|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
A dziecko bylam juz pokazac u mnie tez taki zwyczaj ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mąż średnio pomaga, nie śmierdzę bo myje się jak dziecko śpi
|
|
|
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- dziewczyny czy przy kp mogę wziąć cos antyalergicznego?? posmarowałam się kremem na tradzik który mnie dobija i spuchłam i twarz czerwona jak burak
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-10-06 o 19:19 |
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam prośbę...poszukuję takiej czapki/tego typu rozmiar 40-42 jakby któraś gdzieś w sklepie widziała, na stronie internetowej albo w lumpku to dajcie znać. Ta jest akurat firmy krochetta. Zapłacę za przesyłkę jeśli któraś znajdzie
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie coś ugryzło to lekarz mi dał Flonidan a to był pediatra wiec myślę, że wiedział co robi.
|
#3398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hhah, też się cieszę, jak słyszę że kogoś maluch marudzi, ale zawsze mi się wydaje, że mój to jednak bardziej jasne... cały czas głodny ale jeść nie chce..ech..faceci
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od 1,5 tygodnia pobudki od 23 co 1,5/2h. Pierwsze katar a teraz już sama nie wiem. Mała budzi się z wrzaskiem, podnosi nóżki jakby brzuch ją bolał ale cały dzień ją masuję, daję bobotic i nic nie pomaga. Ale zje i zazwyczaj zasypia przy cycu.
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale piękna pogoda ![]() od 10 jesteśmy na spacerku, pomału zmierzamy w stronę domku ![]() Troszkę Was podczytywałam w weekend ale nie miałam czasu wpaść na dłużej więc nic nie pisałam. Zaliczyliśmy dzisiaj lumpka, kupiłam Małemu kilka fajnych ciuszków
|
|
|
|
#3401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, spoko, polecam się ![]() fajnie, nie spieszy nam się jeszcze aż tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ta pieluszka ma tylko grubsze sprawy przetrzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
absolutnie się nie czepiam tylko dziwnie to brzmi === hej! u nas pogoda super byliśmy na spacerze, ja teraz sprzątam a Młody marudzi ![]() noc była ok ale ja jak zwykle niewyspana |
|||||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
vvgh Moja mała też cały czas potrzebuje uwagi. Może sie bawić na macie ale muszę siedzieć nią i patrzeć na nią chociaż bo jak już zabiorę kompa ze sobą i chcę was poczytać to jęczy. Może z 5 minut sama się zabawi raz dziennie to jest max. Czasem uda mi się ją w leżaczku położyć i coś w kuchni robić ale muszę też prawie cały czas gadać do niej. Na szczęście Tż dużo pomaga jak tylko może i tu jest problem bo często go nie ma bo tu coś tam coś i praca np w ten weekend w sobote rano zbierał ziemniaki u babci, pojechał na 14 do pracy, wrócił o 22 i pojechał na 6 do pracy wiec praktycznie go nie było.
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heeej pokaż ciuchy Ty zawsze coś ciekawego wyhaczysz ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- jakie są ulubione zabawy Waszych dzieci?? może mojego coś zainteresuje
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na alergie wapno ![]() Cytat:
Posmarowalam malemu dziaselko calgelem i odzyskalam dziecko Co do zabawek, moj jest malo wybredny i bawi sie sam ale hitem jest obecnie oball i wszelkie grzechoki albo szeleszczace ksiazeczki no i karuzelka tiny love godzine pd nia lezy i piszczh z radosci
|
|
|
#3405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na alergie wapno ![]() Cytat:
Posmarowalam malemu dziaselko calgelem i odzyskalam dziecko Co do zabawek, moj jest malo wybredny i bawi sie sam ale hitem jest obecnie oball i wszelkie grzechoki albo szeleszczace ksiazeczki no i karuzelka tiny love godzine pd nia lezy i piszczh z radosci
|
|
|
#3407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my byliśmy jak mały miał hmmm miesiąc? ale niekoniecznie tylko po to żeby go "pokazać" bo miałam wizytę z pracy dwóch osób wcześniej już, jednego kolegi i tak nie było a za mnie jest jakaś nowa osoba więc nie miałam potrzeby jej pokazywać dziecko ale oglądali go już w oddziałach w Gliwicach i Sosnowcu za to, bo jak byłam akurat to zaglądałam na ploty ![]() no ale Ty masz inną sytuację, ja byłam towarzysko a Ty musisz o tym macierzyńskim pogadać... może napisz im maila a co do kasy to będzie ciężko ale liczyliśmy się z tym. zanim zaszłam w ciążę zaczęliśmy oszczędzać więc przez 1,5 roku starań się trochę uzbierało, tylko że przez to że mąż stracił pracę na 3 miesiące a ja też stałam się bezrobotna to klops - no jakoś musimy dać radę chociaż ciągle dochodzą nowe wydatki jak np. osłonka na wózek aaaa i dla Helenki, muszę zobaczyć nowe umiejętności ![]() no to se nadrobiłam .... idę do marudy. aaaa i muszę kolejny raz pochwalić naszą rehabilitantkę - Młody przez ponad pół h ani razu nie zapłakał, jak zaczynał marudzić to gadała z nim, wygłupiała się ... cudowna jest |
||
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
napewno śmiało możesz brać wapno np. takie musujące co się rozpuszcza tabletke w wodzie , ja zaraz po porodzie miałąm wysypke na brzuchu i lekarz przepisała mi wapno
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
piekę sobie ciasto jogurtowe z malinami i właśnie sobie zdałam sprawę że chyba nie dodałam sody
a jak kupię czekoladę to będzie brownie według pearl
|
#3410 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i lubi jak się ja np. łaskocze po stopka czy całuje jak leży na przewijaku ![]() Cytat:
dla Tymka, zuch chłopak że niepłakał Cytat:
za zabki kolejne , chrzest a co do teśiowej to brak słów ( pociesze cie , moja jest jeszcze gorsza )Cytat:
![]() Cytat:
i tez byłam na kontroli u gina by upewnić się ze wszystko okNatalka tak miała kilka razy, że przez kilka dni kasłała , nawet w nocy się budziła, ale u nas to od śliny i przy pierwszym ząbku jak się wyżynał też pokasływała |
|||||
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odzyskałam na jakieś pół godziny. była krótka drzemka, trochę uśmiechów a potem wrzask
|
|
#3412 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
z dzieciakami nic nigdy niewiadomo ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Natalka ćwiczy intensywnie przewracanie na brzuch szkoda tylko ze z brzucha na plecy jej niewychodzi i ciągle musze schylać sie na mate by ja odwracać ![]() Kupione nowe smoczki nie dały rezultatów---> kciuk nadal najlepszy ale niepoddajemy sie z tz i walczymy intensywnie , na noc założona skarpetka pomogła, mała niespałą z kciukiem ,a w dzień ja kontrolujemy jak sie da i niewkłda go już tak czasto jak wczesniej....
|
|||
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas narazie spokój, nawte było jedzenie bez płaczu tam jest napisane, że można co 20 minut więc smaruj kupiłam jeszcze camille kropelki ale jeszce nie próbowałam
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to przypadek.U mnie to wyglądało tak, że ja i tak myślałam, żeby iść na rok na macierzyński + wychowawczy, a że oszczędna jestem z natury to odłożyłam co nie co. Te 60% jest mi w tym momencie bardzo na rękę ![]() No i tu się nie zgodzę a mam wiarygodne źródło
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i kicha z tą pracą, ale przynajmniej będziesz mieć czas żeby szukać czegoś na spokojnie
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm przy kp to chyba tylko odstawić alergen. Kolor i opuchlizna po kremie zejdzie, jak swędzi to ja bym kombinowała coś w stylu fenistilu byle bez sterydów.
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
nie chcę go tym zbytnio faszerować, tym bardziej że jest ograniczenie do 6 razy na dobę i wolę ulżyć mu wieczorem. na razie zawinęłam go w chustę i ma krótkie drzemki z przerwami na krzyk. próbowałam dawać mu gryzak, ale to nie działa. woli gryźć moją rękę, ramię albo szyję
|
#3419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co pracy to masakra.....rok szukania, praca niezwiazana woógle z kierunkiem studiów.....płakac mi się chce jak pomyśle zę znów bede musiała szukać nowej a tu w kielcach lipa z pracą straszna......czasem żałuje że studiowałam, bo po mimo 5 na dyplomie, miejsca w 5 % najelpszych absolwentów miałam słabą prace za grosze a teraz zostane z niczym........nawet z tż myślimy uciekac z CK ale niedawno pół roku temu kupiliśmy mieszkanie i kredy mamy i to nas tu troche trzyma niestety no i mała.....zycie jest ciężkie...... |
|
|
|
|
#3420 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
coraz bardziej myślę, że chodzi o zęby... ciągle się ślini i wszystko do buzi wkłada, a przy jedzeniu świruje- niby chce jeść ale butlę odpycha i kombinuje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

No ale najpierw to spojenie, a potem jak już było trochę lepiej to wyjechaliśmy, jesteśmy od września w kato i nie umiem się z mężem wybrać żeby mnie podrzucił - nie żebym się tłumaczyła
boję się trochę rozmowy z szefową bo chciałabym wziąć roczny macierzyński a jak zaszłam w ciąże to mówiłam że wrócę jak najszybciej
Ślub 27. X. 2012

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla Helenki, muszę zobaczyć nowe umiejętności
ale niepoddajemy sie z tz i walczymy intensywnie , na noc założona skarpetka pomogła, mała niespałą z kciukiem ,a w dzień ja kontrolujemy jak sie da i niewkłda go już tak czasto jak wczesniej....