Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 21:37   #3181
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
S
Dziewczyny powyjmowalyscie już te wkładki dla noworodka z fotelików? My to dalej mamy, ale ciągle mam wrażenie, że L.byłoby wygodniej bez tego, ale jakoś boję się wyjąć

Ta z hippa to lyzeczka, poradnik rozszerzania diety i kupony zniżkowe na ich produkty. Przypuszczam, że to przychodzi z powodu wypełnienia przeze mnie ankiet dołączonych do tych pudełek z prezentami w szpitalu.
Ja wkładki nie wyjęłam ale Tż dał pas wyżej i z nim ona się poniosła i według mnie jeszcze jest spoko bo małej fajnie główka w tym leży. Ale jak się zaczną kombinezony to na pewno wyjmiemy.

Ja z hippa nic nie dostałam a też wypełniałam ankiety w szpitalu.
Jak to jest dziewczyny??

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Wychodziłyśmy na spacery z mega katarem, w tym czasie robiłam przeciąg mieszkania, żeby te zarazy powywietrzać. Pogorszenia po spacerach nie było.

Prałam takie cudo wibrujące, spokojnie można prać i wirować i nic się nie dzieje. Ale ja nawet niektóre grające piorę i wychodzą bez uszczerbku. Co mnie zresztą zawsze zadziwia...
W takim razie jak jutro będzie słoneczko to idziemy na spacerek. Co prawda ja kilka razy dziennie wietrzę nasz pokój bo mamy duży dom i mogę sobie pozowlić wywietrzyć całą górę a być z małą na dole i odwrotnie

A co do pogrubionego to uważaj bo Tż bratowa wyprała córce pluszaki i była wśród nich taka kwacząca kaczka. I jak się wysuszyła to zaczęła kwakać non stop. Jedną noc nie spali bo nie chciało jej się szukać w worze z tymi pluszakami. na następny dzień znalała ją i wywaliła do ogrodu i tak sobie siedzieliśmy przy grilu i cały czas było kwa kwa kwa...

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ee jak na tydzien to ladnie wyglada, mam kolezanke z tym samym, jest rok po operacji i ma takie brzydkie zgrubienia, u ciebie to lepiej zrobili za niedlugo nie bedzie widac, a ona mi mowila, ze contratubex nie dzialal,
Ja próbowałam contratubex na rozstępy i nic nie dało tak jak i cepan.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
proszę.

kupiłam dzisiaj w tesco superowe pudelko na zabawki - o takie http://allegro.pl/curver-pojemnik-de...578537055.html za 19,90. zmiescilam większość Nelkowych gryzaków, grzechotek itd. duże, pojemność chyba 21 litrow.
szkoda, ze takiego nie było http://allegro.pl/regal-z-4-szuflada...562496520.html bo graty mnoza nam się w ekspresowym tempie.
Śliczne, ten regał super

Cytat:
mniaaaam. fajny pomysl.
odebraliśmy dzisiaj swojskie mięsne wyroby i jestem zachwycona, pol zamrażarki kaszanki i jakiś kiełbas, pasztet i necowka. tej ostatniej nigdy nie jadlam, a już jestem fanka. piekla się w piekarniku 2 godz. jest baaardzo pikantna w srodku polędwiczka ze schabu. pyszne na kanapke gość sprawdzony, wiec już wiem gdzie będziemy kupować wędliny. z tych sklepowych już dawno zrezygnowałam, bo nie mogę patrzeć jak po 2 dniach sa sliskie.
Też mam takiego sprzedawcę. Mama jeździ do niego 2 razy w tygodniu i kupuje wędliny. Ostatnio nawet kupiła dla Tż boczek rolowany to był jeszzcze ciepły bo prosto z wędzenia

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:40   #3182
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny powyjmowalyscie już te wkładki dla noworodka z fotelików? My to dalej mamy, ale ciągle mam wrażenie, że L.byłoby wygodniej bez tego, ale jakoś boję się wyjąć
pytałam o to chyba wczoraj tez wyciagnelismy i malej jest chyba wygodniej. do tej pory myslalam, ze jeszcze jest za malutka

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
co do smoczka:

to moja siora (ma 21lat) chętnie przygarnęła nieużywanego smoczka Wojtusia bo czasem lubi sobie possać:P:P

ona jak była mała to musiała mieć 4 smoczki- 1 w buzi, drugi w lewej rączce, trzeci w prawej, a czwarty nad głową

a potem jak miała 3 latka, to rodzice musieli wymyślać bajki , że kotki potrzebują smoczka i trzeba im go oddać;p
ahhh chyba musimy dziewczyny zapoznać niech zaloza jakies stowarzyszenie... (jeden smok pewnie do wachania )

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ale jak to? ciumka smoka? W moim wieku..
To jakbym ja zabieala Zu by sama ssac!
Nie ogarniam..

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
to trochę perwersyjne nie?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:44   #3183
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
pytałam o to chyba wczoraj tez wyciagnelismy i malej jest chyba wygodniej. do tej pory myslalam, ze jeszcze jest za malutka

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

ahhh chyba musimy dziewczyny zapoznać niech zaloza jakies stowarzyszenie... (jeden smok pewnie do wachania )

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

to trochę perwersyjne nie?
No bardzo nawet.. No ale ewidentnie cos nie gra :p

Zu spi, ide wnieac wozek do piwnicy i polozyc sie obok niej z ksiazka..

Ps ktoras z was spi jeszcze z dzieckiem? ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:44   #3184
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie pamiętam, maila wywaliłam ... ale tak jak wszystkie rejestrowałam dwa adresy - na mnie i na moją mamę - do mamy przyszedł, do mnie nie

Wiecie co, ja tak czasami narzekam że ciężko mi gdzieś z dzieckiem iść itp .. a moja kuzynka przyjechała z Niemiec sama z trójką malutkich dzieci, w tym jednym pięciomiesięcznym, pociągami i autobusami, z toną bagażu i zapasami dżemów itp dla wujka na całą zimę
Musze w takim razie tez na adres mamuski sie zalogowac cos mi nie chca wyslac
A co do kuzynki, to jak ma sie wiecej obowiazkow, to lepiej sie czlowiek organizuje, moze my tez dojdziemy kiedys do perfekcji
Stary 2013-09-27, 21:44   #3185
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
ee jak na tydzien to ladnie wyglada, mam kolezanke z tym samym, jest rok po operacji i ma takie brzydkie zgrubienia, u ciebie to lepiej zrobili za niedlugo nie bedzie widac, a ona mi mowila, ze contratubex nie dzialal,
krzywo...moglo być równo na srodku szyi a contra kazali w szpitalu kupic. podobno lepszy niż cepan. zobaczymy. na razie średnio mi się to podoba..neli chyba bardziej, bo ciagle podczas karmienia chce mnie macac
Stary 2013-09-27, 21:47   #3186
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziewczyny współczuję tych wypadających włosów... Color a po poprzednich porodach tak nie miałaś?
Mi na szczęście (jeszcze???) nie lecą...
mi też jeszcze nie lecą.. oczywiście wszędzie ich pełno i czasem mały też ma jakiegoś włosa między paluszkami ale przy moich włosach to nieuniknione.. nawet jak mi ich 10 wypadnie to już się wydaje że wszędzie ich pełno.
Chyba muszę troszkę podciąć, bo znowu troszkę urosły

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Julka znowu jakoś mi nie chce sama zasypiać. A już było tak fajnie, łóżeczko, smoczek, pieluszka do przytulenia i spała jak aniołek. Od wczoraj wieczór znowu płacze ale nie daje się. Do pieluchy, smoczka dokładam jeszcze suszarkę i jakoś idzie
może jej przejdzie, nasz już znowu od kilku dni pięknie sam zasypia tak jak wcześniej

Szprotka-ja też mam spadki formy.. a wieczorem to najchętniej już o 22 mogłabym iść spać.. Tż narzeka, że nie mam ochoty na przytulanki ale jakoś w wakacje, chyba w lipcu to było. Miałam przez kilka dni straszne zawroty głowy i mroczki przed oczami.. nie wiedziałam co się dzieje, nawet bałam się małego na rękach nosić. W zeszłym tygodniu znowu mi to wróciło, ale już nie tak bardzo i przeszło szybciej

Color- podziwiam Cię, że ogarniasz 3 urwisów. Dużo cierpliwości i udanych chrzcin

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja tocze walke z Natalka o tego kciuka smoczka od wczorej wieczór niechce wogóle, tylko ssie lewego kciuka już tak namietnie ze nienadązam go wyjmowac go z buzi ale cirpliwie to robie , nieche by się nauczyła w ten sposób usypiać i się uspokając bo czy bedzie starsza tym bedzie mi gorzej ja odłuczyć.....
Jutro kupie jej jakiś inny smoczek, wiekszy niż ten z aventu co mam, bo odka pokaząły sie zeby to ona go gryzie i próbuje cały włożyć sobie do buzi jakby była zamała ta część co do buzi się wkłada. Kupie może tego Nuka co któraś polecała i może lovi (z lovi mamy butelki i mała woli jej niż te z aventu)
ja dzisiaj kupiłam NUKA, ale jeszcze nie wypróbowałam. dziwne tylko, bo go wygotowałam i w środku miał wodę ale jak nacisnęłam to wypłynęła

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u mnie dziś zupa krem z cukini, ale żeby ją zrobić z moim małym maruderem to nie lada wyczyn gdyż uspokaja go masowanie dziąseł, chyba ostro go swędzą
no i w dodtaku strasznie boli mnie głowa, wzięłam już 2 paracetamole, wypiłam kawę i nadal boli, tż się rozchorował ale i tak musial iść do pracy, oby tylko mały nic nie podłapał
ja też miałam robić dzisiaj krem z cukini, ale zrobiłam brokułowy

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania:

1. Jak teraz ubieracie dzieci?? U mnie jest dość zimno. Dziś byłam w aptece w koszulce i polarze i nie powiem, że było mi super ciepło. A do tego od tygodnia z małą nie wychodzę bo walczę z tym katarem.

2. Czy jak wasze dzieci miały katar to chodziłyście na spacery czy lepiej odpuścić? Zapomniałam zapytać lekarza.
body z krótkim rękawem, cienka bluzeczka z długim i na to grubsza bluza z kapturem lub taka jesienna kurteczka. Spodnie dresowe, grubsze skarpetki i kocyk
2. Jak mały miał katar to i tak chodziliśmy na spacerki

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mój mąż ostatnio zaproponował żebym poszła do fryzjera a on zostanie z małym. zdziwiłam

doczytałam, że I. dał popalić tatusiowi Biedaczek, pewnie już Ci nie zaproponuje takiego wypadu

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
My po lekarzu. Mamy tonę leków P. ma zatkany nos i lekką infekcję uszu (nie wiem gdzie to złapał), do wtorku mamy nie wychodzić z domu. Jesr bardzo marudny, ale w końcu śpi, tyle, że na rękach (jedną ręką go trzymam a drugą piszę). Najgorsze, że nie chce jeść ani z piersi ani z butli od 8 udało mi się w niego wcisnąć prawie siłą 80ml niech mu to szybko mija strasznie mi go szkoda i jeszcze sąsiad za ścianą słucha na cały regulator disco polo
Biedactwo.. zdrówka

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie wiem czy ja dziwna jestem, ale widziałam na spacerze babkę z dzieckiem w grubym kombinezonie:/ jets +15 to co ubierze na -10?
ja też już widziałam kilkoro dzieci ubranych jak na zimę i zastanawiam się jak one będą w mrozy spacerowały

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mam problem z młodym bo nam pada o 18,30 i wstaje o 6 jakieś pomysły jak go później kłaść?
a nie możesz spróbować ululać go troszkę wcześniej ok 17-18 i jak się nie obudzi to po godzince,dwóch obudzić.. pobawić się z nim, troszkę pomęczyć, żeby miał przynajmniej godzinkę aktywności i lulu
przykładowo nasz dzisiaj miał drzemkę o 17 wstał o 18.30, o 20 go wykąpaliśmy, o 20.25 dostał cyca, potem siup do łóżeczka..
tam jak zwykle przed snem włączył mu się gadulec, ale przed 21 zasnął

Cytat:
jestem bardzo ciekawa co miałaś do powiedzenia
ciekawość to pierwszy stopień do piekła
już się nie dowiesz, bo zapomniałam
zbyt dużo tego było, a 24 h które minęły sprawiły, że nic nie pamiętam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:04   #3187
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytałam, że Ci śmierdzi
pewnie tez trochę nie pisałam Wam, ale kapalam się do tej pory owinieta folia spozywcza pod pachamy, cycory, szyja wszystko zapakowane DDDDDDDDDDDDDDDD jak na filmach - fotka zwlok. a dzisiaj zauwazylam, ze mój ulubiony stanik jest caaaaly uwalony z jodyny (choć bylam pewna, ze już się dobrze wyszorowałam) i chyba go nie dopiore

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
no właśnie... takie przewożenie dzieci jest straszne...
ale co zrobić? jak musisz się przetransportować autobusem?
w autobusach jest instrukcja przewozenia dzieci. w tych miejskich tylko w wozku (instrukcja jak jedzie inwalida, a jak wozek dziecięcy). w pksach gorzej, ale zabrałabym fotelik i poprosila żeby mnie ktoś odebral z przystanku i go poniosl. chyba wczoraj w tv mówili o wypadku karetki i autobusu miejskiego (w kraku?)

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja się rejestrowałam 23 sierpnia. Dostałam maila zwrotnego,że prezent został do mnie wysłany.. i echoo.
Dziewczyny już podostawały a też się 23 rejestrowały
musi dojść...a jak nie rejestruj się jeszcze raz na inny adres

Cytat:
Wygląda całkiem całkiem jak dopiero co po zabiegu chwilę się zastanawiałam zanim otworzyłam link bo bałam się ,że o wiele gorszy widok zastanę
sine i brzydkie, lampa odwalila robote za photoshopa

Cytat:
Nie dziękujemy co by nie zapeszyć.. Od rana jutro troszkę biegania jeszcze.. Chrzest po wieczornej mszy świętej.. więc zajrzę do Was nie prędzej niż o 22
ubranko w końcu udało się pozyczyc? ciekawe czy Tymek wytrzyma bez marudzenia.

Cytat:
A za cierpliwość nie masz co podziwiać bo jej nie mamNie raz hukne bo nie ogarniam.. a czasami wychodze do łazienki na chwilkę oddychnąć bo liczenie do 200 nie pomaga
hehe, a masz tak "a lejcie się i bijcie" i tak zaraz będziecie się calowac podoba mi się to, ze rodzeństwo razem daje czadu, ale osobno za sobą tęskni. nasi mali kanadole nie potrafią przejść obok siebie bez szturchnięcia albo głupiej miny ale jak chwile byli osobno to nudzili się i nie wiedzieli co z sobą zrobić.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
na warsztatach pani dietetyk mówiłą o dwóch latach
kurcze, kiedyś czytałam zbyt wiele o szkodliwości mleka...sama je uwielbiam, ale faktycznie 80% społeczeństwa mleka krowiego nie trawi. i jeśli mleczko produkowane jest dla potrzeb 80cio kilogramowego cielaka to dlaczego ma je pic dwulatek...cos w tym jest. z drugiej strony akcje pij mleko będziesz wielki ciezki zywot rodzica. tyle truuudnych decyzji.

http://dziecisawazne.pl/10-powodow-d...rto-pic-mleka/

http://nauka.newsweek.pl/wielka-wojn...95833,1,1.html tutaj napisali o skończonych 2 latach. gdzies był jeszcze ciekawszy artykul, ale nie mogę się doszukać i pisali wlasnie o skończonych 3

Cytat:
tak, kąpielówki miałam na myśli, aczkolwiek nie majty bo M. w to nie wejdzie tylko spodenki takie...
hehe nasz tez ma z nogawkami kiedyś mój brat opowiadal, ze wyskoczyl na plaze w stanach w kąpielówkach i wszyyyyscy patrzyli na niego jak na pedofila bo tam tylko spodenki. nikt się nie "obnaza"
Stary 2013-09-27, 22:05   #3188
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

ja zasypia w łóżeczku ale w nocy ląduje u nas

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:05   #3189
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wkładki nie wyjęłam ale Tż dał pas wyżej i z nim ona się poniosła i według mnie jeszcze jest spoko bo małej fajnie główka w tym leży. Ale jak się zaczną kombinezony to na pewno wyjmiemy.

Jak to jest dziewczyny??

W takim razie jak jutro będzie słoneczko to idziemy na spacerek. Co prawda ja kilka razy dziennie wietrzę nasz pokój bo mamy duży dom i mogę sobie pozowlić wywietrzyć całą górę a być z małą na dole i odwrotnie

A co do pogrubionego to uważaj bo Tż bratowa wyprała córce pluszaki i była wśród nich taka kwacząca kaczka. I jak się wysuszyła to zaczęła kwakać non stop. Jedną noc nie spali bo nie chciało jej się szukać w worze z tymi pluszakami. na następny dzień znalała ją i wywaliła do ogrodu i tak sobie siedzieliśmy przy grilu i cały czas było kwa kwa kwa...

Ja próbowałam contratubex na rozstępy i nic nie dało tak jak i cepan.

Śliczne, ten regał super

Też mam takiego sprzedawcę. Mama jeździ do niego 2 razy w tygodniu i kupuje wędliny. Ostatnio nawet kupiła dla Tż boczek rolowany to był jeszzcze ciepły bo prosto z wędzenia
ne wiem jak contratubex na rozstepy ale mi na mega blizne 17 cm pooglo mam ja ładna miekka jasna a niestety jak komus z blizny zrobi sie bliznowiec to i cuda swiata nie pomoga, niektorzy maja taka skore ze blizny sa grubsze i trudniej je zlagodzic a contratubex ma nie zlikwidowac blizne a zlagodzic zmiekczyc i ma zblednac

Cytat:

taj ja i tz hehhe jak sie obudzi w nocy to laduje w naszym lozku a jak rano to rano :P
Cytat:
pewnie tez trochę nie pisałam Wam, ale kapalam się do tej pory owinieta folia spozywcza pod pachamy, cycory, szyja wszystko zapakowane DDDDDDDDDDDDDDDD jak na filmach - fotka zwlok. a dzisiaj zauwazylam, ze mój ulubiony stanik jest caaaaly uwalony z jodyny (choć bylam pewna, ze już się dobrze wyszorowałam) i chyba go nie dopiore

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

w autobusach jest instrukcja przewozenia dzieci. w tych miejskich tylko w wozku (instrukcja jak jedzie inwalida, a jak wozek dziecięcy). w pksach gorzej, ale zabrałabym fotelik i poprosila żeby mnie ktoś odebral z przystanku i go poniosl. chyba wczoraj w tv mówili o wypadku karetki i autobusu miejskiego (w kraku?)

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

hehe, a masz tak "a lejcie się i bijcie" i tak zaraz będziecie się calowac podoba mi się to, ze rodzeństwo razem daje czadu, ale osobno za sobą tęskni. nasi mali kanadole nie potrafią przejść obok siebie bez szturchnięcia albo głupiej miny ale jak chwile byli osobno to nudzili się i nie wiedzieli co z sobą zrobić.
: hahaha: hehehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:06   #3190
komiksowa
Raczkowanie

Ash co za historia z tym porodem, ja pierdzielę! Mój mąż by nie dał rady

Diabli nie ma drapania! Piękne ciuszki, a te saszki

Axela no mimo wszystko...kurcze, ja teraz mam świra na punkcie bezpieczeństwa. Dzisiaj jechałam autobusem i babcia 3mała wnuczka na stojąco na kolanach. Autobus pędził, ona na siedzeniu przy kasowniku. Gdyby kierowca zahamował, to byłoby naprawdę grubo.

Moja kumpela karmiła trochę ponad rok piersią i pewnego dnia Mała sama z siebie przestała, nie i już.

Banka niezła historia z peselem, też bym buraka strzeliła. Zdrówka dla starszaka, oby to nie było nic poważnego.

Color udanej imprezy, no i niech Tymek będzie grzeczny. Po tych wszystkich ćwiczeniach pewnie niezły lachon z Ciebie

KArolina za ten tekst męża z wcześniejszym wstawaniem należą się Mój mąż też ma DG i bardzo chętnie opiekuje się synem. Ostatnie 2 dni nawet z nim spał, bo jestem przeziębiona i też dużo pracuje i odbiera tlf po godzinach. Rekordem był tlf w sobotę o 23, zagubiona klientka dzwoniła.

no i więcej nie pamiętam, a pewnie nie nadrobię.

Uwaga, teraz się brzydko wyrażę...u mnie ch.ujnia z patatajnią...dostałam wycenę szkody z OC sprawcy. 1/3 tego, co wydaliśmy na samochód i rejestrację. Będę się odwoływać, ale na tych złodziei nie ma bata. Po prostu nie wierzę W środę idę na poradę do radcy prawnego.
No i dostałam dziś zwrot kasy od firmy windykacyjnej. 1/2 kwoty, którą zabrał komornik, ale jest. Oczywiście żadnego "przepraszam" z ich strony nie było.
Macie jakiś sposób na odegnanie pecha? To już któryś rok z rzędu, jak mnie prześladuje i chyba limit cierpliwości mi się wyczerpał.

Aaa..i dziękuję za odpowiedzi w sprawie okresu. Tej samej nocy dostałam Ale spóźniony o prawie 3 tyg. To oznacza, że w ciąży nie jestem, ufff...
Stary 2013-09-27, 22:07   #3191
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, kiedyś czytałam zbyt wiele o szkodliwości mleka...sama je uwielbiam, ale faktycznie 80% społeczeństwa mleka krowiego nie trawi. i jeśli mleczko produkowane jest dla potrzeb 80cio kilogramowego cielaka to dlaczego ma je pic dwulatek...cos w tym jest. z drugiej strony akcje pij mleko będziesz wielki ciezki zywot rodzica. tyle truuudnych decyzji.

http://nauka.newsweek.pl/wielka-wojn...95833,1,1.html tutaj napisali o skończonych 2 latach. gdzies był jeszcze ciekawszy artykul, ale nie mogę się doszukać i pisali wlasnie o skończonych 3
właśnie nie kumam tej kampanii o mleku czytałam artykuł ze strony dziecisawazne

Stary 2013-09-27, 22:13   #3192
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Co prawda nie po marchewce tylko po lipomalu ale normalnie polałam Vanishem, wypłukałam w wodzie i do prania. Jabłuszko nie zeszło ...
po jabłku to wiem że ciężko sprać cokolwiek

Cytat:
saszki cale 7zl. było kilka roznych par, ale większość 0-3. i te miały najlepszy mięciutki srodek. sa idealne, bo mięciutkie i rozpinane wlasciwie na całej dlugosci, wiec latwo w nie zapakować stopki

.
tymbardziej chcę takie butki

[QUOTE=Veronic;43025542]puchatkowa-

ja obcięłam włosy i niestety lecą na potęgę, także obcięcie nic nie da...
ja planuje obciąć, ale tylko troche ale wiem ze i tak będa mi wypadać

Loney ciekawe jak bedzie ztym smokiem u Was, ja planuje jutro kupić tego Nuka i zobaczymy czy ten przypadnie młodej do gustu

Vil fajny ten śpiworek co zakupiłaś, wygląda na ciepły a i Vil pisałaś że Przemko lubi słoiczka z hippa, no wiec Natka dziś zjadła 1/3 słoiczka hippa ziemniak z dynia, czyli wygląda na to ze jej lepiej smakuja niz te z bobowity pierwsz łyżeczak marchewka

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
ja zasypia w łóżeczku ale w nocy ląduje u nas
my bierzemy Natalke nad ranem do łóżka po jedzneiu bo wtedy mma najlepszy humor i tylko gaworzy w łózeczu i nieche spać ajka ląduje u nas w łózku to zaraz zasypi i spimy do 9
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:13   #3193
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Axela no mimo wszystko...kurcze, ja teraz mam świra na punkcie bezpieczeństwa. Dzisiaj jechałam autobusem i babcia 3mała wnuczka na stojąco na kolanach. Autobus pędził, ona na siedzeniu przy kasowniku. Gdyby kierowca zahamował, to byłoby naprawdę grubo.

Moja kumpela karmiła trochę ponad rok piersią i pewnego dnia Mała sama z siebie przestała, nie i już.

Banka niezła historia z peselem, też bym buraka strzeliła. Zdrówka dla starszaka, oby to nie było nic poważnego.

Color udanej imprezy, no i niech Tymek będzie grzeczny. Po tych wszystkich ćwiczeniach pewnie niezły lachon z Ciebie

KArolina za ten tekst męża z wcześniejszym wstawaniem należą się Mój mąż też ma DG i bardzo chętnie opiekuje się synem. Ostatnie 2 dni nawet z nim spał, bo jestem przeziębiona i też dużo pracuje i odbiera tlf po godzinach. Rekordem był tlf w sobotę o 23, zagubiona klientka dzwoniła.

Uwaga, teraz się brzydko wyrażę...u mnie ch.ujnia z patatajnią...dostałam wycenę szkody z OC sprawcy. 1/3 tego, co wydaliśmy na samochód i rejestrację. Będę się odwoływać, ale na tych złodziei nie ma bata. Po prostu nie wierzę W środę idę na poradę do radcy prawnego.
No i dostałam dziś zwrot kasy od firmy windykacyjnej. 1/2 kwoty, którą zabrał komornik, ale jest. Oczywiście żadnego "przepraszam" z ich strony nie było.
Macie jakiś sposób na odegnanie pecha? To już któryś rok z rzędu, jak mnie prześladuje i chyba limit cierpliwości mi się wyczerpał.

Aaa..i dziękuję za odpowiedzi w sprawie okresu. Tej samej nocy dostałam Ale spóźniony o prawie 3 tyg. To oznacza, że w ciąży nie jestem, ufff...
Dzieki cmok
Zazadaj ponownej expertyze przez innego rzeczoznawce ja tez tak mialam wycenili mi na 1/2 wartosci auta a jak sie okazalo po 2 expertyzie auto do kasacji

Mam mam huuraaa lizaz w telefonie huuraaa heee nalog normalnie :banghead:
Stary 2013-09-27, 22:14   #3194
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie krzesełko do karmienia lepsze cerata czy impregnowany materiał?
Z jednej strony cerata jak się coś wyleje to zetrę i ok, ale z drugiej w tym materiałowym pewnie się lepiej np w lecie dziecku siedzi bo tyłek się nie klei jak do ceraty i ten materiał pewnie też nie popęka tak jak cerata. Widziałam ostatnio w komisie koło mnie baby design pepe używane i ta cerata na oparciu była cała popękana...Sama już nie wiem.

Laura

Stary 2013-09-27, 22:15   #3195
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

.
masz racje, trzeba walczyć o swoje powodzonka
Stary 2013-09-27, 22:16   #3196
banka26
Zakorzenienie

Ciekawe czy foty wchodza sprawdzam

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380312985211.jpg (39,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-09-27, 22:16   #3197
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
my bierzemy Natalke nad ranem do łóżka po jedzneiu bo wtedy mma najlepszy humor i tylko gaworzy w łózeczu i nieche spać ajka ląduje u nas w łózku to zaraz zasypi i spimy do 9
ja to z wygody robię, wyciągam pierś i śpię dalej, później zmiana strony, podam pierś i śpię

Stary 2013-09-27, 22:17   #3198
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jakie krzesełko do karmienia lepsze cerata czy impregnowany materiał?
Z jednej strony cerata jak się coś wyleje to zetrę i ok, ale z drugiej w tym materiałowym pewnie się lepiej np w lecie dziecku siedzi bo tyłek się nie klei jak do ceraty i ten materiał pewnie też nie popęka tak jak cerata. Widziałam ostatnio w komisie koło mnie baby design pepe używane i ta cerata na oparciu była cała popękana...Sama już nie wiem.
niemam pojęci ajakie lepsze
sama szukam już jakiegoś na all ale też niewiem jakie kupić czy zalicytować
Stary 2013-09-27, 22:18   #3199
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja zakładam body krótki rękaw pod pajaca na noc, ale my mamy 19. Tak się zastanawiam czy nadal dawać, bo jak zaczęli grzać to jakoś mniej wilgoci i może pajacyk wystarczy
my caly czas same pajacyki. i już nawet dwa grubsze śpiworki schowałam...mala spi w takim cieniutkim. a na pajacyk kocyk/kolderka/spiworek i już?
Stary 2013-09-27, 22:18   #3200
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:

Jutro idziemy na impreze plenerowa pt.-dzien budowlanca- .... beda konkursy no, ale coz bedzie ciasto, obiad i swiniak z grilla mam nadzieje, ze to nie bedzie jedno wielkie chlanie piwska bo ja biore małego
pewnie nie piwska, a wódy

Diabli nie obraź się...ale wyglądasz jak Frankenstein, tylko taki ładniejszy A tak na serio, nie jest tak źle. Super, że masz już zabieg za sobą i Nelę ogarnęłaś i w ogóle (to Ci tak dosłodziłam po dawce czarnego humoru )

No to pożaliłam się, dobranoc
Stary 2013-09-27, 22:20   #3201
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy foty wchodza sprawdzam

wchodzą fajna mina

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Dobra , nadrobiłam ide spać
Dobranoc
Stary 2013-09-27, 22:20   #3202
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
niemam pojęci ajakie lepsze
sama szukam już jakiegoś na all ale też niewiem jakie kupić czy zalicytować
Ja mam właśnie 2 typy i nie mogę się zdecydować

to co vil ma http://allegro.pl/krzeselko-stolicze...554543026.html
albo to z materiału http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...558705558.html

Laura

Stary 2013-09-27, 22:21   #3203
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a szyja wyglada pieknie jak bys miala piekny naszyjnik z wiosiorem na srodku cmokk contratubex kup i mozesz smarowac za 2 tyg.
to nie wisior tylko dziuuuuura zapaskudzilo mi się to. oderwałam opatrunek razem z kawałkiem ciala
Stary 2013-09-27, 22:23   #3204
vil84
Wtajemniczenie

drzemki koło 18.30 są bez sensu ... Przemek dopiero teraz padł jak wstanie o 7 to go zjem, męża calutki dzień do nocy nie ma a ja jestem niewyyyyspanaaaaa

Cytat:
Jak to jest dziewczyny??
ja też nie. tzn mam łyżeczkę bo na warsztatach dawali ale rejestrowałam się już dawno na stronie i nic nie dostałam

Cytat:
nie potrafię, wierci się toto, prycha, sapie .... śpię z nim w jednym pokoju ale osobno.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ja dzisiaj kupiłam NUKA, ale jeszcze nie wypróbowałam. dziwne tylko, bo go wygotowałam i w środku miał wodę ale jak nacisnęłam to wypłynęła
bo one mają niby jakiś system odpowietrzający po coś tam .. nie pamiętam
ja dlatego wymieniam co jakieś 3 tyg smoczki bo się boję że bakterie się zalęgną, nie da się dopłukać.
ale dziś kupiłam kolejne dwa w Super Pharmie, za niecałe 6,50

Cytat:
Vil fajny ten śpiworek co zakupiłaś, wygląda na ciepły a i Vil pisałaś że Przemko lubi słoiczka z hippa, no wiec Natka dziś zjadła 1/3 słoiczka hippa ziemniak z dynia, czyli wygląda na to ze jej lepiej smakuja niz te z bobowity pierwsz łyżeczak marchewka
heheh a Przemek za dynią nie przepada akurat
wczoraj jadł jabłko ze śliwkami i zrobił tak rzadką kupę że mu wyciekła z pampersa. albo robi teraz zbite kulki, albo takie jak zawsze (jak musztardka ) a dziś takie coś ... nie może się zdecydować?

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-27 o 22:25
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:24   #3205
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ciekawość zwyciężyła i otworzyłam przy kolacji bojąc się co poczuję...i...spoko, Diabli, całkiem ładnie wygląda ta blizna, szybko Ci zniknie. Teraz z resztą porządnie już szyją.
TŻ miał jakieś 1,5 temu wycinany woreczek robaczkowy i na dzisiejszy dzień ma cieniuteńką, prawie niewidoczną białą kreseczkę. Zgrubienia żadnego.
licze na to, bo nie lubie golfow...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Z serii usypianie Darusia. Dziś znów moje dziecko po 10 min.postanowiło popatrzeć mamie w oczy, pouśmiechać się, pomówić "agu" ( uwielbiam to jego "agu " on to mówi takim delikatnym głosem). Więc zgasiłam wszystkie światła, pociumkał kolejne 10 min i nie śpi. Więc znów odłożyłam do łóżeczka. Dziś poszło nam nieco gorzej bo najpierw marudził, a później się rozpłakał, ale położyłam rękę na nim i delikatnie zaczęłam bujać i zasnął
Najbardziej cieszy mnie to, że póki co bez smoczka
Nelusia tez ma takie piękne cieniutkie i delikatne "aguuu" inne sylaby ma skrzeczące i piskliwe hehe.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
temat autobusow/busow sie wyjasnil

nie zakladamy

Jutro idziemy na impreze plenerowa pt.-dzien budowlanca- .... beda konkursy no, ale coz bedzie ciasto, obiad i swiniak z grilla mam nadzieje, ze to nie bedzie jedno wielkie chlanie piwska bo ja biore małego
nie wracaj bez nagrod zjadłabym swiniaczka...
Stary 2013-09-27, 22:25   #3206
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z D. Mialam materialowy chyba wygodniej nie odparza sie nie klei a cholera wie hehhe

Cytat:
wchodzą fajna mina

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Dobra , nadrobiłam ide spać
Dobranoc

Super bede mogla zamecAc wAs fotami
A wogole zabralam sie za wywolywanie zdjecM. Inpowoli wrzucam na fotojokera dlugo idzie i nudne to dodawanie zdjecienpo zdjeciu ale cozbtrzeba i jest promocja 150 zdjec zamowionych placisz za 100 co 100 zdjec 50 jest darmowa
A to kolejny torcik mojej ANi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380313490217.jpg (47,4 KB, 13 załadowań)
Stary 2013-09-27, 22:26   #3207
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja u nas też widziałam takie kwiatki... cóż, chyba bym wolała, żeby dziecko popłakało te parę minut...
jeszcze niedawno balysmy się podrozowac w ciąży i pasażerowie namawiali żeby usiasc, bo niebezpiecznie. a dla dziecka jedno ostre hamowanie i leci na te wszystkie rurki, drazki, szyby
Stary 2013-09-27, 22:27   #3208
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

hehe nasz tez ma z nogawkami kiedyś mój brat opowiadal, ze wyskoczyl na plaze w stanach w kąpielówkach i wszyyyyscy patrzyli na niego jak na pedofila bo tam tylko spodenki. nikt się nie "obnaza"
Taaa jeszcze tego samego dnia co pisałam ubranko było załatwione.. Mam od wizażowej mamusi Aska80 pisałam nawet eheh

co do dzieci to najpierw wchodze do pokoju i mówie: przestańcie się bić bo za chwile jeden drugiemu zrobi krzywde i tyle będzie.. Przestańcie się wyzywać... Kaaacppeeerrr zostaw go.. Kooonradd a ty po co zaczepiasz.. a za chwile: a kurna pozabijajcie się nawet!!!! i ide do kibela policzyć do 500 coby własnych dzieci w komórce nie pozamykać
Ale oni fakt są za sobą bardzo.. jak idę gdzieś z jednym i kupuję choćby głupiego lizaka to zaraz upominają się by dla drugiego też było...i w ogóle są za sobą...

Cytat:

Taaa od wtorku mam przerwę bo mam @ i to taką dosyć:/
Lachon... pffff chyba prosie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:30   #3209
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze niedawno balysmy się podrozowac w ciąży i pasażerowie namawiali żeby usiasc, bo niebezpiecznie. a dla dziecka jedno ostre hamowanie i leci na te wszystkie rurki, drazki, szyby
mów za siebie mnie nikt nie namawiał

Stary 2013-09-27, 22:31   #3210
puchatkowa
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzieli w sprawie wkladek w fotelikach. Jutro przetestujmy czy tak sie bedzie Lence lepiej jeździło. Co prawda te boczne podtrzymanie główki jeszcze by się przydało, ale ona na szerokość nie bardzo nam się tam mieści i dziś musiała wracać w samym body i nakryta kocykiem, bo w kurtce nie zmieściła się tam a co dopiero byłoby w kombinezonie zimowym
Pasy ma na samej górze od początku, więc tu też nie mam jej już jak zwiększyć przestrzeni.

Diabli bałam się otworzyć zdjęcie Twojej szyi, ale serio nie jest źle! A wręcz jest naprawde bardzo ładnie

Cytat:
ja nie dostalam a tez wypelnialam i wczesniej rodzilam heheh
spiwor do spania w domku
ja wkladke wyciagnelam bo m. za dlugi i mialam wrazenie ze sie ygina tak dziwnie szyja i glowa a teraz ja zaloze mu kurtke to nawet na szerokosc sie ledwo miesci heheh
moje wlosy tez wolaja o pomste , pomimo sciecia ps. scinalam kolo Ciebie w tym fryzjerze przy zoo fajnie scina i robi wlosy facet chyba Przemek sie nazywa

zrobilam salatke smieciowa wyslalam tz fote heheh zachwyconyy nia heheh a jeszcze nie jadl
A to może jednak nie z tych ankiet? Ale nigdzie indziej się nie zglaszalam to skąd by wiedzieli

O dobrze wiedzieć, że mam tu pod nosem dobrego fryzjera, bo chciałam jechać gdzieś do miasta, ale po co w takim razie
Podetne same końcówki w takim razie i może te ampulki z Joanny spróbuje Bo wolę moc je związać przy Młodej jednak bo i tak ma ich pełno w dłoniach a co to by się działo jakbym nosiła rozpuszczone

A jaka to sałatka smieciowa?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości