Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 08:57   #4501
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Oj, żebyś nie urodziła od tego... Chyba, ze już chcesz
wolę być zdrowa na poród, miałam wyobrażenie, że leciałoby z trzech dziur
dzis juz troszkę lepiej, choć jesteśmy totalne flaki
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Halo

Już prawie poniedziałek, a co za tym idzie za 2h rozpoczne 38 tydzień, a tym samym ciąża będzie donoszona yeeeeeah ! Dodatkowo to mój ostatni dzień w pracy, który zamierzam zakończyć po kilku godzinach

Wróciliśmy właśnie z TZ z baby shower. Było całkiem sympatycznie, sporo znajomych z dzieciaczkami przesłodkimi, pyszne mięsko i warzywka z grilla i inne smakołyki. Naprawdę, aż się wzruszyłam jak zobaczyłam to wszystko Balony, napisy itd. Dostaliśmy mnóstwo prezentów, bujaczek dla dziecka, kocyki, ręczniczki z kapturkami, otulaczki, worki/śpiworki do spania i kupę ubranek.

Także dzień udany Pola mam nadzieje posiedzi jeszcze z tydzień, a później zapraszam ją na świat, no ale zobaczymy jak będzie chciała wyskoczyć
I z okazji ciąży donoszonej progress brzuchowy - od lewej: 30tygodni, 35tygodni i dziś 37tygodni. Nie widać, żeby szczególnie urósł, ale centymetr mówi, że jednak rośniemy..
super ze dostaliście tyle prezentów
a w wyglądzie brzuszka progres prawie niezauważalny, ślicznie!
Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Muszę się wyżalić....

Czytam, że wiele mam ma problemy z kp i ja w tym temacie. Młody dzisiaj kończy 2 tygodnie, a ja nadal nie mam czym go karmić W szpitalu był karmiony niestety głównie mm i nie miałam go jak przystawiać, bo bylismy na innych oddziałach (z powodu braku miejsc), a ja po cc nie byłam w stanie tak często do niego chodzić. Poza tym nie było gdzie karmić bo siedzieliśmy na korytarzu

W 4-tej dobie przeżyłam koszmar - ogromny ból piersi, twarde jak skała, laktator nic nie odciągał, pastwiła się nade mną położna, a ja wyłam do księżyca do 4 nad ranem.... Kazali mi przystawiać synka jak najczęsciej, ale on nawet nie miał jak złpać, bo miałam tak wszystko nabrzmiałe... Na drugi dzień stopniowo po 15, 20, 30 ml udało mi się pościągać, poprzystawiać Kubusia i było coraz lepiej.

Po powrocie ze szpitala przyszła do nas położna/doradca laktacyjny (mój mąż jak patrzył jak cierpie to postanowił poszukać fachowej pomocy ) i pomogła mi trochę z prawidłowym przystawianiem maluszka, dała wiele wskazówek i pomimo moich poranionych brodawek twardo się do wszystkiego stosowałam.

Po kilku dniach znowu kryzys - nie umiałam przystawić Kuby do piersi
źle łapał, krzyczał, wyrywał się a ja ryczałam razem z nim,że nie wiem co robić i że nawet dziecka nakarmić nie umiem... byliśmy na wizycie patronażowej i okazało się, że Młody nie przybrał nic na wadze wtedy już podałam mm i złapalam mega doła, że nie mam pokarmu

Poprosilam jeszcze raz o pomoc fachowca i dostałam taki oto plan do wykonania: karmić 8x na dobę, po karmieniu dokarmiać mm lub wczesniej odciągniętym mlekiem i odciągać laktatorem z kazdej piersi po 15 min, żeby rozbuzić laktację. Dla mnie to jakiś koszmar. nie robię nic innego tylko przewijam, karmię, dokarmiam, odciągam i szykuję laktator i butelki do następnej sesji. Trwa to już 4 dzień, ja chodzę jak zombie, do płaczu potrafi mnie doprowadzić duperela, a pokarmu jak nie miałam tak nie mam. Odciągam maks 40 ml z obu piersi, a zazwyczaj to jakieś 20-30...

Już nie mam siły i zaczynam myśleć o całkowitym przestaniu kp. Boli mnie to strasznie, ale nie wiem co zrobić, zeby mieć więcej pokarmu. W takim systemie dalej psychicznie się wykończę
załóż sobie czas, do kiedy ewentualnie będziesz próbowała rozbudzić, powiedzmy do końca tego tygodnia jeśli nadal nie będzie więcej pokarmu to na siłe nie rezygnuj, ale tez nie katuj się już tak, i pamiętaj, żeby sie nie stresować i nie robić czegoś za wszelką cenę.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:01   #4502
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

przypomnij mi kiedy Cie biora na wywolanie ewentualnie?czego nie zycze
Jutro o 9 jadę do szpitala na ktg, będę miała próby z oxy. Poród syna też mi wywoływali: masaż szyjki, czopki, zastrzyki, kroplówki z oxy... Także wiem czego się spodziewać i chyba będę brała zzo
Stary 2013-09-30, 09:10   #4503
butterfly20
Zakorzenienie

Nic ciekawego o tych szczepieniach, Cejrowski sobie popeplał i tyle...

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Figulina nie poddawaj się skoro już tyle walczyłaś. I może zrób tak jak pisze Logoasia- załóż sobie jakąś datę i jeśli nie poskutkuje to przynajmniej będziesz wiedziała,że zrobiłaś wszystko co mogłaś

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:10   #4504
teacherka
Zakorzenienie

Lubię programy podróżnicze Cejrowskiego, ale jego gadanina...

Figulina, nei potrafię pomóc, ale tulę
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:13   #4505
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Lubię programy podróżnicze Cejrowskiego, ale jego gadanina...

Figulina, nei potrafię pomóc, ale tulę
Dokladnie to samo o nim mysle. Podroznicze programy ciekawe ale w zyciowych kwestiach strasznie czasem pepla..

Ja opuscilam loze malzenskie i przenioslam sie na kanape do drugiego pokoju. Tz chory i tak chrapie ze tu go przdz zamkniete drzwi slysze
No nic, przynajmniej mniejsza szansa na zarazenie..
Podejmuje zatem kolejna probe zasniecia. Milego dnia mamuski

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:14   #4506
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tez będę go kupować
Chociaż podobno źle nosić teraz usztywniane,ale tylko one trzymają biust więc ja muszę mieć.
to chyba zależy od piersi... ja ani przy Marysi ani teraz (tfu tfu) nie miałam nigdy żadnych zastojów, zapaleń piersi ani nic w tym stylu. niezależnie od tego jaki stanik noszę

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Natala mam do Ciebie pytanie: póki co karmię Stasia tylko kp (i niech tak zostanie) ale w przyszłym miesiącu mam wizytę u gina i wiem, że u niego czasem trzeba czekać i 3 h. Młody je co 1.5 - 2 h w ciągu dnia. Jak mu raz mąż poda mm to chyba mu się nie spodoba bardziej nić mój cyc no nie?? Zostawię mu mleko odciągnięte ale moje zapasy w zamrażarce są maleńkie i obawiam się, że to może być dla Stasia za mało :/
Tak się gryzę i zastanawiam się.
nie wydaje mi się żeby podanie raz mm mogło być problemem
problem może być innego rodzaju - umie pić z butelki? bo ja przy Marysi jak pojechałam na kontrole do gin zostawiłam mężowi ściągniete mleko, ale co z tego jak ona w nosie miała butelke przez 3 h zjadła 40 ml choć część z tego i tak jej się z buzi wylało - przynajmniej się nie nudzili

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej kobitki! Czy Wasze dzieciaczki tez tak stękaja nad ranem?Moja Lila codziennie w tych samych godzinach zaczyna pręzyc się ,wykręcac,stekac i to wszytsko robi jakby przez sen..Juz naprawde nie wiem co jej dolega...
nie wiem czy normalne ale obie moje dziewczynki tak miały tzn Hania ma, Marysia miała przy starszej strasznie mnie to frustrowało, teraz olewam. po prostu nad ranem jelita najmnocniej pracują, póki nie płacze i się nie wybudza tzn że tragedii nie ma. no chyba że bardzo bardzo mocno stęka i się pręży, to wtedy kilka kropelek jakiegoś espumisanu i tyle.
pociesze - minie samo

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Muszę się wyżalić....
a czy młody teraz umie złapać pierś dobrze czy nadal jest z tym problem?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:15   #4507
misia332
Zakorzenienie

Hej.

Przespałam całą noc od 23 do 8 rano.

Głowa mnie strasznie teraz boli, chyba jednak za długo spałam.

rusałko ja jadę jutro na badania. Fujj !!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:18   #4508
87czarna
Zakorzenienie

Witam z rana

Jak nocka mamuśki,dzieciaczki dały pospać?

U mnie bez zmian,więc czekamy grzecznie na środę Pobolewają mnie pachwiny i krzyż,ale jak na razie nic więcej mnie nie bierze.

misia a jak Ty się dzisiaj czujesz?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

misia juz doczytałam..byłaś szybsza :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:22   #4509
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej.

Odespałaś wczorajszą noc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:25   #4510
ewacia85
Wtajemniczenie

elo znalazłam 5min co by się przywitać
czytam wasze rozkminy na temat kp i diety i tez cyba mam ten kryzys 3 tyodnia ale się nie poddaje póki co mały dostał 2 razy mm raz jak mnie nie było to T podała bo mnie dłuo nie było i raz ja dałam zeby sprawdzic czy bedzie dłu
zej spał po mm w nocy. no ale kiszka nie wazne czy moje czy mmm, czy z cyca czy z butli odciaane mały jak w zearku co 2 odz sie budzi.
dzien potrafi cały przespac z przerwami na jedzenie które trwaja po 20 min.
co do diety to ja zadnej praktycznie nie stosuje...wiadomo ze kapusty czy fasolki nie jem ale mleko októrym piszecie było codziennie w szpitalu tak samo jak i sery białe i zółte wiec jem wszystko ...odpukac nic nie szkodzi. raz zjadłam czekolady za dużo i małemu wyskoczyły krostki wiec jem w mniejszyc ilosciac i raz zjadłam za duzo jabłek z kompotu to mielismy kupkowa nocke pozatym połozna tez pytała co jem a ja w smiec ze wszystko a ta mi ze bardzo dobrze bo nie ma co przesadzac jesl;i nic nie szkodzi
pzepaszam xza błedy ale pisze jedna eka bo mały sie usypia na cycu a klawiatura dalej zepsuta

ratuluje kolejnym mamusiom i trzymam kciuki za pazdziernikowa zmiane
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:26   #4511
rusałka_1
Zakorzenienie

Już po badaniach i śniadanku

Cytat:
W dodatku chciałam zapłacić za wylicytowaną chustę i du.pa nie pamiętam danych do konta a logowalam się conajmniej raz-dwa w tygodniu, nagle czarna dziura...
możesz też chyba zadzwonić do banku (ja mam jakiś kod w umowie do kontaktów tel.) i zmienić hasło?

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
a mi gin juz nie kazal robic badan, a mam mocno zalegle(sierpien?) i dlatego jutro planuje sobie jeszcze zrobic morfologie
mi zalecił powtórzyć: morfo, mocz, HBS, WR, HIV i APTT przed porodem

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Znam ten bol. W ciazy musialam szybko sniadanie zjadac tak mnie ssalo, no i slabo sie robilo jak nie zjadlam.
To juz pewnie ostatnie Twoje badania.
Właśnie ja mam tak samo przez całą ciążę ze śniadaniami
a jak mam badania z rana to tym bardziej

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie pochwalic. Udalo mi sie kupic kolyske coneci za 129 zl Nie wyprobowana jeszcze bo trafilismy do szpitala. Ale Malz juz wypral takze gotowa czeka
super To Miłoszek na pewno szybko się będzie teraz kurował, żeby nowe łóżeczko wypróbować

Figulina trzymam kciuki żeby Ci się powiodło z kp

Cytat:
Hej.

Dobrze, że w końcu sobie pospałaś
Kochana to już ostatnie badania przed nami

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Witam z rana

U mnie bez zmian,więc czekamy grzecznie na środę Pobolewają mnie pachwiny i krzyż,ale jak na razie nic więcej mnie nie bierze.

ależ Ci zazdroszczę jeszcze tylko 2 dni i przytulisz swojego maluszka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:27   #4512
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana

misia a jak Ty się dzisiaj czujesz?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

misia juz doczytałam..byłaś szybsza :P
Rano jest ok, apogeum przychodzi pod wieczór, kiedy ledwo co się ruszam.

Może dzisiaj pójdę na jakiś spacer, czuję się taka bezproduktywna ostatnio. Hmmm... niepotrzebna w sumie.

Moje dziecko jest spokojne dzisiaj tak.

Aaaaa i muszę Wam coś napisać, zaczęłam puchnąć, stopy i dłonie.
No i zobaczyłam pierwsze rozstępy na cycach, pod sutkiem mam.

Stary 2013-09-30, 09:29   #4513
87czarna
Zakorzenienie

misia ja stopy mam jak baniaki
ale co tam..wytrzymam jeszcze te dwa dni

Stary 2013-09-30, 09:32   #4514
Natala84
Zakorzenienie

Figulina i jeszcze jedno - dokarmiasz butelką?

co do nabiału to ja jem wszystko (żółty ser również) oprócz mleka, tzn w naleśnikach przeszło, ale tak do picia jeszcze nie próbowałam. czytałam że koło 6 tygodnia lubi wychodzić skaza, więc poczekam jeszcze z tydzień, dwa i mleka też spróbuje

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:34   #4515
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
mi leciutko spuchły.... ale wcześniej wcale.

Stary 2013-09-30, 09:34   #4516
ewacia85
Wtajemniczenie

misia mam do ciebie pytanko; wczoraj rano wziełam ostatni zastrzyk z oxy. no i jesli codzi o krwawienie połoowe to juz nie krwawie ale nadal przy parciu mi się leje pomimo wzietyc zastrzyków. czy mam iśc do lekarza na kontrole czy jeszcze poczekać .
Stary 2013-09-30, 09:37   #4517
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
misia mam do ciebie pytanko; wczoraj rano wziełam ostatni zastrzyk z oxy. no i jesli codzi o krwawienie połoowe to juz nie krwawie ale nadal przy parciu mi się leje pomimo wzietyc zastrzyków. czy mam iśc do lekarza na kontrole czy jeszcze poczekać .
myslę, że powinnaś iść do lekarza na kontrolę, po pierwsze dlatego, że skończyłaś brać lek, a po drugie dziwne to krwawienie przy parciu
Nie jest to hemoroid ?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

kropla pytałaś do jakiego lekarza z biodrami, ja myślę, że internista powinien pomóc.

Stary 2013-09-30, 09:42   #4518
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

nie wydaje mi się żeby podanie raz mm mogło być problemem
problem może być innego rodzaju - umie pić z butelki? bo ja przy Marysi jak pojechałam na kontrole do gin zostawiłam mężowi ściągniete mleko, ale co z tego jak ona w nosie miała butelke przez 3 h zjadła 40 ml choć część z tego i tak jej się z buzi wylało - przynajmniej się nie nudzili
Już raz próbowaliśmy i pił z butli. Poszło mu bardzo szybko Chyba jeszcze raz spróbuję i zobaczę jak Mąż sobie radzi bo wcześniej to ja go karmiłam z butli.

Też słyszałam ze w 6 tygodniu lubi się pojawić skaza ale ja mleko płynne piję... nie potrafię się powstrzymać póki Młodemu nic nie jest

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:42   #4519
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Mi niestety dłonie puchną już od 3 tyg., wyglądają jak takie serdelki moje paluszki

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:43   #4520
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my też 2 pobudki ja myślałam, że dziecko przesikało pampa a po prostu mi przeciekło z drugiego cyca na moją koszulę i jego spodenki :tobra:
zaraz zobaczę bo nie znam tej firmy, może się skuszę skoro tańsze

ja jem zółty ser
Ja tez jem. Jak pisalam, jem to, co dotychczas - tylko ograniczam/unikam typowo niezdrowych rzeczy.

Kupilam ostatnio pieluszki babydream na probe i wcale nie sa gorsze od pampersow.

Stary 2013-09-30, 09:45   #4521
misia332
Zakorzenienie

Ciekawe czy urodzę w tym czy w następnym wątku

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Ja zauważyłam, że mi spuchły palce, bo pierścionek zaręczynowy mi przestał spadać.

Stary 2013-09-30, 09:45   #4522
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Mózg mi się odblokował, chusta opłacona

Zbieram się na szybko do sklepu, MUSZĘ mieć mleko, a wczoraj się skonczyło.... Mleko to mój hit ciążowy.... Każdą ilość bym wypiła/zjadła... Wiem, ze zero wartości, ale po prostu muuuuuuszę....

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Gorgulek, no to nowe świetne łóżeczko czeka na Miłoszka! Niech zdrowieje i wracajcie szycbciutko do domku
U mnie mleko i jogurty to hit ciazowy i pociazowy.

Stary 2013-09-30, 09:50   #4523
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
myslę, że powinnaś iść do lekarza na kontrolę, po pierwsze dlatego, że skończyłaś brać lek, a po drugie dziwne to krwawienie przy parciu
Nie jest to hemoroid ?
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

kropla pytałaś do jakiego lekarza z biodrami, ja myślę, że internista powinien pomóc.
na pewno nie
Stary 2013-09-30, 09:51   #4524
kropla_deszczu
Zadomowienie

hej!

powiem Wam, że po dzisiejszej nocy coraz bardziej myślę, że to zachowanie Aluni to jest ten cały skok rozwojowy w nocy jak tyko się przebudzała na karmienie to od razu ulewało jej się...przez nos!!! strasznie dziwne zachowania widzę, ale również zaobserwowałam, że dzisiaj już sama się na rączkach utrzymuje jak lezy na brzuszku i trzyma głowę wysoko, a wcześniej tego nie potrafiła. Więc wg tego wszystkiego co wyczytałam na temat skoku rozwojowego, to dziecko z dnia na dzień może nagle umieć cos zrobić, choć dnia poporzedniego się nawet na to nie zapowiadało

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
wolę być zdrowa na poród, miałam wyobrażenie, że leciałoby z trzech dziur
dzis juz troszkę lepiej, choć jesteśmy totalne flaki
uśmiałam się! zdrówka życzę!
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Jutro o 9 jadę do szpitala na ktg, będę miała próby z oxy. Poród syna też mi wywoływali: masaż szyjki, czopki, zastrzyki, kroplówki z oxy... Także wiem czego się spodziewać i chyba będę brała zzo
trzymam kciuki żeby ten poród był latwiejszy
Cytat:
[/COLOR]kropla pytałaś do jakiego lekarza z biodrami, ja myślę, że internista powinien pomóc.
oooo dziekuję za odpowiedź bo już myślałam, że znowu zostałam niezauważona
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:52   #4525
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Rano jest ok, apogeum przychodzi pod wieczór, kiedy ledwo co się ruszam.

Może dzisiaj pójdę na jakiś spacer, czuję się taka bezproduktywna ostatnio. Hmmm... niepotrzebna w sumie.

Moje dziecko jest spokojne dzisiaj tak.

To się ciesz że dopiero teraz. Ja o już obrączki i zaręczynowego od dawna nie noszę

A co do rodzenia widząc tempo naszego już w połowie prodzonego wątku to może i listę w tym zamkniemy hehe

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:54   #4526
misia332
Zakorzenienie

Może nasze wątkowe czarownice przepowiedzą, kiedy urodzę

Stary 2013-09-30, 10:01   #4527
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Wychodzimy dziś do domu!
Postaram się Was nadrobić w wolnej chwili
Powoli uczymy się siebie z Majusią

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:05   #4528
Bounty_
Rozeznanie

25.09.13 urodziła się nasza córeczka -cc, 4200, 58 cm
Stary 2013-09-30, 10:06   #4529
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bounty_ Pokaż wiadomość
25.09.13 urodziła się nasza córeczka -cc, 4200, 58 cm
Gratulacje, ale duża dziewczynka

Stary 2013-09-30, 10:12   #4530
87czarna
Zakorzenienie

Bountygratulacje!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości