|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
rejestrowałam dwa adresy - na mnie i na moją mamę - do mamy przyszedł, do mnie nie Wiecie co, ja tak czasami narzekam że ciężko mi gdzieś z dzieckiem iść itp .. a moja kuzynka przyjechała z Niemiec sama z trójką malutkich dzieci, w tym jednym pięciomiesięcznym, pociągami i autobusami, z toną bagażu i zapasami dżemów itp dla wujka na całą zimę |
|
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla I., mamusia na pewno zyska w oczach taty ![]() Cytat:
![]() My obecnie ubieramy body na krótki rękaw z bluzką na długi rękaw lub sam bodziak na długi rękaw, rajstopki i spodenki, na to albo misiowy kombinezon albo półśpiochy i ciepła bluza, czapeczka. W wózku przykryta jest kocykiem polarowym, ale częściej chodzimy w nosidle.
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tą moją matę w końcu samą wyprałam na krótkim programie
uciekam go gościa
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak t w foteliku? nie wiem ale mnie trzesie jak dzieci sa zle przewozone
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym wolala by byla grzeczna i jak zawsze spala w wozku.. Ale co pan zrobis, nic pan nie zrobisz ;pIde kapac i klasc Zunie Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj juz kima po kapieli oby Zu tez szybko zasnela ![]() lizaz mi nie dziala w tel (jutro rano szpital z D. ponownie dalej boli go brzusio
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny D, trzymam kciuki Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Justi wydaje mi sie, ze dwulatki juz.nie musza pic modyfikowanego, moga normalne mleko
Ada, Wiktor jeszcze pije mm? Moze to tylko moje zyczeniowe myslenie, ze od razu z cyca na zwykle.mleko.da sie przeskoczyc ![]() Vil, no tak Wy tez w spacerowce! I jak sie Wam jezdzi w Jedo? Przemek nie zjezdza bardzo do.produ? Axella, w samochodzie tez bys ja wziela na kolana jakby plakala? Czytalas co spotkalo Komiksowa? Wole nie myslec co by bylo, gdyby Mieszko byl u kogos na kolanach ![]() My jedziemy w niedziele na wycieczke 15min pociagiem za miasto. Busem byloby taniej ale nie mamy fotelika. W pociagu bedzie Sofia w chuscie. |
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Sharp śliczna ta Twoja Karolcia
Dziewczyny powyjmowalyscie już te wkładki dla noworodka z fotelików? My to dalej mamy, ale ciągle mam wrażenie, że L.byłoby wygodniej bez tego, ale jakoś boję się wyjąć ![]() Cytat:
Wiesz co Młoda zadziwiająco dobrze zniosła podróż - dziś całą przespala ![]() No i w ogóle fajnie było gdyby nie to, że się na wózek obrazila i jeśli akurat nie spała to był krzyk ![]() Biedny D. oby u jutro w końcu skutecznie pomogli.M.faktycznie ledwo w fotelik już się mieści ![]() A ten śpiwory to do spania czy do wózka? ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Aha włosy też mi lecą na na potęgę ![]() Myślałam, żeby obciąć ale piszecie, że to i tak nic nie da? A jednak przy Młodej wygodniej w związanych
|
|
|
|
|
#3130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po drugim roku dzieci już mogą pić krowie, jeśli nie ma ryzyka alergii (rodzice nie są alergikami) to można zacząć wcześniej ALE... generalnie samo mleko krowie wcale dla nas takie dobre nie jest, wydaje mi się, że można się obyć bez, jedząc tylko przetwory mleczne ![]() Też bym wolała nie podawać wcale mm ale nie wiem czy tyle wytrzymam kp ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3131 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Co mnie zresztą zawsze zadziwia...Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
saszki cale 7zl. było kilka roznych par, ale większość 0-3. i te miały najlepszy mięciutki srodek. sa idealne, bo mięciutkie i rozpinane wlasciwie na całej dlugosci, wiec latwo w nie zapakować stopki ![]() i bryyyy! kolejny dzień chorobowego umierania, ale walczymy. nela dzielnie się trzyma, tatusia już zaraziłam dobrze, ze jest babcia i w ciągu dnia mogliśmy pospać, a mala była na długim spacerze.
|
|
|
|
|
#3134 | |||||
|
Zadomowienie
|
nie
ale troche zapaszku zostaloCytat:
a z tym smoczkiem masakra, nie wierze Cytat:
Cytat:
2. ja chodzilam ale było lato, teraz bym chyba nie wyszla, ale podobno mozna Cytat:
a przeciez w chuscie tez bezpiecznie nie jest, co za roznica ? ;>Cytat:
obejrzałam ten film, bebes, fajny Mongolskie dziecko wymiata, te krowy i kozy
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
puchatkowa-
ja obcięłam włosy i niestety lecą na potęgę, także obcięcie nic nie da... dzisiaj wyjęłam wkładkę w foteliku i jest dużo lepiej == też muszę w końcu wyprać swoją matę, bo jest zaśliniona i zarzygana , a się bałam,że coś się stanie, ale jak piszecie, że pierzecie praktycznie wszystko to spróbuję ![]() --- vil- w końcu jaki śpiworek do wózka zamówiłaś?? bo mi chyba umknęło... od jakiego sprzedawcy? ze 100% owczej wełny>? |
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W aucie nie widze opcji jazdy bez fotelika nawet 5min,ale w busie musialam z nia usiasc bo by sie zawyla na smierc chyba ![]() Raz wysiadlam by jej nie brac na rece bo plakala i szlam godzine po jakims zadupiu, wiejska droga, poboczem z wozkiem bo do wyboru mialam to lub drige szybkiego ruchu :p No niestety, sa sytuacje awaryjne i sie nie poradzi, zasnela na 2 przystanki przed koncem, gdyby do tego momentu plakala to juz by sie zanosila.. Niestety.. Z innej beczki - gdzie kupujecie odplamiacz loveli? W zadnych rosmanach i techo u mnie nie ma ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Justyna-co do kataru i spacerow-podobno lepiej wyjsc by dziecko zalapalo świeżego powietrza niz siedzialo ciagle w domowycg zarazkach. Z z katarem spacerowala jak i bez Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
co do smoczka:
to moja siora (ma 21lat) chętnie przygarnęła nieużywanego smoczka Wojtusia ![]() bo czasem lubi sobie possać:P:Pona jak była mała to musiała mieć 4 smoczki- 1 w buzi, drugi w lewej rączce, trzeci w prawej, a czwarty nad głową a potem jak miała 3 latka, to rodzice musieli wymyślać bajki , że kotki potrzebują smoczka i trzeba im go oddać;p |
|
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
na razie jeździ na rozłożonej na płasko, ale zaczynam mu czasami na kilka min podnosić lekko oparcie - jak ma kocyk podłożony to nie zjeżdża aż tak, ale fakt, trzeba podciągać co jakiś czas. mam nadzieję że w śpiworku nie będzie zjeżdżał. no i nie zapinam go póki co.
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() kazde dziecko dla swojej mamusi jest najlepsze na swiecie. czasem jak o Karlolci piszesz, o jej wrzaskurzeniu hehe (fajne slowo!) to mam przed oczyma małego zboja a ona wygląda jak aniołek. i mamusia musi sciemniac hehe.MATKOOOOO JAK MNIE SWEEEEEEDZI SZYJAAAAA OSZALEJEEEEEEEEEE http://i44.tinypic.com/rwuypy.jpg fotka dla ciekawskich, wrazliwce nie ogladac trochę im nie wyszlo...krzywe to takie i niefajne sciagnelam opatrunek, bo się dziura po drenie zaczela paskudzić. octanisept, a później contractubex i może jakos to upiekszymy
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciumka smoka? W moim wieku.. To jakbym ja zabieala Zu by sama ssac! Nie ogarniam.. Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Colorek - kciukasy za chrzciny i podziwiam za cierpliwość przy chłopakach! |
||
|
|
|
#3143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
polarowy, bo mama mówiła że jak byłam mała byłam uczulona na wełnę więc nie chciałam ryzykować. a ten ma w opisie niby że podwójnie ocieplany - pewnie ściema ale skusiłam się
|
||
|
|
|
#3144 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
#3145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooooo:P ale chyba tylko czasami :P== diabli ! na moje oko to wcale źle nie wygląda tylko współczuję tego swędzenia... ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
właśnie patrzyłam na tego sprzedawcę będzie trzeba się zaopatrzyć, żeby Małemu było cieplutko
|
||
|
|
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w chuscie czy w wozku wzielabym dzieko.do.pociagu. Ryzyko kolizji.prawie zadne, hamowania.ostrego.tez nie uswiadczydz. Za to bus na trasie niczym sie dla.mnie nie rozni od samochodu. Ryzyko wypadku takie samo. Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-27 o 20:56 |
||
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie odrobine podnosimy ja do góry (bo w tym tako można wlasciwie do siadu w gondoli plecki podnosić).jeśli Sofia chce ogladac swiat to nawet się nie zastanawiaj ![]() a tatuś
|
|
|
|
|
#3148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a zdjęcie... super to wygląda!! spodziewałam się jakiejś masakry ![]() A Ash pisała o chuście w pociągu a nie busie/autobusie - dla mnie spora różnica |
||
|
|
|
#3150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wozku przykryta kocykiem i nakladka.spacery sa codziennie chyba, ze naprawdę leje i leje. ale jeśli pada to staramy się miedzy deszczem wyjść chociaż na chwile. przy katarku teraz tez. w domu mam więcej wirusow niż na zewnątrz. wole mala na chwile wyslac na spacer i dokładnie wywietrzyć mieszkanie ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

rejestrowałam dwa adresy - na mnie i na moją mamę - do mamy przyszedł, do mnie nie 

dla I., mamusia na pewno zyska w oczach taty 

a tak t w foteliku? nie wiem ale mnie trzesie jak dzieci sa zle przewozone

Ada, Wiktor jeszcze pije mm? Moze to tylko moje zyczeniowe myslenie, ze od razu z cyca na zwykle.mleko.da sie przeskoczyc 

śliczne te sukieneczki
ale troche zapaszku zostalo