|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Ja z hippa nic nie dostałam a też wypełniałam ankiety w szpitalu. Jak to jest dziewczyny?? Cytat:
A co do pogrubionego to uważaj bo Tż bratowa wyprała córce pluszaki i była wśród nich taka kwacząca kaczka. I jak się wysuszyła to zaczęła kwakać non stop. Jedną noc nie spali bo nie chciało jej się szukać w worze z tymi pluszakami. na następny dzień znalała ją i wywaliła do ogrodu i tak sobie siedzieliśmy przy grilu i cały czas było kwa kwa kwa... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez wyciagnelismy i malej jest chyba wygodniej. do tej pory myslalam, ze jeszcze jest za malutka ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ahhh chyba musimy dziewczyny zapoznać )---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zu spi, ide wnieac wozek do piwnicy i polozyc sie obok niej z ksiazka.. Ps ktoras z was spi jeszcze z dzieckiem? ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do kuzynki, to jak ma sie wiecej obowiazkow, to lepiej sie czlowiek organizuje, moze my tez dojdziemy kiedys do perfekcji
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
a contra kazali w szpitalu kupic. podobno lepszy niż cepan. zobaczymy. na razie średnio mi się to podoba..neli chyba bardziej, bo ciagle podczas karmienia chce mnie macac
|
|
|
|
|
#3186 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przy moich włosach to nieuniknione.. nawet jak mi ich 10 wypadnie to już się wydaje że wszędzie ich pełno.Chyba muszę troszkę podciąć, bo znowu troszkę urosły ![]() Cytat:
![]() Szprotka-ja też mam spadki formy.. a wieczorem to najchętniej już o 22 mogłabym iść spać.. Tż narzeka, że nie mam ochoty na przytulanki ale jakoś w wakacje, chyba w lipcu to było. Miałam przez kilka dni straszne zawroty głowy i mroczki przed oczami.. nie wiedziałam co się dzieje, nawet bałam się małego na rękach nosić. W zeszłym tygodniu znowu mi to wróciło, ale już nie tak bardzo i przeszło szybciejColor- podziwiam Cię, że ogarniasz 3 urwisów. Dużo cierpliwości i udanych chrzcin Cytat:
ale jak nacisnęłam to wypłynęła Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Jak mały miał katar to i tak chodziliśmy na spacerki Cytat:
doczytałam, że I. dał popalić tatusiowi Biedaczek, pewnie już Ci nie zaproponuje takiego wypadu Cytat:
Biedactwo.. zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
przykładowo nasz dzisiaj miał drzemkę o 17 wstał o 18.30, o 20 go wykąpaliśmy, o 20.25 dostał cyca, potem siup do łóżeczka.. tam jak zwykle przed snem włączył mu się gadulec, ale przed 21 zasnął ![]() ciekawość to pierwszy stopień do piekła już się nie dowiesz, bo zapomniałam zbyt dużo tego było, a 24 h które minęły sprawiły, że nic nie pamiętam
|
|||||||||
|
|
|
#3187 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie pisałam Wam, ale kapalam się do tej pory owinieta folia spozywcza DDDDDDDDDDDDDDDD jak na filmach - fotka zwlok. a dzisiaj zauwazylam, ze mój ulubiony stanik jest caaaaly uwalony z jodyny (choć bylam pewna, ze już się dobrze wyszorowałam) i chyba go nie dopiore ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
podoba mi się to, ze rodzeństwo razem daje czadu, ale osobno za sobą tęskni. nasi mali kanadole nie potrafią przejść obok siebie bez szturchnięcia albo głupiej miny ale jak chwile byli osobno to nudzili się i nie wiedzieli co z sobą zrobić.---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- kurcze, kiedyś czytałam zbyt wiele o szkodliwości mleka...sama je uwielbiam, ale faktycznie 80% społeczeństwa mleka krowiego nie trawi. i jeśli mleczko produkowane jest dla potrzeb 80cio kilogramowego cielaka to dlaczego ma je pic dwulatek...cos w tym jest. z drugiej strony akcje pij mleko będziesz wielki ciezki zywot rodzica. tyle truuudnych decyzji.http://dziecisawazne.pl/10-powodow-d...rto-pic-mleka/ http://nauka.newsweek.pl/wielka-wojn...95833,1,1.html tutaj napisali o skończonych 2 latach. gdzies był jeszcze ciekawszy artykul, ale nie mogę się doszukać i pisali wlasnie o skończonych 3 ![]() Cytat:
kiedyś mój brat opowiadal, ze wyskoczyl na plaze w stanach w kąpielówkach i wszyyyyscy patrzyli na niego jak na pedofila ![]()
|
||||||
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasypia w łóżeczku ale w nocy ląduje u nas
|
|
|
|
|
#3189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niestety jak komus z blizny zrobi sie bliznowiec to i cuda swiata nie pomoga, niektorzy maja taka skore ze blizny sa grubsze i trudniej je zlagodzic a contratubex ma nie zlikwidowac blizne a zlagodzic zmiekczyc i ma zblednac ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Ash co za historia z tym porodem, ja pierdzielę! Mój mąż by nie dał rady
![]() Diabli nie ma drapania! Piękne ciuszki, a te saszki Axela no mimo wszystko...kurcze, ja teraz mam świra na punkcie bezpieczeństwa. Dzisiaj jechałam autobusem i babcia 3mała wnuczka na stojąco na kolanach. Autobus pędził, ona na siedzeniu przy kasowniku. Gdyby kierowca zahamował, to byłoby naprawdę grubo. Moja kumpela karmiła trochę ponad rok piersią i pewnego dnia Mała sama z siebie przestała, nie i już. Banka niezła historia z peselem, też bym buraka strzeliła. Zdrówka dla starszaka, oby to nie było nic poważnego. Color udanej imprezy, no i niech Tymek będzie grzeczny. Po tych wszystkich ćwiczeniach pewnie niezły lachon z Ciebie ![]() KArolina za ten tekst męża z wcześniejszym wstawaniem należą się Mój mąż też ma DG i bardzo chętnie opiekuje się synem. Ostatnie 2 dni nawet z nim spał, bo jestem przeziębiona i też dużo pracuje i odbiera tlf po godzinach. Rekordem był tlf w sobotę o 23, zagubiona klientka dzwoniła.no i więcej nie pamiętam, a pewnie nie nadrobię. Uwaga, teraz się brzydko wyrażę...u mnie ch.ujnia z patatajnią...dostałam wycenę szkody z OC sprawcy. 1/3 tego, co wydaliśmy na samochód i rejestrację. Będę się odwoływać, ale na tych złodziei nie ma bata. Po prostu nie wierzę No i dostałam dziś zwrot kasy od firmy windykacyjnej. 1/2 kwoty, którą zabrał komornik, ale jest. Oczywiście żadnego "przepraszam" z ich strony nie było. Macie jakiś sposób na odegnanie pecha? To już któryś rok z rzędu, jak mnie prześladuje i chyba limit cierpliwości mi się wyczerpał. Aaa..i dziękuję za odpowiedzi w sprawie okresu. Tej samej nocy dostałam
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam artykuł ze strony dziecisawazne |
|
|
|
|
#3192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Veronic;43025542]puchatkowa- ja obcięłam włosy i niestety lecą na potęgę, także obcięcie nic nie da... ja planuje obciąć, ale tylko troche ale wiem ze i tak będa mi wypadać Loney ciekawe jak bedzie ztym smokiem u Was, ja planuje jutro kupić tego Nuka i zobaczymy czy ten przypadnie młodej do gustu Vil fajny ten śpiworek co zakupiłaś, wygląda na ciepły ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- my bierzemy Natalke nad ranem do łóżka po jedzneiu bo wtedy mma najlepszy humor i tylko gaworzy w łózeczu i nieche spać ajka ląduje u nas w łózku to zaraz zasypi i spimy do 9
|
||
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cmokZazadaj ponownej expertyze przez innego rzeczoznawce ja tez tak mialam wycenili mi na 1/2 wartosci auta a jak sie okazalo po 2 expertyzie auto do kasacji ![]() Mam mam huuraaa lizaz w telefonie huuraaa heee nalog normalnie :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie krzesełko do karmienia lepsze cerata czy impregnowany materiał?
Z jednej strony cerata jak się coś wyleje to zetrę i ok, ale z drugiej w tym materiałowym pewnie się lepiej np w lecie dziecku siedzi bo tyłek się nie klei jak do ceraty i ten materiał pewnie też nie popęka tak jak cerata. Widziałam ostatnio w komisie koło mnie baby design pepe używane i ta cerata na oparciu była cała popękana...Sama już nie wiem.
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy foty wchodza sprawdzam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama szukam już jakiegoś na all ale też niewiem jakie kupić czy zalicytować |
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
my caly czas same pajacyki. i już nawet dwa grubsze śpiworki schowałam...mala spi w takim cieniutkim. a na pajacyk kocyk/kolderka/spiworek i już?
|
|
|
|
#3200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Diabli nie obraź się...ale wyglądasz jak Frankenstein, tylko taki ładniejszy )No to pożaliłam się, dobranoc
|
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co vil ma http://allegro.pl/krzeselko-stolicze...554543026.html albo to z materiału http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...558705558.html
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapaskudzilo mi się to. oderwałam opatrunek razem z kawałkiem ciala
|
|
|
|
|
#3204 | |||
|
Wtajemniczenie
|
drzemki koło 18.30 są bez sensu ... Przemek dopiero teraz padł
Cytat:
Cytat:
ja dlatego wymieniam co jakieś 3 tyg smoczki bo się boję że bakterie się zalęgną, nie da się dopłukać. ale dziś kupiłam kolejne dwa w Super Pharmie, za niecałe 6,50 ![]() Cytat:
![]() wczoraj jadł jabłko ze śliwkami i zrobił tak rzadką kupę że mu wyciekła z pampersa. albo robi teraz zbite kulki, albo takie jak zawsze (jak musztardka
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-27 o 22:25 |
|||
|
|
|
#3205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super bede mogla zamecAc wAs fotami A wogole zabralam sie za wywolywanie zdjecM. Inpowoli wrzucam na fotojokera dlugo idzie i nudne to dodawanie zdjecienpo zdjeciu ale cozbtrzeba i jest promocja 150 zdjec zamowionych placisz za 100 co 100 zdjec 50 jest darmowa ![]() A to kolejny torcik mojej ANi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pasażerowie namawiali żeby usiasc, bo niebezpiecznie. a dla dziecka jedno ostre hamowanie i leci na te wszystkie rurki, drazki, szyby |
|
|
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam nawet ehehco do dzieci to najpierw wchodze do pokoju i mówie: przestańcie się bić bo za chwile jeden drugiemu zrobi krzywde i tyle będzie.. Przestańcie się wyzywać... Kaaacppeeerrr zostaw go.. Kooonradd a ty po co zaczepiasz.. a za chwile: a kurna pozabijajcie się nawet!!!! i ide do kibela policzyć do 500 coby własnych dzieci w komórce nie pozamykać Ale oni fakt są za sobą bardzo.. jak idę gdzieś z jednym i kupuję choćby głupiego lizaka to zaraz upominają się by dla drugiego też było...i w ogóle są za sobą... Cytat:
Lachon... pffff chyba prosie
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzieli w sprawie wkladek w fotelikach. Jutro przetestujmy czy tak sie bedzie Lence lepiej jeździło. Co prawda te boczne podtrzymanie główki jeszcze by się przydało, ale ona na szerokość nie bardzo nam się tam mieści i dziś musiała wracać w samym body i nakryta kocykiem, bo w kurtce nie zmieściła się tam a co dopiero byłoby w kombinezonie zimowym
![]() Pasy ma na samej górze od początku, więc tu też nie mam jej już jak zwiększyć przestrzeni. Diabli bałam się otworzyć zdjęcie Twojej szyi, ale serio nie jest źle! A wręcz jest naprawde bardzo ładnie ![]() Cytat:
![]() O dobrze wiedzieć, że mam tu pod nosem dobrego fryzjera, bo chciałam jechać gdzieś do miasta, ale po co w takim razie ![]() Podetne same końcówki w takim razie i może te ampulki z Joanny spróbuje Bo wolę moc je związać przy Młodej jednak bo i tak ma ich pełno w dłoniach a co to by się działo jakbym nosiła rozpuszczone A jaka to sałatka smieciowa?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

. Co mnie zresztą zawsze zadziwia...
bo graty mnoza nam się w ekspresowym tempie.
Ślub 27. X. 2012

ciumka smoka? W moim wieku..

? 

ale przy moich włosach to nieuniknione.. nawet jak mi ich 10 wypadnie to już się wydaje że wszędzie ich pełno.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale jak nacisnęłam to wypłynęła 
strasznie mi go szkoda