Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 13:55   #4381
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Karolajn a to z fp to co na tej stronie?zarejesrrwoqalas aie bo ja nie widze cp tam trzeba zrobic?
A mogę odpowiedzieć ja?

http://www.fisher-price.com/pl_PL/Fa...omo=PLFIRSTHUG

Uzupełniasz latka i przechodzisz dalej, tam wpisujesz resztę - rejestrujesz.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:55   #4382
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Karolajn a to z fp to co na tej stronie?zarejesrrwoqalas aie bo ja nie widze cp tam trzeba zrobic?
Tak. Trzeba sie zarejestrować i wysylaja zawieszke z lusterkiem

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-09-26, 14:01   #4383
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dotka, neni- napisze wam jak wroce. Na razie mnie tz nieźle wkurzyl wiec wytargalam dziecko na spacer i sobie poszlam.

Dobrze zrobiłaś!
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Lila jest dziisaj taka osowiała po tych szczepieniach, że aż mi się płakać chce Leży i się bidna tylko rozglądna. Jak co rano sobie pogadałyśmy, pouśmiechała się do mnie, ale to nie to. Słaba gimnastyka jej dzisiaj wyszła. Mam nadzieję, że szybko jej to minie
Bidulka
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ale się wyspalam moje dziecko jest cuuuuudowne.
Kąpiel była wczoraj długa i relaksująca. Maja leżała jak w spa i delektowała sie cieplutką wodą. Zero płaczu. po kąpieli owinięta jak bałwanek w ręcznik usnęła gdy niosłam ją do sypialni ubrałam, wybalsamowałam i Przeniosłam do łóżeczka. I córeczka mi spała od 21 do 5 8 godzin zjadła, do łóżeczka i spała do 8. Nakarmilam i zdrzemnełysmy sie jeszcze godzinke. Potem jak zawsze poranna toaleta, strojenie, przytulanie, ćwiczenie główki (Maja woli tyłeczek podnosić). Potem jedliśmy z TZ sniadanie, Maja świrowała w huśtawce i usnęła. Kima do tej pory.
Potem pójdziemy na spacer i do pepco bo potrzebuje dla niej body z długim, rajtuzki. I do Kauflandu bo jest 300 gr milka za 5 zł z groszami
Ale sielanka! Nie za dobrze Ci?

A dziękuje - Kubuś dużo lepiej, a ja bez zmian, ale pocieszam się, że dzięki temu Mały szybciej wyzdrowieje
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej zabcie Nadrobie porzadniej wieczorem na kompie.
Kto wyslal do nas pana Skoka? Przyznać mi sie proszę bez bicia.Laurka ma dzien płaczu i marudzenia ..

A wogole to witamy sie w 12 tygodniu
Brawa za 12 tydzień i gwizdy dla Pana Skoka
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
związać

i co dostaniesz na prezent niespodziankę?
Póki co przeglądał biżuterię
Cytat:
Neni, kup mu zawieszkę Lamaze albo coś w ten deseń np Lwa- żeby było męsko

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Hej,
miałam po nadrabiać ale nie dam rady, tyle co poczytałam co nieco na telefonie.

Franuś się przeziębił, oczko z tego powodu strasznie ropieje. Oczywiście załapał od ojca, który zbiera wszystko po drodze na co natrafi oby tylko Mały nie przejął jego genów pod tym względem, bo będę mieć przerąbane

I dla innych zdechlaczków ogromne kciuki, aby szybciutko przeszło

I dla tych których odwiedził Pan Skok
Coś chorują te nasze dzieciaczki
Zdrówka dla Franusia
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:01   #4384
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę odpowiedzieć ja?

mozesz
dzieki

Cytat:
Tak. Trzeba sie zarejestrować i wysylaja zawieszke z lusterkiem

duza?:P

dzieki

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:02   #4385
edytkaac
Rozeznanie

Dziewczyny a dajecie swoim maluchom jakieś herbatki?
Stary 2013-09-26, 14:03   #4386
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę odpowiedzieć ja?

