|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
ciekawe co mi odpisze
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
no bo się opłacało nawet z przesyłką
|
|
#3812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Hello
![]() Dzisiaj się odziwo wyspalam Młoda była łaskawa i dzisiaj w nocy nie kopała TZ przed pracą przyniosł mi laptopka i czekoladkę do łóżka:P i jak tu kilogramy mają nie rosnąc?:P Cytat:
Cytat:
Cytat:
pomyśl, że robisz to dla swojego dziecinka wyzdrowieje i wszysko będzie dobrze
|
|||
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Z Antkiem też miewam takie jazdy. w tym tygodniu dwa dni pod rząd nie dało się nad nim zapanować, ryk i jedzenie co godzine i prawie zero spania. Jak tam po wizycie?
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
w ikei sa calkiem fajne te rpzescieradla. ja mam dwa z lumpka - doszylam tylko po dwie gumki po bikach, by obejmowaly materac, bo kinga potrafila zrobic z nich kocyk i spac pod nimi a nie na nich, mimo ze byly mocno pod materacem. ale sprawdzaja sie swietnie.
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
od tego kataru, zimno mi wyskoczyło w nosie, jakiś zajad w kąciku ust się pojawił (nigdy nie miałam zajadów) no jeszcze brakuje, żeby jakiś poród się przyplątał i będzie git
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
a moze skok? |
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
w dhl-u za zwykla przesylke kurierska jest u mnie 24 zl, wiec nei widze przepłacania. a jeszcze dojechac tam musialam przeciez...
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Kropek śpi z P. nie nastawiam się, że to długo potrwa ale dobre i te kilka minut
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzis lenia... spac sie chce... pogoda ladna, pojechalabym do lasu ale mi sie nie chce...
|
|
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kaska87;43014412]hejo
byłam już na pobraniu krwi i baba jakiś wampir chyba bo nadal leci i aż mi rękaw sweterka pobrudziło ![]() dzisiaj o 14:30 wizyta w poradni laktacyjnej- stresuję się ![]() Mikiś rano jadł cyca godzinę i dalej płakał- P. dał mu butlę i śpi do tej pory już prawie 3h... głupie cyce! Nie stresuj się
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z rana, wyspana w miarę, TŻ poszedł do pracy, mam nadzieję, że się tam nie przewróci z wycieńczenia.
Kasia jeżeli skończysz KP, to nie będzie to porażka, tylko po porstu ulżysz dziecku i sobie. Sama widzisz różnice jak mały doje z butli. Ladan tak zrobiła i zobacz szczęśliwa mama i szczęśliwe dziecko. Poza tym samo Twoje nastawienie jest strasznie pesymistyczne, jak czytam to czuję, że Ty podchodzisz do KP tak, że musisz karmić, bo jak nie będziesz karmić to wszyscy wkoło ocenią Cię jako złą matkę.
|
#3824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie i dwupaki
U mnie dziś słońce, od razu troszkę jaśniej i przyjemniej ![]() Mój mąż jak był chory 3 tyg temu to dalej doleczyć się nie może a same wiecie jak wygląda zakatarzony mężczyzna w domu ;/ Cytat:
![]() Cytat:
Super że z małą wszystko w porządku Cytat:
a jak Miłoszek, co mówią lekarze?Cytat:
to już czas na Ciebie![]()
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2013-09-27 o 09:43 |
||||
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo się wykonczysz Kobieto! mam takie same odczuci co Misia...ogarnął mnie lekki stres jestem coraz wyżej na liscie i zaraz wyladuję w "poczekalni"
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() żarcik - do bani jest! |
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, nie dołuj się
spróbowałaś wszystkiego, dałaś z siebie ile mogłaś - jeśli się nie uda to trudno, najważniejsze że próbowałaś choć wierzę że coś Ci w tej poradni doradzą sensownego, może się uda w sposób mieszany karmić i będzie to jakiś kompromis u nas znów był marud i ryk wieczorny tylko kurcze, nie wydaje mi się że to kolki bo brzuszke mięciutki, nie pręży się, tylko ryczy wszystko jest ok na 5 minut, potem trzeba kombinować... no ale wykąpaliśmy ją wcześniej i o 19.30 już spała ![]() a w nocy 3 pobudki, ale karmię ją właściwie na śpiocha bo się tak całkiem nie wybudza - 20 minut i śpimy dalej ![]() no i wczoraj skończyła 5 tygodni |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z poczekalni - rusza weekend więc porodziki się posypią
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet papci zdjąć nie zdążę ![]() mam nadzieję, albo będę ściągać laktatorem o ile jest co ściągać
|
|
#3831 | |||
|
Zakorzenienie
|
witamy się piątkowo
Cytat:
Samba super,że już w domku Boja gratuluję Filipkowi 5tyg. ![]() Cytat:
![]() My po kontroli u pediatry. Katarek nadal jest ale Bogu dzięki osłuchowo czysto. Waga nam dziś wskazała 3500g U nas jedynie kp. Bardzo bym chciała małą karmić przynajmniej 3-4 miesiące i wierzę,że mi się to uda Moje brodawki a szczególnie prawa nie wyglądają niestety najlepiej. Ewunia wyciąga je aż niemiło.Chętnie bym porozmawiała z położną laktacyjną i chyba się wybiorę po kilka porad ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
I u nas też standardowo 3 nocne pobudki.Gratulujemy 5 tygodni
|
|||
|
|
|
#3832 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witajcie w domku ![]() ![]() Cytat:
za poradnię i paczki Cytat:
za wizytę! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojj to trzeba faktycznie się brać za Adusię Teraz będzie łatwiej niż za kilka-kilkanaście lat ![]() O właśnie, własnie! Byle sie któaś za mocno nie wyrwała przed szereg. Zuza ma dziś szlaban na wychodzenie!!! Jeszvze 12 godzin musi u mnie się przemeczyć, potem niech się dzieje, co chce.
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
mogę urodzić dziś, jutro, lub dopiero po 1 października. Po 1. nie chcę mieć niedzielnej córci bo to podobno leniuszki. Po 2. zmieniają się warunki ubezpieczenia od 1 października w grupowym ubezpieczeniu i zamiast 1200, po 1 dostałabym 1500, no ale nic na siłę
![]() Cytat:
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może Miki źle łapie, albo ma za krótkie wędzidełko... a cmoka Ci w trakcie karmienia? czy cichutko ssie? słyszysz przełykanie? |
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
mialam sesje z laktatorem
![]() OPIS PORODU I POBYTU W SZPITALU: Meldujemy sie po 1 nocy w domku z Bartoszkiem dzisiaj odsypialam 5 nieprzespanych nocy a tatus czuwal :P powoli ogarniamy malego czlowieczka pobytu w szpitalu i porodu zbyt milo nie wspominam...tak jak wam pisalam w sobote mialam pic koktajl na wywolanie ale ze okazalo sie ze mam juz rozwarcie na 3 cm to zostawili mnie w szpitalu...wieczor zaczely mi sie bole krzyzowe i cala noc nie spalam...rano mialam 5 cm rozwarcia ale dalej na ktg zero skurczy...dali mi kroplowke i pod ta kroplowka lezalam od 9 do konca...rozwarcie baaaaardzo powoli sie robilo a mnie plecy tak bolaly ze szkoda gadac...dostalam jakies znieczulenie w kroplowce i bylo troche lepiej...potem dostalam zzo bo stwierdzili ze to dlugo potrwa...zeby bylo mi gorzej to w ten dzien bylo duzo porodow i wpadali jak do piekarni...2h i gotowe... na 9 cm przebili pecherz plodowy i malemu spadlo tetno...od razu poploch, kroplowki wylaczyli, ja dostalasm maske na twarz i po raz pierwszy myslalam ze wioza mnie na cc...pomijajac juz to ze cala sie trzeslam i mialam lzy w oczach...no ale sie ustabilizowalo i rodzilismy dalej...tylko ze ja nie mialam skurczy partych...w koncu jakies przyszly ale niewielkie...Piotrek trzymal mi glowe, ja sobie nogi, polozna lezala mi na brzuchu a lekarka wyciagala Bartka proznociagiem...glowa nie chciala mu przejsc bo nie dosc ze obwod duzy to jeszcze strasznie dluga ja ma...slowem masakra...bylam przekonana ze zaraz wywioza mnie na cesarke, ale jakos dalismy rade potem dalej nie mialam partych i musieli wygrzebac lozysko Piotrek byl ze mna do kona i nawet przecial pepowine teraz juz w sumie zapomnialam o bolu (choc hemoroid na tylku mu przypomina) ale chyba szybko nie chce 2 dziecka ![]() w szpitalu tez pobyt niezafajny...pierwszej nocy przywiezli mnie i sobie radz jak ja nie mialam sily sie podniesc i nawet nie wiedzialam jak podniesc Bartoszka w nocy juz sie pionizowalam i bylo ok, ale rano jak poszlam do wc to wylecialam z niego z hukiem i padlam na krzeslo...musieli mnie cucic okazalo sie ze mam anemie i dostalam nastepna kroplowke...dobrze ze maz mial urlop (tutaj nie ma ojcowskich) i zajal sie Bartoszem, chociaz tak prawde mowiac to w dzien Bartosz spal, a w nocy wojowal...okazalo sie ze mam bardzo malo mleka i maly byl glodny ale polozne nie chcialy mu dawac nic wiecej...z tego powodu przezylam kryzys i zrobilam tam afere daly mi laktator (mialam swoj ale nie pozwolili mi sciagac, a ja i tak sciagnelam i wyplynely moze 3 kropelki) i jak zobaczyly ile tego mleka mam to dopiero daly mojemu biedactwu jesc...bo tak to nie spal cala noc teraz daje mu mm a swoje odciagam...powoli jest lepiej ale nie szalone ilosci...mam nadzieje ze sie rozbuja jeszcze... w kazdym razie czekoladek na odchodnym nie dostali haha
|
|
|
|
#3836 |
|
czyli Endżi
|
Gorgulku, będzie dobrze. U mnie było bardzo podobnie - też podwyższone crp (plus jeszcze żółtaczka więc całymi dniami leżenie małego pod lampami), zero odwiedzin. Trzeba zacisnąć zęby a potem już wszyscy zdrowi wrócicie do domku. Pisz z nami, czas szybciej zleci
Co do chwalenia wagą, to ja już donosiłam, że tydzień po porodzie spadło mi 16 kilo - cała ciążowa waga. Wychodzi na to, że na końcówce mocno wlazła we mnie woda, bo tłuszczyk tak szybko by nie zniknął Mam teraz nieco szerszą talię, ale brzuś płaski (choć mięciutki jak kaczuszka Także październikowe mamcie, nie fiksujcie się mocno wagą, może się okazać, że po wszystkim będzie lepiej niż się spodziewacie
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ macie wymagania w stosunku do swoich dzieci ![]() Cytat:
wymęczyli cie tam trochę ale widać ze opisujesz to z humorem i dystansem i jesteś bardzo szczęśliwa
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
rusałko, też tak myślałam
![]() Ale w sumie popatrzyłam na pierwszą stronę i jako jedyna z września jeszcze się nie przeterminowałam - no to grzecznie w kolejce stoję i nie marudzę ![]() Gratuluję 37 tygodnia ![]() misia, oby Ci bozia w łatwym porodzie słowa wynagrodziła Niechby się Młody ładnie w terminie urodził Chociaż z drugiej strony, jeśli byłby wywoływany, to przynajmniej wiedziałabym kiedy się w szpitalu stawić ![]() Wózek i łóżeczko spróbuję dzisiaj cyknąć, albo jak już będzie w pełni gotowe - ustawione, ubrane. Wczoraj Bartek je skręcił, na razie stoi na środku dużego pokoju, bo muszę je umyć, a jak wpakować je do sypialni będziemy kombinowali pewnie jutro A powiedz jak Ty się czujesz - dalej problemy z jedzieniem, czy już lepiej? karolson, bardzo fajny śpiworek Diorisha, baaardzo powoli... oby zdążyło do 7.10, bo jak nie to pogonimy Goooooofry ![]() agusiamaskota, to trzymam kciuki mocno ![]() Chociaż wiesz, tak sobie pomyślałam, że jak jedziesz na wywołanie, to przynajmniej wiesz, że to już - odpada schizowanie i martwienie się, czy zdążysz i czy rozpoznasz ![]() A problemy z hemo może znikną? Opuchlizna, żylaki, etc. schodzi, to może i to? papuga czaszka... nooo....to jednak TŻ szwungu dostał motylku, oby Chociaż na KTG plaża i horyzont ![]() kachunia, gratuluje donoszenia ![]() angelikada, super, ze się malutka obróciła Madziuchna ![]() matal, królik/zając przefajny jo_asiek tak w temacie sówek - ostatnio były fajne małe torebeczki z filcu z NanuNana - takie i do noszenia i na prezent, a jakby się uprzeć to i na drobiazgi kaska, będzie dobrze Swoją drogą nam na SR mówili, że są kobiety, które się czuja tak sforsowane do kp, że maja problemy większe niż te, którym generalnie to wisi... czyli można chcieć "za bardzo". Mam nadzieje, że Ci podpowiedzą co i jak, a jeśli nie... to na mm też dzieci się bardzo ładnie chowają Najważniejsze, jak nam mówili, to żeby matka była spokojna - wtedy wszystko z nią i z dzieciem będzie dobrze Babka od karuzelki w kulki leci ![]() Samba, przeczytałam opis Dobrze, że się wszystko dobrze skończyło i masz już Bartosza i wspaniałego TŻ przy sobie Dobra, dzisiaj mam jakiś przypływ energii - może dlatego, że wreszcie nie leje ![]() W ogóle chciałam się pochwalić, bo zrobiłam już 10 kwadratów na kocyk - jeszcze 70 i będzie gotowy ![]() Wracając wczoraj z KTG kupiłam Młodemu bodziaka z żaglówką i fajowe miękkie buciki/skarpetki - takie ciepłe - idealne na zimę. No i złapałam kuriera, który przywiózł nianię Aha, łóżeczko jest super, ale oczywiście nie dołączyli do niego kółek - będę musiała się dalej z Askotem użerać, a oni z producentem
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Samba no to im pokazałaś z tymi czekoladkami, a niech wiedzą
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- eee tam malutkie
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
wrocilam od gina
mam zastoje w piersiach, zapalenie cewki moczowej i generalnie cos nie tak z obkurczaniem dostalam antybiotyk, nystatyne do smarowania piersi, nospe i jakis inny lek ktore w polaczeniu pmoga obkurczac sie macicy jestem znow zdolowana. boje sie o dzidziusia zeby mu to nie zaszkodzilo i w ogole sie martwie ![]() do dupy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Młoda była łaskawa i dzisiaj w nocy nie kopała
Tak mi teskno za domem 
pomyśl, że robisz to dla swojego dziecinka
wyzdrowieje i wszysko będzie dobrze

to już czas na Ciebie
nawet papci zdjąć nie zdążę 
za poradnię 
Mam teraz nieco szerszą talię, ale brzuś płaski (choć mięciutki jak kaczuszka