|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Anka takie położne to powinny tracić prawo do wykonywania zawodu
![]() Marchewa dla dzielnego Wojtusia i A co do kładzenia na podłodze to tak teraz Bartek spędza większość dnia, na panelach a obok łazi kot ale rozumiem, że to może komuś przeszkadzać
|
|
|
|
#3332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
siup i już porządek a tak wszystko się walało wszędzie![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Myślałam, że dam radę Was nadrobić ale padam. Położyliśmy małą dzisiaj wcześniej spać. Znowu budziła się w nocy co 2 godziny. Całymi dniami marudzi nie można jej zostawić na 2 minuty, w weekend chociaż mąż był ale nie wiem co będzie jutro nie piszcie za dużo bo jeszcze się łudzę że zdążę Was ponadrabiać jutro
|
||||
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
u nas znów wielki problem ze spaniem. W ogóle Niunia była dziś jakaś taka smutna, nie wiem czemu. Wprawdzie dziś TŻ pojechał no ale nie sądzie że to przez to. Mała chce zasypiać tylko w wózku. W domu nic a nic. Momentami sił nie mam. Wczoraj byłam u koleżanki na urodzinach. Fajnie było. Mój drugi wypad odkąd urodziłam Karolcię ![]() justyna ja przy katarku wychodziłam na spacer. diabli ja zakładam Karolci body na ramiączkach, pod bluzkę. axella ja to dopiero zaczynam sypiać z małą. banka piękne te torty
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze z nowości chcialam cos w swoim życiu zmienić... To sobie przemalowalam wlosy.. zmienilam z czarnych na blond i wyszly rude
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- wiesz co, swoj kot to co innego, jest przyzwyczajony do dziecka.. a u teściów są 4 koty 2 stare, 1 siostry ktora teraz przyjechala i 1 taki maly ktory wzieli bo go ktos wyrzucil... i one siebie nawzajem nie bardzo tolerują i prychają non stop więc nie wiem czy na dziecko jakoś nie zareagują... zwłaszcza ze ostatnio jeden przyszedl i obszczał nam łóżko i to tak, że przeszło przez narzutę, kołdrę, pled, koldre welnianą, koc i prześcieradło, aż do materaca ktory też mial wielką plamę.. a kot nigdy nic nie obsikal w tym domu.. |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny od paru dni Karolcia strasznie pluje, też tak macie?
banka ślicznego masz synusia ![]() nuna przykro mi że dalej macie problemy brzuszkowe color brawa dla Tymusia za chrzciny ![]() marchewka co za teściowa |
|
|
|
#3336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym ze ja nie wytrzymałam i powiedziałam tesciowej (co prawda grzecznie) ze ona wychowala trojke dzieci, wiec mi niech da w spokoju wychowac jedno. Popatrzyla sie na mnie tak że w jednej chwili pożałowałam tego co powiedziałam, ale o dziwo od tego czasu ani razu niczego nie skomentowała |
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
![]() Do tej pory czytałam Wasze posty o wprowadzaniu stałych pokarmów ale jakoś nie zapisywałam sobie tego w mózgu. Myślałam, że do tego mi bardzo daleko a jednak moje dziecię rośnie jak na drożdżach i za jakieś 4 tygodnie chciałabym zacząć pomalutku coś jej wprowadzać. Mam kilka pytań i proszę o odpowiedzi ![]() 1. Ile na początek i co na początek? Wiem, że należy nie zaczynać od deserków tylko marchewka, ziemniak. Ok, kupiłam dziś kilka zupek "pierwsza łyżeczka" - marchewka, kalafior, brokuł itp. Daje jej powiedzmy marchewkę (ile tego na początek?, przez ile dni? Ile dziennie?) 2. Kiedy wprowadzamy deserki? 3. Czy jeśli daje danie ze słoiczka to odpuszczam jedno karmienie mlekiem modyfikowanym? 4. Co z tym glutenem? Kiedy, co i jak? 5. Widziałam też, że od 4 miesiąca są też kaszki, no bananowa. Też to powinno się dawać? Jeśli tak to ile? Kiedy? Tylko nie pomyślcie, że taki bezmóg ze mnie ale wole zaczerpnąć informacji od Was niż działać intuicyjnie nie koniecznie dobrze. Z góry dziękuje za odpowiedzi
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-29 o 21:52 |
|
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie się zastanawiałam co to za szkoła rozszerzania diety Cytat:
a dla teściowej
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. myślę, że jakiś owocek wprowadzę jak już będą ze 3 warzywka 3. Jeśli zje Ci cały słoiczek to chyba można odpuścić mleko ale nie wiem, nie znam się na mm 4. O glutenie też się nie wypowiadam bo nie mam zamiaru wprowadzać póki co. 5. O kaszkach też nic nie wiem dobranoc
|
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna cena i pomysl akcji! zazdroszczę.a te biszkopty...ahh ciekawe gdzie wyczytala/dowiedziała się, ze tak to się robi my tu taaaakie zaściankowe, siedzimy i nie wiemy NIC o nowych trendach w zywieniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Colorek - dla Tymka!
|
||
|
|
|
#3341 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2, mozesz po marchewce albo po innym warzywie pierwszy miesiac mozesz na zmiane dawac jednego dnia warzywo drugiego owoc . 3. po 5 mc jedno danie miesne zastepuje jedno karmienie mleczne. 4. po 5 mc dzieci karmione mm 5. po 4 mc kaszka moze zastapic jedno karmienie mleczne , jezeli chodzi o kazki smakowe jasie boje ze jak m. sprobuje o nie bedzie chcial mleka wiec daje mu bez smakowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3342 | ||
|
Zadomowienie
|
Anka ja bym jej chyba cos powiedziała, żeby przynajmniej tych biszkoptów nie dawała, kurde ja sobie tego wyobraznic nie mogę, że mój 8,5 kilowy okruszek za 3 tygodnie ma zacząć jesc
Marchewka fajnie, ze juz jestescie po, nie wiem czemu te tesciowe zawsze muszą tak wkurzać ludzi i już nie słucham rad, tylko stwierdzenia które i tak mnie nie ruszająCytat:
na moment, a później uśmiech -oczywiście mamusiu tak zrobię następnym razem- Cytat:
|
|
|
#3343 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faaajnie było. szymek dostanie cala reklamowke, bo zbierają w przedszkolu. kiedyś zbieraliśmy je dla leśniczego i jego sarenek...a teraz dzieci maja przynosić, bo przedszkole odsprzedaje je firmie farmaceutycznej na kremy i inne lecznicze kosmetyki...dostają za to jakas kase. po spacerze odkrycie - w końcu mamy kuuuupe. znow gigantyczna i jestem zalamana. jejku jak ona się musiala meczyc zawartość wyplywala z pieluchy z wszystkich stron, wieeeelka, gesta, okropna. Nelusia miała ja nawet w pępku a jaka później była szczesliwa - chyba poczula wielka ulge. ehhh nie podoba mi się robienie kup co 3-4 dni. chcemy znow 2-3 kupy dziennie...to chyba tyle naszych dzisiejszych nowinek. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- mnie tez wychodzmy na prosta. i zapominam się coraz częściej i sobie nosze i przytulam moja mala neloslawke (jak rodzina nie patrzy ) i odkrywam na nowo jakie to fajne---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
dluuuugo wytrzymal, dzielny maly baczek ciekawe po kim on taki rozśpiewany ![]() Cytat:
skoro Wojtus zapraszal na swoja impreze to mogl wymagac od innych, ze się dostosują do jego potrzeb tym bardziej, ze był tam najmłodszy!Cytat:
braaaawo to już ida dwa kolejne? kurcze, az się boje, ze przegapię te dwa pierwsze jutro zrobimy przegląd uzębienia |
|||||
|
|
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
GRATULUJĘ! ;-) To są dwie rzeczy które najbardziej cieszą :kupa i tryskajace mleko;-) ja we wtorek będę miała dostawę skoczków z czarnej pozeczki domowej roboty i licze na fontanne:-P
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
http://swiatszymka.blogspot.com/2013...rozwojowe.html
czy ktoras wie co oznacza biala hmm mgla? w 29-30 tyg? ![]() Nela niebawem konczy 19 tydzień |
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mnie np. zastanawia po jakim czasie takich próbnych 3-4 łyżeczek podaje się na tyle "dużo" by dziecko się najadło i po czym poznać, że się najadło i nie chce cyckiem dojeść? No i co z piciem? Czy po takim daniu podać coś do picia?( cycka, wode, sok?) Ja jestem całkowicie zielona
|
|
#3347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ladnie to wygląda jak sobie tak stoi na komodzie. poszukuje idealnego koszyka, bo u nas na razie wystawka ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() chyba większość naszych baczkow ma teraz jakies "skokowy sprawy". Nelka tez musi zasypiać trzymając kogos za reke i nawet nie próbujemy jej "uciekać", bo spi na wiecznym czuwaniu i caly cykl usypiania bylby na nic. także lezy marudella, jeczy sobie i steka, przykrywa buzie pielucha, wygina się, mruczy, a obok na zmiane mamusia albo tatuś jedyny plus, ze wysypiamy się z nia i wracamy do zdrowia hehe. dba o nas ta nasza corka, nie ma co!---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
az tak chcieć je rozjasnic za jednym razem ![]() ale rudy jest modny, wiec mam nadzieje, ze efekt końcowy zadowalający i ognisty kasztan podgrzeje Wasz związek co tatuś na to? ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- pluje w sensie spluwa na odleglosc czy pluje się/leje jej się po brodzie? Nela slini się i co chwile babcia mowi, ze przydalby się sliniaczek i ze synek znajomej już nosi...a ja lubie ja obsliniona, wcale mi to nie przeszkadza ciuszków mamy sporo, wiec na razie sliniakow nie potrzebujemy. zresztą najwięcej pluje w pozycji na brzuszku, a wtedy wszystko ladnie spływa ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() dosadnie, z grubej rury, ale efekt osiagniety i to najważniejsze. i nie rozumiem jak można komus powiedzieć "karm przy wszystkich" co to jakas pokazowka? sporo kobiet ma z tym problem, inni zreszta tez niekoniecznie jakiś wujek czy dziadek przy kotlecie chce ogladac cyce dla dziecka chyba tez wygodniej zjeść w spokoju, a nie gdy wszyscy się wpatrują, a matce trzesa się lapy
|
||||
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do picia to ja będę podawała pierś do popicia (czytałam, że wiele mam kp tak robi) a po czym poznasz? po prostu dziecko nie będzie chciało ale kiedy danie powinno stanowić pełny posiłek to nie wiem nie poszłam spać, oglądam lekarzy a jutro będę ☠☠☠☠owała na czym świat stoi że się nie wyspałam |
|
|
|
|
#3349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rozumiem, ze Ci spieszno i na mm chcesz zacząć wprowadzać zaraz od skończonego 4 miesiąca? postaram się odpowiedzieć i podpowiedzieć bo co nieco wylapalam.1) na początek lyzeczka, max 3. jeden składnik. marchewka. wszystko zależy od tego jak dziecko wspolpracuje. czy potrafi polykac, czy nie wypluwa wszystkiego, nie wypycha jezorem czy jest gotowe...w kolejnych dniach zwiększasz ilość lyzeczek. sa rozne szkoły, jedni uwazaja, ze kilka dni jeden składnik, później kolejny. (marchew, ziemniak) itd. żeby ocenic czy dziecko cos nie uczula. sama zobaczysz jak Wam to pojdzie.na forach mamuśki polecają słoiczki z hippa. u nas dziewczyny pisaly, ze niektóre maluchy nie chcą jesc np. samego brokula, wiec wtedy można go zmieszać z marchewka...ale kazde dziecko jest inne. może Julce zasmakuje. 2) deserki - niektórzy wprowadzają rownolegle albo i przed marchewka jabłko, banan itd. to już Twoja glowa jak sobie to poukladacie. możesz skupic się najpierw tylko na warzywach, a owoce wprowadzić później, albo dac np. rano warzywo, a na podwieczorek deser.3) ja nie zamienialabym warzywa albo owocu za karmienie...kaszke tak, ale dopóki dziecko je kilka lyzeczek to chyba nie ma sensu. można zrobić mniej tego mleka...jak już dziecko będzie jadlo zupke jarzynowa albo konkretna porcje warzyw to wtedy pewnie można to tak zastapic. 4) huh, to już w ogole wyzwanie. podobno na mm później niż na cycu wiec to chyba jedyna sytuacja gdzie mamy cycusiowe będą swiecic przykładem ale tu naprawdę istnieje jedna wielka samowolka i kazda decyduje kiedy i jak wprowadzić...może zapytaj waszego pediatrę? mnie się nie spieszy do glutenu, choć slyszalam, ze najlepiej zrobić to pod ochrona kp. nie wiem jak przy mm, ale pewnie kolo 6 miesiąca byłoby najsensowniej (albo i później, ale ja z tych co wszystko wola później hehe). a jak? hmm mnie się wydaje, ze najlepiej kupic kaszke z glutenem, albo jeszcze lepiej do bezlutenowej dodawac odrobine glutenu ![]() 5) kaszki - z tego co tutaj wyczytałam dziewczyny podaja do mm sinlac - do nocnej porcji (Banka) Vil daje Przemusiowi bobovite tez pewnie do mleczka. sporo mamusiek poleca niemieckie kaszki Holle - do kupienia w necie (allegro np. albo eko sklepy). podobno fajne, bo bez cukru i spory wybor roznych kasz (orkiszowa, jaglana, razowa, owsiana, pelnoziarnista, bezmleczna itd.) dla każdego cos dobrego sa jednak troszkę droższe od bobovity ogolnie dostępnej. mam nadzieje, ze pomogłam. mam jeszcze w wordzie zapisane rozszerzanie diety, które polecila nam tutaj jedna z mam. jeśli chcesz podeślij mail priv to wysle ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
ale fakt do śniadaniowej butli tez można dodac troszkę kaszki. ja ciagle mysle o tym, ze ja się dodaje do mm, a nie robi sama...bo ide tropem, ze taka kaszke robiłabym na swoim mleku hehe.aaa i jeszcze dopisze, zebys sobie Antoinette pilnowala kiedy otwierasz sloik, bo je można 48 godzin tylko trzymać otwarte. chyba tylko owoce z hippa sa do 72 godz. chociaż je akurat można samu zjeść instrukcja ze słoika Sposób uzycia: przecier jest idealny na poczatek rozszerzania mlecznej diety niemowlecia. Rozpocznij od podania 4-6 łyzeczek przed posiłkiem mlecznym i z dnia na dzien zwiekszaj te ilosc. Potrzebna porcje przełóz do miseczki, podgrzej „w kapieli wodnej” lub kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj idokładnie sprawdz temperature. Pozostała, niepodgrzana zawartosc słoiczka zam knij, wstaw do lodówki i zuzyj nastepnego dnia. Uzywaj wyłacznie plastikowej łyzeczki, abynie uszkodzic słoiczka. aaa i dziewczyny, nie zbierajcie tych słodkich sloiczkow w nich nie da się nic ponownie zapasteryzowac...lepiej sprawdza się słoiczki p koncentracie pomidorowym - u mnie już rodzina zbiera ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- kurcze, caly czas myslalam, ze holle to niemieckie kaszki...a one sa ze Szwajcarii. dlaczego mnie żadna nie uswiadomila? ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
cala rodzina kibicuje cycom, a dzisiaj obdzwoniliśmy wszystkich, ze w końcu mamy kupe ![]() :brzyda l: co innego miałam przed oczyma kiedy pisalyscie o plastelinie.
|
||||
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko Młody będzie jadł pokarmy stałe to od niej odchodzimy ![]() no i karmiąc piersią nie chce zamulać Małego brzuszka na noc gęstą kaszką Organizm ma odpoczywać a nie trawić, trawić, trawić ![]() Ogólnie nasze jedzenie za parę miesięcy widzę tak: Po przebudzeniu pierś, później kaszka, obiadek, deserek i przez cały dzień na żądanie pierś. Konkretniejszą kolację raczej będę wprowadzała później Nie wiem na ile to co napisałam jest sensowne No i raczej celuję w kaszki bezmleczne i będę je robiła na swoim mleku. |
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie cycus/mleko jak najdluzej będzie glownym pokarmem...i nie chciałabym żeby jadłospis malej wygladal tak: 1)kaszka 2)zupka 3)obiadek 4)deserek 5) kaszka mam znajoma, która jest wieeelkim zwolennikiem karmienia piersią, późnego wprowadzania stalych pokarmow itd. taka eko mama, ale dla mnie coraz większy wzor. jej corka ma 10 mies. nadal się karmia, dopytam jak wygląda ich menu i jak to wszystko ukladala... soczki chciałabym podawac jak najpóźniej, jak już się dzieciak oswoi z warzywami, owocami...nie pogardzi mlekiem cyc i woda...
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oczywiście podziel się z nami tą wiedzą ![]() ja soczki też chcę wprowadzać później i na początek robione samodzielnie
|
|
|
|
|
#3353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my obejrzeliśmy film http://www.filmweb.pl/film/Noc+oczyszczenia-2013-643609 fajny pomysl na scenariusz i wypadaloby isc spac. chciałam obejrzeć jeszcze babies, ale to może jutro...---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
moja Ty inspiracjo! dzięki Cytat:
niby tylko kilka godz. dziennie (nauczycielka w szkole waldorfskiej), ale jednak ich dotychczasowy plan dnia stanal na glowie. już w wakacje przezywala jak to tak jeden cycus dziennie mniej ![]() ![]() na pewno będzie mnie namawiala do gotowania obiadków dla malej. ona sloiczkowe podawala tylko na początku (bo nie oplacalo się gotowac 5 lyzek zupki). od niej uslyszalam o holle, hippowych deserach i innych takich cudach. fajna jest w tym temacie wiec wyssamtyle wiedzi, ile się będzie dalo.
|
|||
|
|
|
#3354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
straszne babsko!Jeny też bym chciała nowe mebelki, nowy domek i w sumie to nowe ciuchy też jak pomyśle że mam te stare łachy przeglądać to ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
ale ciągle jak mała tylko zapłacze to "pewnie plecki ją bolą" i bach na ręce
|
|||
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poki sie wprowadza powoli nie ma parcia na zastepowanie posilku mlecznego to dopiero.moze byc 6/7 mc , ja zaraz bede zastepowala bo moj nie dojada mleka wiec musze to zrobic , moj chetnie je stale pokarmy ibwarzywa mu bardziej leza, sokow nie zamierzam dawac wole owoc bo jak sie da sok to juz odchodzi porcja owocow, i soki slodkie mimo wszystko , pewnie nieraz sie zdarzy ze dam mu ale to bedzie sporadycznie , tez mam ta siatke i niedlugo.do niej bede wsadzala jablko albo banana .. M. Znowu zasmatkany , pokasluje , chrobocze mu tak cholera zla jestem ze go noe odsluzowali wszystko sie od tego zaczeloo:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i merz special też i będę się kurować![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
No to pięknie Przemuś Ci zamarchewkował wszystko ![]() Wiem, jak to jest jak mąż tak pracuje, mój też już różne zmiany przerabiał. A teraz wiesz, że czasami nawet 24 godziny go nie ma i cały czas na nogach bez snu ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Wow ale cena
|
|||
|
|
|
#3357 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tam? Co ś ważnego się działo?
A tego lewka z Fishera już komuś wysłali???
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Laaaski! Odkrylam firma endo z ciuszkami, sa cudne
Z 3cia noc z rzedu spi budzac sie co chwila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak duzo nas dostalo juz ![]() Cytat:
M. Wciagna sniadanko , moze zasnie w koncu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3360 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
nawet nie mam jak dokładnie Was teraz podczytać, mamy mega urwanie głowy - musieliśmy kupić nowy samochód, powinni nam już oddać nowe mieszkanie, ale się przeciąga mała była trochę chora (choć po czasie to mogło być przez ząbkowanie, ale zębów dalej brak:P ), dziadek się rozchorował, jednym słowem młyn ![]() na szybko napiszę Wam co u nas w kwestiach, które podnosicie - 1) nosidełko - polecamy gorąco ergobaby ), łatwe w obsłudze i pięknie wygląda ![]() 2) M miała mega rzadkie kupki, wyniki ładne moczu itd., pani doktor nam między innymi zaleciła powolne wprowadzenie wcześniej warzyw (4,5 mies) - ja byłam zmieszana, bo do 6mies chciałam sam cyc, ale - mała zachwycona, nie wypluła ani grama, ciężko mi było jej dać 3 łyżeczki marchewki, bo się strasznie domagała więcej po jedzeniu cyc do popicia i osłonowo3) jedzonko przygotowuję sama, do 6 mies będzie dostawała różne warzywka, ok 100 gram jako dodatek do obiadkowego kp owoce chcę jej dawać po 6 mies. Połączyłam to z glutenem - pół łyżeczki manny do gotującej się marcheweczki - blenderem i po chwili temperatura dobra, nie trzeba już grzać mała porcja to żaden problem, robi się chwilkę4) widać jednoznacznie kiedy ma dość - wczoraj po ok. 80 gramach zaczęła odsuwać buzię zamiast się napalać u nas mimo zamieszania ogromnego i problemów z kupką jest bardzo fajnie buziaki!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

dla dzielnego Wojtusia i
ale rozumiem, że to może komuś przeszkadzać

zawartość wyplywala z pieluchy z wszystkich stron, wieeeelka, gesta, okropna. Nelusia miała ja nawet w pępku
07.07.2012