Poszło

Ciekawe, czy ja też dostanę zawieszkę
Stary 2013-09-26, 14:08   #4387
Rockyyy
Zakorzenienie

Laurka wstala w dobry m humorze
Stary 2013-09-26, 14:10   #4388
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
ale mój na mm, także ma zalecone herbatki - rumianek, koperek i woda.

Przedstawiam Wam 'miłość' mojego syna z dnia na dzień liże ją coraz bardziej

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-09-30 o 08:45
Stary 2013-09-26, 14:12   #4389
surka
Zakorzenienie

Cytat:
H
Franuś się przeziębił, oczko z tego powodu strasznie ropieje. Oczywiście załapał od ojca, który zbiera wszystko po drodze na co natrafi oby tylko Mały nie przejął jego genów pod tym względem, bo będę mieć przerąbane

Zdrówka dla Frania

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A potem skoczyłam sobie do Outletu (Sammi ponownie polecam Ptak Outlet) i kupiłam w Smyku Alicji kombinezon za 30 zł!!!! Małgosi kurtkę jesienną za 35 zł!!! Do tego pajac welurowy, 2 bluzki dla Małgosi i jeszcze bluza dla niej i wydałam całe 120 zł! Myślę, że nie przepłaciłam. Kombinezon wyjściową cenę miał 109,90 zł!
Poza tym w moim ukochanym Mojito dwa swetry dla siebie i w Reserved też dwa swetry i spodnie. Też w sumie 150 zł na siebie wydałam. No ale jesienią i zimą nie zmarznę!
Super zakupy, tak to można kupować

Cytat:
Ja daję, ale ja karmię mm.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:13   #4390
Ewusia709
Zadomowienie

Dzien dobry!!!

od kilku dni nie wyrabiam i ten czas mi tak szybko leci, ze nie daję rady. Nasz Tymuś zaczyna wprowadzać terror, stał się skrzeczący i płaczliwy i trudno mi znaleźć powód jego płaczu. Nie wiem co robić bo ciągle jakby głodny się wydaje, pediatra kazala mu nie zwiększac porcji mleka na raz, ale jak on wypija porcję 120ml to tak płacze, ze się nie da, jutro kończy 3 mce, a od 4mca porcja ma być 150ml, więc wczoraj daliśmy mu już 140ml i po wciągnięciu tej porcji tak płakał, że nie dało się go uspokoić, więc jeszcze go do piersi przystwiłam, troche pociumkał i się wtedy dopiero uspokoił. Mały żarłoczek nam rośnie.

Dziś byliśmy u gastrologa z tym ulewaniem itp. Zalecił aby UWAGA - z dnia na dzień odstawić go całkiem od piersi - dać mu mleko AR z zagęszczaczem. Zważył go - mamy 6kg
Zdecydowaliśmy, że narazie damy mu 3 porcje mleka na dobę i gdzieś za tydzień kolejną porcję, a mniej kp, bo z dnia na dzień to mnie się wydaje zbyt szokujące, zarówno dla układu pokarmowego Tymusia, jak i dla moich piersi. Planuję pić szałwię, jeśli będę mieć problemy z nadmiarem pokarmu. Ten gastrolog zalecił, aby wziąć od gina hormony na zahamowanie laktacji, ale mam nadzieję, że jeśli zrobimy to stopniowo, a nie z dnia na dzień to szałwia mi wystarczy i uniknę hormonów.

A dziś mamy jeszcze neurologa na 15stą. Ciekawe co się dowiemy tym razem.

A na poniedziałek mamy pierwsze rehabilitacje w związku z tym odginaniem Tymusia do tyłu. Mamy mieć 5 taki spotkań rehabilitacyjnych co tydzień po 40 minut i w ciągu tygodnia powtarzać ćwiczenia w domu.

Normalnie tak mi szybko czas leci, że nim się spostrzegłam to już tydzień się kończy, a mam masę rzeczy w głowie, które chciałabym przeczytać, zobaczyć, załatwić... Nie wyrabiam.
Przepraszam że tak o sobie piszę, ale nie dałam rady nadrobić, więc jak tylko doczytam co u Was to poodpisuję, mam nadzieję że wybaczycie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ghia- mój ma 4 rodzaje płaczu. Z głodu, zmęczenia, bólu i jak się wystraszy. Jak jest znudzony to jęczy.

Ptyś ma czerwone pachy czy to może być od tego że tż go źle wytarł po kąpieli?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz ostatnio skrzeczliwy i płacz ma strasznie głośny - nie potrafię rozszyfrować o co chodzi w danym momencie - sprawdzam po kolei, pielucha, sen, jedzenie itd. Wczoraj już nic nie pomagało i w końcu TŻ wziął go na drugi spacer i dopiero się uspokoił. Jak ja sobie z nim poradzę sama to nie wiem

Nasz miał kiedyś czerwone paszki, posmarowaliśmy linomagiem a+e, zastosowaliśmy dokładne mycie i dokładne suszenie po kąpieli i w ciągu 1 dnia zniknęło. Jest to możliwe, że od niedokładnego suszenia, albo jak się dziecko spoci, uleje i tam poleci lub ubranko obetrze. Tymuś miał ropkę za uszkami z powodu złego wycierania, więc polecam Wam wycierać porządnie, smarować kremikiem i powinnno zniknąć.

Cytat:

NO TO UWAGA:!!!!!!

- co do zawieszki z FP to tu www.wspolneodkrywanie.pl
- paczka z HIPPa to chyba na stronie się rejestrowałam
- jeszcze z Bobovity jak sie zarejestruje to przysyłają poradnik i pierwsze słoiczki
Dzięki napewno skorzystam

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:14   #4391
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Miejmy nadzieję, że później zamieni na dziewczynę A tak na serio super, moja zainteresowana póki co tylko konikiem i z chęcią wydoiłaby jego nos lub ogon
Stary 2013-09-26, 14:14   #4392
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
u nas podobnie.
Wygląda to tak:
- Masz wolne, zajmujesz się dzieckiem.
ok.
- Nie tak, źle ją trzymasz. Ona tak nie lubi. Za szybko jej pokazujesz te zabawki, mów do niej inaczej szybciej ją przebieraj, bo zmarznie

No ale już powoli staram sie nad soba panować :p
Ja robie identycznie, ciągle komentuje co tż robi, ostatnio to już się wściekł i sie uniósł i krzyknął na mnie zebym się uspokoiła, ja wiem że jestem okropna pod tym względem alr to jest silniejsze ode mnie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Michaś stawia wszystkim soczki. Dzisiaj mój Skarb ma 2 miesiące.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:

A wogole to witamy sie w 12 tygodniu
za tygodnie

Cytat:
Hej,
miałam po nadrabiać ale nie dam rady, tyle co poczytałam co nieco na telefonie.

Zdrówka życzymy
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Głupia szwagierka. Jak ja nie lubię wtrącających się ludzi. A szpiegów to już niecierpię

A dziękuję. Budziłam ją ok 23 jak sama szłam spać, żeby zjadła bo mi cyc prawie eksplodował, a potem o 4 jadła. Bez gorączki. Mam nadzieje, ze dziś nie dostanie.

Ja rano wyprawiłam Małgosię do szkoły, zabrałam Alicję i pojechałyśmy do lab z moimi siuśkami i na pobranie bo mój gin podejrzewa u mnie anemię i dał mi skierowanie. W pon idę z wynikami, zobaczymy.
A potem skoczyłam sobie do Outletu (Sammi ponownie polecam Ptak Outlet) i kupiłam w Smyku Alicji kombinezon za 30 zł!!!! Małgosi kurtkę jesienną za 35 zł!!! Do tego pajac welurowy, 2 bluzki dla Małgosi i jeszcze bluza dla niej i wydałam całe 120 zł! Myślę, że nie przepłaciłam. Kombinezon wyjściową cenę miał 109,90 zł!
Poza tym w moim ukochanym Mojito dwa swetry dla siebie i w Reserved też dwa swetry i spodnie. Też w sumie 150 zł na siebie wydałam. No ale jesienią i zimą nie zmarznę!
za zakupy, niezłą okazje dorwałaś

Dotka - trzymamy kciuki za bioderka
Neni - Szymusiowi powoli się wycierają włoski z tyłu głowy w jednym miejscu
Enleve - współczuje sytuacji z teściami, trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy, i pamiętaj żeby nie dać wejść sobie na głowe, to że mieszkacie u teściów nie oznacza że musicie się podporządkować do wszystkiego co im pasuje, wy jesteście rodzicami i to wy wiecie co dla waszego dziecka jest najlepsze.

U nas pogoda lipna, deszcz pada i nie wyjdziemy raczej na spacer
wczoraj uprawialiśmy dziabanko i po wszystkim pod blizną czułam jakbym miała dziure w brzuchu dziwne uczucie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:15   #4393
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Ależ w nią wpatrzony...
Stary 2013-09-26, 14:18   #4394
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Biedny Szymek
Też nie lubię takich akcji

Biedactwo

Jesteś mistrzem!!!

Nie odbijam dziecka jak zaśnie, ale nigdy nie kładę na wznak.

Dzoan brawo dla TŻ!!

Dotka kciuki za bioderka

---
Hej
U nas nic ciekawego-choroby ciąg dalszy
Jak namówić niemowlaczka do picia syropku?

Wlej strzykawka troche do buzi i zatkaj delikwenta smoczkiem. Poczekaj az przelknie. Czynnosc powtarzaj az do oproznienia strzykawki

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny za godzinę Was nadrobie, alemusE się wygadać i spuścić z siebie cała złość. Młody od 3 nad ranem do 8;30 z małymi przerwami non stop darł paszczę .. Wychodzę z pokoju potem rano i chciałam iść z naszym psem na pole, wychodzę do przedsionka, teść myślał ze wyszłam i słyszę jak idzie do naszego pokoju gdzie był tz i mówi: chcemy z matka z wami porozmawiać dzisiaj wieczorem, on cały czas płacze i nam się to nie podoba jak podchodIcie do rodzicielstwa!!!!!! Na co ja weszłam z powrotem i mowię ze wie pan co, dziecko ani nie jest katowane, ani bite, ani nic tylko darlo paszczę po prostu, na co on ze dziecko non stop siedzi w naszym pokoju i chcą z nami porozmawiać poważnie. W sensie, ze my jesteśmy niedobrymi rodzicami!!!! Na to ku nie wytrzymałam i powiedziałam, ze skoro wychowali własne dzieci to niech pozwolą nam wychować własne, bo takich komentarzy nie Zniosę i wyszłam z psem. Wracam, a on do mnie ze chyba przegielam i oni musza z nami porozmawiać nie tylko o dziecku. To powtorzylam to o wychowaniu dzieci, żeby mój tz to usłyszał i na szczęście powiedZial mu pare słów do słuchu.. Kurde No kocham to dziecko najmocniej na świecie, robię wszystko żeby było szczęśliwe, a zza drzwi słyszę tylko ze biedne dziecko i co oni z nm robia

Ppdejdz do sprawy na spokojnie i postaraj sie wytlumaczyc. Niestety nie macie innego wyjscia i musicie tam narzie mieszkac wiec atmosfera tez nie moze byc z siekiera w powietrzu. Pomysl ze za kilka misiecy beda mogli Cie pocalowac

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Wiesz co Antek miał i z główki i z palca pobierane i w sumie z główki najmniej się nacierpiał

En podejdź spokojnie do rozmowy bo jak będziesz w bojowym nastroju to tylko utwierdzisz ich w przekonaniu że to Ty jesteś ta zła. Zapytaj o co konkretnie im chodzi co mają Ci/Wam do zarzucenia? I po kolei odpowiadaj na ich obawy. Z pewnością nie chcą źle ani dla Ciebie ani dla Tomaszka a na spokojnie na pewno lepiej się dogadacie.

A tak w ogóle co do płaczu dzieciaków po Antku mogę powiedzieć, że on zawsze płacze z jakiegoś powodu. Nie zauważyłam żeby płakał dla samego darcia się. Czasem są to powody oczywiste głodny, przestraszony albo go coś boli a czasem mniej oczywiste zły sen znudzenie i z tymi mniej oczywistymi jest najtrudniej. Czy Wasze dzieci mają tak samo?
Jak Antek płacze zawsze się bardzo o niego martwię bo jakoś mnie nie przekonują teksty typu dzieci płaczą i już, ale to pewnie dlatego, że sporo się Antoś już napłakał i wiem, że wtedy bardzo cierpiał a ja nie umiałam mu pomóc Wydaje mi się że dziecko płacze bo czegoś potrzebuje i używa jedynej formy wyrażania swoich żądań czyli płaczu. Jak chce być usypiać na rękach to dlatego, że potrzeba mu bliskości a nie dlatego żeby zrobić na złość matce. Przynajmniej tak mi się wydaje, ale ja żadnym ekspertem nie jestem sama mam wątpliwości co do tego czy w ogóle nadaję się na mamę Antek sporo płacze na pewno dużo przez refluks a przez co jeszcze ? staram się odgadywać za każdym razem i wychodzi mi to mocno średnio. Teraz jeszcze nie chce jeść tak jak kiedyś więc już w ogóle świruję o co kaman Lekarz twierdzi, że przez refluks. Jest już na tyle rozwinięty, że kojarzy jedzenie z refluksem stąd nie zbyt chętnie je Więc siedzę na laktatorze i na zmianę daję butelkę i cycka czasem się uda czasem nie
No to się wygadałam
Wojtus tez plakal tylko jak mu cos dilegalo. Ola raczej tez, chyba ze mamy w gosciach Pana Skoka Wtwdy jedzie rowno caly dzien

I nie pisz ze jestes zla matka. Kazda z nas to jedyna i najlepsza dla.swojego dziecka. Szczesliwe dziecko to kochane dziecko

MELA- wow ale ceny! U nas w centrum outletowym ceny w Smyku takie jak w kazdym innym

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-26 o 14:20
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:19   #4395
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Laurka wstala w dobry m humorze
to teraz będziecie się dobrze bawić

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieję, że później zamieni na dziewczynę A tak na serio super, moja zainteresowana póki co tylko konikiem i z chęcią wydoiłaby jego nos lub ogon
Oby
Będzie potem miała wprawę na przyszłość
Franka konik nudzi, bo co go włączę to on idzie spać

Franuś
Stary 2013-09-26, 14:20   #4396
Rockyyy
Zakorzenienie

Mela brawa za zakup y , teraz juz nie zmarzniesz

Agrafko wspolczuje szwagierki.Dziewczyna nudzi sie, nie ma co ze soba zrobic to wpiernicza sie w czyjes zycie i do tego podczytuje na forum.Zalosne.

Edytka ja czasem podaje herbatke rumiankowo koperkowa
Stary 2013-09-26, 14:21   #4397
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!

od kilku dni nie wyrabiam i ten czas mi tak szybko leci, ze nie daję rady. Nasz Tymuś zaczyna wprowadzać terror, stał się skrzeczący i płaczliwy i trudno mi znaleźć powód jego płaczu. Nie wiem co robić bo ciągle jakby głodny się wydaje, pediatra kazala mu nie zwiększac porcji mleka na raz, ale jak on wypija porcję 120ml to tak płacze, ze się nie da, jutro kończy 3 mce, a od 4mca porcja ma być 150ml, więc wczoraj daliśmy mu już 140ml i po wciągnięciu tej porcji tak płakał, że nie dało się go uspokoić, więc jeszcze go do piersi przystwiłam, troche pociumkał i się wtedy dopiero uspokoił. Mały żarłoczek nam rośnie.

Dziś byliśmy u gastrologa z tym ulewaniem itp. Zalecił aby UWAGA - z dnia na dzień odstawić go całkiem od piersi - dać mu mleko AR z zagęszczaczem. Zważył go - mamy 6kg
Zdecydowaliśmy, że narazie damy mu 3 porcje mleka na dobę i gdzieś za tydzień kolejną porcję, a mniej kp, bo z dnia na dzień to mnie się wydaje zbyt szokujące, zarówno dla układu pokarmowego Tymusia, jak i dla moich piersi. Planuję pić szałwię, jeśli będę mieć problemy z nadmiarem pokarmu. Ten gastrolog zalecił, aby wziąć od gina hormony na zahamowanie laktacji, ale mam nadzieję, że jeśli zrobimy to stopniowo, a nie z dnia na dzień to szałwia mi wystarczy i uniknę hormonów.

A dziś mamy jeszcze neurologa na 15stą. Ciekawe co się dowiemy tym razem.

A na poniedziałek mamy pierwsze rehabilitacje w związku z tym odginaniem Tymusia do tyłu. Mamy mieć 5 taki spotkań rehabilitacyjnych co tydzień po 40 minut i w ciągu tygodnia powtarzać ćwiczenia w domu.

Normalnie tak mi szybko czas leci, że nim się spostrzegłam to już tydzień się kończy, a mam masę rzeczy w głowie, które chciałabym przeczytać, zobaczyć, załatwić... Nie wyrabiam.
Przepraszam że tak o sobie piszę, ale nie dałam rady nadrobić, więc jak tylko doczytam co u Was to poodpisuję, mam nadzieję że wybaczycie

Nasz ostatnio skrzeczliwy i płacz ma strasznie głośny - nie potrafię rozszyfrować o co chodzi w danym momencie - sprawdzam po kolei, pielucha, sen, jedzenie itd. Wczoraj już nic nie pomagało i w końcu TŻ wziął go na drugi spacer i dopiero się uspokoił. Jak ja sobie z nim poradzę sama to nie wiem

Nasz miał kiedyś czerwone paszki, posmarowaliśmy linomagiem a+e, zastosowaliśmy dokładne mycie i dokładne suszenie po kąpieli i w ciągu 1 dnia zniknęło. Jest to możliwe, że od niedokładnego suszenia, albo jak się dziecko spoci, uleje i tam poleci lub ubranko obetrze. Tymuś miał ropkę za uszkami z powodu złego wycierania, więc polecam Wam wycierać porządnie, smarować kremikiem i powinnno zniknąć.

Dzięki napewno skorzystam
A może brzuszek go boli? Albo dziąsełka? Albo chce się poprzytulać, albo jest głodny? Albo chce mu się spać i nie może zasnąć (to dla mnie jest najdziwniejsze u dzieciaków) Nie wiem, oby szybko mu przeszło i dał Ci odetchnąć.
za wszystkie czekające Was wizyty

Franuś
Stary 2013-09-26, 14:23   #4398
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Tak ja podaje herbatkę koperkową na zmiane z rumiankową, ale nie przepada za nią i czasem woda bo tez nie lubi
Cytat:

Śliczny Franio, a co do jego miłości to ujdzie w tłoku, fajna babka z tej żyrafki

Szymusi sie budzi powoli, co się przeciągnie to bąkala takiego głośnego puszcza że już podejrzewałam tz-a o to że to on , swoja droga jak taka mała dupinka puszcza tak głośne bąkale to ja nie wiem

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:24   #4399
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Edytka ja czasem podaje herbatke rumiankowo koperkowa
A karmisz piersią? Bo ja karmię piersią i się zastanawiam czy jakąś herbatkę kupić dzidziolkowi.
Stary 2013-09-26, 14:24   #4400
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Ja robie identycznie, ciągle komentuje co tż robi, ostatnio to już się wściekł i sie uniósł i krzyknął na mnie zebym się uspokoiła, ja wiem że jestem okropna pod tym względem alr to jest silniejsze ode mnie

Zdrówka życzymy

U nas pogoda lipna, deszcz pada i nie wyjdziemy raczej na spacer
wczoraj uprawialiśmy dziabanko i po wszystkim pod blizną czułam jakbym miała dziure w brzuchu dziwne uczucie

Też mówiłam Tż co i jak a teraz cieszę się jak wróci z pracy i go ode mnie weźmie choć na chwilkę, i niech robią razem co chcą

I za dziobanko

Co do wycierania włosów, Frankowi z tyłu i z boku się nie wytarły za to na czubku głowy tak nie wiem jak on to zrobił

Franuś
Stary 2013-09-26, 14:25   #4401
Rockyyy
Zakorzenienie

Ona super Franio wyglada ze swa miloscia

Katarzynka Neni Laurce tez sie wloski z tylu wytarly.

Wlasni sie dziecko rozgadalo
Stary 2013-09-26, 14:27   #4402
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Śliczny Franio, a co do jego miłości to ujdzie w tłoku, fajna babka z tej żyrafki

Szymusi sie budzi powoli, co się przeciągnie to bąkala takiego głośnego puszcza że już podejrzewałam tz-a o to że to on , swoja droga jak taka mała dupinka puszcza tak głośne bąkale to ja nie wiem
Edziunia cieszy się z zalotów Franka wciąż ma uśmiech na mordce

Głośne jak głośne a jak to robią, że są takie śmierdzące

Franuś
Stary 2013-09-26, 14:27   #4403
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie potem miała wprawę na przyszłość
Stary 2013-09-26, 14:28   #4404
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Neni, kup mu zawieszkę Lamaze albo coś w ten deseń np Lwa- żeby było męsko
haha dobre:P

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Poszło

Ciekawe, czy ja też dostanę zawieszkę
ja tez sie zarejestrowalam wszedzie ha i czekam karolajn po jakim czasie przyszla zawieszka??
Cytat:
ale mój na mm, także ma zalecone herbatki - rumianek, koperek i woda.

ale wpatrzony..moja sie nie interesuje żadnymi zabawkami...tzn zawiesza sie tylko na palaku od lozeczka co ciekawe w kremowych kolorach i sie cieszy...
aaaa ja proboje dawac mojej to ma rozne okresy albo herbatke pije... albo wode z cukrem niestety sama pluje ale jak wypije 20ml na dzien to wszystko...

moja tez placze tylko jak jej coś jest lub nie pasuje jej...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:29   #4405
Neni1984
Zakorzenienie

Katarzynka no popatrz u mnie też pada
Gratki za dziabanko

Skylie -moje dziecko płacze jak mu smoczek dam
Stary 2013-09-26, 14:29   #4406
Rockyyy
Zakorzenienie

Ewusia fajnie ze piszesz co u was czas bardzo szybko leci masakra a dziecko rośnie ja na drozdzach
Stary 2013-09-26, 14:32   #4407
enlevee
Zakorzenienie

ona8686 zdrowka dla Frania ale słodki jest

karotez sie zarejestrowałam i zobaczymy życie mnie fp lubi i tez mi coś wyśle

dotka masakra z tym autobusem, ja piernicze !

mela super zakupy porobilas

Dziewczyny ja o wychowaniu własnego dziecka nie zamierzam rozmawiać, zreszta tz to rano ojcu powiedział ze nie bedzie żadnej rozmowy, bo my wychowania dziecka tez sie musimy nauczyć, a skoro zamiast podpowiedzieć on nas atakuje razem z żona poprzez komentarze co my mu takiego robimy, niedobra mama (w przypadku zakazu noszenia na raczkach) to sorry, ale nie tedy droga. Pomagają nam poprzez to ze tu mieszkamy, ale dajemy normalnie $ na opłaty! kupujemy jedzenie, ja staram sie sprzątać kuchnie, która za 5 minut znowu wyglada tak samo czyli syf wiec tez nie jest to do końca tak ze mieszkamy i nic nie robimy. Tz chodzi od rana do wieczora do pracy, ja wczoraj ugotowałam dwie zupy, to nawet nie usłyszałam, ze smaczna czy coś. Dla swojego psa normalnie gotuje, wyprowadzam go w miarę możliwości na pare spacerów.. Podam Wam taki przykład, żebyście miały jasność sytuacji- dom jest jeszcze tak naprawdę w połowie robienia od jakichś 2 lat, teść siedzi w domu non stop i nie ma żadnych zmian od 2 lat. Obiecał ze zasłoni jakaś rurę w łazience co wychodzi na pole przez co jest masakrycznie zimno w łazience juz 3 tyg temu.. Nie muszę chyba mowić, ze do tej pory nie ma poprawy i nie zasłonił, wiec wanienkę targam do pokoju zeby małemu było ciepło i zeby sie nie przeziębil.. Druga sprawa to to, ze w ogóle nie grzeją w domu niewiadomo dlaczego i jest strasznie zimno, ostatnio teść raz, słownie raz podpalił w kominku, no ale to nie jest w naszym pokoju wiec zimno u nas i tak jest. Trzecia sprawa dom jest nieocieplony, mówiłam o tym, proponowałam dołożenie sie z kasa, ale jak widać nic ńie zostało zrobione w tym kierunku. Efekt jest taki, ze ja marzne, a co dopiero Tomek gdybym go nie opatulala teraz maksymalnie..

Następna sporna kwestia to pies nasz, jak pisałam Wam kiedyś jest strasznym alergikiem i jak był wyprowadzony na prosta i rodziłam! pies był u nich. Psa żywili tym czego jeść nie może, czyli drobiem albo jakimś świństwem i pies miał przez 3tyg biegunie, ze sie z niego lalo normalnie. Kupuje psu jedzenie po 15zl/kg mięsa, gotuje mu z warzywami i makaronem, a oni jak ja nie widzę i tak go często czymś związanym dokarmia. Nie dociera do nich, ze pies jest po prostu chory i wyrządzają mu krzywdę mimo próśb. Teraz pies po 2mscach wrocenia do normalnego żywienia dochodzi do siebie. Weterynarz stwierdził, ze miał całe nerki zajęte, bo doprowadzono go do takiego stanu. Ręce czasami opadają, jak widzę jak ten pies młody, energiczny cierpi po prostu. Teraz juz jest na szczęście ok, ale tylko dlatego, ze ja go karmie i gotuje, bo nawet jak kupowałam łopatek wieprzowa, wylozylam i prosiłam o ugotowanie z makaronem i warzywami to dawali mu surowe mieso, po który, go czyścilo.

Jeżeli chodzi o wsparcie tzta w kwestii wychowania dziecka mam bardzo duże! mimo tego! ze nie zawsze zajmuje sie Tomkiem tyle czasu ile by mógł. Nie da na mnie złego słowa powiedzieć i dzisiaj mocno potraktował teścia. Tu naprWde mnie wspiera, bo wie jaki trud w to wszystko wkładam i ze żadnej krzywdy dziecku nie wyrządzam. Ja po prostu nie mam zamiaru wysłuchiwać, ze biedne dziecko i nie umiemy sie nim zając. Wiele lat sie zapewne będę uczyła razem z Tztem cierpliwości, wychowania brzdaca i na pewno popełniamy jakieś błędy i będziemy je popełniać, bo nie urodziłam instrukcji obsługi miedzy dzieckiem a łozyskiem. Wszystko byłoby do zniesienia gdyby to wszystko miało jakis sympatyczny wymiar, a nie atak na nasza stronę.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:38   #4408
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
mamy bardzo podobną żyrafkę z babyono. Wasza też szeleści i piszczy?

ewusia, nasza mała też czasami wygina się tak jakby w łuk. i ciągle myślę czy iść z tym do neurologa czy pediatry czy jeszcze czekać
Stary 2013-09-26, 14:41   #4409
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dotka- jakos dlugo, 1, 5miesiaca?
O Hippie calkiem zapomnialam i teraz musze się do Rossmana wybrac

Ale jestem wściekła na tz a ten nawet nie zatrybil o co mi chodzi. Wiec się nie odzywam

Stary 2013-09-26, 14:42   #4410
enlevee
Zakorzenienie

I np jeszcze jedna sytuacja z dzisiaj, odwozilam tzta do pracy, byłam z małym i jak wracalam strasznie padało i wiało, ale to strasznie. Ja sie patrzę jak dojechalam pod dom, ze naszego psa przywiązał do drzewa (lubi tam siedzieć jak jest ładna pogoda) na długiej lince i go tam zostawił. Pies krył sie pod takie deski jak tylko mógł bo wiało i padało i sie próbował skryć. Jak teść zobaczył ze przyjechałam to jak poparzony wypadł z domu i go wziął do domu, widocznie wiedział co na ten temat powiem. Niech w taka pogodę przywiązuje swoje psy, albo siebie skoro uważa,z e mu to pomoże, a nie w jakis sposób kara naszego psa za kłótnie z nami.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości