Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz. 18 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 00:22   #4891
gagatu
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Marta, ale naplotłaś
To jeszcze Cię o te koraliki z cyrkoniami pomęczę, bo jeszcze nie zdecydowałam gdzie kupić... Z tego zdjęcia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1380231770 mi się podobają jasne i czerwone, te ciemne mają za duże te "cyrkonie". Pamiętasz które gdzie kupowałaś?

Aga, śliczna czapa i kapciuszki Zdróweczka dla Oli, widać, że ma oczka podkrążone

Idę spać, naoglądałam się różności na blogach i teraz mi się będą śniły A jutro muszę wstać i iść na 3 godziny do pracy, a strasznie mi się nie chce
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 00:23   #4892
martikaj
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
teraz bym chciala jeszcze szalik w tych kolorkach ale mam malo tej bezowej wloczki a ona jest taaaaka milusia - ta zolta co jest buzka wychodzi okropnie sztywno w porownaniu z nia, a mialam w planach zrobic zolty szalik z bezowymi i brazowymi paskami na koncach i teraz nie wiem jak robic bezowego nie starczy zeby byl glownym kolorem, a ten brazowy wyjdzie tak ciemno
myslalam jeszcze zeby srodek szalika zrobic brazowy a brzeg dookola bezowy, ale nie wiem czy to starczy zeby rozjasnic - jakos glupio zeby taki maluszek mial taki ciemny szalik
a do tego jeszcze mialam w planach rekawiczki - tez mialy byc zolte - ale ten zolty jest taki sztywny gdybym zwrocila na to wczesniej uwage to bym go pewnie nie dala na mordke - tylko dodala inna wloczke - mordke robilam cienszym szydlem i mi sie wydawalo normalne ze jak tak sciskam to wychodzi sztywno

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

oczy ma czerwone jak kroliczek

czapke robilam z takiej:
http://www.fastryga.pl/baby-wool-5405.html
nic innego miekkiego nie mialo odpowiedniego kolorku
Dora też jest mięciusia i z takim połyskiem Sówkę dla Oli i chustę nią robiłam i tego pieska też, kolorek podobny jak Twój misiak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img6298w.jpg (110,1 KB, 8 załadowań)
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 00:27   #4893
martikaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Marta, ale naplotłaś
To jeszcze Cię o te koraliki z cyrkoniami pomęczę, bo jeszcze nie zdecydowałam gdzie kupić... Z tego zdjęcia https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1380231770 mi się podobają jasne i czerwone, te ciemne mają za duże te "cyrkonie". Pamiętasz które gdzie kupowałaś?
Agatko, bo te jasne i czerwone to faktycznie cyrkonie, momo że tak jak Ci pisałam jakośc taka sobie. A te z wypustkami to z Marmonu, ale to już nie są cyrkonie, mimo że tak o nich piszą. Ja bym zaryzykowała i kupiła na tej aukcji co pokazywałaś, na zdjęciu w miarę ładne.
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 00:53   #4894
rudasek
Zakorzenienie

Hello, jest tu kto? Do tej pory robiłam jakieś porąbane sterty wniosków do ZUS-u, masakra jakaś , masło maślane Mam dzisiaj misje, muszę obudzić siostrzeńca , bo wyjeżdża za granicę, a pewno pokłócił się z rodzeństwem i do mnie dzwonił. Teraz muszę siedzieć do drugiej, bo przed czwartą mu odmówiłam.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:21   #4895
jola2243
Zakorzenienie

Dzień dobry, kawa na stole, kanapeczki tyż
nocka prawie nieprzespana, :czeka:
Martuś śliczne bransoletki, Aga super piesio i kapicoszki dziewczyny

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:41   #4896
kamaerba
Zakorzenienie

Hejo! Jola trzymam kciukasy Dziewczyny piekne rzeczy widziałam - czapa, kapciochy, Martusiowe branso... jeśli chodzi o kwiatki na golfiku, to Wam później rozrysuje - z takimi kwiatkami zrobiłam Basi czapę w tamtym roku ale to później....
kamaerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:50   #4897
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
To Wam pokażę co naplotłam, niektóre zdjęcia kaszana bo za dużo na jednej fotce bransoletek:
ale produkcja, śliczne te bransoletki

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

czapke oddalam teraz bede meczyc siostre o zdjecia na modelu
pokaze Wam jak wyszla
i jeszcze buciki dla wnuczka opiekunki dzis skonczylam - zrobilam je w weekend w tzw "miedzyczasie" ale nie mial mi kto oczu i uszu przyszyc
czapke udalo mi sie na wcisk wlozyc na Ole ale na malym bedzie inaczej wygladac niestety nie udalo mi sie prostymi metodami obrobki zdjec usunac Oli "choroby" z oczu i widac ze zdrowa nie jest,,,
cudna czapeczka, buciki też
biedna Oleńka, dużo zdrówka

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:59   #4898
cocci
Zakorzenienie

Doczytalam. Widzę że dojde do pracy i nowy wątek założyć muszę....

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:19   #4899
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

to dzisiaj watek kończymy:jupi :
ja cały dzień w domu siedzę i mam ambitny plan posprzatania strychu
ale dopiero po południu jak syn wróci
i pomysłu na obiad nie mam
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:28   #4900
jola2243
Zakorzenienie

Ja kończę moje sówki, jeszcze oczka wyszyję im i koniec

Stary 2013-09-27, 08:52   #4901
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja jeszcze w szlafroku siedzę ale skończyłam naszyjnik szydełkowy
chyba ogarnę szybki mieszkanie i wezmę się za coś nowego
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:03   #4902
aga__tka
Zakorzenienie

ja juz w pracy - kawke robie - do oczu sobie wlozylam zapalki bo dzis dla odmiany mnie o 4 bolala glowa i musialam wstac, wziac tabletke (ale bylam tak spiaca ze sie za pozno na bol obudzilam i pol godziny minelo zanim zaczelo dzialac na tyle ze bylam w stanie znow zasnac - myslalam zeby cos porobic ale bol byl tak nieprzyjemny a oczy mi sie zamykaly ze tylko przelezalam na kanapie, zeby nikogo nie budzic kreceniem sie i potem wrocilam do lozeczka) i znow nocka nieprzespana, a dzis do 21 w pracy musze cos wymyslic cos szybkiego i piatkowego na obiad, bo sobie w miedzyczasie wyskocze do domku zjesc.

ktos chetny na kawke? moge sie podzielic - w zamian przyjme cokolwiek nadajacego sie do jedzenia bo zapomnialam sniadania a na razie mi szkoda czasu leciec do sklepu cos kupic jak tu jest na razie cisza i spokoj bo prawie nikogo jeszcze nie ma, pojde za godzinke jak juz cos pozytecznego zrobie

Cytat:
Dora też jest mięciusia i z takim połyskiem Sówkę dla Oli i chustę nią robiłam i tego pieska też, kolorek podobny jak Twój misiak:
gdzies widzialam dore ostatnio - tylko gdzie to bylo zajrze do takiej drogiej pasmanterii kolo mojej pracy (jest w centrum handlowym) jak pojde kupic jedzonko, moze beda miec dore - nawet jakbym troche przeplacila, to tyle co za motek tego alize + dojazd do tamtej pasmanterii na pewno nie zaplace szkoda ze od razu nie kupilam 2 moteczkow - ale wtedy nie pomyslalam o szaliczku a na czapke to 1 wiedzialam ze ze spokojem starczy, bo to jest taka ciensza wloczka
w ogole to myslalam zeby zrobic ten bezowy srodek szalika na ile starczy a potem konce brazowe, ale ta brazowa wloczka jest grubsza i bardziej puchata - na paskach da rade zatuszowac roznice, ale duzymi kawalkami to bedzie bardzo widac

chyba ze sie poswiece i wezme druty do tego szalika - wtedy ta zolta wloczka pewnie bedzie mogla byc - drutowa robotka jest jednak milsza...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:04   #4903
jola2243
Zakorzenienie

Zapraszam do siebie na mały wrzucik

Stary 2013-09-27, 09:14   #4904
rardan
Zakorzenienie

Witajcie.
Martusia, śliczne bransoletki.
Aga, śliczna czapa i kapcioszki.
Ola słodziutka, tylko widać, że zmęczona.
Dużo zdrówka dla niej.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:16   #4905
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

hej, hej, ja juz po śniadanku, dziś sobie śledzikiem dogadzałam. Kawkę dopijam i biorę się za sprzątanie, co by jutro mieć wolne
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:19   #4906
gagatu
Zakorzenienie

Bry
Przyszłam sobie na 3 h do pracy i w sumie dobrze, nawet się ciężko nie wstawało, a sobie wymyśliłam, że potem pojadę do miasta, bo by mi się spodnie i buty przydały. Jakbym była w domu to pewnie bym spała do południa i też wcześniej bym z domu nie wyszła, a tak to jeszcze parę złotych zarobię i może nawet coś podziubię na szydełku

Cytat:
Agatko, bo te jasne i czerwone to faktycznie cyrkonie, momo że tak jak Ci pisałam jakośc taka sobie. A te z wypustkami to z Marmonu, ale to już nie są cyrkonie, mimo że tak o nich piszą. Ja bym zaryzykowała i kupiła na tej aukcji co pokazywałaś, na zdjęciu w miarę ładne.
Marta, no chyba zamówię na allegro tam gdzie dawałam linka. Napisałam do tego sprzedawcy czy to jego zdjęcia itp., ale nie odpisał. Ale napisałam też do kogoś, kto kupował u niego i odpisał, że zadowolony. Wiadomo, że za taką cenę tych koralików to one jakieś super nie będą, oryginalne to pewnie z 10 razy więcej kosztują. Mi chodzi o to, żeby właśnie takie błyszczące cyrkonie były.
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:21   #4907
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Slonko dziś u mnie piękne Aż mi w oczy świeci, mimo że bokiem siedzę
Teściowa właśnie poszła ze szwagrem swoim na grzyby, a ja mam chatę wolną. Jak uśpię małą, to możecie się zlatywać na sabat
Stary 2013-09-27, 09:21   #4908
emi29w
Zakorzenienie

Hey!
A ja jadę z Szymkiem do pulmonologa ok 10 na sprawdzenie
na 18,30zebranie wiejskie
Arek wziął ulubioną zabawke do przedszkola -ciekawie bedzie

i muszę SAMA OSOBIŚCIE wysłać paczkę do Joli, bo mój kochamy mąż wozi ze sobą tydzień ,nie miał kiedy wysłać
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:24   #4909
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

O, przestawiłam na polski słownik i przestało drastwo podkreślać. A czemu to się samo przestawiło?

Ale ń nadal sam alt nie tworzy, tylko lewa kombinacja ctrl+alt?noniewiem:

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Musze Was doczytać, dwie strony mam

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Edytowane przez AnnaOstapiuk
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:34
Stary 2013-09-27, 09:32   #4910
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matematyczka Pokaż wiadomość
A mi coś takiego wpadło w oko szydełko łączone z drutami
ale piękne

matko kochana - doba to chyba 48 godzin by musiała mieć, abym chociaż połowę zrobiła to co chciała

Marta to pewnie jutro już będzie miała gotowe

Danusiu - dzięki za pomoc wczoraj z tymi oczkami teraz już łapię, jak miałam polskie tłumaczenie tego oczka to wiedziałam czego szukać

widziałam śliczne bransoletki, czapeczki i kapcioszki
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:43   #4911
matematyczka
Rozeznanie

Witam, ja od 2 w nocy na nogach. Mojemu szkrabowi poprzestawiały się godziny snu :/

Cytat:
Robiłam podobny golfik, dół tym wzorem tylko góra na szydełku bez tych kwiatów:
a powiedz mi od czego to się zaczyna? Od ściągacza na golf? A potem biore szydełko i dawaj ten wzorek??

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Marta śliczne bransoletki
Aguś te czapki śliczne, ja zrobiłam taką zwykłą najprostszą, ale od czegoś trzeba zacząć
matematyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:43   #4912
cocci
Zakorzenienie

o, uspokoilyscie sie ciut, wiec na razie nowy watek tylko sobie przygotuje.

Basia Kalinka no Ciebie o wymianki pytalam

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:44   #4913
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Jola, czy możesz w wolnej chwili złapać wymiary tego swojego kota-zagłówka na szyję? Bo ja nie miałam się kiedy za to wziąć, ale wczoraj odgrzebałam na strychu maszynę i może w kocu się zmobilizuję.

Czy widziałyście może bieżnik podobny do tej serwetki, co ostatnio robiłam do koszyczka?
Bo z tamtego wzoru, jak pisałam, musze zrezygnować, bo jest za duży na małe serwetki do 30 cm. A szkoda, bo bieżnik piękny. No chyba że wujaszek zdecyduje, że bieżniki zostaja z tamtego wzoru, a małe serwetki zrobimy inne.
Ale na wszelkie wypadek poszukam czegoś jeszcze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130915_172323.jpg (106,9 KB, 11 załadowań)
Stary 2013-09-27, 09:47   #4914
matematyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamaerba Pokaż wiadomość
Hejo! Jola trzymam kciukasy Dziewczyny piekne rzeczy widziałam - czapa, kapciochy, Martusiowe branso... jeśli chodzi o kwiatki na golfiku, to Wam później rozrysuje - z takimi kwiatkami zrobiłam Basi czapę w tamtym roku ale to później....
Dziękuje bardzo nawet nie marzyłam, że będę mieć wzorek a tutaj proszę każda coś dorzuci i już jest schemat

: roza: dla Was za te schematy

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
Hello, jest tu kto? Do tej pory robiłam jakieś porąbane sterty wniosków do ZUS-u, masakra jakaś , masło maślane Mam dzisiaj misje, muszę obudzić siostrzeńca , bo wyjeżdża za granicę, a pewno pokłócił się z rodzeństwem i do mnie dzwonił. Teraz muszę siedzieć do drugiej, bo przed czwartą mu odmówiłam.
Trzeba było dać wcześniej znac to bym go obudziła bo ja to od 2 w nocy na nogach
Stary 2013-09-27, 09:48   #4915
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
hej, hej, ja juz po śniadanku, dziś sobie śledzikiem dogadzałam. Kawkę dopijam i biorę się za sprzątanie, co by jutro mieć wolne
bardzo lubie sledziki - ale na sniadanko? ble....
wczoraj wlasnie jadlam na kolacje, ale musialam jesc w kuchni, bo Jeremi mi powiedzial: Mama idz stad bo ta ryba mocno pachnie - a ze byl obolaly po rozbiciu glowy i jeszcze lzy nie otarte do konca, to mu dalam spokoj
Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
Hey!
A ja jadę z Szymkiem do pulmonologa ok 10 na sprawdzenie
na 18,30zebranie wiejskie
Arek wziął ulubioną zabawke do przedszkola -ciekawie bedzie

i muszę SAMA OSOBIŚCIE wysłać paczkę do Joli, bo mój kochamy mąż wozi ze sobą tydzień ,nie miał kiedy wysłać
a co to za zabawka?

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:52
Stary 2013-09-27, 09:50   #4916
matematyczka
Rozeznanie

Nic ja się zbieram bo w planach wycieczka do Bochni Miłego dnia dziewczyny
Stary 2013-09-27, 09:56   #4917
rardan
Zakorzenienie

Agusia, nie ma za co.
Wczoraj nie najlepiej się czuła, dlatego tylko tyle udało mi sie znaleźć.
Ale dobrze, że już masz.
A zdradzisz, co takiego robisz?
No i pogońcie mnie do roboty.
Stary 2013-09-27, 09:56   #4918
aga__tka
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny, milo ze Wam sie czapka i butki podobaja

Cytat:
Napisane przez matematyczka Pokaż wiadomość
Witam, ja od 2 w nocy na nogach. Mojemu szkrabowi poprzestawiały się godziny snu :/

a powiedz mi od czego to się zaczyna? Od ściągacza na golf? A potem biore szydełko i dawaj ten wzorek??

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Marta śliczne bransoletki
Aguś te czapki śliczne, ja zrobiłam taką zwykłą najprostszą, ale od czegoś trzeba zacząć
dawaj fotke

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
o, uspokoilyscie sie ciut, wiec na razie nowy watek tylko sobie przygotuje.

Basia Kalinka no Ciebie o wymianki pytalam
a ja Ciebie o posta dostane prezencik? ? czy musze dalej polowac - teraz nie polowalam bo nawet nie wiedzialam ze ten czterytysiaceilestam ma szanse byc szczesliwym... to bedzie czy nie? bo ja bym chciala zeby byl lubie prezenty

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Jola, czy możesz w wolnej chwili złapać wymiary tego swojego kota-zagłówka na szyję? Bo ja nie miałam się kiedy za to wziąć, ale wczoraj odgrzebałam na strychu maszynę i może w kocu się zmobilizuję.

Czy widziałyście może bieżnik podobny do tej serwetki, co ostatnio robiłam do koszyczka?
Bo z tamtego wzoru, jak pisałam, musze zrezygnować, bo jest za duży na małe serwetki do 30 cm. A szkoda, bo bieżnik piękny. No chyba że wujaszek zdecyduje, że bieżniki zostaja z tamtego wzoru, a małe serwetki zrobimy inne.
Ale na wszelkie wypadek poszukam czegoś jeszcze.
a jakbys wziela ten srodek jako element? on ma po 12 platkow - to jakbys brala po 2 jako "narozniki" to bys mogla laczyc jak szesciokatne elementy...
Stary 2013-09-27, 09:57   #4919
rardan
Zakorzenienie

Justynko, życze miłej wycieczki.
Stary 2013-09-27, 09:57   #4920
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Agusia, nie ma za co.
Wczoraj nie najlepiej się czuła, dlatego tylko tyle udało mi sie znaleźć.
Ale dobrze, że już masz.
A zdradzisz, co takiego robisz?
No i pogońcie mnie do roboty.

a jak nie masz motywacji to lec sie zapisz na wymianke
i tak teraz na budowie bedziecie mniej robic bo zimno idzie... to i czas na robotki sie znajdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości