Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 21:01   #3151
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
w chuscie czy w wozku wzielabym dzieko.do.pociagu. Ryzyko kolizji.prawie zadne, hamowania.ostrego.tez nie uswiadczydz. Za to bus na trasie niczym sie dla.mnie nie rozni od samochodu. Ryzyko wypadku takie samo.

Jw. Co za roznica czy bus czy samochod?
no właśnie... takie przewożenie dzieci jest straszne...
ale co zrobić? jak musisz się przetransportować autobusem?

sama chciałabym pojechać do torunia z Małym pksem(tj 30km), ale się boję całą drogę go mieć na rękach... ew w chuście bym go wzięła,bo jednak wydaje mi się to bezpieczniejsze
ehh sama nie wiem, może jednak lepiej nie ryzykować
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:08   #3152
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
w chuscie czy w wozku wzielabym dzieko.do.pociagu. Ryzyko kolizji.prawie zadne, hamowania.ostrego.tez nie uswiadczydz. Za to bus na trasie niczym sie dla.mnie nie rozni od samochodu. Ryzyko wypadku takie samo.

Jw. Co za roznica czy bus czy samochod?
Autobusy chyba zadziej maja wypadki. Gdyby bylo inaczej bylyby pasy i brak miejsc stojacych
Wiem ze to zadne tlumaczenie ALE nie mam auta swojego, nie dojade gdzie chce.. Dzieci busami jezdza do szkol, przedszkolaki z rodzicami do przedszkoli-nadal brak fotelika..
Kiedys nawet w autach pasow nie bylo.. Nie mowiac o fotelikach.

Nievezpieczne? Tak. Ale wybralam mniejsze zlo.

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

sama chciałabym pojechać do torunia z Małym pksem(tj 30km), ale się boję całą drogę go mieć na rękach... ew w chuście bym go wzięła,bo jednak wydaje mi się to bezpieczniejsze
W pks spokojnie wlozysz fotwlik, maja pasy.. Tzn takie na jakie ja trafialam to mialy..

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-09-27 o 21:04
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:11   #3153
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Dostałam lewka Natalka jest nawet zainteresowana Takze dzieki DIABLI za cynk
proszę.

kupiłam dzisiaj w tesco superowe pudelko na zabawki - o takie http://allegro.pl/curver-pojemnik-de...578537055.html za 19,90. zmiescilam większość Nelkowych gryzaków, grzechotek itd. duże, pojemność chyba 21 litrow.
szkoda, ze takiego nie było http://allegro.pl/regal-z-4-szuflada...562496520.html bo graty mnoza nam się w ekspresowym tempie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:11   #3154
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Kiedy logowalyscie sie na stronie Fp? Albo czy logowala sie ktoras z Was 25 sierpnia lub pozniej i dostala lewka? My jeszcze nie dostalysmy a wszystkie tak zachwalacie
Ja się rejestrowałam 23 sierpnia. Dostałam maila zwrotnego,że prezent został do mnie wysłany.. i echoo.
Dziewczyny już podostawały a też się 23 rejestrowały

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
boje się żeby neli nie podkradala a tak poważnie to nie mam pojęcia i az strach się bac, bo pewnie za często ich nie zmienia

kazde dziecko dla swojej mamusi jest najlepsze na swiecie. czasem jak o Karlolci piszesz, o jej wrzaskurzeniu hehe (fajne slowo!) to mam przed oczyma małego zboja a ona wygląda jak aniołek. i mamusia musi sciemniac hehe.

MATKOOOOO JAK MNIE SWEEEEEEDZI SZYJAAAAA OSZALEJEEEEEEEEEE:mu r:

http://i44.tinypic.com/rwuypy.jpg
fotka dla ciekawskich, wrazliwce nie ogladac trochę im nie wyszlo...krzywe to takie i niefajne sciagnelam opatrunek, bo się dziura po drenie zaczela paskudzić. octanisept, a później contractubex i może jakos to upiekszymy
Wygląda całkiem całkiem jak dopiero co po zabiegu chwilę się zastanawiałam zanim otworzyłam link bo bałam się ,że o wiele gorszy widok zastanę

Cytat:
wystaw na slonce. magicznie znikna!

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

domowy szpital jak u nas...i tez mi dzisiaj pekala glowa. obstawiam, ze to od zatok.

Colorek - kciukasy za chrzciny i podziwiam za cierpliwość przy chłopakach!
Nie dziękujemy co by nie zapeszyć.. Od rana jutro troszkę biegania jeszcze.. Chrzest po wieczornej mszy świętej.. więc zajrzę do Was nie prędzej niż o 22

A za cierpliwość nie masz co podziwiać bo jej nie mamNie raz hukne bo nie ogarniam.. a czasami wychodze do łazienki na chwilkę oddychnąć bo liczenie do 200 nie pomaga

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:13   #3155
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Laski na mothercare w uk jest sporo śpiworków na przecenie i innych rzeczy a Meg robi zamówienie

ja mojemu wybrałam kilka rzeczy
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=210

suuuper ta meska marynarka nie zapomnij wrzucić fotki Piotrusia
Stary 2013-09-27, 21:14   #3156
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Sharp śliczna ta Twoja Karolcia

Dziewczyny powyjmowalyscie już te wkładki dla noworodka z fotelików? My to dalej mamy, ale ciągle mam wrażenie, że L.byłoby wygodniej bez tego, ale jakoś boję się wyjąć

Ta z hippa to lyzeczka, poradnik rozszerzania diety i kupony zniżkowe na ich produkty. Przypuszczam, że to przychodzi z powodu wypełnienia przeze mnie ankiet dołączonych do tych pudełek z prezentami w szpitalu.

Wiesz co Młoda zadziwiająco dobrze zniosła podróż - dziś całą przespala
No i w ogóle fajnie było gdyby nie to, że się na wózek obrazila i jeśli akurat nie spała to był krzyk

Biedny D. oby u jutro w końcu skutecznie pomogli.

M.faktycznie ledwo w fotelik już się mieści
A ten śpiwory to do spania czy do wózka?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Aha włosy też mi lecą na na potęgę
Myślałam, żeby obciąć ale piszecie, że to i tak nic nie da? A jednak przy Młodej wygodniej w związanych
ja nie dostalam a tez wypelnialam i wczesniej rodzilam heheh
spiwor do spania w domku
ja wkladke wyciagnelam bo m. za dlugi i mialam wrazenie ze sie ygina tak dziwnie szyja i glowa a teraz ja zaloze mu kurtke to nawet na szerokosc sie ledwo miesci heheh
moje wlosy tez wolaja o pomste , pomimo sciecia ps. scinalam kolo Ciebie w tym fryzjerze przy zoo fajnie scina i robi wlosy facet chyba Przemek sie nazywa

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
u Was są foteliki w autobusach??
no właśnie nie wiem na ile to chwyt marketingowy jeszcze po drugim roku dzieci już mogą pić krowie, jeśli nie ma ryzyka alergii (rodzice nie są alergikami) to można zacząć wcześniej ALE... generalnie samo mleko krowie wcale dla nas takie dobre nie jest, wydaje mi się, że można się obyć bez, jedząc tylko przetwory mleczne
Też bym wolała nie podawać wcale mm ale nie wiem czy tyle wytrzymam kp

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

nic nie da
napewno lepsze mm niz krowie tak mysle hehhe
a co do fotelikow to przeczytalam ze Axela jechala busem a w busach u nas maja foteliki wystarczy sie zadzwonic zglosic a niektore maja w bagazniku jeden zawsze, a jak nie biore swoj inaczej nie wsiadla bym
ttyle wytrzymalas to do 2 lat tez dasz rade cyc to cyc
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
nie ale troche zapaszku zostalo

super zakupy, te sweterki we wzory sa ekstra
a z tym smoczkiem masakra, nie wierze

ale fajny Michas, slicznie ubrany

1. spodnie z dresu, skarpety frote, body z dlugim, polar i cienka bluza+ kocyk na nogi, albo body z długim i misiowa bluza, mały lezy w tym wozku jak mumia, nie rusza sie i nie umie rak zlaczyc
2. ja chodzilam ale było lato, teraz bym chyba nie wyszla, ale podobno mozna

kurde, ja nie widzialam busow z fotelikami, a przeciez jak sie gdzies jedzie to ciezko wziasc wozek i fotelik, nigdy nie widzialam zeby dzieciaka w autobusie do fotelika zapinali, zawsze ludzie z wozkami jezdzili a przeciez w chuscie tez bezpiecznie nie jest, co za roznica ? ;>

ja juz ta wkladke daaawno wyciagnełam, z 2,5 mieiaca

obejrzałam ten film, bebes, fajny Mongolskie dziecko wymiata, te krowy i kozy najbardziej podobało mi sie jak mały sie kapał, a koza piła mu wode z wanienki a murzynek był przesłodki
eee chodzilo mi o busyyheheh w autobusie wygladalo by to komicznie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Chusta czt rece to jeden pies, przy hamowaniu i tak sie poleci
W aucie nie widze opcji jazdy bez fotelika nawet 5min,ale w busie musialam z nia usiasc bo by sie zawyla na smierc chyba
Raz wysiadlam by jej nie brac na rece bo plakala i szlam godzine po jakims zadupiu, wiejska droga, poboczem z wozkiem bo do wyboru mialam to lub drige szybkiego ruchu :p

No niestety, sa sytuacje awaryjne i sie nie poradzi, zasnela na 2 przystanki przed koncem, gdyby do tego momentu plakala to juz by sie zanosila.. Niestety..

Z innej beczki - gdzie kupujecie odplamiacz loveli? W zadnych rosmanach i techo u mnie nie ma

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Justyna-co do kataru i spacerow-podobno lepiej wyjsc by dziecko zalapalo świeżego powietrza niz siedzialo ciagle w domowycg zarazkach.
Z z katarem spacerowala jak i bez

eheh ja przeczytalam ze busem jechalas hehehe teraz sie tlumacze w kazdym poscie hehhe
co do kataru to racja wogole do przezieienia jak nie ma goraczki to lepiej wychodzic na spacer bo podobno lepiej dziecku sie oddycha i swierze powietrze dziala kojaco

zrobilam salatke smieciowa wyslalam tz fote heheh zachwyconyy nia heheh a jeszcze nie jadl
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:19   #3157
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem bardzo ciekawa co miałaś do powiedzenia
25 sierpnia

Cześć po basenie
Dziś nic nowego, tyle tylko, że dwa razy zanurzanie pod wodą Bartek zareagował tak samo jak tydzień temu, chciał się rozpłakać oprócz tego jest leniwcem jak na brzuszku to jeszcze tymi nóżkami porusza a na plecach.... totalny luz, myślałam, że mi dziś zaśnie
Leee a mialam jeszcze nadzieje, zecwszystkie logowalyscie sie wczesniej dlatego macie juz lewki ja tez chce
Stary 2013-09-27, 21:19   #3158
Ashyshqa
Zakorzenienie

To ja mam jakies inne pojecie busow bo te ktorymi.jezdzilam zawsze mialy pasy dla pasazerow. I w takim wypadku wzielabym.fotelik i stelaz... Tez nie mamy auta wiec kombinujemy na rozne sposoby... w zasadzie gdzie sie sa to z buta dralujemy...
A w miejskich autobusach jest zazwyczaj pas do przypiecia nim wozka(przynajmniej tak bylo w Warszawie).
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:20   #3159
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Mmm może być pyszne
mniaaaam. fajny pomysl.
odebraliśmy dzisiaj swojskie mięsne wyroby i jestem zachwycona, pol zamrażarki kaszanki i jakiś kiełbas, pasztet i necowka. tej ostatniej nigdy nie jadlam, a już jestem fanka. piekla się w piekarniku 2 godz. jest baaardzo pikantna w srodku polędwiczka ze schabu. pyszne na kanapke gość sprawdzony, wiec już wiem gdzie będziemy kupować wędliny. z tych sklepowych już dawno zrezygnowałam, bo nie mogę patrzeć jak po 2 dniach sa sliskie.
Stary 2013-09-27, 21:23   #3160
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

podobno mleko krowie od 3 roku zycia...wiec do 3 jakies mleczne produkty - kaszki, mm. ale widziałam reklamę mleka m po 3 roku zycia

jak już będziecie kupować to lepiej zwykle kapielowki. na większości pływalni jest spodenkowy zakaz
na warsztatach pani dietetyk mówiłą o dwóch latach

tak, kąpielówki miałam na myśli, aczkolwiek nie majty bo M. w to nie wejdzie tylko spodenki takie...

Cytat:

chusta też nie jest bezpieczna, jak mocno zahamuje to zgnieciesz dziecko :/
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a co do fotelikow to przeczytalam ze Axela jechala busem a w busach u nas maja foteliki wystarczy sie zadzwonic zglosic a niektore maja w bagazniku jeden zawsze, a jak nie biore swoj inaczej nie wsiadla bym
no ja też mówię bus na autobus
a w busikach nie widziałam fotelików sama chciałam jechać tak do Katowic bo to tylko 40 minut ale właśnie nie mają fotelików, więc rezygnuję a do pociagu z wózkiem lipa, w chuście mi Bartek tyle może nie wytrzymać

a czy dwa lata wytrzymam... oj nie wiem, mam ochotę się urżnąć czasem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:23   #3161
diabli
Zakorzenienie

używa ktoras body-bielizny? takich na cienkich ramiączkach. znajoma zakłada corce pod zwykle body z długim albo pod pajacyk do spania i trochę się zdziwiłam. to jednak kolejna warstwa kurcze, ja mam w mieszkaniu 23st. kaloryfery zakręcone, ale rurki od centralnego jednak robia swoje. chodze w krótkim rękawku...a tez jestem zmarzluch
Stary 2013-09-27, 21:23   #3162
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja nie dostalam a tez wypelnialam i wczesniej rodzilam heheh
spiwor do spania w domku
ja wkladke wyciagnelam bo m. za dlugi i mialam wrazenie ze sie ygina tak dziwnie szyja i glowa a teraz ja zaloze mu kurtke to nawet na szerokosc sie ledwo miesci heheh
moje wlosy tez wolaja o pomste , pomimo sciecia ps. scinalam kolo Ciebie w tym fryzjerze przy zoo fajnie scina i robi wlosy facet chyba Przemek sie nazywa

eee chodzilo mi o busyyheheh w autobusie wygladalo by to komicznie

eheh ja przeczytalam ze busem jechalas hehehe teraz sie tlumacze w kazdym poscie hehhe
co do kataru to racja wogole do przezieienia jak nie ma goraczki to lepiej wychodzic na spacer bo podobno lepiej dziecku sie oddycha i swierze powietrze dziala kojaco

zrobilam salatke smieciowa wyslalam tz fote heheh zachwyconyy nia heheh a jeszcze nie jadl
Juz pisze sprostowanie-autobus(w skrocie bus )
Taki zwykly miejski, wlasnie z tym miejscem na wozek itd. :P

Cytat:
To ja mam jakies inne pojecie busow bo te ktorymi.jezdzilam zawsze mialy pasy dla pasazerow. I w takim wypadku wzielabym.fotelik i stelaz... Tez nie mamy auta wiec kombinujemy na rozne sposoby... w zasadzie gdzie sie sa to z buta dralujemy...
A w miejskich autobusach jest zazwyczaj pas do przypiecia nim wozka(przynajmniej tak bylo w Warszawie).

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:24   #3163
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też w tych małych busach są pasy ale nie wiem czy wystarczyłyby na fotelik

Stary 2013-09-27, 21:24   #3164
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Tak, ja mam takie zabawki, możesz to spokojnie prać
Pójdzie razem z ciuszkami
Cytat:
Vil, no tak Wy tez w spacerowce! I jak sie Wam jezdzi w Jedo? Przemek nie zjezdza bardzo do.produ?
Ja nie Vil, ale kuzynka ma Jedo i już wozi w spacerówce, bo mała jest starsza i nie zjeżdża. Na chrzcinach poszłysmy na spacer, bączki spały, my gadałyśmy i wcale nic nie poprawiała.

Cytat:
też muszę w końcu wyprać swoją matę, bo jest zaśliniona i zarzygana , a się bałam,że coś się stanie, ale jak piszecie, że pierzecie praktycznie wszystko to spróbuję
Dałam na wirowanie 500 (takie mam najniższe) i nic się z lusterkiem w macie nie stało. Reszta przeszła dodatkową wirówkę 1400
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja już zapomniałam że jakaś wkładka była
polarowy, bo mama mówiła że jak byłam mała byłam uczulona na wełnę więc nie chciałam ryzykować. a ten ma w opisie niby że podwójnie ocieplany - pewnie ściema ale skusiłam się
Napiszesz opinię jak przyjdzie

Czy ktoś jeszcze poza mną wozi dziecko z wkładką? Tylko ja mam taką pchełkę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:26   #3165
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
używa ktoras body-bielizny? takich na cienkich ramiączkach. znajoma zakłada corce pod zwykle body z długim albo pod pajacyk do spania i trochę się zdziwiłam. to jednak kolejna warstwa kurcze, ja mam w mieszkaniu 23st. kaloryfery zakręcone, ale rurki od centralnego jednak robia swoje. chodze w krótkim rękawku...a tez jestem zmarzluch
eee jak będzie chłodniej to Bartek dostanie body na krótki pod pajaca ale u nas jest naprawdę ciepło... o 23 stopniach teraz mogę pomarzyć
zazdroszczę Wam

Stary 2013-09-27, 21:26   #3166
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nastawiłam pralkę, wsadziłam matę, zwierzaczki z maty i część leżaczka. Chciałam jeszcze jedną zabawkę, ale nie ma metki do prania, wywaliłam papierki ... pewnie następnym razem wypiorę, ale mam pytanie do was. To jest takie coś, że jak się pociągnie za nóżki to się rozciąga tasiemka a jak puści to wibruje i skraca się tasiemka. Prałyście takie cudo w pralce? Nie wiem na czym polega mechanizm, grzechotce nic się w wodzie nie dzieje a to można?
w temacie dezynfekcji zabawek

http://allegro.pl/bentleyorganic-ply...569771389.html

nie kazda da się wyprać, wiec może to jest rozwiązanie nie probowalam, ale kusilo mnie. ogolnie ta firma ma fajne eko-produkty dla dzieci, tylko ceny trochę mniej ciekawe
Stary 2013-09-27, 21:27   #3167
Hawwa87
Zakorzenienie

Diabli, ja czasem zakładam takie body na ramiączkach, ale raczej pod bluzkę niż pod kolejne body. Do spania póki co mała ma jedną warstwę, mamy 22 stopnie przy zakręconych grzejnikach, czy zimą założę kolejną warstwę - zobaczymy, jak mała będzie zimna, to pewnie tak.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:27   #3168
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zakładam body krótki rękaw pod pajaca na noc, ale my mamy 19. Tak się zastanawiam czy nadal dawać, bo jak zaczęli grzać to jakoś mniej wilgoci i może pajacyk wystarczy

Stary 2013-09-27, 21:28   #3169
salviae
Zadomowienie

Teraz nie jezdze autobusami (bo ich u mnie nie ma ), ale jak mieszkałam we Wro to nigdy nie widziałam pasów, w sumie tez nie zwracałam na to uwagi, autobusy sa mniej kolizyjne niz auta i tramwaje, jak ktos nie ma auta i kasy na taksowke to musi nim jechac bo co niby ma zrobic, moze była pasy na wozki, nie wiem
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:28   #3170
Hawwa87
Zakorzenienie

Xal, my też jeszcze jeździmy z wkładką

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:28   #3171
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć po basenie
Dziś nic nowego, tyle tylko, że dwa razy zanurzanie pod wodą Bartek zareagował tak samo jak tydzień temu, chciał się rozpłakać oprócz tego jest leniwcem jak na brzuszku to jeszcze tymi nóżkami porusza a na plecach.... totalny luz, myślałam, że mi dziś zaśnie
hehe to tak jak nelcia ona tez na rekach u taty pelen luz i przysypia ale jak instruktor wzial ja na rece to momentalnie wziela się do roboty
Stary 2013-09-27, 21:29   #3172
xal
Zakorzenienie

Cytat:

nie kazda da się wyprać, wiec może to jest rozwiązanie nie probowalam, ale kusilo mnie. ogolnie ta firma ma fajne eko-produkty dla dzieci, tylko ceny trochę mniej ciekawe
Fajne, ale jak się uleje po godzinie od jedzenia to taki płyn nic nie da

Stary 2013-09-27, 21:31   #3173
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja tak czasami narzekam że ciężko mi gdzieś z dzieckiem iść itp .. a moja kuzynka przyjechała z Niemiec sama z trójką malutkich dzieci, w tym jednym pięciomiesięcznym, pociągami i autobusami, z toną bagażu i zapasami dżemów itp dla wujka na całą zimę
znajoma opowiadala, ze jak jechali z synkiem nad morze (tydzień starszym od młodej) to babcie marudzily, ze maly, ze jak sobie dadza rade, ze tak dużo bagażu, ze ubranek za mało...
a na miejscu na plazy widzieli pare niemcow: każdy rodzic miał maluszka w nosidle, trzecie w wozku (trojaczki) plus takie dwuletnie dreptajace wokół. da się...
Aaś dlatego ja Cie podziwiam za decyzje basenowa dla dziewczyn i chce więcej! udowodnij mamuśkom, ze bliźniaki to wcale nie jest powod do siedzenia w domu do 3 roku zycia...
Stary 2013-09-27, 21:32   #3174
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
na warsztatach pani dietetyk mówiłą o dwóch latach

tak, kąpielówki miałam na myśli, aczkolwiek nie majty bo M. w to nie wejdzie tylko spodenki takie...

chusta też nie jest bezpieczna, jak mocno zahamuje to zgnieciesz dziecko :/

no ja też mówię bus na autobus
a w busikach nie widziałam fotelików sama chciałam jechać tak do Katowic bo to tylko 40 minut ale właśnie nie mają fotelików, więc rezygnuję a do pociagu z wózkiem lipa, w chuście mi Bartek tyle może nie wytrzymać

a czy dwa lata wytrzymam... oj nie wiem, mam ochotę się urżnąć czasem
heheh a to widac w kazdym miescie inaczej eheh u nas bus to bus hee a moze zadzwondo firmy z busami i zapytaj ?
nasciagaj mleka na zapas i sie urznij chocby jutro
Cytat:
ja zakladam ale nie pod body bo jakos glupio chyba hehe pod spiochy albo bluzke

a szyja wyglada pieknie jak bys miala piekny naszyjnik z wiosiorem na srodku cmokk contratubex kup i mozesz smarowac za 2 tyg.
Cytat:
Juz pisze sprostowanie-autobus(w skrocie bus )
Taki zwykly miejski, wlasnie z tym miejscem na wozek itd. :P

aa no kochana autobusem hehe wlasnie ja sie tego boje ze pojade a on bedzie sie darl hehe i bede musiala wysiasc gdzie na zadupiu a z wozka nie wyciagne heheh ale na szczescie auto na dole czeka zawsze zwarte i gotowe hheh
mam mase rzeczy do prasowania ale mi sie zwczjnie nie chce blee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:33   #3175
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Co ty, tylko kolana tez bym wolala by byla grzeczna i jak zawsze spala w wozku.. Ale co pan zrobis, nic pan nie zrobisz ;p
dziwny kierowca, ze zgodzil się na przewoz dziecka bez fotelika ostatnio bylam świadkiem sytuacji, gdzie kierowca autobusu zatrzymal się, kazal matce wlozyc dziecko do wozka, wozek zablokować zgodnie z instrukcja i dopiero jechal. nie pozwolil na podróż na rekach.
Stary 2013-09-27, 21:33   #3176
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze można zamrozić albo użyć sody podobno

Stary 2013-09-27, 21:35   #3177
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
boje się żeby neli nie podkradala a tak poważnie to nie mam pojęcia i az strach się bac, bo pewnie za często ich nie zmienia

kazde dziecko dla swojej mamusi jest najlepsze na swiecie. czasem jak o Karlolci piszesz, o jej wrzaskurzeniu hehe (fajne slowo!) to mam przed oczyma małego zboja a ona wygląda jak aniołek. i mamusia musi sciemniac hehe.

MATKOOOOO JAK MNIE SWEEEEEEDZI SZYJAAAAA OSZALEJEEEEEEEEEE:mu r:

http://i44.tinypic.com/rwuypy.jpg
fotka dla ciekawskich, wrazliwce nie ogladac trochę im nie wyszlo...krzywe to takie i niefajne sciagnelam opatrunek, bo się dziura po drenie zaczela paskudzić. octanisept, a później contractubex i może jakos to upiekszymy
Ciekawość zwyciężyła i otworzyłam przy kolacji bojąc się co poczuję...i...spoko, Diabli, całkiem ładnie wygląda ta blizna, szybko Ci zniknie. Teraz z resztą porządnie już szyją.
TŻ miał jakieś 1,5 temu wycinany woreczek robaczkowy i na dzisiejszy dzień ma cieniuteńką, prawie niewidoczną białą kreseczkę. Zgrubienia żadnego.

Z serii usypianie Darusia. Dziś znów moje dziecko po 10 min.postanowiło popatrzeć mamie w oczy, pouśmiechać się, pomówić "agu" ( uwielbiam to jego "agu " on to mówi takim delikatnym głosem). Więc zgasiłam wszystkie światła, pociumkał kolejne 10 min i nie śpi. Więc znów odłożyłam do łóżeczka. Dziś poszło nam nieco gorzej bo najpierw marudził, a później się rozpłakał, ale położyłam rękę na nim i delikatnie zaczęłam bujać i zasnął
Najbardziej cieszy mnie to, że póki co bez smoczka

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:36   #3178
salviae
Zadomowienie

temat autobusow/busow sie wyjasnil
Cytat:
nie zakladamy

Jutro idziemy na impreze plenerowa pt.-dzien budowlanca- .... beda konkursy no, ale coz bedzie ciasto, obiad i swiniak z grilla mam nadzieje, ze to nie bedzie jedno wielkie chlanie piwska bo ja biore małego
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:36   #3179
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To jest takie coś, że jak się pociągnie za nóżki to się rozciąga tasiemka a jak puści to wibruje i skraca się tasiemka. Prałyście takie cudo w pralce? Nie wiem na czym polega mechanizm, grzechotce nic się w wodzie nie dzieje a to można?
my mamy ze 2 takie zabawki i wyprałam w rekach jedna a jedna w pralce, bo bałam sie prac obie w pralce, ale nic sie niestało nadal działają obie
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:36   #3180
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziwny kierowca, ze zgodzil się na przewoz dziecka bez fotelika ostatnio bylam świadkiem sytuacji, gdzie kierowca autobusu zatrzymal się, kazal matce wlozyc dziecko do wozka, wozek zablokować zgodnie z instrukcja i dopiero jechal. nie pozwolil na podróż na rekach.
ja u nas też widziałam takie kwiatki... cóż, chyba bym wolała, żeby dziecko popłakało te parę minut...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości