Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 12:05   #1651
oldzinx
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Oldzinx na jakie modele patrzyłaś? Bo ja znalazłam info że maxi cosi priori sps wys. 68cm a chicco x-pace 60cm, ale to na szybko więc sama nie wiem
Faktycznie, a mi coś się popieprzyło i myślałam ze ten chico wyższy. Z tego co widzę to MC Priori 68cm, a Chicco Xpace 62,5cm (a wysokość samego oparcia tylko 56cm). Nie mogę znaleźć ile MC ma wysokości samego oparcia ale dziewczyny które już mają może zmierzą.

A może CYBEX Juno Fix 4* ADAC (na all ok. 530zł są), wysokość 72-89cm, zagłówek z 8stopniową regulacją wysokości.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
ja kupilam spodnie kombinezonowe + kurteczke w sklepie cocodrillo.. byla promocja na ciuszki

Moj dzis zjadl pierwsza zupke zrobiona przez swoja mamuske... jarzynowa z kawalkiem mieska.. tez kawalki kuraka nie podchodzily ale zjadl i teraz spi, mam nadzieje, ze trawienie bedzie ok

Oldzinx.. ja wlasnie chce kupic taki fotelik aby moj wielkolud sie miescil imial wygode, mam pustke w glowie co zakupic hmmm a juz musze bo kg mu nie odejme

Dzisiaj pierwszy raz wlozylam swoje dziecko do spacerowki na połzeżąco... dziwny byl ten swiat dla mojego synka oj dziwny.. no i nie wiem w gondoli juz ledwie sie miesci wiec nie wiem czy na spacerowke sie przenosimy...
Boli mnie fakt, ze w wozku bylo dzieciatka a teraz powoli robi sie kawal chlopa... no coz zycie..
Z tej bolączki wywołałam trochę zdjęć (po urodzeniu, po 1 mc, po 2 miesiacach i aktualne) u miejscowego fotografa ale cena 1 foty mnie powalila... no coz taki spontaniczny wypad ale slono kosztowal.. juz teraz wiem co to wywolywanie zdj w necie albo w rossmanie
Eluśka teraz jesteś "Supermama"- nowy avatar widzę
Pochwal się zakupami
W sprawie fotelika jestem cały czas nie powiem gdzie a szukam i szukam...

Co do wózka miałam pytać które z was już na siedząco jeżdżą? Nam wózek rozkłada się albo całkowicie na płasko albo na siedząco, nie ma tej opcji w połowie leżącej (chyba że nie wiem jak ustawić). Podkładam kocyk ale czasami nie mam jak zejść z dzieckiem na ręku, torbą, zabawkami i jeszcze kocykiem do okrycia plus kocem pod głowę itd. Do siedzącej pozycji Tomek jeszcze za mały.
A widzę że chłopak ciekawy, garnie do świata a tu musi leżeć

Co do krowiego mleka mam ciekawy artykuł (chociaż ja nie mówię mleku nie, sama piję i jem duużo przetworów mlecznych, Tomek też pewnie będzie jadł- ale artykuł warty poczytania) http://www.neurokultura.pl/prawa-czo...271-mleko.html

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2013-09-27 o 12:26
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:25   #1652
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

jak tak dalej pojdzi eto tylko Milus pozostanie bezzebny
Kasia nie tylko

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

z cyklu moj pamietniczku
wierzycie w pecha ? ja dotad nie ale po dzisiejszym chyba zaczne
mialam dzisiaj troche do polatania po sklepach (budowlanych , spozywczych, markety ...itp....) o 12 wyjechalam z Kuba i Roszkiem , wiekszosc czasu w korkach spedzilam , pojechalismy cos zjesc ,potem wracajac wpierniczylam sie w taki korek,ze droge ktora przejezdzam w25 min jechalam 2 godz. telefon mi padl i zadzwonic do przedszkola nie moglam ze sie po Ninke spoznie .z przedszkola dzwonili do tz a on nie odbieral to zadzwonili do moich rodzicow ktorzy dzwonili i do mnie i do tzta .nikt nie odbieral - a Ci w panice lecieli do przedszkola - akurat ja podjechalam....... dojezdzam do domu karmie Roszka ,przewijam i .......ostatnia pielucha zostala -zapomnialam kupic . w samochod i znowu do sklepu -i ......nie uwierzycie znowu korki -remont na drodze i objazdowka a potem jeszcze przejazd zamkniety ......... jak w koncu dojechalam ,kupilam i szybko do domu - i znowu przejazd zamkniety na 15 prawie minut .W domu bylam przed 20 ..... w domu bajzel ,prania pelno,wszedzie naczynia ,siatki z zakupami ...... a dzieci czekaly z bajka do przeczytania a Roszek zucil sie na cyca .
Łoo jej to miałaś przygody...

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość

Młody przeszedł dzisiaj samego siebie. Rano zrobił taką kupę, że całe plecy miał brudne. A później tż mnie woła, żebym przyszła do salonu i to szybko i patrzę a Mateusz klęczy przy krzesełku (takim jak ma Małkpa) a po chwili stoi. Byłam w takim szoku ale aparat miałam pod ręką to zrobiłam mu zdjęcie.
za wstanie nie za kupę

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witajcie...Przeczytałam tylko osttanią stronę;/

gratuluje miesiecznic, rocznic i jubileuszów
U nas zaczynamy raczkować- pozycja na czworaka i gibanie sie w przód i w tył...chyba, ze to początki choroby sierocej zwiazenj z moim powrotem do pracy;p;p Dzis nawet sam podniosl się na wyprostowanych nogach, podbierając się rękami
W sprawie foteliów KAcper w kurtce jesiennej w nosidło sie juz nie mieścił;p Kupiliśmy Maxi cosi prioli xp,(uzywany w bdb stanie za 230zł-miało byc 250, ale kacper utargował swoim usmiechem i Pani wymiękła;p) tylko boję sie,czy jesli jeszcze nie siedzi zbyt stabilnie(buja się troche na boki) to nie zrobie mu krzywdy wkładając Go w neigo...No ale jak nosidło za małe, to chyba lepiej w ten większy, tym bardziej, ze w aucie spędza max 15minut.
Dobra ide spać, bo mnie te dzieciorki wykończaja...3majcie się, może w weekend as trosZKę nadrobię! paaa
dla Kacperka
pogrubione

Cytat:

wklejam jeszcze szaleństwo na puzzlach (kupiłam dziś za 36zł)
i jak mój syn dziś oszczędza miejsce w łożeczku
Fajne foty, słodko Kamilek śpi

Cytat:
Upolowałaś coś

No i wstawiam obiecane zdjęcie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Jedziemy dzisiaj na kontrole do neurologa, trzymajcie kciuki, bo mam cichą nadzieję, że to już koniec wizyt.

Cytat:

niooo wiem wiem, wszak Pierdzaca by mi pekla ...
ew - bym sobie taki sam tylko dla siebie ''zamowila''
oj Kasiek

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Witam się
Dałam Krzysiowi Pedicetamol, bo od rana już popłakiwał... Teraz zasnął, zobaczymy, jak potem będzie...
Piękna pogoda, niedługo wybywamy do parku.
I Paciaciak przyszedł, jaki piękny!!!
poka, poka

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dziewczyny mleko krowie od kiedy można w postacie mleka nie jogurtu? po 1 roku czy później?
no to już zostało tu napisane...

Ale wiecie co wam powiem, w szoku byłam ostatnio jak mi kumpela powiedziała że swojej 3mc córce daje krowiego mleka troszkę co jak co ale 3 mies.

No też czytałam właśnie że po 6 mies można w malutkich ilościach próbować podać zdrowemu dziecku...
Ale najbezpieczniej po 2 rż.

Hej heloł

Dziewczyny pytanie z serii głupich : Czy podgrzewając obiadek w mikrofali to już patologia?
Stary 2013-09-27, 12:27   #1653
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Faktycznie, a mi coś się popieprzyło i myślałam ze ten chico wyższy. Z tego co widzę to MC Priori 68cm, a Chicco Xpace 62,5cm (a wysokość samego oparcia tylko 56cm). Nie mogę znaleźć ile MC ma wysokości samego oparcia ale dziewczyny które już mają może zmierzą.

A może CYBEX Juno Fix 4* ADAC (na all ok. 530zł są), wysokość 72-89cm, zagłówek z 8stopniową regulacją wysokości.

Eluśka teraz jesteś "Supermama"- nowy avatar widzę
Pochwal się zakupami
W sprawie fotelika jestem cały czas nie powiem gdzie a szukam i szukam...

Co do wózka miałam pytać które z was już na siedząco jeżdżą? Nam wózek rozkłada się albo całkowicie na płasko albo na siedząco, nie ma tej opcji w połowie leżącej (chyba że nie wiem jak ustawić). Podkładam kocyk ale czasami nie mam jak zejść z dzieckiem na ręku, torbą, zabawkami i jeszcze kocykiem do okrycia plus kocem pod głowę itd. Do siedzącej pozycji Tomek jeszcze za mały.

Co do krowiego mleka mam ciekawy artykuł (chociaż ja nie mówię mleku nie, sama piję i jem duużo przetworów mlecznych, Tomek też pewnie będzie jadł- ale artykuł warty poczytania) http://www.neurokultura.pl/prawa-czo...271-mleko.html
A tak sobie słodzę, a co Avatar mi sie spodbal
Ja mam opcje taka połleżącą w spacerowce, podobna pozycja jak w nosidle jak podstawke pod nozki wezme do gory.. no i bylismy wczoraj pierwszy raz, ale wolalam gondole hmm... tez tak mam ze wracam z zakupow i mam mnostwo rzeczy do zabrania malego + zakupy..no i plus synek to dzwigam sporo
Co do fotelika musze sie po niedzieli na cos zdecydowac, mielismy dostac od kuzynow taki 9 - 25 kg... ale nie slyszach nic... sa tez takie 9 - 36 kg... ale najlepszy na teraz pewnie bylby ten 9 - 18 kg prawda?? czy moge taki 9 - 25 kg zakupic jakby mial opcje rozkladania oparcia, aby dziecko przewozone mialo mozliwosc leżenia??

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Robię dzisiaj tiramisu )) chyba się skuszę :d
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:31   #1654
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie z serii głupich : Czy podgrzewając obiadek w mikrofali to już patologia?

no zdrowe to to nie jest, zagotuj wody w czajniku, wlej do miseczki i wstaw sloiczek do wody

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Co do fotelika musze sie po niedzieli na cos zdecydowac, mielismy dostac od kuzynow taki 9 - 25 kg... ale nie slyszach nic... sa tez takie 9 - 36 kg... ale najlepszy na teraz pewnie bylby ten 9 - 18 kg prawda?? czy moge taki 9 - 25 kg zakupic jakby mial opcje rozkladania oparcia, aby dziecko przewozone mialo mozliwosc leżenia??
mowia, ze te 9-18 sa bezpieczniejsze
Stary 2013-09-27, 12:42   #1655
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

i
też mamy tą "polską" piłke fisher price

dzień dobry

dziś znowu trzeba się spakować jutro na weekend do teściów.
a teraz idę rozwiesić pranie i wstawić nowe. a wy piszcie bo dziś nie ma tżta to będę na bieżąco
Dragusia dostal w prezencie i ja lubi szczegolnie jak moze potarmosic ostatnio sie wytraszyl bo ze snu dotknal jakos i zaczela grac jest fajna.
Udanego wyjazdu.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
rewelka !

kiedy to byłoo
ja nic nie kupiłam tylko czekałam na prezent od tż to On ma o mnie dbać
Hmm no tak.. ale ja mam tak ze cos musze kupic i juz ... chocby najmniejsza rzecz ja wiem, ze maz juz cos ma dla mnie.. wiec i ja bym cos chciala dac.. no ale jeszcze mam tydzien do namyslu

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Co do podzialu na niemowlaki i dorosle dzieciaki to my jakos po srodku. Z jednej strony Jakub dalej lezy, nie przekreca sie, nie raczkuje tylko czasem probuje lekko podniesc tlusty tylek jak lezy na brzuchu i strasznie przy tym steka, a z drugiej wcina coraz wiecej rzeczy, kaszki obiadki surowe owoce kisiel wczoraj dostal. Ostatnio nawet mowilam pediatrze ze tak ladnie je a ona ze widac po nim ze je

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ah ci lekarze... dobrze, ze je a nie niejadek to moj poglad. Moni wszystko w swoim czasie, moj sie przekreca, ale leniwy jest aby z brzucha na plecy wrocic.. albo za ciezki (gruby)/za dlugi jak by moja ciocia stwierdzila
Cytat:

za zupke no i super zdjęcia.
Wyszla dobra jak na pierwszy raz, dzis 2 porcje mam w lodowce zjemy a na deser jagódki

Cytat:
eeee no to jak tak to git najważniejsze że wam nie przeszkadza ja znów uwielbiam te zabawy o 6 rano
dziś np. TŻ "uczył" młodego raczkować. Nie, nie pomagał mu. Raczkował w bokserkach koło niego i miał nadzieje że młody odgapi
nie ma to jak pomysly tztow, moj ostatnio tez jakies sztuczki synkowo pokazywal, tylko ten mu pokazal duza kumulacje w postaci ciezkiego pampersa tak sie wysilki skonczyly
Cytat:
alez prosze
- fajowoy avatar

pisac pisac bym miala co po weekndzie robic
bo watpie bym dala byc teraz przez te 3dni ''
Dzięki Kasia, baciki mnie mobilizuja
Powodzenia we wszystkim

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
różnie źródła podają. jedne że po roku, inne, że ok. 2 lat.
najlepsze źródło (czyt. moja teściowa) że od narodzin.
Hmm mysla, ze maja racje... a tu masz trzeba by uswiadomic. Ja moja mame czesto uswiadamiam, bo ma jakies prehistoryczne poglady... to nie tak, tamto nie tak.. ehhh
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
surowe mleko po pierwszym roku zycia (niektorzy mowia, ze w formie jogurtu mozna po 10 miesiacu). Przegotowane mleko do przygotowania kaszki (200ml) mozna po 6 miesiacu (i tu tez niektorzy roznie radza - mleko czesto jest ciezkostrawne dla dziecka).
Wlasnie tez mialam zapytac o to. Dzieki za info.
Stary 2013-09-27, 12:48   #1656
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

no zdrowe to to nie jest, zagotuj wody w czajniku, wlej do miseczki i wstaw sloiczek do wody
Tak wiem, ja porcję zupki odkłądam do miseczki i wkłądam do drugiej większej z wodą i tak odgrzewam, ale przyznaję że zdarzyło mi się wstawić do mikrofali- leń i już
Stary 2013-09-27, 12:57   #1657
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie tez mialam zapytac o to. Dzieki za info.
prosze
ale jak ze wszystkim sa naprawde przerozne zalecenia - gdzies trzeba po srodku znalezc wyjscie

ahhh i mleko po pierwszym roku zycia rowniez w ograniczonych ilosciach - jest to max. 300g na dzien (mleko krowie zawiera sporo bialka, przez co w duzych ilosciach obciaza nerki malego dziecka).

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Tak wiem, ja porcję zupki odkłądam do miseczki i wkłądam do drugiej większej z wodą i tak odgrzewam, ale przyznaję że zdarzyło mi się wstawić do mikrofali- leń i już

no ale do patologii to jeszcze daleko, na to trzeba zapracowac, nie ma hop siup tralalala

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
to ten z oslona brzuszna?
W testach niby osiagaja dobre oceny, ale kiedys natrafilam na artykul jak dziecko zginelo w takim foteliku, wlasnie przez ta oslone. Dlatego ja osobiscie unikam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 13:02   #1658
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
A tak sobie słodzę, a co Avatar mi sie spodbal
Ja mam opcje taka połleżącą w spacerowce, podobna pozycja jak w nosidle jak podstawke pod nozki wezme do gory.. no i bylismy wczoraj pierwszy raz, ale wolalam gondole hmm... tez tak mam ze wracam z zakupow i mam mnostwo rzeczy do zabrania malego + zakupy..no i plus synek to dzwigam sporo

Robię dzisiaj tiramisu )) chyba się skuszę :d
9-18 bezpieczniejsze, no ale wiadomo jak kto woli
Co do tiramisu jak już zrobisz daj kawałek

Cytat:
Kasia nie tylko
Cytat:

mowia, ze te 9-18 sa bezpieczniejsze
Lepiej w kąpieli wodnej chociaż nie wiem jaki wpływ ma mikrofala ale wolę nie testować na dziecku . A najlepsze jest to że na słoiczkach Bobovity sposób podania to : włożyć do kąpieli wodnej lub odgrzać w kuchence mikrofalowej"
Moderna tak, to ten z osłoną na brzuch. OMG nie czytałam tego ale wyobraźnia już zadziałała. Ciekawe czy można to demontować. (jak dobrze że jest forum).

Dziewczyny pomału rozszerzamy dietę
Od jakiegoś tygodnia smakujemy ale wczoraj Tomek rzucił się na ziemniaka i zjadł pół. Biedne wygłodzone dziecko, matka jeść nie daje Chyba czas podać nieco więcej.
Jak już przeszła marchewka, jabłko i ziemniak to mogę podać trochę ziemniaka ze szpinakiem? Bo mam na stanie akurat.

aaaa i jeszcze życzenia
dla półroczniaków Stasia i Bartusia "(Agateczka świętujesz czy prasowanie nadal czeka )
Demeter dla 5miesięcznego Kubusia

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2013-09-27 o 13:15
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:21   #1659
monicca1989
Zakorzenienie

My już po wizycie. Pan doktor w pod wrażeniem dokonań Filipa, przegonił książkowych rówieśników
Pytał czy sie przekręca na brzuszek w obie strony, obraca wokół własnej osi, więc Filip jak na zawołanie pokazał i nawet zaczął pełzać do przodu do zabawek. Pan doktor pochwalił ale jak zobaczył, że Filip się podniósł, przyjął pozycję do raczkowania i zaczął się huśtać tył - przód to już w ogóle wpadł w zachwyt Także jest dobrze, kontrola za 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość

Tasia, a próbowałaś jakiś żel na ząbkowanie? Wiem, to też lek, ale może pomoże? U nas jakby trochę lepiej po nim było, już nie mówiąc, że dla małego to najlepszy przysmak i strasznie mielił jęzorem, jak tylko mu te dziąsełka posmarowałam.

Od dziś w rossmanie w promocji za 12,99 jest taka książeczka materiałowa, co szeleści i piszczy, właśnie kupiłam dla mojego szkraba.
Mojemu też bardzo smakuję żel na ząbkowanie, jak tylko mu pokażę opakowanie nieruchomieje i czeka, jak przyłożę palca do dziąsełek to od razu zaczyna sie ciamkanie, super to wygląda

oldzinx
ja kupowałam w Rzeszowie w Super Pharm, tam jest więcej produktów Hippa niż w Rossmnnie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:32   #1660
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już przeszła marchewka, jabłko i ziemniak to mogę podać trochę ziemniaka ze szpinakiem? Bo mam na stanie akurat.

aaaa i jeszcze życzenia
dla półroczniaków Stasia i Bartusia "(Agateczka świętujesz czy prasowanie nadal czeka )
dolaczam sie do zyczen

szpinak nalezy do warzyw z duza iloscia azotanow (jak rowniez czerwony burak, salata, mangold, kapusta biala), dlatego najwczesniej po pelnym 5 miesiacu mozna wlaczyc go do diety - niektorzy radza w ok.7-8 (radzi sie tez łączyć go z np. warzywami bogatymi w witamine C jak . natka pietruszki, brokul, kalafior)

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
My już po wizycie. Pan doktor w pod wrażeniem dokonań Filipa, przegonił książkowych rówieśników
Pytał czy sie przekręca na brzuszek w obie strony, obraca wokół własnej osi, więc Filip jak na zawołanie pokazał i nawet zaczął pełzać do przodu do zabawek. Pan doktor pochwalił ale jak zobaczył, że Filip się podniósł, przyjął pozycję do raczkowania i zaczął się huśtać tył - przód to już w ogóle wpadł w zachwyt Także jest dobrze, kontrola za 2 miesiące
takie wiesci bardzo ciesza

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Moderna tak, to ten z osłoną na brzuch. OMG nie czytałam tego ale wyobraźnia już zadziałała. Ciekawe czy można to demontować. (jak dobrze że jest forum).
probowalam odnalezc ten artykul, ale niestety bez odbioru.. jeszcze w ciazy czytalam, chyba styczniowki kiedys na poczekalni wstawialy link.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
A najlepsze jest to że na słoiczkach Bobovity sposób podania to : włożyć do kąpieli wodnej lub odgrzać w kuchence mikrofalowej"
Stary 2013-09-27, 13:33   #1661
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:

Mojemu też bardzo smakuję żel na ząbkowanie, jak tylko mu pokażę opakowanie nieruchomieje i czeka, jak przyłożę palca do dziąsełek to od razu zaczyna sie ciamkanie, super to wygląda

oldzinx ja kupowałam w Rzeszowie w Super Pharm, tam jest więcej produktów Hippa niż w Rossmnnie
wielkie brawa dla Filipka
nie ma u mnie super Pharm niestety. Chyab net mi pozostaje.

