Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 21:08   #4441
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

http://www.zara.com/pl/pl/trf/p%C5%8...1p1294057.html

co myślicie?? mogę mieć połowę taniej.....

A co do tż i ich wytykania bałaganu itp.... to mój też jest w tym ekspertem, nie raz mam ochotę się rozryczec jak przychodzi i pierwsze co krytykuje że coś nieporobione
Stary 2013-09-28, 21:09   #4442
mala_19kw
Zakorzenienie

Debrah;
1. Rękawiczki odziedziczyłam w "spadku" po dzieciach z rodziny. I są takie jedne które chyba będą idealne-tak jak Bokeh mówi,na sznurku i mają super ekstra ściągacze na gumce Może Oskar sobie z nimi tak szybko nie poradzi
2. Nie mam nic co chroni kolana-jeszcze nie drze spodni ale co jak zacznie

3. Tak zauważyłam że szybciej go muli, ale robi sobie znowu drzemki ok 17-18 (już spory czas ich nie było) i idzie spać po 20ej. Jak pójdzie spać troszkę po 19ej to budzi mi się w nocy - na godzinną zabawę
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:23   #4443
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: granatowa fajna.
A nosisz takie kamizelki? Bo ja nie mam, i nie noszę bo zawsze mam myśl: co z tego, że w klatę będzie mi ciepło, jak będą mi marznąc ręce:haha ha: i wybieram swetrzysko:P

Aha, właśnie. Nancy cię ostatnio zapytała czemu nie zajmiesz się zawodowo fotografowaniem : zgadzam się z nią, czemu nie?
Poza tym : pisałaś ostatnio o sobie w negatywnym kontekście - ubiór itepe to muszę ci napisać, że baciki ci się nalezą, bo dla mnie jesteś osobą ze świetnym gustem, wyczuciem smaku, co widać po tym jak wyglądasz, jak się ubierasz, jaki masz wystrój w mieszkaniu i jakie zdjęcia robisz.
Z ubrań praktycznie wszystko co wrzucasz mi się podoba.
A takie wyczucie estetyki w różnych dziedzinach to nie jest częste. Zrób z tego swój atut i wykorzystaj - np poprzez pracę z branży foto!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:34   #4444
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Dziś był dzień rodzinny
Byliśmy raz na spacerku ale ziiiimno brrrrrr
Jutro Tż ma ostatni dzień urlopu więc też mnie raczej nie będzie. Ale od poniedziałku obiecuję że będę z Wami

Dodam zdjęcie Darii w czapeczce z misiem bo widziałam że Bokeh prosiła
wow jaka pannica duża Dawno jej nie widziałam A oczko jakie piękne i niebieskie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bijkora, to spotkamy się np w Lublinie, żebyś nie była poszkodowana. Może Gojka do nas dołączy, bo ona z Chełma, jeśli dobrze kojarzę. I może ktoś jeszcze. Będę pewnie za jakiś czas, to dam znać.

Obkupiłam dzisiaj bąbellę w ciuchu, mam swój ulubiony i staram się jeździć w każdą sobotę, gdy jest 18zł/kg, wtedy biorę jej maaaaaasę ciuszków i płacę grosze. Kupiłam jej np jeszcze jedną kurtkę dzisiaj, taką typowo zimową, kosztowała z 5zł, albo i mniej.
Mi pasuje I my będziemy miały swój zjazd

Ostatnio dorwałam Małej zimowy kombinezon za 4zł, jakąś tam super pięknoscią nie grzeszy, ale na zimowe spacery, albo po prostu na podwórko będzie jak znalazł

Włosomaniaczka

Stary 2013-09-28, 21:44   #4445
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzięki kochana za pocieszenie, zobacz mój Leo prawie najstarszy z wątku, no poza Olą ninyg,
rozumiem że u Ciebie radość nie do opisania co? też doczekać się nie mogłaś

kochana, przyjdzie czas to się wbijesz, na razie ciesz się,że jesteście w domku wszyscy razem

hehe a wiesz jak ja pomyślę ile wydałam na żele na ząbkowanie i po co?

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

acha dziewczyny, dopadł mnie kryzys lakracyjny 9 miesiąca
cycki po prostu puściutkie aż małemu ciężko chwycić sutek, mam nadzieję,że za 3 dni minie chyba,że sam odrzuci cycka bo widzę,że mu te puste tak się średnio podobają
To kryzys może być również tak późno?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
też się czaję na ten komplecik, albo te http://www.hm.com/pl/product/15211?article=15211-A
http://www.hm.com/pl/product/16781?article=16781-A i nie wiem który wybrać;p

nie pokazywałam się
Ten pierwszy jest prze uroczy !

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No właśnie moja też brudzi kolanka, no i wycierają się spodnie. A myję podłogę codziennie i odkurzam, no ale ona ostro zapiernicza i szoruje kolanami. No i potem ma takie uciorane spodenki, że mi wstyd i przebieram, a za chwilę to samo:P

Wpisałam w allegro "nakolanniki" i widzę, że jest takie cuś.
Ale dużo takich hm jak rajstopy, a wczoraj znalazłam jeszcze takie coś:
http://mamaplus.pl/products/nakolanniki-ecoala-rozowe
chyba toto solidniejsze?
No i czy to nie będzie przeszkadzać, krępować nóżki w kolanie (zginanie itp, przepływ krwi??)

Hmmm...

No moja śpiii, po jednej pobudce, zasnęła po 19:00 ale dziwnie...

Silver: ale ma Darusia kącik śliczny - jakąś ładną pościel widzę też.

Dziewczyny : przestałyście używać ochraniaczy do łożeczka?
Ja kupilam w dzieciowym za 3 zł takie nakolanniki bo małemu nogi na panelach się rozjeżdżają

jutro chyba idę na grzyby sasasa tak mi lasem pachnie że oh i ah. mały zostanie z moją mamą a ja uwaga z teściami zapitalam do lasu.

spadam papapa
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:46   #4446
nancykenator
Zakorzenienie

heloł

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Iguś siedzi na dywanie i zajada bułkę taką świeżutką pachnącą, uwielbia po mamusi A ja kawka i łajzaż

Jeszcze widzę że mi wczoraj w pracy nie pocytowało wszystkiego, więc:
meduzza - Julianka ma takie pultaski przecudowne że wymiękam. Bezapelacyjnie wygrywa konkurs na najsłodsze dziecięce pultaski
nancy - albo przeoczyłam albo nie napisałaś jak po wizycie u okulisty?

Widziałam na fb No on jest tak do Ciebie podobny że masakra!!! Ja mam wrażenie ze mój Igi ani do mnie nie podobny ani do męża a gwarantuję że nic na sumieniu nie mam i to nasze wspólne dziecko Widocznie taka mieszanka wyszła...

Bardzo się cieszę że jesteście w domu. Ogromne buziaki dla Ciebie za wytrwałość i dla Darii że biedulka się nacierpiała. Teraz już musi być dobrze. za mamę.

U nas też wychodzą po dwa jednocześnie, później super to wygląda bo równo rosną. Gratuacje

A co do tego że do tyłu to dużo dzieci najpierw do tyłu się przemieszcza a dopiero później do przodu

Oooo będzie taki sam blondasek z bujną fryzurką jak siostrzyczka

Tak, już bardzo dawno jej nie było

Chłopy są jednak niereformowalne,czepiają się o byle gówno, robią z Igły widły a później zdziwieni że foch...

Kochana jesteś, że pamiętałaś z oczkami wszystko dobrze, miał robione dno oka (straszne, ja prawie musiałam wyjść, bo taki drucik wsadzała okulistka, żeby Bączek nie mrugał i strasznie aleto strasznie płakał ), zezującym oczkiem mamy się nie przejmować, bo nawet do roczku może uciekać, ropieniem też chyba, żeby łzawiło.
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Oczywiście coś słownik mi poprzewracał ogórek kiszony oczywiście. Nie wiem skąd wziął mu się ludzki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
głodnemu zawsze chleb na myśli
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dopieroś farbowała!!! Zostaw, super Ci

Hmm Neti może widziałaś przyszłosć?? To wcale nie jest nierealne

Śliczny
Kurde, jak się misiaela nazywa bo nie umiem zlukać Ale zaraz znajde

Kurde wiesz Ty co, że mi też? Niby już wyleczyłam po ciąży (tzn. do normy doprowadziłam-tabletki mam do końca życia) ale mi się noga powinęła, przez 2 tyg chyba nie brałam i TSH 13 W życiu takiego dupnego nie miałam... Czuję się dziwnie, serce mnie łaskocze, zimno mi, cały czas przeziębiona....

Ja mam skierowanie na usg, muszę iść koniecznie bo ostatnie 6 lat temu robione a też mam zapalenie.... Co z tymi tarczycami Jak stare baby

O to to

Może to jakaś japońska wersja kamasutry
A z tymi chusteczkami to chyba wszystkie mają szał... Ale żeby całe pudełko!!

Ahhh te TŻty... Mój bez przerwy sobie dzinsy kupuje i kurtki. Dziewczyny on chyba w ostatnim czasie kupił sobie 10 par spodni (ja jedną) i najlepsze ostatnio miał gdzieś iść ale tak tylko do sklepu i mówi: kuuurde nie mam się w co ubrać, wszystko nowe
Ale niech sobie kupuje, biedny cały czas pracuje i nie ma kiedy się normalnie ubrać. Wiecie, że ja prasuję mu 4 koszulki na miesiąc?? Bo tylko tyle max ma okazji żeby gdzieś wyjść porządnie ubranym

Niech ktoś ode mnie weźmie podróbę mmsów z orzechami. Zeźre wszystko!!
mój odwrotnie, nic nie kupuje sobie ale za to co tydzień muszę mu prasować 5 koszul do pracy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:48   #4447
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
z cenami ogólnie masakra jest, tym bardziej, że dziecko moment wyrasta

a co do uja mój TZ też tak mówi. Ale ja go gaszę: "Nie pochlebiaj sobie..."

Marsi no jak co to rok? 12 miesięcy

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

a z biedry w żółtej paczce?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja na szczęście w żaden sposób nie odczuwam tej chorej tarczycy: żadnego kołatania, tycia itp. Jedynie sucha skóra i wyoadające włosy

To idź koniecznie na usg trzeba to już niestety kontrolować cały czas.
a robiłaś usg tarczycy? Ja bym jeszcze powtórzyła badanie, najlepiej rano i na czczo...i w innym labie...
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

A co do tż i ich wytykania bałaganu itp.... to mój też jest w tym ekspertem, nie raz mam ochotę się rozryczec jak przychodzi i pierwsze co krytykuje że coś nieporobione
mam tak samo :/
Cytat:
A nosisz takie kamizelki? Bo ja nie mam, i nie noszę bo zawsze mam myśl: co z tego, że w klatę będzie mi ciepło, jak będą mi marznąc ręce:haha ha: i wybieram swetrzysko:P

Aha, właśnie. Nancy cię ostatnio zapytała czemu nie zajmiesz się zawodowo fotografowaniem : zgadzam się z nią, czemu nie?
Poza tym : pisałaś ostatnio o sobie w negatywnym kontekście - ubiór itepe to muszę ci napisać, że baciki ci się nalezą, bo dla mnie jesteś osobą ze świetnym gustem, wyczuciem smaku, co widać po tym jak wyglądasz, jak się ubierasz, jaki masz wystrój w mieszkaniu i jakie zdjęcia robisz.
A takie wyczucie estetyki w różnych dziedzinach to nie jest częste. Zrób z tego swój atut i wykorzystaj - np poprzez pracę z branży foto!
podpisuję się rękami i nogami pod wszystkim, co napisała Debrah

Padam po prostu tyle godzin w galerii (byłam w Bonarce Debrah)to jakaś masakra, odzwyczaiłam się chyba od zakupów, bo jak tylko wyjechałam to chciałam wracać. Ale kupiłam sobie kurtko-płaszczyk, czapkę i szal-komin a dla Bączka czapusię, szaliczek-komin, rękawiczki i buty chciałam sobie kupić patelnię grillową ale przepraszam bardzo 270 zł za patelnię nie dam o nie nie :/

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość

Ten pierwszy jest prze uroczy !

Ja kupilam w dzieciowym za 3 zł takie nakolanniki bo małemu nogi na panelach się rozjeżdżają

jutro chyba idę na grzyby sasasa tak mi lasem pachnie że oh i ah. mały zostanie z moją mamą a ja uwaga z teściami zapitalam do lasu.

spadam papapa
podziwiam, może chociaż t. wejdzie w dupsko kleszcz
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:56   #4448
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mam pytanie dzieciowe: jakie rękawiczki kupujecie dzieciom? Boję się, że będzie jak z butami : sekunda i zdjęte.

Nie wiem, na razie jak bylo kilka stopni i pizgało to mu zakładałam z jednym palcem cienkie.

I drugie dzieciowe: Do mam których dzieci raczkują/chodzą:
Korzystacie z czegoś takiego jak nakolanniki?

Nie. Spodnie nie są na razie tragedią. Zresztą ma ich troche bo ja zawsze paczki kupuję.

I trzy: czy zauważylyście może, od kiedy dzieci zaczęły być bardziej aktywne ruchowo, właśnie chodzą lub raczkują : że robią się wcześniej zmęczone, wcześniej chodzą spać?
Amelcia sobie chyba pory przestawia, już 3ci dzień robi się zmęczona po 18, kąpać muszę wcześniej i po 19 śpi.
Dziś też tak, jedna pobudka już była, ale śpi snem nocnym.

Wiesz co..Jest zmęczony. Tylko ja np od dwóch dninie daję go na drzemkę po 17. Po 19 kąpiel, amam i pada.

Moja mama przyniosła zwykłe herbatniki (takie "mini") z ciekawości zgodziłam się dać jednego Amelce (szczerze mówiąc wydawały mi się mniej słodkie niż np biszkopty sklepowe...) i wiecie, że sobie poradziła i zjadła ? O_O
Mogłaby się z normalnym jedzeniem tak rozkręcić..
Można od czasu do czasu herbatnika (małego) dać?
Ja dawałam na spróbowanie. Zresztą powolutku po kapce mu różńych rzeczy już daję. Aktualnie jesteśmy na etapie przestawiania na zwykłe mm i drżę portami czy się uda

Jakajaka raczej wygląd przeważa nad wiekiem

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:00   #4449
mala_19kw
Zakorzenienie

UWAGA UWAGA! mąż wyznaczył (chyba ) sobie karę i zrobił mi kolację
Nie chciało mu się bo sobie nie robił
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:05   #4450
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Debrah;
1. Rękawiczki odziedziczyłam w "spadku" po dzieciach z rodziny. I są takie jedne które chyba będą idealne-tak jak Bokeh mówi,na sznurku i mają super ekstra ściągacze na gumce Może Oskar sobie z nimi tak szybko nie poradzi
2. Nie mam nic co chroni kolana-jeszcze nie drze spodni ale co jak zacznie

3. Tak zauważyłam że szybciej go muli, ale robi sobie znowu drzemki ok 17-18 (już spory czas ich nie było) i idzie spać po 20ej. Jak pójdzie spać troszkę po 19ej to budzi mi się w nocy - na godzinną zabawę :cojest:
u nas tak samo !!!!
Cytat:

Co do pierwszego to właśnie nie mam żadnej zawsze chciałam no i zawsze można ubrać bluzę i kamizelkę, i nie pocić się tak bardzo

A co do drugiego.... robię od czasu do czasu śluby, tylko że nie mam np auta i bardzo mnie to ogranicza, do tego nie mam na to firmy i tez mnie to ogranicza a po trzecie śluby to nie do końca to co lubię robić. Lubię robić sesje w plenerze ale reportaż sam ślubny już średnio....
Myślałam jakiś czas temu żeby robić tylko np sesje noworodkowe ale też nie mam w tym doświadczenia (wiem wiem powiecie że na Hani trenuję ale to tak nie do końca....) Nie raz marzy mi się jak np widze jakiś "lokal do wynajęcia" że robię tam swoje studio oczami wyobraźni widzę jak w nim wygląda te raklamy itp.... ale nie wiem nie umiem. A z kolei żal mi dupę ściska jak widze moją znajomą któa kiedyś uczyła się u mnie która robi karierę......
Stary 2013-09-28, 22:16   #4451
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

a robiłaś usg tarczycy? Ja bym jeszcze powtórzyła badanie, najlepiej rano i na czczo...i w innym labie...

mam tak samo :/

podpisuję się rękami i nogami pod wszystkim, co napisała Debrah

Padam po prostu tyle godzin w galerii (byłam w Bonarce Debrah)to jakaś masakra, odzwyczaiłam się chyba od zakupów, bo jak tylko wyjechałam to chciałam wracać. Ale kupiłam sobie kurtko-płaszczyk, czapkę i szal-komin a dla Bączka czapusię, szaliczek-komin, rękawiczki i buty chciałam sobie kupić patelnię grillową ale przepraszam bardzo 270 zł za patelnię nie dam o nie nie :/

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Ja też sie odzwyczaiłam, wtedy byłam niecałe 3h i już mnie światło sztuczne męczyło i bolała mnie głowa., Zakupy - okej, ale duża galeria męczy strasznie.

Cieszę się, że zakupy udane
I Kubuś też dostał coś od mamy, fajnie.
I dobrze, że u lekarzy wszystko ok!

Cytat:
u nas tak samo !!!!

Co do pierwszego to właśnie nie mam żadnej zawsze chciałam no i zawsze można ubrać bluzę i kamizelkę, i nie pocić się tak bardzo

A co do drugiego.... robię od czasu do czasu śluby, tylko że nie mam np auta i bardzo mnie to ogranicza, do tego nie mam na to firmy i tez mnie to ogranicza a po trzecie śluby to nie do końca to co lubię robić. Lubię robić sesje w plenerze ale reportaż sam ślubny już średnio....
Myślałam jakiś czas temu żeby robić tylko np sesje noworodkowe ale też nie mam w tym doświadczenia (wiem wiem powiecie że na Hani trenuję ale to tak nie do końca....) Nie raz marzy mi się jak np widze jakiś "lokal do wynajęcia" że robię tam swoje studio oczami wyobraźni widzę jak w nim wygląda te raklamy itp.... ale nie wiem nie umiem. A z kolei żal mi dupę ściska jak widze moją znajomą któa kiedyś uczyła się u mnie która robi karierę......
No nie mogę uwierz w siebie dziewczyno!
Masz konta na takich portalach jak max models itede itepe?
Uważam, że powinnaś iśc w tym kierunku, baza już jest, doświadczenie też, teraz tylko szlifować warsztat. Za dobra jesteś żeby to zostało tylko hobby, na prawdę.

Moja też wczoraj miała godzinę zabawy, o 23 raczkowała roześmiana w pajacu po panelach w pokoju....
W ogóle w dzień nie nosi już takich bieliźnianych ciuszków jak pajace itepe, więc taka się doroślejsza wydaje, a na noc w tej piżamce taki z niej dzidziuś jeszcze wychodzi, uwielbiam to
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:17   #4452
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Aaaaaaaaa jaka słodka i piękna

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
hej.

Mam do nadrobienia dzisiejszy dzień ale dzisiaj tego juz nie zrobie.
Mam doła jak stąd do wieczności
Wiciu całą noc płakał i dzisiaj od rana to samo bo idą górne 1. Zaznacze, że dolne wyszły jedna w niedziele, dróga w poniedziałek. Czyloi jak dobrze pójdzie będa 4 zęby w tydzień.
Na poprawe humoru, tż rano sie dowiedział, że jutro o 16 śmiga na 2-3 tyg do Francji do pracy. Więc na szybko zakupy i łatwienie urlopu tutaj w pracy. Mało tego nasze auto jest w naprawie, i musieliśmy pożyczyć od teścia jego, a on do pracy wziął swojego drugiego syna auto. i Co???? KU@@a jakaś baba mu wyjechała i on przed nią uciekał i rozje....bał całe auto szwagrowi

Współczuję, wszystko na raz

Cytat:

USg tarczycy miałam 2 miesiące temu. Ten lekarz na każdej wizycie mi robi usg.
Badanie robiłam koło 10, ale byłam na czczo.
Nie mam możliwości powtórzenia przez najbliższe 2 tygodnie badania, gdyż iż ponieważ mąż rano pracuje, a następna sobota to już będzie 3 sobota pod rząd gdy go nie będzie.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:21   #4453
BlackSanctum
Zakorzenienie

Rzadko wrzucam moją królewnę, więc dziś coś też i ode mnie... Dla tych z Was, które nie mają fejsbuczka. Uwaga, nareszcie widać podobieństwo do mnie.

Ufff, obrobiłam się ze wszystkim, jeszcze jedno pranie muszę wstawić i wywiesić, ale generalnie można się obijać. Dziećko dzisiaj poszło spać godzinę później (zasnęła równo o 21:00), więc może i godzinę dłużej pośpi, tak do 9:00. Ale znając życie, to wstanie o 7:30.

Nie wiem, czy Wam mówiłam, ale Oliwka nie śpi już w ciagu dnia 3 x 30 minut, tylko 2 x 1,5-2h. Można coś zrobić w tym czasie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1173616_627243517315297_1883211700_n.jpg (25,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1381335_627243230648659_1595916637_n.jpg (43,1 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-09-28 o 22:23
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:30   #4454
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Skończyłam prasować Wszystko : jupi:

Oprócz tego co się suszy, jestem z siebie dumna :brzyda l:

Gardło mnie boli Sama sobie winna jestem, bo kilka razy przez okno wyglądałam dziś, a zimnica straszna jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:35   #4455
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Kobiety co kupujecie na zimę? Płaszczyk, kurtkę grubaśną??? Ja od 3 lat mam sobie coś kupić i nie ma bata, muszę. Tylko to będzie chyba bieganina za maluchem no nie? To chyba kurtkę wygodną...
ja to raczej, kurtkę żeby wygodnie było

Cytat:
Cisza tutaj dziś :p

Zuzka pospala ponad 2 h to w końcu wyprasowalam wszystkie ciuchy zostały męża koszule do pracy p
też właśnie wszystko poprasowałam

Cytat:

Dziś był dzień rodzinny
Byliśmy raz na spacerku ale ziiiimno brrrrrr
Jutro Tż ma ostatni dzień urlopu więc też mnie raczej nie będzie. Ale od poniedziałku obiecuję że będę z Wami

ojej jaka cudna jakie oczy

Cytat:
Obkupiłam dzisiaj bąbellę w ciuchu, mam swój ulubiony i staram się jeździć w każdą sobotę, gdy jest 18zł/kg, wtedy biorę jej maaaaaasę ciuszków i płacę grosze. Kupiłam jej np jeszcze jedną kurtkę dzisiaj, taką typowo zimową, kosztowała z 5zł, albo i mniej.
ja właśnie nie mogę tu w Łodzi żadnego ciucholandu znaleźć fajnego:/

Cytat:

super, że zakupy udane

Cytat:
UWAGA UWAGA! mąż wyznaczył (chyba ) sobie karę i zrobił mi kolację
Nie chciało mu się bo sobie nie robił
no to brawo!

Cytat:
Rzadko wrzucam moją królewnę, więc dziś coś też i ode mnie... Dla tych z Was, które nie mają fejsbuczka. Uwaga, nareszcie widać podobieństwo do mnie.

Ufff, obrobiłam się ze wszystkim, jeszcze jedno pranie muszę wstawić i wywiesić, ale generalnie można się obijać. Dziećko dzisiaj poszło spać godzinę później (zasnęła równo o 21:00), więc może i godzinę dłużej pośpi, tak do 9:00. Ale znając życie, to wstanie o 7:30.

Nie wiem, czy Wam mówiłam, ale Oliwka nie śpi już w ciagu dnia 3 x 30 minut, tylko 2 x 1,5-2h. Można coś zrobić w tym czasie.
ale słodka
zazdroszczę tych drzemek. Hania śpi 3, czasem 4 razy dzienie góra po pół godzinki.

nie mogę przekonać Tż na zakupy jutroa się napaliłam na te kompleciki z hm;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:37   #4456
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Skończyłam prasować Wszystko : jupi:

Oprócz tego co się suszy, jestem z siebie dumna :brzyda l:

Gardło mnie boli Sama sobie winna jestem, bo kilka razy przez okno wyglądałam dziś, a zimnica straszna jest
ja ostatnio prasowałam od 9-15 a dziś juz znów jest peno w koszu nic ino se palnąc w łeb.... a w koszu z brudnym już zaś przebiera. Jak to się dzieje

Debra.... wiem ale nie umiem uwierzyć w siebie na tyle i być pewną swoich zdjęc żeby je promować wszędzie... najgorsze że zdaje sobie sprawę że są ludzie którzy robią gorsze niż ja a powodzi im się nieźle
Stary 2013-09-28, 22:39   #4457
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Szajka nie wolno udawać [COLOR="Silver"]

Pewnie musi być 8godz odstępu. Więc już możesz podać. Ale może Szajka bardziej doświadczona Ci powie.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Tfu! Zaje.ba.łam się. O 23 dopiero
Ale co miałam zrobić, jeśli młoda szalała?

Nie 8 - jeśli podajesz na zmianę paracetamol i ibuprofen to co 4h.

Cytat:
Pięknisia!

Co do zimy: ja na jesień mam płaszcz, dwurzędowy, szary z HM, już 3ci sezon, ale odczyszczony i wygląda ok. A na zimę kurtkę którą pokazywałam ostatnio jak kupiłam.
Wyleczylam się już z kupowania płaszczyków z pomysłem " na zimę" - nie istnieją takie w których nie zmarznę. Musi być kurtka. Polarów nie lubię, lubię swetry i sporo ich mam, lubię się opatulać.
Na tą zimę wyposażona jestem, potrzebuję tylko komin w ramach cieńszego szalika (gruby - mam).

Ale mam pytanie dzieciowe: jakie rękawiczki kupujecie dzieciom? Boję się, że będzie jak z butami : sekunda i zdjęte.

I trzy: czy zauważylyście może, od kiedy dzieci zaczęły być bardziej aktywne ruchowo, właśnie chodzą lub raczkują : że robią się wcześniej zmęczone, wcześniej chodzą spać?
Amelcia sobie chyba pory przestawia, już 3ci dzień robi się zmęczona po 18, kąpać muszę wcześniej i po 19 śpi.

Moja mama przyniosła zwykłe herbatniki (takie "mini") z ciekawości zgodziłam się dać jednego Amelce (szczerze mówiąc wydawały mi się mniej słodkie niż np biszkopty sklepowe...) i wiecie, że sobie poradziła i zjadła ? O_O

rękawiczki nie wiem, na sznurku pewnie

tak, gdy dzieć więcej się rusza to logiczne, że bardziej zmęczone

Pewnie, daj, o ile np. Dorce nie daję bo jej to zbędne, o tyle Twojej córce może pomogą się jedzeniowo rozkręcić?

Cytat:

średnio mi się widzi

ha! P. tak samo

Cytat:

Zgadzam się co do joty
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 23:13   #4458
LadyWhisper
Zakorzenienie

hello!
Bokeh jak widze jakie farmazony cisniesz to nic tylko
jestem ogromna wielbicielka Twoich zdjec i powtarzam to doslownie na kazdym kroku i powtarzac bede i zgadzam sie z dziewczynami, masz super gust, czego sie nie tkniesz wychodzi ladnie i z klasa, uwierz w siebie dziewczyno!!!!!

black, Oliwia cudna

silver, Darunia slicznotka!
debrah, silver, nie spadaja maluchom te czapeczki? piotrus ma dwie bez wiazania i jest tragedia, od razu podjezdzaja do gory i uszy na wierzchu,,,,,..

hm hm hm, a moj malz nic sie nie odzywa, jak wraca z pracy i jest syf to.....zaczyna sprzatac
wkurza mnie jednym - dzisiaj wybyl na tenisa na.....4,5godziny!!!!!!!! !!!! gdzie ja padnieta po calym tygodniu, babel chory strasznie, nosz myslalam, ze go rozszarpie jak laskawie wrocil do domu
ale za to wieczorkiem (ponad 2 tyg posuchy )

Pietraszenko spi juz 3godz a jemu sie to baaaaaaaaaaaardzo rzadko zdarza....chodze tylko co chwile do pokoju i sprawdzam czy dycha, bo sie tak boje....ale jeste lepiej, malz przytrzymal przed spaniem malego a ja sie zassalam frida az ciemno przed oczami mi sie zrobilo i spikow pelno poszlo, dciagam 3x dziennie ale teraz wieczorem mu sie cos chyba odblokowalo i poszlo.....

ide jeszcze rozdzial skoncze ksiazki, czekam az sie babelinko obudzi na UU

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

hope, odstawiasz dqdusia od cyca?

bokeh, pytalas, co bym chciala robic po studiach - marzy mi sie praca w dziale sprzedazy w siedzibie jakiejs firmy, najlepiej odziezowej doswiadczenie mam duze jako sprzedawca/kierownik, tylko za te studia sie musze wziac....potem to juz startowac od razu do biura bym mogla
zaluje strasznie, ze wczesniej sie za to nie wzielam ale coz

meneq, czekam az mi pieniadze z nieba spadna i ide na prawko ale zrobie, zrobie!!!! nakrecilam sie juz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-09-28 o 23:17
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 00:15   #4459
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
WYCHODZIMY DO DOMU!!
Silver strasznie sie ciesze, ze jestes juz w domku

Dziewczynki pisze, ze zyje ... jestem u rodzicow i musialam allegro ogarnac i tacie powystawiac troche rzeczy ... mala jest jeczydlem, nie wiem co sie dzieje, bo mam 4 zebola, kasownik jak Hje pisala, a slina leci litrami, dziecko jeczy pcha wszystko do paszczy pakuje ... nastepne zeby

Buziaki na dobranoc
Stary 2013-09-29, 02:39   #4460
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:

Fajna ja dziś kupiłam w c&a czarną, lubię kamizelki

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja dawałam na spróbowanie. Zresztą powolutku po kapce mu różńych rzeczy już daję. Aktualnie jesteśmy na etapie przestawiania na zwykłe mm i drżę portami czy się uda

Jakajaka raczej wygląd przeważa nad wiekiem
My juz od poniedziałku na normalnym mm, i to samo mam, tylko patrzę czy mu nic na buźce nie wyskakuje, a nie wiem czy reakcja powinna być jak co to od razu czy może wyjść np. po 2 tygodniach?

Cytat:
u nas tak samo !!!!

Co do fotek, to ja bardzo widzę Cię w tej branży, a że ja też trochę robię zdjęcia, to gdybym miała taki talent jak Ty to bym się nie wahała. Masz swój styl i ja Twoje fotki uwielbiam oglądać a ponadto technicznie są perfekcyjnie - jestem pewna że mogłabyś zrobić zdjęcie naprawdę czegokolwiek i będzie super. Nie masz firmy ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby ja założyć. Ja trzymam kciuki bo jeśli się zdecydujesz to ja jestem pewna że coś osiągniesz.

Lecę spać, Jezuu znowu tak późno.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 06:54   #4461
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jeloł, ale Ty nie spisz do tej godziny czy sie po prostu budzisz?

Co do kamizelek - ja chce takiego wlochacza....ostatnio kolezanka miala i taaaaaaaak mega mi sie spodobala

Malz wzial babla a ja ide spaaaaaaaac....... Od polnocy do 2 bylo szeszc pobudek, przy piatek myslalam, ze jest juz ranek jak spojrzalam na godzine myslalam, ze sie zaplacze..... Do rana nie bylo lepiej, koniec spania o 6, potem kotlowania sie w trojke na lozku te chwile uwieeeeelbiaaaaaaaaaaaam! !! <3 a teraz ide odespac bom zombie

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 07:37   #4462
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej dziewczyny!

Nie mam humoru i strasznie mi smutno. Jedyna pociecha to uśmiech Blanki...

Meduza ja mam na zimę płaszcz/jesionkę taka bardzo elegancka,a teraz planuje zakup kurtki.

Bokeh czy Ty się dobrze czujesz? Rób porządne portfolio,zakładaj działalność,przez pierwsze dwa lata ZUS jest bardzo mały,jeśli chodzi o formę podatkową to karta podatkową i płacisz grosze i masz mega mało formalności,potem zakładaj oddzielny profil na fb,to teraz najlepszą reklama i DZIAŁAJ!!! Bo inaczej uruchomie swój system motywacyjny

Debrah rękawiczki na pewno na sznurku i mocny ściągacz. Nakolanniki kupiłam takie co Pstryczek pokazywał i są ok.

Lady dużo zdrowia dla Małego
Ja mam taka puchową kamizelkę i kolorze ecru,zakładam teraz na cienka,krótką kurtkę skórzaną i jest mi ciepło

Silver piękna Daria! Co do czapki to moja Gwiazda zdejmuje wszystkie które nie są wiązane

Marsi mam nadzieję że pokarm wróci.

Mała TZ się ogarnął w końcu!

Nancy super że zakupy udane

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 08:18   #4463
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

1. rękawiczki mam 2 pary z jednym palcem...nie sprawdzałam czy będzie zdjemował
2. Nakolanników nie mam, widziałam na miejscu w sklepie dzieciowym i wydawało mi się że będą uciskać. No i trzeba by ich mieć też więcej na zmianę bo będą się brudzić. Spodnie brudzi, zmieniam codziennie i towystarcza. Nie zauważyłam żeby się przecierały.
3. Iguś zawsze chodził spać wczześnie - około 19 i tak mu zostało ale jak zaczął raczkować/wstawać to spał dłużej. Wcześniej wstawał około 5, nagle z dnia na dzień zaczął spać do 7. Jak wróciłam do pracy znowu śpi krócej i wstaje razem ze mną o 5:30.
4. Nic jej nie będzie od herbatniczka, nie ustrzeżemy dziecka od cukru który jest wszędzie. Jak bardzo się boisz innych składników i konserwantów to są takie dla dzieci ciasteczka: te jabłkowe bodajże bez cukru
http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...ciasteczka-38/
w rosssmanie są też ciasteczka orkiszowe.
Cytat:

Ja używam, jakoś tak przytulniej mi się wydaje
Cytat:

Fajna Granatowa mi się bardziej podoba.
Cytat:
Kochana jesteś, że pamiętałaś z oczkami wszystko dobrze, miał robione dno oka (straszne, ja prawie musiałam wyjść, bo taki drucik wsadzała okulistka, żeby Bączek nie mrugał i strasznie ale to strasznie płakał ), zezującym oczkiem mamy się nie przejmować, bo nawet do roczku może uciekać, ropieniem też chyba, żeby łzawiło.
Biedny ale najważniejsze że wszystko w porządku
Cytat:
J
W ogóle w dzień nie nosi już takich bieliźnianych ciuszków jak pajace itepe, więc taka się doroślejsza wydaje, a na noc w tej piżamce taki z niej dzidziuś jeszcze wychodzi, uwielbiam to
też to uwielbiam, taka dzidzia w pajacu
Cytat:
Jaka duża! I rzeczywiście z Ciebie też troszkę coś ma

My dziś pospaliśmy do 6:50 Uciekam piec szarlotkę bo mąż przywiózł jabłka ze wsi a mama ma wpaść na kawkę później. Miłego dnia.
Stary 2013-09-29, 08:46   #4464
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Jeloł, ale Ty nie spisz do tej godziny czy sie po prostu budzisz?

Co do kamizelek - ja chce takiego wlochacza....ostatnio kolezanka miala i taaaaaaaak mega mi sie spodobala

Malz wzial babla a ja ide spaaaaaaaac....... Od polnocy do 2 bylo szeszc pobudek, przy piatek myslalam, ze jest juz ranek jak spojrzalam na godzine myslalam, ze sie zaplacze..... Do rana nie bylo lepiej, koniec spania o 6, potem kotlowania sie w trojke na lozku te chwile uwieeeeelbiaaaaaaaaaaaam! !! <3 a teraz ide odespac bom zombie

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

Haha, no właśnie nie śpię do tak późna i aktualnie jestem też zombie a tż pewnie pośpi do 12, jeszcze od wczoraj boli go głowa i zapowiada się cudna niedziela.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 08:50   #4465
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka.
zostala mi jeszcze jedna stronka do nadroienia czyli jestem juz juz juzprawie na finiszu
wczoraj bylam w pracy, mielismy festyn w szkole i trza bylo byc :/ ale nie ma tego zlego, za te 3 godz powinni zaplacic. chyba
wrocilam to mlody szalam praktycznie caly czas i trza bylo z nim sie bawic. spal wczoraj 2 razy po 30 min, zasnal o normalniej porze, wstal dzis przed 6! skad te dzieci maja energie to ja nie wiem ale tez tak chcem

dzis mam koooope papierkowej roboty, mam nadzieje ze mlody bedzie bardziej skory do dżemek bo jestem z nim sama dzis

Cytat:
Co do zimy: ja na jesień mam płaszcz, dwurzędowy, szary z HM, już 3ci sezon, ale odczyszczony i wygląda ok. A na zimę kurtkę którą pokazywałam ostatnio jak kupiłam.
Wyleczylam się już z kupowania płaszczyków z pomysłem " na zimę" - nie istnieją takie w których nie zmarznę. Musi być kurtka. Polarów nie lubię, lubię swetry i sporo ich mam, lubię się opatulać.
Na tą zimę wyposażona jestem, potrzebuję tylko komin w ramach cieńszego szalika (gruby - mam).

ja tez! nawet nie mam plaszczyka takiego eleganckiego na zime, moze kupie sobie w tym roku, tylko gdzie ja go zaloze?
mam kurtke z Diversa, dluga, z kapturem, duzym materialowym kolnierzem, sciagaczami jest MEEEEEEEGA! ma juz ladnych pare lat i narazie nie zamierzam jej zmieniac. kocham ja nad zycie, zaden mroz w niej nie straszny a ja zmarzlak przeokrutny!

musze mlodemu kupic jakas grubsza kurtke, grubsza czape i wlasnie rekawiczki. nie mam pojecia jakie!

co do nakolannikow - kupilam ze 3 pary, okazaly sie za male! w sensie za ciasne, a moja zaba przeciez mega szczypiorkowata jest wiec powodzenia zycze mamom ktore maja pokazniejsze dzieciaczki
ale tak na serio dla mnie to zbedna rzecz. myslalam ze pomoga w raczkowaniu, nie pomogly,mlody nauczyl sie czworakowac bez nch, na slizgich panelach. co do ochrony ubranek, hmmm dla mnie to tez watpliwa kwestia...
jesli chodzi o wczesniejsze zmeczenie to mldy od kilku ladnych miesiecy chodzi spac ok 20tej i jak narazie nic tego nie zmienilo, ani pelznaie, ani siadanie, ani czworakowanie ani zab

brawa za herbatniczka!
mozesz jej dawac bo wy nie wprowadzalyscie jeszcze glutenu? jak tak to bedziecie mialy 2 pieczenie upieczone

Cytat:
No właśnie moja też brudzi kolanka, no i wycierają się spodnie. A myję podłogę codziennie i odkurzam, no ale ona ostro zapiernicza i szoruje kolanami. No i potem ma takie uciorane spodenki, że mi wstyd i przebieram, a za chwilę to samo:P

mi osobiscie dziec nie podoba sie w nakolannikach ale to moje zdanie. a co do ucioranych spodenek to i tak beda uciorane- jak nie kolanka do doopka np
na probe mozecie jeden zestaw kupic ale ja kupilam 3, zuzylam 1 pare tylko (mlody mial je na sobie moze ze 2 razy bo go cisnely), reszte ☠☠☠☠nelam do pudla z wyrosnietymi ciuszkami
ja ochraniacze zdjelam przy pierwszym opuszczeniu materaca, czyli daaawno. mam tylko "ochraniacze" na kancie/brzegu, tam gdzie sie mlody trzyma lapkami... chronie w ten sposob jedynego zeba

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak o 15 podałam ibufen to o której mogę podać paracetamol? Mój misiulek ma 38,3
o jejciu, jak tam nocka?

Cytat:
Cześć Dziewczyny Witam się wieczorową porą . Jestem już ostatni raz na weekend u teściów aż do listopada. Cały październik będę we wrocławiu mega zarobiona. może mnie być mniej lub w ostatnim tygodniu w ogóle. Moje kwiaciarnie są przy cmentarzu i szykujemy się na największe święta czyli 1 listopada ! Co prawda mama przyjeżdża do mnie do pomocy ale i tak jestem wydygana jak to będzie?! ?No bo karmie piersią a ostatni tydzien to będzie rzeźnia i taka rozłąka z bąblem buuu ale nic trzeba się poświęcić.
Podczytuję Was jak tylko mogę.
o kurcze, to faktycznie zapierdziel! powodzenia!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 09:04   #4466
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, w k. pisałam ale tu też dam - na odetkanie nosa MUCOFLUID, ale na receptę. Pomaga pięknie = to nie leczy, ale idealnie udrażnia, więc jak nosek odetkany to puszczakatar i daje się odciągać, dziecko może oddychać.

A któraś próbowała mlekiem zakraplać? własnym?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Jaka, no to macie urwanie głowy, powodzenia!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 09:34   #4467
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie w 100%

Cytat:
tez mnie zdziwko dopadlo....
a wlasnie, Marsi - jak tam UU?

Black - cudownosci!!! ps. czemu zmienilas av?

Hope- wroce jeszcze do wlosow. ja malowalam na ciemny braz, osattnio w pazdzierniku na weselicho, potem juz nic nie robilamz nimi bo wiedzialam ze bede chciala przejsc na blon wiec mialam takie ombre gora moja, mychowata, dol wyblakly braz. wygladalam miodzio!
potem w marcu na chrzciny zrobilam sobie balejaz ale ciulowato wyszlo chociaz nie spodziewlaam sie cudow teraz pod koniec sierpnia zrobilam sobie jeszcze raz balejaz i wyszedl juz ok, zapodawalam zdjecia w k. mysle ze teraz spokojnie moglabym juz polozyc farbe po calosci ale troche sie cykam

pamietam ze kiedys kiedys byla rozmowa o glukozie - czyzbym tylko ja jedna jednyna zrobila powtorke z rozrywki? oj nieladnie baby, nieladnie!

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

fewcia - co jest?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43040417]

tak, gdy dzieć więcej się rusza to logiczne, że bardziej zmęczone
[/QUOTE]

to ja mam chyba jakiegos robokopa

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszenko spi juz 3godz a jemu sie to baaaaaaaaaaaardzo rzadko zdarza....chodze tylko co chwile do pokoju i sprawdzam czy dycha, bo sie tak boje....ale jeste lepiej, malz przytrzymal przed spaniem malego a ja sie zassalam frida az ciemno przed oczami mi sie zrobilo i spikow pelno poszlo, dciagam 3x dziennie ale teraz wieczorem mu sie cos chyba odblokowalo i poszlo.....
katarek!!!!
bede przynudzac z tym katarkiem ale naprawde polecam, cudna sprawa!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dziewczynki pisze, ze zyje ... jestem u rodzicow i musialam allegro ogarnac i tacie powystawiac troche rzeczy ... mala jest jeczydlem, nie wiem co sie dzieje, bo mam 4 zebola, kasownik jak Hje pisala, a slina leci litrami, dziecko jeczy pcha wszystko do paszczy pakuje ... nastepne zeby

Buziaki na dobranoc
co do sliny to czytalam ze oprocz zebow wplyw na zwiekszone wydzialanie sliny ma grudkowy pokarm, co by grudy mogly sie rozpusicic a dziecko nie zadlawic

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

badzia - witaj coro marnotrawna jak po weselichu?

ciekawe co u miki?

szaja - jak Dorcia? sa postepy jakies?

zaba sie obudzila wiec pewnie to by bylo na tyle

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 09:59   #4468
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryniu, znudził mi się stary, a lubię Pusheena, to sobie zmieniłam na niego.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:06   #4469
badziabadzia
Zakorzenienie

Bokeh! Baty Ci sie należą! Jesteś mega utalentowana, wykorzystaj to rób to co wychodzi co najlepiej (czyt. Zdjęcia) i ciągnij z tego kase! Piszesz, ze nie lubisz ślubów ale warto od tego zacząć, to pewna kasa będzie bo chętnych znajdziesz na pewno a w miedzy czasie rozwijaj się zaloz dzialalnosc, jak masz umowe o pace to placisz tylko zdrowotne (260 zl) a jak nie to tak jak pisala Fwecia przez dwa lata maly zus czyli ok. 400 w sumie facebook, stronka, photoblog, reklama na okolicznych portalach - rozniesiesz rynek za pierwsze zlecenie zrób prawko i nie bedzie na Ciebie mocnych!

Pstryniu, musialam odchorowac wesele przepraszam, ze sie nie odezwalam, ale cos mi sie ryplo z telefonem i sms do Ciebie sie do tej pory wysyla pozno dotarlismy na sale, zanim się najedlismy to bylo grubo po 20 wiec stwierdzilam, ze juz nie ma co Cie fatygowac

A tydzien temu bylismy u Fewci w miescie na weselu

Bokeh, a kamizela super ja bym brała
Stary 2013-09-29, 10:52   #4470
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej

Zostalismy wczoraj u t.na noc i dalej tu jestesmy, TZ pojechal do pracy.

Jak mnie tesc wkurzaaaaaaaa.
Ciekawski strasznie, wszedzie nos wsadzi. Kaszke robie to przychodzi i pyta-dlaczego tyle lyzek, dlaczego na mleku, dlaczego lyzeczka karmie.

Odkreca kaloryfer na maksa (sam chodzi w koszulce), Kubie na kocu na podlodze jest na pewno zimno i trzeba go nosic. Pol dnia go wczoraj przenosil :/ poza tym w zartach gada, ze jestesmy z TZ niedobrzy, bo trzymamy dziecko na ziemi.

Wlaczyl rano tv i przez caly dzien bedzie lecial. Ale nie jakis ciekawy program, tylko wszystkie powtorki seriali jak leci :/ tvp seriale rzadzi.
Razem ogladamy, a on nam tlumaczy co dany aktor powiedzial, jakbysmy sami nie slyszeli :/

Nie wsppmne o tym, ze wstal przed 5, juz zglodnial i zaraz bedziemy jesc obiad (11 nie ma!!!)

Niech ten dzien sie juz skonczy :/
Probuje was podczytywac, ale telefon TZ mi tego nie ulatwia.
Ale jak mam ogladac po raz setny ojca mateusza czy blondynke to juz wole sie meczyc z telefonem, o!!!

Aaaa jeszcze cos. Jak uslyszal, ze Kuba nie spi o 7 to wlazl nam do pokoju bez pukania, a my z TZ ledwo oczy otwarte i w poscieli jeszcze :/

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-29 o 11:01
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości