|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ale co zrobić? jak musisz się przetransportować autobusem? sama chciałabym pojechać do torunia z Małym pksem(tj 30km), ale się boję całą drogę go mieć na rękach... ew w chuście bym go wzięła,bo jednak wydaje mi się to bezpieczniejsze ![]() ehh sama nie wiem, może jednak lepiej nie ryzykować |
|
|
|
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze to zadne tlumaczenie ALE nie mam auta swojego, nie dojade gdzie chce.. Dzieci busami jezdza do szkol, przedszkolaki z rodzicami do przedszkoli-nadal brak fotelika.. Kiedys nawet w autach pasow nie bylo.. Nie mowiac o fotelikach. Nievezpieczne? Tak. Ale wybralam mniejsze zlo. Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-09-27 o 21:04 |
||
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam dzisiaj w tesco superowe pudelko na zabawki - o takie http://allegro.pl/curver-pojemnik-de...578537055.html za 19,90. zmiescilam większość Nelkowych gryzaków, grzechotek itd. duże, pojemność chyba 21 litrow. szkoda, ze takiego nie było http://allegro.pl/regal-z-4-szuflada...562496520.html bo graty mnoza nam się w ekspresowym tempie.
|
|
|
|
|
#3154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny już podostawały a też się 23 rejestrowały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A za cierpliwość nie masz co podziwiać bo jej nie mam
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuuper ta meska marynarka
|
|
|
|
|
#3156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wczesniej rodzilam heheh spiwor do spania w domku ![]() ja wkladke wyciagnelam bo m. za dlugi i mialam wrazenie ze sie ygina tak dziwnie szyja i glowa a teraz ja zaloze mu kurtke to nawet na szerokosc sie ledwo miesci hehehmoje wlosy tez wolaja o pomste , pomimo sciecia ps. scinalam kolo Ciebie w tym fryzjerze przy zoo fajnie scina i robi wlosy facet chyba Przemek sie nazywa ![]() Cytat:
a co do fotelikow to przeczytalam ze Axela jechala busem a w busach u nas maja foteliki wystarczy sie zadzwonic zglosic a niektore maja w bagazniku jeden zawsze, a jak nie biore swoj inaczej nie wsiadla bym ![]() ttyle wytrzymalas to do 2 lat tez dasz rade cyc to cyc Cytat:
Cytat:
co do kataru to racja wogole do przezieienia jak nie ma goraczki to lepiej wychodzic na spacer bo podobno lepiej dziecku sie oddycha i swierze powietrze dziala kojaco ![]() zrobilam salatke smieciowa wyslalam tz fote heheh zachwyconyy nia heheh a jeszcze nie jadl
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez chce
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam jakies inne pojecie busow bo te ktorymi.jezdzilam zawsze mialy pasy dla pasazerow. I w takim wypadku wzielabym.fotelik i stelaz... Tez nie mamy auta wiec kombinujemy na rozne sposoby... w zasadzie gdzie sie sa to z buta dralujemy...
A w miejskich autobusach jest zazwyczaj pas do przypiecia nim wozka(przynajmniej tak bylo w Warszawie). |
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
mniaaaam. fajny pomysl.
odebraliśmy dzisiaj swojskie mięsne wyroby i jestem zachwycona, pol zamrażarki kaszanki i jakiś kiełbas, pasztet i necowka. tej ostatniej nigdy nie jadlam, a już jestem fanka. piekla się w piekarniku 2 godz. jest baaardzo pikantna w srodku polędwiczka ze schabu. pyszne na kanapke gość sprawdzony, wiec już wiem gdzie będziemy kupować wędliny. z tych sklepowych już dawno zrezygnowałam, bo nie mogę patrzeć jak po 2 dniach sa sliskie.
|
|
|
|
#3160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, kąpielówki miałam na myśli, aczkolwiek nie majty bo M. w to nie wejdzie tylko spodenki takie... Cytat:
Cytat:
a w busikach nie widziałam fotelików a czy dwa lata wytrzymam... oj nie wiem, mam ochotę się urżnąć czasem |
|||
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
używa ktoras body-bielizny? takich na cienkich ramiączkach. znajoma zakłada corce pod zwykle body z długim albo pod pajacyk do spania i trochę się zdziwiłam. to jednak kolejna warstwa
kurcze, ja mam w mieszkaniu 23st. kaloryfery zakręcone, ale rurki od centralnego jednak robia swoje. chodze w krótkim rękawku...a tez jestem zmarzluch
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki zwykly miejski, wlasnie z tym miejscem na wozek itd. :P Cytat:
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pójdzie razem z ciuszkami
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy ktoś jeszcze poza mną wozi dziecko z wkładką? Tylko ja mam taką pchełkę
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę Wam |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bentleyorganic-ply...569771389.html nie kazda da się wyprać, wiec może to jest rozwiązanie nie probowalam, ale kusilo mnie. ogolnie ta firma ma fajne eko-produkty dla dzieci, tylko ceny trochę mniej ciekawe
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli, ja czasem zakładam takie body na ramiączkach, ale raczej pod bluzkę niż pod kolejne body. Do spania póki co mała ma jedną warstwę, mamy 22 stopnie przy zakręconych grzejnikach, czy zimą założę kolejną warstwę - zobaczymy, jak mała będzie zimna, to pewnie tak.
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Teraz nie jezdze autobusami (bo ich u mnie nie ma
), ale jak mieszkałam we Wro to nigdy nie widziałam pasów, w sumie tez nie zwracałam na to uwagi, autobusy sa mniej kolizyjne niz auta i tramwaje, jak ktos nie ma auta i kasy na taksowke to musi nim jechac bo co niby ma zrobic, moze była pasy na wozki, nie wiem
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Xal, my też jeszcze jeździmy z wkładką
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona tez na rekach u taty pelen luz i przysypia ale jak instruktor wzial ja na rece to momentalnie wziela się do roboty |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na miejscu na plazy widzieli pare niemcow: każdy rodzic miał maluszka w nosidle, trzecie w wozku (trojaczki) plus takie dwuletnie dreptajace wokół. da się... ![]() Aaś dlatego ja Cie podziwiam za decyzje basenowa dla dziewczyn i chce więcej! udowodnij mamuśkom, ze bliźniaki to wcale nie jest powod do siedzenia w domu do 3 roku zycia...
|
|
|
|
|
#3174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasciagaj mleka na zapas i sie urznij chocby jutro Cytat:
ale nie pod body bo jakos glupio chyba hehe pod spiochy albo bluzke a szyja wyglada pieknie jak bys miala piekny naszyjnik z wiosiorem na srodku Cytat:
wlasnie ja sie tego boje ze pojade a on bedzie sie darl hehe i bede musiala wysiasc gdzie na zadupiu a z wozka nie wyciagne heheh ale na szczescie auto na dole czeka zawsze zwarte i gotowe hhehmam mase rzeczy do prasowania ale mi sie zwczjnie nie chce blee
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio bylam świadkiem sytuacji, gdzie kierowca autobusu zatrzymal się, kazal matce wlozyc dziecko do wozka, wozek zablokować zgodnie z instrukcja i dopiero jechal. nie pozwolil na podróż na rekach.
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ miał jakieś 1,5 temu wycinany woreczek robaczkowy i na dzisiejszy dzień ma cieniuteńką, prawie niewidoczną białą kreseczkę. Zgrubienia żadnego. Z serii usypianie Darusia. Dziś znów moje dziecko po 10 min.postanowiło popatrzeć mamie w oczy, pouśmiechać się, pomówić "agu" ( uwielbiam to jego "agu " on to mówi takim delikatnym głosem). Więc zgasiłam wszystkie światła, pociumkał kolejne 10 min i nie śpi. Więc znów odłożyłam do łóżeczka. Dziś poszło nam nieco gorzej bo najpierw marudził, a później się rozpłakał, ale położyłam rękę na nim i delikatnie zaczęłam bujać i zasnął ![]() Najbardziej cieszy mnie to, że póki co bez smoczka
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
temat autobusow/busow sie wyjasnil
![]() Cytat:
Jutro idziemy na impreze plenerowa pt.-dzien budowlanca- .... beda konkursy
|
|
|
#3179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nadal działają obie
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
ja u nas też widziałam takie kwiatki... cóż, chyba bym wolała, żeby dziecko popłakało te parę minut...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

bo graty mnoza nam się w ekspresowym tempie.

ale troche zapaszku zostalo

07.07.2012