|
|
#1651 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
A może CYBEX Juno Fix 4* ADAC (na all ok. 530zł są), wysokość 72-89cm, zagłówek z 8stopniową regulacją wysokości. Cytat:
![]() Pochwal się zakupami ![]() W sprawie fotelika jestem cały czas nie powiem gdzie a szukam i szukam...Co do wózka miałam pytać które z was już na siedząco jeżdżą? Nam wózek rozkłada się albo całkowicie na płasko albo na siedząco, nie ma tej opcji w połowie leżącej (chyba że nie wiem jak ustawić ). Podkładam kocyk ale czasami nie mam jak zejść z dzieckiem na ręku, torbą, zabawkami i jeszcze kocykiem do okrycia plus kocem pod głowę itd. Do siedzącej pozycji Tomek jeszcze za mały. A widzę że chłopak ciekawy, garnie do świata a tu musi leżeć Co do krowiego mleka mam ciekawy artykuł (chociaż ja nie mówię mleku nie, sama piję i jem duużo przetworów mlecznych, Tomek też pewnie będzie jadł- ale artykuł warty poczytania ) http://www.neurokultura.pl/prawa-czo...271-mleko.html
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-09-27 o 13:26 |
||
|
|
|
#1652 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kasia nie tylko
Cytat:
Cytat:
za wstanie nie za kupę ![]() Cytat:
dla Kacperkapogrubione Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale wiecie co wam powiem, w szoku byłam ostatnio jak mi kumpela powiedziała że swojej 3mc córce daje krowiego mleka troszkę No też czytałam właśnie że po 6 mies można w malutkich ilościach próbować podać zdrowemu dziecku... Ale najbezpieczniej po 2 rż. Hej heloł ![]() Dziewczyny pytanie z serii głupich : Czy podgrzewając obiadek w mikrofali to już patologia? ![]()
|
||||||||
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Avatar mi sie spodbal ![]() Ja mam opcje taka połleżącą w spacerowce, podobna pozycja jak w nosidle jak podstawke pod nozki wezme do gory.. no i bylismy wczoraj pierwszy raz, ale wolalam gondole hmm... tez tak mam ze wracam z zakupow i mam mnostwo rzeczy do zabrania malego + zakupy..no i plus synek to dzwigam sporo ![]() Co do fotelika musze sie po niedzieli na cos zdecydowac, mielismy dostac od kuzynow taki 9 - 25 kg... ale nie slyszach nic... sa tez takie 9 - 36 kg... ale najlepszy na teraz pewnie bylby ten 9 - 18 kg prawda?? czy moge taki 9 - 25 kg zakupic jakby mial opcje rozkladania oparcia, aby dziecko przewozone mialo mozliwosc leżenia?? ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Robię dzisiaj tiramisu )) chyba się skuszę :d
|
|
#1654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zdrowe to to nie jest, zagotuj wody w czajniku, wlej do miseczki i wstaw sloiczek do wody ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
|
|
#1655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio sie wytraszyl bo ze snu dotknal jakos i zaczela grac jest fajna.Udanego wyjazdu. Cytat:
![]() Cytat:
ah ci lekarze... dobrze, ze je a nie niejadek to moj poglad. Moni wszystko w swoim czasie, moj sie przekreca, ale leniwy jest aby z brzucha na plecy wrocic.. albo za ciezki (gruby)/za dlugi jak by moja ciocia stwierdzila![]() Wyszla dobra jak na pierwszy raz, dzis 2 porcje mam w lodowce zjemy a na deser jagódki ![]() Cytat:
nie ma to jak pomysly tztow, moj ostatnio tez jakies sztuczki synkowo pokazywal, tylko ten mu pokazal duza kumulacje w postaci ciezkiego pampersa tak sie wysilki skonczyly![]() Cytat:
![]() Powodzenia we wszystkim Cytat:
trzeba by uswiadomic. Ja moja mame czesto uswiadamiam, bo ma jakies prehistoryczne poglady... to nie tak, tamto nie tak.. ehhhWlasnie tez mialam zapytac o to. Dzieki za info.
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
prosze
![]() ale jak ze wszystkim sa naprawde przerozne zalecenia - gdzies trzeba po srodku znalezc wyjscie ![]() ahhh i mleko po pierwszym roku zycia rowniez w ograniczonych ilosciach - jest to max. 300g na dzien (mleko krowie zawiera sporo bialka, przez co w duzych ilosciach obciaza nerki malego dziecka). ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() no ale do patologii to jeszcze daleko, na to trzeba zapracowac, nie ma hop siup tralalala ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
W testach niby osiagaja dobre oceny, ale kiedys natrafilam na artykul jak dziecko zginelo w takim foteliku, wlasnie przez ta oslone. Dlatego ja osobiscie unikam.
|
|
#1658 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
9-18 bezpieczniejsze, no ale wiadomo jak kto woli Co do tiramisu jak już zrobisz daj kawałek Cytat:
Cytat:
. A najlepsze jest to że na słoiczkach Bobovity sposób podania to : włożyć do kąpieli wodnej lub odgrzać w kuchence mikrofalowej "Moderna tak, to ten z osłoną na brzuch. OMG nie czytałam tego ale wyobraźnia już zadziałała. Ciekawe czy można to demontować. (jak dobrze że jest forum). Dziewczyny pomału rozszerzamy dietę Od jakiegoś tygodnia smakujemy ale wczoraj Tomek rzucił się na ziemniaka i zjadł pół. Biedne wygłodzone dziecko, matka jeść nie daje Chyba czas podać nieco więcej.Jak już przeszła marchewka, jabłko i ziemniak to mogę podać trochę ziemniaka ze szpinakiem? Bo mam na stanie akurat. ![]() aaaa i jeszcze życzenia dla półroczniaków Stasia i Bartusia "(Agateczka świętujesz czy prasowanie nadal czeka )Demeter dla 5miesięcznego Kubusia
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-09-27 o 14:15 |
|||
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie. Pan doktor w pod wrażeniem dokonań Filipa, przegonił książkowych rówieśników
![]() Pytał czy sie przekręca na brzuszek w obie strony, obraca wokół własnej osi, więc Filip jak na zawołanie pokazał i nawet zaczął pełzać do przodu do zabawek. Pan doktor pochwalił ale jak zobaczył, że Filip się podniósł, przyjął pozycję do raczkowania i zaczął się huśtać tył - przód to już w ogóle wpadł w zachwyt Także jest dobrze, kontrola za 2 miesiące![]() Cytat:
![]() oldzinx ja kupowałam w Rzeszowie w Super Pharm, tam jest więcej produktów Hippa niż w Rossmnnie |
|
|
|
|
#1660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szpinak nalezy do warzyw z duza iloscia azotanow (jak rowniez czerwony burak, salata, mangold, kapusta biala), dlatego najwczesniej po pelnym 5 miesiacu mozna wlaczyc go do diety - niektorzy radza w ok.7-8 (radzi sie tez łączyć go z np. warzywami bogatymi w witamine C jak . natka pietruszki, brokul, kalafior)---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
#1661 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wielkie brawa dla Filipkanie ma u mnie super Pharm niestety. Chyab net mi pozostaje. Cytat:
![]() W takim razie dzisiaj kolejne podejście do marchewki ![]() Ok lecem, TŻ za godz z pracy wraca, chałupa w rozsypce, dziecko wstało... do później
|
|
#1662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa i ja też życzę wszystkiego naj naj naj Stasiowi, Bartusiowi no i oczywiście mojemu zięciowi przyszłemu ( ) Kubusiowi |
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czestuję tiramisu
) juz zrobione, ale sie na oblizywalam przy przygotowywaniu ahh te kalorie![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Moj synek dzis gardzil zupka zrobiona wczoraj, dzis mu wieksze kawalki nieodpowiadaly.. blendowalam, ale chyba musze miksowac tym drugim nozykiem bo grudki sa i nitki z mieska... Czym robicie papki dzieciom, macie jakies sprawdzone urzadzenie.. ja mam blender z 2 nozykami i pojemnikami z bodcha bodajze...ale musze zakupic cos innego i parowar za mna chodzi.. Dzisiaj probowalismy tez jablka i dojrzale jagody tez nie bylo zachwytu ) moj syn za to uwielbia brokul, groszek... marchewka o tak sobie.. moze dzisiaj taki dzien ma bo i kaszka bez rewelacji
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-09-27 o 16:05 |
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ode mnie też najlepsze życzenia dla Stasia, Bartusia i Kubusia
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanko: Macie może sprawdzonego sprzedawcę na all, który sprzeda mi w jednym miejscu takie rzeczy jak gryzak do owocow, pojemniki na jedzonko i inne akcesoria..
Pytanko 2: Miała któraś z Was taka butelke z Lovi do kaszek z lyzeczka??? ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Ja również się dołączam, dużo zdrówka i usmiechów ![]()
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Kubcio dziękuje za życzenia ![]() Cytat:
I już Kubcio nie śpi, koniec odpisywania :/ |
|
|
|
|
#1667 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale na patologię trzeba sobie bardziej zasłużyć ![]() Cytat:
|
|
#1668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bzinka, jak te Twoje?! to ja nie pyskuje na moje "co dwie godziny" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynyyyyyy codziennie dajecie deserek owocowy i obiadek /warzywko? + mleko? jak to rozdzielacie w ciągu dnia ?
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
aaa Lunka, ja już czekam tylko aż syn na studia pójdzie (Szczecin, NY, Tokio
) - obniżyliśmy łóżeczko (tak wywalał nogi za burtę, że mimo, że nie siedzi to się bałam) i w 95% jeździmy spacerówką bye bye bobo-Torres ![]() gondola tylko wtedy gdy na bank wiem, że będzie spał.
|
|
#1671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny moj synek podlapal jak zamykac szuflade i w bujaczku jak widzi, albo nawet nie wiedzi tylko poczuje ze otwarta to lapie reka sprawdza i noga zamyka hehe smiesznie to wyglada nagralam nawet, niezle... babcia nauczyla juz niedlugo przekona sie po co pokazala.
|
|
#1672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a już myślałam ![]() Cytat:
![]() w końcu ogarnęłam tą stertęCytat:
świetne wieściCytat:
![]() ![]() Dziękujemy z Bartoszkiem za życzenia ![]() ![]() No i magiczne pół roczku za nami![]() Leję coli czy co tam kto woli ![]() w tym miesiącu świętuję z synkiem razem |
||||
|
|
|
#1673 | |||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Tiramisu! ![]() Cytat:
dla Małego spryciarzaCytat:
dla mnie coli (a tak na serio zjadła bym to tiramisu i zapiła colą )weekend się zbliża i pustki na forum TŻ na siłce, synek już śpi a ja gotuje ogórkową na jutro. A dzisiaj oglądam rodzinke.pl![]() Pozdrawiamy i słodkich snów dzieciaczkom życzymy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
Raz na jakiś czas nie zaszkodzi... tylko dla mnie jedzenie z mikrofali ma ohydny smak
![]()
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. Mały ma katar i pierwszy raz zamiast zasnąc spokojnie to tak strasznie płakał
nie jestem do tego przyzwyczajona.. w koncu się zlitowałam i uspałam w bujaczku i przeniosłam do łóżeczka. Chociaż tak mogłam mu ulżyć ![]() Nestelle możemy sobie przybić piątkę. Pojechałam dziś szybko z TŻ do skarbówki żeby wziąść zaświadczenia do mopsu, po drodze złapaliśmy kapcia, u wulkanizatora okazało się że koło ma tak przymocowaną śrube że nijak nie da sie jej odkręcić więc trzeba było urwać co trwało chyba 2h. W skarbówce kolejka, w mopsie kolejka- a i tak wyszłam z kwitkiem bo zapomniałam TŻ podpisu, a już go odwiozłam do pracy chciałam jeszcze napisać że mama miała racje i dziś zmiksowałam obiadek ze słoiczka bobovita od 6 miesiąca z wieprzowinką miała tak duże i częste kawałki że mały albo się krztusił albo go naciągało.. nie zjadłby całego za nic w świecie będę mu musiała takie lekko miksować żeby powoli się przyzwyczajał bo to za duży skok. Po zmiksowaniu wsunął cały ![]() a i jeszcze jestem zła jak zawsze bo teraz jak głupek oglądam shreka (którego znam na pamięć) a film na który czekam czyli wojna światów o 22:30 pewnie oglądnę max do pierwszej reklamy i zasnę ![]() jak mnie to wkurza. bajki zawsze są od 20 kiedy dzieci idą spać, mistrzostwo poprostu... nie tylko w łóżeczku nawet mój TŻ zauważył że Miluś ma bardzo podobną mimike do Kamilka moj uwielbia ten pasterniak z BD ![]() Cytat:
![]() niestety nie |
|
|
|
|
#1676 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w spacerowce juz jezdzimy na siedząco, leciutko pochylone ale siedząco, bo moj kombinator jak tylko oczy otworzy to już podnosi się do gory i chce wstać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Filip popisywacz ![]() Cytat:
U nas: 5-kp,8-kaszka,11-MM,14-obiadek cały duzy sloik,17-MM i czasami jak jakiś poślizg albo młody za mało zjadł wcześniej mleka to o 18 deserek i 19:30-MM Cytat:
aaa u mnie gondola stoi na szafie idealnie komponując się w salonie, bo ja nie pozwolę TŻ jej złożyć. Co z tego że Kamil się już nie zmieści? A jak jeszcze będzie potrzebna? O dziwno wyrozumiały TŻ się o to nie spiera.. ale co jakiś czas znów wraca temat jej złożenia ![]() Cytat:
![]() A! i chciałam jeszcze powiedziec że w tym słoiczku bobovita z wołowinką było żółtko! Więc mimowolnie zaczeliśmy wprowadzanie
|
||||||||
|
|
|
#1677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lunka ale dzieci są w róznym wieku, nie wszystkie chodzą spać po donbranocce Cytat:
hmm ja daję pół chrupki kukurydzianej i moja lekarka nie widzi w tym nic zdrożnego.
|
|
#1678 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A książeczkę obczaję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A po południu jedziemy w odwiedziny Krzyś pozna kolegę, który ma 15 miesięcy Kurczę, z tą kumpelą widziałam się ostatnio w lutym, w ciąży jeszcze byłam, a potem ciągle "coś" wypadało... Oby wypaliło spotkanie ![]() Leje znów... Cóż, jesień
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Florek jadł z Hippa ale bez rewelki. a w niedziele cukinia z ziemniakiem. najbardziej chyba do tej pory był zadowolony z groszku
|
#1680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Też tak pomyslałam, ale w mojej rozpisce rozszerzania diety- z tego co pamietsm jest, ze chyba po 7 miesiacu jedno danie bezmiesne-np zupka, drugie danie miesne wiec zupka sie przyda moze za miesiac lub dwa
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co jak co, ale maluchy to łapia błyskawiczie![]() nestelle special for You Kasperski z dziś rano, Tata jeszcze spał, to mama go zabrała do łazienki jak sie szykowała do przedszkola, a on zafascynowany patrzył w pralkę I 2 inne ![]() p.s kcperkowi leci lewe oczko;/ Iśc do okulisty, czy poczekac?Słyszałam, ze do 2 lat to normalne u dzieci, ze troche zezują....Ale nie chce, czegos przegapić.... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

za wstanie nie za kupę 

jak już zrobisz daj kawałek 
(radzi sie tez łączyć go z np. warzywami bogatymi w witamine C jak . natka pietruszki, brokul, kalafior)

bye bye bobo-Torres 

bobovita od 6 miesiąca z wieprzowinką miała tak duże i częste kawałki że mały albo się krztusił albo go naciągało.. nie zjadłby całego za nic w świecie