|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Witajcie!
Angel, jestem pod ogromnym wrażeniem Super! Kaśka, powodzenia na wizycie ![]() My pospaliśmy do 10 Martwi mnie to, że w nocy była tylko jedna pobudka na jedzonko i to sprowokowana przeze mnie No, ale młody przybiera, więc może taka jego uroda... Jak w miarę poradziliśmy sobie z krztuszeniem się jedzeniem (w pozycji pod górkę, która nie jest łatwa i trzeba tym biednym dzieckiem się namanewrować ) i w miarę mi odbija po jedzeniu, to pojawiło się ulewanie, a zaraz potem czkawka tak potężna, że prawie z każdym czkaniem wylatywał mu z buźki pokarm Do tego jeszcze prężenie się tak jakby miał zatwardzenie ![]() Zadzwonię do położnej, ale ona już w tym tygodniu była u nas i miała przyjść dopiero w następnym....
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-09-27 o 10:42 |
|
|
|
#3842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
![]() Cytat:
ale to sama opuchlizna bo palcy u rąk prawie nie zginam a buzia jakbym była na świnkę chora. Także liczę na taki spadek wagi jak u ciebie ![]() Przeszła mi wczorajsza depresja, idę do lasu szukać porodu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Dziewczyny
![]() Wiem, ze to dzla dobra malego. Wytrzymam Kasiaja czulam takie oarcie na kp przy Zuzi. Wlasnie przez reklamy, ciagle gadanie kogos. Kazdy jak widzial mnie to pytal czy piersia karmie. A niby kogo to obchodzi, karmie dziecko nie jego. I tez mialam chec rzucic to ale czulam zsie z tym zle. W koncu mala odmowila piersi i zaczelam sciagac i wtedy jakos latwiej mi bylo. Teraz sama nie wiem jak bedzie. Poki co piers ale mnie ciut zaczyna meczyc to uwiazanie. Moze w dzien bede podawac z butli a noca niech sie poprzytula do cycka
|
|
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się boję, że Edi może jest zbyt mało karny ![]() Cytat:
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
wyjdźże już z tej poczekalni.
samba dobrze, że wszystko się skończyło jednak SN, a nie cc. A partych nie miałaś pewnie dlatego, że po odłączeniu kroplówki po przebiciu pęcherza cała akcja skurczowa się rozjechała. vea już lepiej z jedzeniem, chociaż zdarza mi sie jeszcze pawik z rana, ale to chyba tylko wtedy jak wstaję bardzo głodna, i zjem za dużo. TŻ zadzwonił, mówił, że w pracy sajgon od rana, i żebym dzisiaj nie rodziła, bo on ledwo stoi. Oglądam DDtvn, ale koroniewska jest chuda. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- nena jak znajdziesz ten poród w lesie, to weź dwa. Jeden mi pocztą wyślesz.
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to czekamy na zdjęcia ![]() ale masz pecha z tym sklepem ![]() Cytat:
Ja wstawiłam przedostatnie dzieciowe pranie - tapicerka z fotelika i wózka zostały jeszcze jakieś kocyki i ręcznik
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
vea jakby co to ja mam kółka do łóżeczka, i sama nie wiem czy je montować.
Idę robić placki ziemniaczane.
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() ja jak zwykle ze swoimi obawami odnosnie lekow ale gin mi powiedzialadlaczego krolewny umieraly w pologu? nie., nie dlatego ze nie mialy pieniedzy i lekarzy! a dlatego ze nie mialy antybiotykow wiec czas sciagnac korone z glowy i zazyc leki ![]() zgadzam sie z nia co nie zmienia faktu ze mam obawy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy
u mnie nei bylo, wiec dzis juz nie szukam. chcialam szukac nad morzem ale brzydka dzis pogoda. szukalam w biedronce i na placu zabaw - chyba tam tez nie ma mojego porodu... widzial go ktos?
|
|
|
|
#3852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I za TŻa zdrowie A on w weekend też pracuje, czy jest szansa, ze się trochę w domu podleczy?Nena, bierz trzy od razu, co się będziesz rozdrabniała ![]() Cytat:
Idę na spacer Tym razem nie sklep, a producent dał ciała - sklep dostaje spakowane w karton i nie zagląda. Ale załatwili szybciorem tel. do Drewex i doślą kurierem Ja chyba pranie wózka odpuszczę - powycierałam go dokładnie, ale prać mi się nie chce. Fotelik dostaliśmy już wyprany ![]() Za to umyłam łóżeczko i zaprontowałam - teraz musi wywietrzeć jeszcze Wietrzy się też Ikeowski pojemnik na pościel... kurcze, dlaczego te rzeczy z Ikei fabrycznie tak śmierdzą?Cytat:
![]() Z tym, że chcę mieć już wszystko, bo jakbym za trzy czy cztery miesiące zgłosiła, ze brakuje mi kółeczek, to jest opcja, że by mi nie wysłali ![]() No i mam rozkminę co z pościelą i ochraniaczem - kupić już i gdzieś trzymać, czy wstrzymać się do momentu, kiedy Młody podrośnie? Jak położyłam materacyk i Lifenesta to generalnie nie ma opcji, żeby się dzieć uderzyl o szczebelki, więc ochraniacz mi niepotrzebny. A z drugiej strony, trochę mi "łyso" w łóżeczku
|
||||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
vea TŻ aktualnie ma teraz tylko niedziele wolną, jutro znów cały dzień w pracy.
Myslę, że go przedwczoraj przewiało, bo najpierw był 10 metrów nad ziemią zakładali nowy zbiornik, a tam pełno pary wodnej, a potem wózkiem na dwór taki mokry i przegrzany wyjeżdżał. Co do kółek, ja miałam najpierw zamiar założyć i młodego do salonu na dzień przewozić, ale stwierdziłam, że wygodniej mi będzie godnolę od wózka przynieść i postawić nawet na tarasie. A pościel, ja założyłam, ale na kołderce po prostu go będę kłaść na razie.
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
własnie tocze mała wojne z moim synkiem, od 3h wisi na cycku i co go odkładam do wózka/łózeczka to po minucie otwiera oczy i zaczyna histerie ;] gdy w kocu przysnął konkretniej postanowilam szybko wziąć prysznic bo o 14 ma przyjechac rodzinka w odwiedziny to oczywiscie zaczął wyć jak byłam na etapie mycia głowy i takim sposobem siedze owinięta w recznik z niespłukanym szamponem na głowie i mam przy piersi moje biedne niedożywione dziecko
wyssał już ze mnie wszystko nawet juz nie słysze zeby cokolwiek przełykał...
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Lidlu i do końca tyg są precle bawarskie, uwielbiam je i wzięłam 10 w samochodzie zjadłam 1 zaraz biorę się za następnego
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedobrze... ale trzymam kciuki, żeby go przeziębienie szybko puściło No niby tak, ale nie boisz się, że jak Ci zacznie siadać, to z tej gondoli wypadnie? Aha, mi ten LifeNest "psuje" plany, bo przy nim kładzenie na czymkolwiek mija się z ideą tego, że dzieć na siateczce śpi. A i tak już w rożku będę układała No nie wiem co z tym zrobić...
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
a i mój mi napisał, że cały przyszły tydz ma dużo roboty i żebym przełożyła poród i rodziła po 5 października
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejjj
![]() Czy wy też nie mogłyście w tym ostatnim tygodniu przed porodem zasnąć? Ja wczoraj około2.30 przysnęłam. Już sama nie wiem co ze sobą zrobić w nocy... W dodatku przeziębienie nie mija ![]() Patrzę na suwaczek a tu się 40 t.c. zaczyna !!!!!!!!!!!!! WOOOOOW !!!!
|
|
#3859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chętnie bym z Wami popisała, ale jestem w poważnym niedoczasie!
|
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ już panikuje chyba powoli:P jak On jest w pracy to ma caly czas skype odpalonego i tak sobie piszemy jak coś
a dzisiaj wstalam, poszlam sobie to lazienki, umylam się, potem robie sobie sniadanko i TZ dzwoni:"żyjesz? bo nie odpisujesz na skejpie. Myslalem, że się zaczelo! się zdenerwowalem:P" |
|
|
|
#3863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do gondoli, jak już będzie siadał, to raczej będę go sadzała w lezaczku i przypinała. Ale do tych 3 miesięcy nie chciałabym używać leżaczka. Cytat:
Gratulacje tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Młody mi się tak wypina, że nie umiem wstać z łóżka, na dodatek strasznie to boli, nawet kręgosłup.
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to widzę go przez szczebelki. A takie dziecko jeszcze małe więc nie uderzy się ![]() Właśnie Filip leży obok mnie w leżaczku, ja na kompie a on cały czas obserwuje mnie ![]() A i dostałam macierzyński |
|
|
|
|
#3865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już miesiąc przed porodem jakąś bezsenność łapię ![]() gratki Cytat:
Cytat:
![]() mój to nigdy nie ma czasu odebrać telefonu w pracy oddzwania czasem po godzinie, dwóch. ciekawe co będzie jak zacznę rodzić
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No właśnie ja mam leżaczek, ale taki do leżenia - jak dziec siada, to trzeba leżaczek wymienić Więc albo pożyczę kolejny od znajomych - o ile będzie już wolny, albo będę z łożem wędrowała (aż dzieć znajomych nie zwolni ![]() Cytat:
W sypialni chyba rzeczywiście na razie się wstrzymam z ochraniaczem (a więc i pościelą) - wolałabym Małego w nocy od razu widzieć, a nie wstawać i zaglądać za ochraniacz. Bardzo dziękuje za opinie |
|||
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
czaszka, teacherka, cotynato, nena, papuga, misia, jo_asiek,
dzięki dziewczyny strasznie się ciesze że malutka się obróciła chociaż wizja cc mnie jakoś nie przerażała, mąż się śmiał że przynajmniej mnie na dole nie rozerwie :P no ale cieszymy się oboje teraz byle dotrwać do wizyty, muszę zrobić mocz i morfologie no i pobierał mi wymaz na paciora :/ nie przyjemne to było w ogóle :/ ale wynik będzie sobie czekał już w szpitalu w Wolsztynie bo on tam zawozi do laboratorium i kosztowało mnie to jedynie 25 zł a bałam się że zapłace nie wiadomo ilemuszę wam powiedzieć że mam kochanego męża zwłaszcza jak wyjeżdza na dłużej to zawsze w smsie pisze że nas kocha kochany... no a rano zawsze jak wychodzi do pracy to przyjdzie da buziaka i powie że nas kocha ;p |
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wyprawiłam Męża do pracy i mam czas na wizaż od rana delikatnie bolał mnie brzuch,ale właśnie przestał ![]() Mąż zabrał do pracy ładowarkę i widziałam że przejęty jest zbliżającym się tp biorę się za nadrabianie
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
my już po spacerku
Cytat:
2. no przełyka, nie ciamka, ale czasem się też denerwuje trzyma suta i tak naciąga ![]() aha i jeszcze jak je to tak jakby wzdycha ale spokojnie Cytat:
![]() no nie odpisała jeszcze
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-27 o 12:41 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Super! 
Martwi mnie to, że w nocy była tylko jedna pobudka na jedzonko i to sprowokowana przeze mnie
No, ale młody przybiera, więc może taka jego uroda...
Do tego jeszcze prężenie się tak jakby miał zatwardzenie

[/RIGHT]