Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 11:07   #4561
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej
Po półtora tygodniowym pobycie w szpitalu na reszcie jesteśmy w domku
Maleńki przebadany w szerz i wzdłuż zdrowiutki jak rybka
Drobinka moja śpi sobie smacznie a mamusia raczy się kawką bezkofeinową i postanowiła do Was zajrzeć
Super, że jesteście już w domku A Maleńki zdrowy
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kurcze, mam cykora przed tą cc
Nie cykaj się
Za 2 dni bedziesz tulić, no właśnie, Olę/Julkę?
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Znowu mi słabo i mam zawroty głowy Śniadanie zjadłam duże i pożywne, wietrzyłam... Teraz po prostu siedze...
Połóż się
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Mamy z kp- czy wy jecie produkty z mąki pszennej?
Ja pieczywo jem tylko pszenne
No właśnie można jeszcze jakieś inne pieczywo?

Jak zrobić kąpiel w krochmalu?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:08   #4562
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

trochę dom ogarnęłam i już krzyże dobijają w duecie z bolącym kroczem

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Wychodzimy dziś do domu!
Postaram się Was nadrobić w wolnej chwili
Powoli uczymy się siebie z Majusią
witajcie w domku

Cytat:
Napisane przez Bounty_ Pokaż wiadomość
25.09.13 urodziła się nasza córeczka -cc, 4200, 58 cm
gratulacje
jaka duża dziewczynka

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

dzwoniłam do położnej, na 13 15 jadę na akupunkturę pani twierdzi, że jak ma mnie po tym ruszyć to max 3 dni po zabiegu. no nic muszę się nakręcać że bardzo wierzę w chińską medycynę
a tymczasem chyba zrobię murzynka bo mnie bierze na słodkie
ciekawa jestem jak to będzie wyglądać, gdzie ci się wbijać będą?

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej
Po półtora tygodniowym pobycie w szpitalu na reszcie jesteśmy w domku
Maleńki przebadany w szerz i wzdłuż zdrowiutki jak rybka
Drobinka moja śpi sobie smacznie a mamusia raczy się kawką bezkofeinową i postanowiła do Was zajrzeć
witaj w domku

Cytat:
Ja pod koniec ciąży wszystko miałam okrąglutkie, woda się strasznie zbierała-nie było upałów, problemów z ciśnieniem nie miałam więc nie wiem z czego to. Teraz znowu cieszę się szczupłymi palcami i stopami
nie mogę się doczekać tęsknię za obrączką na palcu.
Końcówka ciąży to pierwszy taki okres od ślubu kiedy jej nie noszę.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

No, to u mnie cisza, spokój, nawet to ćmienie brzucha się uspokoiło
Machnęłam już ręką na poród - jak znam życie skończy się na wywoływaniu - mam się 7.10 zgłosić do szpitala. W sumie siódmy nie taka głupia data, chociaż mój były się wtedy urodził

Młody przeszedł na tryb "czuwania" w dzień - ze dwa trzy ruchy po jedzeniu, i od 22-23 kopanina na maksa Może wynika to z tego, że to czas dla Bartka - polegujemy sobie jeszcze przed TV i chłop do brzucha gada, zaczepia, to i Maluch się dostosowuje

Siedzę w domu, dziergam kwadraty i się nudzę - skrócony opis końcówki ciąży Za to wczoraj przez imieninami T. byliśmy na spacerze w parku i było super - piękne słońce, cieplutko, kaczki i wiewiórki... aż Bartek do Jaska mówił "Wyłaź mały, wiewiórki poznasz i będziemy chodzili karmić łabędzie"

Aha, od dzisiaj w Tchibo kolekcja dziecięca
miałam nadzieję że jak się nie odzywasz to może coś się dzieje

a pogoda rzeczywiście piękna, słoneczna zazdroszczę rozpakowanym mamusiom takiej pięknej jesieni na pierwsze spacerki!

Póki co odpoczywam i zalegam przed serialem - mam dwa odcinki nowego sezonu GA do obejrzenia

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:09   #4563
ja-ika
Zakorzenienie

Zobaczyłam małą plamkę na wkładce tylko nie wiem z której dziury mi to wyleciało
Stary 2013-09-30, 11:10   #4564
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
JKupilam ostatnio pieluszki babydream na probe i wcale nie sa gorsze od pampersow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Snow nie są gorsze ale cenowo wychodzą gorzej. Bo za 30 zł masz 56 pieluszek z Rossmanna a za 20 zł (auchan) masz 43 pieluchy z Pampersa (te pierwsze, 1)

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Wychodzimy dziś do domu!
Postaram się Was nadrobić w wolnej chwili
Powoli uczymy się siebie z Majusią
Super
Cytat:
Gratuluję!! Kawał dziewczyny
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Szyję i szyję... Uznałam, że Zuzka czeka aż skończę. Skończę, przygotuję pazury, pozbędę sie futra i neich się rodzi. 5.10 podoba się i mi i Tzowi, więc możemy się tak z Małą umówić
Hehe ale się uśmiałam Fajny tekst

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
gdybym spróbowała to też bym nie potrafiła się powstrzymać, dlatego wolałam nie próbowac ale już niedługo
U nas w szpitalu moim pierwszym posiłkiem była zupa mleczna z makaronem, drugim też była zupa mleczka a trzecim kawa na mleku - za późno Apetyt został rozbudzony. Teraz tylko się modlę żeby skazy nie miał bo chyba sobie w łeb strzelę...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kurcze, mam cykora przed tą cc
Tee Czarna nie panikuj. Chciałaś tej cesarki, będzie dobrze, sama już wiesz jak to jest

Cytat:

pierwsza noc w domu była w miarę spokojna, bo w szpitalu to tragedia
Łooo to u nas było odwrotnie - w domu w pierwszą noc darł się jak wściekły!

Cytat:
Podziwiam Was za to jedzenie, ja jestem boidupka i stosuję się do zaleceń z pierwszej strony. Jedynie pozwalam sobie już na małą Inkę z mlekiem sojowym...
Zastanawiam się tylko jak zacząć wprowadzać nowe produkty...Nie wiem od czego zacząć, ale na pewno te alergizujące rzeczy na sam koniec albo wcale.

Mamy z kp- czy wy jecie produkty z mąki pszennej?
Codziennie rano jem pszenną bułę z masłem i dżemem malinowym Chleb tez pszenny ale staram się wrócić do orkiszowego.
Inki piję 3-4 dziennie. Dobre na laktację są.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:10   #4565
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

a pogoda rzeczywiście piękna, słoneczna zazdroszczę rozpakowanym mamusiom takiej pięknej jesieni na pierwsze spacerki!
Gdzie Wy macie piękną pogodę? U mnie brzydko, szaro
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-09-30, 11:10   #4566
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nawet nie patrzę, kasy nie mam
A ja dzieciom bym wszystko kupiła.
Ja też
Dlatego odwiedzam lumpek koło Teściowej A napisałam, bo któraś mówiła, że w Lidlu nie będzie śpiworków - w Tchibo będą do spania i takie ciepłe - ale dosyć drogie. Za to podoba mi się pościel i bodziaki z gwiazdkami

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:13   #4567
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

W tych wszystkich poradnikach i ulotkach co przywiozłam ze szpitala piszą, ze powinno się jeść pieczywo pełnoziarniste, ciemny makaron, ciemny ryż itp.
Kilka razy jadłam już chleb dyniowy (ciemny) i nie zauważyłam aby młodemu coś było. Trza próbować.

W ogóle dziewczyny co rodziły dostałyście w szpitalu przy wyjściu pudełka maluszka z próbkami i ulotkami?? My tak, nawet dwa i próbki z Nivei od położnej środowiskowej i próbki witaminy K+D.

M&M

Staś

Stary 2013-09-30, 11:13   #4568
bojatoja
Zakorzenienie

Ale ceny w tym Tchibo
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-09-30, 11:14   #4569
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tak piękne słonce od rana ale i tak porwisty wiatr, że nie wychodzę z Młodym. Od wschodu - strasznie zimny :/ Może po południu coś się w tej kwestii zmieni

M&M

Staś

Stary 2013-09-30, 11:16   #4570
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
trochę dom ogarnęłam i już krzyże dobijają w duecie z bolącym kroczem

nie mogę się doczekać tęsknię za obrączką na palcu.
Końcówka ciąży to pierwszy taki okres od ślubu kiedy jej nie noszę.

miałam nadzieję że jak się nie odzywasz to może coś się dzieje

Jeszcze troszeczkę

Ja mam cały czas na palcu - nie zdjęłam na czas i już nie zdejmę

Tia... ja też... ale serio, jak się coś zacznie, to dam znać

C'nie Właśnie patrzę przez okno na plac zabaw, a tam pełno dzieciorów lata

Cytat:
Zapraszamy do Wrocławia

Wiecie co od kilku dni mam mega problem z ustami - non stop są przesuszone, mimo smarowania, dbania i picia. Nie ma zielonego pojęcia co z tym zrobić, ale bolą...

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Ale ceny w tym Tchibo
Niom... chociaż pościel czy bodziaki raczej w "średnich sklepowych", śpiworki za to drogie

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-30, 11:26   #4571
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszamy do Wrocławia

Wiecie co od kilku dni mam mega problem z ustami - non stop są przesuszone, mimo smarowania, dbania i picia. Nie ma zielonego pojęcia co z tym zrobić, ale bolą...
Z chęcią wybrałabym się do Wrocławia Zawsze chciałam tam pojechać. Ale teraz będzie ciężko gdzieś dalej się wybrać.

Przed porodem też miałam problem z ustami. Ba, nawet kilka dni przed wyszło mi zimno, gdzie nigdy nie miałam. W szpitalu smarowałam usta a i tak dalej miałam tak suche, że szok. Nie wiem czemu.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-09-30, 11:30   #4572
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Z chęcią wybrałabym się do Wrocławia Zawsze chciałam tam pojechać. Ale teraz będzie ciężko gdzieś dalej się wybrać.

Przed porodem też miałam problem z ustami. Ba, nawet kilka dni przed wyszło mi zimno, gdzie nigdy nie miałam. W szpitalu smarowałam usta a i tak dalej miałam tak suche, że szok. Nie wiem czemu.
Kurcze, nie pamiętam skąd jesteś, ale jakby co zapraszam
Mogę robić za przewodnika, a miasto na prawdę warto zobaczyć

Zimno mi nie wyłazi - zresztą nigdy nie miałam - ale miałam popękane kąciki - jakby mi się zajady robiły, ale szczęście się nie zrobiły. Za to przesuszenie jak u Ciebie

Żadne kremy, wazelina czy miód nie działają... kiedyś tak miałam, jak nie dopijałam, ale w ciąży 2,5 - 3 l dziennie to norma, więc nie od tego. Na spacery też zabezpieczam i na wietrze się nie całuję

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-30, 11:31   #4573
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my też 2 pobudki ja myślałam, że dziecko przesikało pampa a po prostu mi przeciekło z drugiego cyca na moją koszulę i jego spodenki :tobra:
zaraz zobaczę bo nie znam tej firmy, może się skuszę skoro tańsze

ja jem zółty ser
ja dostalam tkana ze sklepu zielonamama . pl z wroclawia
polecam
bo jest baardzo porzadna i sa tansze od natibaby

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Muszę się wyżalić....

Czytam, że wiele mam ma problemy z kp i ja w tym temacie. Młody dzisiaj kończy 2 tygodnie, a ja nadal nie mam czym go karmić W szpitalu był karmiony niestety głównie mm i nie miałam go jak przystawiać, bo bylismy na innych oddziałach (z powodu braku miejsc), a ja po cc nie byłam w stanie tak często do niego chodzić. Poza tym nie było gdzie karmić bo siedzieliśmy na korytarzu

W 4-tej dobie przeżyłam koszmar - ogromny ból piersi, twarde jak skała, laktator nic nie odciągał, pastwiła się nade mną położna, a ja wyłam do księżyca do 4 nad ranem.... Kazali mi przystawiać synka jak najczęsciej, ale on nawet nie miał jak złpać, bo miałam tak wszystko nabrzmiałe... Na drugi dzień stopniowo po 15, 20, 30 ml udało mi się pościągać, poprzystawiać Kubusia i było coraz lepiej.

Po powrocie ze szpitala przyszła do nas położna/doradca laktacyjny (mój mąż jak patrzył jak cierpie to postanowił poszukać fachowej pomocy ) i pomogła mi trochę z prawidłowym przystawianiem maluszka, dała wiele wskazówek i pomimo moich poranionych brodawek twardo się do wszystkiego stosowałam.

Po kilku dniach znowu kryzys - nie umiałam przystawić Kuby do piersi
źle łapał, krzyczał, wyrywał się a ja ryczałam razem z nim,że nie wiem co robić i że nawet dziecka nakarmić nie umiem... byliśmy na wizycie patronażowej i okazało się, że Młody nie przybrał nic na wadze wtedy już podałam mm i złapalam mega doła, że nie mam pokarmu

Poprosilam jeszcze raz o pomoc fachowca i dostałam taki oto plan do wykonania: karmić 8x na dobę, po karmieniu dokarmiać mm lub wczesniej odciągniętym mlekiem i odciągać laktatorem z kazdej piersi po 15 min, żeby rozbuzić laktację. Dla mnie to jakiś koszmar. nie robię nic innego tylko przewijam, karmię, dokarmiam, odciągam i szykuję laktator i butelki do następnej sesji. Trwa to już 4 dzień, ja chodzę jak zombie, do płaczu potrafi mnie doprowadzić duperela, a pokarmu jak nie miałam tak nie mam. Odciągam maks 40 ml z obu piersi, a zazwyczaj to jakieś 20-30...

Już nie mam siły i zaczynam myśleć o całkowitym przestaniu kp. Boli mnie to strasznie, ale nie wiem co zrobić, zeby mieć więcej pokarmu. W takim systemie dalej psychicznie się wykończę
rozumiem cie, tez walczylam i podawalam troche mm
medela poleca odciaganie 7min z jednej 7 z drugiej, 5 z hednej i 5 z drugiej, 3 z jednej i 3 z drugiej
jest to odciaganie na pobudzenie laktacji

trzymam kciuki, jak masz sile to nie poddawaj sie
a jaki masz laktator?

AGRAVKA ja do tej pory nie wierze ze w moim brzuchu siedzial taki piekny dzidzius

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:32   #4574
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

Byłam rano u położnej (o 23 mi się wczoraj przypomnialo )
Ponoć Mała jest w pełni gotowa, główka mocno na dole, puls Ok i nic tylko rodzic:P tyle, że ja nic nie czuję, żeby mialo to nastąpic
Jak do 7.10 się nie wykluje to jeszcze raz mam do niej przyjsc i wtedy da mi skierowanie do szpitaka, sprawdzą co i jak, jak dalej nic nie wykaże żadnych skurczy to idę do domu i po 12 dniach od tp wywołują.. widać Nena, że co szpital tu to obyczaj jednak mam nadzieje, że sama wyjdzie lada dzień

co byś przed nalotem teściow urodzila na długo przylatują?
fajnie, że wizyta udana. wiesz... mi tak z tą główką i gotowością do wylotu mówią od miesiąca ale ty to nie masz chyba zbyt wielu przepowiadaczy to czuję, że sieknie cię znienacka

a co do zwyczajów to u mnie przecież tak samo ta akupunktura to tak dodatkowo całkiem bo akurat moja położna się w to bawi, a tak to w piątek wizyta u położnej, umówi mnie do szpitala na wizytę 7 dni po terminie i 12 dni po terminie ewentualne wywołanie. Dlatego mówiłam Ci że nie mogę całkiem olać ich terminu bo wg niego to liczą i mam w papierkach wpisane, że 12-go października będę overtid czyli tak jak u ciebie

a teście przylatują na tydzień czyli do 12-go, wtedy tż ich zawiezie na lotnisko i od razu odbiera moich rodziców, oni też na tydzień myślałam, że chociaż trochę zdążę się ogarnąć przed ich przyjazdem no ale trudno... największe jaja będą jak będę rodzić akurat wtedy jak trzeba będzie ich odebrać z lotniska aktualnie to mnie najbardziej stresuje, że akurat tż pojedzie... Już gadaliśmy że dojazd do szpitala to tam guzik ale tż jest już PRAWIE zdecydowny na obecność przy porodzie
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:33   #4575
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jest 27 stopni i lekko zachmurzone.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:37   #4576
nena_milka
Wtajemniczenie

ha! zapomniałam! hit wczorajszego dnia!!!

tż mówi do brzucha:
'Nina wychodź, czemu jesteś taka uparta...? Powinnaś być grzeczna i ULEGŁA TAK JAK TATUŚ...'
a jak się skapnął co powiedział to zaczął jej tłumaczyć w jakich sprawach ma nie być uległa
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:38   #4577
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

tż mówi do brzucha:
'Nina wychodź, czemu jesteś taka uparta...? Powinnaś być grzeczna i ULEGŁA TAK JAK TATUŚ...'
a jak się skapnął co powiedział to zaczął jej tłumaczyć w jakich sprawach ma nie być uległa

Stary 2013-09-30, 11:41   #4578
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

tż mówi do brzucha:

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-30, 11:52   #4579
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, nie pamiętam skąd jesteś, ale jakby co zapraszam
Mogę robić za przewodnika, a miasto na prawdę warto zobaczyć
Ja z południa. Mapa google pokazuje 350 km
Jak to się mówi, Wrocław jeden z najpiękniejszych miast w Polsce
Cytat:

tż mówi do brzucha:
hehe
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-09-30, 11:53   #4580
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Krochmal jak kisiel robisz: 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozrabiasz w zimnej wodzie w szklance, resztę wody gotujesz w garnku, dodajesz rozrobioną mąkę, mieszasz, studzisz, wlewasz do wanienki (pamiętaj, żeby nie lać już płynu do kąpieli ani oliwki do wody i żeby nie myć tym głowy)

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny co rodziły dostałyście w szpitalu przy wyjściu pudełka maluszka z próbkami i ulotkami?? My tak, nawet dwa i próbki z Nivei od położnej środowiskowej i próbki witaminy K+D.
My dostaliśmy Niebieskie Pudełko

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:01   #4581
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Krochmal jak kisiel robisz: 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozrabiasz w zimnej wodzie w szklance, resztę wody gotujesz w garnku, dodajesz rozrobioną mąkę, mieszasz, studzisz, wlewasz do wanienki (pamiętaj, żeby nie lać już płynu do kąpieli ani oliwki do wody i żeby nie myć tym głowy)

My dostaliśmy Niebieskie Pudełko
Później po kąpieli też go niczym nie smarować?

My dostaliśmy pudełko niebieskie i różowe.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-09-30, 12:06   #4582
tancerka212
Zakorzenienie

hej!
jak tam październikowe mamy- jesteście gotowe? dziś ostatni dzień września i jutro zaczyna się "nasz czas"

ja dziś czuję się jak worek treningowy po zawodach bokserskich... moja malutka pół nocy się zabawiała moimi flakami że dzisiaj chyba wszystko mam do góry nogami, koło 3 w nocy to już się aż zezłościłam na nią bo ileż można się bawić a nie spać
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:07   #4583
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
czaszka, no używam sobie... pizza, gyros, inne... ale żeby aż takie świństwo Ale może do BurgerKinga Bartka wyciągnę
ja wczoraj zjadlam big maka i frytki
Cytat:
Gratulacje!!

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:08   #4584
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że jesteście już w domku A Maleńki zdrowy

Nie cykaj się
Za 2 dni bedziesz tulić, no właśnie, Olę/Julkę?

Połóż się

Czytałam,że razowe pieczywo i makarony, ale z drugiej strony one mają więcej zakwasu i znowóż położna mówiła,że lepiej pszenne:confuse d:

Cytat:
Snow nie są gorsze ale cenowo wychodzą gorzej. Bo za 30 zł masz 56 pieluszek z Rossmanna a za 20 zł (auchan) masz 43 pieluchy z Pampersa (te pierwsze, 1)

Super

Gratuluję!! Kawał dziewczyny

Hehe ale się uśmiałam Fajny tekst

U nas w szpitalu moim pierwszym posiłkiem była zupa mleczna z makaronem, drugim też była zupa mleczka a trzecim kawa na mleku - za późno Apetyt został rozbudzony. Teraz tylko się modlę żeby skazy nie miał bo chyba sobie w łeb strzelę...

Tee Czarna nie panikuj. Chciałaś tej cesarki, będzie dobrze, sama już wiesz jak to jest

Łooo to u nas było odwrotnie - w domu w pierwszą noc darł się jak wściekły!

Codziennie rano jem pszenną bułę z masłem i dżemem malinowym Chleb tez pszenny ale staram się wrócić do orkiszowego.
Inki piję 3-4 dziennie. Dobre na laktację są.

U mnie też,ale ja wtedy pokarmu nie miałam więc lajtowo zjadłam.
Nie wiedziałam, to good

Cytat:
W tych wszystkich poradnikach i ulotkach co przywiozłam ze szpitala piszą, ze powinno się jeść pieczywo pełnoziarniste, ciemny makaron, ciemny ryż itp.
Kilka razy jadłam już chleb dyniowy (ciemny) i nie zauważyłam aby młodemu coś było. Trza próbować.

Ja dostałam 2 pudełka próbek itp. a na wyjściu ze szpitala witaminę D dla małej i jeszcze jakieś dla mnie.

Ja już nie wiem co z tymi pszennymi rzeczami,ale upiekłam te bułeczki pszenno-razowe i małej wyskoczyła wczoraj akurat wysypka na buzi. przy czym ma tylko po jednej stronie więc się zastanawiam,czy to nie od czegoś innego niż to co ja zjadłam:confuse d:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:08   #4585
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hej!
jak tam październikowe mamy- jesteście gotowe? dziś ostatni dzień września i jutro zaczyna się "nasz czas"

ja dziś czuję się jak worek treningowy po zawodach bokserskich... moja malutka pół nocy się zabawiała moimi flakami że dzisiaj chyba wszystko mam do góry nogami, koło 3 w nocy to już się aż zezłościłam na nią bo ileż można się bawić a nie spać
ja to nie wiem czy kiedys bede gotowa od wczoraj mam jakiegos takiego dola ze z lozka nie wychodze wiec ja narazie nie rodze!!!

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:10   #4586
butterfly20
Zakorzenienie

Tassia przypomnisz mi czym odkamieniasz czajnik???

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:13   #4587
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak vea pisała we Wrocławiu i okolicach

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hej!

yyymm nie
tzn. torbę mam zamiar cały czas pakować
ale ja z końcówki października jestem i choć bardzo bym chciała sie rozpakować z tydzień, półtora wcześniej, to jakoś tak sama w to nie wierzę do końca, że się uda

a Ty jak gotowa, termin w sumie już tuż tuż?

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2013-09-30 o 12:15
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:13   #4588
misia332
Zakorzenienie

ależ mi niedobrze, i non stop na dwójkę mi się chce.....

Stary 2013-09-30, 12:26   #4589
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ależ mi niedobrze, i non stop na dwójkę mi się chce.....
Irytujące co? Mnie to już mąż pyta czy wszystko ok jak po raz setny lecę.
A to tak może w sumie być że na te kilka tygodni przed już powoli się czyści nie?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:28   #4590
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Później po kąpieli też go niczym nie smarować?

My dostaliśmy pudełko niebieskie i różowe.
Po już możesz

Cytat:
Tassia przypomnisz mi czym odkamieniasz czajnik???
ona chyba sodą, ale wg mnie kwasek cytrynowy o niebo lepszy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości