![]() |
#1651 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
A może CYBEX Juno Fix 4* ADAC (na all ok. 530zł są), wysokość 72-89cm, zagłówek z 8stopniową regulacją wysokości. Cytat:
![]() Pochwal się zakupami ![]() W sprawie fotelika jestem cały czas nie powiem gdzie ![]() Co do wózka miałam pytać które z was już na siedząco jeżdżą? Nam wózek rozkłada się albo całkowicie na płasko albo na siedząco, nie ma tej opcji w połowie leżącej (chyba że nie wiem jak ustawić ![]() A widzę że chłopak ciekawy, garnie do świata a tu musi leżeć ![]() Co do krowiego mleka mam ciekawy artykuł (chociaż ja nie mówię mleku nie, sama piję i jem duużo przetworów mlecznych, Tomek też pewnie będzie jadł- ale artykuł warty poczytania ![]()
Tomuś ![]() Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-09-27 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Kasia nie tylko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pogrubione ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale wiecie co wam powiem, w szoku byłam ostatnio jak mi kumpela powiedziała że swojej 3mc córce daje krowiego mleka troszkę ![]() ![]() No też czytałam właśnie że po 6 mies można w malutkich ilościach próbować podać zdrowemu dziecku... Ale najbezpieczniej po 2 rż. Hej heloł ![]() Dziewczyny pytanie z serii głupich : Czy podgrzewając obiadek w mikrofali to już patologia? ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam opcje taka połleżącą w spacerowce, podobna pozycja jak w nosidle jak podstawke pod nozki wezme do gory.. no i bylismy wczoraj pierwszy raz, ale wolalam gondole hmm... tez tak mam ze wracam z zakupow i mam mnostwo rzeczy do zabrania malego + zakupy..no i plus synek to dzwigam sporo ![]() Co do fotelika musze sie po niedzieli na cos zdecydowac, mielismy dostac od kuzynow taki 9 - 25 kg... ale nie slyszach nic... sa tez takie 9 - 36 kg... ale najlepszy na teraz pewnie bylby ten 9 - 18 kg prawda?? czy moge taki 9 - 25 kg zakupic jakby mial opcje rozkladania oparcia, aby dziecko przewozone mialo mozliwosc leżenia?? ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Robię dzisiaj tiramisu ![]()
![]() |
#1654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no zdrowe to to nie jest, zagotuj wody w czajniku, wlej do miseczki i wstaw sloiczek do wody ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1655 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Udanego wyjazdu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyszla dobra jak na pierwszy raz, dzis 2 porcje mam w lodowce zjemy a na deser jagódki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powodzenia we wszystkim ![]() Cytat:
![]() Wlasnie tez mialam zapytac o to. Dzieki za info.
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | ||
Zakorzenienie
|
prosze
![]() ale jak ze wszystkim sa naprawde przerozne zalecenia - gdzies trzeba po srodku znalezc wyjscie ![]() ahhh i mleko po pierwszym roku zycia rowniez w ograniczonych ilosciach - jest to max. 300g na dzien (mleko krowie zawiera sporo bialka, przez co w duzych ilosciach obciaza nerki malego dziecka). ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() no ale do patologii to jeszcze daleko, na to trzeba zapracowac, nie ma hop siup tralalala ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
W testach niby osiagaja dobre oceny, ale kiedys natrafilam na artykul jak dziecko zginelo w takim foteliku, wlasnie przez ta oslone. Dlatego ja osobiscie unikam.
![]() |
#1658 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 9-18 bezpieczniejsze, no ale wiadomo jak kto woli ![]() Co do tiramisu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moderna tak, to ten z osłoną na brzuch. OMG nie czytałam tego ale wyobraźnia już zadziałała. Ciekawe czy można to demontować. (jak dobrze że jest forum). Dziewczyny pomału rozszerzamy dietę ![]() Od jakiegoś tygodnia smakujemy ale wczoraj Tomek rzucił się na ziemniaka i zjadł pół. Biedne wygłodzone dziecko, matka jeść nie daje ![]() Jak już przeszła marchewka, jabłko i ziemniak to mogę podać trochę ziemniaka ze szpinakiem? Bo mam na stanie akurat. ![]() aaaa i jeszcze życzenia ![]() dla półroczniaków Stasia i Bartusia "(Agateczka świętujesz czy prasowanie nadal czeka ![]() Demeter dla 5miesięcznego Kubusia ![]()
Tomuś ![]() Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-09-27 o 13:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
My już po wizycie. Pan doktor w pod wrażeniem dokonań Filipa, przegonił książkowych rówieśników
![]() Pytał czy sie przekręca na brzuszek w obie strony, obraca wokół własnej osi, więc Filip jak na zawołanie pokazał i nawet zaczął pełzać do przodu do zabawek. Pan doktor pochwalił ale jak zobaczył, że Filip się podniósł, przyjął pozycję do raczkowania i zaczął się huśtać tył - przód to już w ogóle wpadł w zachwyt ![]() ![]() Cytat:
![]() oldzinx ja kupowałam w Rzeszowie w Super Pharm, tam jest więcej produktów Hippa niż w Rossmnnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szpinak nalezy do warzyw z duza iloscia azotanow (jak rowniez czerwony burak, salata, mangold, kapusta biala), dlatego najwczesniej po pelnym 5 miesiacu mozna wlaczyc go do diety - niektorzy radza w ok.7-8 ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1661 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie ma u mnie super Pharm niestety. Chyab net mi pozostaje. Cytat:
![]() W takim razie dzisiaj kolejne podejście do marchewki ![]() Ok lecem, TŻ za godz z pracy wraca, chałupa w rozsypce, dziecko wstało... do później ![]()
![]() |
#1662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aaa i ja też życzę wszystkiego naj naj naj Stasiowi, Bartusiowi no i oczywiście mojemu zięciowi przyszłemu ( ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czestuję tiramisu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Moj synek dzis gardzil zupka zrobiona wczoraj, dzis mu wieksze kawalki nieodpowiadaly.. blendowalam, ale chyba musze miksowac tym drugim nozykiem bo grudki sa i nitki z mieska... Czym robicie papki dzieciom, macie jakies sprawdzone urzadzenie.. ja mam blender z 2 nozykami i pojemnikami z bodcha bodajze...ale musze zakupic cos innego i parowar za mna chodzi.. Dzisiaj probowalismy tez jablka i dojrzale jagody tez nie bylo zachwytu ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-09-27 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ode mnie też najlepsze życzenia dla Stasia, Bartusia i Kubusia ![]()
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
Pytanko: Macie może sprawdzonego sprzedawcę na all, który sprzeda mi w jednym miejscu takie rzeczy jak gryzak do owocow, pojemniki na jedzonko i inne akcesoria..
Pytanko 2: Miała któraś z Was taka butelke z Lovi do kaszek z lyzeczka??? ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Ja również się dołączam, dużo zdrówka i usmiechów ![]() ![]() ![]() ![]()
#1666 | |
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Kubcio dziękuje za życzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() I już Kubcio nie śpi, koniec odpisywania :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale na patologię trzeba sobie bardziej zasłużyć ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1668 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Bzinka, jak te Twoje?! to ja nie pyskuje na moje "co dwie godziny" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynyyyyyy codziennie dajecie deserek owocowy i obiadek /warzywko? + mleko? jak to rozdzielacie w ciągu dnia ?
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
aaa Lunka, ja już czekam tylko aż syn na studia pójdzie (Szczecin, NY, Tokio
![]() ![]() ![]() gondola tylko wtedy gdy na bank wiem, że będzie spał.
![]() |
#1671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny moj synek podlapal jak zamykac szuflade i w bujaczku jak widzi, albo nawet nie wiedzi tylko poczuje ze otwarta to lapie reka sprawdza i noga zamyka hehe smiesznie to wyglada nagralam nawet, niezle... babcia nauczyla juz niedlugo przekona sie po co pokazala. ![]()
![]() |
#1672 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a już myślałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękujemy z Bartoszkiem za życzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Leję coli czy co tam kto woli ![]() ![]() w tym miesiącu świętuję z synkiem razem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Tiramisu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() weekend się zbliża i pustki na forum ![]() ![]() Pozdrawiamy i słodkich snów dzieciaczkom życzymy.
![]() |
#1674 |
Wtajemniczenie
|
Raz na jakiś czas nie zaszkodzi... tylko dla mnie jedzenie z mikrofali ma ohydny smak
![]() ![]()
#1675 | |
Zakorzenienie
|
Masakra. Mały ma katar i pierwszy raz zamiast zasnąc spokojnie to tak strasznie płakał
![]() ![]() Nestelle możemy sobie przybić piątkę. Pojechałam dziś szybko z TŻ do skarbówki żeby wziąść zaświadczenia do mopsu, po drodze złapaliśmy kapcia, u wulkanizatora okazało się że koło ma tak przymocowaną śrube że nijak nie da sie jej odkręcić więc trzeba było urwać co trwało chyba 2h. W skarbówce kolejka, w mopsie kolejka- a i tak wyszłam z kwitkiem bo zapomniałam TŻ podpisu, a już go odwiozłam do pracy ![]() ![]() chciałam jeszcze napisać że mama miała racje i dziś zmiksowałam obiadek ze słoiczka ![]() ![]() ![]() a i jeszcze jestem zła jak zawsze bo teraz jak głupek oglądam shreka (którego znam na pamięć) a film na który czekam czyli wojna światów o 22:30 pewnie oglądnę max do pierwszej reklamy i zasnę ![]() jak mnie to wkurza. bajki zawsze są od 20 kiedy dzieci idą spać, mistrzostwo poprostu... ![]() nie tylko w łóżeczku ![]() ![]() moj uwielbia ten pasterniak z BD ![]() Cytat:
![]() niestety nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w spacerowce juz jezdzimy na siedząco, leciutko pochylone ale siedząco, bo moj kombinator jak tylko oczy otworzy to już podnosi się do gory i chce wstać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Filip popisywacz ![]() Cytat:
U nas: 5-kp,8-kaszka,11-MM,14-obiadek cały duzy sloik,17-MM i czasami jak jakiś poślizg albo młody za mało zjadł wcześniej mleka to o 18 deserek i 19:30-MM Cytat:
![]() aaa u mnie gondola stoi na szafie idealnie komponując się w salonie, bo ja nie pozwolę TŻ jej złożyć. Co z tego że Kamil się już nie zmieści? A jak jeszcze będzie potrzebna? O dziwno wyrozumiały TŻ się o to nie spiera.. ale co jakiś czas znów wraca temat jej złożenia ![]() Cytat:
![]() A! i chciałam jeszcze powiedziec że w tym słoiczku bobovita z wołowinką było żółtko! Więc mimowolnie zaczeliśmy wprowadzanie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lunka ale dzieci są w róznym wieku, nie wszystkie chodzą spać po donbranocce Cytat:
hmm ja daję pół chrupki kukurydzianej i moja lekarka nie widzi w tym nic zdrożnego.
![]() |
#1678 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A książeczkę obczaję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A po południu jedziemy w odwiedziny ![]() ![]() ![]() Leje znów... Cóż, jesień ![]()
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
Florek jadł z Hippa ale bez rewelki. a w niedziele cukinia z ziemniakiem. najbardziej chyba do tej pory był zadowolony z groszku
![]()
#1680 | ||||
Zakorzenienie
|
Też tak pomyslałam, ale w mojej rozpisce rozszerzania diety- z tego co pamietsm jest, ze chyba po 7 miesiacu jedno danie bezmiesne-np zupka, drugie danie miesne wiec zupka sie przyda moze za miesiac lub dwa
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() nestelle special for You Kasperski z dziś rano, Tata jeszcze spał, to mama go zabrała do łazienki jak sie szykowała do przedszkola, a on zafascynowany patrzył w pralkę ![]() ![]() p.s kcperkowi leci lewe oczko;/ Iśc do okulisty, czy poczekac?Słyszałam, ze do 2 lat to normalne u dzieci, ze troche zezują....Ale nie chce, czegos przegapić.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.