Cytat:
dolaczam sie do zyczen

szpinak nalezy do warzyw z duza iloscia azotanow (jak rowniez czerwony burak, salata, mangold, kapusta biala), dlatego najwczesniej po pelnym 5 miesiacu mozna wlaczyc go do diety - niektorzy radza w ok.7-8 (radzi sie tez łączyć go z np. warzywami bogatymi w witamine C jak . natka pietruszki, brokul, kalafior)

probowalam odnalezc ten artykul, ale niestety bez odbioru.. jeszcze w ciazy czytalam, chyba styczniowki kiedys na poczekalni wstawialy link.
Moderna dziekuję ci jeszcze raz za doradztwo żywieniowe
W takim razie dzisiaj kolejne podejście do marchewki
Ok lecem, TŻ za godz z pracy wraca, chałupa w rozsypce, dziecko wstało... do później

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 14:02   #1662
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Dobra kobieto a możesz mi zmierzyć jak wysokie jest opacie? Na stronie maxi-cosi jest podany wymiar ale całego oparcia od samego dołu, a mi chodzi jaka jest wysokość od siedziska, ta część co plecy są oparte (mam nadzieje ze zrozumiale napisałam) będę wdzięczna
57-57,5cm

aaa i ja też życzę wszystkiego naj naj naj Stasiowi, Bartusiowi no i oczywiście mojemu zięciowi przyszłemu ( ) Kubusiowi

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:02   #1663
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Dziewczyny czestuję tiramisu ) juz zrobione, ale sie na oblizywalam przy przygotowywaniu ahh te kalorie

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Moj synek dzis gardzil zupka zrobiona wczoraj, dzis mu wieksze kawalki nieodpowiadaly.. blendowalam, ale chyba musze miksowac tym drugim nozykiem bo grudki sa i nitki z mieska...

Czym robicie papki dzieciom, macie jakies sprawdzone urzadzenie.. ja mam blender z 2 nozykami i pojemnikami z bodcha bodajze...ale musze zakupic cos innego i parowar za mna chodzi..

Dzisiaj probowalismy tez jablka i dojrzale jagody tez nie bylo zachwytu ) moj syn za to uwielbia brokul, groszek... marchewka o tak sobie.. moze dzisiaj taki dzien ma bo i kaszka bez rewelacji

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-09-27 o 15:05
Stary 2013-09-27, 15:07   #1664
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

ode mnie też najlepsze życzenia dla Stasia, Bartusia i Kubusia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:25   #1665
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Pytanko: Macie może sprawdzonego sprzedawcę na all, który sprzeda mi w jednym miejscu takie rzeczy jak gryzak do owocow, pojemniki na jedzonko i inne akcesoria..

Pytanko 2: Miała któraś z Was taka butelke z Lovi do kaszek z lyzeczka???

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:

ode mnie też najlepsze życzenia dla Stasia, Bartusia i Kubusia

Ja również się dołączam, dużo zdrówka i usmiechów :roza :
Stary 2013-09-27, 16:22   #1666
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejo!

Kubcio dziękuje za życzenia Kończymy 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
aaa i ja też życzę wszystkiego naj naj naj Stasiowi, Bartusiowi no i oczywiście mojemu zięciowi przyszłemu ( ) Kubusiowi
No no, widziałam na FB że Ewcia to śliczna dziewczynka

I już Kubcio nie śpi, koniec odpisywania :/
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:31   #1667
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie za bardzo zdrowe i dodatkowo niesmaczne.
Ale na patologię trzeba sobie bardziej zasłużyć

Cytat:

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:46   #1668
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ja znalazłam nawet że od 3rż
, najróżniej piszą.

Cytat:
GOstatnio byłam w zabawkowym i mieli puzle ale jakieś takie cienkie, bałam się że Tomek mocniej zagryzie i urwie
no ja byłam przedwczoraj i nie kupiłam, bo odniosłam te samo wrażenie
Bzinka, jak te Twoje?!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Ja dziś wstawałam co pół godziny...
to ja nie pyskuje na moje "co dwie godziny"

Cytat:
Od dziś w rossmanie w promocji za 12,99 jest taka książeczka materiałowa, co szeleści i piszczy, właśnie kupiłam dla mojego szkraba.
mój najpierw nie kumał, a teraz bardzo lubi

Cytat:
Pan doktor w pod wrażeniem dokonań Filipa, przegonił książkowych rówieśników
huurrraaa! super! bardzo się cieszymy!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 17:13   #1669
anika_s
Wtajemniczenie

dziewczynyyyyyy codziennie dajecie deserek owocowy i obiadek /warzywko? + mleko? jak to rozdzielacie w ciągu dnia ?
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 17:13   #1670
pani22ka
Zakorzenienie

aaa Lunka, ja już czekam tylko aż syn na studia pójdzie (Szczecin, NY, Tokio ) - obniżyliśmy łóżeczko (tak wywalał nogi za burtę, że mimo, że nie siedzi to się bałam) i w 95% jeździmy spacerówką bye bye bobo-Torres
gondola tylko wtedy gdy na bank wiem, że będzie spał.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 17:32   #1671
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
aaa Lunka, ja już czekam tylko aż syn na studia pójdzie (Szczecin, NY, Tokio ) - obniżyliśmy łóżeczko (tak wywalał nogi za burtę, że mimo, że nie siedzi to się bałam) i w 95% jeździmy spacerówką bye bye bobo-Torres
ja tak samo sie zegnam z bobaskiem w gondoli ahh az zal serce sciska, taka glupia sytuacja
Cytat:
dziewczynyyyyyy codziennie dajecie deserek owocowy i obiadek /warzywko? + mleko? jak to rozdzielacie w ciągu dnia ?
ja daje, staram sie dawac juz codziennie obiadki, chociaz chce na stale wprowadzic sniadaie, obiadek, kolacje od 6 mca.. teraz daje czasem rano kaszke + mleczko lub mleczko, na obiad warzywko z mieskiem daje od jakiegos czasu lub z zoltkiem (chce zaczac).. na kolacje chce dawac kaszke i mleczko chyba ze zwieksze ilosc kaszki. Chce kupic ten gryzak do podawania owocow i butelke do kaszek lovi.

Dziewczyny moj synek podlapal jak zamykac szuflade i w bujaczku jak widzi, albo nawet nie wiedzi tylko poczuje ze otwarta to lapie reka sprawdza i noga zamyka hehe smiesznie to wyglada nagralam nawet, niezle... babcia nauczyla juz niedlugo przekona sie po co pokazala.
Stary 2013-09-27, 17:40   #1672
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

no ale do patologii to jeszcze daleko, na to trzeba zapracowac, nie ma hop siup tralalala .

a już myślałam

Cytat:

Lepiej w kąpieli wodnej chociaż nie wiem jaki wpływ ma mikrofala ale wolę nie testować na dziecku . A najlepsze jest to że na słoiczkach Bobovity sposób podania to : włożyć do kąpieli wodnej lub odgrzać w kuchence mikrofalowej"

aaaa i jeszcze życzenia
no wiem właśnie że zdrowe nie jest no ale raz na jakiś czas

za życzenia, tiaaa świętuję przy żelazku, w końcu ogarnęłam tą stertę

Cytat:
świetne wieści

Cytat:
Nie za bardzo zdrowe i dodatkowo niesmaczne.
Ale na patologię trzeba sobie bardziej zasłużyć
nom wiem że to niezdrowe ale chodziło mi o raz na jakiś czas...

Dziękujemy z Bartoszkiem za życzenia wszystkim ciociom

No i magiczne pół roczku za nami
Leję coli czy co tam kto woli
w tym miesiącu świętuję z synkiem razem
Stary 2013-09-27, 18:27   #1673
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
57-57,5cm

Cytat:
Dziewczyny czestuję tiramisu ) juz zrobione, ale sie na oblizywalam przy przygotowywaniu ahh te kalorie

Czym robicie papki dzieciom, macie jakies sprawdzone urzadzenie.. ja mam blender z 2 nozykami i pojemnikami z bodcha bodajze...ale musze zakupic cos innego i parowar za mna chodzi..

Dzisiaj probowalismy tez jablka i dojrzale jagody tez nie bylo zachwytu ) moj syn za to uwielbia brokul, groszek... marchewka o tak sobie.. moze dzisiaj taki dzien ma bo i kaszka bez rewelacji
A próbowałaś przecierać przez sitko? Przetarte jabłko jest pycha, jak taki mus smakuje, marchewka i ziemniaki tez spoko. Tyle że nie wiem jak mięso czy się da,
Tiramisu!

Cytat:
ja tak samo sie zegnam z bobaskiem w gondoli ahh az zal serce sciska, taka glupia sytuacja

Dziewczyny moj synek podlapal jak zamykac szuflade i w bujaczku jak widzi, albo nawet nie wiedzi tylko poczuje ze otwarta to lapie reka sprawdza i noga zamyka hehe smiesznie to wyglada nagralam nawet, niezle... babcia nauczyla juz niedlugo przekona sie po co pokazala.
dla Małego spryciarza

Cytat:

za życzenia, tiaaa świętuję przy żelazku, w końcu ogarnęłam tą stertę
Dziękujemy z Bartoszkiem za życzenia wszystkim ciociom

No i magiczne pół roczku za nami
Leję coli czy co tam kto woli
w tym miesiącu świętuję z synkiem razem
No to pijemy dla mnie coli (a tak na serio zjadła bym to tiramisu i zapiła colą )

weekend się zbliża i pustki na forum TŻ na siłce, synek już śpi a ja gotuje ogórkową na jutro. A dzisiaj oglądam rodzinke.pl
Pozdrawiamy i słodkich snów dzieciaczkom życzymy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 19:09   #1674
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Raz na jakiś czas nie zaszkodzi... tylko dla mnie jedzenie z mikrofali ma ohydny smak

dla Bartoszka!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:02   #1675
Luna0
Zakorzenienie

Masakra. Mały ma katar i pierwszy raz zamiast zasnąc spokojnie to tak strasznie płakał nie jestem do tego przyzwyczajona.. w koncu się zlitowałam i uspałam w bujaczku i przeniosłam do łóżeczka. Chociaż tak mogłam mu ulżyć

Nestelle możemy sobie przybić piątkę. Pojechałam dziś szybko z TŻ do skarbówki żeby wziąść zaświadczenia do mopsu, po drodze złapaliśmy kapcia, u wulkanizatora okazało się że koło ma tak przymocowaną śrube że nijak nie da sie jej odkręcić więc trzeba było urwać co trwało chyba 2h. W skarbówce kolejka, w mopsie kolejka- a i tak wyszłam z kwitkiem bo zapomniałam TŻ podpisu, a już go odwiozłam do pracy aaaaa

chciałam jeszcze napisać że mama miała racje i dziś zmiksowałam obiadek ze słoiczka bobovita od 6 miesiąca z wieprzowinką miała tak duże i częste kawałki że mały albo się krztusił albo go naciągało.. nie zjadłby całego za nic w świecie będę mu musiała takie lekko miksować żeby powoli się przyzwyczajał bo to za duży skok. Po zmiksowaniu wsunął cały

a i jeszcze jestem zła jak zawsze bo teraz jak głupek oglądam shreka (którego znam na pamięć) a film na który czekam czyli wojna światów o 22:30 pewnie oglądnę max do pierwszej reklamy i zasnę
jak mnie to wkurza. bajki zawsze są od 20 kiedy dzieci idą spać, mistrzostwo poprostu...

Cytat:
- no i foty sliczne, to w lozeczku to 'prawie' jak Milus
nie tylko w łóżeczku nawet mój TŻ zauważył że Miluś ma bardzo podobną mimike do Kamilka

Cytat:

a Florek właśnie skończył jeść pasternak z ziemniakiem
moj uwielbia ten pasterniak z BD

Cytat:
Gdzie kupiłaś? Grube są? Ostatnio byłam w zabawkowym i mieli puzle ale jakieś takie cienkie, bałam się że Tomek mocniej zagryzie i urwie
Świetna poza do spania
w hurtowni zabawek Mabel, dość grube, napewno nie zgryzie ani urwie

Cytat:

odgapił?
niestety nie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:19   #1676
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez już nic nie wiem na temat fotelikow

a w spacerowce juz jezdzimy na siedząco, leciutko pochylone ale siedząco, bo moj kombinator jak tylko oczy otworzy to już podnosi się do gory i chce wstać

Cytat:
ja zawsze podgrzewam

Cytat:

chyba nie do konca. Kiedyś znajoma mi wysłala artykuł że wcale to nie wpływa na jedzenie tego typu, co innego na np. mleko matki. Ale ja tam nie wiem to sie nie wymadrzam

Cytat:
Hmm mysla, ze maja racje... a tu masz trzeba by uswiadomic. Ja moja mame czesto uswiadamiam, bo ma jakies prehistoryczne poglady... to nie tak, tamto nie tak.. ehhh
moja też ma takie jazdy żeby np chrupki małemu dać itp. wtedy tłumacze co i jak a ona na to "dobrze że Ty masz te dziewczyny na forum... szkoda że za moich czasow tego nie było i człowiek taki głupi był"

Cytat:
super
Filip popisywacz

Cytat:
deserek nie zawsze.
U nas: 5-kp,8-kaszka,11-MM,14-obiadek cały duzy sloik,17-MM i czasami jak jakiś poślizg albo młody za mało zjadł wcześniej mleka to o 18 deserek i 19:30-MM

Cytat:
ojej... no to jak nawet Ty obniżyłaś to ja też obniże bo już się boje zostawiać samego... ale to po weekendzie, jeszcze się napatrzę.. i zdjęcia porobię... a wogóle to pomyślę o tym jutro
aaa u mnie gondola stoi na szafie idealnie komponując się w salonie, bo ja nie pozwolę TŻ jej złożyć. Co z tego że Kamil się już nie zmieści? A jak jeszcze będzie potrzebna? O dziwno wyrozumiały TŻ się o to nie spiera.. ale co jakiś czas znów wraca temat jej złożenia

Cytat:
Raz na jakiś czas nie zaszkodzi... tylko dla mnie jedzenie z mikrofali ma ohydny smak

dla Bartoszka!
hehe nie różni się raczej

A! i chciałam jeszcze powiedziec że w tym słoiczku bobovita z wołowinką było żółtko! Więc mimowolnie zaczeliśmy wprowadzanie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:44   #1677
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Masakra. Mały ma katar i pierwszy raz zamiast zasnąc spokojnie to tak strasznie płakał nie jestem do tego przyzwyczajona.. w koncu się zlitowałam i uspałam w bujaczku i przeniosłam do łóżeczka. Chociaż tak mogłam mu ulżyć

Nestelle możemy sobie przybić piątkę. Pojechałam dziś szybko z TŻ do skarbówki żeby wziąść zaświadczenia do mopsu, po drodze złapaliśmy kapcia, u wulkanizatora okazało się że koło ma tak przymocowaną śrube że nijak nie da sie jej odkręcić więc trzeba było urwać co trwało chyba 2h. W skarbówce kolejka, w mopsie kolejka- a i tak wyszłam z kwitkiem bo zapomniałam TŻ podpisu, a już go odwiozłam do pracy aaaaa

chciałam jeszcze napisać że mama miała racje i dziś zmiksowałam obiadek ze słoiczka bobovita od 6 miesiąca z wieprzowinką miała tak duże i częste kawałki że mały albo się krztusił albo go naciągało.. nie zjadłby całego za nic w świecie będę mu musiała takie lekko miksować żeby powoli się przyzwyczajał bo to za duży skok. Po zmiksowaniu wsunął cały

a i jeszcze jestem zła jak zawsze bo teraz jak głupek oglądam shreka (którego znam na pamięć) a film na który czekam czyli wojna światów o 22:30 pewnie oglądnę max do pierwszej reklamy i zasnę
jak mnie to wkurza. bajki zawsze są od 20 kiedy dzieci idą spać, mistrzostwo poprostu...

nie tylko w łóżeczku nawet mój TŻ zauważył że Miluś ma bardzo podobną mimike do Kamilka

w hurtowni zabawek Mabel, dość grube, napewno nie zgryzie ani urwie

niestety nie

Lunka ale dzieci są w róznym wieku, nie wszystkie chodzą spać po donbranocce

Cytat:
ja tez już nic nie wiem na temat fotelikow

a w spacerowce juz jezdzimy na siedząco, leciutko pochylone ale siedząco, bo moj kombinator jak tylko oczy otworzy to już podnosi się do gory i chce wstać

ja zawsze podgrzewam

chyba nie do konca. Kiedyś znajoma mi wysłala artykuł że wcale to nie wpływa na jedzenie tego typu, co innego na np. mleko matki. Ale ja tam nie wiem to sie nie wymadrzam

moja też ma takie jazdy żeby np chrupki małemu dać itp. wtedy tłumacze co i jak a ona na to "dobrze że Ty masz te dziewczyny na forum... szkoda że za moich czasow tego nie było i człowiek taki głupi był"

super
Filip popisywacz

deserek nie zawsze.
U nas: 5-kp,8-kaszka,11-MM,14-obiadek cały duzy sloik,17-MM i czasami jak jakiś poślizg albo młody za mało zjadł wcześniej mleka to o 18 deserek i 19:30-MM

ojej... no to jak nawet Ty obniżyłaś to ja też obniże bo już się boje zostawiać samego... ale to po weekendzie, jeszcze się napatrzę.. i zdjęcia porobię... a wogóle to pomyślę o tym jutro
aaa u mnie gondola stoi na szafie idealnie komponując się w salonie, bo ja nie pozwolę TŻ jej złożyć. Co z tego że Kamil się już nie zmieści? A jak jeszcze będzie potrzebna? O dziwno wyrozumiały TŻ się o to nie spiera.. ale co jakiś czas znów wraca temat jej złożenia

hehe nie różni się raczej

A! i chciałam jeszcze powiedziec że w tym słoiczku bobovita z wołowinką było żółtko! Więc mimowolnie zaczeliśmy wprowadzanie

hmm ja daję pół chrupki kukurydzianej i moja lekarka nie widzi w tym nic zdrożnego.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 20:47   #1678
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Zrobiłam rogaliki ciasto mieszałam o 5 rano!!!
Tomek postanowił dzisiaj wstać o 3.50 padł przed 5. Zasnąć już nie mogłam to ukręciłam ciasto. TŻ wstał i popatrzał na mnie jak na wariata twierdząc że kobiety po urodzeniu dziecka to chyba głupieją ale świeże rogale do pracy z chęcią brał
A teraz dojadam resztki ...
Kobieto!

Cytat:
Tasia, a próbowałaś jakiś żel na ząbkowanie? Wiem, to też lek, ale może pomoże? U nas jakby trochę lepiej po nim było, już nie mówiąc, że dla małego to najlepszy przysmak i strasznie mielił jęzorem, jak tylko mu te dziąsełka posmarowałam.

Nie próbowałam. Nie mam pewności, czy to ząbki. Dziś już było lepiej, tylko rano dałam ten Pedicetamol, potem był spokojny aż do wieczora, koncert dał dopiero przed spaniem.
A książeczkę obczaję

Cytat:
Wiadomo, że są 3 białe śmierci: cukier, sól i mleko

Cytat:
Pytanko: Macie może sprawdzonego sprzedawcę na all, który sprzeda mi w jednym miejscu takie rzeczy jak gryzak do owocow, pojemniki na jedzonko i inne akcesoria..
Ja jutro jadę odebrać rzeczy od sprzedawcy, o którym Despa pisała, że ma też kaszki Holle w dobrej cenie. I kupuję też gryzaczko-smoczek, kubek, łyżeczkę, śliniak, kidsme; pojemniki też może ma

A po południu jedziemy w odwiedziny Krzyś pozna kolegę, który ma 15 miesięcy Kurczę, z tą kumpelą widziałam się ostatnio w lutym, w ciąży jeszcze byłam, a potem ciągle "coś" wypadało... Oby wypaliło spotkanie
Leje znów... Cóż, jesień
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:53   #1679
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Florek jadł z Hippa ale bez rewelki. a w niedziele cukinia z ziemniakiem. najbardziej chyba do tej pory był zadowolony z groszku

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:57   #1680
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
widziałam, ale tylko same warzywa, więc mnie to nie urządza.
Też tak pomyslałam, ale w mojej rozpisce rozszerzania diety- z tego co pamietsm jest, ze chyba po 7 miesiacu jedno danie bezmiesne-np zupka, drugie danie miesne wiec zupka sie przyda moze za miesiac lub dwa
Cytat:
eeee no to jak tak to git najważniejsze że wam nie przeszkadza ja znów uwielbiam te zabawy o 6 rano
dziś np. TŻ "uczył" młodego raczkować. Nie, nie pomagał mu. Raczkował w bokserkach koło niego i miał nadzieje że młody odgapi

Cytat:

tp://www.neurokultura.pl/prawa-czowieka/1271-mleko.html[/URL]
My jeżdzimy od ok 5,5 miesica w spacerowie na półleżąco, ale ostatnio zaczął sie wkurzać i sam podnosić do siadu z tej pozycji i podnieslismy na prawie siedzaco.
Cytat:
jak jestem w pracy to je: przed praca cyca( ok.8) potem ok 11. oo obiadek ok. 14.00 deserek i jak wracam róznie 15-16 to cyc do dna. Jak mam wolne, to szkoda mi dawac sloik;p niech sie mama nacieszy i wtedy daje mniej niz zwyczajną porcję...a Mój ostatnio nie za bardzo chce jesc te słoiczki...woli cyca, wiec do poludnia je b. mało, nadrabia wieczorem i w nocy;/
Cytat:
O tak, moja mama zastrzegła, ze bedzie opiekowac sie Młodym, ale musimy się pogodzić, z tym,że bedzie wychowywac go w katolickiej wierze;p(Jakbyśmy my byli co najmniej świadkami Jehowy). zatem Kacper wierze w Boga nie umie jeszcze, ale za to świetnie go nauczyła: trzaskac drzwiczkami od barku, ciagnąc za wszystkie kwiatki i hit: zrzucac magnesy i wszystkie zapiski z lodówki Co jak co, ale maluchy to łapia błyskawiczie
nestelle special for You Kasperski z dziś rano, Tata jeszcze spał, to mama go zabrała do łazienki jak sie szykowała do przedszkola, a on zafascynowany patrzył w pralkę I 2 inne
p.s kcperkowi leci lewe oczko;/ Iśc do okulisty, czy poczekac?Słyszałam, ze do 2 lat to normalne u dzieci, ze troche zezują....Ale nie chce, czegos przegapić....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030814.jpg (118,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030803.jpg (79,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030792.jpg (119,6 KB, 35 załadowań)
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości