Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 18:59   #3271
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Vil super a to jabłko do siateczki daje się ugotowane czy surowe?

Xal to coś takiego https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...moOx709rFo8VkM

Upieklam muffinki co Mysia wrzuciła przepis - pyyyyycha

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:13   #3272
xal
Zakorzenienie

W sprawie ampułek z Joanny to jakby któraś chciała kupować to do rossmana nie ma co iść, ale drogeria natura posiada takie coś w sprzedaży. Jutro testuję ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:09   #3273
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Siateczka do jedzenia
gryzak do podawania owocow i warzyw
http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...553453512.html

nadrobiłam na szybko. skomentuje później, bo kolacja czeka
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:23   #3274
salviae
Zadomowienie

Wrocilismy z dnia budowlanca mały grzeczny, gorzej z mezem... w 2 godziny zdazyl skuc sie tak jak go dawno nie widzialam myslalam, ze bedzie tylko piwo, ale byly wszelkie alkohole do wyboru i dali czadu z kolega z firmy obrazil sie na mnie, ze nie pozwolilam mu kapac malego i spi , alee nie wiem jak to mozliwe, bo wygral konkurs wbijania gwozdzi do deski
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:42   #3275
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Vil super a to jabłko do siateczki daje się ugotowane czy surowe?
ja daje surowe.

Karmiłam dziś Przemusia zupką marchewkową. Przemuś na krzesełku, sliniaczek, pięknie zjada, pełny pysio jedzenie i wielkie potrójne "apsik" - marchewka była wszędzie

qrde ledwie żyje a mąż będzie za jakieś dwie godziny .... masakra. on to w ogóle ma przewalone bo poszedł spać o północy, wstawał o 4.30, o 6 już zaczynali robotę, w międzyczasie dwa telefony służbowe o 1 i 0 4 cały dzień praca na wysokości 100 m ponad 12 h i 1,5 h dojazdu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:43   #3276
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny... Magiczne 3 msc i minięcie problemów brzuszkowych to ściema... mała tak się wydzierała, że myślałam, że pojedziemy na szpital...
przykro mi, niestety nie wszystkim dzieciom przechodzi
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A to kolejne tortowe cudo
Kazdy element recznie robiony 10 h pracy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
łaaaał! ile kasuje za takie cuda?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
babcia zaś mnie wkurza !!! ma dziś urodziny, zadzwoniła że zaprasza nas po południu na kawę i ciasto. i tak się wybieraliśmy z życzeniami i prezentem więc powiedziałam że pewnie że przyjdziemy ale sami z Przemkiem (mąż dorabia) i nie na ciasto. bez problemu, bo przecież wiadomo że inni mogą, ja nie muszę, normalka przecież, przyzwyczaiłam się. to babcia zdziwiona ... jak jej przypomniałam o mące pszennej to najpierw "ojeeeeeej no popatrz zaś zapomniałam" a potem" ale zjesz kawałek to nic ci nie będzie". prawie się z nią poklóciłam. a ta obrażona że "ty nic nigdy u mnie nie chcesz jeść, co ja trędowata jestem"
wiecie co ja naprawdę nie mam problemu z tym że ktoś nie pomyślał, zapomniał, nic dla mnie nie ma itp, nawet jak zdarza się to mojej przyjaciółce z którą znamy się od zawsze (chociaż z reguły dzwoni że stoi w sklepie i czy mogę to i to ) czy mojej mamie sporadycznie (kupowała mi jedne czekoladki, potem doszedł nowy ich rodzaj i nie sprawdziła składu i kilka miesięcy to u niej jadłam z glutenem ) ale własna babcia, która ZA KAŻDYM RAZEM od prawie 30 lat ma z tym problem tzn zupełnie o mnie nie myśli to już jest przykre ... i już nawet nie chodzi o to że mogłaby kupić głupią czekoladę za 3 zł, po prostu pomyśleć, no bo naprawdę nie oczekuje tego. ale wciskanie mi coś średnio raz w tygodniu i czego nie mogę to jest po prostu przegięcie
sorry, musiałam się wyżalić
wierzę, że Ci przykro... ona naprawdę nie pamięta czy jest złośliwa?
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
grrr wkurzyłam się na teściową, kupiłam krzesełko, zwykłego antilopa z ikea, bo nie podobają mi się te kombajnowe krzesełka z milionem funkcji za 300 zł, chcialam zwykle, proste, łatwe do umycia i slużące do jedzenia, no i przyszła dziś ta moja teściowa i wchodząc do pokoju mówi, to jest to gówno co kupiłaś?? tak mi ciśnienie podniosła że szok!
sorry ale... co za krowa!! jak mogła??

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ale dzisiaj Młody daje mi popalić...
praktycznie cały czas ryczy... nie wiem o co mu chodzi na rękach dobrze, ale do czasu, cyc dobrze ale do czasu, mata dobrze na 1minutę itp jak pisałam, że go odłożylam spać to za moment obudziły go wzdęcia
<oczywiscie go przechwaliłam!!>
teraz w końcu jakoś zasnął ze smoczkiem...i mam chwilę spokoju... bo łeb mi pęka
jak się obudzi to wychodzimy na spacer w chuście, mam nadzieję, że nie będzie marudził
biedny ten Wojtuś i Ty przy nim

===
Dziewczyny co na przeziębienie przy kp?
Póki co mam mega katar i czuję, że mnie łamie, głowa mnie już boli

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:46   #3277
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
zwrócilaś jej uwagę?

pwoiedziałam że jest ok bo wszystkie dzieci w mojej rodzinie się na takich wychowały, właśnie wróciliśmy od nich z kawy no i znowu był temat krzesełka - ale mam to gdzieś już, mały dzisiaj pierwszy raz się wystraszył psa u teściów, mają golden retrivera no i podszedł do małego i go obwąchał, a Niki już byl glodny, zły, zmęczony i się wystraszył na maxa, chyba 10 min go uspokajałam, pierwszy raz tak zareagował, a psa zna

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
ja daje surowe.

Karmiłam dziś Przemusia zupką marchewkową. Przemuś na krzesełku, sliniaczek, pięknie zjada, pełny pysio jedzenie i wielkie potrójne "apsik" - marchewka była wszędzie

qrde ledwie żyje a mąż będzie za jakieś dwie godziny .... masakra. on to w ogóle ma przewalone bo poszedł spać o północy, wstawał o 4.30, o 6 już zaczynali robotę, w międzyczasie dwa telefony służbowe o 1 i 0 4 cały dzień praca na wysokości 100 m ponad 12 h i 1,5 h dojazdu

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:46   #3278
banka26
Zakorzenienie

heja wlasnie wrocilam ze szpitala prawie 6 godzin ogarne nadrobie i napisze jak bede mila sile bo padam
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:53   #3279
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
JA ostatnio dużo herbaty z sokiem malinowym i kroplą cytryny, witamina c, 3 razy dziennie płukanie gardła szałwią i 3 razy dziennie inhalacje z łyżeczki soli i kilka kropel olejku eukaliptusowego. Mi pomogło. Po 3 dniach nie było śladu po przeziębieniu i mam nadzieję, że nie wróci.
Ale małą zaraziłam...aaa i do nosa woda morska.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
pwoiedziałam że jest ok bo wszystkie dzieci w mojej rodzinie się na takich wychowały, właśnie wróciliśmy od nich z kawy no i znowu był temat krzesełka - ale mam to gdzieś już, mały dzisiaj pierwszy raz się wystraszył psa u teściów, mają golden retrivera no i podszedł do małego i go obwąchał, a Niki już byl glodny, zły, zmęczony i się wystraszył na maxa, chyba 10 min go uspokajałam, pierwszy raz tak zareagował, a psa zna
Współczuję teściowej bo ja bym chyba nie wytrzymała. Moja na szczęście do tej pory nie komentuje. A co do psa to moja mała ostatnio tak zareagowała jak babcia się na nią rzuciła jak zwykle i zaczęła wyjmować z fotelika. Ale jak ja ją wzięłam to zaraz się uspokoiła.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Wrocilismy z dnia budowlanca mały grzeczny, gorzej z mezem... w 2 godziny zdazyl skuc sie tak jak go dawno nie widzialam myslalam, ze bedzie tylko piwo, ale byly wszelkie alkohole do wyboru i dali czadu z kolega z firmy obrazil sie na mnie, ze nie pozwolilam mu kapac malego i spi , alee nie wiem jak to mozliwe, bo wygral konkurs wbijania gwozdzi do deski
Przynajmniej mogłaś tam być i kontrolować sytuacje, a mój maż ma imprezę firmową bez osób towarzyszących...właśnie była tydzień temu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:59   #3280
salviae
Zadomowienie

Cytat:
grrr wkurzyłam się na teściową, kupiłam krzesełko, zwykłego antilopa z ikea, bo nie podobają mi się te kombajnowe krzesełka z milionem funkcji za 300 zł, chcialam zwykle, proste, łatwe do umycia i slużące do jedzenia, no i przyszła dziś ta moja teściowa i wchodząc do pokoju mówi, to jest to gówno co kupiłaś?? tak mi ciśnienie podniosła że szok!

no a tak to u nas wielkie układanie, dziś przyszła reszta mebli do sypialni, tzn duży komandor i układam ciuchy, wielki wór wywalilam bo wiem że już w nie nie wejde , za tydzień meble do salonu przyjdą i znowuż będzie trzeba wszystko poukładać
masakra, ja bym się do niej wiecej nie odezwała,a przynajmiej przez długi czas, nienawidze jak ktos się tak chamsko wypowiada, czy zachowuje
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Ale teściowa się ,,ładnie" wyraził współczuję

Ja ostatnio zmieniałam w szafie ciuchy letnie na zimowe i w kartonie były też te w których chodziłam zimą w ciąży lekki sentyment mi sie włączył, ale też wywaliłam piżamy bo stwierdziłam że całe są w oliwce (co wieczór byłam cała wysmarowana )
ja tez mam wszystkie wielki koszulki w oliwce, a najgorsze jest to, że takie ciuchy nawet już suche brudza sciany i mam cała garderobe tłustą
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Ja rano poleciałam z mamą i ciocią na lumpy i wydałam znowu 100zł Ale kupiłam Kubie kilka ciuszków i sobie kurtkę na teraz, bo we wszystkie swoje wejdę, ale w cycach nie dopnę a w samym polarze, mimo że jest gruby, to mi pizga jak wieje wiatrzysko...
poka
Cytat:
rutiniscorbin i herbatka z korzenia imbiru z miodem i cytryna
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:01   #3281
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi, niestety nie wszystkim dzieciom przechodzi
łaaaał! ile kasuje za takie cuda?

wierzę, że Ci przykro... ona naprawdę nie pamięta czy jest złośliwa?
sorry ale... co za krowa!! jak mogła??

biedny ten Wojtuś i Ty przy nim

===
50 zl za kg ten tort ma 7kg
Cytat:
ale dzisiaj Młody daje mi popalić...
praktycznie cały czas ryczy... nie wiem o co mu chodzi na rękach dobrze, ale do czasu, cyc dobrze ale do czasu, mata dobrze na 1minutę itp jak pisałam, że go odłożylam spać to za moment obudziły go wzdęcia
<oczywiscie go przechwaliłam!!>
teraz w końcu jakoś zasnął ze smoczkiem...i mam chwilę spokoju... bo łeb mi pęka
jak się obudzi to wychodzimy na spacer w chuście, mam nadzieję, że nie będzie marudził
( biedni jestescie
Stary 2013-09-28, 21:07   #3282
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
masakra, ja bym się do niej wiecej nie odezwała,a przynajmiej przez długi czas, nienawidze jak ktos się tak chamsko wypowiada, czy zachowuje
chamsko to malo powiedziane, kilka godz mnie trzymał ostry nerw...

Veronic pewnie ząbkowanie męczy Wojtusia, mój Niki dziś też straszny maruda, pomogło tylko leżenie na golasa, wtedy byl cicho i wesolo piszczał

Julka
Stary 2013-09-28, 21:08   #3283
xal
Zakorzenienie

Cytat:

1. dla Przemusia
2. Umowa o pracę czy cywilno-prawna?

Stary 2013-09-28, 21:09   #3284
ankaaa206
Wtajemniczenie

banka i co powiedzieli w szpitalu?

Julka
Stary 2013-09-28, 21:15   #3285
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja wkładki nie wyjęłam ale Tż dał pas wyżej i z nim ona się poniosła i według mnie jeszcze jest spoko bo małej fajnie główka w tym leży. Ale jak się zaczną kombinezony to na pewno wyjmiemy.

Ja z hippa nic nie dostałam a też wypełniałam ankiety w szpitalu.
Jak to jest dziewczyny??

W takim razie jak jutro będzie słoneczko to idziemy na spacerek. Co prawda ja kilka razy dziennie wietrzę nasz pokój bo mamy duży dom i mogę sobie pozowlić wywietrzyć całą górę a być z małą na dole i odwrotnie

A co do pogrubionego to uważaj bo Tż bratowa wyprała córce pluszaki i była wśród nich taka kwacząca kaczka. I jak się wysuszyła to zaczęła kwakać non stop. Jedną noc nie spali bo nie chciało jej się szukać w worze z tymi pluszakami. na następny dzień znalała ją i wywaliła do ogrodu i tak sobie siedzieliśmy przy grilu i cały czas było kwa kwa kwa...

trochę poczytałam ale nie mam już siły, dobranocki
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:21   #3286
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
chamsko to malo powiedziane, kilka godz mnie trzymał ostry nerw...

Veronic pewnie ząbkowanie męczy Wojtusia, mój Niki dziś też straszny maruda, pomogło tylko leżenie na golasa, wtedy byl cicho i wesolo piszczał
mi też się wydaje ,ze to dziąsełka go swędzą...
plus dodatkowo bączki,bo dzisiaj wyjątkowo dużo się z nimi męczył

aa na golasa np przed kąpielą Wojtek też jest zadowolony

dobrze,że już śpi ,bo zmęczona jestem teraz mam czas dla siebie- zaraz zrobię sobie spa

vil
- chciałabym zobaczyć Przemusia z tą siateczką

mam wrażenie, że Wojtek też już powoli "dorasta" do czegoś innego niż mleczko- gapi jak jemy, śledzi każdy ruch, wyciąga rączki itp, wcześniej tak się nie zachowywał

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:

==
to ja spadam
dobrej nocy
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:39   #3287
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA ostatnio dużo herbaty z sokiem malinowym i kroplą cytryny, witamina c, 3 razy dziennie płukanie gardła szałwią i 3 razy dziennie inhalacje z łyżeczki soli i kilka kropel olejku eukaliptusowego. Mi pomogło. Po 3 dniach nie było śladu po przeziębieniu i mam nadzieję, że nie wróci.
Ale małą zaraziłam...aaa i do nosa woda morska.

też się boję, że Małego zarażę mam jednak nadzieję, że dostanie przeciwciała i się nie da

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
rutiniscorbin i herbatka z korzenia imbiru z miodem i cytryna

Cytat:
sporo no ale roboty przy tym duuużo!
Cytat:
mam wrażenie, że Wojtek też już powoli "dorasta" do czegoś innego niż mleczko- gapi jak jemy, śledzi każdy ruch, wyciąga rączki itp, wcześniej tak się nie zachowywał
no już jest w tym wieku, że może Bartek nadal olewa ALE dałam mu wczoraj polizać jabłko, minę zrobił kwaśną ale lizał, lizał, jak mu zabrałam to pomemlał i aż kwiczał z radości ale jeszcze nie rozszerzamy mu diety od czasu do czasu dam mu to jabłko polizać ale nic więcej

Stary 2013-09-28, 21:46   #3288
modro
Rozeznanie

Cytat:
Ja biorę rutinoscorbin, syrop prawoślazowy, inhalacje z soli fizjolog. i paracetamol w tabletkach, jak już nie wytrzymuję bólu głowy.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:00   #3289
vujka
Raczkowanie

Padam na twarz nie mam sil nadrabiać. Mały w końcu zasnął... Cały dzień siedzę z nim sama, bo mąż na weselu zdjęcia robi - wraca dopiero o 2 w nocy. P. nadal ma katar i kaszel, wczoraj w nocy doszła gorączka, dzisiaj gorączki juz nie ma, ale doszła bardzo brzydka kupa (chyba po lekach)
Caly czas marudzi i chce się nosić - odłożyć nie da rady Syropem pluje na odległość, a przy psikaniu do nosa wyje tak jakbym co najmniej ze skóry go obdzierała

Kładę się spać, niech mu to wreszcie mija strasznie mi go szkoda
I jakby było mało to jeszcze dostalam okres i strasznie boli mnie brzuch i głowa
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:02   #3290
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
1. dla Przemusia
2. Umowa o pracę czy cywilno-prawna?
normalnie w tygodniu o pracę, w biurze, na weekendy bierze dodatkowe zlecenia i na to nie ma umowy, tylko mu do łapki wypłacają. bo to jest tak że za zrobienie całego masztu dają np. 2 tyś do podziału na pracowników, dziś w kilku pojechali.
jeszcze go nie ma

Cytat:
vil- chciałabym zobaczyć Przemusia z tą siateczką
postaram się jutro nagrać, dziś trzymałam go na łapkach jak jadł, nie pomyślałam żeby przekazać komuś tel

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:06   #3291
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ja biorę rutinoscorbin, syrop prawoślazowy, inhalacje z soli fizjolog. i paracetamol w tabletkach, jak już nie wytrzymuję bólu głowy.

Bartuś nie chciał mi zasnąć, przy cycu przysypiał ale nie mogłam go odłożyć... w końcu się rozebrałam, rozpięłam mu pajaca i przytuliliśmy się skóra do skóry zasnął twardo, otuliłam i śpi

Stary 2013-09-28, 22:14   #3292
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

jak chcesz zobaczyć to kliknij na moje MCML akurat wczoraj dodałam wpis

Cytat:
Ja poluję na Womar ale seria ECO, nie inne, bo są nie ergonomiczne. Z Baby Bjorn też tylko jedno było ergonomiczne i coś co kupiła Happy, ale nie pamiętam firmy, musisz poszukać wyszukiwarką, wiem że podawała linka i pytała czy kolor zielony
Womar eco1 ma Mysia i ktoś jeszcze ma eco2, ale wybaczcie nie pamiętam kto
Dziekuje Wam bardzo strasznie do gustu przypadła mi TULA, ale trochę za droga:-\ co prawda jak już się decyduje na nosidlo to niech będzie dobre, ale jak ten Womar Eco 2 jest technicznie i jakościowo zbliżony to może faktycznie nie ma co przepłacać. A w zimie tez bedziecie nosić?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:23   #3293
puchatkowa
Zakorzenienie

Banka co w szpitalu powiedzieli i czemu tak długo?

Zapomnialam odpisać Ci nt.lumpka jeśli rzeczy są w koszu to nawet jak mają naklejona cenę to są na wagę. To są po prostu rzeczy z wieszaka z zeszłego tyg na przykład. I fakt, że nie zawsze można tam trafić coś ciekawego. W ciąży chodziłam tam przez kilka miesięcy to i się sporo wyprawki uzbierało i to takich serio ładnych niezniszczonych i firmowych rzeczy. Być może teraz jest i gorszy towar bo dawno nie byłam, jedynie ostatnio same wieszaki przeglądała bo szukałam dla L.kurtki nad morze, ale nic nie było

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:54   #3294
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Banka co w szpitalu powiedzieli i czemu tak długo?

Zapomnialam odpisać Ci nt.lumpka jeśli rzeczy są w koszu to nawet jak mają naklejona cenę to są na wagę. To są po prostu rzeczy z wieszaka z zeszłego tyg na przykład. I fakt, że nie zawsze można tam trafić coś ciekawego. W ciąży chodziłam tam przez kilka miesięcy to i się sporo wyprawki uzbierało i to takich serio ładnych niezniszczonych i firmowych rzeczy. Być może teraz jest i gorszy towar bo dawno nie byłam, jedynie ostatnio same wieszaki przeglądała bo szukałam dla L.kurtki nad morze, ale nic nie było
Aaa widzisz a byly fajne spodnie nexta ale nie wzielam bo 9 zl hehe i nie wiedzialam ze na wage sa hehe

Tyle czasu w Szpitalu bo chyba z 4 lekarzy badalo do tego usg i nagle przypadki a wiec w sjmie dalrj nie wiadomo co mu jest na usg wyszedl wolny plyn w jamie otrzewnowej ale malo naszczescie i kilka powiekszonych wezlow moze to swiadczyc.o wewn. Infekcji mam dawac nospe esputicon bo dalej zagazowany , dieta i w pn do lekarza rodzinnego zrobic badanie kalu,mocz i morfologie w razie stwardnienia brzucha i zwiekszonych dolegliwosci spowrotem do szpitala jeztem wykonczona ... w miedzy vzasie przywirzli dziewczynke 3/4 letnia ktora zjadla troche takich czerwonych kuleczEk z krzewu i miala plukanie zoladka masakra plakala strasznie 2 razy jej robili ... pierwszy raz maz polzyl M. Spac i noe widzalm go od 15 zagladnelam jak przyjechalam slodziutko spii

Stary 2013-09-28, 23:55   #3295
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
W szpitalu w którym rodziłam urodziły się trojaczki
http://www.narew.info/6,6332-pomozmy...ch☠.html
ale super rodzinka biedny Macius ma saaaaame siostry siedem bab hehe, wspolczuje mu

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
babcia zaś mnie wkurza !!! ma dziś urodziny, zadzwoniła że zaprasza nas po południu na kawę i ciasto. i tak się wybieraliśmy z życzeniami i prezentem więc powiedziałam że pewnie że przyjdziemy ale sami z Przemkiem (mąż dorabia) i nie na ciasto. bez problemu, bo przecież wiadomo że inni mogą, ja nie muszę, normalka przecież, przyzwyczaiłam się. to babcia zdziwiona ... jak jej przypomniałam o mące pszennej to najpierw "ojeeeeeej no popatrz zaś zapomniałam" a potem" ale zjesz kawałek to nic ci nie będzie". prawie się z nią poklóciłam. a ta obrażona że "ty nic nigdy u mnie nie chcesz jeść, co ja trędowata jestem"
wiecie co ja naprawdę nie mam problemu z tym że ktoś nie pomyślał, zapomniał, nic dla mnie nie ma itp, nawet jak zdarza się to mojej przyjaciółce z którą znamy się od zawsze (chociaż z reguły dzwoni że stoi w sklepie i czy mogę to i to ) czy mojej mamie sporadycznie (kupowała mi jedne czekoladki, potem doszedł nowy ich rodzaj i nie sprawdziła składu i kilka miesięcy to u niej jadłam z glutenem ) ale własna babcia, która ZA KAŻDYM RAZEM od prawie 30 lat ma z tym problem tzn zupełnie o mnie nie myśli to już jest przykre ... i już nawet nie chodzi o to że mogłaby kupić głupią czekoladę za 3 zł, po prostu pomyśleć, no bo naprawdę nie oczekuje tego. ale wciskanie mi coś średnio raz w tygodniu i czego nie mogę to jest po prostu przegięcie
sorry, musiałam się wyżalić
smutne, nawet nie to, ze babcia nie pamięta (czy tez nie chce pamietac :P) o chorobie, ale ze namawia Cie do szkodzenia sobie...okropny tekst z tredowata. ehhh. a myslalam, ze babcie to wnusiom zawsze chcą nieba przychylić i serwują tylko to co wnusia uwielbia nie przejmuj się, pewnie wiek robi tez sporo w tym temacie - niestety.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wygląda jak naszyjnik
nie no tak serio, wcale nie jest źle. A biorąc pod uwagę to jak mało czasu minęło od operacji to jest super !!!!
wolalabym od apartu ale macie racje. dzisiaj dostałam fotke szyi tej mojej równolatki, która kroili dzień wcześniej (stwierdzony ten sam rak) i kurcze u niej to rowne, ale brzydsze, bo ma "robalowe" szwy tylko ja dostałam rozpuszczalne...
kurcze tz tez chory i zastanawiamy się kto jutro z mala wejdzie do wody. ja nie będę ryzykować, a z opatrunkiem raczej mnie nie wpuszcza babcia jes taka popyrtana, ze nam dziecko utopi...myslimy nad ciotka, ale ona tez wspominala, ze zaczyna kichac. a tak strasznie nie chce sobie odpuscic

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Diabli pisałam już wcześniej, ale wcięło mojego posta.. lumpkowe łowy rewelacyjne, Nelka jak zwykle będzie szpnowała przed sąsiadkami
dziękujemy. wlasnie się susza. już wczoraj siostra dzwonila jak tam ciuszki i czy nela już przymierza, bo czeka na nowe fotki a tu jeszcze prania nie było...to zaczyna być zabawne dobrze, ze Nelciaczek lubi się przebierać i nie protestuje, a na widok aparatu prawie suszy dziaselka

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
okropna tesciowa. i baaaardzo bezposrednia. a co maz w tym temacie?

Cytat:
no a tak to u nas wielkie układanie, dziś przyszła reszta mebli do sypialni, tzn duży komandor i układam ciuchy, wielki wór wywalilam bo wiem że już w nie nie wejde , za tydzień meble do salonu przyjdą i znowuż będzie trzeba wszystko poukładać
ooo gdzie kupowaliście komandora? bo tez szukamy, ale ceny dość rozbieżne i ciężko wybrać cos sensownego...
aha! i jeśli ktoras slyszala o fajnych materacach to tez proszę info.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
My po wizycie u teściowej, oj będą zgrzyty ale jak jestem z nią sama to mnie bardziej słucha odnośnie dziecka niż męża
Polożyliśmy małą na macie, ładnie się bawiła a babcia przyszła "oj, tak cię samą połozyli, tak ci się nudzi, tak tu twardo" i hop na ręce. Później oczywiście przodem do świata bo "nic nie widzisz". Zaczęła się mała wiercić to "oj, trzeba pochodzić i pokazać" to powiedziałam, że nie pokazać tylko ona chce się pobawić, pofikać nózkami i rączkami to połozyła. A młoda jak na złość babci a ku uciesze mamusi zaczęła gadać z zabawkami na macie. Powiedziałam mężowi, żeby to on gadał bo to jego mama no i efekt był widoczny. Już ja widzę imprezę imieninową za tydzień ... Już powiedziałam, że będziemy później to "a jak to?" powiedziałam, że dziecka budzić nie będę, ma godziny snu i godziny jedzenia i nic zmieniać nie będę. Teraz tylko muszę pilnować męża z jego "no raz możesz zrobić wyjątek" i się nie ugiąć.
To się wygadałam
hehe, u nas w tym temacie chyba lepiej, choć mnie nadal drazni podejcie "ojej" i mowienie do malej po 10 razy jedno i to samo najzdrobnialej jak się da. po takiej wizycie sama zaczynam mowic "a może herbatki z cukierkuniemi cytrynusia" z kolei moja mama troszkę za bardzo się wczula w role opieki nad mala i mam ochote jej ja zabrać z rak i powiedzieć, ze heeeelooooooł już wrocilam i dam rade jestem zazdrosna o własne dziecko, które na widok babci kwiczy jak swinka. a mamusia nie może nosic, robic samolotow itd. no ale oddycham gleboko i luzuje. jeszcze trochę.

nie rob wyjątku imprez imienionowych będzie jeszcze sporo moja tesciowa tez tak ma: oj niewygodnie nelusi, trzeba nosic nosic. ledwo mala otworzy usta i wyda jakiś dźwięk, a już jest "ojejej koleczka, brzusio boli trzeba masowac. babcia pobuja" mowie, ze ona tylko rozmawia...albo jak ja odkłada to oczywiste, ze jeknie, bo chce jeszcze, wiec stek i babcia znow "ojej niedobra babcia, widzisz już cie biore znowu. nie plakusiaj". na szczęście tz tez jest na to uczulony i za każdym razem ja tak okropnie prostuje, ze az czasem jest mi za niego wstyd, ale w duchu jestem potwornie dumna

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
dobrze, ze syn jeszcze nie umie ocenic stanu tatusia, bo jutro opowiedziałby jak to tata celowal
Stary 2013-09-29, 00:27   #3296
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja daje surowe.

marchewkowy Przemo i dom? sprawdz czy we włosach nie masz
oj az mi się przypomniało jaki to fajny etap. pamiętam jak wracałam ze szkoły glodna jak wilk. zjadłam obiad, poszlam do kuchni, wracam a wiktor przydreptał do pokoju, wspial się na lozko, dosiegnal na biurko i widelcem jezdzil po resztkach sosu - a widelec oblizywal jakby tam były najlepsze lody swiata uwielbiam male dzieci jadl caaaaalym sobą.

biedny maz. a telefony w nocy tez musi odbierać?

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
na katar nasivin, olbas oil i masc majerankowa ten sam zestaw aplikuje młodej profilaktycznie hehe i sobie tez apap na noc, na gardlo cholinex. tz lyka jeszcze rutinoscorbin (ja niby tez mogę) i jakies gripexy-fervexy... herbatka miod cytrynka. pije duuuzo soku z czarnej porzeczki, aronii, maliny, jeżyn - leje pol kubka i pol wrzątku. pyyycha.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

chciałam kupic w aptece biogaje albo dicoflor, ale po rozmowie z farmaceutka (kupowałam sporo na przeziębienie dla nas i katarek dla malej) doszłam do wniosku, ze warto kupic CEBION MULTI. zwykly cebion (wit.c) chyba 18zl, a ten multi 15. w kropelkach, przepysznie smakuje, a nela ma piekna kwasna mine

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
ja tez mam wszystkie wielki koszulki w oliwce, a najgorsze jest to, że takie ciuchy nawet już suche brudza sciany i mam cała garderobe tłustą
eee to ja po porodzie miałam swieto i wszystkie domowe ubrania: wieeeelkie tluste koszulki plus okropne naciagniete legginsy i spodnie ciążowe z wielka ulga wyrzuciłam to było baaardzo oczyszczające

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:

( biedni jestescie
niezle, 350zl za torcik ale 10 godzin pracy, wiec cena całkowicie adekwatna. piękny.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Padam na twarz nie mam sil nadrabiać. Mały w końcu zasnął... Cały dzień siedzę z nim sama, bo mąż na weselu zdjęcia robi - wraca dopiero o 2 w nocy. P. nadal ma katar i kaszel, wczoraj w nocy doszła gorączka, dzisiaj gorączki juz nie ma, ale doszła bardzo brzydka kupa (chyba po lekach)
Caly czas marudzi i chce się nosić - odłożyć nie da rady Syropem pluje na odległość, a przy psikaniu do nosa wyje tak jakbym co najmniej ze skóry go obdzierała

Kładę się spać, niech mu to wreszcie mija strasznie mi go szkoda
I jakby było mało to jeszcze dostalam okres i strasznie boli mnie brzuch i głowa
oj bidulko jeszcze trochę i katar tez minie.
u mnie tez wszystko naraz - szyja, gardlo, ucho, szczeka, katar, okres a tz mowi, ze zdrowo już wyglądam i jeczy z tym swoim mini katarem...

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Aaa widzisz a byly fajne spodnie nexta ale nie wzielam bo 9 zl hehe i nie wiedzialam ze na wage sa hehe

Tyle czasu w Szpitalu bo chyba z 4 lekarzy badalo do tego usg i nagle przypadki a wiec w sjmie dalrj nie wiadomo co mu jest na usg wyszedl wolny plyn w jamie otrzewnowej ale malo naszczescie i kilka powiekszonych wezlow moze to swiadczyc.o wewn. Infekcji mam dawac nospe esputicon bo dalej zagazowany , dieta i w pn do lekarza rodzinnego zrobic badanie kalu,mocz i morfologie w razie stwardnienia brzucha i zwiekszonych dolegliwosci spowrotem do szpitala jeztem wykonczona ... w miedzy vzasie przywirzli dziewczynke 3/4 letnia ktora zjadla troche takich czerwonych kuleczEk z krzewu i miala plukanie zoladka masakra plakala strasznie 2 razy jej robili ... pierwszy raz maz polzyl M. Spac i noe widzalm go od 15 zagladnelam jak przyjechalam slodziutko spii

no to się naczekaliscie kurcze, oby to faktycznie tylko stłuczenie. biedny dzieciak. a dziewczynki mi strasznie szkoda kolorowe, ciekawe... znajomy pracuje w pogotowiu i opowiadal kiedyś, ze 6letnia dziewczynka wlozyla rece w te pianke, która uszczelnia się okna zastyglo jej to na rekach i kiszka. musieliby zrywac razem z skora. odsylali ja do jakiegoś specjalistycznego szpitala...
Stary 2013-09-29, 07:32   #3297
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
marchewkowy Przemo i dom? sprawdz czy we włosach nie masz
oj az mi się przypomniało jaki to fajny etap. pamiętam jak wracałam ze szkoły glodna jak wilk. zjadłam obiad, poszlam do kuchni, wracam a wiktor przydreptał do pokoju, wspial się na lozko, dosiegnal na biurko i widelcem jezdzil po resztkach sosu - a widelec oblizywal jakby tam były najlepsze lody swiata uwielbiam male dzieci jadl caaaaalym sobą.

biedny maz. a telefony w nocy tez musi odbierać?

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

na katar nasivin, olbas oil i masc majerankowa ten sam zestaw aplikuje młodej profilaktycznie hehe i sobie tez apap na noc, na gardlo cholinex. tz lyka jeszcze rutinoscorbin (ja niby tez mogę) i jakies gripexy-fervexy... herbatka miod cytrynka. pije duuuzo soku z czarnej porzeczki, aronii, maliny, jeżyn - leje pol kubka i pol wrzątku. pyyycha.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

chciałam kupic w aptece biogaje albo dicoflor, ale po rozmowie z farmaceutka (kupowałam sporo na przeziębienie dla nas i katarek dla malej) doszłam do wniosku, ze warto kupic CEBION MULTI. zwykly cebion (wit.c) chyba 18zl, a ten multi 15. w kropelkach, przepysznie smakuje, a nela ma piekna kwasna mine

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

eee to ja po porodzie miałam swieto i wszystkie domowe ubrania: wieeeelkie tluste koszulki plus okropne naciagniete legginsy i spodnie ciążowe z wielka ulga wyrzuciłam to było baaardzo oczyszczające

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

niezle, 350zl za torcik ale 10 godzin pracy, wiec cena całkowicie adekwatna. piękny.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

oj bidulko jeszcze trochę i katar tez minie.
u mnie tez wszystko naraz - szyja, gardlo, ucho, szczeka, katar, okres a tz mowi, ze zdrowo już wyglądam i jeczy z tym swoim mini katarem...

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

no to się naczekaliscie kurcze, oby to faktycznie tylko stłuczenie. biedny dzieciak. a dziewczynki mi strasznie szkoda kolorowe, ciekawe... znajomy pracuje w pogotowiu i opowiadal kiedyś, ze 6letnia dziewczynka wlozyla rece w te pianke, która uszczelnia się okna zastyglo jej to na rekach i kiszka. musieliby zrywac razem z skora. odsylali ja do jakiegoś specjalistycznego szpitala...
Dokladnie jak posiedzisz w uzbie to sie napatrzec mozna na tevwszystkie nieszczescia

Stary 2013-09-29, 09:12   #3298
Mysia mysz
Zakorzenienie

Banka zdrówka dla naøego !

spieszę donieść, że rozgryzłam dziecko i mamy przespaną noc za sobą
mały zaczął się częściej budzić i owszem jadł za każdym razem długo, ale nie dawało mi spokoju, że miesiąc temu wytrzymywał 8 h bez jedzenia w końcu po kilku próbach znaleźliśmy złoty środek
mały padł przed 20, obudził się o 1, dostał smoka i padł w kilka minut, kolejna pobudka o 5,nakarmiłam go i padł i wstał o 7.30
nie pamiętam kidy ostatni raz wstałam przed dzieckiem, budzę się i cisza gdyby nie monitor to bym myślała, że coś się dziekcu stało i tak czekałam aż się obudzi ja wyspana, młody wyspany, pełen sukces

także nawte jak dzieciaki Wam jedzą w nocy kilka minut to spróbujcie smoka zanim podacie cyca

poza tym wczoraj mały zanurkował pierwszy raz na basenie, ale się zakrztusił i był zły

dzisiaj mały zostaje z babciąa my idziemy na matrixa z muzyką na żywo
Stary 2013-09-29, 10:52   #3299
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Banka zdrówka dla naøego !

mały zaczął się częściej budzić i owszem jadł za każdym razem długo, ale nie dawało mi spokoju, że miesiąc temu wytrzymywał 8 h bez jedzenia w końcu po kilku próbach znaleźliśmy złoty środek
mały padł przed 20, obudził się o 1, dostał smoka i padł w kilka minut, kolejna pobudka o 5,nakarmiłam go i padł i wstał o 7.30
nie pamiętam kidy ostatni raz wstałam przed dzieckiem, budzę się i cisza gdyby nie monitor to bym myślała, że coś się dziekcu stało i tak czekałam aż się obudzi ja wyspana, młody wyspany, pełen sukces

także nawte jak dzieciaki Wam jedzą w nocy kilka minut to spróbujcie smoka zanim podacie cyca

poza tym wczoraj mały zanurkował pierwszy raz na basenie, ale się zakrztusił i był zły

dzisiaj mały zostaje z babciąa my idziemy na matrixa z muzyką na żywo
dzieki
No prosze super nocka

Stary 2013-09-29, 11:00   #3300
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam bardzo strasznie do gustu przypadła mi TULA, ale trochę za droga:-\ co prawda jak już się decyduje na nosidlo to niech będzie dobre, ale jak ten Womar Eco 2 jest technicznie i jakościowo zbliżony to może faktycznie nie ma co przepłacać. A w zimie tez bedziecie nosić?
Możesz zapolować na używaną TULĘ, własnie o niej zapomniałam napisać, chyba Justi się na takie szykuje.
Ja chcę typowo na zimę jak będę musiala wyjść a będzie lało czy śnieg, albo blisko do rodziny (na 100m to mi się nie chce wózka tachać a na rękach daleko nieść)
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
oby tak dalej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości