|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Vil super
a to jabłko do siateczki daje się ugotowane czy surowe?![]() Xal to coś takiego https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...moOx709rFo8VkM Upieklam muffinki co Mysia wrzuciła przepis - pyyyyycha
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
W sprawie ampułek z Joanny to jakby któraś chciała kupować to do rossmana nie ma co iść, ale drogeria natura posiada takie coś w sprzedaży. Jutro testuję ...
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
gryzak do podawania owocow i warzyw
![]() http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...553453512.html nadrobiłam na szybko. skomentuje później, bo kolacja czeka
|
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilismy z dnia budowlanca
mały grzeczny, gorzej z mezem... w 2 godziny zdazyl skuc sie tak jak go dawno nie widzialam myslalam, ze bedzie tylko piwo, ale byly wszelkie alkohole do wyboru i dali czadu z kolega z firmy obrazil sie na mnie, ze nie pozwolilam mu kapac malego i spi
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
ja daje surowe.
Karmiłam dziś Przemusia zupką marchewkową. Przemuś na krzesełku, sliniaczek, pięknie zjada, pełny pysio jedzenie i wielkie potrójne "apsik" - marchewka była wszędzie ![]() qrde ledwie żyje a mąż będzie za jakieś dwie godziny .... masakra. on to w ogóle ma przewalone bo poszedł spać o północy, wstawał o 4.30, o 6 już zaczynali robotę, w międzyczasie dwa telefony służbowe o 1 i 0 4
|
|
|
|
#3276 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() === Dziewczyny co na przeziębienie przy kp? ![]() Póki co mam mega katar i czuję, że mnie łamie, głowa mnie już boli
|
|||||
|
|
|
#3277 | |
|
Wtajemniczenie
|
pwoiedziałam że jest ok bo wszystkie dzieci w mojej rodzinie się na takich wychowały, właśnie wróciliśmy od nich z kawy no i znowu był temat krzesełka - ale mam to gdzieś już, mały dzisiaj pierwszy raz się wystraszył psa u teściów, mają golden retrivera no i podszedł do małego i go obwąchał, a Niki już byl glodny, zły, zmęczony i się wystraszył na maxa, chyba 10 min go uspokajałam, pierwszy raz tak zareagował, a psa zna
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
heja wlasnie wrocilam ze szpitala prawie 6 godzin
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale małą zaraziłam...aaa i do nosa woda morska. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
|
#3280 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
( biedni jestescie
|
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Veronic pewnie ząbkowanie męczy Wojtusia, mój Niki dziś też straszny maruda, pomogło tylko leżenie na golasa, wtedy byl cicho i wesolo piszczał
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Przemusia ![]() 2. Umowa o pracę czy cywilno-prawna?
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę poczytałam ale nie mam już siły, dobranocki
|
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
plus dodatkowo bączki,bo dzisiaj wyjątkowo dużo się z nimi męczył aa na golasa np przed kąpielą Wojtek też jest zadowolony ![]() dobrze,że już śpi ,bo zmęczona jestem teraz mam czas dla siebie- zaraz zrobię sobie spa![]() vil- chciałabym zobaczyć Przemusia z tą siateczką ![]() mam wrażenie, że Wojtek też już powoli "dorasta" do czegoś innego niż mleczko- gapi jak jemy, śledzi każdy ruch, wyciąga rączki itp, wcześniej tak się nie zachowywał ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
== to ja spadam dobrej nocy |
||
|
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się boję, że Małego zarażę mam jednak nadzieję, że dostanie przeciwciała i się nie da ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- sporo no ale roboty przy tym duuużo! Cytat:
Bartek nadal olewa ALE dałam mu wczoraj polizać jabłko, minę zrobił kwaśną ale lizał, lizał, jak mu zabrałam to pomemlał i aż kwiczał z radości ale jeszcze nie rozszerzamy mu diety od czasu do czasu dam mu to jabłko polizać ale nic więcej
|
||
|
|
|
#3288 |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę rutinoscorbin, syrop prawoślazowy, inhalacje z soli fizjolog. i paracetamol w tabletkach, jak już nie wytrzymuję bólu głowy.
|
|
|
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
Padam na twarz
nie mam sil nadrabiać. Mały w końcu zasnął... Cały dzień siedzę z nim sama, bo mąż na weselu zdjęcia robi - wraca dopiero o 2 w nocy. P. nadal ma katar i kaszel, wczoraj w nocy doszła gorączka, dzisiaj gorączki juz nie ma, ale doszła bardzo brzydka kupa (chyba po lekach) Caly czas marudzi i chce się nosić - odłożyć nie da rady Syropem pluje na odległość, a przy psikaniu do nosa wyje tak jakbym co najmniej ze skóry go obdzierała Kładę się spać, niech mu to wreszcie mija strasznie mi go szkoda I jakby było mało to jeszcze dostalam okres |
|
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie w tygodniu o pracę, w biurze, na weekendy bierze dodatkowe zlecenia i na to nie ma umowy, tylko mu do łapki wypłacają. bo to jest tak że za zrobienie całego masztu dają np. 2 tyś do podziału na pracowników, dziś w kilku pojechali.
jeszcze go nie ma ![]() postaram się jutro nagrać, dziś trzymałam go na łapkach jak jadł, nie pomyślałam żeby przekazać komuś tel
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartuś nie chciał mi zasnąć, przy cycu przysypiał ale nie mogłam go odłożyć... w końcu się rozebrałam, rozpięłam mu pajaca i przytuliliśmy się skóra do skóry
|
|
|
|
|
#3292 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
strasznie do gustu przypadła mi TULA, ale trochę za droga:-\ co prawda jak już się decyduje na nosidlo to niech będzie dobre, ale jak ten Womar Eco 2 jest technicznie i jakościowo zbliżony to może faktycznie nie ma co przepłacać. A w zimie tez bedziecie nosić?
|
||
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Banka co w szpitalu powiedzieli i czemu tak długo?
Zapomnialam odpisać Ci nt.lumpka jeśli rzeczy są w koszu to nawet jak mają naklejona cenę to są na wagę. To są po prostu rzeczy z wieszaka z zeszłego tyg na przykład. I fakt, że nie zawsze można tam trafić coś ciekawego. W ciąży chodziłam tam przez kilka miesięcy to i się sporo wyprawki uzbierało i to takich serio ładnych niezniszczonych i firmowych rzeczy. Być może teraz jest i gorszy towar bo dawno nie byłam, jedynie ostatnio same wieszaki przeglądała bo szukałam dla L.kurtki nad morze, ale nic nie było
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle czasu w Szpitalu bo chyba z 4 lekarzy badalo do tego usg i nagle przypadki a wiec w sjmie dalrj nie wiadomo co mu jest na usg wyszedl wolny plyn w jamie otrzewnowej ale malo naszczescie i kilka powiekszonych wezlow moze to swiadczyc.o wewn. Infekcji mam dawac nospe esputicon bo dalej zagazowany , dieta i w pn do lekarza rodzinnego zrobic badanie kalu,mocz i morfologie w razie stwardnienia brzucha i zwiekszonych dolegliwosci spowrotem do szpitala jeztem wykonczona ... w miedzy vzasie przywirzli dziewczynke 3/4 letnia ktora zjadla troche takich czerwonych kuleczEk z krzewu i miala plukanie zoladka masakra plakala strasznie 2 razy jej robili ... pierwszy raz maz polzyl M. Spac i noe widzalm go od 15 zagladnelam jak przyjechalam slodziutko spiiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3295 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny Macius ma saaaaame siostry siedem bab hehe, wspolczuje mu ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
nie przejmuj się, pewnie wiek robi tez sporo w tym temacie - niestety.---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
tylko ja dostałam rozpuszczalne...kurcze tz tez chory i zastanawiamy się kto jutro z mala wejdzie do wody. ja nie będę ryzykować, a z opatrunkiem raczej mnie nie wpuszcza babcia jes taka popyrtana, ze nam dziecko utopi...myslimy nad ciotka, ale ona tez wspominala, ze zaczyna kichac. a tak strasznie nie chce sobie odpuscic ![]() Cytat:
dobrze, ze Nelciaczek lubi się przebierać i nie protestuje, a na widok aparatu prawie suszy dziaselka ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Cytat:
aha! i jeśli ktoras slyszala o fajnych materacach to tez proszę info. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
jestem zazdrosna o własne dziecko, które na widok babci kwiczy jak swinka. a mamusia nie może nosic, robic samolotow itd. no ale oddycham gleboko i luzuje. jeszcze trochę.nie rob wyjątku imprez imienionowych będzie jeszcze sporo moja tesciowa tez tak ma: oj niewygodnie nelusi, trzeba nosic nosic. ledwo mala otworzy usta i wyda jakiś dźwięk, a już jest "ojejej koleczka, brzusio boli trzeba masowac. babcia pobuja" mowie, ze ona tylko rozmawia...albo jak ja odkłada to oczywiste, ze jeknie, bo chce jeszcze, wiec stek i babcia znow "ojej niedobra babcia, widzisz już cie biore znowu. nie plakusiaj". na szczęście tz tez jest na to uczulony i za każdym razem ja tak okropnie prostuje, ze az czasem jest mi za niego wstyd, ale w duchu jestem potwornie dumna ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]()
|
||||||||
|
|
|
#3296 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdz czy we włosach nie masz oj az mi się przypomniało jaki to fajny etap. pamiętam jak wracałam ze szkoły glodna jak wilk. zjadłam obiad, poszlam do kuchni, wracam a wiktor przydreptał do pokoju, wspial się na lozko, dosiegnal na biurko i widelcem jezdzil po resztkach sosu - a widelec oblizywal jakby tam były najlepsze lody swiata biedny maz. a telefony w nocy tez musi odbierać? ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
apap na noc, na gardlo cholinex. tz lyka jeszcze rutinoscorbin (ja niby tez mogę) i jakies gripexy-fervexy... herbatka miod cytrynka. pije duuuzo soku z czarnej porzeczki, aronii, maliny, jeżyn - leje pol kubka i pol wrzątku. pyyycha.---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- chciałam kupic w aptece biogaje albo dicoflor, ale po rozmowie z farmaceutka (kupowałam sporo na przeziębienie dla nas i katarek dla malej) doszłam do wniosku, ze warto kupic CEBION MULTI. zwykly cebion (wit.c) chyba 18zl, a ten multi 15. w kropelkach, przepysznie smakuje, a nela ma piekna kwasna mine ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
to było baaardzo oczyszczające ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- niezle, 350zl za torcik ale 10 godzin pracy, wiec cena całkowicie adekwatna. piękny.---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
u mnie tez wszystko naraz - szyja, gardlo, ucho, szczeka, katar, okres ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
kurcze, oby to faktycznie tylko stłuczenie. biedny dzieciak. a dziewczynki mi strasznie szkoda kolorowe, ciekawe... znajomy pracuje w pogotowiu i opowiadal kiedyś, ze 6letnia dziewczynka wlozyla rece w te pianke, która uszczelnia się okna zastyglo jej to na rekach i kiszka. musieliby zrywac razem z skora. odsylali ja do jakiegoś specjalistycznego szpitala...
|
|||||
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Banka zdrówka dla naøego !
spieszę donieść, że rozgryzłam dziecko i mamy przespaną noc za sobą mały zaczął się częściej budzić i owszem jadł za każdym razem długo, ale nie dawało mi spokoju, że miesiąc temu wytrzymywał 8 h bez jedzenia w końcu po kilku próbach znaleźliśmy złoty środek ![]() mały padł przed 20, obudził się o 1, dostał smoka i padł w kilka minut, kolejna pobudka o 5,nakarmiłam go i padł i wstał o 7.30 nie pamiętam kidy ostatni raz wstałam przed dzieckiem, budzę się i cisza gdyby nie monitor to bym myślała, że coś się dziekcu stało i tak czekałam aż się obudzi ja wyspana, młody wyspany, pełen sukcestakże nawte jak dzieciaki Wam jedzą w nocy kilka minut to spróbujcie smoka zanim podacie cyca ![]() poza tym wczoraj mały zanurkował pierwszy raz na basenie, ale się zakrztusił i był zły ![]() dzisiaj mały zostaje z babciąa my idziemy na matrixa z muzyką na żywo
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekiNo prosze super nocka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę typowo na zimę jak będę musiala wyjść a będzie lało czy śnieg, albo blisko do rodziny (na 100m to mi się nie chce wózka tachać a na rękach daleko nieść) Cytat:
oby tak dalej.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

a to jabłko do siateczki daje się ugotowane czy surowe?

mały grzeczny, gorzej z mezem... w 2 godziny zdazyl skuc sie tak jak go dawno nie widzialam
myslalam, ze bedzie tylko piwo, ale byly wszelkie alkohole do wyboru i dali czadu z kolega z firmy
obrazil sie na mnie, ze nie pozwolilam mu kapac malego i spi

Ślub 27. X. 2012
Ale kupiłam Kubie kilka ciuszków i sobie kurtkę na teraz, bo we wszystkie swoje wejdę, ale w cycach nie dopnę 
dla Przemusia