![]() |
#1771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Moje dziecko ma uczulenie i kompletnie nie wiem na co. Mało tego pojawia sie i znika ...
![]() Czerwone plamy, najpierw na karku, głowie, buźce, brzuszek i plecki i pod pachami (choć tam mogły być bardziej potówki), po kilka sztuk jest które znikają po spaniu, po myciu. Chyba wieczorem są najmocniej czerwone. Nie swędzące. Miałam isc do lekarza ale od wczoraj jest tego dużo mniej. Zdezynfekowałam wszystki zabawki, wyprałam koce, maty, poduszki, podłoge umyłam porzadnie (bo on jest ciągle na podłodze). Jedzenie, soki odstawiłam. Nie mam pojęcia co to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już tiramisu nie ma poszło w niedziele, ale nastepnym razem zapraszam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas dzis pulpeciki, musze jakos zrobic. Chce tez zrobic zupe porowa ale nie wiem jak wyjdzie z czasem. Cytat:
moze takie dni, u nas tez tak bylo, nie wiem jak to bedzie jak synek zostanie sam...;/ Cytat:
Fajny prezent od tesciowej ![]() Co do wlosow ja nie biore nic karmie jeszcze i nie wiem co zrobic ![]() Cytat:
Hejka, zrobisz badanka i bedzie ok.. ja musze do gina isc ahhh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=kasia86bgo;43039616] checm to zoabczyc .. da sie ![]() fajnie musi wygladac ![]() /QUOTE] Slaba jakos ale jak bedzie czas to wstawie jak sie da nie pamietam ile tego nagrania jest. postaram sie ![]() lece bo placz i krzyk
![]() |
#1773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nowy krem, plyn do mycia, proszek, niewyprane nowe ubranka?
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może właśnie jakaś chemia jeszcze..
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-09-30 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
o rajciu, współczuję dziewczynki. Trzymajcie sie i dawaj znać jak córcia
![]() ![]() ![]() łączę się w bólu. na bank Cię nie pocieszy to, że ja częściej ![]() ![]() kupilam. ale mój jeszcze nie ząbkuje, albo ma na nie wywalone ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam jakis zwykly z woda w środku cały czas w lodówce i nie używamy, odpukać nie mamy problemów Cytat:
![]() ![]() nadrobiłam ![]() byliśmy u teściowej na urodzinach, była 2 miesiące młodsza kuzynka od Florka, jakie piórko z niej ![]() ![]() i byłam u koleżanki co niedawno urodziła małego Antka 2,7kg jejku jaka laleczka, taki malutki, śliczniutki, a włosków więcej od Florka ![]() idę na barwy szcześcia ![]()
![]() |
#1778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w ogole mam wrazenie ze to mu sie nasila w okresach aktywności, jak rączki ma w buzi, jak turla sie po ziemi.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
a i wszystkiego NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH CHŁOPAKÓW
![]() ![]()
#1780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a podloge zmywacie jakas chemia? moze sproboj myc ja tylko woda z odrobina plynu do mycia naczyn? ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- i dla Kalinki NAJ NAJ ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-30 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do wesel w paitek, staje sie to teraz dosc popularne, podobno miejsza koszta ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wspaniale zdjecia - fajowa bd pamiatka, Milus tez ma kilka(nascie) z akcji Jedzonko Cytat:
![]() - ogladalam, bardzo mi sie podobal. - jakie zimno u mnie w SOSNOWCU swieci sloneczko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() NO WIEC WITAM ![]() ![]() - lot minol szybko, Milus byl ciut markotny przez pierwsze 15 min, no ale nim zdarzylismy sie wzbic w przestworza ten juz smacznie spal ![]() to ja lece - kase wymeinic kupic PL numer i do babci Gieni na obiadzik ![]() 60 czeka ... i no i to napiszecie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
Hej,
witamy po aktywnym weekendzie, spacery, odwiedziny, spacery itd ![]() Byliśmy dzisiaj u lekarza. Od 2 dni Tomek jakoś w nocy dziwnie charczał, a do tego kichał i więcej kóz ![]() ![]() No to tyle ![]() ![]() ![]() Idę nadrabiać
#1783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zagadka . Cytat:
![]() ale mi teraz wszystkie mlodsze dzieci wydaja sie takie maciupkie . ze tez nasze tak szybko urosly .chociaz 2,7 to naprawde laleczka . i ja sie dolaczam ![]() ![]() ![]() i ode mnie ![]() ![]() ![]() dzisiaj dzien chlopaka-a wiec dla wszystkich chlopcow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1784 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
u nas słoneczko ale zimnica w rano był mróz i szyby trzeba było skrobać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a trzeba? ![]() ![]()
![]() |
#1785 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile zostajesz w PL? a ja taka ciebie ciekawa a Ty wpadasz i znikasz .no nic zapytam teraz . jak Ci poszlo z tymi lokatorami -brudasami? i jak ci sie ulozylo damsko-mesko ...wyszlo /wychodzi cos z tym Johnem?(dobrze pamietam imie?) co do wesela w piatek -to my bylismy na takim z poprawinami dluuuuugimi bo cala sobote . ale fakt coraz czesciej sa spotykane piatkowe wesela bo tansze i kosciol sie teraz podobno mniej krzywi ..... Cytat:
![]() zdrowka dla Tomka ![]()
![]() |
#1786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie sie wydaje ze to nie jedzenie. Cos bardziej dotykowo działa ale nie moge wyłapać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ty to nieźle obładowana szłaś ![]() Moc życzeń dla wszystkich wątkowych chłopców ![]() ![]() ![]() (no i dziękujemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzień dobry ![]() U nas też słonecznie. Mam pytanie kiedy wprowadzać żółtko? W tym samym czasie co i mięsko? I co najpierw gluten czy żółtko? ![]() U nas wczoraj pierwszy raz próba - potrawka z królikiem i smakowała małemu bardzo o wiele bardziej niż same warzywa ![]() A najbardziej smakuje w owocach ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
nie wiem przy Julce mi lekarka powiedziała ze jak nie chce to niech nie jje będę u pediatry tej od Karola to podpytam co ona mówi
![]() w schematach od zawsze jest kaszka, nie wiem niech się ktoś inny wypowie może ktoś się zna po co i w jakim celu ta kaszka ![]()
#1791 | |||
Raczkowanie
|
Witam!
Nadrobiłam Was ale będe cytować tylko dzisiaj. Cytat:
jak Ty się wysypiasz kobieto ![]() Cytat:
Cytat:
I ja się dołączam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze dla wszystkich solenizantów wszystkiego dobrego. Zdrówka dla Oliwki. Oby to nie było nic poważnego. A u nas jest meksyk. Odkąd młody staną to teraz szuka sposobności i wszędzie chce stawać a ja latam za nim bo mamy płytki i boję się, żeby się nie przewrócił. ![]()
![]() |
#1792 | |||
Wtajemniczenie
|
Patrząc na Niego, jak się zachowuje przy naszym jedzeniu, to chyba tak
![]() Cytat:
![]() ![]() Jezioro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się ![]() Już sporo od rana naskrobałyście, zaraz będę nadrabiać ![]() Ale tylko pochwalimy się - dziś byliśmy u ortopedy i usg od razu - stawy biodrowe już się zmineralizowały (jądra kości znaczy się ![]() ![]() ![]() Wypytała, co już robi, zresztą sam jej pokazał na kozetce ![]() ![]() ![]() ![]() No to się nieskromnie pochwaliłam ![]() ![]()
![]() |
#1793 |
Kniaginia
|
Witam po powrocie, ale przed nadrobieniem
![]() ![]() Znów przez wyjazdy dziecko mi się rozregulowało. Parę dni potrwa powrót do dawnego schematu. Wczoraj na basenie było pływanie z rękawkami. Tym razem foczki jej do rąk nie daliśmy, żeby zaczęła też rękami machać w wodzie. Ale Róża coś tam machała, jednak głównie lizała rękawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za wizytę ![]() Pani, mój też nie wiedział, że leżąc na brzuchu można położyć głowę, aż do przedwczoraj ![]() Co do kaszek - ja też nie podaję młodemu, on nie chce tego jeść. Ale podłączam się do pytania Malpki, jak ktoś się zna, to niech się wypowie, jak to jest z tymi kaszkami, bo jak są konieczne w diecie malucha, to nie wiem, co zrobię, chyba będę wmuszać ![]() Katka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Ja dostałam pod kogoś taką zwykłą rybkę z wypustkami z canpolu chyba - daję Wojtkowi od kilku dni i mam ubaw, bo cmoka, liże i cuda wyprawia, jakby jadł coś smakowitego ![]() To Ciebie pewnie też nie pocieszy, że ja co 20 min i tylko trzy godziny między 1 a 4 były spokojne... Dzięki za porady odnośnie żelaza - rozpuściłam dziś w minimalnej ilości wody, dałam w niekapku i W. ślicznie wypił. Cytat:
Witaj ![]() ![]() A zdjęcia z próby jedzeniowej super! Jak panicz jadł z porcelanowej filiżanki ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Dziewczyny, a Viburcol jest na receptę? Może dam Wojtkowi, bo mam dość już tego wstawania - raz dałam nurofen, ale guzik pomógł. Nie chcę go faszerować, skoro nie skutkuje...
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
przez akcję z kaszką zrobiłam wielki risercz wśród znajomków i są dzieci bez-kaszkowe. zdrowe, fajne
![]() ale te dzieci są albo MM, albo cyckowe, ale nie wołające 17 razy na dobę: cycaaa!!! Znalazłam artykuł o kaszce (konsultowany przez dr inż. A. Stolarczyk dietetyka z CZD) - generalnie nie ma po co ![]() ahhhaaa ![]() nota bene dziś Młodzian zjadł 115 ml kaszki z musem jabłkowym ![]() nie wysypiam ![]() hue hue. to już nie wiem czy chcę żeby szybko wstał ![]() nic dziwnego ![]() ![]() Cytat:
heh... tyż wesoło miałaś... ![]() mój niekapka nie chce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
O kaszkach mlecznych to tez czytalam, ze czesto ten etap mozna pominac, jezeli dziecko jest zadowolone tylko z posilku mlecznego (piers lub mm), rosnie - podobno jest wiele dzieci bezkaszkowych
![]() Z drugiej strony kaszki zawieraja wiele cennych witamin i mineralow. Ale tez nie zapomnijmy, ze w ciagu dnia (najczesciej wprowadzany po poludniu) jest jeszcze jeden posilek posrednio kaszkowy czyli owoce z dodatkiem kaszki ![]() Ja mysle, ze jak dziecko nie chce jesc to nie ma co zmuszac i sie spinac tylko ze wzgledu, ze stoi na schemacie ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Ale sie dzisiaj na spacerze wkurzylam, idzie laska z psem, w wysokiej ciazy i pali papierosa ![]() ![]() Takie zachowania jak palenie w ciazy lub przy dzieciach powinny byc serio surowo karane! ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- wow, super ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1798 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Spadam nadrabiać, choć troszkę. Ale mam zaległości ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- to i ja życzę wszystkiego najlepszego ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1799 | ||||
Wtajemniczenie
|
NAJLEPSZEGO!!!
![]() I dla Kalinki!!! ![]() Cytat:
![]() I witaj znów w PL ![]() Cytat:
![]() ![]() No i zdrówka oczywiście ![]() Ej no właśnie, co z tymi kaszkami..? Ja teraz kupiłam Holle jaglaną, zeby gluten wprowadzić, ale jełop jestem, bo ona bezglutenowa jest ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś znów była marchewka. Krzyś tym razem złapał za łyżeczkę i sam sobie jadł ![]() ![]() ![]() Na tym słoczku mam napisane "po otwarciu schować w lodówce i zużyć na następny dzień" - czy w takim razie jutro już nie mogę dać? Będzie mniej, niż 48 godzin...
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-09-30 o 17:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | ||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Miłego pobytu w Polsce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam u lekarza z moim kręgosłupem i doktor powiedziała mi, że nie może dać mi niczego na ból. Dostałam skierowanie na rehabilitację. Byłam też na zakupach i kupiłam sobie 2 sukienki ![]() ![]() Nastunia kończy dzisiaj 5 miesięcy ![]() ![]()
Anastazja ![]() ![]() ur.30.04.13r. 3980g 59cm Edytowane przez mamaNastuni Czas edycji: 2013-09-30 o 19:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.