ich tak samo wszystkich o spokój. Potem przeszli do dziecka mówiąc napastliwe, ze podobno sie wtrącają do wychowania dziecka i żebym ja sie wypowiedziała na ten temat, na co ja bardzo spokojnym tonem powiedziałam,z e nie podobają mi sie pewne komentarze, o tym ze jestem niedobra mama, czy ze nie zajmujemy sie dobrze dzieckiem, bo dziecko jest tylko dzieckiem i jedno płacze mniej, inne bardziej. Teść zaczął sie wypierać takich komentarzy na co tz mówi ze sam przy tym był, wiec niech nie gada głupot. Teściowa sie żwawo włączyła do dyskusji i krzycząc na nas mówi, ze ona tez sie chce wyspać w nocy, bo jest zmęczona. Ja powiedziałam,z e dziecko było w każdy możliwy sposób uspokajane, natomiast sie darlo, to ona znowu ze sie chce wyspać. Tutaj tz zaczął głośniej mowić, ze nie wystawimy dziecka na pole zeby sie tam darlo lub go nie zakneblujemy. Ona na to napastliwym tonem do tzta:" to czemu ty ani twoja siostra sie tak nie darliscie?" Mówiłam,z e na pewno go coś boli to ONA mówiła, ze nie ma kolek, bo nie ma zadnych objawów. Z racji tego, ze mały tez był niespokojny to zaczęłam go bujac na swoich rękach, a ojciec tzta nagle do mnie mówi: a ty czemu go huśtała??? No mi szczeka na buty spadła w tym momencie i odpowiedziałam rownież bardzo spokojnie: "bo to jest moje dziecko. Jeżeli ja go huśtam, to potem będę wiedziała, ze jak bedzie wymuszał w dzien to jest o tylko i wyłącznie moja wina" tz mówi do niego" chyba ci sie coś pomyliło i takie pytania zachowaj dla siebie, bo ona z nim spędza całe dnie iwi e co dla niego dobre" i ona tutaj krzycząc mówi,z e kiedyś była jej koleżanka położna a ja tego nie docenilam nawet i jej nie posluchalam, ze mały ma twardawy brzuszek. Mowię do niej znowu spokojnie, ze pochyliły sie we dwie nad małym, on sie rozpłakał i wtedy miał twardszy, bo płakał, to teść mówi: to była PIELĘGNIARKA!!!!! Ja mowię no i co z tego? Ja jestem matka i znam swoje dziecko na wylot. Potem ona zaczęła sie śmiać w trakcie jak ja coś mówiłam, to tz juz nie wytrzymał i powiedział, zeby mnie szanowała, bo ja sie nie śmieje jak ona coś mówi i rozmawiamy jak dorośli ludzie. To ona znowu zaczęła podnosić na mnie głos i mówi: a tak w ogóle to koniec! Nie będziesz sie wyzalac mi jak sie poklocisz z Mackiem, koniec, zrozumiałas? Nie będę z tobą rozmawiała bardzo sie zmieniłaś od momentu jak byłaś tu dwa lata temu pierwszy raz. Ja mowię: ja sie zmieniłam? No na pewno sie zmieniłam, bod wa lata temu byłam gowniarzem, który nie myślał co bedzie jutro, a dzisiaj mam dziecko,z a które jestem odpowiedzialna i którego jestem matka..Ogólnie tz powiedział,z e nie życzymy sobie komentarzy jacy my jesteśmy źli i ze dziecku nie dzieje sie żadna krzywda. To oni popadając ze skrajności w skrajnośc mówią: dobrze, to my juz nawet dziecka nie dotkniemy! wtf w ogóle?? i mówią: masz 15 min rano żebyś zawiozła tzta do tramwaju rano i 15 wieczorem, chyba,z e bedzie brzydka pogoda to wtedy masz 25minut na dojazd, o fitnessach zapomnij bo mu sie w takim razie do wychowania nie wtrącamy. No okej se myśle, laski bez, calujcie sie w pompę. Przez cały zaś byłam spokojna i nawet powiedziałam ojcu tzta ze jeżeli go uraziłam to bardzo przepraszam i ze dobrze wiedza, ze nigdy im czasu z wnukiem nie wydzielalam,a. To, ze mamy rożne poglądy na pewne kwestie nie oznacza, ze maja sie od dziecka odcinać, bo to dziadkowie powinni sie starać stworzyć wiez z dzieckiem, żeby dziecko potem utrzymywało wież z nimi. Póki jest małe, to jest działanie jednostronne. Nie, nie dotarło. Stanęło na tym jeżeli chodzi o psa, ze mam z dzieckiem i z psem chodzić na spacer, bo oni nawet z nim nie wyjdą na 5minut zeby sie załatwił.. Próbowałam na końiec jakkolwiek ratować sytuacje, ale w momencie jak ja coś mówiłam to teściowa w połowie zdania wyszła na papierosa i stwierdziłam,z e to nie ma sensu. W pewnym momencie mi przerwała i mówi: mam dość tej rozmowy, koniec rozmowy. A tak poza tym to będę chciała rozmawiać z twoja mama, będę z nią rozmawiała! Tz mówi: a po ch*j ja chcesz w to mieszać? Ona z nami mieszka? A ona: będę rozmawiała wiec sie zapowiada ciekawie, bo jak z ryjem wystartuje do mojej mamy iż. Pretensjami to moja mama nie bedzie siedziała cicho i może byc bardzo nieprzyjemnie. Chciałam na koniec to załagodzić, zeby nie wisiała siekiera w powietrzu i żebyśmy w miarę dobrze funkcjonowały do momentu aż sie wyprowadzimy. Tz bardzo stawał w mojej obronie, jak sie zapędzali to mówił ze on nie pozwoli zeby sie tak do mnie odzywała zwłaszcza matka jego i zeby zaczęli sie ze mną liczyć. Co wy, nic nie dotarło. Tz im na koniec powiedział z e bardzo żałuje tej decyzji o przeprowadzce do nich, bo zamiast pomoc w normalny sposób zachowują sie jak 5latkowie, którzy płaczą jak sie im zwróci uwagę i ze około stycznia, lutego sie wyprowadzimy bo nasze dziecko nie bedzie żyło w takich warunkach skoro nie chcą dojść do żadnego porozumienia. No i to by było na tyle ogólnie teść jako tako mimo tego jaki jest starał sie mowić spokojnie, a ta tak fantazja ponosiła,ze wrzeszczał na mnie i mimo ze ja prosiłam o spokój, to mówiła,z e ona nie krzyczy tylko tak mówi ogólnie rzecz biorąc to stwierdziłam,z e nie zamierzam sie przejmować, nie to nie, wy tracicie nie my. No, młody mi usnął, godzinę go usypialam jak wam tu wszystko opisałam, wiec lecę spać i nadrobić wszystko co pisalyscie rano, I promise
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4530 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
zainstalowałam też TŻ i jak byłam u koleżanki to widziałam kiedy zjadł i ile, i że była kupa hehe Cytat:
Co do kolorowego i wesołego jedzenia to ja uwielbiam takie rzeczy tworzyć. W końcu zrealizuję się artystyczno- kulinarnie. En normalnie gęsta sytuacja jak smoła. Zachowują się jak małe dzieci. Po co oferowali pomoc skoro przeszkadza im płacz dziecka?! Hrabianka sie nie wysypia? No comment w ogole. Strasznie Ci wspolczuje. A akcja z fitnesem to jak u gówniarzy. Moje dziecko pospało od 20 do teraz. Szok! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

zawsze mozesz liczyc tu na wsparcie
maly przec caly dzien usypial na max 5-15 minut i budzil sie i wiercil. zreszta tak mu goraco, ze w samym bodziaku z krotkim, a on mokry 
polecam na sianku no i w lesnym plenerze-taki jest moj przepis na córeczke 

z bioderka
Dziś był rekord-40 minut
Gdzie te czasy, gdy dziecko spało mi po 2-3 godziny?