![]() |
#1681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
I co do mikrofali jeszcze - nic w tym złego
![]() ![]() ![]()
#1682 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór Kochane
![]() Dziękujemy z Oliwcią za życzenia półroczkowe ![]() ![]() Mała dostała (a raczej zamówiłam Jej i dopiero ma przyjść) od Dziadków hulę kulę ![]() Dużo zdrówka i szczęścia dla wszystkich dzisiejszych Solenizantów - Bartusia, Kubusia i Stasia ![]() Eluśka87 mogę na tiramisu się zalapać ![]() ![]() Monicca1989 brawa za wizytę i umiejętności Filipka ![]() Anika_s staram się codziennie dać Małej owoc. Albo słoiczek, albo owoc podany w kidsme. Pani, pytałaś o krem ![]() ![]() My mamy takie puzzle jak w załączniku. Kasia, Oliwia też jest bezzębna, więc spoko ![]() ![]() Nestelle, na Twój wczorajszy dzień to tylko - ![]() Nati, brawa dla Matiego ![]() ![]()
#1683 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczny chłopak ![]() ![]() Co do oczka - nie wiem...
![]() |
#1684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
o teściowych wrzuciłam na fb coś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Mój Pudzian kochany ![]() ![]() ![]() zajefajne ![]() ![]() ![]() ![]() Monika, ale ja wciąż nie wierzę w te słoiki (napisy na nich, wskazania do wieku...). Banan od 4 mż, a niby polecają (chyba) w 9 mż. się zawsze zastanawiam czy marketingowcy dbają o moje dziecko ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-09-27 o 21:57 Powód: ort. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za dobre slowi, a ja osttanio Torresa i Rocha tez nie widzialam, prosze o foto;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-09-27 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() I powiedz, że nie było tańszych, ale droższych owszem wiele ![]()
![]() |
#1688 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja mama kiedyś uczyła Jakuba "Aniele Boży..." ale tylko kawałeczek bo za mały był i kiedyś tż mówi do mnie: powiem Ci coś, ale nie mów mamie.. powiedziałem Jakubowi jak to dalej jest ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój synio dziś dostał pierwszy raz kaszkę (mleczna jaglana bezglutenowa z Holle). Kolejny strzał kulą w płot (a ja takie dylematy miałam... ![]() ![]() Wasze dzieci od razu lubiły???????
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Jakub je od 10 dni ryżową bezmleczną Holle, od początku robioną na mm i z owocami, wychodzi mi tej kaszy jakoś tyle co obiadku z dużego słoika, nie dojadł tylko raz jak dałam startą gruszkę, pod koniec trafił na jakieś grudki/niteczki i tak go telepnęło że zostawił odrobinę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Wstawać spiochy ![]() Hmmm co by tu dzisiaj ugotowac ![]()
#1692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zakrztuszenia to watpie, ze chleb gorszy, raz testowalam, mlody ssal i koncowka byla tak samo mokra i rozemlana jak chrupka (ocena subjektywna :p ) ale tez i nic nie polknal, wiec ocena niewystarczajaca ![]() Jedyne na co trzeba tez uwazac to skorka chleba - jezeli juz dajemy to wybierajmy te jasne, nieprzypieczone ze wzgledu na zawartosc akrylamidu. A tak w ogole to dzien dobry ![]() My juz od 5 na nogach, ale troche dospalismy jeszcze ![]() Dzisiaj jedziemy do ikei kupic krzeselko plus fure innych zupelnie niepotrzebnych rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() No nie smakuje mu i juz! ![]() A probowalas dodac do niej troszke owocow, ktore lubi? ![]() ![]()
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
![]() zwłaszcza ten plus cieszy ![]() Cytat:
![]() bezmleczną mam glutenową (orkiszową). na razie dość zakupów ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj miałam pracowity dzień, posprzątałam cały dom, wymyłam łazienkę i wc, zrobiłam obiad z dwóch dań, upiekłam ciacho, pomalowałam paznokcie, a to wszystko z moim synkiem. No a teraz kosmici przylatujcie i zabierajcie mi moje grzeczne dziecko ![]() Cytat:
![]() A mój umie dawać cześć. Od malutkiego mój tata ciągle robił z nim cześć i teraz jak mu się podaje rękę i mówi cześć to on podaje swoją. W sumie ja tak bardziej w żartach, bo nie wiem czy to możliwe, że robi to świadomie ![]() Cytat:
![]() Jako, że jesteście moją skarbnicą wiedzy mam do Was dwa pytania: ![]() 1. Czy nadal wypadają Wam włosy? Ja już się boję czesać i myć głowę, wypadają mi garściami, minie to kiedyś? 2. Mój syn dostaje trochę warzywek na spróbowanie (nie codziennie) i nie wiem ile mogę mu dawać, bo daję mu prawie cały mały słoiczek, on je jak szalony i nieważne co tam jest, a jak się skończy to jest ryk o jeszcze. Ja nie mam pojęcia ile tego dawać? A i się chwalimy, że klucha pięknie wcina stopy (jednak brzuch mu tak bardzo nie przeszkadza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
OTJ - po pierwsze zazdroszcze zrobienia ogromu rzeczy z dzieckiem. Ja bym t tz tyle nie zrobila a co dopiero sama.
Wlosy wypadaja... masakra... wszedzie sa... Jak lubi sloiczki to nie zaluj mu. ____________ U nas od kilku dni histeria za histeria. Jestem wykonczona. Tz na 2 zmiane, mamy nie ma wiec najgorsze godziny jestem sama. Ale nawet teraz juz sie wscieka. Wczoraj zanim wyszlismy na spacer byla histeria na caly blok, ide zrobic mleko, nie ma mnie 2 minuty a wrzask jakby ze skory obdzierali, lzy leca ciurkiem. Nawet na chwile zostawic nie mozna... Posadzenie w bujaczku i robienie czegos tez wywoluje histerie. Eh, Jakub robi wszystko zeby byc jedynakiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Pani - czekam na relacje z kolejnej kaszkowej proby. Ja dawalam z pol sloiczka owocow. Powodzenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | ||||
Zadomowienie
|
hej!
![]() co za noc, kosmici są i u nas ![]() pobudka o północy i o 5 rano ;/ tak biedactwo mi płakusia cały dzień i w nocy też.. o dziwo jak posmaruje dziąsełka to przestaje i powoli zasypia więc chyba idą zęby.. w nocy nawet stan podgorączkowy ![]() nosiliśmy z mężem na zmianę chyba z godzinę.. później jej trochę przeszło bo przez przypadek chwyciła magnes z lodówki i jak nim rzuciłam żeby go przyczepić to zaśmiewała się jak na filmiku z papierem.. aż się cała opluła ![]() (Klementyna- czytałam właśnie że u Was magnes to też hit) a propos- teściowa zrobiła nam mini prezent i przesłała magnesy na lodówkę zrobione ze zdjęć Ewci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja na początku chętnie jadła, później nie bardzo, a przedwczoraj zrobiłam całą miseczkę, wciągnęła że hej i jeszcze płakała jak się skończyła.. może kolejnym razem będzie lepiej ![]() u nas pierożki z kapustą i grzybami z barszczem czerwonym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jem już tabletki bo nie kp ale czy to coś da.. no i brawo za nowe zdolności ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
Hej hej ja tak na szybko ... Zyjemy. Dzis Milus spal od 20.30 do 3.30
![]() ![]() Jestem w "polowie" pakowania .... Zaraz mi siostra przywiezie kolezanke z dziecmi, obe pojda na dwor sie bawic z Olafem ( synem wlascicielki ) a koleazanka bd "pilnowala" Milusia a ja w tym czasie dokoncze pakowac "biurko" i sypialnie wraz z kuchnia i zostanie TYLKO wysorzatanie calego mieszkania ![]() Pozdrawiam i zycze Wam Laseczki Milego Weekendu ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Aaaa i qrwa dalej nie mam @....!!! Czy to mozliwe by sie zatrzymala - o tak sama z siebie - bo w ciazy na Bank nie jestem :-/ Eh dobrze ze lece do PL to se porobiem badania, wszystkie i d gitesik No lece choc jakas marna zupine z resztek ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Kasia - z tym okresem to chyba możliwe, w zeszłym miesiącu spoznił mi się 2tygodnie, a teraz tez juz drugi tydzien czekam i cisza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
![]() No właśnie ja czuję różnicę. Cytat:
Cytat:
![]() Pani, jak podawałaś żelazo, jak Torres był tylko cycowy? Cytat:
Ostatnio też wyszłam z Ikei z torbą przydasiów ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1702 | |||||||
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moja też lubi ten żel na dziąsełka ![]() Cytat:
![]() Ja bym poszła do okulisty na kontrolę. Co Ci szkodzi, przynajmniej będziesz spokojniejsza ![]() Świetne puzzle i śliczna córunia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do 1 mi też strasznie włosy lecą. Boję się czesać bo szczotka pełna włosów. Nie wiem już co robić bo po całym domu walają się moje długie kłaki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie dziś leczo ![]() Cytat:
Nie było mnie trochę bo mała mi się troszkę pochorowała. Byłyśmy u lekarza, dostała syropki i jest lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Wam życzę ![]()
Anastazja ![]() ![]() ur.30.04.13r. 3980g 59cm Edytowane przez mamaNastuni Czas edycji: 2013-09-28 o 12:14 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() może już lęk separacyjny?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie wierzę do końca w pigułkową suplementację. gdyby działało, mój chłop miałby włosy do pasa.... mój chłop też. rozpoznaje w 100% przypadków ![]() Tak Kochana- on już długo pije to żelastwo (warzywka je od lipca). Chyba od początku maja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że hormony. Z tego co wiem, żadne suplementy nie pomagają. W akcie desperacji sporo o tym czytałam ![]() Cytat:
Mój je w kaszce, ale czasem zje całą, czasem pół zostawi, a chciałabym, żeby całą dawkę zjadał.
![]() |
#1705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego nawet nie chcę myśleć o ścinaniu.
![]() |
#1706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje wlosy tez sa wszedzie... Ale tak jakby wypada ich juz mniej, co nie znaczy, ze jest dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Cztery miesiace po porodzie dostalam pierwszy, i kolejny powinien byc 2 tygodnie temu, a jest cisza na razie.. Ale ja tam nie bede wywolywac wilka z lasu, niech sie nie pokazuje najlepiej w ogole ![]()
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
Muszę Wam napisać coś śmiesznego
![]() ![]() ![]()
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Helol,helol
![]() my juz po imprezie -wesele . Dojazd zabral nam 2 godzinki . W kosciele na 14 , srednio - polowe ok , reszte spedzilam na bieganiu do auta -karmienie kupa..... albo zapewnianiu moich starszakow ze "zaraz bedzie koniec" -strasznie im sie nudzilo w kosciele-mi tez ![]() Wesele fajne ,Roszek wytrzymal do 23 ,w miedzy czasie 25 min.przespal sie , przysiegam -caly czas happy i "brawo -brawo" robil . To juz norma ze kazdy mowi nam ze niesamowity jest -taki pogodny . Starszaki i inne dzieci mialy zorganizowane zabawy przez klauna i pirata , do tego pokoj zabaw pelen zabawek -wiec zadowolone. Jedynie to ze tz byl swiadkiem i tylko 2 razy tanczylam a tak to nie mogl mi pomoc przy dzieciach bo mial obowiazki wobec pary mlodej . Czyli jakbym byla na weselu sama z dziecmi ![]() Wrocilismy o 1.15 do domu .Szybka kapiel ,Roszkowi jednak tylko przebralam bodziaka i pieluszke -bez kapieli -pierwszy raz ![]() Caly dzien spedzilam na bardzo wysokich szpilach - mam teraz zakwasy posladkow ![]() rozmasowalam je na basenie ![]() ide nadrabiac
#1710 |
Zakorzenienie
|
Juuuupi prawie koniec - zostalo tyko kilka pudel ktore juz sie nie zmiescily i posciel w ktorej spimy i to co mam na kuchence i juz gotowa jestem haha.
Ide z mlekiem do Milusia bo dzielnie o 12 towrzyszyl i ani minuty nie poslal. Moze usnie na chwile to cos nadrobiem - nadal jestem na 55 stronie haha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.