|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
http://www.zara.com/pl/pl/trf/p%C5%8...1p1294057.html
co myślicie?? mogę mieć połowę taniej..... ![]() A co do tż i ich wytykania bałaganu itp.... to mój też jest w tym ekspertem, nie raz mam ochotę się rozryczec jak przychodzi i pierwsze co krytykuje że coś nieporobione
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah;
1. Rękawiczki odziedziczyłam w "spadku" po dzieciach z rodziny. I są takie jedne które chyba będą idealne-tak jak Bokeh mówi,na sznurku i mają super ekstra ściągacze na gumce Może Oskar sobie z nimi tak szybko nie poradzi![]() 2. Nie mam nic co chroni kolana-jeszcze nie drze spodni ale co jak zacznie ![]() 3. Tak zauważyłam że szybciej go muli, ale robi sobie znowu drzemki ok 17-18 (już spory czas ich nie było) i idzie spać po 20ej. Jak pójdzie spać troszkę po 19ej to budzi mi się w nocy - na godzinną zabawę
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh: granatowa fajna.
A nosisz takie kamizelki? Bo ja nie mam, i nie noszę bo zawsze mam myśl: co z tego, że w klatę będzie mi ciepło, jak będą mi marznąc ręce Aha, właśnie. Nancy cię ostatnio zapytała czemu nie zajmiesz się zawodowo fotografowaniem : zgadzam się z nią, czemu nie? Poza tym : pisałaś ostatnio o sobie w negatywnym kontekście - ubiór itepe to muszę ci napisać, że baciki ci się nalezą, bo dla mnie jesteś osobą ze świetnym gustem, wyczuciem smaku, co widać po tym jak wyglądasz, jak się ubierasz, jaki masz wystrój w mieszkaniu i jakie zdjęcia robisz. Z ubrań praktycznie wszystko co wrzucasz mi się podoba. A takie wyczucie estetyki w różnych dziedzinach to nie jest częste. Zrób z tego swój atut i wykorzystaj - np poprzez pracę z branży foto! |
|
|
|
#4444 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dawno jej nie widziałam A oczko jakie piękne i niebieskie Cytat:
I my będziemy miały swój zjazd Ostatnio dorwałam Małej zimowy kombinezon za 4zł, jakąś tam super pięknoscią nie grzeszy, ale na zimowe spacery, albo po prostu na podwórko będzie jak znalazł
|
|
|
#4445 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jutro chyba idę na grzyby sasasa tak mi lasem pachnie że oh i ah. mały zostanie z moją mamą a ja uwaga z teściami zapitalam do lasu. spadam papapa |
|||
|
|
|
#4446 | |||
|
Zakorzenienie
|
heloł
Cytat:
z oczkami wszystko dobrze, miał robione dno oka (straszne, ja prawie musiałam wyjść, bo taki drucik wsadzała okulistka, żeby Bączek nie mrugał i strasznie aleto strasznie płakał ), zezującym oczkiem mamy się nie przejmować, bo nawet do roczku może uciekać, ropieniem też chyba, żeby łzawiło. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4447 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Padam po prostu tyle godzin w galerii (byłam w Bonarce Debrah)to jakaś masakra, odzwyczaiłam się chyba od zakupów, bo jak tylko wyjechałam to chciałam wracać. Ale kupiłam sobie kurtko-płaszczyk, czapkę i szal-komin a dla Bączka czapusię, szaliczek-komin, rękawiczki i buty chciałam sobie kupić patelnię grillową ale przepraszam bardzo 270 zł za patelnię nie dam o nie nie :/---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakajaka raczej wygląd przeważa nad wiekiem
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA UWAGA! mąż wyznaczył (chyba
) sobie karę i zrobił mi kolację Nie chciało mu się bo sobie nie robił
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pierwszego to właśnie nie mam żadnej zawsze chciałam no i zawsze można ubrać bluzę i kamizelkę, i nie pocić się tak bardzo ![]() A co do drugiego.... robię od czasu do czasu śluby, tylko że nie mam np auta i bardzo mnie to ogranicza, do tego nie mam na to firmy i tez mnie to ogranicza a po trzecie śluby to nie do końca to co lubię robić. Lubię robić sesje w plenerze ale reportaż sam ślubny już średnio.... Myślałam jakiś czas temu żeby robić tylko np sesje noworodkowe ale też nie mam w tym doświadczenia (wiem wiem powiecie że na Hani trenuję ale to tak nie do końca....) Nie raz marzy mi się jak np widze jakiś "lokal do wynajęcia" że robię tam swoje studio oczami wyobraźni widzę jak w nim wygląda te raklamy itp.... ale nie wiem nie umiem. A z kolei żal mi dupę ściska jak widze moją znajomą któa kiedyś uczyła się u mnie która robi karierę......
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że zakupy udane ![]() I Kubuś też dostał coś od mamy, fajnie. I dobrze, że u lekarzy wszystko ok! Cytat:
![]() ![]() uwierz w siebie dziewczyno!Masz konta na takich portalach jak max models itede itepe? Uważam, że powinnaś iśc w tym kierunku, baza już jest, doświadczenie też, teraz tylko szlifować warsztat. Za dobra jesteś żeby to zostało tylko hobby, na prawdę. Moja też wczoraj miała godzinę zabawy, o 23 raczkowała roześmiana w pajacu po panelach w pokoju.... W ogóle w dzień nie nosi już takich bieliźnianych ciuszków jak pajace itepe, więc taka się doroślejsza wydaje, a na noc w tej piżamce taki z niej dzidziuś jeszcze wychodzi, uwielbiam to |
||
|
|
|
#4452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaaaaa jaka słodka i piękna Cytat:
Współczuję, wszystko na raz ![]() ![]() Cytat:
USg tarczycy miałam 2 miesiące temu. Ten lekarz na każdej wizycie mi robi usg. Badanie robiłam koło 10, ale byłam na czczo. Nie mam możliwości powtórzenia przez najbliższe 2 tygodnie badania, gdyż iż ponieważ |
|||
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko wrzucam moją królewnę, więc dziś coś też i ode mnie...
Dla tych z Was, które nie mają fejsbuczka. Uwaga, nareszcie widać podobieństwo do mnie. Ufff, obrobiłam się ze wszystkim, jeszcze jedno pranie muszę wstawić i wywiesić, ale generalnie można się obijać. Dziećko dzisiaj poszło spać godzinę później (zasnęła równo o 21:00), więc może i godzinę dłużej pośpi, tak do 9:00. Ale znając życie, to wstanie o 7:30. ![]() Nie wiem, czy Wam mówiłam, ale Oliwka nie śpi już w ciagu dnia 3 x 30 minut, tylko 2 x 1,5-2h. Można coś zrobić w tym czasie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-09-28 o 22:23 |
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam prasować
Oprócz tego co się suszy, jestem z siebie dumna ![]() :brzyda l:![]() Gardło mnie boli ![]() ![]() Sama sobie winna jestem, bo kilka razy przez okno wyglądałam dziś, a zimnica straszna jest ![]()
|
|
|
|
#4455 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę tych drzemek. Hania śpi 3, czasem 4 razy dzienie góra po pół godzinki. nie mogę przekonać Tż na zakupy jutro a się napaliłam na te kompleciki z hm;p
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debra.... wiem ale nie umiem uwierzyć w siebie na tyle i być pewną swoich zdjęc żeby je promować wszędzie... najgorsze że zdaje sobie sprawę że są ludzie którzy robią gorsze niż ja a powodzi im się nieźle
|
|
#4457 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie 8 - jeśli podajesz na zmianę paracetamol i ibuprofen to co 4h. Cytat:
rękawiczki nie wiem, na sznurku pewnie tak, gdy dzieć więcej się rusza to logiczne, że bardziej zmęczone ![]() Pewnie, daj, o ile np. Dorce nie daję bo jej to zbędne, o tyle Twojej córce może pomogą się jedzeniowo rozkręcić? Cytat:
średnio mi się widzi ha! P. tak samo ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
Bokeh jak widze jakie farmazony cisniesz to nic tylko ![]() jestem ogromna wielbicielka Twoich zdjec i powtarzam to doslownie na kazdym kroku i powtarzac bede i zgadzam sie z dziewczynami, masz super gust, czego sie nie tkniesz wychodzi ladnie i z klasa, uwierz w siebie dziewczyno!!!!! black, Oliwia cudna silver, Darunia slicznotka! debrah, silver, nie spadaja maluchom te czapeczki? piotrus ma dwie bez wiazania i jest tragedia, od razu podjezdzaja do gory i uszy na wierzchu,,,,,.. hm hm hm, a moj malz nic sie nie odzywa, jak wraca z pracy i jest syf to.....zaczyna sprzatac wkurza mnie jednym - dzisiaj wybyl na tenisa na.....4,5godziny!!!!!!!! !!!! gdzie ja padnieta po calym tygodniu, babel chory strasznie, nosz myslalam, ze go rozszarpie jak laskawie wrocil do domu ale za to wieczorkiem )Pietraszenko spi juz 3godz a jemu sie to baaaaaaaaaaaardzo rzadko zdarza....chodze tylko co chwile do pokoju i sprawdzam czy dycha, bo sie tak boje....ale jeste lepiej, malz przytrzymal przed spaniem malego a ja sie zassalam frida az ciemno przed oczami mi sie zrobilo i spikow pelno poszlo, dciagam 3x dziennie ale teraz wieczorem mu sie cos chyba odblokowalo i poszlo.....ide jeszcze rozdzial skoncze ksiazki, czekam az sie babelinko obudzi na UU ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- hope, odstawiasz dqdusia od cyca? bokeh, pytalas, co bym chciala robic po studiach - marzy mi sie praca w dziale sprzedazy w siedzibie jakiejs firmy, najlepiej odziezowej doswiadczenie mam duze jako sprzedawca/kierownik, tylko za te studia sie musze wziac....potem to juz startowac od razu do biura bym moglazaluje strasznie, ze wczesniej sie za to nie wzielam ale coz ![]() meneq, czekam az mi pieniadze z nieba spadna i ide na prawko ale zrobie, zrobie!!!! nakrecilam sie juz
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-09-28 o 23:17 |
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
Silver strasznie sie ciesze, ze jestes juz w domku
Dziewczynki pisze, ze zyje ... jestem u rodzicow i musialam allegro ogarnac i tacie powystawiac troche rzeczy ... mala jest jeczydlem, nie wiem co sie dzieje, bo mam 4 zebola, kasownik jak Hje pisala, a slina leci litrami, dziecko jeczy pcha wszystko do paszczy pakuje ... nastepne zeby ![]() Buziaki na dobranoc
|
|
#4460 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lecę spać, Jezuu znowu tak późno. |
|||
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Jeloł, ale Ty nie spisz do tej godziny czy sie po prostu budzisz?
Co do kamizelek - ja chce takiego wlochacza....ostatnio kolezanka miala i taaaaaaaak mega mi sie spodobala ![]() Malz wzial babla a ja ide spaaaaaaaac....... Od polnocy do 2 bylo szeszc pobudek, przy piatek myslalam, ze jest juz ranek jak spojrzalam na godzine myslalam, ze sie zaplacze..... Do rana nie bylo lepiej, koniec spania o 6, potem kotlowania sie w trojke na lozku te chwile uwieeeeelbiaaaaaaaaaaaam! !! <3 a teraz ide odespac bom zombie ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Nie mam humoru i strasznie mi smutno. Jedyna pociecha to uśmiech Blanki... Meduza ja mam na zimę płaszcz/jesionkę taka bardzo elegancka,a teraz planuje zakup kurtki. Bokeh czy Ty się dobrze czujesz? Rób porządne portfolio,zakładaj działalność,przez pierwsze dwa lata ZUS jest bardzo mały,jeśli chodzi o formę podatkową to karta podatkową i płacisz grosze i masz mega mało formalności,potem zakładaj oddzielny profil na fb,to teraz najlepszą reklama i DZIAŁAJ!!! Bo inaczej uruchomie swój system motywacyjny ![]() Debrah rękawiczki na pewno na sznurku i mocny ściągacz. Nakolanniki kupiłam takie co Pstryczek pokazywał i są ok. Lady dużo zdrowia dla Małego ![]() Ja mam taka puchową kamizelkę i kolorze ecru,zakładam teraz na cienka,krótką kurtkę skórzaną i jest mi ciepło ![]() Silver piękna Daria! Co do czapki to moja Gwiazda zdejmuje wszystkie które nie są wiązane ![]() Marsi mam nadzieję że pokarm wróci. Mała TZ się ogarnął w końcu! Nancy super że zakupy udane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4463 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Nakolanników nie mam, widziałam na miejscu w sklepie dzieciowym i wydawało mi się że będą uciskać. No i trzeba by ich mieć też więcej na zmianę bo będą się brudzić. Spodnie brudzi, zmieniam codziennie i towystarcza. Nie zauważyłam żeby się przecierały. 3. Iguś zawsze chodził spać wczześnie - około 19 i tak mu zostało ale jak zaczął raczkować/wstawać to spał dłużej. Wcześniej wstawał około 5, nagle z dnia na dzień zaczął spać do 7. Jak wróciłam do pracy znowu śpi krócej i wstaje razem ze mną o 5:30. 4. Nic jej nie będzie od herbatniczka, nie ustrzeżemy dziecka od cukru który jest wszędzie. Jak bardzo się boisz innych składników i konserwantów to są takie dla dzieci ciasteczka: te jabłkowe bodajże bez cukru http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...ciasteczka-38/ w rosssmanie są też ciasteczka orkiszowe. Ja używam, jakoś tak przytulniej mi się wydaje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My dziś pospaliśmy do 6:50 Uciekam piec szarlotkę bo mąż przywiózł jabłka ze wsi a mama ma wpaść na kawkę później. Miłego dnia.
|
|
#4464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha, no właśnie nie śpię do tak późna i aktualnie jestem też zombie a tż pewnie pośpi do 12, jeszcze od wczoraj boli go głowa i zapowiada się cudna niedziela.
|
|
|
|
|
#4465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
zostala mi jeszcze jedna stronka do nadroienia czyli jestem juz juz juzprawie na finiszu ![]() wczoraj bylam w pracy, mielismy festyn w szkole i trza bylo byc :/ ale nie ma tego zlego, za te 3 godz powinni zaplacic. chyba ![]() wrocilam to mlody szalam praktycznie caly czas i trza bylo z nim sie bawic. spal wczoraj 2 razy po 30 min, zasnal o normalniej porze, wstal dzis przed 6! skad te dzieci maja energie to ja nie wiem ale tez tak chcem ![]() dzis mam koooope papierkowej roboty, mam nadzieje ze mlody bedzie bardziej skory do dżemek bo jestem z nim sama dzis ![]() Cytat:
![]() mam kurtke z Diversa, dluga, z kapturem, duzym materialowym kolnierzem, sciagaczami jest MEEEEEEEGA! ma juz ladnych pare lat i narazie nie zamierzam jej zmieniac. kocham ja nad zycie, zaden mroz w niej nie straszny a ja zmarzlak przeokrutny! musze mlodemu kupic jakas grubsza kurtke, grubsza czape i wlasnie rekawiczki. nie mam pojecia jakie! co do nakolannikow - kupilam ze 3 pary, okazaly sie za male! w sensie za ciasne, a moja zaba przeciez mega szczypiorkowata jest wiec powodzenia zycze mamom ktore maja pokazniejsze dzieciaczki ![]() ale tak na serio dla mnie to zbedna rzecz. myslalam ze pomoga w raczkowaniu, nie pomogly,mlody nauczyl sie czworakowac bez nch, na slizgich panelach. co do ochrony ubranek, hmmm dla mnie to tez watpliwa kwestia... jesli chodzi o wczesniejsze zmeczenie to ![]() brawa za herbatniczka! mozesz jej dawac ![]() Cytat:
spodenek to i tak beda uciorane- jak nie kolanka do doopka np ![]() na probe mozecie jeden zestaw kupic ale ja kupilam 3, zuzylam 1 pare tylko (mlody mial je na sobie moze ze 2 razy bo go cisnely), reszte ☠☠☠☠nelam do pudla z wyrosnietymi ciuszkami ![]() ja ochraniacze zdjelam przy pierwszym opuszczeniu materaca, czyli daaawno. mam tylko "ochraniacze" na kancie/brzegu, tam gdzie sie mlody trzyma lapkami... chronie w ten sposob jedynego zeba ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4466 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, w k. pisałam ale tu też dam - na odetkanie nosa MUCOFLUID, ale na receptę. Pomaga pięknie = to nie leczy, ale idealnie udrażnia, więc jak nosek odetkany to puszczakatar i daje się odciągać, dziecko może oddychać.
A któraś próbowała mlekiem zakraplać? własnym? ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Jaka, no to macie urwanie głowy, powodzenia! |
|
|
|
#4467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mnie zdziwko dopadlo.... a wlasnie, Marsi - jak tam UU? Black - cudownosci!!! Hope- wroce jeszcze do wlosow. ja malowalam na ciemny braz, osattnio w pazdzierniku na weselicho, potem juz nic nie robilamz nimi bo wiedzialam ze bede chciala przejsc na blon wiec mialam takie ombre potem w marcu na chrzciny zrobilam sobie balejaz ale ciulowato wyszlo chociaz nie spodziewlaam sie cudow teraz pod koniec sierpnia zrobilam sobie jeszcze raz balejaz i wyszedl juz ok, zapodawalam zdjecia w k. mysle ze teraz spokojnie moglabym juz polozyc farbe po calosci ale troche sie cykam ![]() pamietam ze kiedys kiedys byla rozmowa o glukozie - czyzbym tylko ja jedna jednyna zrobila powtorke z rozrywki? oj nieladnie baby, nieladnie! ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- fewcia - co jest? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43040417] tak, gdy dzieć więcej się rusza to logiczne, że bardziej zmęczone ![]() [/QUOTE] to ja mam chyba jakiegos robokopa ![]() Cytat:
bede przynudzac z tym katarkiem ale naprawde polecam, cudna sprawa! ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- badzia - witaj coro marnotrawna jak po weselichu?ciekawe co u miki? ![]() szaja - jak Dorcia? sa postepy jakies? zaba sie obudzila wiec pewnie to by bylo na tyle
|
|||
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, znudził mi się stary, a lubię Pusheena, to sobie zmieniłam na niego.
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh! Baty Ci sie należą! Jesteś mega utalentowana, wykorzystaj to
a w miedzy czasie rozwijaj się zaloz dzialalnosc, jak masz umowe o pace to placisz tylko zdrowotne (260 zl) a jak nie to tak jak pisala Fwecia przez dwa lata maly zus czyli ok. 400 w sumie Pstryniu, musialam odchorowac wesele pozno dotarlismy na sale, zanim się najedlismy to bylo grubo po 20 wiec stwierdzilam, ze juz nie ma co Cie fatygowac A tydzien temu bylismy u Fewci w miescie na weselu Bokeh, a kamizela super
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Zostalismy wczoraj u t.na noc i dalej tu jestesmy, TZ pojechal do pracy. Jak mnie tesc wkurzaaaaaaaa. Ciekawski strasznie, wszedzie nos wsadzi. Kaszke robie to przychodzi i pyta-dlaczego tyle lyzek, dlaczego na mleku, dlaczego lyzeczka karmie. Odkreca kaloryfer na maksa (sam chodzi w koszulce), Kubie na kocu na podlodze jest na pewno zimno i trzeba go nosic. Pol dnia go wczoraj przenosil :/ poza tym w zartach gada, ze jestesmy z TZ niedobrzy, bo trzymamy dziecko na ziemi. Wlaczyl rano tv i przez caly dzien bedzie lecial. Ale nie jakis ciekawy program, tylko wszystkie powtorki seriali jak leci :/ tvp seriale rzadzi. Razem ogladamy, a on nam tlumaczy co dany aktor powiedzial, jakbysmy sami nie slyszeli :/ Nie wsppmne o tym, ze wstal przed 5, juz zglodnial i zaraz bedziemy jesc obiad (11 nie ma!!!) Niech ten dzien sie juz skonczy :/ Probuje was podczytywac, ale telefon TZ mi tego nie ulatwia. Ale jak mam ogladac po raz setny ojca mateusza czy blondynke to juz wole sie meczyc z telefonem, o!!! Aaaa jeszcze cos. Jak uslyszal, ze Kuba nie spi o 7 to wlazl nam do pokoju bez pukania, a my z TZ ledwo oczy otwarte i w poscieli jeszcze :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-29 o 11:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Może Oskar sobie z nimi tak szybko nie poradzi

brrrrrr
Dawno jej nie widziałam
Będę pewnie za jakiś czas, to dam znać.
6 5 4 3 2 1
i po co?
za mamę.
z oczkami wszystko dobrze, miał robione dno oka (straszne, ja prawie musiałam wyjść, bo taki drucik wsadzała okulistka, żeby Bączek nie mrugał i strasznie aleto strasznie płakał 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)
a jemu sie to baaaaaaaaaaaardzo rzadko zdarza....chodze tylko co chwile do pokoju i sprawdzam czy dycha, bo sie tak boje....ale jeste lepiej, malz przytrzymal przed spaniem malego a ja sie zassalam frida az ciemno przed oczami mi sie zrobilo